صفحه 1:
ارائه دهنده: عارف دوست محمدی
صفحه 2:
* از زمان تولد تاکنون. سلول های زیادی در بدنتان ساخته شده و رشد
كرده اند. بدن شما مواد لازم براى ساخته شدن و رشد این سلول ها
را با غذاهایی مى خوريد» به اسب Ho) we غذاء انرزى لازم را
براى انجام دادن فقالیت های متفاوت نیز تأمين مى کند.
* انواع متفاوتی از مواد مغذی وجود دارد. کربوهیدرات ها., ها
ov) >“ م "ها له یا
که در خو
صفحه 3:
کربوهیدرات ها(قندها)
* به كربوهيدرات ها , قند نیز گفته می شود.
٠ مهمترين وظیفه کربوهیدرات ها تولید و تامین انرژی مورد نیاز سلول
هأ است.
* کربوهیدرات ها ,| listen cy layed شا polic
اکسیژن دارد Glucose
۳ OH
ل 7
v1 سا
صفحه 4:
انواع کربوهیدرات
* کربوهیدرات ها به طور کلی در ۲ گروه طبقه بندی می شوند: ۱. قند های ساده ۲. قند های مرکب
۱. قند های ساده: قندهای ساده نیز به دو دسته تقسیم میشوند.۱. مونوساکاریدها ۲. دی ساکاریدها
۴ ۱. مونوساکاریدها: فقط یک نوع قند در ساختارشان وجود دارد. مثل گلوکز» فروکتوزه گالاکتوز.
نکته: گلوکز قندی است که توسط gle ash بدن مصرف میشه. غذای اصلی مغز, قلب و ماهیچه های
بدن است.
,ها
نکته: گلوکز در خون وجود دارد و به وسیله جریان خون به اندام ها و بافت ها و در
میرسد. پس قند خون همان گلوکز است.
نکته: گلوکز در ساختارش ۶ عنصر کرین»۱۲ عنصر هیدروژن ۶عنصر اکسیون دارد.
HIGH BLOOD
GLUCOSE
صفحه 5:
انواع مونوساکاریدها
* گلوکز: قند خون
* فروکتوز: فروکتوز شیرینترین قند طبیعی است. فروکتوز نیز در بسیاری از میوهها و عسل
وجود دارد
* گالاکتوز: در فرآوردهای لبنی وجود دارد Qu
HIGH BLOOD
GLUCOSE
صفحه 6:
دی ساکاریدها
۶ دی ساکاریدها: بعضی از قندها وجود دارند که حاصل پیهند دو قند ساده با یکدیگرند که به
آنها دی ساکارید یا قند دوتایی میگوییم. مثل ساکارز که از پیوند قندهای گلوکز:فروکتوز
ایجاد میشود.مالتوز از پیوندگلوکز+گلوکز حاصل میشود و در نهلیت قند لاکتوز که از پیوند
قندهای گلوکز+ گلاکتوز حاصل میشود.
* نکته: ساکارز قند شکر میباشد. قند و شکری که با چای می خورید . از قندی ساخته شده است
که از ریشه ی گیاه چغندر قند پا ساقه ی نیشکر به دست می آید .
* نکته: مالتوز قند جوانه ی جو میباشد.
* نکته: لاکتوز قند شیر میباشد.
سس
صفحه 7:
* از اتصال تعداد زیادی قند ساده خصوصا گلوکز به یکدیگر قندهای مرکب به وجود میآیند.
* به قندهای مرکب پلی ساکارید نیز میگویند. مثل نشاسته. گلیکوژن» سلولز
* نشاسته : اين کربوهیدرات خوراکی در گیاهان ساخته می شود و در خوراکی هایی مثل برنج ۰
سیب زمینی . غلات و گندم وجود دارد . نشاسته از ترکیب شدن گلوکز ها با هم به وجود می آید .
* سلولز این کربوهیدرات گیاهی است و در همه ی غذاهای گیاهی وجود درد .میوه ها و سبزی ها
قدار زیادی سلولز دارند.سلولز نیز از ترکیب شدن گلوکزها تشکیل می شود.
گلیکوژن : به کربوهیدرات های حیوانی پا قند جانوری معروف است که در سلول های ماهیچه ای
بدن مخصوصا کبد یافت میشود . گیکوژن نیز از گلوکز ساخته شده است .
صفحه 8:
نکته : نشاسته . سلولز و گلیکوژن همه از گلوکز ساخته شده اند ولی آن چه باعث تفاوت آن ها می
شود . تعداد گلوکز ها و چگونگی پیوند ب
نکته: قند ذخیره ای در گیاهان نشاسته است.
نکته: قند ذخیره ای در جانوران گلیکوژن است.
ن آن هاست .
که سا قاين ارس لا اس یو و سور
صفحه 9:
* چرا به سلولز کربوهیدرات های بدون انریُی می گویند ؟ بدن ما نمی تواند از اثری سلولز
استفاده کند زیرا مواد تجزیه کننده ن در بدن وجود ندارد . اما خوردن غذاهایی که سلولز
دارند به سلامتی ما کمک می کند .به عنوان مثال باعث دفع آسان تر مواد از بدن می شود .
* نکته : گرچه آنزیم لازم برای تجزیه سلولز در بدن وجود ندارد . اما باکتری های مفید دستگاه
ets توانند با تجزیه سلولز باعت آزاه شدن انرفی آن و دز نتیجه استفاده خوذشان و
همچنین بدن ما از آن انرژی شوند
صفحه 10:
شناسایی نشاسته
* نكته : براى شناسايى نشاسته در مواد مى توانيم از محلول ید استفاده کنیم . در صورت اضافه
شدن محلول ید به ماده ای ۰ اگر در آن ماده نشاسته وجود داشته باشد . محلول ید به رنگ آبی
تیره در خواهد آمد .
* محلول لوگول یک محلول پتاسیم یدید به همراه ید در آب است