سایرتحقیق و پژوهش

علوم هفتم فصل 12

صفحه 1:
ارائه دهنده: عارف دوست محمدی

صفحه 2:
* از زمان تولد تاکنون. سلول های زیادی در بدنتان ساخته شده و رشد كرده اند. بدن شما مواد لازم براى ساخته شدن و رشد این سلول ها را با غذاهایی مى خوريد» به اسب ‎Ho) we‏ غذاء انرزى لازم را براى انجام دادن فقالیت های متفاوت نیز تأمين مى کند. * انواع متفاوتی از مواد مغذی وجود دارد. کربوهیدرات ها., ها ‎ov)‏ >“ م "ها له یا که در خو

صفحه 3:
کربوهیدرات ها(قندها) * به كربوهيدرات ها , قند نیز گفته می شود. ‎٠‏ مهمترين وظیفه کربوهیدرات ها تولید و تامین انرژی مورد نیاز سلول هأ است. * کربوهیدرات ها ,| ‎listen cy layed‏ شا ‎polic‏ ‏اکسیژن دارد ‎Glucose‏ ۳ OH ل 7 ‎v1‏ سا

صفحه 4:
انواع کربوهیدرات * کربوهیدرات ها به طور کلی در ۲ گروه طبقه بندی می شوند: ۱. قند های ساده ۲. قند های مرکب ۱. قند های ساده: قندهای ساده نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند.۱. مونوساکاریدها ۲. دی ساکاریدها ۴ ۱. مونوساکاریدها: فقط یک نوع قند در ساختارشان وجود دارد. مثل گلوکز» فروکتوزه گالاکتوز. نکته: گلوکز قندی است که توسط ‎gle ash‏ بدن مصرف میشه. غذای اصلی مغز, قلب و ماهیچه های بدن است. ,ها نکته: گلوکز در خون وجود دارد و به وسیله جریان خون به اندام ها و بافت ها و در می‌رسد. پس قند خون همان گلوکز است. نکته: گلوکز در ساختارش ۶ عنصر کرین»۱۲ عنصر هیدروژن ۶عنصر اکسیون دارد. HIGH BLOOD GLUCOSE

صفحه 5:
انواع مونوساکاریدها * گلوکز: قند خون * فروکتوز: فروکتوز شیرین‌ترین قند طبیعی است. فروکتوز نیز در بسیاری از میوه‌ها و عسل وجود دارد * گالاکتوز: در فرآوردهای لبنی وجود دارد ‎Qu‏ HIGH BLOOD GLUCOSE

صفحه 6:
دی ساکاریدها ۶ دی ساکاریدها: بعضی از قندها وجود دارند که حاصل پیهند دو قند ساده با یکدیگرند که به آنها دی ساکارید یا قند دوتایی می‌گوییم. مثل ساکارز که از پیوند قندهای گلوکز:فروکتوز ایجاد می‌شود.مالتوز از پیوندگلوکز+گلوکز حاصل می‌شود و در نهلیت قند لاکتوز که از پیوند قندهای گلوکز+ گلاکتوز حاصل می‌شود. * نکته: ساکارز قند شکر می‌باشد. قند و شکری که با چای می خورید . از قندی ساخته شده است که از ریشه ی گیاه چغندر قند پا ساقه ی نیشکر به دست می آید . * نکته: مالتوز قند جوانه ی جو می‌باشد. * نکته: لاکتوز قند شیر می‌باشد. سس

صفحه 7:
* از اتصال تعداد زیادی قند ساده خصوصا گلوکز به یکدیگر قندهای مرکب به وجود می‌آیند. * به قندهای مرکب پلی ساکارید نیز می‌گویند. مثل نشاسته. گلیکوژن» سلولز * نشاسته : اين کربوهیدرات خوراکی در گیاهان ساخته می شود و در خوراکی هایی مثل برنج ۰ سیب زمینی . غلات و گندم وجود دارد . نشاسته از ترکیب شدن گلوکز ها با هم به وجود می آید . * سلولز این کربوهیدرات گیاهی است و در همه ی غذاهای گیاهی وجود درد .میوه ها و سبزی ها قدار زیادی سلولز دارند.سلولز نیز از ترکیب شدن گلوکزها تشکیل می شود. گلیکوژن : به کربوهیدرات های حیوانی پا قند جانوری معروف است که در سلول های ماهیچه ای بدن مخصوصا کبد یافت می‌شود . گیکوژن نیز از گلوکز ساخته شده است .

صفحه 8:
نکته : نشاسته . سلولز و گلیکوژن همه از گلوکز ساخته شده اند ولی آن چه باعث تفاوت آن ها می شود . تعداد گلوکز ها و چگونگی پیوند ب نکته: قند ذخیره ای در گیاهان نشاسته است. نکته: قند ذخیره ای در جانوران گلیکوژن است. ن آن هاست . که سا قاين ارس لا اس یو و سور

صفحه 9:
* چرا به سلولز کربوهیدرات های بدون انریُی می گویند ؟ بدن ما نمی تواند از اثری سلولز استفاده کند زیرا مواد تجزیه کننده ن در بدن وجود ندارد . اما خوردن غذاهایی که سلولز دارند به سلامتی ما کمک می کند .به عنوان مثال باعث دفع آسان تر مواد از بدن می شود . * نکته : گرچه آنزیم لازم برای تجزیه سلولز در بدن وجود ندارد . اما باکتری های مفید دستگاه ‎ets‏ توانند با تجزیه سلولز باعت آزاه شدن انرفی آن و دز نتیجه استفاده خوذشان و همچنین بدن ما از آن انرژی شوند

صفحه 10:
شناسایی نشاسته * نكته : براى شناسايى نشاسته در مواد مى توانيم از محلول ید استفاده کنیم . در صورت اضافه شدن محلول ید به ماده ای ۰ اگر در آن ماده نشاسته وجود داشته باشد . محلول ید به رنگ آبی تیره در خواهد آمد . * محلول لوگول یک محلول پتاسیم یدید به همراه ید در آب است

39,000 تومان