جغرافیا و نجومعلوم پایه

شهاب و شهاب‌سنگ‌ها

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
شهاب وشهاب ‎Siw‏

صفحه 4:
شیاب شهاب يا تير شهاب فطى از نور اس تکه ‎Pin‏ سوفتن شهابواره در بو زمین ایبار می شور. در یلشب صاف و برون مهتاب, هرور »| شهاب در ساعت قابل رویت هستنر. تعرار شهابهای قابل مشاهره در فرور ساعت ۴ پامرار به عرالثر هى ‎cam,‏ زیرا پینثره در قسمتی از زمین قرار ‎Soh op‏ مستقیما ررجهت غبارهای فشایی است. بهترین زمان مشاهره شهابها هنلا رگبار شیابهاس تکه هنلاح عبور زمین از يك جريان غبارى بر جای مانره از یك ستاره رنباله دار صورت م یگیرر.

صفحه 5:

صفحه 6:
ركبار شهابها بعضى از كروههاى شهابها, به خلاف سقوط غير قابل بيش بينى شهابسنكها. در فاصله هاى زمانى كم و بيش منظمی در آسمات ‎yal‏ می شود ابت نمایشها را ركبارهاى شهاي فى نامند. شمار شهایهای یک رکبار در دوره نهایی نعالیت رکباری, کامار متیر است و ممکی است حداقلی آت عرض ی ساعت ه ويا حتی کمتر باشد و حداکنر آت به حدود ۷۰ سر بزند با اين حال کاهی تواتر ظهور یا شمار شهایها بسیار بیشتر است در عرض یک ساعت ممکت است هزارات شهاب مشاهده شوند مثلا برآورد شده است که حدود ۲۰۰۰۰ شهاب در عرض یک ساعت در جریات رحبار شهانی اسدی وامبر ۱۸۲۳ به زمين افتادند اين نمایش تمافایی كه بت بارات شهابی تند واتعی بود تقریبا همه بینندکات را وحشت زده کرد.

صفحه 7:
از دیگر رگبارهای شهابی نماشایی بای رگبارهای شهابی چیاگم بینین یا نه‌آژد‌شایی اکتبر ۱۹۳۳ و ۱۹۶۱ و رگبار اسدی سین« ۱۱۱ ام زد تور دی وهای وا و از روی ستارگان دنباله ذار نامگذ‌اری می گننن مثلا ناس جیاکمپینین ها از نام ستاوه ‎She slo Shed‏ بينيث و نیز نای بیلایها او ستاوه دنباله داز بیلا گرفته شذ« است با این حال به طو زر گلی صوزتی گه ذ زر آن مذار ووشن با مرنی يك رگباز شهابی واقح شذ* است. ذر نامگذ‌اری رگبار شهابی نتش تحیین ‎Sons‏ ‏ذازن. الب مشاخد» شد» است که ذر مدار رگبار شهابی با مدار ستارگان دنباله دار تطابق داود و در نتیجه ذانشمنذان به طور ‎ee ee‏ ی ی مر و از ستارگان ذنبال» داز می‌جون‌نن.

صفحه 8:
تا ی / ا كك ‎es‏ ‎Sad‏ رساووسها( هروه 0وت) حایه(27 ۱6کس ‎Oho‏ کر 30 نوهم) اسدیها(15-20 نوامیر)

صفحه 9:
شهابواره به غبارها و صخرء های موجود در فضا شهابواره می گویند. دو منبع شهابواره ها عبارتند از: ستا رگان دنباله دار و سیا رکها. ستاره هاى دنباله دار هتكام نزدیک شدن به خور شید غبارها و تکه هایی از خود را از دست دادهش و تبخیر مى شوند. سیا رکها نیز هنگام تصادم؛ تکه هایی از خود بر جای می گذارند. هر سال حدود ۲۱۵۰۰۰ تن از اين مواد وارد جو می شونده در جو زمین» اصطکاک بین شهابواره ها ومولکولهای هوا طیفی از نور ایجاد می کند که شهاب نامیده می شود. اگر شهابواره کاملا نسوزدء به زمین بر خورد می کند که در این صورت شهابسنگ نامیده می شود.

صفحه 10:

صفحه 11:
برطبق _برآورده‌های‌اخبی هرروز...۰ .| تری شهابسنگ به‌زمیر می‌رسد. بیشتر ای جر مهاقوق لعلاهریرند به طور یکاجوزمی . به هنکام عبورشان‌هیچ گونه تانب خاصی‌برنهانم یگذارند. این توت احتمالادست نخورده بهزمین می‌رسند. حداکثربع نایک صدهسانته متراست. بآماهوارههای مخصوص م نوانايى ذرات را بة هنكام عبورازقضا جمع)فریکرد. این كرات كوجك وتقر يبا غير قابل ‎PERS Tele Het‏

صفحه 12:

صفحه 13:
پس از آنها به شهابسنگهایی بر می خوریم که حداکثر بعد آنها یک سانتی متر است. ذراتی که هنگام عبور از جو زمین» روشنایی ایجاد ضی کننده از همین نوع شهابسنگها هستند. شهابسنگهای بزرگتر به ندرت وارد جو زمین می شوند. اما در صورت ورود به جو زمین» تلور که اثر های توری چشمگیر ترا می نلوندء آثرهای صوتی نیز رفته رفته به وقوع می L ‏شهابسنگهای به وزن 5/4 کیلوگرم‎ . eae

صفحه 14:
گزار شهابستلهای بزرگ در زیر فط پرواز آنها مملن است یف آتشلوی فرا ررفشان و موبهای ضربه ای شریر به وپور آورر. ریره شره اس تکه شهابستلهای برنره سریع السیر, چون تبر شافه های درفتان را قطع م یکنتر. شهابستلهاء سطمهای سفتی يون بشت ‎al‏ را برون ایبار ترک به وضوح ‎ool Ely gu‏ اثر و از لایه های یخ استفر ها و رریاها و سقفهای فلزی اتومبیل رش ار

صفحه 15:

صفحه 16:
سقوطياى ميم شياب سألها در اواغر سالیای ۱۹۳۰ رو سقوط شها تماشايى به وقوع يموت ور باراد ۲ فوریه ۱۹۴۷ 7 ‎FA dbs te wus a‏ ولادى وستك. رر اتعار شوروي يك فنزى جامرء تاكهان Shia AAI ‏ل و ا‎ e ۰ هفره» گه بعضی از آنیا به اترازه اى بز رك بورثر له مى توانستئد یک سافتمان رو طبقه را در طور چای رهنرءبه وهور آوررتر. از باز سازى ره به وزن ۱۷۴۵ 1 بزر له ترین شیاب سقوط كرره مشاهره شره ای است و در جما باز سازى کرره اند بر فبق برآورر رانشمتران» اوصوری گه در اتعار شوروی به شیابمنل سیفوت آلاین معروف است. پیش از بر طورر با جو زمین, پیش از يك صر تن وزن راشته است.

صفحه 17:
در بعد از ۱۸ فوریه ۱۹۴۸ در کانزاس, نبراسکا و ایالتبای اور مها موز تن ‎(lek) pu Rh ce cs‏ را به چشم خود تماشا کردند جرم اصلی این شپابسنگ که به سنگ استان فورناس معروف است بیش از یک تن وزن دارد و بزرگ ترین شپابسنگ سنگی است که تاکنون در جپان باز سازی شده است. بر طبق محافظه کارانه ترين بر‌آوردها وزن کل شپابسنگ اصلی پیش از بر خورد با جو باید بیش از ۱۰ تن بوده باشد.

صفحه 18:

صفحه 19:
يك رویداد دیگر ممکن است پی آمد سقوط شهابسنگی به اندازه چندین برابر شهابسنگ اوسوری با استان فورناس بوده باشد در ۳۰ ژونن ۱۹۰۸ در وسط آسمان منطقه تونگوسکا. سیبری آتشگویی ظاهر شد در این حادثه موجهای هوایی به غایت شدید پدید آمدند (که در سراسر جهان ضبط شدند) و پس از برخورد شهابسنگ زمین لرزه هایی به وجود آمدند. در منطقه مرکزی سقوط بیش از هشت میلیون درخت بر اثر فشار از ريشه کنده شدند. حرارت به وجود آمده به قدری زیاد بود که تنه های درختان و اجساد گوزنهای کشته شده را به ذغال تبدیل کرد.

صفحه 20:

صفحه 21:
از این ناعیه #کنون هیچ شیابستلی به رست نیامره است. این اهر تقریباًباور کلررنی, موجب شره اس تکه بسیاری «رباره فور واقعه سُ ککننر نظریه های متعرری که بعضی از آنها تفیلی است اراثه شره است ولی معما همپنان باقی است. فقط معروری از شهابستلها ی یکه تا کنون در سراسر جهان جمع آوری شره اثر. از نظر انرازه با شوایستلیای اوسوری و استان فورنا سکه به فاصمله یک سال از یلریثر سقو طکرده اند قابل مقایسه اثر و شهابستلهای زیر از این قبیل شهایستگهای عظیمنر: شهابستك آهنى عظيم ‎٠١‏ تنى نزريك هوباء افريقاى جنوب غربى ‎٠‏ شهابسئّك آهنى نی اهئیلویتوکه ربرت پیری ( ۳6۳۱۷ آلاشف امریلایی از ا زگریلنر باز آورده و آهن بالو پیر یتو ۲۲ تن یله نمونه عظیمی از ملزيك است.

صفحه 22:
نهیه کننده : کیواد زوار معلم مربوطه ‎Sao GT:‏ درس مربوطه : علوم فجری مدرسه : مهراوراد كلاسر : سيوم ‎keyvan‏ نیمه دوم

صفحه 23:

صفحه 24:
آیا قصید خروج را دارید ؟ «4

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان