علوم انسانی و علوم اجتماعیسیاست و قانون‌گذاری

قوانین و مقررات کلی کار در آزمایشگاه

صفحه 1:

صفحه 2:
فوانین و و آزمایشگاه all:

صفحه 3:
مسولیت اجرایی در آزمایشگاه در آزمایشگاه. حوادث و خطرات بالقوه ای وجود دارد. اولین و مهمترین موضوع در آزمایشگاههاء رعایت اصول ایمنی و حفظ سلامت افراد است. بهتر است مسئولیت سیاست گذاری ایمنی و بهداشت آزمایشگاه به عهده مسئول يا سرپرست آزمایشگاه باشد. کارکنان آزمایشگاه موظف هستند قوانین آزمایشگاه را مو به مو اجرا کنند.

صفحه 4:
(\) ‏لازم برای کار در آزمایشگاه‎ ols 7 استفاده از وسایل ایمنی چون روپوش, دستکش, عینک و ... لا بررسی دقیق دستورالعمل های ایمنی استفاده از امکانات آزمایشگاه روشن بودن تجهیزات تهویه و بازدید منظم جهت اطمینان از عملکرد صحیح آن (" نگهداری مواد آتش كير در كمد های فلزی دارای تهویه ل نگهداری مواد با خاصیت انفجاری در مکان های مناسب (" قرار نگرفتن مواد خورنده (بز/ اسید قوی و...) در نزدیکی محل آزمایش و یا سكو عدم نگه داری طولانی مدت هر نوع ماده ی ۵ یایی در برایر نور خورشيد

صفحه 5:
)۲( ‏لازم برای کار در آزمایشگاه‎ ols 7" یخچال نگهداری مواد شیمیایی باید فاقد لامپ و سیم کشی داخلی باشد. الا استفاده از پیپت و عدم استفاده از دهان برای برداشت مایعات 1 عدم استفاده از پپپت معمولی برای برداشت مایعات آتش گیر 7 آزمایشات باید بر روی میز, سكو و يا هود تميز انجام يذيرد. [-کلیدهای برق و شیرهای گاز باید در دسترس باشند. ‎O‏ مصرف دخانیات در آزمایشگاه اکیداً ممنوع است. ‏خوردن و آشامیدن در آزمایشگاه ممنوع است. ‎

صفحه 6:
نکات لازم برای کار در آزمایشگاه (۳) لل جلوگیری از هر نوع بی نظمی و شوخی در آزمایشگاه للا عدم ترک آزمایشگاه حین انجام آزمایش مگر با درنظر گرفتن تمهيدات لازم 7" عدم بو کردن مستقیم مواد شیمیایی ‎O‏ عدم خوردن و آشامیدن در محیط آزمایشگاه ‏احتیاط در زمان حمل مواد و شست و شوی ظرف ها و .. ‎I‏ عدم استفاده از وسایل معیوب و شکسته ‏بی فرر و آتش كير در مقابل شعله ‎ ‏2 عدم استفاده از مواد ‎2b‏ ‎

صفحه 7:
)۴( ‏لازم برای کار در آزمایشگاه‎ ols هرگز نباید به تنهایی در آزمایشگاه کار کرد خصوصاً هنگام انجام دادن آزمایشات خطرناکی همچون هیدروژن دار کردن و.-. لا آزمایشات خطرناک را نباید به هنكام شبء اوقات تعطیل و... انجام داد. لل زمان انجام آزمایشات خطرناک را باید به همکاران خبر داد و آزمایشگر در لین موارد به هیچ وجه نباید محیط آزمایشگاه را ترک نماید. (" نصب برچسب خطرناک بودن (#) ماده بر روی ظروف نگهداری آن الزامی است. 7" پوشیدن روپوش در آزمایشگاه اجباری است. 4 عدم تخلیه مواد و محلولهای خطرناک و آلاینده محیط زیست در فاضلاب

صفحه 8:
A tp 3 a3 5 4

صفحه 9:
پیش بینی نکاتی برای شرایط اضطراری لت نصب شماره تلفن ارگانهای امدادی زیر در آزمایشگاه اجباری است: آتش نشانی» مراکز بهداشتی و ایمنی» مرکز اورژانس؛ بخش مسمومیت نزدیکترین بیمارستان ل بايد مواد خنثى مورد نیاز جهت جمع آوری یک ماده شیمیایی پخش شده در محیط آزمایشگاه پیش بینی شده و در محل مناسبی نگهداری گردد.

صفحه 10:
حفاظت فردی ل حفاظت از چشم ها لا حفاظت از دست ها ل حفاظت از دستكاه تنفسى ل حفاظت سطحى بدن

صفحه 11:
‎wld‏ کارکنان ‏معمولا کارفرما پوشش مشخصی رابرای کارکنان در نظر میگیرد. لین لباسها که جهت محافظت از آلودگی و کثیف شدن دیگر لباسها پوشیده ميشوند. شامل گانهه کتهای آزمایشگاهی» پیش بند. شنل و یا لباسهای مشلبه می- باشد. ‎

صفحه 12:
هنگام کار در آزمایشگاه همه کارکنان فنی باید حداقل از یک روپوش آستین بلند که جلوی ن کامال بسته شود و یا یک کت آزمایشگاهی بلند مدت با آستينهاى بلند كه سر آستين آن کامال بسته باشد استفاده نمایند. در مواقعی كه مواد بسيار خطرناك و آلوده مورد استفاده قرارميكيرند ميتوان از بية بندهای پالستیکی يك بار مصرف يا رويوش يك بار مصرف غير قلبل نفوذ به مايئات نيز استفاده تمود كذ حقاطت كافى راأدرامقليل ترشح حون و موا شيميليى ايجاد كند. در مواقع استفاده از لين بيش بندهاء ميتوان از محافظهاى آستين دارجهت حفاظت بازو استفاده نمود.

صفحه 13:
هنگام ترک محلهای فنی و مخصوصاً حضور در محلهای عمومی ]آبدارخلنه(باید روپوش را از تن خارج نمود. ‎tub‏ در فواصل زملنی مناسب روپوشها راتعویض نمود تا از پاکیزگی تا یی شون اگوی لیا امد ‎il) Se‏ میت باه تام ترس گردند. کتهای آزمایشگاهی آلود گانها ... را باید در کیسههای مشخص و مناسب که غیرقابل نفوذ باشند» قرار داد و سپس در درجه حرارت مناسب و مدت زمان کافی شست تا از عدم آلودگی آنها مطمئن شویم. باید پوششهای یک بار مصرف بعد از استفاده طبق مقررات دور ‎te oo)‏ ابید لین کوته یاس راجت شسشوار ارمایشگه جارح نمو + )عنم اتعال به منزل و یا خشک شویی(. باید لباسهای بیرونی در قفسههای شخصی مخصوص در بیرون از نواحی فنی آزمایشگاه قرار داده شوند.

صفحه 14:

صفحه 15:
تجهیزات حفاظت فردی توجه شود که علاوه بر استفاده از این تجهیزات, دست ها باید بطور مکرر شسته و سطوح کار نیز با توجه به ملاحظات ایمنی, با دقت تمیز یا شسته شود.

صفحه 16:
حفاظت از سطوح بدن ‎F‏ استفاده از روپوش در آزمایشگاه اجباری است. ‏7 به منظور حفاظت از فرد و عدم خروج مواد خطرناک به خارج از آزمایشگاه ‏آ" هرگز نباید از روپوش های ساخته شده از لیاف مصنوعی استفاده نمود. ‎F‏ جنس روپوش باید نخی باشد. ‏(" روپوش را بايد بطور مرتب تمیز نموده و هنكام ترك محلء بايد تعويض كرد إ( , ‏کفش ها حین حمل مواد خطرناک و تجهیزات سنگین استفاده می گردد. 37 : | ل ‎3 ‎. ۵ ‎ ‎ ‎

صفحه 17:
حفاظت از دست ها لا نوع ماده شیمیایی: تعیین کننده دستکش مورد نیاز است. ل حمل مواد آسیب زا: دستکش های جراحی [" حمل مواد داغ اسرد: دستکش های عایق ‎Qa‏ ‏از انجام هر نوع آزمایشی با مواد سمی (سیانیدها)» آلرژی زا و مواد فعال زیستی تايس (هورمونها), شستشوی دست اجباری است. &A = baw

صفحه 18:
روش صمحيح شستشوى دستها: بعد از مرطوب کردن دستها با آب و صابون دستهای خود را به روش زير بشوييد HES شستشوی شست دستها ‏ . پشت دستها نوک انکشتان دست ‏ پشت انکشتان دست و ناخن

صفحه 19:
حفاظت از چشمها لت در آزمایشگاه چشمها بیشترین آسیب را در حوادث پذیرا هستند. لا استفاده از عینک جر آزمایشگاه ضروری است. 3 استفاده از عینک جهت جلوگیری از ترشح موادء برخورد مواد پرتاب شدم پودرها یا مواجهه با پرتو فرابنفش

صفحه 20:
حفاظت از دستگاه تنفسی لا راه تنفسى و يوستى مهمترین راههای ورود سموم به بدن می باشد. لأ هنكام كار با مواد فرار سمی همچون گاز کلر و بخارهای خورنده و حلال, گازهای خطرناک و3 استفاده از ماسک ساب اجاری است. لا کلیه کارکنان آزمایشگاه باید با نحوه استفاده از ماسک آشنا باشند.

صفحه 21:
کفشها کفش باید راحت و دارای کف الستیکی باشد و تمام پا را بپوشلند هر گاه که احتمال ریختن مواد وجود دارد باید روکشهای یک بار مصرفی که در مقابل نفوذ مايعات» مقاوم میباشند» پوشیده شود. نباید از کفشهای پارچهای استفاده نمود زیرا مود شیمیایی یا مايعات عفونى و آلوده را به خود جذب مینماید استفاده از کفشهایی از جنس مواد غیر قلبل نفوذ به مايعات مانند جرم و يا مواد مصنوعی» توصیه میگردد.

صفحه 22:
تهویه هوا در آزمایشگاه شامل تهویه کلی آزمایشگاه و تهویه محلی (موضعی) آزمایشگاه نکات مهم در زمینه انتخاب نوع تهویه شامل مقررات و اصول محيط كار حد نهایی مواد قابل نگهداری» حد متوسط مواد موجوده آستانه قابلیت انقجار و با اشتمال, نوع کاه خواص فیزیکی و شیمیایی مواد مصرفی, ابزار و وسایل کار و تعداد کارکنان می باشد.

صفحه 23:
اقدامات لیمنی هنگام کار در آزمایشگاه استفاده از آزمایشگاه تنها منحصر به افرادی است که مجاز هستند. ورود اطفال و کودکان ن به آزمایشگاه ‎TSI‏ نوع می باشد. استعمال د. خانیات. خوردن, آشامي نه نگهداشتن موادغذلیی» نوشیدنی هاء تنباکو و استفاده از مواد آرایشی در آزمای شگاه ‎filles‏ ‏ممنوع است. استفاده از تماسی چشمی, بدون استفاده از عینک محافظ در آزمایشگاه توصیه نمی گردد. به هنكام كار و جابجایی مواد شیمیایی» مواد خطرناک زیست محیطی يا مواد رادیوایزوتوپ در محیط آزمایشگاه» از روپوش های مخصوص آزمایشگاه )که قد آن تا زانوی کاربر باند( و ماسک های چشمی استفاده کنید. موهای بلند خود را به هنگام کار با مواد یس مواد خطرناک زیست محیطی, رادیوای زوتوپ هاء 4 جابجایی ماشین آالت و تجهیزات آزمایشگاهی )در پشت سر خود( ببندید.

صفحه 24:
نکات ضروری قبل از شروع یک آزمايش جدید آگاهی از خطرات مواد و دستگاههای مورد استفاده شامل 7 خواص فیزیکی و شیمیایی مواد به ویژه پایداری آنها در حالت خالص و مخلوط درجه سمیت مواد مصرفی و مواد حاصل ل خطرات شیمیایی و خطرات فیزیکی سیلندرهای گاز فشرده

صفحه 25:
خطرات شیمیایی و فیزیکی سیلندرهای محتوی گاز خرات شیمیانی: ازاد دن کاز موجود در سلندر و کاهش اکسیژن مسا وایجاد خنگی, قابلیت اشتعال برخی از گازهای موجود در سیلندرها و ایجاد آتش سوزی» در صورت صدمه به شير خروجی سیلندر صدمات جدی ایجاد می گردد. خطرات فیزیکی: رعایت نکات زیر به هنگام جابجایی سیلندرهای گاز ضروری است چرا که جابجایی آنها می تواند باعث ایجاد خطرات جدی می گردد بنابراین جابجایی سیلندرها ... ۱- به کمک دوچرخه مخصوص حمل سیلندر انجام شود. ۲- به منظور حفاظت از شیر تخلیه گاز در حین جابجایی حتماً کلاهک حفاظلتی شیر نصب شده باشد.

صفحه 26:
نکات ایمنی استفاده از سیلندرهای گاز سیلندرها حتماًبایستی به دیوار مجاور زنجیر شوند و یا در کف آزمایشگاه در محفظه مخصوص قرار گیرند.

صفحه 27:
نکات ایمنی استفاده از سیلندرهای گاز لأ سيلندرها در مسير تردد عموم نباشند. سيان درهابى كه حاوى مواد قابل اشتعال هستند دور از حرارت قرار كيرنك ل" برای اطمینان از نوع گاز موجود فقط به رنك سيلندر اكتفا ننماييد. ل از ریگولاتور مخصوص برای هر سیلندر استفاده گردد. لا هركز خودتان اقدام به ير نمودن مجدد سیلندر نکنید.

صفحه 28:
نظم و نظافت در آزمایشگاه نظم و نظافت یکی از مهمترین راه کارهای پیشگیری از حوادت در آزمایشگاه است. [- توصیه های مهم در آزمایشگاه آزمایش با مواد منفجره و یا مشکوک به آن را با مقادیر کم انجام دهید. در طول آزمایش دمای محلول به دقت کنترل گردد. سرد کردن محلول می تواند برخی واکنش ها را مهار نماید و همچنین میتواند منجر به تجیع مامه خطر ساز گردد. افزایش شدید دما نیز می تواند منجر به ایجاد انفجار در محلول های قابل انفجار گردد.

صفحه 29:
روش های جدا سازی بیماران هنگامی که با بیماران تماس دارید. باید کارکنان آزمایشگاه بامشورت کمیته کنترل عفونت» روشهای جداسازی بیماران را که بوسیله بیمارستان تعیین شده. مورد توجه قرارداده و رعایت موارد ایمنی را بنماید.

صفحه 30:
اقدامات الزم قبل از ترک آزملیشگاه ضایعات آزمایشگاهی را شناسایی» بسته بندی و طبق مقررات استاندارد به خارج از محیط آزمایشگاه منتقل کنید. تجهیزات و وسایل خراب را خاموش و با رعایت مقررات استاندارد از محیط کار /و دسترس دیگران( خارج کنید. سطوح کاری و کلیه تجهیزات مورد استفاده را ضدعفهنی کنید. به هنگام اتمام کار و ترک آزمایشگاه» تحهیزات و وسایل استفاده نشده را به محل اصلی خود بازگردانید. روپوش مخصوص آزمایشگاه را در داخل آزمایشگاه قرار دهید. از خاموش بودن تجهیزات برقی و گازی مورد استفاده اطمینان حاصل نمایید. دست های خود رابا دقت بشویید. درب آزمایشگاه را بسته و از قفل بودن أن اطمینان حاصل نمایید.

صفحه 31:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان