صفحه 1:
داود پورطالبی
مشاور تغذیه ورژیم درمانی
PPO مع 8
صفحه 2:
صفحه 3:
شهرستان زرنديه ا
رتبه اول 0
دراستان مركزى 7
.درتوليد تخم مرغ رابه خود اختصاص داده است ا
صفحه 4:
74/396 ۰ 6
تخم مرغ یکی از کاملترین, ارزانترین و فراوان ترین غذاهای پروتئینی
است که بعد از شیر جایگاه دوم را در تغذیه اقشار جامعه می تواند
شته باشد. ولی به دلیل غیر علمی و باورهای اشتباه از مصرف
صفحه 5:
صفحه 6:
يك عدد تخم مرغ متوسط 76 کیلوکالری انرژی دارد و
مصرف روزانه يك عدد تخم مرغ, 3 درصد نیاز انرژی يك
ود بالغ و 4 درصد نياز انرزى يك زن بالغ را تأمين مى
صفحه 7:
مصرف تخم مرغ در دو گروه از افراد که نیاز به پروتئین بیشتری در برنامه
غذايف رورانه دارند. بتشتز لآزم است:
1-در ورزشكاران كه نياز به اقزايش عضلات دارند .
2در کودکان و توجوانان که :دز سن رشید هستند.
براي کودکان از 9 ماهگي تا 1 سالگی: يك زرده کامل تخم مرغ يك روز در
ميان و از 2 سالكى به بعد براساس ميل كودك 5-6 تخم مرغ در هفته مجاز
است.
اقراد بالغ نیز مجاز به مصرف 3-4 عدد تخم مرغ در هقته هستند.
حتی در افرادی که کلسترول خونشان بالاست نبایستی مصرف تخم مرغ را
:قطع كرد
صفحه 8:
ماده غذایی
انرژی
کربوهیدرات
چربی اشباه
شده
چربی اشباه نشده تک
پیوندی
چربی اشیاه نشده واجد پیوند های
مضاعف
72
6/3
0/4
1/6
1/91
0/7
لوقه لعي
54
2/7
4/5
0/6
1/6
0/7
صفحه 9:
ماده غذایی
one
ريبو فلامين
نياسين
05 ویتامین
اسید فولیک
006 ویتامین
4 ویتامین
ویتامین 9
0/04
0/24
0/036
0/07
24
0/65
244
0/48
0
0/031
0
0/03
warez
0/03
0/09
0/005
0/06
25
0/33
245
044
صفحه 10:
Oy
da
Oa
18
26
0/92
0/36
70
96
67
0/03
0/01
55
54
warez
18
22
0/46
0/39
66
19
صفحه 11:
صفحه 12:
ماده غذایی نیاز روزانه فرد میان در صد تامین توسط یک عدد
سال تخم مرغ
ویتامین ۶) 15 31
روفلا | 1/1-3/1 5
تت
ويتامين 3/1 18
eo
ویتامین 2/4 30
60
اسيد 400 16
فولیک
صفحه 13:
صفحه 14:
صفحه 15:
صفحه 16:
Cal
صفحه 17:
Yolk
The Shell | Shell Membranes
Chalazae
Air Cell
Inner Thick Albumen = Outer Thin Albumen
(White) (Egg White)
صفحه 18:
از سفیده تخم مرغ که لنگر ais) Ropey 0
زرده در مركز سفيد ضخيم در محل
نها نه عیوب و نه جنین آغاز
تخم مرغ تازه اه بیشتر برجسته
صفحه 19:
1
ابتدا قدري محلول 9012 آب و نمك درست
کنید.. سپس تخم مرغها را در اين محلول قرار
دهيذ: تخم مرغ خيلى تازه و سالم قرته ظرف
بصورت عمودى مى ايستد, اما تخم مرغ سالم
ولى كمى كهنه در قسمتهاى ميانى اب معلق
مى ماند و تخم مرغهايى كه در سطح اب
.بصورت افقى قرار مى كيرند فاسد هستند
صفحه 20:
صفحه 21:
صفحه 22:
صفحه 23:
صفحه 24:
صفحه 25:
صفحه 26:
صفحه 27:
صفحه 28:
صفحه 29:
صفحه 30:
Avidin AChE
9
3 9
Biotin
باعث دناتوره ن
.بين رفتن |
Any Assay * Any Format
صفحه 31:
صفحه 32:
صفحه 33:
صفحه 34:
صفحه 35:
صفحه 36:
۱
1
=
8
صفحه 37:
پرهیز از خوردن تخم مرغ درسالمندان ۷
خصوص زرده آ
لته ان یه مسکلات:دنداتی وا
Caner Meee ۲
.بروتثينى كمتر استفاده مى نمايند.اهميت ويزه أى دارد
أى 3تخم مرغ بخورند
لوجها نمأ تند كه تضم تجم 2 لغ هد
راحت تر از نیمرو می باشد 1
.روغن است
صفحه 38:
صفحه 39:
0 oa M
صفحه 40:
صفحه 41:
يوسته بايد بدونترک تمیز وعارعاز od,
.هر كونه آلودگیباشد _
.وعلائم فسا باشد
دربسته دارایمشخصانت ولید كننده.© ا
وتاریخ تولید ودر دلخلی خچا لیا برودت
صفر تا4 درجه سانتيكراد نكّهدا |88
.وعرضه 8 c ۳ أ
صفحه 42:
.اتاقک هوایی کوچک می باشد "
سفیده غلیظ ورقیق کاملا از یکدیگر قابل !
SS. « عفن بأشتد
زرده کاملا گرد,کروی ودرمرکز تخم مرغ قرار
.دارد
هری ابری و۶ ۱
7
صفحه 43:
.نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش می یابد
ضخامت غشای زرده کم وزرده خاصیت محکم وایستادگی خود را از دست
.دادة اويهن فى شود
اتاقى هوايى بزرك مى شود.(وجود ائاقک هواین بزرگ «غلامت از دست
دادن رطوبت داخلى ونكهدارى طولانى مدت است)
.سفیده شفاف نشانه کهنگی تخم مرغ می باشد
پوسته خارجی تخم مرغ های کهنه ,کدر وبد رنگ ro باشد
سا
صفحه 44:
نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش مى يابد.
ضخامت غشای زرده کم وزرده خاصیت محکم وایستادگی خود را از دست
داده آوبهن من شوو:
اتاقک هوایی بزرگ می شود.(وجود اتاقک هوایی بزرگ ,علامت از دست
دادن رطوبت داخلی ونگهداری طولانی مدت است)
سفیده شفاف نشانه کهنگی تخم مرغ می باشد.
پوسته خارجی تخم مرغ های کهنه ,کدر وبد رنگ می باشد.
|
۳
صفحه 45:
در کشور ما متاسفانه قانون
مناسبی برای عرضه تخم مرغ
فجود ندارد aS لام اننتت
سازمان دامپزشکی و وزارزت:
تهداشت ابن فادوت زا به اجزا
بكذارند تا تخم مرغ غير از
.يخجال عرضه نشود
صفحه 46:
خشك نمودن پوست
تخم مرغ اهمیت زیادی
در نگهداری آن دارد
زيرا رطوبت زياد
موجب فساد اين ماده
غذایی مي گردد. هیچ
وقت تخم مرغ را
درکنار سبزیها و میوه
ها قرار ندهید زیرا
رطوبت موجود در
سبزیها ,«موجب فساد
.تخم مرغ مى گردد
تخم مرغها را در ظروف !
در بسته در يخج
نگهداری کنند و از
شستن تخم مرغ تا
هنگام مصرف خودداری
کنند. زیرا پوسته تخم
مرغ دارای 11 هزار
a) آلودگیها به
داخل وارد می شود
صفحه 47:
لوتئین" یک رنگدانه زرد است که به طور
د مدق ع ۵ و ذرت
افت می شود و از بروز ارق
استحاله لکه زرد"چشم پیشگیری می کند
.این بیماری دومین علت مهم نا بینایی در
چهان به شمار می رود در انسان ماده
آنتی اکسیدان " لوتئین " در لکه زرد
یافت می شود . لکه زرد مرکز بسیار
حساسی در شبکیه چشم است که چشم
به کمک آن جزئیات تصاویر را می بیند..
در انسان ماده آنتی اکسیدان " لو
در لکه زرد یافت می شود . لکه زرد
مرکز بسیار حساسی در شیکیه چشم
است که چشم به کمک آن جزئیات
صا ويا نتف بين
" لوتئين " پرتو های
صفحه 48:
برتری تخم مرغ بر اساس رنگ
پوسته آن :
ادهای مختلف مرغ, تخم مرغ هایی به
نگ های سفید کرم: زرد نا قهوه أى توليد
لم به ذكر أست رنك بوسته تخم مرغ هيج
تفاوتى در مواد مغذى آن إيجاد نمی كند.
ولی در هر فرهنگی یک رنگ خاص از
پوسته نسبت به رنگ های دیگر طرفداران
بیشتری دارد. در آمریکا, معمولاً رنگ
پوسته سفید برتری دارد. به دلیل این تصور
غلط که تخم مرغهای سفید از تخم مرغ
های قهوه ای خالص ترند. در آنگلستان, اين
تصور دقيقا برعکس است. چون مردم
تصور مي کنند که تخم مرغ فهوه ای
روشن| أفذى
بیشترو د مى ياشد
ee
صفحه 49:
صفحه 50:
100 TaaLeTs
صفحه 51:
صفحه 52: