کشاورزی و دامپروریآناتومی و فیزیولوژیعلوم تجربیتغذیهدامپزشکی

متابولیسم پروتئین در نشخوارکنندگان

تعداد اسلايدهای پاورپوينت: 19 اسلايد

arash

صفحه 1:

صفحه 2:
متابولیسم پروتئین در نب مواد له

صفحه 3:
مقدمه * نشخوار کردن در دام اولین گام از مراحل گوارش غذا می باشد. براق عمل تشتخوار غذا به دهان دام بر می گردد ,در اين عمل نشخوار جویدن غذا حدود 40000 تا 60000 بار در روز صورت ‎wo‏ گیرد . سپس غذای که عمل نشخوار کردن بر روی آن صورت گرفته قارة لولكاى 3-25 قوري مت شود كه اين لذله ابسو فأكوس( هرى) نام دارد و وارد محل خمره مانندی می نود اکه عمل تكمير شري بروى هذا در ابن مكان صورت من گیرد ,که ظرفیت آن 40-50 گالن می باشد . برای گوارش غذا در إين مكان 500000 هزار بیلیون باکتری و 50 بیلیون پروتوزا زندگی می کنند و در هم آنجا تکثیر می شوند این موجودات ریز و کوچک چندین ویژکی بی نظیر دارند که آجازه می دهند در موفعیت, های غیر ممکن ززندگی برای دام آسان شود و دام بتواند در این شرایط زنده بماند. * این میکروارگانیسم ها حی توانند ثییر موجودردر یونجه :,سیلا‌ها و تغذبه کردن دام در چراگاهها را برای تولید انرژی , ساختن پروتئن از نیتروژن و سنتز ویتامین 3 برای میزبان که گاو باشد مورد استفاده قرار دهند.

صفحه 4:
نگاری * این تخمیری که بر روی غذا صورت می گیرد در دو قسمت صورت می پذیرد که این دو قسمت تكارى و منده می شوند : نگازی یک مشخصه اى كه دارد اين انبعت كه منظر داخل آن به صورت مشيى است .اين ساختار کمک می کند که هر قطعه گوچگ از غذا بزای عمل نشخوار به دهان دام بركردد . همچتین آن مثل یک ظرفی عمل هی کنه که مواد خارجی دیگری که همزاه غذا هسنتند مثل ميخ ويا بى نكه فلركه دام هرا دا ناه اس و معکی اس دارم کاری را مورا مان ادر اين مكان فرار ‎Bence‏ را ل رن ا ل اه بهدمحالت معکن اس اعت درگ دام شود "اول اسهم اس باكترى ها و پرووزا ها بعکان اس رب رات اک دوس نها ای دود وریم امین ات بردم اگم باه “تود و اين ادر باعت در نی اين ترد شد 9 تتواند کار خود را درست افبام دهد.

صفحه 5:

صفحه 6:
هزارلا * یک بار دیگر از اندازه مواد خوراکی بوسیله نشخوار کزدن کاسته شده و عمل هضم روی آن بوسیله باکتریها و پروتوزا ها صورت می گیرد. غذا الان می تواند وارد بخش سوم پیش معده گردد ‎ud gull eS‏ هزار ۱ نامیده می شود این تخش از مغده یک نام دیگر هم دارد که به آن متی پلیش می گویند که این نام را به قاط ساختار بی نظیری که دارد به آن داده اند .این قسمت منظری مثل یک کتاب باز دارد که دارای سه مرز می باشد .تا حدود 100 برگ می توان در اين هزار لا پیدا کرد برگ های آها دارای زایده های کوچکی است که ‎options ulated (gil‏ های ای کر ۰ آب و الکترولیت های مانند پتاسیم و سدیم احتمالًاینجا جذب شده اند بنابزاین خوراک حیوان آب آن گرفته شده و داخل قسمت دیگری می شوند.

صفحه 7:
شیردان این مرحله , مرحله چهارم و آخرین ق از گاو می باشد که به آن شیردان يا معده حقیقی گفته می شود. به خاطر اینکه عمل این قسمت خیلی شبیه عملکرد معده انسان و خوک است . شیردان دارای تعداد زیادی تا خوردگی می باشد که سطح جذب آن را افزايش می دهد . چین خوردگی های این قسمت باعث تماس بیشتر با حجم بیشتری از غذا در سر تا سر روز می گردد. دیواره شیردان از دیواره خود آنزیم و اسید هیدروکلریک ترشح مى كند. ‎PH‏ این بخش در موقع هضم غذا چیزی حدود 6 می باشد اما اين مقدار به سرعت پایین می آید و به حدود 2.5 می رسد و محیط اسیدی می شود. این محیط اسیدی باعث بوجود آمدن یک محیط مناسب ‎sly‏ عملکرد بهتر آنزيم ها می شود. قسمت عمده عمل گوارشی شیردان تفکیک جزئی پروتئین هامی باشد. آنزیم پپسین عهده دار اين عمل است . پروتئین های غذاقبل از لینکه شکمبه را ترک کنند با میکروارگانیسم های شکمبه باعث شکستن پروتئین ها به واحدهای کوچکتری می شوند که به اين واحد ها پپتید می گویند

صفحه 8:
هیدرولیز * هیدرولیز #هیدرولیز پروتلین .یک فرابندچند مرجله ای است .پروئلین جبره ای تامجلول ابتدا به صورت محلول در آمده و سپس توسط انواع مختلفی از اندو و آگزوپپتیدازها هیدرولیز شده که در نتیجه آن پیوندهای پپتیدی می شود هیدن و وتدها به طور خارح سلولی توضط آنزیم های پروتلولتک مربوظ به دیواره سلولی باکتن‌ها اتفاق می افتد . تعدادی از آنزیم های پروتئاز تولید شده به وسیله میکروبهای شکمبه , مشابه تربپسین بوده و مشخص شده است که فعالیت پروتئولیتیکی در شکمبه توسط بازدارنده های 9 ۲ تریپسین کاهش می یابد . پپتیدهای آزاد و اسیدهای آمینه سریعا توسط میکروبهای شکمبه جذب شده و به همين شكل مورد استفاده قرار می گیرند و یا آمين زدایی می شوند . باکتریهای با ساختار غیر كريوهيدراتى ‎٠‏ بپتیدها و اسیدهای امیته را بة عنوان منیع نیتروزن مورد استقاده قرار می دهند .

صفحه 9:
يروتئين ها * موادخوراكى كياهى وحيوانى حاوى يروتئين هاى بى شمارى هستندكه واحد سازنده همه ى أنها اسيدامينه ها مى باشد . * ارتباط میان واحدها بوسیله پیوند پپتیدی ایجاد شده بين كروه آلفا کربوکسیل یک اسیدآمینه و گروه آلفا آمین اسیدآمینه دیگر انجام می گیرد.

صفحه 10:
انواع پروتئین پروتئین های رشته ‎isl‏ ۶ کلاژنالاستین,کراتین *ء پروتلین های کروی: * آلبومین هاءهیستون هاء,گلوبولین ها,گلوتین هاءپرولامین ها يا گلیادین ها ۶ پروتئن های مرکب: * لین پرونتین ها علاوه بر اسيدامینه ها دارای یک بخش غیریروتتینی به نام گروم پروستاتیک هستند.از این گروه می توان گلیکوپروتئین ,لیپوپرونئین, فسفویروتئین و کروموپروتئین ها را نام برد.

صفحه 11:
ازت غیرپروتئینی و ترکیبات تشکیل دهنده آن در مواد خوراکی * علوفه های گرامینه و لگومینه حاوی بالاترین و متغیرترین مقادیر ازت غیرپروتئینی هستند.پژمرده کردن علوفه ی تازه چیده و شرایطی که کاهش سریع05 رادر مواد خوراکی * سیلو شده به دنبال داشته باشد. پروتئولیز را کند و تبدیل پروتئین حقیقی به ازت غیرحقیقی را کاهش می دهد.علوفه های تخمیر شده در مقایسه با علوفه تازه دارای غلظت های نسبی بالاتری از اسیدامینه های آزاد آمونیاک و آمین ها و غلظت پایین تری از پپتیدها و نیترات به عنوان ترکیبات تشكيل دهنده 11211 مى باشند. مقدار 11211 موجود در مواد ‎ee‏ و و در كم ع بر عاو ا 0 1 ررصد يا

صفحه 12:
‎ce. :‏ 8 هضم در معده در ابتدا بایستی ساختمان آن ها دچار دگرگونی شده تا ساختمان سه بعدی آن ها شکسته وبه رشته های منفرد تیدیل شوند.عمل دگرگونی پرتئین های خام مصرف شده توسط حیوانات تک معده ای توسطاسیدهیدروکلریدریک مترشحه از ناحیه غده ای معده انجام می گیرد.علاوه بر این,اسیدهیدروکلریدریکبه واسطه کاهش 0۳1 محتویات معده عمل فعال كردن پپسینوژن های مترشحه ‎sl ort acl jl‏ معده و تبدیل آنها به شکل فعال خود را انجام می دهد.وظیفه اصلی پپسین هیدرولیز پیوندهای پپتیدی است که در مجاورت سید آمیته های فتیل آلانین,تریپتوفان واتبرورین قرا ذارند. این آنزیم همچنین بر پیوندهای با دخالت اسيدكلوتافيى وسستين نيز به طور قابل توجهی اتر می کند در ظیور پپسین دارای یک اثر لخته کنندگی قوق بز شیر نیز هستند. ‏رنین یا کیموزین نیز آنزیمی است که در شیره معده گوساله ها و بچه خوکهای جوان وجود داشتة و مكانيسم عمل آن ‎acu‏ پیسین ها می باشد محصولات عمل هضم پروتگن ها در معده عیدتا پلی پپتیدهای با طول زنجیر متفاوت و میزان اندکی اسیذآمیته ها هستند. ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 13:
هضم در روده کوچک بخش عمده هضم و جذب پروتلین ها در روده کوچک انجام می گیرد.ناحیه دوازدهه محل مخاوط شدن مواد هضمى و ترشحات مختلف از جماه تریشحات لوزالمعده کید و همچنین ترشحات غدد دوازدهه می باشد.غدد لوزالمعده در قوس دوازدهه قرار داشته و آنژيم های كوارشى ‎ls‏ و ال ترولیت ها که معموعا شیره لو زاآمعده را تشکل می دهند به ذاخل دوازدهه ترشح می کند.با ورود اسید به دوازدهه هورمون سکرتین از اپیتلیوم روده کوچک بداخل خون آزاد می گردداین هورمون سلول های لوزالمعده راتجر یک کردم وباعت ترشح نک مایم ایک حاود غلظت بالایی از یون های ‎wy‏ کربنات می شود.کوله سپستوکینین نیز هورمون دیگری است که وقتی پپتیدها وسایر محصولات هضمی به دوازدهه می رسند به داخل خون آزاد میگردد. این هورمون ترشح پیش نزیم هایی نظیر تربپسینوژن, کیموتربپسینوژن,پروکربوکسی پپتیدازهای شو پروالاستازها ‎oat‏ لستینازها و نوکلثازهاراً به داخل شیره لوزالمعده تحریک می کند.برخلاف پپسین,اين آنزیم ها درآ۲ح‌حدود 7تا9دارای فعالیت مطلوبی می باشند.

صفحه 14:
تریپسینوژن توسط یک پپتیداز روده ای به نام اتتروکیناز که از سلول های که از سلول های مخاطی دوازدهه و ظاهرا تحت تاثیر فعالیت نمک های صفراوی آزاد شده به شکل فعال خون تریپسین تبدیل می گردد البته این فعال سازی بعدا توسط خود تریپسین نیز انجتم می گیرد.تزبپسین به طور اختصاضی تنها بر پیوندهای پپتیدی شکل گرفته با دخالت گروه کریوکسیل لیزین و آرژنین تاثیرگذار است.علاوه بر اين تریپسین آنزیم کیموتریپسینوژن را به شکل فعال خود کیجوتی‌پسین تبديل فى كند ابن انریم دازای عمل افتصاضی بر پیونهای پپتیدی متشکل از گروه های تیروزین؛تریبتوفان, فنیل آلانین و لوسین می باشد. پروکربو: ازها نيز به وسيل به كربو ازها تبدیل مي شوند.این انريم ها عمل جداساری اسداه هایس را که دارای بکیگرو آلقا کریوکسیل اراد هسند از زتجیره پزتیدی بعهده دارند.به آنزيم هابى همانئد ويسين ترييسين و کیموتربیشین که پبوندهای پپتیدی داخل مولکولی را هیدرولیز می کنند اندوپپتیدازها و به آنزیم کربوکسی پپتیداز آنزیم اكزوينيذاز كقته می نود محصول عمل اندوپپتیدازها و اگزوپپتیدازها تبدیل پروتئین به پپتیدهای کوچکترمتشکل از2تا4 اشيداميته و هفجئين تعدادق اسداميتة آزاد فى باشد.تجزيه ى اليكويبتيدها عمدنا توسط فعاليت پپتیدازهای موجود در سلول های مخاطی روده انجام گرفته ونهایتا به اسیدآمینه های آزاد تبدیل می شوند:

صفحه 15:
متابولیسم پروتئین در نشخوارکنندگان *_به دلیل تولید پروتئین میکروبی در شکمبه , گاو قادر است بدون یک منبع پروتئین در چیره زنده بماند و مقداری شير توليد کند :میکروبهای شکمبه قادر هستند نیتروژن غیر پروتئینی ( عمدنا آمونباک ) را برای تولید پروظین میکروبی مورد استفاده قرار دهند . در مرحله بعد میکرونها به ونسیله خیوان هصم شده و اسیدهای آمینه تولید شنده برای تامین احتفاجات [ آمینه ای حبوان برایا اهداف تولیدی معتلف بکار رود . حضور میکروبهای شکمبه ای : انات نشخوارکننده را قادر می سازد تا از منابع نیتروژنی غیر پروتئینی از قبیل اوره برای تولید پروتلین میکروبی با کیفیت بالا استفاده کنند . قل كرف شر شط جروا اس سر وت دار 1-تخمیر در شکمبه - نگاری توسط میکروبهای شکمبه ای 2-هیدرولیز آنزیمی در روده کوچک 3-دفع پروتئین غیر قابل هضم در مدفوع

صفحه 16:
تجزیه شکمبه ای پروتئین *_به دلیل تولید پروتئین میکروبی در شکمبه , گاو قادر است بدون یک منبع پروتئین در چیره زنده بماند و مقداری شير توليد کند :میکروبهای شکمبه قادر هستند نیتروژن غیر پروتئینی ( عمدنا آمونباک ) را برای تولید پروظین میکروبی مورد استفاده قرار دهند . در مرحله بعد منکروها به وشلله وان هضم شده و است‌های امه تولد ه برای تامین احتیاجات ۱ آمینه ای حیوان,برای اهداف تولیدی مختلف بکار زود . خضور میکرونهای شکمبه ای : انات خوارکننده را قادر می سازد تا از منابع نیتروژنی غیر پروتئینی از قبیل اوره برای توليد پروتین میگرویی با کیفیت بالا استناده کنند , ‎Galion‏ مصرف شده تسط حیوان سه سرنوشت دار 1-تخمیر در شکمبه - نگاری توسط میکروبهای شکمبه ای 2-هیدرولیز آنزیمی در روده کوچک 3-دفع پروتئین غیر قابل هضم در مدفوع

صفحه 17:
مکانیسم تجزیه پروتئین در شکمبه * همه فعالیت های آنزیمی تجزیه شکمبه ای پروتئین منشا میکروبی داشته و پپتیدهای آزاد شده , اسیدآمینه ها و آمونیاک حاصله همگی مواد مغذی مورد استفاده برای رشد میکروارگانیسم ها هستند پپتیدها بایستی به اسیدآمینه ها تجزیه وسپس به داخل پروتئین میکروبی وارد شوند سپس بدنبال جذب باکتریایی پپتیدهای کوچک و اسیدآمینه های آزاد 5 واقعه متمایز در داخل سلول باکتریایی اتفاق می افتد که عبارتند از:1)شکستن پیتیدها به اسیدآمینه های آزاد 2) استفاده از ز اسیدآمینه های آزاد برای ‎ers‏ 3)تجزیه اسیدآمینه های ای را کربنی4)مورد استفاده قرار گرفتن ‎laa‏ برای سنتز دوباره اسیدآمینه ها 5) انتشار آمو لد

صفحه 18:
۶ بدن تريب وفتی که تجزبه پروتن بالغ بر شترعت فارد شدن اسبدانیه ها و آموتای به داحل بروتئين ميكرويى باشد كاتابوليسم ييتيد و اسيداميته منتهى به توليد و اقزايش علطت آموتياى در محيط شكميه تلف شدن يروتئين خام جيره غذايى و کاهش بازده استفاده از 11102 عواهد شد. پروتوآزها نیز نقش مهمی در تجزیه شکمبه ای پروتئین دارند , ولی به جاى تشكيل كميلكس با مواد مصرفی (باکتریها,قارج ها و ذرات ریز غذا)خود آنها رامی بلعند.البته در اين ‎ow‏ باکتریها منبع اصلی پروتئین آن ها می باشند. تفاوت دیگر بین پروتوزوآها و باکتری ها این است که هر دو در دآمیناسیون اسیدآمینه ها فعال هستند ,ولی پروتوازها اد ده خالص آمونیاک هستند و به همين ذليل يدون فون كردن مخرط شكميه علظت آمونياق شكميد اى را كافش فى ذهد. © تاج هاى غير هوارى ندر بدليل غلظت هات يابين انهاادر مواد هضمی شکمبه ای به نظر میرسد ثرات جزئى روى هضم يروتئين در اين ناحيه داشته باشند به هر حال بخشى از أمونياك مازاد حاصل از تجزيه يروتئين ها توسط باكتريها يا يروتوزواها و همجنين أمونياك حاصل از منايع 21221 جيره غذايى از طريق ديواره شكمبه جذب و به جريان خون وارد مى شود آمونياك مازاد در كبد تبديل به اوره شده وبخشى از آن از طريق ادرار از بدن دفع و قسمتى نيز از طريق بزاق ويا ورود مجدد ار طرق ديوارة شكميه وارد مابة شكميه جواهد شد

صفحه 19:
کینتیک هضم پروتئین در شکمبه * پروتئین های خام خوراک تجزیه شده درشکمبه ترکیبی از پپتیدها ,اسیدآمینه های آزاد و آمونیاک را برای رشد میکروبی و سنتز پرونتین میکروبی سنتز شده در شکمبه معمولا قسمت عمده اسیدامینه های عبوری به روده کوچک را تامین می کند. از نظر اهمیت پرونئین غیرقابل تجزیه در شکمبه(۳/])دومین منبع مهم اسیدامینه های قابل جذب در روده کوچک نشخوارکنندگان می باشد. بخش پروتئین خام مواد خوراکی از نظر سرعت تجزیه متفاوت بوده و ناپدید شدن شکمبه ای پرونئین نتیجه دو فعالیت همزمان تجزیه و عبور آن است .یکی از پیچیده ترین مدل های ارائه شده برای تجزیه پروتئین در شکمبه سیستم پروتئین 25 با > ات خالص کورنل است.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
19,000 تومان