کشاورزی و دامپروریصنایع غذایی

روش های نوین استخراج ترکیبات غذایی

صفحه 1:

صفحه 2:
ترکیبات موثره ی اسانس ها ترکیبلتی معطر وبه بیان دیگر روغن های فرار و بی رنگ می باشند که در آندام های مختلف گیاهان و مود ا 0 اهميت بالاى اين تركيبات و بالطبع لزوم شناخت تکتیک های ات اسانس ها با تاکید پیشتر بر روش های نوین, بصورت مختصر می ۱

صفحه 3:
تو روش های استخراج كيبات غذا Ve ۹ le <2 8 ۳ MTs capil alg Ls ely eee ‏ل شتخی ب‎ 5 کت Eye oes eye ‏38و‎ ۳ ۱ ‏سلستخواج با ک مکامیاج ملیکرپویو(4‎ استخراج با حلال به كمى غشا استخراج غشایی محافظت شده مایع ‎te]‏ | ‎a ۱‏ یزلستخیاج با فاز جامد(6 ا 4 + SIP ead Tora OTC ral

صفحه 4:
میتا جدید است و مزا 3 ِ رد. این روش استخرا یک گاز ویک ملیع را داراست ویژگی اصلی سیال فوق بحرانی برای استخراج. جگللی بالایآن است سیال فوق بحرلنی نفوذ پذیری زیاد و ویسکوزیته کمتر نسبت به حلال های ملیع دارد یک ملیع یا گاز زمانی فوق بحرانی می گردد که دما و فشار لن به بالای نقطه بحرانی برسد که برای دی اکسیدکرین ۲۱ درجه سانتیگراد و ۷۲ بار می باشد. ءدی اکسید کرین به علت سمیت پابین. دما و فشار فوق بحرانی پایین انتخاب شده است

صفحه 5:

صفحه 6:
الساس يز روش لي ريستكه!5 تسوسط( سيل [فوقي حرلني) پمپ از یک مجرای پر شده با نمونه عبور می کند , بنابراين محفظه استخراج از طریق پمپ با سیل موردنظر تحت فشار قرار می گیرد. سپس در سبراتور با کاهش فشار یا افزایش دما ترکیبات استخراج شده رسوب کرده و جمع آوری گردند و سیال بازیافت می گردد. این سیستم همچنین مجهز یک مجرای فشار بالا رای نگهداری نمونه . یک محدود کننده و ظرفی برای جمع آوری نمونه و کمک حلال در صورت نیاز می باشد از مزایای سیال های فوق بحرانی نسبت به حلال های دیگر بلاتر بودن قدرت انحلال و قابليت تنظيم اين ويزكى با تغيير فشار يا دماء ضريب نفوذ بالاتر و ‎oe‏ ‘Co-Solvent Co-Solvent

صفحه 7:
جلوگیری از واکنش های نامطلوب جلوگیری از دست رفتن مواد حساس به حرارت G 3 3 iva 1 1 = :

صفحه 8:
2)استخراج با مایم تحت فشار(ع۳۱) ۳ Pe eC eS ELC. ad Beal Se ent od) .باشد شکست موثر پیوند بین ماتریکس-آنالیت یک حلال مایع در دمای بالاتر از نقطه جوش آن

صفحه 9:
اساس این روش ا ا ۳ مى كيرد نا حلال در حالت مايع باقى بماند. حلال حاوى ماده حل شده در يك ظرف خالى جمع مى كردد. از ‎٩ eY)‏

صفحه 10:
3)استخراج با آب داغ تحت فشار(۳۲۳۱//۶) 0 Ciel Siro xterra verte wee pcan استخراج با آب داغ تحت فشار که با نام استخراج سلسیوس تغیبر می کند به نحوی که آب در فاز مایع بماند. در این دماها به طور موثری ترکیباتی با قطبیت کم نظیر هیدرو کربنهای Rene ee ner yre center yi FO oe CRUE eI NEF Cron HOTU ee yee gO Bee pee on ge ‏«عبوردهی الکتریکی پایین تری نسبت به فاز مایع خواهد داشت‎ +تفییر خواص آب با دما امکان استفاده از آن برای استخراج ترکیبات غیرقطبی یا با قطبیت کم در دماهای بالا میسر می سازد

صفحه 11:
بالا بودن نقطه جوش و ثابت دى لکتریک بالا

صفحه 12:
Re Ue ‏ا‎ Drea oer Pec fe ce er as er Fe eee rp a Ne ee Caer |r Fee) ‏.محیط زیسته غذا و نمونه گیاه شناسی‎ نیز در آماده سازی نمونه مورد استفاده برای استخراج آلاینده های آلی از مواد غذایی برای تجزیه و تحلیل ایمنی مواد غذایی و خاک رسوبات برای اهداف نظارت بر پارامترهای اصلی موثر بر بازده استخرلج آن هستند یعنی درجه حرارت. زمان استخراج, سرعت جریان و علاوه بر اين از اصلاح | 5-5 ee ae RCL ela Dae eS eee ‏ع‎ 1 00 0 Pe care inet en See ae ene ee ere .حلالیت از ترکیبات خاص در دماهای بالا در این بررسی مشخص شده است ی

صفحه 13:
با برخی از تغییرات, یک] ۳۳۱۷۷ کوچک می تواند یک مقدار بالاتر از ترکیبات مطلوب از نمونه های جامد و پودر .مانند گیاه و مواد غذايى را استخراج كنيد عصید] ۳۱۹۷۷ از گياهان غنی در ترکبیات شیمیایی و با متابولیت هایی است که مى تواند سرب بالقوه پرلی کشف مواد مخدر و یا توسعه محصولات ,غذایی مقاوم در برار عماری ۵

صفحه 14:
استفاده از آب با دماهای بالا به عنوان حلال در استخراج تر کیبات قطبی يا نیمه قطبی موجه و عملی می باشد. در یک سیستم تحت فشار و در . دمای بین ۱۰۰ و ۳۷۴ درجه سانتیگراد آب زیر نقطه بحرانی حاصل می گردد و در دماي بالای ۳۷۴ درجه ( و فشار ۲۱۸ اتسفر) فوق می باشد. ۱۶ مانند ۳۱۱۷۷۲ بحرانی برای آب مایع با دمای بالا ۱۰۰ درجه و فشازآنسبتا پایین استفاده می کردد. حدود ۲۰ اتسفر اصول © اما در اینجا از آب به عنوان حلال استفاده می گردد. آب یک حلال ویژه است. زیرا خ 5

صفحه 15:
1 مشکل خوردگی دما و فشار بالا نیاز به مواد خاص

صفحه 16:
20000 ‏ا‎ fee PPO re ke cdr a foe نمونه و حلال مناسب آن در یک ظرف ریخته می شوند. فشار تنظیم می گرددو با مایکروویو حرارت داده می شود . بعد از ۵ تا ۰ دقيقه استخراج کامل می گردد. اما ۴۰ ثانیه نیز در پژوهش ها دیده شده است. اجازه می دهیم تا مجزا سرد شود . سپس «حلال می گردد م ا م ل ۳ الکتریک تال و متانول نسبت به آب مقدار کمتری از انرژی مایکروویو را جذب می کنند. از طرف دیگر هگزان و سایر حلال های غیر .قطبی در مقایل مایکروویو خنفی هستند. و جرارت ایجاد نمی کنند.

صفحه 17:
۱ ey pce Py a) Ars er ‏د‎ ee eee SED) ee al De RS Ne ne eS) ones ا ل ال بهبود می بخشد اما با حلال آب مقدار ترکیبات فنولی استخراج شده با امواج مایکرویو نسبت به روش سنتی کاهش یافت که دلیلش این ءاست که اگرچه آب ضریب دی الکتریک بالایی دارد اما فاکتور اتلاف آن پایین است و منجر به تخریب حرارتی برخی ترکیبات حساس, می شود ‎ene Nee Fes eee‏ ا ا 0 ‎ey‏ هل ری سم سبح بت ‎

صفحه 18:
بت بر نوات ماج سوت ات ال ری ده رب پر مرت وت و مر رت سرت در كيرد و محصولات نیز در همدیگر قابل امتزاج هستند. در فرایندهای غشایی, جزئی از خوراک که از غشاء عبور می کند به نام جزء تراوش کرده و Free pe era ree gre ee WR ney Rea RT ie pr Cop ye rex grea gare myers oa enero RR rp cc Peer ANPP re PEN re erp PRY PaO FCSN ge Pia pert Fem

صفحه 19:
ساده ترين نوع غشاهاء بر اساس اختلاف اندازه ذرات عمل مى كنند كه زاين نظر مسابه صاف ها هن ۰

صفحه 20:
د انتقال مابع

صفحه 21:
لستخياج با حلاايه كمكفثا ع(1/185(0) 200 ‏ما ا‎ CRT rag ‏ی‎ keer Fae eae fe Ce Ree OMe CERT CORR ERC Fe som ‏ا ل‎ ener Cae ie Poe Pa Eee ee lees

صفحه 22:
a= نمونه های مایع و گازی می تواند فرایند شوند

صفحه 23:
:این روش شامل انواع زیر است در اين هم فاز دهنده وهم فاز يذيرنده آبى هستدد ۱ 0000000 Anco فاکتور اساسی در اب ۱ cece lines ree aes es ee Fee

صفحه 24:
‎cd Bee‏ لا ‎cere Ce‏ را ‏فاز دهنده و پذیرنده هر دو آلی هستند و فاز دهنده آبی می باشد. محلول پذيرنده آلی تا حدی در منافذ ‏غشا قرار دارد و تا حدی در فاز پذيرنده. آثالیت موجود در فاز آبی دهنده به درون منافذ نغشا نفوذ می کند و ‏.به علت تفاوت غلظت در فاز پذیرنده منتشر می گردند ‎ ‎ ‎ ‎ame Scan ‏يد ‎Wi il ۱ or ‎oat ‎1 ‎1 a ‎

صفحه 25:
‎eae)‏ ل كي ‏نی) هستند که فاز دهنده آلی یا آبی را از فاز پذیرنده جدا می کند. غشا کاملا جامد ات آبگریز مانند لیپیدها دارد. امروزه استفاده از لنواع پلیمرها در ساخت غشاها به دهی مناسب و آسان و تغییر در ساختار غشاء هنگام ساخت آن» مورد توجه قرار گرفته است. .پلیمرها بسته به آبدوست و آبگریز بودن از كاربردهاي مختلفی در صنایع غذایی برخوردار هستند ‎

صفحه 26:
ویزلستخولج با فاز جامد5۳۱/۱۶((۷) ‎Tee‏ م ا ‎ee ee cl ee at‏ ار .يك مرحله محدود شده است و در ولقع اين روش: يك روش جذب'واجذب است ‏در این روش یک فیبر سیلیکای گداخته که با یک جاذب مناسب پوشش داده شده است داخل نمونه مایع وطه ور می شود و یا اينکه در فضای فوقانی نمونه جامد (مثلاً افت گیاهی) یا مایع قرار می گیرد. ترکیبات مورد نظر بین بافت نموه و ماده جاذب و یا ‏.بین فاز گازی فضای فوقانی نمونه و ماده جاذب توزیع شده و پس از مدت زمان مشخصی به تعادل می رسند. ‎

صفحه 27:
دارای حساسیت بالاتر

صفحه 28:
دارای محدودیت استفاده در مورد آنالیت ۳ هایی با غلظت بالا

صفحه 29:
:حالت های استخراج و ویژگی آنالیت استخراجی استخراج مستقیم برای ترکیباتی با فراریت متوسط تا پائین روش فضای فوقانی برای ترکیباتی با فراریت بالا تا متوسط روش حفاظت غشایی برای ترکیباتی با فراریت پائین و نمونه های دارای آلودگی بالا

صفحه 30:
لستخیاج با وله جاذبمتحر 585۲۸95( تکنیک استخراج با لوله جاذب متحرک در سال ۱۹۹۹ توسط گروه پت ساندرا و برای برطرف کردن برخی محدودیت های تکنیک های موجود به ویژه برای بهبود بازیافت آنالیت هایی با فراریت متوسط تا بالا ابداع شد. این تکنیک براساس روش .های تجزیه قبلی توسعه یافته است.

صفحه 31:
این روش سریعتر از تکنیک های مرسوم می باشد ۴ حذف مراحل آماده سازی نمونه از لحاظ زمان. هزینه و حلال ها إنمهمترين مزايا است .استخراج جندين نمونه به طور همزمان صورت مى كيرد

صفحه 32:
.کمی. با دامنه خطی وسیع است انجام آنالیزهای واجذب حرارتی و کروماتوگرافی گازی به صورت اتوماتیک

صفحه 33:
همه تكنيى هاى شرح ذاده شذه ذاراى فوايد و مضراتى هستند. در همه اين روش هاء مقدار حلال مصرفي كم است 7 00 راحت است. با این حال با توجه به نمونه ا فرایند می 0 ‏ا‎ -\ ca are a

صفحه 34:
راحت تر از فرایند می شوند. نوع مولکول قابل ]985 یا 5۳/2 ,۷۱۵52 در حالیکه نمونه های گازی و مایع Re FS GCN cafe SOe E>) SI See Son Is Sie ‏ا‎ So es Pec ede fe Som IY Fes Poe | AOU a UDO cP POO 2) | SA =] CANE CN .براى استخراج تركيبات آلى فرار و تركيبات آلى كوجك با فراريت كم بكار روند

صفحه 35:

39,000 تومان