فصل ۶ زیست شناسی دوازدهم_ از انرژی به ماده _ گفتار دو: واکنش های فتوسنتزی
اسلاید 1: فصل6: از انرژی به مادهگفتار2: واکنشهای فتوسنتزی1زیست شناسی (3)
اسلاید 2: 2آنچه خواهید دیدواکنشهای وابسته به نور: واکنشهای تیلاکوئیدیساخته شدنATP در فتوسنتزساخته شدن NADPH در فتوسنتزواکنشهای مستقل از نور: واکنشهای تثبیت کربناثر محیط بر فتوسنتز
اسلاید 3: 3واکنشهای فتوسنتزیواکنشهای فتوسنتزی را در دو گروه قرار میدهند:واکنشهای وابسته به نورواکنشهای مستقل از نور در ادامه به معرفی این دو نوع واکنش میپردازیم.
اسلاید 4: 4واکنشهای وابسته به نور: واکنشهای تیلاکوئیدیوقتی نور به مولکولهای رنگیزه میتابد، الکترون انرژی میگیرد و ممکن است از مدار خود خارج شود. به چنین الکترونی، الکترون برانگیخته میگویند. زیرا پرانرژی و از مدار خود خارج شده است.الکترون برانگیخته ممکن است با انتقال انرژی به مولکول رنگیزه بعدی، به مدار خود برگردد یا از رنگیزه خارج و به وسیلۀ رنگیزه یا مولکولی دیگر گرفته شود (شکل4)الف) الکترون برانگیخته انرژی را به مولکول مجاور منتقل میکند و به سطح انرژی قبلی خود برمیگردد.
اسلاید 5: 5مقصد نهایی انرژی الکترون های برانگیختهدر فتوسنتز، انرژی الکترونهای برانگیخته در رنگیزههای موجود در آنتنها از رنگیزهای به رنگیزه دیگر منتقل و در نهایت، به مرکز واکنش میرود و در آنجا سبب ایجاد الکترون برانگیخته در سبزینۀ aو خروج الکترون از آن میشود (شکل 5).
اسلاید 6: 6الکترون برانگیخته از فتوسیستم2 بعد از عبور از زنجیره انتقال الکترون به مرکز واکنش در فتوسیستم 1 میرودهمچنین، الکترون برانگیخته از فتوسیستم 1 در نهایت به مولکول NADP+ میرسد (شکل6).NADP+ با گرفتن دو الکترون، بار منفی پیدا میکند و با ایجاد پیوند با پروتون به مولکولNADPH تبدیل میشود. (واکنش 2)گیرنده الکترون برانگیخته فتوسیستمهاشکل6. طرحی از فتوسیستمها و انتقال الکترون در واکنشهای نوری
اسلاید 7: 7چگونگی جبران کمبود الکترون فتوسیستمهابا توجه به شکل6 درمییابیم الکترونی که از سبزینهa در مرکز واکنش فتوسیستم2 میآید، کمبود الکترون سبزینهa در فتوسیستم 1 را جبران میکند، اما کمبود الکترون سبزینۀa در فتوسیستم2 چگونه جبران میشود؟
اسلاید 8: 8
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.