صفحه 1:
MI) | | ا دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد بوکان

صفحه 2:
انسان از دیر باز هميشه سعی بر آن داشته است که از ابزار محیطی خود به بهترین شکل ممکن استفاده نماید. ان ژعی خورشیدی یکی از این راهکار ها برای بهم» ‎gS‏ از مرایایی زیاد این منبع بی زوال می باشد. با توجه به پیشرفت معماری و نیاز انسان به رویکد های جدید؛ معماری خورشیدی می تواند انسان را به دنیایی جدید رهنمون سازد. معماری خورشیدی مسیم است میانبس بمراي رسیدن به معماری پایدار و استفاده بهینه ازابرارها و امکانات فعطی بدون آنکه نیاز آیندگان به خطر بيافتد. در این مقاله ‎be‏ ذ z ‏خورشیدی با استفاده از فناوری از,ژی خورشیدی واینک‎ ee ‏توسط رها نور را جذب و پس از ذخیمه سازی در فضای گلخانه و انبار‎ ‏سنگی» در فضاهای خانه پخش میکند مورد بحث قرار می گیرد و طرز استفاده از‎ ‏اين انرثدى در كرمايش و سرمايش خانه ها و نوع طراحی خانه ها با استفاده از‎ ‏روشهای مختلف خورشیدی بیان شده است.‎

صفحه 3:
خورشی ‎mg‏ نشا انرثيهاى كوناكوني است که در طبیعت موجود است از جمله: سوختهاي ضيلى که در اعماق زمین ذخیره شده انده 51 ژی باده رشد گیاهان که بیشت موجودات بمرای با ‎as‏ مواد آلی که ‎gh Alas joa Eas‏ حرارتي و مکانیکی را دارند. انوا ب بر دآهاهریت دورود کی ان اس جاذبه و حرکت به دور خورشید و ماه حاصل می همه نماد هأیی از ازرژیی خورشیدی هستند ‎٠‏ خورشيد يكى از دو منبع مهم انرثدى است که باید به آن روی آورد زی| به فن آوری های پیشرفته و پر هزینه 3 عنوا ان يك منيع ید و تمینکننه اد در كش نقاط ججهان بكام از ری هام نز هسته ای اشراتنامطلوبی از خود بر جا برای کشور هایی که فاقد من ورشد وتوسعه اقتصادى هستند. امروزه ‎١‏ انرذى نو رشيدى بهى شكل مطلوب مى باشد ولى امكانات اقتصادى طرح هاى مختلف بايد دقیقا محاسبه شود. اسرد البسرى أ اشن ى كسم كردن منازل» از لحاظ فناورى امكان يذيس می باشد. ۱ اقتصادی نيسن يش رود روه قيمت مبوعتها ى فسيلى و سايس منابع أنرثى و تلاش متخصصين در كاهش هررينه مهندسين و دانشمندان را به استفاده از انرثيي خورشيدى بيش از بيش تشويق نموده است. در ميان استفاده از انرثدى خورشيدى در سیستم گررمایش و سرمایش ساختمان ها تواند در بسیاری از جهات مفيد واقع شود و باعث صرفه جويى بسيار زيادى در استفاده از انرثيها بشود.

صفحه 4:
* انرشی تجدیدپذیر به‌هیچ عنوان 002) ویاسایر گازه‌های آلاینده و مضر بای اتمفسر را تولید نمی کند. * انرثى تجديديذيى زباله يا بقایای مشکل آفرین تولید نمی کنند. * اين انرثى ها پایان ناپذیرند.

صفحه 5:
اولین ساختمان خورشیدی در دنیا : چگونگی عملکرد صفحات گرمایی خورشیدی یرای اولین بار دز ساختمان جدید و در دست احداث فدرسة تجاری جان مولسون مورد آزمایش قرار نواهد كرفت این صفحات خورشیدی که با وسعت ۳۰۰ مت مربع براى ساخت این ساختمان مورد استفاده قررار گرفته اند سالانه در به تمین ارژی روشنایی این ساختمان بوده تیه بای ‎BAS 2 gles‏ ار ان جریان الكتريسيته به ی

صفحه 6:
ی هلیی از ساختمان های خورشیدی در ‎GUIS‏ ‏امروزی: بز رگترین برچ و نير وكاء حرارتی خورشیدی جهان که از بیش از هار و۲۰۰ آینه در اطرراف یک ساختمان ۵4 طبقه تشکیل شده است در اسپانیا مورد بهرره ببرداری قررار گرفتا.

صفحه 7:

صفحه 8:

صفحه 9:
برچ بانک آمریکا اين ساختمان دومین برج نیویورک است. کار ساخت آن در سال ۲۰۰4 آغاز و در سال ‎٩‏ به اتمام رسید.این ساختمان قادر به تولید روزانه 1.؛ مكاوات برق است و تقريبا مييزان انرثدى اختمان را 3 طور کا فا کند. ساحختمان یکی از اکولوژیک تررین ساختمان های دنیاست. دیوارهلی ساختمان دو جداره است و از نفوذ گرمای خورشید به داخل جلوگیری می کند.در عین حال این ساختمان دارای سیستم تهویه ی دی اکسید کین است تا هوای داخلی هميشه تمیز و تازه باشد.

صفحه 10:
ساختمان تخم مرغى شكل در هند كار ساخت هند به اتمام خواهد رسيد.اين ساحتمان به كونه اى طراحى شده است كه بيشترين بههره رااز انژیی خورشیدی ببررد.در آخرين طبقه ى اين ساختمان باغى قررار دارد كه بالاى آلن ندارد و به طور کلی می توان گفت این ساختمان بهترین مکان بای کار کردن است.مانند اکشر ساختمان های اکولوژیک ستف این ساختمان نیز به شبکه های خورشیدی و ژذراتور های بادی مجهز است. ساختمان اداری ۱۳ طبقه مدتی است که آغاز شده است و در سال ۲۰۱۰ در مومبای

صفحه 11:
ساختمان هرست این ساختمان ۴۶ طبقه در نیویورک یک ساحتمان سب است. شکل مت به فرد آن باعث ۲۰ درصد صرفه جویی در فولاد مص‌فی برای ساخت سازه شد. تنظیم نور در داخل ساختمان توسط حس گر های حساس به نور خورشید انجام می شود در بیشترمواقع سال هوای بیررون ساختمانبررای تهویه مطبوع ساختمان استفاده می شود بنابمراین این ساختمان ۲۲ 4 کمتر دی اكسيد كرين وارد هوا مى کند.

صفحه 12:
نخستين شهر با انر 5 "شهس مصد ر"؛ شهس طراحی‌شده ابوظبی؛ که قرار است اولین شهری در جهان باشد که ص‌فا از آنژی‌های تجديديذيس نیررو می‌گیررده مییربان ولین سا کنانشدانشجویان انستیتو علوم و تکنوژی مصدرمی‌شود. به گزارش خی سگزاری فرانسه دک فرد معاونزادمه رئیس این انستیتوي عتمکن بس پژوهش درباره تکنولوژی‌های زیست‌محیطی گفت: شمار کلی دانشحویان حدود ۱۷۰ تا ۱۷۹ نف است. که از این تعداد ۱۰۰ نف آنهً در این شهر در پرردیس دانشگاه زندگی می‌کنند." ایتها اولین ساکنان شهر مصدر هستند که انستیتو هنوز در حال گستررش, اولین بخش آن اسنت. وببسایت این شهم طراحی‌شده» که نامش در عربی به معنای "منشا" استه می‌گوید این شهر ۲۲ میلیارد دلار خرح بم‌خواهد داشت و 1 کیلومتس مربع را خواهد پوشاند و نهایتا 4۰۰۰۰ نقس ساکن آن خواهند شد.

صفحه 13:
این شهس در ۱۷ کیلومتری از م‌کسن شهس ابوظبی قرار خواهد گرفتت. اما در حال حاضس ساختمان‌های انستیتوی مصدر تنها بخشی از شهر هستند که کامل شده‌انده و ساختن چند بنای ‎Ko‏ هم آغاز شده است. پردیس دانشگاه از فاصله دور مانند یک ساختمان منفرد بنررگ قرن- قهوه‌ای سسرب‌آورده از میان بیابان دیده می‌شود که گرروه کوچکی از جرثقیل‌ها در یک طرف آن قرار دارند. اما در دید نردیک‌تر» جزئیات ساختمان توجه‌برانگین استه. مركن دانش" انستيتوء که کتابخانه انستیتو هم در آن قرار دارد یک ستف قوسی با صنحات خورشیدی دارد؛ و نمای جلویی آن تقریبا به طور کامل از پنجره ساخته شده است.

صفحه 14:
نخستین شهر با انرژی خورشیدی حمزه كاظم, معاون اجرايى و مالى انستيتو گنت: "همه پنجره‌ها آفتاب گیر دارند تا مانع رسيدن نور مستقيم خورشيد به درون شوند و به سرد شدن درون ساختمان کمک شود؛ در عین حال امکان روشن‌شدن طبیعی درون اتاقها با نور غي رمستقيم خورشيد فراهم شود." ساختمان از جلو مانند یک ماسک غواصی می‌ماند؛ پلکان‌های اصلی درون یک استوانه شیشه‌ای قرار دارند که از ساختمان بیررون زده استه و شبیه بخشی از ماسک غواصی است که بینی را می‌پوشاند. دانشجویان در ساختمان‌های آجری رنگی مسکن دارند که مانند یک حلقه بیرونی در اطراف پردیس دانشگاه قررار گررفته است. این قوس‌ها و لبه‌های گررد ساختمانها به آنها نمایی تقریبا ار گانیک می‌دهد. این ساختمان‌ها روی ستف‌های‌شان دارای صفحات خورشیدی هستند تا از,ژیی را جمع آوری کنند و بالکن‌های آنها با مشبک کاری‌های با طراحی هندسی پوشانده شدهاند که بیادگر خصوصیات سنتی معماری اسالامی است.

صفحه 15:
نخستین شهر با انرژی خورشیدی کلاس‌ها و آزمایشگاه‌های انستیتو بتو در یک ساختمان فلس و شیشه‌ای آینده گرای بز رگ و مکعبی ‎patel phen ay alka ke‏ تسام حور یات پوشیده شده است. ساختمان با تکه‌هایی ا بالشتک‌های هوایبی دراز و مستطیلی شکلبی به همراه فولاد بازتابدهنده در پشت آنها پوشیده شده است؛ طراحی که به متصود کاهش مصرف انرژی صورت گرفته است. این طراحی نور ستقیم خورشید را از ساختمان دور می‌دارد؛ به سرد کرردن ساختمان ‎oS‏ ن را کاهش می‌دهد. ‎BS‏ می‌گوید تسایر وهای ریک متا رن و جذب نور خورشيد را كاهش مىدهند. جهت ی حیابانها و فضاهای عموی آمکان بهترین استفده را از سیم سرد شب فراهم م‌کنه وال بانهاى نا روزا كافتومي نهد ‎ ‏دو ‎ ‎ ‎

صفحه 16:
نخستین شهر با انرژی خورشیدی این پرردیس همچنین دارای یک گونه مدرن ‎Sob‏ استه ساختمانی که جنرو معماری است. این بادگیم فولادی با لوله‌های بزررگ که در مک آمن قررار دارد سیم آزنهابهس طح خيابان بو رس اند وباعث حنكشدن آنها موشود.

صفحه 17:

صفحه 18:
برق ساختمان‌های توریستی لندن با اض‌ژی خورشیدی امین مي‌شود. مقامات توريسم لندن یسک ژذراتور برق ویژسه ساختمان های توریستی را وارد بازار صنایع ان توریستی را تامین می کند. الکتتریکی بریتانیا کرردند که نیاز شش ماه یک ساختما: این سیستم تامین انررژی ببرق که به شکل یک درخت ب رک که هفت متر ارتفاع دارد بدون این که کمترین هزینه ای از نظس مالیات به صاحبان ساختمان های توریستی وارد کندء قادر است درحدود نیمی از نیاز الکتریکی سالانه ساختمان های توریستی لندن را تامين کند.

صفحه 19:

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:

صفحه 25:

صفحه 26:
بزرگترین ساختمان خورشیدی جهان در چین چین در تلاش بای تررویج استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش آلاینه‌های زیست محیطی؛ بز ر گترین ساختمان اداری جهان را که انرژی‌اش از پرتوهای خورشید تامین می‌شود.

صفحه 27:
بزرگترین ساختمان خورشیدی جهان در چین چین که همواره بین دو گرینه بسیار آلاینده هوا و پیشتاز در فناوری پاک در حرکت استه از بزرگ‌ترین ساختمان اداری خورشیدی دنيا واقعدر شهس دژسو(استان شانگهای ) رونمایی کرد. به اين ترتيب علاوه بر نمایش زمان در حلل گذر» انرژیی مراک نمایشگاهی این ساختمان»امکانات اتیء فضاهای اجلاس و انجمن‌ها و یک هتل» همه و همه با قطعات خورشیدی بام این ساختمان تامین می‌شود.

صفحه 28:
اولین ساختمان خورشیدی در ایران: ساختمان خورشیدی دانشگاه علم و صنعت اولین ساختمان خورشیدی در ‎dal‏ می‌باشد. این ساختمان در اردیبهشت سال ۱۳۷۷ افتتاح كررديد. هدف: استفاده از ار ژی‌های تجديديذيس در ساختمان» صسرفه‌جویی در مصسرف ای و ‎Tey aoa Sas lg Be‏ مشخصات: محل ساختمان: ضلع شمالی محوطه دانشگاه علم و صنعت ایران يساعفة 310 مرمرع هزینه تما شده: دویست میلیون ریال تاسیسات: گی‌مایش فعال: با استفاده از کلکتورهای آبگرم خورشیدی و مخازن ذخيرره.

صفحه 29:
اولین ساختمان خورشیدی در ایران: غير فعال: با استفاده از گرمخانه و مواد ‎AWS‏ ‏سس‌مایش فعال: با استفاده از کلکتورهای آب گرم خورشیدی و سیستم آبسرد کن جذبى غیررفعال: استفاده از باد گیر‌ها و زمهرریس مرایا: صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی در ساختمان به میزان تا 9۵90 و کاهش آلودگی‌های محیط زیست.

صفحه 30:
ساختمان خورشیدی در اصفهان: 11 ]2111111 تقر در ث لمی و تحقیقاتی اصفهان» سیستم خورشیدی اختمانى را كرد كه با توليد برق 2000 ولت. قادر به تامین داخلى و خارجى ساختمان ها است.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان