صفحه 1:
موضوع مورد تسحقیق صمغ كسيرىخشكاز روغنهایگسیاهیسا فسیاترلسیونغشایی- ۰
تسهیه کستنده : سید محط سید حسینی-
ولحد =
صفحه 2:
مقدمه
روغن نبلتى خام حاوى مواد مختلف جزئی مانند فسفولیپیدها. اسیدهای چرب. مومها و رنگدلنه ها
ی باشد.لین مواد بر کیفیت روغن تاثیر دایند و حذف آنها از روغن به روش های مختلف تصفیه
انجام می شود که بیشترین سهم در مصرف انرژی را دارند.
جداسازی فسفولییدها (صمغ گیری) اولین مرحله فرآیند تصفیه روغن نبلتی است که آب. محلول
های نمکی و اسید رقیقبه روفن اضلفه ی شوند تا فسفولپید هابه حللت هیدراته و نامحلول در
روغن درآمده و سپس توسط صاف کردن و عمل ته نشینی و سانتریفوژ کردن از رون جدا شوند.
فسفوليبيدها به دليل خواص امولسیون کنندگی باعث دشواری عملیات بعدی. افزلیش لفت روغن
ختلی و تشکیل ترکیبات رنگی سیاه در مرحله بوگیری میشوند. لذا باید از روغنها خارج گردند.
معلیب اصلی لین فرآیند لفت یا کاهش قلبل توجه روغن. مقادیر زياد پسماند و مصرف بالای
انرژی است.
صفحه 3:
0
3
3
&S
8
e
۴
3
ع
£
قیمت دستگاها در اين روش بسیار گران قیمت است ولی به دلیل مصرف کم انرژی و مزایای دیگر
این هزینه ها سریع برگردانده میشوند.
/
صفحه 4:
© صمغ کیری خشک از روغن های گیاهی با فیلتراسیون غشایی
از اين روش در صنعت لبنیات.قند و آبمیوه نیز استفاده ميشود.
فرآیندهای تجاری محدودی از لین نوع فنآوری در صنایع روغنهای خوراکی. در
دسترس هستند و برای دستیابی به نتلیج رضایت بخش. میبایست شرایط و پارامترهای
عملیاتی و همچنین نوع و جنس غشاء به درستی انتخاب شود.
9 البته موانمی بر سر راه توسعه ی لین فناوری مدرن وجود دارد که از گن جمله میتوان به
شار کم تراوایی(۳۵۲۳0۵۵8۵ و گرفتگی غشاء اشاره کرد.
8 تصفیه غشایی روغن در درجه حرارت ۱۰-۶۰ درجه و فشار ۵-۲ بار انجام میشود. . _
~
صفحه 5:
9 صغ گیری خشک از روغن های گیاهی با فیلتراسیون غشایی
اساس فرایند تصفیه غشایی وارد کردن فشار به مواد خروجی از سیستم است.
در این روش ذرات بر اساس وزن مولکولی و اندازه تفکیک میشوند.
عوامل تاثیرگذار بر عملکرد غشاء :
)دما ۲)فشار ۳)سرعت سیال ؛)تر کیبات غشاء
. در اين روش از غشاهای ۷۴/0۱۴ استفاده میشود ٩
7 ۱
صفحه 6:
طرحی از سیستم غشایی
(4 0.flow meter
42.retentate
55م لاط.11
5
9.pressure control
‘feedtank | control vaive ZS
6.pressure meter
7. membrane module
2.thermocontrol
1١
8.permeate
4sflow control valve
ZN
صفحه 7:
8 برای تمیز کردن غشاء از اتانول و ایزوپروپانول الکل استفاده میشود. لین حلال های آلی برای
کاهش قطبیت غشاء استفاده میشوند.
@ در شروع آزمایش غشای جدید با آب مقطر شسته و نصب ميشود.
8 بعد از آن که سطح غشاء و سوراخ ها با حلال خالص به غیر قطبی تغییر کرد . تصفیه روغن باید
در دمای ۱۰-۶۰ درجه . فشار ۵-۲ بار و سرعت سیال ۰۰-۰۳ 03/8 انجام كيرد .
© بعد از يايان تصفيه نيز سيستم بايد به وسیله ی حلال های آلی شسته شود .
صفحه 8:
۵ سرعت حلال ها در هنگام شستوشو در فیلتر شایی و سرعت حلال های خالص
3
۱ ۱
| هد pure cthano!
#8 ۳ > pure IPA
۱ de washing ethanol |
۱ #9 | a washing PA
ok 2 ص
1 2 00 0 "0 10 0 2 wo 4 50 80
Ting, nin Thre, rin
صفحه 9:
9 تاثر حلال بر سرعت جریان يافتن روغن خام در عرض غشاء
140 سیب ليمت 7 oe
att |
0 | دسم
i 2 | چپ 1
10 ۱ ۱ 8
0 By A 3 1
i
«| :
| 0
ba oer
+ olfux(condroning wit tan!) fn esata yi terete,
7) citer veshig wiht | caer wasting with prop)
oo | لس و بت سي تسا و
1 a 30 4 9 8 0 0 3 40 59
صفحه 10:
میزان فسفر موجود در روغن
Phosphorus Retention,
%
19
20
68
content
297
241
237
95
‘Sample
Crude soybean oil
Permeate
(conditioner: ethanol)
Permeate
(conditioner: propanol)
Permeate
(5% water added)
ee
صفحه 11:
۵ میزان جذب فسفر در غشاهای صفحه ای SPOL5A sFPO55A
Retention,
%
62.8
721
77.0
70.7
73.5
Phosphorus
content, ppm
183
68
183.
51
42
249
73
66
Sample
FPOSSA
Feed oil
(sunflower-seed 1)
Permeate
SPOISA
Feed oi!
(sunflower-seed 2)
Permeate (3 bar}
Permeate (5 bar)
Feed oil (soybean)
Permeate (3 bar)
Permeate (5 bar)
ee
صفحه 12:
۵ بررسی صمغ گیری میسلای روغن خام سویا با فیلتراسیون غشایی:
غشاء مورد استفاده از جنس (۳۷/۵۴)پلی وینیلیدن فلورلید(چند کانلله و با اندازه منافذ ۲۰۰ کیلو
دالتون)
میسلای روغن سویا.هگزان به نسبت ۳۰۸ (۷۷/۷۷)
دمای ۶۰ و ۵۰ درجه سانتی گراد.فشار ۱/۵۰۱ و ۲ بار
لثر پارامترهای عملیلتی بر کارلیی فرآیند (شار تراوه. گرفتگی غشاء و درصد دفع) و شاخصهای کیفی
(درصدهای دفع فسفولیپیدها؛ اسید چرب آزاد و رنگ) مورد بررسی قرارگرفت.
نتایج نشان داد که:
- درصد دفع فسفولپیدهاءاسیدهای چرب و رنگدانه ها در اين ریش به ترتیب ۰۹۰/۵ ۶0 و INE می باشد
- بیشترین شار تراوه به میزان104/1819.۳0-2.0-1 در دمای ۵۰ درجه و فشار ۲ بار
- گرفتگی غشاء اندک (حدود ۱۱ /) بود. ۳۳
صفحه 13:
منابع
@ S.S. Koseoglu, Current status membrane technology in
the edible oil industry, Proc. World Conference and Exibition
on Oilseed and Edible Oils Processing, Istanbul, Turkey, 8-10
October, 1996.
@ Gy. Vatai, E. Bekassy-Molnar and Gy. Karlovits, The
rinciples and practice of membrane separation processes
in the vegetable oil industry, Olaj, Szappan, Kozmetika, 47
(1998) 64-70 (in Hungarian).
@ K. Scott, Handbook of Industrial Membranes, Elsevier,
Oxford, 1995.
@ M. Mulder, Basic Principles of Membrane Technology,
Kluwer, Dordrecht, 1997.
~
۰ Porter, Handbook of Industrial Membrane
Technology, Data, Park Ridge, 1990.
B
صفحه 14:
