صفحه 1:
mg /S : en ‏لج سسا فد اكد‎ J 7 os art =" لح سس ‎NOD‏

صفحه 2:
( فرآیند های‌شییین‌سازیآب) فرآیند های شیرین سازی فرآیند هاپی به منظور خالص سازی آب دریا برای مصارف آنٌ .است : یک سیستم آب شیرین کن به طور کلی آب شور را به دو جریان تقسیم میکند 2 جريانبخلفربا دیصد ب‌سیار کسمیاز نمك 1 جريلنىكه حاوئنمكلملاح باقيماندملست. 2

صفحه 3:
فناوری های آب شبرین کن از لحاظ تغیبر فاز به دو دسته تقسیم میشوند : فرآیند هایی که در آن ها تغییر فاز صورت ‎Multi effect distillation(MED)‏ Multi stage flash distillation(MSF) Vapor compression distillation(VCD) فرآیندهایی که در آن ها شیرین سازی آب بدون تغییر فاز انجام :می پذیرد ‎Reverse osmosis(RO)‏ ‎Electro dialysis(ED)‏

صفحه 4:
پنج فناوری عمده به منظور زدودن نمک و دیگرمواد جامد غیر قابل حل از آب

صفحه 5:
شیرین کردن آب دریا به روش تقطیر #دریک دستگاه تقطي ee Jel ee | انرژی کمتر :برتری روش تقطیر نسبت به فرآیندهای غشا 1 اطمینان بیشتر

صفحه 6:
:دلایلی که هنوز روش تقطیر بهترین انتخاب برای شیرین سازی آب دریا به خصوص در ایستگاه های قدرت می باشم * فرآیند های تقطیر آب با کیفیت بالا توليد مى کنند (ب باقیمانده نمک و به شوری آب دریا بستگی ندارند در صورتی که فرآیند هاى غشايى كاملا به ذرات جامد حل شده و ترکیب آب دریا بستگی ندارند و آب با کیفیت ين تر توليد مى كنند ‎Ml‏ انرژی مصرفی در واحد هاى تقطير آب دريا , حرارت ورودی به وسیله بخار سطح حرارتی پایین است که معمولا به ارزانی در ایستگاه های توان حرارت و در خروجی توربین های بخار قابل دسترس است ‎ ‏آب دریا حساسیت دارند در حالی که پیش ‎ ‏سازی به روش تقطیر نسبت به نوع غشایی کمتر به آب دریا در مورد نوع غشایی حتما باید صورت گیر ‎ ‎ ‏"1 هزینه های عملیاتی و تعمیر و نگهداری با وجود یک نیروگاه حرارتی ,به طور عمومی برای تقطیر پایین تر از واحد .های غشایی است ‎

صفحه 7:
انواع ف رآیند های تق

صفحه 8:
فرآیند۴ ۱۸5 ie ot ‏تن آب گرم شدهدریبه داخل محفظه تنظیم غشاء در اين محفظه به حدی که آب بلافاصله به جوش می‎ ‏آید‎ تغذيه ناكهانى آب كرم به داخل اتاقك باعث به جوش امدن سريع میگردد ‎cope ul‏ انفجاری یا فلاشینگ به بخار تبدیل . ميكردد )اين تبديل به فشار كنترل شده در اين مرحله بستكى دارد زيم شش تا زمانى ادامه مى يابد كه ابسرد شود

صفحه 9:
ساخت : از دهه 1950 به طور تجاری دمای تغذیه: 90 تا 120 درجه سانتی گراد (پس از گرم شدن آب شور ( عوامل تاثیر گذار بر روی راندمان حرارتی: اختلاف بین دما از گرمکن آب شور تا چگالنده در انتهای سرد دستگاه در سیستم هی‌چند گنر 50 تا75 در صآبشور غلیظ شده از آخرین‌مرحله به آبتغذیه- ورودیمخلوط میت بازیافتعرار‌افزایش‌می‌بابد- مقیار مواد لازم برایّت صفیه مقدماتیک اهش‌ی‌بابد. به سبب افزایش غلظت نمک در چرخه آب شور میزان خوردگی و تشکیل رسوب افزایش می یابد (کنترل رسوب با دقت بیشتری صورت بگیرد)

صفحه 10:
یکی ازکاربردهای معمول , تبخیر شیره از نیشکر در تولید نمک با استفاده از پدیده تبخیر اولین فرآیندی که برای تولید مقادیرقابل توجهی آب شیرین از آب دریا و در مقیاس تجاری به کار گرفنه شده اختصاص 965 ظرفیت تولید آب شیرین در جهان برپایه سیستم نمک زدایی تقطیری به روش چند مرحله ای به همراه چرخش بخار _ تشکیل شده آزچندین افکت و یک کندانسور (افکت ها مبدل های پوسته-لوله ای با آرایش افقی )

صفحه 11:
اساس کار ۸۸۶0 ۰ ابتدا بخلر خروجی از نيروكاههلي بخلر و یا بخاربه واسطه سوزاندن زغلال سنگ ویا دیگر سوخت‌هلي فسیلی وارد اولين مرحله مىشود. اين بخلر از دما و فشلر يابينى برخوردار است (بخاراوليه) . هنكامى كه آ-ب تغذيه به اولين مرحله وارد مى شود برروي لولدهلي اويراتوركه درآنها بخاراوليه جريلن دارد ياشيده شده وبدين ترتيب بخشى ازّب تغذيه تبخيروارد مرحله دوم مىكردد(بخلر ثانويه ) .بخاراوليه درون لولههلي اويراتمر نيز بر اثر از دست دادن حرارت خود جكالش يافته و به درون بويلر بركشت داده مى شود. آ-ب شورموجود درمرحله اول به وسيله يك يمب آب تغذيه حاصل شده بود در مرحله دوم با انتقلل كرملي نهلن خود به لب شورچگالش یافته و بخشی ازلب شور را تبخیرمی‌کند و تملم فرآیند فوق به تعداد مراحلی که وجود دارد تکرار می‌گردد و بد؛ بخاسر چگالش يافته ازمرحله دوم به بعد به عنوان آسب شیرین جمع آوري شده و تصفیه نهایی(براي رساندن 514 آب به سطح قابل قبول) برروي آن صورت می‌گیرد. به مرحله دوم وارد شده و بخلر ثانويه نيزكه از تبخ

صفحه 12:

صفحه 13:
26 ۹ در سال 2002 مقايسه‌اي بین سه آب شیرین کن ۸۱۸۴0 ‎MSF‏ باتغذیه پیشرو و موازي براي آب تغذیه با 1 6 غلظت 420002۲۲۰ و دماي بخار 90 درجه سلسیوس انجام شد. کن های ‎MED, MSF‏ جدول ۱ -مقایسه آب شیرین کن‌های ]۸۸50/5

صفحه 14:
Membrane Processes

صفحه 15:
در یک فرآیند غشایی به طور معمول دو فدز بوسیله فلز سوم که ‎Lind‏ می‌باشد از یکدیگرجد! گردیده اند. غشاء تعیین‌کننده پدیده انتقال جرم است. هرکدام ازدو فاز به صورت محلولی از جزء‌هاي مختلف می‌باشد که برخی ازاین جزء‌هاسي عبوري مخفی ودیگر از اين جزء‌ها تهی می‌گردد. دو ویژگی اصلی در انتقال که توسط غشاء اعمال می‌شود عبارت هستنداز: لا نفوذيذيري يا تراوايى ‎(permeability)‏ لا انتخابكري يا گزینش پذيري(۷:95۵1 :2 تملم موادي كه به عنوان غشاء عمل می‌نماید داراي ویژگی عبور مواد مختلف به طوسر انتخابی هستند.

صفحه 16:
فرآیند های غشایی براساس اندازه

صفحه 17:
مزایای ف رآیند غشایی ؟ صرفه جویی درمصرف انرژي به دلیل عدم تغییرفاز ‎٩‏ کاهش فضاي مورد نیاز به علت کم حجم بودن مدول‌هاي غشایی ‏* سریع تر بودن فرآیند به دلیل نازك بودن غشاء وبالا بودن سرعت انتقال جرم درآن © توانایی انجام دردماي پایین که مزیت بالایی براي محلول‌هاي حساس به گرماست ؟ پایین بودن هزینه سرمایه گذاري درمقایسه با سایر روش‌ها درسطح جهانی ‏؟ سهولت درگسترش دادن سیستم ‎

صفحه 18:
اسمزمعکوس یک روش تصفیه یا به عبارتی تکنولوژی است که در تمامی صنایعی که در آن احتیاج به جداسازی pa 1: ۳ rs ۰ a © Dagiued 9 galls ‏از حلال باشد, استفاده می شود. متداولترین استفاده از آن در تهیه آب‎ ub la ‏اب است,‎ ۳ تصفیه آب به روش اسمز معکوس دم ‎a3 a a‏ ‎i‏ 0 وا هب سح

صفحه 19:
شناخت پدیده اسمز معکوس نیازمند شناسایی خاصیت اسمزي است. به طورکلی انتقال ازيك محيط به محیط دیگر دراختلاف غلظت یابه عبارت بهتردر اثر اختلاف پتانسیل شیمیایی ؟ .به وجود می‌آید به عنوان مثال ظرف آبی را درنظر بگیرید که یک قطعه بلور نمک طعام به درون آن انداخته می‌شود. در بخشی از ظرف که بلور نمک وجود دارد غلظت نمک زیاد و غلظت آب ناچیز است و در بخش دیگر ظرف غلظت نمک صفر غلظت آب بسیار زیاد است. در اثر اختلاف غلظت مولكول‌هاي بلور نمک, نفوذ به بخش ديكر را كه آب است 1[ آب شيرين اعمال شار آب نیز به بخش بلور .نمك نفوذ می‌کند. این عمل تا یکه ‎ut‏ . 1۱ ادامه می‌یابد چهت چریان آب

صفحه 20:
کاربردهای روش اسمزمعکوس "تهيه وتوليد آب شرب از آبهاي شور( مصارف شرب) ۷ تهيه وتوليد آب مورد نياز جهت رشد سريع دام وطيور تامین وتولید مناسب جهت مصارف كشاورزي, گلخانه‌اي ”تامين وتوليد آب فرآيندي كارخانه‌هاي داروسازي ولوازم بهداشتی ۲ تامین وتولید آب فرآيندي كارخانه‌هاي پتروشیمی, نساجی, كاغذسازي, رنگ‌سازي ‎aes”‏ آب مصرفی نيروگاه‌هاي بخاروسیکل ترکیبی "تامین وتولید آب دستگاه‌هاي دیالیزبیمارستان ها بازیافت پساب‌هاي صنعتی

صفحه 21:
reverse osmosis

صفحه 22:
الکترودیالیز (۴0) 6 یک فرایند جداسازی غشایی می باشد که درآن از اختلاف پتانسیل الکتریکی به عنوان نیروی محرکه " 50 جهت انتقال يون ها استفاده مى شود .در اإين سيستم از غشاهاى يليمرى حاوى رزين هاى تبادل يونى 2 0 استفاده می گردد. این رزین ها بر روی پارچه هایی پلیمری مانند پلی اتیلن پوشش داده شده آند . پرده ‎ao:‏ ‏های کاتیونی نسبت به کاتیون ها تراوا می باشند و آنیون ها فقط می توانند از غشاهای آنیونی عبور 4 نمايند. 3 فضای بين دو غشای غیر همنام سل نامیده می شود ‎ge eget ik sane‏ J 6 شيوه اى طراحى و بهره بردارى مى كردد كه در حدود هر 15 دقیقه یک مرتب قطب كاتد و اند جاب شوند و به طور اتوماتيك از رسوب روى الكترودها و كرفتكى غشاها كاسته مى شود .غشاها توسط جنا کننده های پلیمری از یکدیگر مجزا می شه‌ند 6 Membrane electrolysis, Cathoyte ارام

صفحه 23:
۳3 39 : فرآيند الكترودباليز به اصول کلی زیر بستگی دارد ‎١‏ ‏3 ‎ep Ahi 5 ۲ 4 7 ۲‏ اکثر نمک‌هاي محلول در آب , به شکل یون بوده و بصورت مثبت ( کاتیون ) یامنفی ( آنیون ) باردار ‏ ”م7 می‌گردند. ‎Q‏ 0 ”غشاءها را مى توان طوري ساخت كه بصورت انتخاب شده عبور آنيونها يا كاتيونها را امكانيذير ل كنند 9 )33 0 شوم رز ‎ee‏ ی ‎“/a ae‏ “اجزاء محلول شده يونى در يك محلول نمكى مثل سدیم , کلر , كلسيم و كربنات در آب توزيع و يخش 3 0 5 می‌گردند و بطور مور پارهاي منفرد خود را خنثش می‌کنند. وقتی الکترودها به یک منبع جریلن مستقیم ‎ai‏ ‏مثل باطري متصل م ىكردند , در داخل يى ظرف حاوی محلول لب نمک قرار كرفته , جريلن ‎TS AS‏ 0 از ميلن محلول( الكتروليت ) عبر ‎٠‏ سح نند به سمت الكترود بابلر 3 مخالف حرکت کنند. 7 ‎ore‏

صفحه 24:
مقایسه برق مصرفی آب شیرین ‎WS‏ جدول ۲-۲ مقایسه برق مصرفی آب شبرین کن‌ها برق مصرفی مخصوص (كيلووات ساعت الكتربكى برمترمكعب) ae © ۳6 ۳ )

صفحه 25:
شکل ۶ سهم تولید انواع آب شبرین کن درجهان درسال ۲۰۰۶ 00۷ VMC 0.58%

صفحه 26:
روش هاى نمك زدابى 6 با توجه به روش هاى موجود براى شيرين سازى آب مى توان روش هاى نم زدايى را به دوش کلی غشایی و بحرارتي تفسیم کرد. 1 تعداد سیستم‌های غشائثی و حرارتی مخصوص نمك زدايى آب در دنيا 5

صفحه 27:
یکی از پارامتر. های موثر در انتخاب هر روش میزان هزینه به ازای هر متر. مکعب آب شیرین تولیدی است در جدول زیر مقایسه ایی بین مقدار و انرژی لازم برای تولید هر مت مکعب آب آورده شده است : 5 روش روش روش نوع هزيته ‎RO MED MSF‏ مقدار انرژی حرارتی (میلبون دلار) 1۰۵ ۵ 3 انرژی الکتریکی (میلیون دلار) ۰ ‎WE ۷ ٩۲‏ هزینه ايراتورى و تكهدارى و هر ۲۷۲ 2 تعمیرات (میلیون دلار) میزان سرمایه گذاری(میلیون عمد فا از دلار) جمع کل ی 2 تس 1

صفحه 28:
1 آر S Mw ازتوجم‌ها عزیزان سيا a;

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
49,000 تومان