صفحه 1:
9 ۳ صکوک اجاره معاونت برنامه ریزی و توسعه شبکه دفتر بودجه و بررسیهای اقتصادی تابستان ‎۱۳٩۱‏

صفحه 2:
9 ۳ تعریف صکوک : گواهی‌هایی است با ارززش اسمی یکسان که بیانگر پرداخت مبلغ اسمی مندرج در آن توسط خریدار به ناشر است و دارندة آن مالک یک یامجموعه‌ای از دارایی‌هاء منافع حاصل از دارایی و یا ذینفع یک پروژه يا یک فعالیت سرمایه‌گذاری خاص می‌شود. انواع صکوک: صکوک >۱ نوع دارد اما تنها استفاده از صکوک اجاره استصناع و تا حدی صکوک مشارکت. مرابحه و مضاربه معمول استد

صفحه 3:
سكوف اجازه © < ورق اجاره: ورق بهاداری است که دارنده آن به‌صورت مشاع مالک بخشی از دارایی است که براساس قرارداد اجاره واگذار شده است. صر اصلیی اوراق اجار ۱. ناشر اوراق اجاره (وکیل) ۲ دارنده اوراق اجاره (موجر) ۳ استفاده کننده از کالا (مستًجر)

صفحه 4:
كاربرد اوراق اجاره © ‎.١‏ تأمين كالاهاى سرمايهاى دولت و مؤسسات دولتى ۲ تأمین کالاهای سرمایه‌ای بنگاه‌های اقتصادی

صفحه 5:
انواع اوراق اجاره © ١-اوراق‏ اجاردى عادى: در اين اوراقء بلنی؛دارایی باعمر مفید را به شرکت واسط نح مى فروشد سپس مد آن را اوراق بهادار سازی نموده و با اجاره‌های مشخص به بانی اجاره می‌دهد و در پایان قرارداد اجاره دارلیی در بازار به قیمت روز فروخته می‌شود و قیمت حاصل از فروش به حساب صاحبان اوراق منظور میی گردد. خریدار دارایی می‌تواند همان بانی باشد.

صفحه 6:
همانند اوراق اجاره عادی است با این تفاوت که مالک دارایی در پایان مدت اجاره همان بانی خواهد بود. ۲- اوراق اجاره به شرط تملیک

صفحه 7:
۲ ثار و کار کردهای اقتصادی اوراق اجاره ‎.١‏ كسترش بازار مالى ‏". رشد توليد ‏۴ گسترش رفاه عمومی ‏۶ ابزار مناسبی برای سیاست مالی ۵ ابزار مناسبی برای سیاست پولی ‎ ‎

صفحه 8:
" اولین صکوک در بازارهاي بین المللي توسط دولت مالزي عرضه شد. * در سال گذشته نزدیک به 85 میلیارد دلار صکوک در دنیا منتشر شده است. * در ایران با توجه به قانون بانکداري بدون رباء استفاده از ابزار صکوک در حال

صفحه 9:
بان نحوه عملکرد صکوک مراجعه به بانى عامل i cers ee اوداق ==] 4 انتشار صکوک FH عرضه به سرمایهگذاران دریافت اجاره از بني 1 رداغت اجاره بها به سرهايه كقاران. 1 آغرینبدعت اجاره ها ‎lee‏ کل ‎ebb abe aie‏ جمع آوري منابع خريد دارابي 1 اجاره داريي بهبني

صفحه 10:
مباني قانوني انتشار صکوک در ایران ۱ ”ماده 83 قانون برنامه يناجم توشعفة الف- به بانى مركزي اجازه داده مي شود در جهارجوب قانون بودجه سنواتی جهت مالی پروژه‌هاي زبربنابی توسعه اي دولتی نسبت به انتشار اوراق مشارکت و انواع صکوك اسلامی در بازارهاي بین‌المللی اقدام نماید. ب - به شركتهاي دولتی و شهرداربها اجازه داده می‌شود در راستاي تأمین منابع ارزي طرح‌هاي سرمایه گذاري خود. پس از تأیید وزارت امور اقتصادي و دارائی و بانک م ركزي. اقدام به انتشار اوراق مشارکت و انواع صکوك اسلامی نمایند. تضمین اصل و سود این اوراق با شرکتها و شهرداربهاي مذکور است. "جزء ( ب)ماده97 قانون برنامه پنجم توسعه : - ترویج استفاده از ابزارهاي تأمین مالی اسلامی جدید نظیر صکوك جهت کمک به تأمین مالی اسلامی بانک‌هاي کشور 3

صفحه 11:
به منظور تأمین منابع ارزي مورد نیاز طرحهاي داراي توجیه فنی و اقتصادي و مالی و زیست محیطی شرکتهاي دولتی اجازه داده می شود در حدود ارقام مقرر در قوانین بودجه سنواتی حسب مورد نسبت به صدور اوراق صکوك اسلامی و یا اوراق مشارکت ارزي در بازارهاي مالی داخلی و خارجی با رعایت ضوابط بانک مركزي و در سقف مقرر در ماده (81) این قانون اقدام نمایند. صدور اوراق یادشده جزء (ف) ماده 24 قانون برنامه پنجم توسعه : منوط به تأیید بانک مركزي و معاونت بوده و بازپرداخت و تضمین اصل و سود اين اوراق با شركتهاي مربوط است

صفحه 12:
تفاوت‌هاي موجود در دستورالعمل انتشار صکوک اجاره مصوب شور ي" عالي بورس و دستورالعمل تهیه شده در بانک مركزي 1- در دستورالعمل بورس عامل فروش و عامل پرداخت وجوه در سررسيدهاي معین مي توانند یکسان نباشند اما در دستورالعمل بانک مركزي هردو يكي هستند. 2- در دستورالعمل بورس متعهد خرید وجود ندارد. بیشتر از 50 میلیارد ربال تعریف شده است. 3- ارزش تقريبي دارايي در دستورالعمل بورس. 4- در دستورالعمل بانک مركزي "باني به‌طور مستقیم با غيرمستقيم با موافقت بانک مركزي و در سقف محدود مجاز به خریدصکوک اجارة منتشره مي‌باشد" که در سازمان بورس باني مجاز به خریدنیست.

صفحه 13:
5- در دستورالعمل بانک مرکزی مواعد پرداخت اجاره بها مشخص گردیده است. " مواعد پرداخت اجاره بها با تقاضاي باني و موافقت ناشر مي‌تواند به صورت ماهانه. سه ماهه. شش ماهه یا حداکثر یک ساله باشد. * 6- در دستورالعمل بانک مركزي عامل از میان موسسات اعتباري انتخاب شده و مسئول تاسیس ‎GPO‏ مى باشند.

صفحه 14:
نکات قابل تامل در انتشار صکوک از طریق دستورالعمل تهیه شده در ‎Kb‏ مركزي 1- این دستورالعمل به نحوي تدوین شده است که بانک‌ها. شركتهاي دولتي و شهرداري ها بتوانند براي تامین مالي خود از آن بهره بگیرند. 2- تلاش گردیده است تا با تنوع بخشیدن به ابزارهاي تامین مالي از فشار مضاعف بر اوراق مشارکت کاسته شود. ۱ 1 3- دستورالعمل‌ها با تاکید بر وظایف بانک عامل نگارش و بیشتر تکالیف ناشرد)96۳6)) بر عهده بانک عامل نهاده شده است. به عبارت بهتر این ابزارها به صورت بانک محور تهیه شده اند.

صفحه 15:
4- در قانون برنامه‌ي پنجم توسعه انتشار صکوک اسلامی منوط به تایید بانک مركزي قرار گرفته است همچنین در جریان انتشار این اوراق شبکه‌ي بانكي کشور که تحت نظارت بانک مركزي می‌باشد درگیر خواهند بود.

صفحه 16:
دستورالعمل اجرايي انتشار صکوک اجاره (ريالي) در سیستم بانکي" در اجراي ماده 83 و جزء ب ماده 97 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ایران « دستورالعمل انتشار صکوک اجاره ريالي» با 26 ماده و 6 تبصره در تاربخ 16/12/1390 به تصویب شوراي پول و اعتبار رسید. بخش اول - تعاريف ماده (1) اصطلاحات و وازدهاي بدكار رفته در اين دستورالعمل داراي معاني زير ميباشند: الف - صکوک اجاره:اوراق بهادر با ام یا بي نام قبل نقل و انتقالي که دارنده آن مالک مشاع داراييپایه قرارداد اجاره من‌باشد. ۱ ۲ ۱ ب - بانک مركزي: بانک مركزي جمهوري اسلامي این ج - موسسه اعتباري: بانك يا موسسه اعتباري غير بانكي كه به موجب قانون یا با مجوز یانک مركزي تاسیس شده و تحت نظارت بانک مركزي ميباشد. شرکت‌هاي دولتي. موسسات اعتباري و شهرداري‌ها که براي تأمین مالي آنها با مجوز بانك مركزي. صكوك اجاره منتشر مي‌شود. ح- دارايي: هر نوع مال منقول يا غير منقول با مشخصات تعيينشده در اين دستورالعمل كه مي توائد مبناي انتشار وك اجاره واقع شود.

صفحه 17:
ط - سرمایه‌گذاران (دارندگان صکوک اجاره): اشخاص حقیقی یا حقوقی که جهت انتفاع. اقدام به خرید صکوک «جوه می‌کنند. ظ- عامل: موسسه اعتباري است كه به بيشنهاد باني و با تیید بانک مركزي انتخاب مي‌گردد و - ناشر: شخص حقوقي که به منظور انتشار صکوک اجاره‌ي موضوع این دستورالعمل. و متحصرا تا سررسید صکوک, توسط عامل تاسیس می‌شود. ز - فروشنده: شخص حقوقي یا حقیقی که اقدام به فروش دارليي به ناشر بر اساس قرارداد فروش موضوع لین دستورالعمل هرج ضامن: شخص حقوقي صاحب صلاحيت و فعال در بازارهاى مللى است كه با تابيد بانك مركزي انتخاب شده و پرداخت مبالغ اجاره بها و حسب مورد بهاي خرید دارايي توسط باني به ناشر را تضمین مي‌نماید ر - متعهد خريد: متعهد به خرید دارايي پایه صکوک اجاره تا زمان سررسید صکوک از ناشر, که ممکن است ضامن نیز باشد. ي - امین: امین شخص حقوقي است که به منظور حفظ متافع سرمایه‌گذاران مسئولیت نظارت بر کل فرایند عملياتي صکوک اجاره را بر عهده داشته و توسط بانک مركزي تعیین مي‌گردد. شرح وظلیف امین در قرارداد بین بانک مركزي و امین مشخص مي‌گردد.

صفحه 18:
ک - قرارداد فروش: قرارداد بین فروشنده و ناشر که مطابق با ضوابط این دستورالعمل به امضاء رسیده و حاكي | قطعي مالکیت دارايي است. ل - قرارداد اجاره: قرارداد بين ناشر و باني که مطابق با ضوابط این دستورالعمل به امضاء رسیده و حاكي از واگذاري متافع دارايي در دوره اجاره است. م - عمر اقتصادي: دورهاي که انتظار مي‌رود یک دارايي با هزينه‌هاي معمول تعمیر و نگهداري, براي هدفي که تملک یا اجاره شده است. قابل استفاده باشد. عمر اقتصادي ممکن است برحسب زمان. دوره فرایند یا تعداد واحدهاي قابل تولید بیان شود. بخش دوم - ارکان انتشار صکوک اجاره ماده (2) ارکان انتشار صکوک اجاره عبارتند از الف : با ب : فروشنده؛ چ. سرمایه گذاران (دارندگان صکوک اجاره): د : ناشره ه: عامل و ضامن؛ رامین ز : متعهد خرید.

صفحه 19:
ماده (3) انتشار صكوك اجاره. صرفاً توسط ناشر به شکل عرضه عمومي در بازارهاي مالي با مجوز بانک مركزي مجا © مي‌باشد. تیصره: در مواردي که در قانون بودجه سقف انتشار دیده شده باشد. باني موظف به رعایت آن مي باشد. ماده (4) فروشنده مي تواند باني يا هر شخص حقيقى و حقوقی ديگري باشد. ماده(5) عامل به موجب قرارداد عامليت خود با باني. موظف به تاسيس ناشرء عرضه اوليه صكوك اجاره و برداخت اجاره بها در مواعد معين و بازيرداخت مبلغ اصل صکوک به سرمایه گذاران در سررسيد نهابي صكوك مي باشد. ماده (6) ضامن. وظيفه تضمين برداخت مبلغ اجاره بها از بنی به ناشر و از ناشر به دارندگان صکوک را عهده دار بوده و صرفاً از میان موسسات اعتباري تحت نظارت بانک مركزي, بیمه‌هاء شركت‌هاي تأمین سرمایه. شرکت‌هاي سرمايه گذاري و نهادهاي عمومي غیر دولتي انتخاب خواهد شد. ضامن توسط باني معرفي و با تأیی بانک مرکزی تعیین مي‌شود. تبصرة 1: ضامن باید مستقل از باني بوده و استقلال آن توسط حسابرس باني تأیید گردد. در صورتي که صکوک اجاره داراي رتبة اعتباري باشند. وجود ضامن به تشخیص بانک مركزي خواهد بود تبصوة 3: عامل مي تواند ضامن نیز باشد.

صفحه 20:
ماده (7) ناشر توسط عامل تعیین و جهت تأیید صلاحیت به بانک مركزي معرفي مي‌گردد. ماده (8) ناشر وجوه ناشي از انتشار و عرضه صکوک اجاره را صرفاً در حسابي که فبلاً ‎Sib‏ مركزي معرفي کرده است. واریز مي‌نماید. با خاتمه عرضه صکوک اجاره و ارئه گزارش آن شامل: مبلغ عرضه. میزان فروش و ترکیب خریداران, با مجوز یانک مركزي ناشر مي‌تواند وجوه فوق را به حساب معرفي شده باني منتقل نماید. ماده(9) بازارگردان صکوک اجاره مي‌تواند عامل يا هر شخص حقوقي ديگري باشد که توسط باني معرفي و انتخاب مي‌شود. ماده(10) متعهد خرید دارايي. متعهد به خرید دارايي پایه صکوک تا زمان سررسید صکوک از ناشر مي‌باشد و توسط ناشر معرفي و با تأیید بانک مركزي انتخاب مي‌گردد.

صفحه 21:
بخش سوم 7 شرایط دارايي بي. مال غیر منقول یا منقول قابل بقاء به تشخیص کارشناس رسمي داد گستري بوده که فاقد هرگونه محدودیت یا منع فانوني, قراردادي يا قضايي جهت انتقال و بلامعارض باشد. همچنین استفاده از آن در عملیات باني منجر به ایجاد جریانات نقدي شده يا از خروج وجوه نقد از عملیات مالي باني جلوگيري نماید. لازم است تمام مالکیت دارايي ضمن قرارداد فروش به خریدار منتقل گردد. ماده (12) دارايي. بايد از زمان خريد تا سررسید صکوک داراي پوشش بيمه‌اي کامل باشد. تبصره ا: شرکت‌هاي بیمه ايراني به تنهابي يا كنسرسيومي از آنها و كنسرسيومهاي بين شركتهاي بيمه ايراني و خارجي مي توانند به عنوان بيمهكر انتخاب شوند. تبصره2: شرایط بیمه دارايي در مدت زمان اجاره. در قرارداد اجاره تعیین مي‌شود.

صفحه 22:
بخش چهارم - شرایط صکوک اجاره ماده (13) انواع قراردادهاي اجارة مورد قبول در انتشار این صکوک به شرح زير اجاره اجاره به شرط تملیک. ماده (14) با فروش صکوک اجاره؛ رابطة وکیل و موکل میان ناشر و خریداران صکوک اجاره برقرار مي‌گردد. مالک صکوک ضمن عقد خارج لازمي به وکیل تا سررسید صکوک اجاره وکالت بلاعزل مي‌دهد. ناشر به وکالت از طرف خریداران ملزم به مصرف وجوه حاصل از فروش صکوک اجاره جهت خرید دارايي و اجارة آن به باني مي‌باشد. ماده (15) دارندگان صکوک اجاره نمي‌توانند تقاضاي تقسیم دارايي را نمایند ماده (16) سررسید صکوک اجاره نمي‌تواند بیش از مدت زمان باقي‌مانده از عمر اقتصادي دارايي باشد.

صفحه 23:
ماده (17) باني به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم با موافقت بانک مركزي و در سقف محدود مجاز به خرید صکوک اجارة منتشره مي‌باشد. ماده (18) مواعد پرداخت اجاره بها با تقاضاي باني و موافقت ناشر مي‌تواند به صورت ماهانه. سه ماهه. شش ماهه یا حداکثر یک ساله باشد. ماده (19) در صورتي که قرارداد اجاره از نوع به شرط تملیک باشد. پرداخت‌هاي مرتبط با صکوک 1 هبه دو صورت زیر مجازمي‌باشد: پرداخت میلغ اجرهبها در مواعد معین تا سررسیدنهايي: پرداخت بخشي از اجارهبها نهايي. بر مواعد معین تا سررسید نهايي و تصفية مابقي منافع صکوک اجاره در سررسید

صفحه 24:
بخش پنجم 7 شرايط صدور مجوز © ماده (20) ارايه موافقت اوليه بانك مركزى به بانى براى انتشار صکوک اجاره. منوط به ارايه مجوزهاى قانونى و ساير مدارك " موردنیاز حسب مورد به تشخیص بانک مرکزی می باشد. ماده (21) عامل مكلف است جهت دريافت مجوز انتشار صکوک اجاره اطلاعات و اسناد زیر را در اختیار بانک مركزي قرار 1 مشخصات بانی؛ شامل: خام و نوع شخصیت حقوقي: ساسنامه همراه با آخرین تفییرات؛ - اظهارنامدى ثبت شرکت‌ها مبنی بر ترکیب سهامداران یا مالكان؛ -مشخصات مدیران شامل هویت کامل و سوایق؛ -موضوع فعالیت. صورت‌هاي مالي حسابرسي شده دو دوره مالي اخیر باني؛ گزارش بالترین مرجع تصمیم گيري و یا هيات مديره باني براي دوره مالي اخير جهت ارائه به مجمع عمومي: گزارش تحلیل ريسک‌هاي مرتبط با موضوع فعاليت باز اعلام رتبة اعتباري صکوک اجاره در صورت وجود؛ مدت و نوع اجاره. میزان اجاره‌بها و نحوه پرداخت آن به سرمای گذاران؛ گزارش کارشناس رسمي دادگستري در خصوص دارايي و ارزش آن: تائیدیه حسایرس درخصوص ضامن صکوک اجاره موضوع تبصره (1) ماده (6) این دستورالعمل: بیمه نامه معتبر دارایی و ناجریس لت یمهس -شماره ثبت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها؛ -مدت

صفحه 25:
ماده (22) صدور مجوز انتشار صکوک اجاره. منوط به ارائه پیشنویس قراردادهاي موضوع این دستورالعمل شامل قرارداد فروش دارایی, اجاره. عاملیت. بازارگردانی: تعهد پذیره نویسی تعهد خرید دارایی و ضمانت در چارچوب تعیین شده توسط بانک مركزي مي‌باشد. ماده (23) در صورتي که دارايي قابل تفکیک به واحدهاي معین نباشد. تعیین متعهد يا متعهدان پذيره‌نويسي صکوک اجار الزامي مي‌باشد. تشخیص قابلیت تفکیک دارايي به عهده کارشناس رسمي دادگستري است. ماده (24) در صورتی که فروش صکوک اجاره در مدت زمان تعیین شده به حد نصاب های مورد نیاز نرسد. ناشر موظف است یا اعلام بانک مرکزی وجوه حاصل از فروش صکوک اجاره را طی مدت حداکثر یک هفته به خریداران صکوک بازگرداند. هزینه‌های مالی ناشی از اين امر به عهده بانی خواهد بود. ماده (25) حداکثر سه ماه پس از پایان دوره صکوک اجاره. ناشر از طریق عامل. موظف به ارایه گزارش خاتمه کار و تصفیه حساب نهايي با مالکان صکوک اجاره به امین صکوک و بانک مركزي است. ماده (26) قانون حاكم بر مفاد اين دستورالعمل و قراردادهاي مربوط به آن قانون کشور جمهوري اسلامي ایران بوده و در صورت بروز هرگونه اختلاف صرفاً ددگاه‌هاي جمهوري اسلامي ایران صالح به رسيدگي مي‌باشند.

صفحه 26:
دستورالعمل اجرابي انتشار صكوك اجاره (ارزي) در سيستم © در اجراي ماده 83 جزء ب ماده 97 و جزء ف ماده 224 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ایران «دستورالعمل انتشار صکوک اجاره ارزي» با 23 ماده و 5 تبصره در تاريخ 0 6/12 ابه تصویب شوراي پول و اعتبار رسید. بخش ‎Jol‏ - تعار ده (1) اصطلاحات و وژههاي به کار رفته در این دستورالعمل داراي معاني زیر مي‌باشن: ف- صکوک اجاره: اوراق بهادار با نام يا بي نام قابل نقل و انتقالي که دارنده آن مالک مشاع دارايي موضوع قرارداد اجاره می‌باشد. - بانک مركزي: بانک مركزي جمهوري اسلامي این - باني: شرکت‌هاي دولتی, بانک‌ها و شهرداري‌ها که براي تأمین مالي آنها. صکوک اجاره ارزي منتشر مي‌شود. - دارابي: هر نوع مال منقول يا غيرمنقول با مشخصات تعيينشده در اين دستورالعمل كه مي تواند مبناي انتشار صكوك اجاره واقع شو - سرمايهكذاران (دارندگان صکوک اجاره): اشخاص حقيقى يا حقوقى كه جهت انتفاع. اقدام به خريد صكوك اجاره مىكنند. 26

صفحه 27:
و - فروشنده: شٌ اقي با حفیقی که اقدام به فروش دارايي به ناشر براساس فرارداد فروش این دستورال مي‌نماید. @ ز - ضامن: شخص حقوقي که پرداخت مبالغ اجاره‌بها و حسب مورد بهاي خرید دارايي مورد اجاره توسط باني به ناشر تضمین مي‌نماید. ح - عامل: شخص حقوقي صاحب صلاحیت و فعال در بازارهای مالی داخل کشور و یا در سطح بین‌الملل که اقدام به عرضه صکوک اجاره از طرف ناشر و پرداخت‌های مرتبط با آن در سررسیدهای معین» مي‌نماید. ط - ناشو: شخص حقوقی است که به منظور انتشار صکوک اجاره موضوع این دستورالعمل توسط عامل تاسیس می‌شود. ل - امین: امین شخص حقوقي است که به منلور حقظ منافع سرمایهگذاران مسئولیت نظارت بر کل فرایند عملياتي صکوک اجاره را بر عهده داشته و توسط بانک مركزي تعیین مي‌گردد. شرح وظایف امین در قرارداد بین بانک مركزي و - قرارداد فروش: قرارداد شتده و تاش بق با ضوا دنت به امضاء رسید: ری - قرإرداد فيوشي: قرارداد بين فروشتده و ناشر كه مطايق با شوابط اين دستورالعمل به امضاء رسيده و حاكي از انتقال قطعي مالكيت دارايي موضوع انتشار صكوك اجاره است. ك - قرارداد اجاره: قرارداد بين ناشر و باني كه مطابق با ضوابط اين دستورالعمل به امضاء رسيده و حاكي از واگذاري منافع دارايي مبتاي انتشار صکوک اجاره در دوره اجاره است. م- عمر اقتصادي: دوره‌اي که انتظار مي‌رود یک دارابي با هزينه‌هاي معمول تعمیر و نگهداري, براي هدفي كه تملك يا اجاره شده است. قابل استفاده باشد. عمر اقتصادي ممکن است برحسب زمان. دوره فرایند یا تعداد واحدهاي قابل تولید بیان شود. 7

صفحه 28:
بخش دوم - اركان انتشار صكوى اجاره © ماده (2) ارکان انتشار صکوک اجاره عبارتند از gh ‏الف‎ اب: سرماي هكذاران (خريداران صكوك اجاره» اج : فروشتده اد : ناشر ه: عامل و:ضامن ر: امین از : متعهد خرید ماده (3) بانی شركتهاي دولتی . بانک ها و شهرداري ها بر اساس مواد 83 و97و جزء "ف" از ماده 224 قانون برنامه مجاز مي‌باشد. تبصره: در مواردي که در قانون بودجه سقف انتشار دیده ده باشد. باني موظف به رعایت آن مي باشد ماده (5) فروشنده مي‌تواند باني يا هر یقی و حقوقی ديگري باشد. 28

صفحه 29:
ماده (6) ضامن. وظیفه تضمین پرداخت مبلغ اجاره بها از بنی به ناشر و از ناشر به دارندگان صکوک را عهده دار بوده و صرفاً از ميان بانكهاء مزسسات مالي و اعتباري تحت نظارت بانک مركزي جمهوري اسلامي ایران. بیمههاء ش رکت‌هاي تأمین سرمایه, شرکت‌هاي سرمايهگذاري, نهادهاي عمومي غیر دولتي و یا موسسات مالي معتبر خارجي انتخاب خواهد شد. ضامن توسط ياني معرفي و با تأیید ینک مرکزی تعیین مي‌شود. تبصوق 1: ضامن باید مستقل از اني بوده و استقلال آن توسط حسابرس باني تأیید گردد. تبصرة 2: در صورتي که صکوک اجاره داراي رتبة اعتباري باشند. وجود ضامن به تشخیص بانک مركزي خواهد بود ماده (7) صلاحیت ناشر باید به تأیید بانک مركزي برسد. ماده (8) ناشر وچوه ناشي از انتشار و عرضه صکوک را صرفاً در حساب‌هاي ارزي که به تایید بانک مركزي رسیده است. واریز مي‌نماید. با خاتمه عرضه صکوک و ارائه گزارش وجوه ارزي فوق را با مجوز بانک مركزي به حساب‌هاي معرفي شده باني منتقل نماید. شامل: مبلغ عرضه میزان فروش و ترکیب خریدارن,ناشر بايد

صفحه 30:
ماده (9) زار گردان صکوک اجاره مي‌تواند ناشر یا هر شخص حقوقي ديگري باشد که توسط ناشر معرفي و انتخاب مي‌شود. درصورت وجود بازارگردان لازم است نسخه‌اي از قرارداد بازارگرداني همراه با سایر مدارک مورد نیاز جهت تائيد به بانک م0109 سله رید اي لام بهخرید درييپایه صکوک تا زمان سررسيد صكوك از ناشر ميباشد و توسط تاشر معرفي و با تأیید بانک مركزي انتخاب مي‌گردد. بخش سوم - شرایط دارايي ماده (11) دارايي ميناي انتشار صکوک اجاره مال غیر منقول ی منقول با دوام به تشخیص کارشناس رسمي دادگستري بوده که فاقد هر گونه محدودیت یا منع قانوني. قراردادي یا قضايي جهت انتقال و بلامعارض باشد. همچنین استفاده از باني جلوگيري نماید. لازم است تمام مالکیت دارايي ضمن قرارداد فروش به خریدار منتقل گردد. ماده (12) دارايي مبناي انتشار صکوک اجاره اید از زمان خرید تا سررسید صکوک داراي پوشش بيمه‌اي کامل در عملیات باني منجر به ایجاد جریانات نقدي شده يا از خروج وجوه نقد از عمليات مالي باشد: تبصره: شركتهاي بيمه ايراني به تنهابي يا كنسرسيومي از آنها و كنسرسيومهاي یوس دسر تخاب ۵ شرکت‌هاي بیمه 0

صفحه 31:
بخش چهارم - شرایط صکوک اجاره © ماده (13) انوا قراردادهاي اجارة مورد قبول در انتشار صکوک اجاره به شرح زیر است؛ 1 اجاره به شرط تملیک. 2 . اجاره با اختیار فروش دارايي در سررسید اجاره. ماده (14) با انتشار صکوک اجره رابطة وكيل و موكل میان ناشر و خریداران صکوک اجاره برقرار مي‌گردد. ناشر به وکالت از طرف خریدارانملزم به مصرف وجوه حاصل از فروش صکوک اجاره جهت خرید درايي موضوع انتشار و اجاره آن به باني مي‌باشد. تملیک صکوک اجاره به منزله قبول وکالت بلاعزل ناشر تا سررسید صکوک اجاره تبصره: ناشر حق تبدیل وجوهناشي از انتشار و عرضه صكوك اجاره ارزي را به ريال ايران ندارد. ماده (15) دارندگان صکوک اجاره نمي‌توانند تقاضاي تقسيم دارابي مبناي انتشار صكوك اجاره را نمايند. ماده (16) سررسید صکوک اجاره نمي‌تواند بیش از مدت زمان باقي‌مانده از عمر اقتصادي دارايي باشد. u

صفحه 32:
ماده (17) باني به طور مستقیم یا غیرمستقیم با موافقت بانک مركزي و در سقف محدود (حداکثر 10درصد) مجاز به خرید صکوک اجاره ارزي منتشره خود مي‌باشد. ماده (18) مواعد پرداخت منافع مرتبط با صکوک اجاره با تقاضاي باني و موافقت ناشر مي‌تواندبه صورت ماهانه, سه ماحه یا حداکثر 6 ماهه باشد. ماده (19) پرداخت‌هاي مرتبط با صکوک اجاره به دو صورت زیر مجاز مي‌باشد: پرداخت مبلغاجاره‌بها در مواعد معین تا سررسيد نهابي. پرداخت بخشي از اجاره‌ها در ماعد معین تا سررسید نهايي و تصفية مايقي منافع صکوک اجاره در سررسیدنهايي» 2

صفحه 33:
‎aol‏ (20) ناشر مکلف است جهت دریافت مجوز انتشار صکوک اجاره اطلاعات و اسناد زیر را در اختیار بانک مركزي قرار دهد: مشخصات باني. شامل: ‏بخش پنجم - شرایط صدور مجوز ‎ ‏نام و نوع شخصیت حقوقي. ساسنامه شرکت همراه با آخرین تغییرات. -شماره ثبت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها: -مدت شر" ‏ركيب سهامداران يا مالکان. -مشخصات مدیران شامل هویت کامل و سوابق. -موضوع فعالیت. ‏صورت‌هاي مالي حسايرسي شده دو دوره مالي اخیر با گزارش هینت مدیره باني براي دوره مالي اخير جهت ارائه به مجمع عمومي. گزارش تحلیل ريسک‌هاي مرتبط با موضوع فعالیت بانيء ‏اعلام رتبة اعتباري صکوک در صورت وجود. ‏مدت و نوع اجاره. میزان اجاره‌بها و نحوه پرداخت آن به سرمایه‌گذاران. ‎ ‏گزارش کارشناس رسمي دادگستري در خصوص دارايي و ارزش آن. تائیدیه حسایرس درخصوص ضامن صکوک اجاره موضوع تبصره(1) ماده(6) این دستورالعمل سایر مستندات. حسب مورد به تشخیص بانک مركزي ‎eB‏ ها ها ند ما ها ‎33 ‎ ‎

صفحه 34:
ماده (21) صدور مجوز انتشار صکوک اجاره. منوط به ارائه پیشنویس قراردادهاي موضوع این دستورالعمل در چارچوب تعیین شده توسط بانک مركزي مي‌باشد. ماده (22) در صورتي که دارايي مبناي انتشار صکوک اجاره قابل تفکیک به واحدهاي معین نباشد. تعیین متعهد یا متعهدان خرید صکوک اجارهالزامي مي‌باشد. تشخیص قابلیت تفکیک دارايي به‌عهده کارشتاس رسمي دادگستري است. ماده (23) قانون حاکم بر مفاد اين دستورالعمل و قراردادهاي مربوط به آن قانون کشور جمهوري اسلامي ایران بوده و در صورت بروز هرگونه اختلاف صرفاً دادگاه‌هاي جمهوري اسلامي ایران صالح به رسيدگي مي‌باشند.

صفحه 35:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
32,000 تومان