سایرتحقیق و پژوهش

روش های نوین آموزش در مطالعات اجتماعی

صفحه 1:

صفحه 2:
یادگیری مشارکتی - در این کلاس دانش آموزان به جای این که معلم را مرجع اصلی بدانند, به هم کلاسی های خود به عنوان مراجع مهم و با ارزش یادگیری نگاه می کنند. - در چنین کلاسی وظیفه معلم اين است که کلاس را به گونه ای سازماندهی کند که دانش آموزان احساس وابستگی مثبت ‎ay‏ یکدیگر داشته باشند و این تصور وجود داشته باشد که هیچ یک از اعضای گروه نمی تواند موفق شود مگر این که تمام اعضا موفق نننوند:

صفحه 3:
نکاتی که معلمان در استفاده از شیوه های مشارکتی در کلاس باید رعایت کنند - شامل موارد زیر انشت هنگامي که دانش آموزان در گزوه کار من کنند رفتار آنها را زیر نظر داشته باشد: نتاباگاضل از مهارت های اجتماعی ای را که دانش آموزان به کار می برند به آنان بگوید و کمک کند تا از اين مهارت ها آگاهانه استفاده کنند هنگامی که از اين مهارت ها استفاده می کنند آنان را تشویق کند.فقط در مواقع ضروری و پزای آمورش مهارت های لازم در کاز گروه ها دخالت کند و دستورالعمل لازم برای استفاده اززدشیوه مْارّکتی در یادگیری - تعداد افراد گروه: در کلاس های اول و دوم, گروه های دو نفره و در کلاس های سوم و چهارم و پنجم گروه های سه نفره با چهار نقره توضیه می شود ویژگی افراد گروه: اگر توانایی های افراد گروه متفاوت ‎tq, daly‏ اس کودکان با توانایی های متفاوت در یک گروه قزار گيزند. بديهن اشت که:دو کودک پرخاشگر در کنار هم :باشد. تقاوت ای افراد گروه باعث کارآمدشدن یادگیری از طریق مشارکتی می شود. يکي از هدف های مهم یاذگیری از,طریق مشارکتی این است که دانش آموزان یاد بگیرند یا افراد مختلف کار کنند و آرایش کلاس: اگز آمکان دارد, با توجه به قضای کلاس, فاصله دانش آموزان یک گروه از گروه مجاور تا حد امکان, زیاد باشد تا افراد هر گروه فقط در کار خود تمرکز کننددانش آموزان بایند یاد بگیرند که فعالیت یادگیری از طریق مشارکت. دو وظیفه رای دانش ‎joel‏ به وجود می آورد. وظیفه درسی و وظیفه مهارت های اجتماعي.

صفحه 4:
روش نمایشی (نمایش علمی) - روش نمایشی, بر مشاهده و دیدن استوار است. - در این روش, معلم طرز کاربرد وسیله ای با چگونگی ساختن یک شیء را نشان می دهد. - مهم ترین مزیت این روش, به کارگیری اشیای حقیقی و واقعی در آموزش است؛ البته اين روش به تنهایی به کار برده نمی شود و معلم ضمن ارائه روش نمایشی, ناچار به استفاده از روش سخنرانی نیز می باشد. از روش نمایشی, بیشتر می توان ‎Sly‏ ‏درس هایی که جنبه علمی و فنی دارند استفاده کرد.

صفحه 5:
مراحل اجرای روش نمایشی - مرحله آمادگی: در اين مرجله, معلم باید هدق از تدریس رسال كار را ‎le‏ آز اتجام ماش در کلاس آماهه تماید.

صفحه 6:
مرحله توضیح - قبل از انجام تدریس, معلم باید هدف های تعیین شده را به روشنی - برای شاگردان توضیح دهد؛ سپس دقیقا به توضیح آنچه شاگردان باید در حین پا پس از نمایش انجام دهند, بپردازد. نحوه و علت اتجام دادن عمل را توسيي دهد و وسایلی را که ممکن است بر ضمن عمل با آن برخورد کند تشریح نماید. ‎aul‏ نکات مهم و کلیدی بیشتر باید تأکید شود.

صفحه 7:
مرحله نمایش - در این مرحله, معلم باید عملیات ضروری را كه به كسب مهارت منجر می شود به شاگردان نشان دهد. او همچنین باید زوش صحیح کار و مراحل آن زا ارائه کند.

صفحه 8:
مرحله آزمايش و سنجش - پس از اتمام تدریس باید چند تن از فراگیران و در صورت امکان ‎il aon‏ عمل را تکرار کنند تا بدین وسیله, هم معلم (باز خورد) تدریس خود را دریافت کند و هم برای شاگردان نکته ابهامی باقی نماند.).

صفحه 9:
روش گردش علمی - روش گردش علمی, گامی برای مطالعه جامعه است که با توجه به هدف های معین آموزشی, از طرف معلم و شاگرد طراحی و تنظیم می شود. اجرای لین روش, مستلزم توجه به میزان ارزش, ظرفیت و کیفیت گردش علمی است.

صفحه 10:
روش گردش علمی را می توان از نظر زمانی به چهار نوع تقسیم کرد - گردش علمی کوتاه مدت و سریع: در این نوع گردش های علمی, یک یا دو نفر از شاگردان در طول ساعت تدریس انتخاب می شوند تا تجربه ای را در خارج از - - گردش علمی یگ با دو ساعتی: با دادن یک طرح کلی می توان ‎BMT‏ ‏جلسه تدريس در خارج از كلاس استفاده کرد و تحقیقات اثر بخش را در محیط مدرسه ويا در محيط اطراف أن انجام داد . - - گردش علمی روزانه: اين نوع گردش علمی, شامل موضوعاتی مانند بازدید از یک نمایشگاه, کارخانه و... است و چون محیط مدرسه را با محیط زندگی واقعی شاگردان پیوند می دهد, برای شاگردان بسیار مفید است, مقاطع تحصیلی استفاده می شود.

صفحه 11:
- هدف گردش علمی دقیقا مشخص شود. - فعالیت های ضمن گردش علمی: قبل از هنكام حرکت برای گردش علمی معلم پاید نوع برخورد شاگردان و فعالیت های آنان را کاملا زیر نظر گرفته و هدایت ‎sly rub ol iS‏ هدف ‎slo‏ مورد نظر برنامه ریزی داشته باشد.

صفحه 12:
روش واحد تجربی - در این روش اریباط موصوع و فعالیت ها اققی و عمودی است و نقطه اصلی و مرکز فعالیت, رغیت و تجارب قبلی فراگیران الست. هدف این حل مسئله بر روش, تربیت افرادی لایتی برای یک زندگی مطلوب است و مانند روش تمایلات و تجارب شاگردان تأکید می شود. لین روس, پیره نظريه كشتالت است كه د آن. متن کی اهمیت دارد؛ البته ارتباط موجود بین موضوعات و درك معنا در حل مسئله از علاقه درونی,ببه تجارب لذت بخش متجر می ,شود و . انضباط درونی مورد توجه است.

صفحه 13:
روش واحد پروژه پروژه به مفهوم کلاسی, از ذهن شاگرد سرچشمه می گیرد و باعث ازدیاد غلاقه او می شود. در این روش به:ویژه پروژه انفزادی, تهسیماتنصیعی دروس و ارتباط غیر منطفی آنها #کبان "ی رود, موثرترین راه برای یادگیری عمیق و پایدار است و یک واحد پروژه, باید دارای ویژگی های زیر باشد. يروزه بايد جنبه مسئله ای داشته باشد؛ پروژه باید جنبه عملی و اجرایی داشته باشند. محور پروژه ناید فعالیت شاگرد و انگنژه درونن او,باشد:» * پروژه باید وظیفه ای باشد که شاگرد به طور داوطلبانه آن را بپذیرد. بروذه بايد مستلزم تلاش واقعی و صمیمانه شاگرد برای رسیدن به هدف باشد. پروژه باید به هدف هایی منتهی شود که برای شاگرد قابل درک و تشخیص باشند. تا هه زا شنا كدد بايد هنا ء أغار كا فا کی معام باند نه نان نیت ار ماگ ها و

صفحه 14:
روش پرسش و پاسخ - پرسش و پاسخ در کلاس نقش بسیار مهمی در ‎abs‏ آموزش ایفا ‎no‏ کند. اگر اين کار به تعامل مناسب بین دانش آموز و معلم تبذیل کنشنود, از منشیر آموزنقتی خود متخرف هی شنود. - پرسش مناسب., اولین قدم برای یافتن پاسخ مسئله ای است که ال راه دارد.

صفحه 15:
پرسش های اندازه گیری: لین پرسش ها با چقدر چه اندازه؟ چه مدت؟ و... شروع می شود. و پرسش های مقایسه ای: ارائه پاسخ به این نوع سؤالهاء نیاز به دقت در مشاهده دارد؛ مثل: پرسش های طرح مسئله: کافی است پرسش ها را طوری طرح کنیم که برای دانش آموزان به سادگی قابل ذرک باشند کنند؛ * پرسش های استدلالی: پرستش هایی که پاسخ تشریحی و با استدلالی دارند را به ناج پرشش هاي استدلالن:می نامیم که معجولا با کلمات استفهامی چرا و چگونه شروع مت شوند.

صفحه 16:
چند توصیه به معلمان برای - فبل از هریز ‎toe! iy pln IIPS IP eg yas‏ دانش آموز را کم می کند و در نتیجه او می تواند از حداکثر توانایی هایش در پاسخ گوین الستفاده کقد. برای دانش اموزان فرصت های مناسبی پدید آورید که طی آن دانش آموزان پرسش های با ارزشی طرح کنند؛ مثلا لا قسمتی از وقت كلاس را برای تشویق دانش آموزان به صحبت کردن و بحث درباره چیز جالبی که دیده اند و پرسش هایی که پرانشان مطرح فده است اختصاص دهید. دانش آموزان قر گروه را تشویق کنید یک پرسش با ارزش تهیه کنند و آنها را تحت عنوان پرسش های هفته یا پرسش هفته در یک محل در کلاس قرار دهید. و از دانش آموزان بخواهید در پایان هر آزمایش, یک سوال مرتبط با آزمایش, طراحی کنند. دانش آموزی را که پرسدم‌های حاکی از دقت در مشاهدم و درک ملهوم من كند تلشتويق كنيد .

صفحه 17:
الگوی ۵ ای در آموزش - علت نام گذاری آن به های آن است که هر پنج مرحله آن در زبان انگلیسی با حرف (۶) شروع می شود * مراحل اجرای اون به ای به مرحله اول - ‎(Engagement) gso50 L yas Sj.‏ در اين مرحله, معلم باید کاری. - کند که دانش آموزان با موضوع مورد بحث درگیر شوند و با توجه تمام, به سمت آن جذب شوند و به آن علاقه نشان دهند.

صفحه 18:
- - مرحله دوم - جست و جو و اکتشاف ‎(Exploration)‏ در اين مرحله؛ از شاگردان خواسته می شود از طریق مشاهده, انداژه گیری, انجام آزمایش, مقایسه نسبت به موضوع, تحقیق و جست و جو کنند و پاره ای از نکاتی را که قرار است در اين درس بیاموزند خودشان پیدا کنند و با در مورد چگونگی پیدا کردن آنها به‌علاش و کوشش دست برنند. در آین مرجله, نعش معلم فعط رافتمایی ات و فعالیت را طوری جهت می دهد كه ابه كشف. موضوع نزديك يرون شود. - - مرحله سوم - تشریح و تبیین موضوع (6۵۱۵0۵1100): در اين مرحله. از شاگردان خواسته می شود که در مورد یافته های خود توضیح بدهند و آنچه را که فكر مى كنند درست است بدون واهمه و نگرانی بیان و از آنها دفاع کنند.

صفحه 19:
- مرحله چهارم - بسط و گسترش موضوع ‎wg, :(Elaboration)‏ است که زمان کلاس اجازه نمی دهد که همه آنچه را که شاگردان باید بدانند در کلاس یاد بگیرند و لازم است برای تکمیل اطلاعات خود ‎a‏ ‏مطالعه بپردازند. - نکته مهم این است که معلم در همه این مراحل فقط نقش تسهیل کننده و راهنما را دارد. و مرحله پنجم - ارزشیابی (5۷۱۵110۳0): در این مرحله, معلم باید بداند آيا شاگردان ‎a‏ هدف های مورد نظر رشیده اند يا نه, و اگر نرسیده اند علت چه بوده و چه اقدامات دیگری ‎wb‏ ‏انجام شود تا آنانبه هدف ‎skh‏ درس نایل شوند. یکی از روش های مناسب ارزشیابی که امروزه متداول شده است استفاده از پرونده

صفحه 20:
چشم انداز آموزش مناسب علوم ‎oi yal aa‏ آموزش عمننا حمایت از داننشن آموزان برای درک عميق: ايذه هاعج ‏علمی, مشارکت در فعالیت های منظم و حل مشکلات است که به اين منظور ۴ ‏مجموعه تمرین آموزشی جهت حمایت از این هدف طراحی شده است. ‏الگوسازی و تبيین علمی, محور اين نوع آموزش است. ‏در این نوع آموزش: از معلم در طول زمان با ایده های دانش آموزان کار می ‏کند. ‏دانش آموزان در خلق و بازبینی الگوهای علمی, توضیحات و استدلالات مبتنی بر ‏شواهد درگیر می شوند. * معلمان با کاربرد راهبردهای متنوع گفتمان با دانش ‏آموزان آنها را به تفکر عمیق و پاسخ به تفکرات و نظرات یکدیگر تشویق من کنند. دانش آموزان یکدیگر را برای مشارکت در بحث در طی تحقیقات و فعالیت

صفحه 21:
- معلمان ابزارهای تخصصی و معمول را برای حملیت از دانش آموزانی که تمایل به مشارکت ندارند به کار می گيرند. لا دانش آموزان درباره اطلاعات يا تجربیاتی که نیاز است تفکر آنها را به جلو حرکت دهند, - سه مشکل معمول برای دانش آموزان در طی یادگیری درس علوم وجود دارد د دانش آموزان اغلب آموزش علوم را به صورت یک مجموعه از درس های غير مرتبط تجربه می کنند.با دانش آموزان نمی دانند که ‎Lye‏ ‏یک فعالیت خاص را انجام می دهند. - آنها قادر به مشاهده این که چگونه علوم به تجارب روزمره زندگی آنان ارتباط دارد. نمی شوند.این نوع آموزش توسط ۴ مجموعه از تمرین های me os Oe ue

صفحه 22:
برنامه ریزی برای تعامل با ‎sl oul‏ مهم علمی: - مرحله 3. هدف از این مرحله کمک به دانش آموزان برای توسعه انديشه های جدید, جهت کاربرد در بازبینی الگوهای توضیحی برای پدیده ها است اين تمرين به دانش آموزان کمک می کند - شناسایی ایده ها و استدلال در رابطه با آن ها - کاربرد دانش برای بازبینی الگوها با توضیجات مرتیظ با موضوغ,

صفحه 23:
ها زاية كاوشن:دريارة مدارد زاسر هدانت كن - چگونگی ارائه اطلاعات مرتبط با ایده اصلی - چگونگی ارانه ایده هابی که ایذه اصلی را می سازند. چگونگی کاربرد ابزارهای علمی مناسب با ایده اصلی - چگونگی اندازه گیری فرایندها و تجزیه و تحلیل داده های مرتبط با ایده اصلی مرحله ۴: تأکید برای توضیحات منثنی بر شواهد: این مرحله برای ‎MCS‏ دانش آموزان در نظر گرفته شده است تا از انواع متفاوت توضیحات مبتنی بر شواهد آنها دو تمرین در این مرحله وجود دارد: - ارزیابی ایده های موجود

صفحه 24:
- این تکنیک از طزیی شنو هاى ديل ان ذانيتن آموران در کاربرد ننواهد برای جنبه های متفاوت الگوی توضیحی حمایت می کند: - مشارکت همه دانش آموزان در گفتمان مناسب در حین ساخت و دفاع از توضیحات آنها - کمک ‎pulls a‏ آموزان برای کاربرد منایع چند گانة اطلاعات برای ساحت الگوهای توضیحی نهایی.

صفحه 25:
پایان

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان