41 صفحه
667 بازدید
12 شهریور 1401

صفحه 1:
فلفل كلخانه اى

صفحه 2:

صفحه 3:
Solanaceae ) ‏به‎ Glee (Capsicum 20/0/0 1 ( ‏فلفل گلخانه ای‎ ٩ ‏می باشدکه از محصولات مهم جالیزی به شمار میرود. فلفل یکی از سبزیجات مهم از خانواده سولاناسه‎ ) . ‏می باشد‎ C.ANNUUM ‏واز جنس كيسيوم و خانواده‎ © بررسى ها نشان مى دهد که ‎۹٩‏ درصد از سطح زيركشت محصولات كلخلنه اى به خيار. 4 درصد به گوجه فرنگی و ۴ درصد به فلفل به عنوان کشت دوم اختصاص دارد ‎٩‏ منشا این گیاه آمریکای مرکزی است. این گیاه حاوی آلکالویید کاپسایسین می باشد. جنس 0/67 دارای ۳۰ گینه گیاهی است. جولنه زنی آن به صورت برون خاکی (لپی ژیل) است. ‏بزیولوژیکی لین گیاه به علت ‏تولید ريشه فرعی در آن ضعیف ااست. اهمیت ‎ ‏ریشه اصلی عمیق و خاصیت اشتهاآوری. هضم غذاء مقدار کاروتین و به ویژه ویامین ) است. ‎ ‏فلقل گیاهی خود بارور بوده و زتبور ها هم می تونند در فزایش تشکیل میوه نقش داشته باشند . ارتفاع بوته فلفل کوتاه بوده و میوه آن به سه رنگ قرمزء زرد و نارنجی پرورش می یابد . رنگ قرمز فلفل مربوط به ماده آلکالوئیدی کاپسایسین ‎ ‎

صفحه 4:
تکثیر و ازدیاد فلفل در ایران معمولا از طریق کاشت بذرهای وارداتی از دیگرکشورها صورت می گیرد که این بذرهاء با قیمت بالا وارد شده ۰ ضمن تحمیل هزینهبراقتصاد. کشور را با مشکلات و محدودیت های وارداتى نيز مواجه يكند. به همين جهتء استفاده 3 در جهت تكثير فلفل و توليد كياهانى با كيفيت بالا و عارى از عوامل بيماريزا مى تواند كامى مهم در جهت رفع مشكلات موجود در مسير توليد و تکثیر آن. کاهش هزينه هاى اوليه كشت و كار لين كياهء ترغيب توليدكنندكان به سرمايه كذارى دراين زمينه و در نهايت, ايجاد زمينه مناسب اشتغال كشاورزى كردد.

صفحه 5:

صفحه 6:
51220110 جدول 1- ارزش غایی 100 گرم فلفل شیربن تازه تركييات 554 کریوهیدرات پروتئین چربی کلسترول مقدار 1 کیلوکالری 0 کرم 0 گرم 3 رم 0 میلی گرم 1 گرم 8 ميل ىكرم 9 ميل ىكيم 8 ميلىكرم 5 ميل ىكرم 8 ميلىكرم 58 ميل ىكرم

صفحه 7:
کشت فلفل گلخانه ای ° معمولا از اواسط نیمه دوم انتقال نشاء به زمین اصلی آغاز شده و برداشت محصول نیز در نیمه دوم اسفند و یا اوایل فروردین سال بعد شروع می شود و تا آذر سال بعد ادامه پیدا می کند . دمای بین ۱۵ الی ۳۵ درجه سانتی گراد برای رشد و نمو فلفل مناسب می باشد و در صورت افزایش دما به بالاتر از ۵ درجه گل ها ریزش کرده و لکه های سوخته در نوک میوه مشاهده می شود . کاهش دما به زیر ۱۵ درجه باعث ریزش غنچه و برگ ها شده و پوسیدگی ريشه اتفاق می افتد . مناسب ترين دما در طول روز بين 18 الى ۰ درجه و در شب ۱۶ الی ۱۸ درجه می باشد . بطور کلی دمای مناسب جهت رشد رویشی ۲۱ الی ۲۳ درجه و برای رشد زایشی کمتر از ۲۱ درجه سانتى كراد مى باشد

صفحه 8:
‎٩‏ نور در پرورش فلفل بسیار موثر است و میزان نور تکمیلی مورد نیاز در روز به مدت ۱۶ ساعت و به میزان ۱۳۵ میکرو مول بر متر مربع بر ثانیه می باشد. که این شرایط باعث افزايش عملکرد محصول و زود رسی میوه فلفل می شود . میزان دی اکسید کربن مورد نیاز در حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ 0۵۸7 می باشد . بهترین میزان رطوبت نسبی گلخانه در حدود ۷۵ الی ۸۰ درصد است . افزایش یا کاهش رطوبت باعت گسترش بیماری های قارچی و باکتریایی و همچنین ریزش گلها می شود . بهترین 0/۷ مورد نیاز فلفل در حدود ۷ می باشد . ‎ ‎

صفحه 9:
سیدن مود تدکیل ورشد ممود ‎at‏ رشد رویشی مراحل فنولوژیک و رشد فلفل تفه

صفحه 10:
جدول 2 مراحل فنولوزيك رشد فلفل شيرين به تفكيك روز ‎(Zama Sabi 2012)‏ مرحله رشل طول دوره رد با روز سن ياه به روز ‎dss‏ 1 1 راشي 1 5 ‎at‏ 1 1 یل بو 1 6 ‎shy‏ 5 1 ‎140 10 Shy ‏دور‎

صفحه 11:
جوانه زنی بذر فلفل ° تولید محصول فلفل در گلخانه به روش نشاء کاری بالاتر از روش کشت مستقیم بذر می باشد . بذر های جوان تازه برداشت شده فلفل تا ۶ هفته در خواب به سر مى برند و پس از آن شرایط ‎Gly‏ جوانه زنی مناسب می باشد . صفر جوانه زنی گیاه برابر ۱۰/۹ درجه سانتی گراد بوده و جوانه زنی بذر در دمای پایین تر از ۵ درجه اتفاق می افتد . بذور تازه برداشت شده به مدت ۲ تا ۳ هفته در دمای ۴ درجه به مدت ۲۰ روز قادر به جوانه زنی می باشند . عمق کشت بذر فلفل در خزانه بین ۱/۵ تا ۲ سانتی متر است و کشت بذر در اواخر آبان ماه انجام می گیرد . بذر فلفل می بایست در حدود ۷ الی ۱۰ روز شروع به سبز شدن نماید . مدت زمان تهیه نشاء معمولا بین ۱۰ تا ۱۲ هفته متغیر است . کشت بذر ها در خزانه در میان پیت ماس در دمای ۲۵ الی ۲۶ درجه انجام می گیرد . انبار کردن بذر باعث افزايش جوانه زنی به میزان ۴۰ تا ۷۰ درصد می شود . 11

صفحه 12:

صفحه 13:

صفحه 14:

صفحه 15:
انتقال نشاء به زمین اصلی 2 زمان انتقال نشاء به زمین اصلی هنگامی است که اولین جوانه گل ظاهر شده است . پس از گذشت ۱۰ هفته از زمان کشت بذر در سینی نشاء انتقال نشاء به داخل كلدان صورت مى كيرد . 26 خاک می باید در حدود ۲/۵ میکروموس بر سانتی متر بوده و بعد از انتقال نشاء دمای محیط به ۲۱ درجه کاهش داده شود و هر دو روز یکبار آبیاری نشاء ها انجام گیرد . زمان انتقال نشاء به گلخانه باید گیاه فلفل حدود ۶ تا ۷ برگ داشته باشد . تعداد بوته فلفل در هر متر مربع به ۲ تا ۳/۵ بوته می رسد . 15

صفحه 16:
‎٩‏ تراکم کمتر و بیشتر از اين حد باعث کاهش عملکرد و نیز کیفیت محصول تولیدی خواهد شد . کاشت عمیق نشاء تا رشد اولین برگ حقیقی پس از ۳۰ روز باعث افزایش ماده خشک و تعداد گل در گیاه فلفل می شود . بستر کشت در هنگام انتقال باید مرطوب باشد و محلول های غذایی در حدود یک روز قبل از کشت به زمین اصلی اضافه شود . دمای محیط کشت اصلی بین ۰ تا ۲۱ درجه ثابت نگه داشته می شود . رطوبت محیط روی ۷۵ تا ۸۰ درصد تنظیم شده و میزان دی اکسید کربن باید به ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ 00۲۲ ‏پرسد . ‎16

صفحه 17:

صفحه 18:

صفحه 19:

صفحه 20:

صفحه 21:
کود دهی و محلول غذایی مناسب ‎٩‏ فلفل گلخانه ای بیشتر به صورت هیدروپونیک تولید شده و توسط محلول غذایی کود: دمیمی شود::.در زوش میدروپونیک کشت: تمامی :عناضر موزد نیاز گیاه از طریق محلولهای حاوی عناصر غذایی. در اختیار گیاه قرار داده می شود.مصرف میزان بالای آهن درمحلول غذایی در محیط کشت شنی» باعث افزایش ماده خشک گیاه می شود . بطور کلی مواد غذایی که همراه با آب آبیاری در سیستم بدون خاک مورد استفاده قرار می گیردبه میزان یک میلی گرم در هر لیتر آب می باشد . ‎21

صفحه 22:
کیفیت اب آبیاری کیفیت لب مهمترین مساله در تهیه محلول مناسب است. آبی که دارای مصارف خانگی و کشاورزی است حتما باید آزمایش شود و سپس مورد استفاده فرار گیرد. زیرا ممکن است لین آبها دارای موادی باشند که در رشد گیاه تاثیر گذارند. آب سطحی ممکن است شامل میکروارگانیسمهای بیماریزا یا جلبکها باشد. این عوامل مشکلاتی در سیستمهای کشت بوجود میآورند. مثلا جلبکها باعث انسداد دوراهیها و دریچه ها ميشوند. بنابراین برای تهيه لب مناسب باید از روشهای گوناگینی استفاده کرد که استفاده از صافی برای تصفیه آب از مواد معلق نامطلوب. یکی از لین راهها است. شاخصهای مهم کیفیت آب نیز میبایست در تهیه محلولهای غذایی مدنظر قرار گیرند. مهمترین این شاخصها واکنش آب و هدایت الکتریکی آب می باشند. 22

صفحه 23:
نحوه ی تهیه محلولهای غذایی محلولهای غذلیی حداقل حاوی دوازده عنصر غذلیی میباشند که موقع مصرف با آب آبیاری رقیق میگردند. برای دقت عمل, بهتر است ترکیبات و املاح موجود در آب آبیاری قبل از اختلاط با محلول غذایی اندازهگیری شود. زیرا برای رسیدن به یک محلول استاندارد مطلیق با نیاز گیه ضرورت ایجاب مینملید که عناصر اضافی که در آبیاری موجود هستند. در محاسبات فرمول غذایی منظور شوند. معمولا محلولهای غذايى از نظر نياز كياهان با غلظتهاى متفاوت عناصر تهيه ميشود و همين تفاوت غلظت است كه تحت عنوان فرمول - هاى كوناكون محلول غذايى ناميده ميشود. جنانجه اين تفاوتها ديده نشود و خواسته شود كه ميزان غلظت عناصر غذايى براى گردد. مسلما اين كار صحيح نخواهد بود. بنابراين بهتر است با توجه به منلبع و تجارب موجود. از محلولهاى غذايى معرفى شده به هر كياه استفاده شود. همه گیاهان یکسان 23

صفحه 24:
عناصر مورد نیاز: ‎٩‏ عناصر مورد نیاز در حین انتقال نشاء ها شامل ۱۱۰ 20 کلسیم. 119 «مم پتاسیم. 50 00۲0 فسفر, 70 000۱ نیتروژن. 55 0000 گوگرد و 110 ‎pom‏ ‎is pees ‏© در زمان انتقال نشاء در کشت خاکی از ‎٩۰‏ کیلوگرم در هکتار ازت می توان استفاده کرد . گیاه فلفل به سدیم بالا حساس می باشد . افزایش این عنصر باعث کاهش عملکرد میوه می شود . کمبود بر باعث زرد شدن و قهوه ای شدن رگبرگ ‏ها شده و رشد ريشه کاهش می یابد . عنصر منگنز در 0۱ کمتر از ۵ به مدت طولانی باعث مسمومیت می شود . مقدار آب مورد نیاز ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر در هر ‏© متر مربع است و در فصل تلبستان هر بوثه به ۳۸۵ تا ۴ لیتر آب در روز نیاز داردد. ‎ ‎24 ‎

صفحه 25:
نیتروژن از جمله ضروری ترین عناصر غذایی و هم چنین مهمترین اجزای اولیه تشکیل دهنده ترکیبات آلی می باشد. این عنصر ای و در نهایت در عملکرد و کیفیت محصول دخیل می باشد. گیاهان دچار کمبود نیتروژن. گلهای کمی دارند و تشکیل میوه نیز بسیار ضیف است. قطر گوشت میوه کم و محفظه تخمدان کوچک است. در کمبودهای شدید. میوه تشکیل نمیشود و اگر هم تشکیل شود. بد فرم خواهد بود. علایم کمبود نیتروژن در فلفل شیرین گیاهان دچار کمبود فسفر توقف رشد دارند. برگها سخت و شکننده خواهند شد. تشکیل گل محدود خواهد شد و معدود گلهای تشکیل شده نیز بسیار كند به ميوه تبدیل ميشوند. در کمبود فسفر از هر بنج گل, تنیا يكى به ميوه تبديل ميشود. oi al pain agit 25

صفحه 26:
در مراحل لبتدایی کمبود پتاسیم. نقاط زرد رنگ بین رگبرگهای برگهای مسن مشاهده میشود. سپس لين نقاط روشنتر و حاشیه برگها به شدت زرد و کم رنگ ميشوند. لین علایم ممکن است در برگهای راس گیاه نیز دیده شود. در کمبود پتاسیم تشکیل ميوه كم است و اندازه ميوه كوجكتر از روال طبیعی است كميود بناسيم در فلفل شبرین كمبود منيزيم در فلفل بسیار شایع است. لکه های زرد رنگ بین رگبرگ ها ظهور میکند و در حللی است که رگبرگ سبز باقی میماند. برگهای مسن در ابتدا لين علایم را نشان میدهند. در اکثر موارد. کمبود منیزیم در اثر استفاده بیش از نیاز پتاسیم اتفاق می افتد. 26 كمبود منيزيم در فلفل شيرين

صفحه 27:
شایعترین علامت کمبود کلسیم. سوختگی گلگاه میباشد. سوختگی گلگاه در فلفل شیرین در شرایط گرمای هوا اتفاق ميافتد. شروع سوختگی کلگاه ۱۰ تا ۱۵ روز پس از تشکیل میوه شروع ميشود. علت اصلی بروز این عارضه کم شدن انتقال کلسیم از برگ به میوه است. این کمبود باعث جمع شدن بافت انتهای میوه ميشود. کمبود کلسیم وسوخنگی گلگاه در قلفل شیرین كوكرد از عناصر مهم تغذيه اى است. كوكرد در مقادير مشلبه فسفر و در برخى كياهان در مقادير بيشتر از فسفر در كياه يافت مى شود. در كمبود كوكرد. برگهای زردی میگرایند 27

صفحه 28:

صفحه 29:
هرس و تربیت بوته فلفل ‎٩‏ گیاه فلفل به صورت مستمر تولید ساقه و برگ جدید می نماید و از رشد نا محدودی برخوردار است . جهت ایجاد تعادل و افزایش تولید باید برگ ها و گل های اضافی هرس شوند . نگهداری دو ساقه فرعی و حذف کلیه شاخه های ثانوبه از اصول اصلی هرس فلفل می باشد . به دلیل تراکم ۳ بوته در هر متر مربع هرس کردن بوته فلفل باعث افزایش جریان هوا و کاهش بیماری ها و آفات مى شود . بعد از كذشت يك هفته. بوته هاى فلفل تعداد ۲ تا ۳ ساقه در محل شاخه دهى توليد مى كنند كه دو تا از قوى ترين ساقه ها انتخاب و نكهدارى مى شود . كياه جهت ادامه رشد به قيم نياز دارد . بوته فلفل تقريبا در هر دو هفته هرس مى شود .برك ها و جوانه هاى جانبى كه از اطراف بندهاى جديد بر روى ساقه اصلى رشد كرده اند هرس مى شوند تا شكل كياه حفظ شود . 29

صفحه 30:
6 بوته فلفل از محل كره ها كلدهى نموده و شروع به توليد محصول مى نمايد . در هنكام هرس بايد دقت شود كه جوانه انتهايى تنه اصلى كور نشود . سيستم تربيت بوته به روش اسبانيايى و روش لا مى باشد. كه شامل شكل دادن به دو ساقه اصلی و حفظ یک بركلاو روئ هر گرتایتی باشن.رذر ابتدای هر فصل شاخه ها و برگ های اضافی روی هر گره باید هرس شده و تنها یک برگ روی آن باقی گذا روی هر گره اجازه رشد داشته و شاخه دیگری همگام با برك دوم شروع به رشد می کند . دومین شاخه فرعی و برگ های فلفل هرس شده و باز هم یک برگ روی هر شاخه فرعی باقی می ماند . در اواسط اردیبهشت ماه و اوایل خرداد می توان اجازه داد تا برگ سوم نیز رشد نماید . در موقع هرس کردن بوته از یک محلول پودر شیر بدون چربی استفاده می شود . . در اواسط فروردين تا حدود دو برك 30

صفحه 31:

صفحه 32:

صفحه 33:
گرده افشانی و تشکیل میوه فلفل ° معمولا در گیاه فلفل بعد از رشد ۸ تا ۱۰ برگ روی ساقه. گل در انتهای ساقه تشکیل می شود . گل ها در انتهای شاخه و یا زاویه بین برگ و شاخه به وجود می آیند . گیاه فلفل خود گرده افشان است و گرده افشانی آن در سطح مزرعه به وسیله باد و حشرات انجام می شود . باروری گل ها بعد از ۳۶ ساعت :ورد دماق 91 الى /ا8 درجه صورت مى كيره:. تشكيل _يذن بعد أزاقزان كرفتن كرده روى كلاله با تاخير زياد همراه است . كيفيت كلدهى و اندازه ميوه به دماى محيط در طول شبانه روز بستكى دارد . مدت زمان بارورى فلفل با كاهش دما افزايش مى يابد . دماى مطلوب براى كلدهى حدود ‎1١2‏ ‏درجه می باشد و در داخل مزرعه به ۲۱ درجه نیز می رسد . آفزایش بیش از

صفحه 34:
‎٩‏ یک هفته بعد از انتقال نشاء به زمین اصلی. بوته فلفل شروع به گلدهی می کند و با رشد اولین گل بر روی شاخه ها باید گل هایی که در حال رشد هستند را هرس نمود . رشد اولین گروه گل ها باعث تولید میوه بر روی گره دوم شده و پس از رشد اين كل هاء گل هایی که بر روی گره سوم رشد کرده اند. باید هرس شوند . گل هایی که بر روی گره پنجم تشکیل شده اند باقی مانده و به رشد خود ادامه می دهند . تشکیل میوه در دمای بالای ۲۷ درجه سانتی گراد و نیز رطوبت نسبی پایین کاهش می یابد . دمای ۲۰ درجه برای محیط ريشه جهت ایجاد تعادل رشد گیاه بسیار حیاتی می باشد . دمای پایین باعث رشد رویشی گیاه شده و گل و میوه تشکیل نخواهد شد . ریزش گل و میوه قبل از رسیدن» به میزان تولید و فتوسنتز در گیاه بستگی دارد . پایین بودن میزان نور سبب غنچه ای ماندن گل ها می شود . عوامل خارجی مانند زنبور عسل می تواند کیفیت گرده افشانی را افزایش دهد . ‎ ‎34 ‎

صفحه 35:

صفحه 36:
برداشت محصول و انبار داری از زمان گل دهی تا رنگ گرفتن میوه در فلفل معمولا ۲۲ هفته به طول می انجامد. و از کشت نشاء تا هنگام برداشت ۶ تا ۱۰ هفته زمان نیاز می باشد . برداشت محصول معمولا یک بار در هفته و گاها تا ۳ بار انجام می شود . برداشت زمانی انجام می گیرد که ۸۵ درصد رنگ میوه کامل شده باشد . پرداشت محصول در طول دوره رشد بین ۷ تا ۱۳ بار انجام می گیرد . عملکرد فلفل در واحد سطح بین ۵ تا ۶ کیلوگرم در هر متر مربع می باشد . فلفل های درشت تر از بازار پسندی بیشتری برخوردار می باشند و برداشت آن با چاقوی تيز صورت مى كيرد . 36

صفحه 37:
‎٩‏ طبقه بندی فلفل از لحاظ اندازه عبارت است از فلفل بسیار بزرگ که طول آن بیش از ۸۰ میلیمتر است. فلفل بزرگ به طول ۷۰ تا ۸۰ میلیمتره فلفل متوسط به طول ۶۰ تا ۷۰ میلیمتر و فلفل کوچک به طول ۵۰ تا ۶۰ میلیمتر ‏ریزش میوه نارس از گیاه نشان دهنده بی میلی گیاه نسبت به حفظ میوه ‎ ‏هایش می باشد . تولید بیش از حد گل و میوه باعث ریزش آن ها می شود . ناقص شدن میوه نیز به دلیل دمای پایین ( کمتر از ۱۴ درجه ) رخ می دهد . فلفل های رنگی در دمای ۷ الی ۸ درجه و فلفل سبز در دمای ۱۰ درجه و رطوبت نسبی ‎٩۰‏ درصد قابلیت انبار داری داشته و با از دست دادن ‏رطوبت میوه سفت خواهد شد . ‎37

صفحه 38:

صفحه 39:

صفحه 40:
روش های بسته بندی استاندارد. که در مزرعه کشت و صنعت شلیستگان مشرق زمین جهت بسته بندی سایر اناع فلفل ها و ارئه آن به بزار مصرف صورت می كيرد

صفحه 41:

39,000 تومان