حسابداریعلوم انسانی و علوم اجتماعی

سیستم‌های اطلاعات حسابداری

صفحه 1:
aber ‏مات(‎

صفحه 2:
# 7 se ۱ عنوان سیستم‌های اطلاعات حسایدا

صفحه 3:
سيستم اطلاعات حسابدارى 5 یکت سیستم اطلاعاتی حسابداری خوب ‎AF A Nod‏ سودمندء به‌عنوان بازوی توانمند مدیریت می‌تواند مورد/نظر قزار گیرد. منظور از سیستمهای اطلاعات حسابداری این است شفاده کنند گان از اطلاعات می‌توانند وارد سیستم شوند و اطلاعات مورد قاي‌خو ‎pa‏ ‏شکلی که می‌ خواهند. بدون هیچ محدودیتی (زمانی و مکانی) ریافت کنند. و اطلاعاتِ کارا و

صفحه 4:
بسیاری از بانکها و موسسه‌ها در تلاشند, که توان نفوذ اطلاعات و عملیات خود را از طریق ایجاد مرکز اطلاع‌رسانی اینت ‎Ee‏ نت و عرضه جنين اطلاعات و خدماتى را به كاركنانء, مشترياتٌ و د ان مللى افزايش دهند. سيستم يكيارجه اطلاعات حسابااري محدودیتهای مكلنى و زملنى را براى دسترسى به اطلاعات از بين ميمبرد/هزيينه و زمان دسترسی به اطلاعات را کاهش و سرعت ‎Yoo F‏ اطلاعات و عملیات را افزایش می‌دهد. مجموعه‌ای از شرایط یعنی افزایث دستیابی افراد به اطلاعات و همچنین توان بیشتر گرفتن 7 صحيح از آن طريقء به بهبود شرایط سازمان و مشتریان میا: سيستم اطلاعات حسابدارى مولفه و عنصرى از شركت ‎١‏ ‏پردازش رویدادهای مالی. اطلاعات مالی و اطلا تصمیم گیری را در اختیار استفاده کنند گان قرار می‌دهد.

صفحه 5:
کاربرد اولیه اطلاعات حسابداری» كهك به تصميم گیری ذینفعان ‎ae‏ ‏اقتصادی است و دو گروه استفاده کننده او اساسق؟)ٍطلا ات فرا به‌وسیله سیستم حسابداری» تصمیمهایی را ی إين دوا گروه عبار تند از: ‎.١‏ استفاده كنند كان داخلى (مجريان و مديران)» و بر ۲ استفاده کنند گان خارجی (سهامداران). ‎ ‎ ‎ ‏پس حسابداری با تهیه اطلاعات مورد نیاز تصمیم گیرند گان؛ خدمتی حیلتی جه آنها ارلئه مى كند نا بتوانند از ميان كزينهدهاى مخ كزينه را براى بهرهبردارى از منابع كمياب در انجام ف اقتصادى انتخاب كنند. لذا اطلاعات حسابدارى فعالیتهای تجاری و سرمایه گذاران و تصمیم گیرند گان است. ‎

صفحه 6:
حسابداری را در اصل یک سیستم اطلاعلتی می‌دانند. قدمت حسابداری و يا بهتر بگوییم سیستم حسابداری, به ‎est bap a:‏ 0 انسان اولیه با شمارش آشنا شد. فرايند تجزيهوتحليل؛ طراحی و استقرار سیستمهای اطلاعلت. ۰ ‎pba‏ ‏چرخه تکامل یاحیات سیستم راتشکیل می‌دهد.لین چرخه تلبع روهلِی است که از آنها به‌منظور انجام فعالیتها درچرخه استفاده می‌شوكٌ.تا اواسط دهه ۷۰ روشی به کا رگرفته می‌شد که امروزه به‌نام روش سنتی نا نزدیک به سه دهه است که به‌علت نارساییهای آن, کنار گذاشته شده و به‌جای م ی کند که از طریق آن, سه متغیر مجزای رفتار سازمانی تحت ‎rare | SU‏

صفحه 7:
سیستم اطلاعات حسابداری اطلاعاتي درباره وقایع اقتصادی فراهم می کند که تصمیم گیرند گان از آن در پونامه ريوزي: نظارت و کنترل سازمان استفاده میی کنند. ۷ طبق نظر آنها؛ فرایند تصمیم گیری تابعی از سه متغیر خن هاء منهوم‌ها و نمادهاست. براساس این نظریه. سیستم اطلاعات حسابداری باب لتواند اطلاعاقی را فراهم کند که قابلیت فهم و مقایسه‌پذیری داشته باشد و استفاده کنند گان بتوانند جا آن داده‌ها کار کنند و قادر باشند آنها را به مفاهیم اقتصادی مورد نیاز تبدیل و صورتهای مللی ویژه‌ای با توجه به زمان نیاز به آنها تهیه کنند. مثلاً در برخی شر کتهای نرماة گونه‌ای طراحی شده است که در آن استفاده کنند كان پایان دوره صورتهای مللی را وارد می کنند و صور تهای استفاده کننده برای آن دوره زمانی تولید می‌شوند.

صفحه 8:
تا ریخچه سیستمهای اطلاعات حسابداری در هتكام بيدايش نرمافزار و زبانهاى رطان # بتطا برنامه نویسان بدهمراه كارشناسان مللى اقدام به تولید نرم‌افزارهای بسپار سادهای در زمینه مالی کردند. این سیستمها بیشتر در محیطهای کاری کوچت و خانه‌ها تحت عنوان «سیستم حسابداری» مورد استفاده قولأ مى كر فتند. پس از توسعه سیستمهای اطلاعاقی و ایجاد سیستمهای یکپارچه» سیستم اطلاعات حسابداری به‌عنوان یکی از گزینه‌های این نوع تولید شد که بناجه درخواست خریدار و مطلبق ‎Slo jl Leal pi Le‏ کار تنظیم و فعال می گردد.

صفحه 9:
از عمده‌ترین سیستمهای یکپارچهمی‌توان به مدیریت و سیستمهای برنامه‌ریزی منابع/پنگاه آناره عرضه كنندكان اين نوع سیستمها شرکتهایی همچون (8۸۳) و مایکروسافت هستند. این نوع ‎vee‏ فرايندهاى کسب و کار را هدف قرار می‌دهند و عملیات جاری سازمان راهطور یکپارچه کامپیوتری می کنند. سیستمی مانند سیستم اطلاعات حسابداری, در لین نوع سیستمهای یکپارچه به‌عنوان یکت بخ سایر بخشهای کاربردی مثل برنامه‌ریزی و کنترل تولید. زنجیره عرضه و منابع انسانی قرار می گیرد.

صفحه 10:
تعریف سیستم اطلاعات حسابداری سیستم اطلاعات حسابداری سیستمی = ذخیره‌سازی داده‌های مالی را طی فرایندهای بذ ۲ 2 می‌دهد و پس از پردازش این داده‌هاء اطلاعاتِيمورد استفاده تصمیم گیرند گان سازمانی را (سرمایه گذاران؛ اعتباردهند کانمدایران و ...) تولید می کند. سیستم اطلاعات حسابداری در نیت با ارائه گزارشهای هوشمندلنه مللی می تولند تصمیم گیرند گان و مدیران سازمان را در برنامه‌های راهبردیشان کمکت کند. هرچند یکت حسابداری می‌تواند فقط شامل چند صفحه کاغذ و کاربر مبتنی بر یکت سیستم حسابداری ساده باشد. ! اطلاعات وت ‎ee‏ لد سد بدك

صفحه 11:
سیستمهای اطلاعات حسابداری از اجزای اصلی زیر ت 4 ۲ کار کنان: کاربران سیستمهای اطلاعات ‎GRE‏ ‏روشها و دستورالعملها: فرایندهای جمع آوری: ذخیره‌سازی داده‌های مالی» > , 9 wo ۳ داده‌ها: داده‌های مرتبط با سازمان و فرابندهای ‎“ot on‏ ۴ فرم‌افزار: برنامه‌ای نرم‌افزاری جهت پردازش داده‌هاء زیرساخت فناوری اطلاعات: سیستمها و شبکه‌های کامپیوتری که امکان می‌دهد تا سیستم اطلاعات حسابداری در اخت قرار گیرد. و کنتر لهای داخلی و اقدامات امنیتی: سائل امنیتی درون سیستم جهت حفاظت از ذاده‌ها.

صفحه 12:
سیستمهای اطلاعات حسابداری را مق توان محل تقا موضوع کسترده حسابداری و سیستم اطللاعات برد ۲ آنچه در هر دو رشته حسابداری و سیستم اطلاعات"مد برد دو مشتر کت است؛ توجه محوری به اطلاعات است. حسابگآزی به خود اطلاعات مللی گرلیش دارد. در حللی که سیستم اطلاعات_مدیریت بیشتر به سیستمهایی پوشش می‌دهد که اطلاعات را تولید می کنند. سیستم اطلاعات حسابداری دو هدف عمده دارد: ۱. ارائه اطلاعات برای عملیات و نیازهای قانوذ ۲ارائه اطلاعات برای تصمیم گیری.

صفحه 13:
برای رسیدن به این هدفها دوفعالیت عمده وجود دارد که عبارتند از: پردازش اطلاعات و پردازش مبادلات. مبادلات حسابداری به‌وسیله ثبتهای ‎Pe [a ee‏ این مبادلات شامل فروش محصولات, خريد مواد,دفيفتي از مشتريان و... هستند. پردازش مبادلات دریکت سیستم اطلاعات حسابدازگبچه وسیله زیرسیستمها انجام می‌شود.اگر سیستم پردازش مبادلات آپطور صحیحی طراحی شده باشد. باعث می‌شود تا داده‌ها به خهبی وبا دقت و عمل پردازش کارامد و موثر باشد. خروجی فرایندپردازش اطلاعات به‌قصدراهنمایی درا کنترلعملیات است‌واین فراینداطلاعاتی‌رابرای تصمیم گیر سیستم طراحی‌شده ‎Sly‏ پردازش اطلاعات یا سیستم | باید اطلاعاتی را ارائه دهد که مربوط. اتکاپذیر به‌موقع و با اهمیت با

صفحه 14:
مراحل طراحی و اجرای سیستمهای اطلاعات حسابداری ۱. بررسی اولیه‌یا امکان‌سنجی: ای مرحله با درخوایأت کاربر جهت كامبيوترى كردن شروع مىشود و اقداماقى از قبي تعيين ,كأريران مسئول و محدوده سيستمء نواقص سيستم موجهد وهدتهاى سيستم پیشنهادی در این مرحله صورت می گیرد. ‎i‏ ۲ تحلیل سیستم: در اين مرحله محیط و سیستم فعلی ارب با ابزادی همچون نمودار جریان داده‌ها, نمودار ارتباط بین موجودیتها و سایر ابزار شناخته شده معین می‌شوند. ۳ طراهی: فعالیت طراحی با استفاده از مشخصه‌های تعیین روش پردازش مناسب و تعیین فعالیتهای لاز می‌پردازد. در این مرحله مرز سیستم دستی و مشخص م ی گردد.

صفحه 15:
۴ پیاده‌سازی: این فعالیت شامل»برنامه‌نویسی و یکپارچه‌سازی قسمتهای مختلف به‌منظور تشکیل بدتلم کامل بیس ۳ است. ۵ ارلثه آزمونهاى بذيرش سيستم (ارزيلبى): مشدگاهای 2 سيستم طراحى شده بايد به كونهاى باشند كه ات ضروری جهت تعریف یکت سیستم قابل‌قبول از دید گاه کاربر را در بر گيرند. در نتیجه یکی از منخصه‌هایی که بلید تولید شود ایجاد یک مجموعه آزمونها جهت قابل قبول بودن سیستم است. این مرحله می‌تولند پس از فعالیت تحلیل سیستم فعالیتهای طراحی و پیاده‌سازی انجام شود.

صفحه 16:
می‌شود. لین فعالیت نیازمند انجام فعالیك آز فعالیت بکپارچه‌سازی سیستم است. ۷ توضیح دستورالعمل: در این مرحله باید قسمتهای ‎fe.‏ ‏به‌خوبی توصیف و چگونکی ارتباط این قسمتهلوبا قسمتهای کامپیوتری مشخص گردد. محصول این قسمت. راهنمای سیستم خواهد بود. ۸ تبدیل و تغیبر پایگاه داده‌ها: در این فعالیت. پا متناسب جا سیستم جدیید تغییر می‌دهند قا بتوان ۶ اطمینان از کیفیت: به این ‎SUS‏ آزمون 4 3 جدید را با داده‌های گذشته تغذیه کرد.

صفحه 17:
مرحله در استقرار سیستم به‌شمار می‌آبد. سیستمی/که تفصیلی طراحی گردیده وبا استفاده از اطلاعاگفضی ‎i kg‏ آزملیش شده است. در لین مرحله بلید به‌صورت : ی و جایگزین سیستم قبلی گردد. آموزش ‎Fu,‏ کار کنان با برگزاری جلسه‌های آموزش و تریح سیستمها صورت افتراق سیستم جدید با سیستم موجود. آموزش مسئولان اجرای سیستم در حوزه فعالیت خود با راستفاده از اطلاعات فرضی یا واقعی انجام می گیرد.

صفحه 18:
‎Curio!‏ سیستم اطلاعات حسابداری امنیت به معنای حفاظت سیستمهای لا تی در,‌مقلبل دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات با خدمات است و اطلاعات ذخیره‌شده؛ درل پردازش یا کزارش‌شده را شامل می‌شود. به منظورتأمین نیازهای اطلاعاتی جامعه. استفاده از سیستمهای اطلاعات حسابداری/دربرجال افزایش است. به‌دنبال افزایش استفاده از این سیستههااو همچنین پیچیدگی و کسترش آنهاء شركتها با مخاطراتی در مورد این روبه‌رو هستند. مهمترین تهدید در رابطه با سیستمهای ۱ دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات است. امنیت کاذ موضوعی است که هیچ سازمانی نمی‌تولند آن را انکار سیستم اطلاعاتی در مقلبل خطرات و تهدیدهای موجود. ۵ اطلاعات نامیده می‌شود. ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 19:
امنیت اطلاعات در پردازش معاملات حسلبداری» یکت نگرانی و موضوع اساسی است. به‌دنبال پیشرفتهای کسترده ‎aye‏ ی فاوری کامپیوتر زمینه‌ای برای مشکلات پرخطر ایجاد شده است. بیشتر لین/ تهدیدها در اثر دستیابی و دسترسی افراد غیرمجاز به سیستمهاست هي تخلفات امنیتیی میلیونها دلار برای شرکتها هزینه و تهدیدهای جدی برای امتّیّ_پازمان ایجاد می کند. سه روش برای امنیت سیستمهای اطلاعات حسابداری در نظر گرفته شده است: ۱. امنیت فیزیگی: امنیت فیزیکی داراییها عنصری است حسابداری وجود دارد؛ مانند استقرار تجهیزات ‎IF‏ ‏قفل‌شده و محدود کردن دسترسی به افراد مجاز و ن بر روی کامپیوترهای شخصی و دیگر تجهیزات کامپیوتری ش رکت.

صفحه 20:
۲ امنیت دسترسی: دسترسی محدود و منطقی به داده‌ها و برنامه‌ها از طریق کامپیوتر و وسایل ار تباط ی؟"سطح بعدی امنیت است. کاربران بليد تنها اجازه دسترسی به اطلاعلتی را ‎AS BY sail‏ مجاز.به انتفاده از آنها هستند. سیستم برای محدود کردن دسترسی باید بُتواند با استفاده از آنچه تنها کاربر می‌دلند یا اختصاصی کاربر است. لین کاربران مجاز و غیرمجاز تفکیک قایل شود که متداولترین دوش په این منظور» استفاده از رمز عبور است. مشخص می‌سازد که چه کسی ممکن است به دا دسترسی داشته باشد و چه اطلاعاتی نیاز دارد؛ ۱ کدامیکت از لین سیستمها وجود دارد. مسر ارشد ساز طراحىء سرپرستی و اجرای برنامه امنیتی را بر عهده كيرد.

صفحه 21:
شرکتها برای کاهش خطر نا کامی در انتقال اطلاعات بایید بر شبکه اطلاعاتی خود نظارت و نقاط ضعف آن را شناسایی کنند. پرونده پشّتیبان نگهداری و شبکه اطلاعاتی را به‌نحوی طراحی کنند که توانایی پردآزش اطلاعات در اوج فعالیت شرکت را داشته باشد. همچنین. خطاي انتقال اطلاعات با رم ز گذاری داده‌ها و پشتیبانی اطلاعات به حداقل ممکن کاهش گم یابد. ۷ آینده گزارشگری با سیستم اطلاعات حسابداری در آینده نقش بسیار عمده‌ای را می‌توان متوجه سیستم اطلاعات حسابداری کرد. در شرایطی که همه امکانات به‌سهولت در دسترس | برای استفاده از سیستمهای سنتی و دستی وجود ندارد. شر کتهلیی که قلبلیت اجرای سیستم اطلاعات حسابداری را فواید زیادی را خواهند برد.

صفحه 22:
شر کتها از طریق ارلئه مدار ک و اسناد مللی به‌صورت برخط و به‌موقع قادر خواهند بود تا رضلیت سرمایه گذارانپخود 1 آنها قادر خواهند بود كه اثرات مللى تصميمهاى وي بهتر درك و تصميمهاى مربوط به آينده را بهتر يبش از آنجا که با چنین سیستمی تاخیر در ارلنه اطلاعات + مس می‌رسد. لذا تصمیم گیری در اسرع وقت امکان‌پذیر = مدبریت می تواند نسبت به تصمیم گیریهای انجام‌شده اطمینان بهد ۱ این تفاصیل, در بلندمدت از طریق کاهش تصمیمهای آنادرست؛ هزینه‌های شرکت کاهش پیدا می کند و کارلیی و اثرد اقتصادی بیشتر می‌شود. همچنین اجرای سیستم اطلاعات ابداری در درازمدت موجب تقویت بازارهای مالی و پویایی اقتصادعاً خواهد شد. ذشته خود را آورد. با

صفحه 23:
لين تحقيق با النهتعریف سیستم ‎OAS‏ حسابدپری و پلاحل طراحی و اجرای آن و همچنین پرداختن به ‎isto cae‏ ¥ > و آپنده آن در دنیای تجارت, به لزوم انجام تغییرات در سیستههلی کبادداری با توجه به توسعه فناوری و روابط پیچیده دنیای تجارت می‌پردازد/,پییادی از شرکتها در تلاش هستند که توان نفوذ اطلاعات مللی خوذ را در محیط شبکه گسترش و ارائه چنین اطلاعاتی به کار کنان؛ سرمایه گذاران و تحلیلگران مالی افزایش دهند. سیستم بکپارچه اطلاعات جسابداری؛ دسترسی به اطلاعات از راه دور راجه آسانی فراهم می آورد. بتهای عملیات را در واحدها و قسمتهای مختلف سازمان افزایش می‌ذدهد.

صفحه 24:
همجنين نتايج حاصل از بررسی‌ها گویای این است ‎=o‏ ‏نظام اطلاعات حسابداری در حوزه کزارتگری بسیار آسانتر است و در صورت توسعه ‎a‏ 4 می‌نولند به آسانی خود رابا تن منطبق عند: اد ۱۳۹ 8 به‌صورت صحیح و دقیق در اختیار مدیران قرار مىد. توانایی مدیران در پردازش و تجزیه‌وتحلیل اطلاعات حسابداری افزليش می‌یابد. افزون بر ین؛ سیستم مذ کور موانعی را که در وظایف یب مورد آنها ‎go‏ تواند به بهبود شرابط سازمان بینجامد.

صفحه 25:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
24,000 تومان