علوم پایه محیط زیست و زیست‌شناسی

علوم زیستی اول دبیرستان

taghziye_olume_zistiye_avale_dabirestan

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “علوم زیستی اول دبیرستان”

علوم زیستی اول دبیرستان

اسلاید 1: به نام خالق هستی علوم زیستی اول دبیرستانفصل :تغذیهطراحي وگردآوری : بهفرmbhfar@jmail.com

اسلاید 2: فهرست

اسلاید 3: غذاها نياز ما را به ماده و انرژي تأمين مي کنند.آنچه مردم مصرف می کنند،گاه وابسته به توانایی آنان در تهیه غذاست،نه نوع نیاز یا جیزی که دوست دارند، آنچه مي خوريم بايد مجموعه اي از مواد زير باشد: هيدرات هاي کربن ، چربي ها، پروتئين ها، آب، مواد معدني و ويتامين ها. فهرستفهرست غذا ها

اسلاید 4: 1 – قندها: قندها انرژي زا هستند. قند ميوه ها گلوکز و فروکتوز و قند موجود در شير لاکتوز است. قند و شکر نيز ساکارز هستند. 2 – نشاسته: نشاسته نيز انرژي زا است بيشتر نان و برنج و سيب زميني از نشاسته است. هر دانه نشاسته (آميلو پلاست) از تعداد فراواني مولکول نشاسته ساخته شده است. دانه هاي نشاسته را پوششي احاطه مي کند. 3 – سلولز: ديواره سلول هاي گياهي چند لايه اي و عمدتاً سلولزي است. در بدن ما آنزيمي که سلولز را تجزيه کنند به وجود نمي آيد. اما وجود سلولز در غذاها به مقدار مناسب لازم است. رشته هاي سلولزي موجود در غذا الياف نام دارند. الياف موجود در غذا از ابتلا به يبوست و سرطان روده بزرگ نيز جلوگيري مي کنند. فهرست  هیدرات های کربن

اسلاید 5: چربي ها نيز انرژي زا هستند و در غذاهاي جانوري و گياهي وجود دارند. چربي هاي مايع ( روغن) زودتر و آسان تر از چربي هاي جامد(چربي) گوارش مي يابند. مقدار کلسترول موجود در روغن هاي گياهي بسيار کمتر است.   از یک نگاه، چربی ها را می توان به دو دسته تقسیم کرد:1.چربی غذایی:به نوعی از چربی گفته می‌شود که شما می‌خورید. 2.چربی بدن:منظور آن چربی است که توسط بدن شما ساخته می‌شود و بسیار متفاوت از چربی‌ای است که می خوریم.چربیها نیز مانند مواد قندی و نشاسته‌ای در بدن تولید حرارت می‌کنند. چربیها در حرارت معمولی جامد هستند. آن دسته از چربیها که در حرارت معمولی مایع می‌باشند، به نام روغن شناخته می‌شوند. از سوی دیگر چربیها استرهای اسیدهای کربوکسلیک با زنجیر طولانی می‌باشند.چربیها و روغنها و مومهایی که در طبیعت یافت می‌شوند، حاوی استرهایی با جرم مولکولی بالا می‌باشند که به لیپید نیز معروفند.فهرست  چربی ها

اسلاید 6: غذاهايي مانند گوشت ، تخم مرغ و شير سرشار از پروتئين هستند، پروتئين شير و تخم مرغ به صورت محلول و پروتئين گوشت به صورت رشته هاي جامد است. کمبود پروتئين در کودکان در حال رشد بسياري کواشيور کور مي شود. اسيدهاي آمينه واحدهاي سازنده پروتئين هستند که به دو دسته تقسيم مي شوند 1) اسيدهاي آمينه ضروري که وجود آنها در غذا ضروري است زير بدن قادر به ساخت آنها نيست و کمبود آنها موجب بيماري مي شود. 2) اسيدهاي آمينه غيرضروري که بدن انسان ، خود قادر به ساخت اين اسيدهاي آمينه است.  پروتئین ها دو منبع دارند :۱- منابع حیوانی : که بهترین منبع غذایی پروتئینی یا پروتئین با کیفیت عالی پروتئین سفیده تخم مرغ یا پروتئین تخم مرغ است . به همین علت ارزش بیولوژیکی آن را ۱۰۰ در نظر می گیرند .2 - 2- منابع گیاهی پروتئین : غلات و حبوبات است ( نان ، برنج ، ماکارونی ، رشته ها ، لوبیا ، عدس و ماش )فهرست  پرتئین ها

اسلاید 7:   آب آب براي زندگي ضروري است. آب مورد نياز بدن بيشتر از طريق آشاميدن تأمين مي شود اما آب در غذاهاي مختلف نيز وجود دارد مثلاً قسمت زيادي از کاهو، کلم و شير آب است.  آب مایه حیات و فراوان‌ترین مادهٔ مرکب برروی سطح کره زمین و بستر اولیه حیات به شکلی که امروزه می‌شناسیم.بیش از ۷۵٪ جرم یک انسان از آب تشکیل شده‌است و نیز بیش از ۷۰٪ سطح کره زمین را آب پوشانده است (نزدیک به ۳۶۰ میلیون از ۵۱۰ میلیون کیلومتر مربع) با وجود این حجم عظیم آب تنها دو درصد از آبهای کره زمین شیرین و قابل شرب است و باقی آن به علت محلول بودن انواع نمک‌ها خصوصاً نمک طعام غیر قابل استفاده است. از همین دو درصد آب شیرین بیش از ۹۰ درصد به صورت منجمد در دو قطب زمین و دور از دسترس بشر واقع شده‌است.فهرست

اسلاید 8: 1 – سديم: سديم را با خوردن نمک معمولي به دست مي آوريم. وجود سديم در خون باعث مي شود تا اعصاب پيام عصبي را خوب منتقل نمايند و ماهيچه ها به انقباض درآيند. کمبود سديم موجب گرفتگي ماهيچه ها و زيادي آن در خوب موجب افزايش فشار خون مي شود و خطر بيماريهاي قلبي را کاهش مي دهد. 2 – کلسيم: کلسيم در شير، پنير و ماهي به مقدار فراوان يافت مي شود، کمبود کلسيم در کودکان باعث نرمي استخوان يا راشيتسم مي شود. در اين بيماري استخوان ها شکل طبيعي خود را از دست مي دهند. کلسيم همچنين براي انقباض ماهيچه ها لازم است و در هنگام پاره شدن رگ ها به انعقاد خون کمک مي کند. 3 – آهن : آهن در گوشت، جگر ، ميوه ها و سبزيجات يافت مي شود. آهن در خون در مولکول هموگلوبين وجود دارد. هموگلوبين موجب انتقال اکسيژن مي شود. کمبود آهن سبب کاهش مقدار هموگلوبين خون و بيماري آنمي مي شود. مواد معدنيفهرست

اسلاید 9: 4 – يد: يد در اکثر آبهاي آشاميدني غذاهاي دريايي وجود دارد. ما به يد براي ساختن هورمون تيروکسين احتياج داريم. اين هورمون که توسط غده تيروئيد ترشح مي شود موجب بالارفتن سرعت واکنش هاي شيميايي بدن و افزايش فعاليتهاي بدن مي شود. کمبود يد موجب بيماري کواتر مي شود. همچنين کمبود يد موجب عقب ماندگي ذهني مي شود کمبود يد در دوران جنيني باعث نوعي عقب ماندگي ذهني و جسمي به نام بيماري کرتينيسم مي شود.  فهرست

اسلاید 10: ویتامین ها از مواد آلی ضروری در رژیم غذایی محسوب می شوند.هر یک از ویتامین ها نقش های خاصی بر عهده دارند،اما اگر هر يک از آنها از رژيم غذايي حذف شود، ما دچار بيماري و احتمالاً مرگ خواهيم شد. ويتامين ها به دو دسته محلول در آب و محلول در چربي تقسيم مي شوند.1 – ويتامين A)قابل حل در چربي) : ويتامين A)رتينول) براي بينايي لازم است. بهترين منبع اين ويتامين روغن جگرماهي است. با خوردن هويج نيز مقداري از اين ويتامين به بدن ما مي رسد.کمبود ويتامين A، منجربه کاهش ديد در نور کم مي شود. به اين بيماري شب کوري مي گويند. بر اثر کمبود شديد ويتامينA قرنيه ضخيم و خشک مي شود به اين بيماري گزوفتالمي مي گويند. ويتامين A در رشد بدن، سلامتي پوست و دفاع بدن نيز تأثير دارد. فهرستویتامین ها

اسلاید 11: 2 – ويتامين هاي گروه B)قابل حل در آب) : اولين ويتامين از اين گروه که کشف شد اسيد نيکوتينيک يا به اختصار نياسين بود. اين ويتامين در کبد، گوشت و ماهي يافت مي شود. کمبود نياسين سبب بيماري پلاگر مي شود. ويتامين B1)تيامين) که در مخمر و غلات وجود دارد از مهمترين ويتامينهاي اين گروه است. کمبود ويتامين B1 سبب بيماري بري بري مي شود. ويتامين B2)ريبوفلاوين) نيز از اين گروه ويتامين ها است. اين ويتامين در برگ سبزيجات ، تخم مرغ و ماهي وجود دارد. کمبود ويتامين B2 موجب ايجاد زخم در اطراف دهان و کاهش رشد فرد مي شود. 3– ويتامين c) قابل حل در آب) : ويتامين c در سبزي هايي مثل اسفناج و ميوه هايي مثل ليمو، ليموترش و پرتقال وجود دارد. اين ويتامين در حفظ و نگهداري پوشش حفره دهان و ساير سطوح بدن دخالت دارد. کمبود ويتامين c موجب بيماري اسکوروي مي شود. گرما ويتامين c را از بين مي برد. 4 – ويتامين D)قابل حل در چربي) : ويتامين D در روغن جگر ماهي وجود دارد. ويتامين D)کليسفرول) براي سخت شدن استخوان ضروري است. کمبود اين ويتامين سبب نرمي استخوان مي شود. فهرست

اسلاید 12: غذاي گياه خواران علاوه بر محصولات گياهي شامل فرآورده هاي لبني و تخم مرغ نيز مي باشد. فرآورده هاي لبني مواد ضروري براي سلامت انسان را تأمين مي کنند و گياهان الياف، ويتامين ها و چربي هاي غيراتباع مورد نياز بدن را تشکيل مي دهد.گياهخواري گیاهخواری به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانداران است که ممکن است شامل پرهیز از غذاهایی مانند مواد شیری که خاستگاه جانوری دارند نیز بشود.چندین نوع گیاهخواری وجود دارد که بسته به نوع آن، جهت گیری گیاهخواران در برابر دام‌ها و فراورده‌های دامی متفاوت است. گیاهخواران در کنار نخوردن و یا کمتر خوردن فراورده‌های جانوری با آزار و کشتار آن‌ها نیز مخالف‌اند.برخی از گیاهخواران از پوشیدن لباس‌هایی مانند چرم، ابریشم، و خز که از کشتن جانوران به دست آمده نیز پرهیز می‌کنند. در وگنیسمveganism))که گاهی «گیاهخواری کامل» هم نامیده می‌شود از همهٔ فراورده‌های جانوری، چه از کشتن جانداران به دست آمده باشند و چه با بهره‌گیری از آن‌ها (مانند لبنیات، تخم مرغ، عسل، و . . . )، پرهیز می‌شود. امروزه در همهٔ کشورهای جهان گیاهخواران وجود دارند و در بعضی کشورها همانند هند، گیاهخواری دارای ریشه‌های تاریخی و مذهبی است.فهرست

اسلاید 13: افزودني هاي غذايي امروزه کارخانجات بسياري انواع افزودني هاي غذايي طبيعي و مصنوعي را به غذاها اضافه مي کنند. محافظت کننده ها با جلوگيري از رشد ميکروبها، نيمه عمر مواد غذايي را افزايش مي دهند. شيرين کننده هاي موسوم به سيکلامات، چاشني، رنگ ها، ترکيبات امولسيون کننده و ترکيبات ضد اکسيد شدن از افزودني هاي غذايي به شمار مي روند . در تهيه بيشتر محصولات غذايي، دارويي، آرايشي و بهداشتي از افزودني‌هاي شيميايي متعددي استفاده مي‌شود كه اگر به فهرست تركيبات تشكيل دهنده كه روي برچسب اين محصولات درج مي‌شود توجه كنيد به نام بعضي از اين تركيبات يا در بعضي موارد اصطلاح افزودني‌هاي مجاز برخورد‌مي‌كنيد. به طور معمول اين افزودني‌ها براي افزايش كيفيت و به خصوص ماندگاري محصولات اضافه مي‌شود، اما نكته مهم اين است كه مقدار تركيبات و مواد افزودني كه مصرف مي‌شود در كيفيت محصول اهميت فوق‌العاده‌اي دارد و به همين دليل است كه گاه دو محصول كه به ظاهر از تركيبات مشابه تهيه شده‌اند كيفيت بسيار متفاوتي دارند.فهرست

اسلاید 14: 1– علت بيماريهاي بري بري و راشيتيسم کمبود کداميک از ويتامين است؟ B1 و Dالف) A و Dب) A و Dج) B2ونیاستین د)خودآزمايي2 – کدام يک از گزينه هاي زير از نقش هاي پروتئين نيست؟ الف) نقش آنزيمي ب) شرکت در دفاع از بدن ج) رشد و ترميم بافت ها د) آزاد سازي انرژي  فهرست

اسلاید 15: www.marmarok.blogfa.comفهرست

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید