پزشکی و سلامت بیماری‌ها

نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی

nokate_mohem_dar_hefze_behdashte_mavade_ghazae

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی”

نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایی

اسلاید 1: : نکات مهم در حفظ بهداشت مواد غذایي

اسلاید 2: غذا يكي از ضروريات ادامه حيات انسان است غذا: ماده جامد يا مايعي كه بعد از خوردن و هضم شدن، از طريق روده ها جذب و براي نگهداري نسوج و بافتها،ترميم بافتهاي از بين رفته،رشد و نمو،توليد مثل سلولي،تنظيم فعل و انفعالات حياتي،ايجاد حرارت و انرژي و بالاخره تشكيل مواد ذخيره اي، در بدن مصرف ميشود.مقدمه

اسلاید 3: غذا در صورتي ميتواند براي انسان مفيد و نيازش را برطرف كند كه عاري از هرگونه آلودگي باشد در غير اينصورت باعث بروز انواع مسموميت ها و عفونتهاي غذايي و در نتيجه بيماري مصرف كننده شده و از جنبه هاي مختلف ضررهاي جبران ناپذيري به فرد و جامعه تحميل ميكند.از طرفي با افزايش روز افزون جمعيت، توليد و تهيه مواد غذايي كافي يكي از مسائل پيچيده و بسيار  مشكل بويژه در ممالك جهان سوم ميباشد و با وجود اين مشكل مسائلي مانند عدم رعايت موازين بهداشتي در مراحل مختلف توليد و تهيه و مصرف مزيد بر علت شده و سبب كاهش هرچه بيشتر مواد غذايي قابل استفاده براي انسان ميگردد.

اسلاید 4: میزان شیوع بیماریهای ناشی از غذا در جهان به سختی قابل تخمین زدن است. طبق گزارشات: در سال 2005 حدود 1.8 میلیون نفر بیماریهای اسهالی آلودگی غذا آب آشامیدنی بيماري هاي ناشي از غذا

اسلاید 5: در كشورهای صنعتی:بیماریهای ناشی ازغذا : هر ساله بیش از 30 درصد برای مثال، در ایالات متحده حدود 76 میلیون مورد ابتلا به بیماریهای ناشی از مواد غذائی: 325000 مورد به بستری شدن در بیمارستان 5000 مورد به مرگ منجر

اسلاید 6: باوجودیكه در كشورهای در حال توسعه مستندات زیادی در دست نیست ،اما شواهد حاكی از آن است كه این كشورها از مشكلات شدید ناشی از گستردگی این نوع بیماریها رنج می برند.برای مثال، می توان از آن دسته از بیماریهائی كه منشاء انگلی دارند نام برد. نسبت بالای بیماریهای اسهالی در كشورهای در حال توسعه متضمن مشكلات اساسی در ایمنی مواد غذائی است.

اسلاید 7: سموم طبیعی:مایكوتوكسینهابیوتوكسینهای دریائیگلوكوزیدهای سیانوژنیكتوكسینهای موجود در قارچهای سمی مانند آفلاتوكسینها و اكراتوكسین A به میزان قابل اندازه گیری در غذاهای اصلی موجود بوده و مشكلات سلامتی ناشی از در معرض قرار گیری طولانی مدت با این قبیل سموم به ندرت گزارش شده است.مشكلات ناشی از ایمنی مواد غذائی

اسلاید 8: عوامل نامعمول : مانند عامل مولد بیماری جنون گاوی (BSE) كه عامل مخرب سیستم عصبی در انسان بوده و مصرف محصولات گاوی حاوی بافتهای مغزی، معمولترین راه انتقال این عوامل به انسان است.

اسلاید 9: آلاینده های ارگانیك پایدار: تركیباتی هستند كه در محیط زیست و بدن انسان جمع می شوند مانند دی اكسینها و PCBها (بی فنیلهای پلی كلرینه).دی اكسین ها محصولات فرعی ناخواسته ناشی از بعضی از فرایندهای صنعتی و سوزاندن ضایعات هستند و قرار گرفتن انسان در معرض این آلاینده های ارگانیك ، آثار سوء فراوانی را در پی دارد.

اسلاید 10: فلزات : سرب و جیوه عامل آسیب به سیستم عصبی اطفالكادمیوم عامل آسیبهای كلیوی در افراد مسن آلوده گرديدن مواد غذائی به آلاینده ها: توسط آب ، هوا و خاك

اسلاید 11: اعمال موازين و رعايت آنهاغذاي سالم با كيفيت بالاي بهداشتيبهداشت مواد غذاييتوليدفرآيندنگهداريعرضه

اسلاید 12: آموزش و ارتقاء آگاهی های افرادمعاینات ادواری بررسی بهداشت فردی (سلامت، نداشتن بیماری واگیردار، نظافت شخصی، لباس، ....) آزمایش مدفوع از نظر وجود تخم، لارو و کیست انگل ها وكشت مدفوع به منظور تجسّس ناقلین به ظاهر سالم تعهد عملی افراد نسبت به رعایت موازین بهداشتی و کاهش خطرات بهداشت فردی و کنترل سلامت افراد موثر در فرایند تولید غذا

اسلاید 13: در محل تهیه، تولید، توزیع و نگهداری مواد غذائی مسأله بسیارمهم در تأمین سلامت غذا و اصول آن عبارت است از :* تهیه آب سالم کافی* دفع صحیح زباله و مواد دفعی* مبارزه با حشرات ، سوسک ، مگس و موش* پیشگیری از ورود گرد و غبار و مواد خارجیبهداشت محیط

اسلاید 14: بسته بندي مناسبنشانه گذاري نام و نوع فراوردهنام و نشاني توليدكننده و نام و علامت تجاري آنشماره پروانه ساخت از وزارت بهداشتشماره سري ساختتاريخ توليد (به روز، ماه و سال)تاريخ انقضاء (به روز، ماه و سال)نام مواد تشكيل دهندهشرايط نگهداريعبارت ساخت ايران موارد قابل توجه در نمونه طبق استاندارد

اسلاید 15: تاریخ تولید و انقضاء مصرف مواد خوردنی و آشامیدنیاز مهمترین مواردی که هنگام خرید مواد غذایی باید به آن توجه کرد. توجه داشته باشید که شاید خوردن و آشامیدن مواد تاریخ گذشته شما را بیمار نکنند ولی مطمئنا این مواد دیگر هیچ ارزش غذایی برای بدن شما نخواهد داشت.تاریخ انقضاء چیست ؟ آخرین روزی که شما می‌توانید از آن ماده استفاده نمایید.و بعد از گذشت این روز کارخانه هیچ تضمین در صورت خراب بودن محصول نمی‌دهد.

اسلاید 16: شرایط و مدت نگهداری مواد غذایی

اسلاید 17:

اسلاید 18:

اسلاید 19:

اسلاید 20:

اسلاید 21:

اسلاید 22: فروش يا عرضه جنسي به جاي جنس ديگراضافه كردن مواد خارجي به جنس به قصد سوء استفادهعدم رعايت استاندارد يا فرمول ثبت شده در مواردي كه تعيين فرمول و رعايت آن و رعايت استاندارد الزامي باشد.فروش و عرضه جنس فاسد يا جنسي كه موعد مصرف آن گذشته باشد.استفاده از رنگ ها و اسانس ها و مواد افزودني غير مجازتقلب در مواد غذايي

اسلاید 23: افزودن مواد ازته غير پروتئينيافزودن پودر استخواناختلاط گوشت با گوشت حيوان هاي ارزان قيمتافزودن پودر خونعدم رعايت فرمول و استاندارد فراورده هاي گوشتي و افزودن زياد مواد پركنندهافزودن نيتريت و نيترات بيش از حد براي بهبود رنگ و جلوگيري از رشد ميكروارگانيسم ها در موارد آلودگي شديدتقلب در فراورده هاي گوشتي

اسلاید 24: نانافزودن نشاسته سيب زميني و برنج براي افزايش جذب آب خميرافزودن آردهاي جو و ذرت به آرد گندمافزودن كربنات و بيكربنات سديم در آردهاي كهنهافزودن زاج يا سولفات مس يا براكس براي سفيد كردن سطح نانتقلب در فراورده هاي غلات

اسلاید 25: ماكاروني و رشته:افزودن آردهاي نامناسبافزودن مواد رنگيماندگي و كهنگي ماكارونيتقلب در فراورده هاي غلات

اسلاید 26: زعفران:اختلاط پرچم گياه گلرنگ و گياهان مشابهاستفاده از ريشك هاي اطراف ذرت يا بلال و اختلاط با رنگ مصنوعيرنگ كردن ريشه هاي گوشتتقلب در ادويه ها

اسلاید 27: فلفل:استفاده از خاكه اره نرم، نرم كرده پوست گردو و فندق، آرد نخودچي، نرم شده هسته خرما، تفاله زيتون به عنوان پايهافزودن پودر فلفل رنگي يا خردل سياه براي ايجاد تندي ، رنگ و مزهتقلب در ادويه ها

اسلاید 28: كاه + آب ولرممايع زرد رنگقرار دادن روي ليموي آب گرفته شده يا چرخ شدهافزودن اسيد سيتريك يا جوهر ليموافزودن آب+ جوهر ليموتقلب در آبليمو

اسلاید 29: اختلاط با پودر كدو يا كدوي پخته و له شدهافزودن سيب زميني پخته و له شدهافزودن نشاسته براي غليظ تر شدنتقلب در رب گوجه فرنگي

اسلاید 30: اختلاط با پودر كدو يا كدوي پخته و له شدهافزودن سيب زميني پخته و له شدهافزودن نشاسته براي غليظ تر شدنتقلب در رب گوجه فرنگي

اسلاید 31: كره:آب + كرهامولسيون (% آب از 20 به 40%)افزودن كازئين، كازئينات سديم يا كلرور سديم +وزن كره چربيتقلب در شير و فراورده هاي آنوزن آب+كازئين

اسلاید 32: كره:افزودن چربيهاي حيواني يا نباتي مانند مارگارين يا روغن نباتيافزودن مواد رنگيافزودن بيكرومات براي جلوگيري از بروز نشانه هاي تندي و ترشي كره

اسلاید 33: شير: اختلاط شير حيوانات مختلفافزودن آب به شيرافزودن نشاسته به شيرافزودن جوش شيرين به شير افزودن كرومات و بيكرومات پتاسيم

اسلاید 34: اختلاط روغن گياهي مانند روغن ذرت، سويا، پنبه دانه، آفتابگردان و .. با روغن حيوانيافزودن روغن فاسد شده به تازهافزودن روغن دنبه و پيه به روغن حيوانيتقلب در روغن

اسلاید 35: گلوكز مايع+اسانس عسل+موم و رنگشكر+گلوكز مايع+ عسل طبيعيتغذيه زنبور از شكر، شيره خرما، شيره انگور يا شيره ساير ميوه هاي داراي فروكتوزتقلب در عسل

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید