سایرتحقیق و پژوهش

سید ابوالفتح زیدی لطیفی

20 صفحه
355 بازدید
30 بهمن 1400

برچسب‌ها

صفحه 1:

صفحه 2:
ارائه:

صفحه 3:
رسام عرب زاده * سید ابوالفتح زیدی لطیفی زاده 1 ۹ تبریز درگذشته ۵ تهران مشهور به سید ابوالفتح رسام ‎ol‏ شناخته شده با نام رسام عرب‌زاده در ایران و سایر کشورها, از طراحان برجستهفرش ایرانی بود. آو همچنین در رشته‌های نقاشی, ]5 محسمه‌سازی, نگرزی و بافندگی فرش فعالیت می‌کرد. * آثار رسام عرب زاده, یافته هايي متفاوت و در چشم ما نامأنوسند . قالي هايي که ‎aioe Le‏ طراحي و افریده شده اند. تفاوت و منحصربه فرد بودن اين قالي ها 1ن ل ی هايي شده است ۳ آتار 9 تحصرت ه فرد وتقتاتب اي متفاوك رسام رب زاده, تاکتون بحث هاي بسياري را برانگیخته و موزه اي نیز از آثار ایشان ‎Ly‏ شده است.

صفحه 4:
‎oe. 5 1‏ . 5 بنیاد فرهنگی و هنری فرش رسام عرب زاده * بنیاد فرهنگی و هنری فرش رسام عرب زاده در سال 1373 اقدام به تاسیس موزه فرش هنری دست باف ‎will‏ نمود. اين موزه 66 قطعه ‏فرش اصیل ایرانی دارد. ء سيد اع زيدى لطيفى معروف به رسام عرب زاده (1376- 3 ..ش) از طراحان و تقش آفرینان صاحب سبک ایران است. ا ‏زادهقتا انا كانافت برتره . تصاور ثاهاى تاريخن و طركياف منیا را ترويج نمود.

صفحه 5:
‎٠‏ رسام عرب زاده در ايران و ساير كشورهاء به عنوان یکی از برجسته ترين و يراوازه ترين طراحان فرش ايرانى شناخته مى شود كه در ‎Gola and)‏ نقاشى, مبناء.ر و مكتسكه ساررى نيز فعاليت داشت ‏۰ از نوآورى ‎Slo‏ او مى توان يه كره آويز (نوعى شيوه كره زدن در بافت فرش که در أن از چهار گره به جای یک گره استفاده می کنند) و استفاده از بافت دو نوع فرش با عناوین رجشمار توامان (فرشی با رجشمار بزرگتر داخل فرش دیگری با رجشمار کوچکتر) و نوع بافت تواما ن(قسمتی از دستافته به صورت فرش و قسمتی دیگر به صورت گلیم بافته شود) اشاره کرد.

صفحه 6:
موره رسام عرب زاده *موزه فرش رسام عرب‌زاده از موزه‌های شهر تهران است که در خیابان پاسداران, بوستان یکم (شهید زمردیان), پلاک ۶ قرار دارد. دز سال ۵ ۴ خورشیدی رسام عرب‌زاده در کارگاه خصوصی, نمایشگاهی از فرش‌ها و طراحی نوین خود را برپا مي‌کند که نام او و هنر او را پرآوازم می‌ساآزد. در سال ۱۳۵۲ در خانه آفتاب و در سال ۳ در انستیتو گوته, دوستداران فرش شاهد ابتکارات وی در عرصه بافت و طرح‌های نوین وی می‌شوند.

صفحه 7:
*رسام عرب‌زاده در سال ۱۳۵۶ با برپایی موزه فرش, همکاری جدی و پروامته اي را در کارشناسی و انتخاب فرش‌های نفیس برای موزه اغاز مى . عرب‌زاده در اغلب سمینارها سا هایی که در كد وخارج از شور برپا می‌شد شرکت کرده که از مهم‌ترین آن‌ها باید به سمينارى که در شهر بن المان ‎eee‏ اشاره کرد که با ادامه نظریه‌های سودمندی در زمینه رنگرزی و لزوم استفاده از رنگ‌های گیاهی, رفوگری و بافت فرش, بسیاری از دوستداران فرش را مورد تأثير 3 تشویق گفته‌های خويش قرار می‌دهد.

صفحه 8:
* در نهایت در سال ۱۳۷۲ خورشیدی موزه فرش رسام عرب‌زاده توسط بنیاد فرهنگی و هنری فرش رسام عرب‌زاده و همکاری شهرداری تهران تاسیس می‌شود. ‎Spy ©‏ اين ناريخ بنيا نكذاران فرش نوين ایران (از جمله >29 رسام عرب‌زاده), ۶۶ قطعه فرش اصیل ایرانی [از جمله اغلب فرش‌های ‎eo ee 0‏ مردم ايران و چهره‌های سرشناس ايران و ‎lez‏ عم از هنرمندان, شخصیت‌های برجسته دولتی و فرهنگی) قرار گرفت

صفحه 9:
دوران شكوفايى هنر ‎sll‏ رسم عرب زاده ٠دوران‏ شكوفايى هنر اين استاد مشهور طراحى فرش به دهه جهل و ينجاه بازاق ىكردد : در إدن سال هااو تتیجه زحصات چندین سا ۳۳۰ مىبيتد أو آثار قابل ويه و يديع | خلق مىكند كه هم رد ۳۱۳ از نمونه‌های ‎aot‏ ایرانی در زمینه قاليبافى است. شكوفايى هنر وى باعت شد که این هنرمند بیش از پیش شناخته شود و نمایش اثرهای ماندگار وی در دهه چهل و پنجاه با استقبال زیادی از سوی مردم ایران روبه رو شد.

صفحه 10:

صفحه 11:
2 5 ویژگی هفرس هاى استاد رسام عرب زاده ‎٠‏ استاد عرب زاد در دو دهه پایانی عمر خويش هم مشغول طراحی و بافت فرش بود و در كنار أن نيز به دنبال توسعه قاليبافى و ييوند أن با هنر بود و شاكّردان زيادى را نيز در اين زمينه تربيت كرد. 2 استاد عرب زاده در فرش ها از چهار گره بجای یک گره استفاده كرد وی علاوه بر اين , بافت دو نوع فرش را انجام داده است و آثار هنری زیبایی را به دنیای فرش تقدیم کرده ست .

صفحه 12:
از : * رجشمار توامان : این نوع فرشی است که یک فرش با رجشمار هفتاد و پنج در داخل فرشی با رجشمار بیست و پنج بافته می‌شود , نمونه آن در فرشی با نام خزان که وی بافته است مشاهده می‌شود. ‎٠‏ بافت اك تا ی ی تا بصورت فرش است و بخش دیگری از آن نیز به صورت گلیم بافته می‌شود که بص 2 لازنا مىباشد كه اسم أن شب تاريى وابيم 222 امنا 0

صفحه 13:
ام تسه

صفحه 14:
زاده *در طرح‌ها و نقشه‌هایی که استاد عرب زاده آنها را به کار گرفته است خلاقیت و روش‌های ویژه‌ای که مخصوص طراحی وی هست به کار گرفته شده است و در آن تاثیری از نقش و نگار با فضای عرفان ایرانی دیده می‌شود. ۰ در آثار وی 9 شده با اشاره ‎ae‏ زر سنتی قدیمی ريشه فته است. م عرب زاده در ‎eet‏ ‏مينياتور ‎TN‏ اشعار خی خی تاه ابراند هرد ست

صفحه 15:
9 از دیگر ویژگی‌های آثار استاد رسام عرب زاده اين می‌باشد که وی اصالت قالی ایراتی رفظ كر الست و در كنار [ن به دواد ۱۳9۳ خلاقيت دست زده است. 5 همجنين به درست توانمندان این استاد بزرگ در دنياى قالى ايرانى شاهد نگاره‌ها و رنگ‌های بدیعی هستیم که خارج از قالب قالی ایرانی نیست.

صفحه 16:
کر رورم و ی ده یاه ۳۳ هنرمتدانه اي که خاص ود اوست با استفاده از حال و هرا۳۳ نقش و نگار عرفان ايراني تجسم یافته است. در آثاره عرب 0 اشاره نگاره دين است كه در مجموع ز سنتي ريشه دار مي ی از مينياتور ابراني در كار عرب زاده زياد به شم چشم مي خورد و بای نقش پردازي هایش الهام أو ار اشعار نغز و داستاهاي دل آنیز

صفحه 17:
* شگفتي و اوج خلاقیت عرب زاده در این است که او با حفظ تمام ميرائهاي هنري و رازو رمزهاي اصالت قالي ايران. دست به خلاقيت و ‎Be‏ درون حال و هواي دل انگیز نقوش قالي ایران, دنياي بدیع ه ها و رنگهاي خود را مي سازد که هیچ يك از اصل و درون مايه اصالي ‎gel ol co Be ola‏ را ۱۳۳۱ ارزاني مي دارد.

صفحه 18:
ناث ركام عرب زاده» اكثار سستارهاي داخل و خارج از کشور حضور فعال داشته است. م او با سشخنراني ها و ‎le adage‏ پراکنده خود براي تعالي ‎Spc‏ ‏صنعت ملي رهنمودهاي سازنده اي ارائه کرده است. * مطبوعات پنجان ساله اخیر آیر‌ان مملو از مضاحبه طارو كدا ۱۳۳ استاد است.

صفحه 19:
* رسام عرب زاده, استاد توانمند فرش ایران گواینکه زندگي را از صفر شروع كرد ودر جواني هكم فراوان كشيد ولي اين بخت بلند را بيدا کرد که در زه ) ۲ ن حیات خود مورد توجه اندیشمندان, هنرمندان, [es Shs cb walls ب سجن | شام عرب زاده ‎ai‏ تنها در ایران بلکه در محافل هنر شنا | ني» نامي ست .

صفحه 20:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
15,000 تومان