سایرتحقیق و پژوهش

زندگینامه محمد علی جمال زاده

صفحه 1:
زند كينامه محمد علی حمال زاده داتس اور يها ری

صفحه 2:

صفحه 3:
| سید محمد علی جمال زاده در سال 1309 هجری قمری در اصفهان متولد شد . پدرش سید جمال الدین واعظ اصفهانی دائما برای وعظ و سخنرانی در سفر بود و گاه محمد علی را نیز همراه خود می برد . جمال زاده در 1321 ه- ق به تهران رفت.

صفحه 4:
1 جمال‌زاده حدود دوازده سال داشت که پدرش او را برای تحصیل به بیروت فرستاد. در دوران اقامت او در بیروت؛ اوضاع سیاسی ایران تغيير کرد. در آن زمان محمد علی شاه قاجار مجلس را به توپ بست و هر یک از آزادی‌خواهان با مشکلاتی مواجه شدند. پدر جمال‌زاده خود را به همدان رساند تا از آنجا به عتبات فرار کند. ولی در آن‌جا دستگیر شد و به بروجرد برده شد. امیر افخم, حاکم بروجرد دستور اعدام او را صادر کرد.

صفحه 5:
لا چندی بعد جمال زاده برای تحصیلات دانشگاهی به فرانسه رفت . یک سال بعد به سفارش یکی از دوستان به لوزان سویس رفت و دییلم خود را در رشته حقوق گرفت . جنگ جهانی اول او را به کمیته ملیون ایرانی (برای مبارزه با روس و انگلیس) کشاند . وی سپس به برلین رفت و تا سال 1930 دراین شهر | قامت گزید . او در سال 1931 به دفتر بين المللى كار وابسته به جامعه ملل پیوست و در سال 1956 بازنشسته شد . در طول اين مدت وى 5 بار به ايران سفر كرد , كرجه مدت اقامتش كوتاه بود . وى تحصيلات دانشگاهی خود را در رشته حقوق ادامه داد .

صفحه 6:
1 همزمان با جنگ جهانی کمیته‌ای به نام کمیته ملیون به رهبری سید حسن تقی زاده برای مبارزه با روسیه و انگلیس در برلن تشکیل شد. این کمیته سید جمال الدین را به همکاری دعوت نمود. سید جمال الدین در سال ۱۹۱۵ به برلن رفت و تا سال ۱۹۳۰ در آن جا اقامت داشت پس از اقامت کوتاهی در برلن برای ماموریت از طرف کمیته ملیون به بغداد و کرمانشاه رفت و مدت شانزده ماه در آنجا اقامت داشت.

صفحه 7:
1 در بازگشت به برلن مجله کاوه (۲۴ ژانویه ۱۹۱۶ اولین شماره آن به جاب رسيد) وى را به همكارى دعوت کرد و تا تعطیلی ‎VP alae‏ مارس ۱۹۲۲) به همکاری خود با تقی زاده ادامه داد. 1 پس از تعطیلی مجله کاوه, سرپرستی محصلین ایرانی در سفارت ایران را به عهده گرفت. او به مدت هشت سال اين مسئوليت را به عهده داشت. تا اینکه در سال ‎۱٩۳۱‏ به دفتر بین المللی کار وابسته به جامعه ملل پیوست. پس از بازنشستگی در سال ۱۹۵۶ از برلن به ژنو رفت و تا پایان عمر در آنجا اقامت داشت.

صفحه 8:
‎orl lar U‏ بيشتر عمر خود را در خارج از ايران سيرى كرد. آما می‌توان گفت که که تمام تحقیقاتش در باره ايران و زبان فارسی و گسترده کردن دانش ایرانیان بود. عليرغم اينكه در رشته حقوق تحصیل کرد ولی در باره " حقوق مطلبی ننوشت. ‎

صفحه 9:
لا محمدعلی جمالزاده را همراه با صادق هدایت و بزرگ علوی ‎aw‏ ‏بنیانگذار اصلی ادبیات داستانی معاصر فارسی می‌دانند. داستان کوتاه «فارسی شکر است» را که در کتاب یکی بود یکی نبود او چاپ شده‌است. عموما به عنوان نخستین داستان کوتاه فارسی به شيوه غربی می‌شمارند. این داستان پس از هزار سال از نثرنویسی فارسی نقطه عطفى براى أن به شمار مىرفت. به علاوه. مقدمة جمالزاده بر كتاب يكى بود يكى نبود, سند ادبى مهم و در واقع بيانيه نثر معاصر فارسی است. در اين مقدمه جمالزاده مواكداً بيان می‌کند که کاربرد ادبیات مدرن نخست بازتاب فرهنگ عامه و سپس انعکاس مسائل و واقعیتهای اجتماعی است.

صفحه 10:
آثار سید محمد علی جمال زاده : 1 نگارش های پژوهشی : جمال زاده در زمینه ادبی تاریخی مقاله های فراوانی دارد که تعداد آن ها از 300 2 نگارش های داستانی : مداومت می ورزید . از مهمترین آثار داستانی وی می توان به دارالمجانین , صحرای محشر راه آب نامه , معصومه شیپرازی , کهنه و نو , آسمان و ریسمان و قصه ما به سر رسید اشاره کرد .

صفحه 11:
1 3. نگارش های اجتماعی سیاسی : ل جمال زاده پس از دهه بیست کمتر مقاله های سیاسی می نوشت . أكر هم درياره ايران مى نوشت جنبه هاى اجتماعى تاريخى أن رأ مورد توجه قرار مى داد . از مجموعه آثار او در اين سبى مى توان رادي و حييت انا هات وآرم حلقات عا ابانان ‏ تصول زن در فرهنك ايران را نام برد .

صفحه 12:
1 4. نگارش های ترجمه ای 1 5. نوشته های خاطراتی : 1 6. انتقاد و معرفی کتاب : | جمال‌زاده در زمستان ۱۳۷۶ پس از آن که از آپارتمانش در خیابان «رو دو فلوریسان» ژنو به یک خانه سالمندان منتقل شد درگذشت. بنا بر نوشتة ثبت شده در کنسولگری ایران در سال ۱۳۷۰, پس از درگذشت او ۲۶ هزار برگ از نامه‌ها. دستنوشته‌ها و عکس‌های او در خانه‌اش به سازمان اسناد ملی تحویل داده شده‌است.

صفحه 13:
پایان

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان