پزشکی و سلامت طب سنتی

ملینهای با مزاج سرد

tebe_sonnati_kordafshari

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “ملینهای با مزاج سرد”

ملینهای با مزاج سرد

اسلاید 1: 1دکتر کردافشاریمتخصص طب سنتیدانشگاه علوم پزشکی تهران

اسلاید 2: ملینهای با مزاج سرد2

اسلاید 3: مقداری آلوی خشک شیرین را تمیز شسته با کارد شکاف دهند سپس مقداری گلاب را به طور مساوی با آب مخلوط نمایند سپس آلوهای بریده را یک شبانه روز در آن بخیسانند تا گلاب و آب را جذب نموده و درشت شود. سپس 10-20 دانه از آلوها را قبل از غذا بخورند.آلو - اجاص3

اسلاید 4: طبيعت‏: سياه به كمال رسيده صادق الحلاوت آن سرد در اول و تر در دوممز يعنى زرد ميخوش آن سرد در وسط دوم و تر در آخر آنآنچه لحمى و پوست آن نازك و طعم آن اندك مايل به تلخى باشد با اندك قوّت قابضه استبالجمله برودت ترش آن زياده از شيرين آن است 4آلو

اسلاید 5: صنفى سياه و بسيار بزرگ و از مطلق آن مراد آن است و صنفى زرد و اين بزرگ و كوچك نيز مى‏باشد و به يونانى اين را ادرك و به فارسى آلوچه نامند كه مصغر آلو باشد و اين نازك‏تر و سردتر و لطيف‏تر اصناف آن است5آلو

اسلاید 6: قليل الغذا و ملين و مزلق خصوص تازه آن به سبب لزوجت و رطوبتى كه دارد6آلو

اسلاید 7: گاهی ترش آن اطلاق بطن نمايد به سبب قوّت تقطيع و تلطيف 7آلو

اسلاید 8: ماء العسل (گرم) معين است بر اطلاق آن و دفع ضرر آن از معده سردتا منحدر نگردد مبادرت به خوردن طعام ننمايد8آلو

اسلاید 9: آلوى خشك را چون بپزند با آب و صاف نموده، با ترنجبين و يا عسل و يا شكر بياشامند ابلغ است در تليين طبيعت9آلو

اسلاید 10: مضر دماغ‏مصلح‏ آن عنابمضر معده مصلح آن گلقندمضر مبرودين مصلح آن مصطكى و كندر و ماء العسل.10آلو

اسلاید 11: طبيعت‏: در اول سرد و تر ملين‏ طبع، منضج، رادع و مفتح سده كبد گل پنیرک11

اسلاید 12: مرخى معده ضعيفه و مضر امزجه بارده رطبهمصلح‏ آن در محرورين ترشيها و در مبرودين معجون كمونى.12گل پنیرک

اسلاید 13: مقدار شربت‏: 2 تا 4 قاشق غذاخوری در یک لیوان آب. سه بار در روز13گل پنیرک

اسلاید 14: مجموع آن جهت تقويت معده و دماغ و ذهن و حفظ و حواس و تفتيح سدد تصفيه رنگ رخسارمنع صعود بخارات استسقابواسير ريحى و خونى 14هلیله

اسلاید 15: مسهل رقيق بلغم و صفرا به عصربه صورت نیمکوب استفاده شود15هلیله

اسلاید 16: منقوع و مطبوخ آنها بهتر از خوردن جرم آنها است16هلیله

اسلاید 17: مضر ثفل و حابس مصلح‏ آن عناب و سپستان و مصلح قبض كه لازم عصر آنها است روغن بادام و يا گاو تازه و قند و ترنجبين و يا شكر.17هلیله

اسلاید 18: 18

اسلاید 19: طبیعت: در اول سرد و در دوم خشك گفته‏اند و خشكى كابلى از ساير انواع كمتر است به اعتبار كمال رسيدگى آن.روزی یک قاشق چای خوری با آب یا ماست یا دوغ شبهاهلیله سیاه/ اهليلج 19

اسلاید 20: مصفى خون از سودا و ارواح از كدورتبو داده آن جهت حبس اسهال20هلیله سیاه

اسلاید 21: مضر جگر، مصلح‏ آن عسل.مقدار شربت از جرم آن‏: تا دو مثقال و در مطبوخ تا هفت مثقال.21هلیله سیاه

اسلاید 22: در اول سرد و در دوم خشك‏ مسهل صفرا و اخلاط محترقه تمرهندی22

اسلاید 23: لطيف‏تر از اجاص و رطوبت آن از آن كمترمقوى قلب و معده مسترخيهملين طبع و مسهل صفرا و اخلاط محترقه و در حموضات مسهلى سواى آن نيستمطفى هيجان خون23تمرهندی

اسلاید 24: مضمضه آن جهت قلاع دهان نافع24تمرهندی

اسلاید 25: گفته‏اند كه تمر هندى را نبايد در آب بسيار ماليد زيرا كه موجب سده و تنفر طبيعت و غثيان و قى مى‏گردد بلكه بايد كه در آب بخيسانند چون خوب خيسيد و قوّت آن تمام در آب باز داده شد صاف نموده با اندك نبات و يا شكر25تمرهندی

اسلاید 26: اكثار آن مورث سحج و سعال و مضر صدر و سرفه و طحال و مولد سدد ناشتا خوردن آن مضر مصلح آن كثيرا و خشخاش و بنفشه و عناب و لعاب بهدانه و با اندك شيرينى خوردن.26تمرهندی

اسلاید 27: مقدار مصرف: 2 تا 3 عدد از میوه آن سه تا چهار بار در روز27تمرهندی

اسلاید 28: در اول دوم سرد و در آخر آن تر.28هندوانه / بطّيخ هندى‏؟؟؟

اسلاید 29: مسكن حدت صفرا و خون و تشنگى و مدر بول و مولد خون رقيق و بلغم شيرين و مرطب بدن و جهت حمّيات محترقه و غب خالص و شخصى كه در معده و كبد او صفرا متولد گردد خصوصاً كه در كيفيت ردى و در كميت بسيار باشد و بدن او لاغر و خشك محرور المزاج باشد تعديل مزاج او به اين دوا بهتر است از استعمال ترشيها و مقطعات ديگر و آنچه در آن قوّت قبض باشدآشاميدن آن با سكنجبين جهت يرقان و مواد صفراويه محترقه و اعانت بر هضم و ادرار بول و تفتيت سنگ گرده و با شكر تبريد زياده نمايدبا شير جهت امراض سوداويه29هندوانه

اسلاید 30: با تمر هندى جهت مواد صفراويه و جرب و حكهبا شيرخشت و امثال آن جهت تبهاى حاره و دفع خلط ردى الكيفيه كه مقدار آن كم باشد مفيد. بهترين اوقات تناول آن مابين دو طعام است كه طعام اول انحدار يافته باشد و بالاى طعام مفسد هضم و ناشتا خوردن مضر خصوصاً كه هوا گرم و عطش بسيار غالب باشد و چون سر هندوانه را سوراخ نمايند و قدرى عسل در آن ريخته سر آن را مستحكم بسته يك هفته در زير سرگين اسب دفن نمايند مانند شراب مسكر مى‏گردد امّا مغثى و مفسده معده است و هندوانه در مزاجى كه صفرا بسيار غالب باشد از جهت لطافت مستحيل به صفرا مى‏گردد مانند آب كدو.30هندوانه

اسلاید 31: مضر سپرز و بارد المزاج و معده سرد و مصلح آن عسل و گلقند و در مبرود المزاج بدون مصلح مضعف باه و مورث درد مفاصل و امثال آن است و تخم آن در دوم سرد و تر و در جميع افعال مانند تخم كدو است و با قوّت مسكنه مواد متحركه مانند آن.31هندوانه

اسلاید 32: فلوس32

اسلاید 33: طبيعت‏: در اول گرم و تر (معتدل). ملين‏ سينه و طبع‏ و مسكن حدت خونمنقى عصب و محلل اورام حاره دهان و حلق و احشا و غيرها مسهل به رفق و بى‏غايله حتى زنان حامله و اطفال خیارشنبر33

اسلاید 34: طبيعت‏: در سوم سرد و در دوم تر برگ و ساق آن جالى و مسكن صفرا مسكن خون و حرارت جگر و معده‏ خرفه34

اسلاید 35: بوداده آن قابض و غير بوداده آن ملين‏ طبع‏ تخم خرفه35

اسلاید 36: 36

اسلاید 37: در سوم سرد و در دوم تر اسفرزه/بزرقطونا کاربرد37

اسلاید 38: اصلاح اخلاط سوختهمغص و قرحه امعا و زحيردفع يبوست امعا حادث از صفرا و شرب ادويه حاره 38اسفرزه/بزرقطونا کاربرد

اسلاید 39: 7 تا 10 گرم در آب گرم به مدت ده دقیقه خیسانده با شكر و يا سكنجبين میل شود.مصرف لعاب آن به تنهايى و يا با روغن بادام اسفرزه – روش مصرف39

اسلاید 40: گفته‏اند بزرقطوناى كوبيده را نبايد آشاميد كه قاتل است و وجه آن را بعضى حدت تخم آن و بعضى چسبيدن آن به سطوح باطنيه و تقرح آن گفته‏اند و چون كسى مقدار ده درم از كوبيده آن را بياشامد گويند اولًا بدن او سرد گردد و خدر و استرخا و غم و كرب و غثيان و ضيق النفس او را حادث گردد پس غشى و سقوط نبض و موت 40 اسفرزه – عوارض

اسلاید 41: بدل‏ بزرقطونا در تليين طبيعت و خشونت سينه و حلق و سرفه بهدانهدر تبريد و ترطيب تخم خرفهدر نضج تخم كتان. 41 اسفرزه – بدل

اسلاید 42: طبيعت: معتدل مايل به حرارت و در دوم تر بهتر از سیب مفرح، مقوى قلب و معده و هاضمه گلابی42

اسلاید 43: بهترین دارو برای امراض سوداویبا آنکه حدت زیادی ندارد اما قوت این دارو به دلیل رقت و لطافت قوام آن به عضو مورد نظر می‏رسد.دسومت و حدت لطیفی دارد و به سبب دسومت، اخلاط حاد را تملیس و به سبب حدت، مواد را تقطیع می‏کند.ماءالجبن مواد غلیظ و کثیف را بتدریج از بدن خارج می‏کند و همزمان بدن را ترطیب می‏دهد و مواد را نضج می‏بخشد و این ویژگی که با وجود خارج نمودن مواد سبب خشکی بدن نمی‏شود بلکه ترطیب هم ایجاد می‏کند خاص ماءالجبن است.43ماء الجبن / آب پنیر

اسلاید 44: درباره مقدار مصرف ماءالجبن گفته شده بر حسب مزاج متفاوت است اما بهترین مقدار مصرف را هفتاد درم و دوز متوسط را یک رطل دانسته اند که بهتر است در سه دوز و به صورت نیمگرم نوشیده شود و بین دو دوز حداقل یک ساعت فاصله باشد تا داروی قبلی از معده عبور کرده باشد و در معده ایجاد سنگینی نکند. بر طبق منابع طب سنتی، بیماری که ماءالجبن مصرف می‎کند باید نکاتی را رعایت نماید به عنوان مثال بعد از مصرف پیاده‎روی معتدلی در حد صد قدم داشته باشد؛ چهار تا پنج ساعت پس از مصرف ماءالجبن غذا مصرف نکند و در طی دوره درمان از لبنیات، غذاهای غلیظ، شیرینی‏ها، مبخرات و خوراکی‎های بسیار ترش پرهیز نماید 44ماء الجبن

اسلاید 45: طبيعت آن‏: آنچه خام است سرد و خشك و قابض در اول و آنچه نيم رس و سرخ و ترش است سرد و خشك در اول دوم. رسيده چاشنى‏دار آن در آخر دوم و رسيده شيرين آن گرم و تر در آخر اول و در اول دوم نيز گفته‏اند و با قوّت قابضه.45آلبالو

اسلاید 46: مضعف معده و لهذا بالاى طعام نبايد خورد زيرا كه مستحيل مى‏گردد به هر خلطى كه غالب باشد و به طبيعت آن و مصلح آن جوارشات حاره مقويهمسهل و ملين طبع است خصوص چون با دانه آن خورده شود و اين هنگام منعظ نيز مى‏باشدخشك آن قابض و چاشنى‏دار آن يعنى آلوبالو قاطع عطش و مسكن حدت و حرارت و ثوران صفرا و خون و غثيان و قى صفراوى و اسهال و مقوى معده و كبد حار. قوّت قابضه خشك آن زياده از تر و تازه آن 46آلبالو

اسلاید 47: طبيعت‏: در اول سرد و در دوم تر و بعضى در اول سرد و تر و بعضى در اول گرم و تر نيز دانسته‏اند.صبح ناشتا47بنفشه

اسلاید 48: مسهل صفرا به رفق خصوص آنچه محتبس باشد در معده و امعا مسكن عطش و حدت خون بوييدن تازه آن منوم و مداومت آشاميدن آن چند روز هر روز دو درهم تا چهار درهم به طريق سفوف با آب سرد جهت رفع اسهال صفراوى لذاع مجرب48بنفشه

اسلاید 49: سه مثقال ساييده آن با شيرخشت و شكر و امثال آن مسهل سريع العمل گويند گل تازه آن فادزهر سموم و منوم است49بنفشه

اسلاید 50: المضار: اكثار آن مورث ضعف دل و باعث كرب و ثقل معده و غثيان و التهاب تبهاى حاره و بعضى اين مضار را مخصوص به خشك آن دانسته‏اندمصلح‏ آن اندكى انيسون50بنفشه

اسلاید 51: مقدار شربت‏: از جرم آن تا پنج مثقال و در مطبوخ تا ده مثقال و و نيز بسيار بايد كه جوش ندهند زيرا كه جوش بسيار مبطل فعل آن استاستعمال آن با شكر مقوى فعل آن است در اسهال و با عسل مضعف آن استعمال مطبوخ آن سبكتر است بر معده و سريع‏الانحدارتر از جرم آن51بنفشه

اسلاید 52: با آلو و عناب و تمر هندى و شاهتره و هليلج قوى الاسهال خصوصاً كه صاف نمايند بر روى ترنجبين و شيرخشت و فلوس خيارشنبر ماليده باز صاف نموده روغن بادام بر آن چكانيده بياشامند 52بنفشه

اسلاید 53: گل سرخ با دوغگل سرخ53

اسلاید 54: طبيعت: مركب القوى54گل سرخ

اسلاید 55: مقوى قوا و ارواح و مفرح و ملطف و جالى‏ و مسهل و مسكن صفرا و بلغم رقيققابض خصوص خشك 55گل سرخ

اسلاید 56: تقويت قلب و ريه و معده و جگر و گرده و امعا و رحم و مقعدهحابس اسهالات حاره خصوص غنچه عفص آن و گويند ده درم غنچه تازه آن ده مجلس عمل مى‏كند56گل سرخ

اسلاید 57: مضر باه و مورث تشنگى و مصلح‏ آن انيسون.مقدار شربت از تازه آن تا ده درهم و از خشك آن تا چهار درهم و از آب آن تا هشت درهم.57گل سرخ

اسلاید 58: بدل آن‏: بنفشه به وزن آن و ربع آن مرزنجوش و عصاره برگ گل تازه آن كه در سايه خشك نموده باشند جهت غلظت اجفان و نفث الدم و رفع رطوبات و بلت معده مفيد و قبض و يبس آن زياده از غنچه و برگ آن و آشاميدن سفوف اقماع آن حابس نفث الدم و قابض بطن.58گل سرخ

اسلاید 59: گل بنفشه 20 گرم نبات 40 گرمتخم شنبلیله 10 گرم گل سرخ 30 گرم همه را نرم کوبیده یک قاشق غذا خوری بعد از هر غذا میل شود. فرمول 159

اسلاید 60: سبوس گندم 60 گرم شکر سرخ 250 گرممغز بادام 40 گرم همه را نرم کوبیده مقداری از آن را به صورت حریره میل نمایند. فرمول 260

اسلاید 61: 35 گرم فلوس35 گرم ترنجبین7 گرم روغن بادام فرمول361

اسلاید 62: تمرهندی 200 گرم انجیر 200 گرم آلوی خشک 250 گرمشکر 250 گرم همه را پخته تا به صورت مربا درآید. روزانه 2 تا 3 قاشق غذاخوری صبح ناشتا میل شود. 62فرمول4

اسلاید 63: یبوست به دلیل حرارت بالای معده و رودهطبيعت‏: سرد و ترآب هندوانه 70 گرمشکر 35 گرمترنجبین 35 گرمشربت هندوانه 63

اسلاید 64: 15 عدد انجیر15 عدد آلو بخارا در آب و عسل خیسانده و قبل از غذا میل شود.مزاج معتدلآلو و انجیر64

اسلاید 65: یبوست در کودکان:• اگر کودک شیرخوار است، مادر از مواد غذایی و میوه های ملین مثل خاکشیر، آلو و انجیر استفاده کند.• روغن زیتون یا روغن بنفشه یا کرچک را با دست روی شکم کودک در جهت عقربه های ساعت از معده به سمت ناف و زهار مالش دهند و مقعد کودک را چرب کنند.• مالیدن لعاب ختمی و کتیرا بر شکم در جهت حرکت عقربه‌های ساعت کمک کننده است.مغز فلوس را در گلاب حل کرده و نیم گرم بر شکم کودک ضماد نمایند.•بستن و گرم نگه داشتن شکم و پهلوها هم خیلی موثر است. شیافی از مخلوط صابون تراشیده و شکر سرخ تهیه کنند و برای کودک استفاده کنند.• اگر با روش های موضعی یبوست برطرف نشد، باید از داروهای خوراکی استفاده کرد.

اسلاید 66: چند شربت مفید ضد یبوست:• 2-1قاشق غذا خوری خاکشیر در آب جوش با کمی نبات حل شود.• شربت آلو: مقداری آلوی درشت شیرین را کاملاٌ شسته و آن را در ظرفی ریخته و آنقدر آب به آن می افزایند که آب روی آلوها را بگیرد سپس با حرارت ملایمی آن را می پزند و مقدار آب را ثابت نگاه می دارند یعنی هرقدر از آب تبخیر گردد به همان اندازه می افزایند تا آلوها از هم گسیخته گردد بعد آن را صاف می نمایند و آب آن را می گیرند. به اندازه یک چهارم آب بدست آمده شکر اضافه می کنند و می جوشانند تا به قوام آید. اگر در تهیه این شربت به جای شکر از ترنجبین استفاده کنند خاصیت لینت بخشی آن بیشتر می شود.• عسل انجیر: مقداری انجیر خشک را در قابلمه بریزید و آنقدر آب اضافه کنید تا رویش را بپوشاند. سپس روی حرارت بگذارید تا بپزد. اگر آب آن تمام شد به آن آب اضافه کنید و آنقدر روی حرارت بگذارید تا انجیر له شود. سپس صاف کرده و مایع به دست آمده را با یک چهارم وزن آن شکر حرارت دهید تا به قوام عسل برسد. می توانید همراه با نان به کودک بدهید یا در آب حل کرده و به عنوان شربت استفاده کنید. می توانید آن را کمی بیشتر به قوام بیاورید و مانند آب نبات درست کنید.• شربت فلوس

اسلاید 67: ترکیبات مفید در جلوگیری و درمان یبوست :خیسانده 10-15 عدد انجیر در آب عسل (ماء العسل) قبل از غذا میل شود. یا 15 عدد انجیر و 15 عدد آلو بخارا در ماءالعسل یا جلاب خیس کرده و قبل از غذا میل شود. 50 گرم مغز گردو را با 50 گرم انجیر خشک مخلوط و له کرده، در چندین وعده میل شود که باعث لینت و اعتدال مزاج می‌گردد.سبوس گندم 60 گرم، شکر سرخ 250 گرم، مغز بادام 40 گرم، همه را نرم کوبیده و به صورت حریره میل شود.مربای زنجبیل، گل سرخ با دوغ، هلیله سیاه با دوغ هر کدام ملین طبع‌اند. استفاده از آب هویج، کاهو، اسفناج، انیسون، روغن کنجد و روغن زیتون در رژیم غذایی به پیشگیری و درمان یبوست کمک می‌کند.

اسلاید 68: ملینات مناسب برای زنان باردار: 1. غذاهای مناسب و سوپهای چرب 2. اگر نشد: • شیر خشت • فلوس خیار شنبر و روغن بادام • ترنجبین با گلاب • 10 گرم گل سرخ خشک را که از تخم و برگ سبز غلاف آن پاک باشد، یک شب در گلاب بخیسانید و صبح بکوبید و با کمی نبات شیرین کرده و میل کنید که این ترکیب حافظ جنین از زایمان زودرس نیز هست. • از خیسانده 10-7 عدد انجیر خشک و چند آلوبخارای خشک در آب و عسل قبل از ناهار استفاده کنید.

اسلاید 69: ملینات مضر برای زن حامله: 1. گل بنفشه 2. گل ختمی 3. پنیرک

اسلاید 70: ضماد ترمس مناسب برای همه سنین به خصوص بیماران بستری و افراد کم تحرک و پیرانمقدار یک مشت از ترمس را نیم کوب کرده وپوست آن را جدا کنید و در ظرف مسی بدون قلع بریزید.سپس شیر تازه دوشیده را به آن اضافه کنید تا روی ترمس از شیر پوشیده شود. با حرارت ملایم آن را بپزید تا تمام شیر جذب ترمس شود.سپس به همان اندازه مواد درون ظرف به آن روغن گاو اضافه کنید و مجددا حرارت دهید تا غلیظ شود و حالت ضماد به خود بگیرد و به حالت گرم گرم بر روس پارچه کتانی(کرباسی) بمالید.حال اگر این پارچه به همراه ضماد را به گوشه ران ببندید باعث اسهال صفرا میشود. اگر بالای ناف ببندید اسهال سودا میکند. اگر بر باسن ببندید اسهال بلغم میکند.هر زمان قصد قطع اسهال را داشتید پارچه را بردارید و موضع را با آب سرد بشویید.

اسلاید 71: تداخلات دارویی71

16,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید