همسر یابی ، ازدواج ، بلوغ

daniasi2016

21 صفحه
822 بازدید
27 مرداد 1400

برچسب‌ها

صفحه 1:
۳ ۰ as

صفحه 2:
مقدمه انسان در طی مراحل رشد خود به مرحله ای میرسد که نیازمند شریک و همسر می باشد؛ انسان در طی مراحل رشد خود با مسئله ای به نام((بلوغ)) روبرو می شود,بلوغ یک سری تغییرات جسمانی ووو اس وت في بعد كه الكري ات ‎ean ee‏ زنانگی و مردائكى مى شود؛ به طور مثال تغييرات صدا؛ رويش مو ‎١‏ تست ی ی ‎PLGA‏ دده ع شود. حال اين سوال ييش مى آيد كه آيا ازدواج فقط زمينه اى براى ارضاء غريزه جنسى مى باشد؟ در جواب بايد كفت نيازهاى جنسى يكى از نیازهای اساسی است که در انسان وجود دارد. انسان علاوه بر این نیاز. نیازهای دیگری چون نیاز به محبت. درد دل کردن. احترام. امنبت و... دارد.

صفحه 3:
خال بايد اين سوال را يرسيد كه آيا درست است پس از اينکه بلوغ چنسی رخ داد ازدواج صورت كيرد؟ براى ياسخ به اين يرسش نيازمند اين هستيم كه در خصوص بلوغ توضيحاتى بدهيم. بلوغ داراى سه مرحله متوسط مى باشد: ا) بلوغ جنسی } ۲) بلوغ روانی ۳) بلوغ اجتماعی

صفحه 4:
ا)بلوغ جنسی: بلوغ جنسی به طور متوسط در ختران در سن ‎٩‏ سالگی و در پسران در سن 2۱۳ ۱۶ سالگی رخ می دهدو علائم لن بروز صفات مرادنگی و زنانگی می باشد که والدین باید اطلاعات و آگاهیهای لازم را به فرزندان خود بدهند زیرا عدم آگاهی باعث بروز اضطراب عق دوه ۲ بلوغ روانی: پس از بلوغ جنسی ۴ تا ۵ سال بعد بلوغ روانی رخ می دهد که از مهمترین علائم آن بروز([ خودشیفتکی)] در توجوانان می باشد. فرد در این زمان مدت زیادی از وقت خود را جلوى آينه سيرى مى كند و از علائم كن بروز احساسات انه مى باشد. نوجوان در اين زمان عاشق فردى از جنس مخالف خود مى شود و او را به عنوان همسر انتخاب مى كند كه ابتدا اين انتخاب بر اساس احساسات مى باشد و اين نظر کاملا" اشتباه است چون در ازدواج معیار برای انتخاپ معشر فلن و منطى في باشد. ۳)بلوغ اجتماعی: این نوع بلوغ زمانی مطرح می شود که نوجوان داستان های عاشقانه را کنار می گذارد و به مسائلی همچون ادامه تحصیل, و شغل می پردازد.حالات خود محورانه از وی کاسته می شود و شروع به همسر گزینی می کند. البته نه بر پایه احساسات» بلکه برای خود ملاک ها و معیار هایی دارد.

صفحه 5:
اهدا ف ازدواج Cree Stee On Yerree eee 23) ۲) ایجاد کانون آرامش و آسایش برای زن و مرد ا ۱ ۳ ۵)برقراری تعادل در وجود آدمی و سلامتی جسم و روان ۱

صفحه 6:
|) ارضاء غریزه جنسی و حفظ عفت و پاکدامنی اج باعث می غریزه جتسنی یکی از سرکش ترین غریزه های انسانی.می باشد که ازدو شود این نیاز در مسر طبیعی و سالم خود قرار گیرد و فرد از افتادن در گناه مصون بباند و عفت و پاکدامشی خود را حفظ ننماید. ۲ ابجاد کانون آرامش و آسایش بزای زن و مرد ارضاء غریزه چنسی که با پیدایش بلوغ ظاهر می شود نزد را در یک عدم تعادل قرار می دهد که ازدواج زمینه ارضاء این غریزه و رفع آن عدم تعادل می باشد و فرد با رسیدن به تعادل به آرامش می رسد در خضمن فرد از تنهایی در می آیدو بسیاری از نیازهای روانی وی از جمله صمیمیت, نیاز به محبت و... ارضاء می شود.

صفحه 7:
۳ رفع نبازها و برقراری رابطه دوستی انسان در تمام مراحل زندگی خود نیاز به محبت دارد. در اوایل زتدگی پدر و مادر و سپس دوستان این نیاز را رفع می کنند و در جوانی این نیاز باید توسط همسر رفع كرددء زن و مرد با ابراز محبت و مهر به یکدیگر زمینه ارضاء این نیاز را فراهم می کنند و دوستی و محبت همیستگی بین آنان را افزایش می دهد. ۴) کمک به رشد و تکامل دیگر هدف خداوند از خلقت انسان رشد و تکامل او می باشد, فرد با زادواج كردن زمینه را برای رفع این نیاز فراهم می کند. رفع نیازهای اولیه و ثانویه زمینه جود ره یی و وا ور ار هي ۳4 ۵)برقراری تعادل در وجود آدمی و سلامتی جسم و روان در نوجوانی و با ظهور بلوغ زمینه عدم تعادل در نوجوان فراهم می شود و در وی نیازهای جدیدی مطرح می شود که رفع این نیازهای(جسمانی و روانی) زمینه برگشت و رسیدن فرد به تعادل می باشد بنابراین فرد با ازدواج کردن به تکامل می رسد.

صفحه 8:
۶ داشتن فرزند و توبیت نسل از مهمترین اهداف ازدواج تولید مثل و بقاء تسل می باشد؛ وجود فرزندان باعت گرمی و پویاتی و صفای کانون خانواده.می باشدو انگیزه اء ی برای دوام زندگی و احتمالا" تخفیف درگیریهای زن و مرد صی باشد. انسان در جامعه و اجتماعات مختلف نقش های متفاوتی دار. از جمله این نقش ها:محصلی, پدری,مادری, فرزندی و..می باشد؛ و هر نقش در جامعه رفتار مختص به خود زا دارد: در واقع جامعه از هر نهشنی دک نوع رفتار ی را انتظار دارد. ازدواج زمینه ای می باشد که فرد علاوه بر نقش هایی که|قبلا" برعهده داشته, یکسری نقش های جدید را به عهده مى كيرد و به ايفاى نقس و رفتار مى پردازد. نقش های همسری و کدبانویی از نقش هایی می باشد که با ازدواج کردن مطرح می شود. ازدواج؛ مراسم و سنت های لن در حقیقت رویه هایی هستند که به وجود آمدن نقش های جدید را تبلیغ می کنند. به طور کلی ازدواج یک رابطه حقیقی- عاطفی می باشد که بین دو جنس با یک عقد(قرارداد) انجام می شود و منجر به اتخاب یک شریک و تشعیل زندگی مشترک می شود.

صفحه 9:
((انتخضاب هسر و عسوامل موثر در این انتخاب)) مرحله جوانی. مرحله ای است که آدمی از لحاظ جسمانی و عاطفی نیازمند است که شریکی در کنار خود داشته باشد. برای عملی شدن درست و اصولی چنین امری, وظیفه والدین و آگاهان اجتماعی و تربیتی است که آموزش های لازم را از همان آغاز یعنی از دوران کودکی شروع کنند. در واقع بینش و همسر گزینی نوجوان بستکی بسیار نزدیکی با این گونه آموزش ها داردو این امر بسیار مهم و اساسی است. که مسئولیت والدین و آکاهان اجتماعی و تربیتی را بسیار دشوار می کند. برای یک انتخاب مناسب جهت ازدواج فرد باید ابتدا خود را بشناسد و بداند که کیست. نیازها, توانمندیها, حالات روحی و روانی. خود را مورد کنکاش و ارزیابی قرار دهد. وی باید خواسته. آرمانهاء ایده هاء تناقتها و بسیاری از مسائل دیگر خود را بشناسد و آنگاه با اصلی و فرعی کردن این عوامل در راستای انتخاب درست قدم بگذار. عوامل موثر در انتخاب همسر بسیارند که مهمترین این عوامل به شرح ذیل می باشد که در این بخش مختصر توضیحی داده می شود.

صفحه 10:
عامل سن نزدیعی سن یکی از بتباتی ترین عابل برای پدوند زناشويي به حساب می آید. ‎Gls‏ خانواده از عناصر متعددی شکل می گرد که سن زوجین و فاصله ان یکی از آنهاست. فاصله زیاد سنی که به شکاف سنی تعبیر می شود به استواری و پایداری کانون خانواده کمکی نمی کند و حیات خانوادگی را در معرض نهدید قرار می دهد. اگر چه بسیارند افرادی که با اختلاف سن زیاد از زندگی زناشویی موفقی برخوردارند. اما شکاف سنی عاملی است که به صورت ترکیب با عوامل مذفی می تواند ابعاد کمی و کیفی زندگی را تحت تاثیر قرار د شد. تجربه نشان داده است که بسیاری از اختلافات و درگیریهای خانوادگی ریشه اختلاة ن دارد. یکی از هدف های اساسی ازدواج ایجاد آرامش روحی و روانی زوجین است. اگر دو ایتجات ‎eee‏ دز عوامی جون تخت و بیش طیعی #ایل روحی 3 روانی تکیه و براساس این معیار نسبتا" پایدار و استوار شود.

صفحه 11:
ماال دست,دادن زیجایی پابه های زیدجی لززان مجواهد سد. توجه بیس از جر یه جذایبت جسمی در انتخاب همسر ضرورت ندارد. زیرا نه تنها بعد از مدتی از بدن می رود بلکة به صورت عادی می شود. درآمد از دیدگاه بعضی افراد بالا بودن سطح درآمد و داشتن امکانات رفاهی از ضرورتهای نخستین ازدواج می باشد در حالی که تامین چنین امکانی تقریبا" در زمان حال برای اکثریت افراد جامعه غیر ممکن است و در جامعه امروزی زوجین باید در کنار هم برای تامین نیازهای زندگی تلاش بنمایند. میزان تحصیلات بالا بودن تحصیلات رابطه مستقیمی با سعادت و خوشیختی انسان دارد و از فساد و تباهی جلوگیری می کند؛ در بیشتر خانواده ها اعتقاد بر این است که پسر نباید تحصیلاتش کمتر از دختر باشد.اگر چه وجود تحصیلات هميشه شعور و آگاهی را به همراه ندارد. برنت یکی از محققین اجتماعی اعلام می دارد که ‎Glos‏ استحکام خانواده و تحصیلات ارتباط معنی داری وجود دارد.

صفحه 12:
بسیاری از اختلافات و درگیریهای زناشویی ابتدا از چیزهای به ظاهر بی افمیت شروع می شوز و لی همین مسادل کوچک زمینه ساز عصبانیت ها و درگیریهای زوجین می شود. اختلاف سطح تحصیل بین زن و شوهر درک متقایل بین آنها را کم می کند بنابراین می توان نتیجه گرفت که هر چه اختلاف سطح تحصیلات کمتر باشد احتمال بروز اختلاف نیز کمتر می شود. اعتقادات و مذاهسب هرکس بر اساس باورهای ذهنی خویش رفتار می کند و متناسب با آن شخصیت ها شکل می گیرد. اختلاف در ارزش ها و باورها بر خوب یا بد بودن افراد صحه نمی گذارد. هر شخصی برای خود ارزش ها و باورهای قابل احترام دارد؛ با توجه به اين امر حتما* باید قبل از ازدواج میزان دوری و نزدیکی اعتقادات مشخص شود چرا که اختلاف در اين زمینه تاثیران نفی در استحکام خانواده می گذارد.

صفحه 13:
بوسارویل یکی از محققین اجتماعی اعتقاد دارد که زناشویی میان زن و مردی که مذهب متفاوت دارند بر دشواریهای خانوادگی می افزاید. عامل اقتصادى ديدكاه بك فرد از خانواده بالا با فردى كه از نظر اقتصادى در سطح يايينى قرار داود مققاوت است و رسیدن به یک تفاهم عینی و منطقی اگر محال نباشت بسیار مشکل است. عامل فرهنكى } ‎ae‏ هر ذرد خصوكيات و بينش تفای را که در لن رش ر زننگی کروه است به خود می گیرد و در بیشتر موارد بر اساس آن آموخته ها عمل می کند؛ هرچه اختلاف فرهنگی بین زوجین بیشتر باشد آنها در درک یکدیگر با دشواریهای وی نرق و۳9

صفحه 14:
همجواری و جغرافیا یکی از دانشمندان با پذیرش نظریه همجواری می کوید ازدواج در میان اشخاصی که از نظرمکان به یکدیگر نزدیک می باشند بیشتر انجام می گیرد. زیرا این افراد به دلیل نزدیک بودن صفات و ‎Gale‏ همگون بیشتری دارند ادامه نسل و طرز تفکر در مورد امور جنسی زوجین با در نظر گرفتن مسائلی خاص و همین طور با انجام آزمایشات مربوط به سلامت ژنتیکی خطر تولد کودک معلول را تا حد امکان کاهش می دهند. از نظر روانشناسی تمایلات جنسی هر تنخص به سه عامل وابسته به هم مربوط است. این سه عامل عبارتند از: جنسیت شخص. رفتار جنسی شخص و هویت جنسی این عوامل که در رشد و پیشرفت شخصیت تاثیر می گذارد ‎“Le game‏ عوامل روانی جنسی نام دارد.

صفحه 15:
تناسب و تعادل در میزان تمایلات جنسی زوجین در موفقیت زندگی زناشویی تاثیر دارد. هرچه این تناسب بیشتر باشد به همان نسبت رابطه جنسی لذت بخش تر و اختلاف زناشویی کمتر می شود. اخلاق آنجه مايه تحكيم و يايه سازش روابط خانوادكى است اخلاق خوب هر يك از طرفين است و همين اخلاق خوب است که بسیاری از اضطرابها و استرس ها را کاهش داده و کم می کنند. نجابت و اصالت خانسوادگی هر فرد از والدین و محیط خانوادگی چیزهایی را فرا می گیرد و تحت تأثیر جو حاکم بر آن محیط قرار دارد. اعضای خانواده ای که در یک محیط باشند تاثیرات ‎ee ee‏ باشد تأثیر منفی و اگر این محیط سالم و پاک باشد تاثیر مثبت در تربیت فرد می گذارد.

صفحه 16:
رشك عاطفی و فشکری رشد عاطفی و فکزی تنها به سن بستکی ندارد. بلکه عوالی مانند: سن روانی, اجتماعی. عاطفی و سن جسمانی مواردی هستند که در این رشد قرار دارند؛ شخصی که به این رشد رسیده در مورد بنشیاری از مسائل و مشکلات زندگی نظری واقع بینانه دارد.وی در حال حاضر زندگی می کند ((معیسارهسای ازدواج موفسق)) این ملاک ها به ترتیب اهميت به شرح ذيل مى باشد: ‎)١‏ عشق و علاقه ۲) درک و تفاهم } ۳ احترام متقابل, ارضاء نیازهای متقابل, ارزش گذاشتن به نظرات یکدیگر. ۴ احساس خشنودی و رضایت ۵) مشارکت و همکاری: همسران در زندگی باید گذشت و مشارکت داشته باشند.

صفحه 17:
۶) تلاش به تغییر خود نه مزمت دیگری: همسران در زندگی مشترک باید سعی کنند برای جلوگیری از مشاجرات و اختلافات. اخلاق و رفتار خود را تغییر دهند نه اينکه مرتب طرف مقابل خود را مورد سرزنش و نکوهش قرار دهند. ۷میان لحساساته رنى که از رفتار شوهرش طراحت است باید و بیان کن(النجه با خوشرویی و ملایمت باید احساس منقی را بیان کند) چون مرد نمی داند این رفتارش باعث ااراحتسی همسرش ‏ می ‏ شود. پس در بیان این احستاسات دو نکته باید دب نظر گرفته نشود ایا تحوه بیان و دیگری با کوچکترین رنجش درصد رفع آر بش ۸) هدفداری: همسران باید در زندگی و ازدواج خود هدف مشخص و معینی داشته باشند تا بتوانند برنامه ریزی دقیق تر و تصمیم گیری صحیح تری داشته باشند.

صفحه 18:
‎)٩‏ احساس امنیت: همسرانی که احساس امتبت می کنند این احساس باید در سایه تفاهم و عشق بوجودآید. ‏۰ اصل مهم در زندگی مشترک: خانه یا خانواده مدرسه ای است که باید در آنجا مهارتهای زیادی باد گرفته شود. ‎تيدرف)١‎ ‏هویت. خصوصیات و ویژگیهای یک فرد. فردیت فرد مى باشد. فرديت را نمى توان عوض کرد چون از بچگی به این صورت پرورش یافته و تربیت شده است. ‏۲) تسوافسق و تفاهم ۲ توافقبر سر سبک اصول زندگی مثلا" محل زندگی, اعتقادات مذهبی, بیتش سیاسی. ‏تفاهم: فهمیدن حال فرد مقابل به طور مقابل می باشد.مثلا" تفاهم همسران در زمیته نوع تربيت فرزئدان.

صفحه 19:
۳ مسحست محبت از سه طریق دریافت و منتقل می شود: الف) محبت کلامی: علاقه را باید ابراز کرد. ب) محيبت وفتارى: خزيد روسوى. كفاش و- ج) محبت دیدنی: بوسیدن, نوازش كردن و... یعنی اينکه انسان خودش را جای کس دیگری بگذارد و عینک کس دیگری را به چشم بزند.مثلا" مردی که وارد خانه میشود و از مشکلات کار وغیره صحبت می نماید همسر وی در پاسخ باید با شوفرش همدلی کرده و بگوید بله. حق داری» خیلی خسته شدی و غیره

صفحه 20:
۵) صمسمست هر انسانی نیاز دارد از کس دیگری برخوردار باشد تا بدون دغدغه و نگرانی هر آنچه در دلش است به فرد مقابلش بگوید. ۶) حصاست هر انسانی نیاز دارد که به شخص دیگری تکیه کند و از حمایت وی برخوردار شود. در بعد معتوی» خدا و در بعد مادی اول همسر و بعد پدر و مادر و سپس دوست به عنوان حمايت کننده ها هستند. ۷) تصمیم گیری مشترک در همه امور در ازدواج موفق زن شوهر. باید هر دو نیم من باشند تا زندگی موفقی داشته باشندو اگر هر دو من باشند زندگی جهنم می شود.

صفحه 21:
4) اعتماد متقابل انسان بايد رفتارى داشته باشد كه هم به طرف مقابل اعتماد كند و هم اعتماد طرف مقابل را جلب کند. ‎)٩‏ برخورداری از حسطه اختصاصی ‏هر فردی یکسری علائق و خواسته های شخصی دارد که باید به آنها در حد متعارف توجه شود و جای مانور برای آنها وجود داشته باشد. ‏۰) احستسرام ‎ee ere‏ مقابل ‏همسرمان است و احترام به حقوقی که همسر در مقابل ما دارد. زن و شوهر باید به کلیه حقوق یکدیگر احترام بگذارند.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان