صفحه 1:
فرصتهاء چالشها و
راهکارها
در خصوص زعفران
صفحه 2:
2ه | cee ع سا | 2
فق هميت و عع UO
- اثر اقتصادی (سرانه متوسط درآمد روزانه هر زعفرانکار 000000 رال )
لشتخام لییو چاوگیرواز مهاجرب(اشتفا ی ایدار ۲۰ ميليونن فر روز) -
زعفران و کارایی آب (با توجه به خشکسالی ارزش افزوده آب به ۱۰ برابر می رسد)
زعرلنو ارزآورطجذبارز 629600 میلیوندلاری) -
بو هنر آرایشی» بهداشتی عطرسازی غذایی» رنگرزی, - کاربرد درصنایع دارویی
- درآمدزایی نسبت به سایر محصولات کشاورزی در نظامهای کشاورزی کم نهاده
9 7 جص
صفحه 3:
سطح زیر کشت زعفران در ایران:۸۱۱/۱ هکتار(۱۳۹۳)
تولید زعفران در کشور: ۲۸۰/۲ توء,(۱۳۹۳)
صفحه 4:
در حال حاضر زعفران ۲ تا ۴ درصد کل ظرفیت
تجارت جهانی ادویه را منحصر به خود دارد و
ظرفیت تولید و تجاری آن در محدوده ۲۰۰ تا
صفحه 5:
مقایسه ارزش زعفران با سایر محصولات استانهای خراسان
سال ۱۳۹۱
7-7
(avian oe a ake
Ji) Ge) (0)
كندم آبى ۲۳۷۵۵۰ ۷۷۸۷۰۸ ۴۹۶ ۳۸۸
چغندرقند ۵ ۷۹۳۹۷ ۱۳۹۹ "۱
اس ۱۳۸۰۶ ۳ ۰ ۱۷۱۶۴ 1۴۳۹۵
1۱۶۷۹۶۰
زعغران .۰ ۶۱۷۷۵ ۰ 199/۲۵ 2۳۳۹
آمار : سازمانهای جهاد کشاورزی خراسان تهیه: بهزاد صادقی
سطح زیر
کشت(هکتار)
۳۷۳۷۷
۱۸۳۴
۱۳۴
۱۳۳۶۲
wey
yor ۷۶۴۲
ove ۳۳۶۶۷
FAR YAY?
۱۳ ۳۸/۲۰
صفحه 6:
زعفران قهرمان مبارزه با خشکسالی
مقایسه کارایی مصرف آب در محصولات مختلف با
زعفران سال ۱۳۹۱
دفعات آبيارى | آبيارى متر مصرفي هر هكتار pele
مک | (ترمکت) | (تن) 1
۳۴۴۰ Fae apy ۳۵ bees ۱۰.۰ ۵
۳۴۳۹۲ ۱۳۹ ۵ ve ۱۸۰۰ ۱۲.۰ 3 جغندر
rary ۱۷۶۴ ۳ ۳ ۱۳-۰ Vee 1۰
۹۳۷۵ 2۷۸ vr YY yore Ves ۱۳ ۰ سیب زمینی
۱۵۲۸ VOY AL ۱ yo ۱۵۰۰۰ yews Yo Be
۳۳۴۹۵ (کیلوگرم) ۵ (گرم) لا ۵ Faas Awe ۵ زعفران
اتهيه: بهزاد صادقى
صفحه 7:
22
عدو نانف یی
مصارف زعفران در صنايع غذايى و نوشيدنى
صفحه 8:
Uses of saffron
12010۳
صفحه 9:
aio
es
1 mee
Ee ۳
صفحه 10:
SAFFRON
SKIN BENEFITS
Safizon as skin smoothing cream.
formen and women
صفحه 11:
مصارف زعفران در صنایع بهداشتی و دارویی جدید
صفحه 12:
Examples of new
applications of Saffron: ~*"
صفحه 13:
۱ ce»
“Se diag poendet
توسعه سطح زیر کشت ز عفران در کشوربدون توجه به کشش بازارهای
جهانی
ورود تولید کنندگان جدید به عنوان رقبای نو ظهور همانند چین»
افغانستان» مراکش ۰ آذربایجان و ترکیه
عدم شناخت عمقی از بازارهای هدف بر اساس فرهنگ و ذائقه و کشف
بازارهای جدید
تبلیغات منفی هدفمند بویژه آلودگیهای میکروبی بقایای سموم و فلزات
وتقلبات زعفران ایرانی
گرانی تولید محصول بدلیل عملکرد پایین در واحد سطح وسنتی بودن
تولید وعدم ورود تکنولوژی کارآمد به مزارع زعفران
صفحه 14:
ادامه
* خام فروشی محصول و فقرعلوم تحقیقات کاربردی بویژه
دربحث فرآوری کیاه ز عفران» دارویی» بهداشتی و آرایشی
و فرمولاسیون غذاهای فراسودمندو نتیجتا عدم توسعه
صنایع تبدیلی وابسته
* عدم تفکیک در وظایف ارگانهای دست اندرکار» موازی
کاری ونبود شورای سیاستگذار و راهبردی مقتدر.
٠ عدم وجود بازار گل استاندارد و بازار پیاز زعفران و
نتیجتا عدم نظارت و مشکلات عدیده از مبدا تولیدو....
صفحه 15:
>=
are ی ادامه
8 عدم حمايت های جدی دولت در حمایت از صندوق
ل زعفران » تبليغات بين المللى جند زبانه»
ييمة ل وام کم بهره به زارعین در ازاى
محصول به عنوان ضمانت در فصل تولیده بسته GU
حمایتی و....
. عدم تصویب طرح جامع زعفران در مجلس محترم
شورای اسلامی و ضعف چارت تشکیلاتی در
كصيوسن gail utes} ورز ارك ححهاة کشنازرررزاچن
صفحه 16:
آلودگی ز عفران
منابع آلودگی زعفران قبل از فرآوری
صفحه 17:
فعالیت رقبای ایران
افغانستان
صفحه 18:
۰ لفغانستان از سال 9900 شروع
۰ 49کمپانی و ۵0 اتحادیه زعفرانکار زن و مرد در
افغانستان فعال است سطح زیر کشت زعفران در سال
9 معادلم 6677© هكتار با توليد © تن در
افغانستان ميباشد.
٠در “06 استان نسبت به كشت اقدام و در
0 استان مزارع نمايشى ايجاد نموده و
مى باشند.
صفحه 19:
3 a
24 meee رصررم Pies
Ae IE >. VIS ghia
۳
هوتل 5
8 وزارت انکشاف بیتالمللی برطانن, « ۲۵۴۵ 1 ۱
a /
صفحه 20:
صفحه 21:
5000©
ee فران افعان)
ی 7
صفحه 22:
امد دد بنه راعلاست Welcome
یا 3 5
a
صفحه 23:
صفحه 24:
صفحه 25:
صفحه 26:
صفحه 27:
فعالیت رقبای ایران
صفحه 28:
دنت ۱۱ ]
صفحه 29:
صفحه 30:
صفحه 31:
فعالیت رقبای ایران
مراکش
صفحه 32:
صفحه 33:
درخواست و راهکار
تشکیل شورای راهبردی و سیاستگذاری برای تصمیم گیری در کلیه زمینه های
مرتبط با زعفران
محصولات فرآوری شده از aS
زعفران).
عدم توسعه کشت در داخل کشور تا ناخت بازارهای جدید جهانی و مصارف
جدید دارویی و فرمولاسیونهای جدید
تدوین استاندارد پیاز زعفران و استانداردهای لازم محصولات جانبی
ایجاد بازار استاندارد گل و پیاز زعفران برای جلوگیری از تهدیدها و آلودگیها
برند ساری و معرفی بیشتر و بهینه زعفران ایرانی دربازارهای جهانی
صفحه 34:
ادامه
- تصویب و تعیین ردیف اعتباری برنامه ملی ارائه شده "تحت
عنوان بهبود تولید» فرآوریتوزیع و صادرات زعفران"
توسط مجلس محترم شورای اسلامی
- تولید ارزان زعفران جهت رقابت با کشورهای رقیب و
بالابردن ارزش افزوده تولیدی و جلوگیری از خام فروشی و
جلوگیری از قاچاق پیاز زعفران به کشورهای همجوار
- تقویت چارت تشکیلاتی مراکز اجرایی و تحقیقاتی قطب های
تولید زعفران کشور
- اعلام بسته های حمایتی ویژیه همانند وام» بیمه تشویقی» خرید توافقی
و... به کشاورزان» صادرکنندگان وشرکتهای دانش بنیان مرتبط با
زعفران
صفحه 35:
زيرساختة زنجيره توليد .فراوری و
فرمولاسیون فراورده های نوین ازگیاه
زعف ان با هدف توسحه اقتصاد دانش بنيان و
ایجاد ار زش افروده فراه مگربد.
در سه حوزه
غذاء غذا داروها و سلامتى و بهداشت
صفحه 36:
or» ی
شك عوودطغنا
* درجه بندى؛ سورتینگ و بسته بندی هوشمند زعفران ممتاز
( کلاله) با برند ملی (تامین انتظارات بازار جهانی؛ کیفیت» ایمنی»
بهداشت...۰)
الف ) استفاده از نانو مواد جاذب اکسینرن» رطوبت» دارای خواص
ضد میکرروبی؛ مقاوم دریمابر شرایط استمرس زای محیطی و با
قابلیت ردیایی هوشمند محصول
ب )بسته بندی های هوشمند و نوین فرآورده های زعضرانی
متتاسع ها تع فصرف طبراوزرده
) حذف الاينده هاى ميكروبى زعفران باروش هاى نوين و غيس
مخرب
صفحه 37:
*ارتقاء سطح آ گاهی و آموزش در زمینه ارزش
tle
الف ) محرفی محصول زعفران و فراورده های مشتق شده از آن از بعد
ارزش غذایی و دارویی با استفاده از رسانه های معتبم ملى و بين المللى
ب) تهیه کتابچه های آموزشی جهت افراد در رده های سنی مختلف به
زبان های زنده دنیا
ج) تهیه فیلم های مستند از زعفران
د) استفاده از زعفران و محصولات زعفرانی در فیلم های ارائه شده در
جشنواراه های بین المللی
صفحه 38:
- تهیه پایه های چاشنی زعضرانی متتاسب با ذائقه بازارهای داخلی و خارجی و با تاکید
بى سبد خانوارو فرهنگ ملل
* در تهیه این پایه ها اولویت سالامت بخشی؛ طبیعی بودن» رنگ و طحم منحصی بفرد
زعفران در كنار قيمت يايين لحاظ مى كردد.
يايه هاى زعفرانى در محصولات لبنى(ماسته شيسء ينيس؛ كره.. )
پایه های زعفرانی در محصولات نانوایی( کیک» کلوچه» پودر سوخاری» نان و ..۰)
پایه های زعفرانی در تتقلات پرمصرف نظیر انواع اسنک و چیپس
پایه زعفرانی در محصولات تهیه شده از غالات ( انواع پاستاء برنج و ....)
پایه های زعفرانی در نوشیدنی های سرد (انواع نوشابه ها و آبمیوهها)
پایه های زعضرانی درنوشیدنی گر( چای و قهوء)
پایه های زعفرانی درمحصولات پرروتئینی (انواع ادویه جهت کبابه گوشت های نیمه
پخته کالباس)
صفحه 39:
پایه های زعضرانی در محصولات قنادی
کپسول زعضرانی طعم دهنده انواع خورش ها متتاسب با ذائقه ملل
زعضران میع فرآوری شده جهت دکور اسیون انواع غذا ها و شیررینی جات
فرآوری پودر کاکائو زعفرانی جهت تولید انواع شکالات های زعضرانی
- تعیین دقیق مییزران و نوع ضایعات گیاه زعفران در مراحل تولید و فرآوری و ایجاد
سکو های دانش محور جهت کاهش این ضایعات و استفاده بهینه و از این ضایعات
باارزش و انحصاری در صنایع تبدیلی؛ غذایی و داروبی
الف) امکان سنجی و تولید محصولات غذایی ویثرء و دانش بنیان از گلبرگ و پیاز
زعفران
ب) تولید پودر خوراکی گلببرگ زعفران جهت استفاده در انواع محصولات غذایی
صفحه 40:
cm حوزه غذا دارو
ite يمعو
* تعیین فعالیت بیولوژیکی ترکیبات ویه گیاه زعضران
*امکان سنجی و استخراج ترکیبات فراسودمند با ارزش
افوده از کلاله و دیگر اجزاء گیاه زعفران ( کورم,
“rR خامه و گلبرگ)
*استفاده از تکنولوژی های نانو و زیست فناوری جهت
تولید محصولات فراسودمند ازپیاز زعشران
صفحه 41:
حوزه بهداشت و سلامت (مطمئنا بالاترین ارزش افزوده
در این حوزه محقق می گردد)
* كم هاى سفید کننده و ضد آفتاب از گیاه زعضران Cong SAS US sky)
* مطالعات بالینی هدفمند و جدید به منظور شناسایی خواص درمانی زعفران
* تولید محصولات دارویی جدید از زعفران
* برررسی های دقیق و گسترده ببر روی ارات ضد مسرطانی زعضران و اثبات آن
* تحقیقات گستررده و بین المللی (با مشا ركت چندین کشور مطررح) جهت تولید
دارویی ضد آلنایمم از زعضران
* بررسى و امكان سنجى استفاده از ديك Val ied lS oleh بيازه كل سك و
مرجم ) در توليد محصولات دارويى وبهداشتى
صفحه 42:
صفحه 43:
صفحه 44: