سایرتحقیق و پژوهش

 ویژگی های نظام آموزش و پرورش ایران تفاوت و تشابه آن با کشور آلمان

صفحه 1:
عنوان تحقیق: ویژگی های نظام آموزش و پرورش ایران تفاوت و تشابه آن با کشور آلمان دانشجو:

صفحه 2:
مقدمه: همه جوامع انسانى كذشته وحال علاقه ویئه ای به آموزش داشته اند و برخی محققان گفته اند تعلیم( که یکی از فعالیت های از فعاليت ها و نهاد های آموزشی ملیع کافی اختصاص نمی دهند اما دست کم به نقش محوری آنها معترفند که دلایلش هم معلوم است چون اولا معلوم است بچه ها وقتی به دنا می آیند آموزشی است)دومین حرفه کهن است.همه جوامع برای پشتیا بی سواد و بی دلنش هستند و از هنجار ها و دستاورد های فرهنگی جمع یاجامعه ای که ازن سرد رآورده اندهیچ نمیدانند.ما به کمک آموز گاران و معلمان غیر حرفه ایشان در خانواده و محیط پیرامونشان(و نیز به کمکک منابع آموزشی ای که رسانه ها و اکنون موارد)به گونه ای فرهنگ پسند رفتار کنندبرخی افراد اين مهارت ها را آسان تر از دیگران فرا می گیرند و بابراین آموزش به عتوان سازو کار رنت فراهم کردهآظرف چند سال می توانند بخوانند و بنویسند و حساب کنند(و دست کم در طبقه دلایلش هم معلوم است.بررسی ها نشان داده آموزش در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه مسائل مربوط به خود را دارد.

صفحه 3:
در کشورهای پیشرفته امکانات آموزشی وسایل کمک آموزشی تفریحات و ورزش و استفاده از رایانه و امکان جستجو و دسترسی به مطالب و مراجع در دستور کار است اما به دلیل جو حاکم در جامعه کیفیت آموزش و اشتیاق دانش آموزان به یادگیری نسبت به گذشته تنزل پیدا کرده است.در مقابل در کشور های در حال توسعه به رغم تمایل دانش آموزان به تحصیل و ادامه آن تا مقاطع بالاتر و امکانات آموزشی بسیار کم تر است.کاقی نبودن بعداه گلاس ها غیر استاندازدبودن آناق های درس از بظر تهویه و تور و انداره. از جمله مواج آموزش کارامد است:

صفحه 4:
سیستم آموزشی در آلمان چهار مرحله است: ۱-پیش دبستانی/۲-دبستان/۳-دبیرستان ودوره های کارآموزی/۴-تحصبلات تکمیلی ادامه تحصیل تا کلاس نهم برای کود کان اجیاری است. پیش دبستانیاین دوره یکسال است که در آلمان خوانده می شود. دبستان‌:این دوره ۴ با ۶ ساله است که در آلمان خوانده می شود. دبیرستان وکا رآموز:پس از دبستان گزینه های مختلفی برای ا اين دوره تا كلاس نهم يا دهم طول ميكشد.بس از اتمام دانش آموزان مى توانند يا به سیستم آموزش بدهند ويا يكك دوره اب وجود دارد. که عبارتند از: آموزش کار بگذرانند.قانون اجبار تحصیلات با پایان اين دوره تمام نمى شود جز اين كه سن فرد به 14 سال رسیده باشد. این دوره تا کلاس دهم طول می کشد.پس از اتمام دانش آموزان می توانند با به آموزش ادامه بدهند و یا یک دوره آموزش کار بگزرانند.قانون اجبار تحصیلات با بايان اين دوره تمام مى شود و مى توانند فارغ التحصیل بشوند.ادامه تحصیل در ۱ دانشكاه هاى فنى حرفه اى مقدور است. 1

صفحه 5:
ee ‏يس ومع دلا دوت تزع سل ی دور زگ رد‎ یهت زار درس و ی موق سیم یت رایزام اي خر لبط یت زرف مزر زر ار ور زرط رم دز رد ور رس رک رک رت مر ‎Att Sle‏ از در پر زک ژد کدی رارق رب ار رد

صفحه 6:
پیش دیستانی: در کشور آلمان دولت موظت است که برای ه رکود کك ۳ ساله یکجا در مهد کودک ایجاد کند خصوصا که اين مهد كودكك باید در منطقه ی مسکونی والدین باشد البتهثبت نام در مهد کودک تا سال ۲۰۰۷ اجباری نبوده است ولی اکثر والدین فرزندشان را تا پایان ۳ سالگی به مهد کودک می فرستند.لبته این مهد کودک ها از طرف دولت بودجه دریافت می کنند و به همین علت میزان شهریه پرداختی نسبت به درآمد والدين تعيين مى شود.آموزش پیشدبستانی درآلمان براساس ایده رادولف اشتاینرپایگذارسیستم متحول والدورف است.آموزش های قبل ازدبستان درموسساتی به نام مهد کود ک و کود کستان ارائه میشود موسسات مذ کورازطرف مرا کزصنعتی بازرگانی اتحادیه کار گران کلیساها موسسات خصوصی وخریه ایجادواداره میشوندوتحت نظارت عالیه اداره اداره خدمات کود کان ونوجوانان هرایالت قراردارد.

صفحه 7:
فعالیت های آموزشی در کود کستان: مجسمه سازی.نقاشی سرود و آوازخوانی بازی های دسته جمعی شنیدن افسانه وداستانهایی که مربی براى. کود ان میگوید.نمایش فیلم های متنوع واموزشی بازدیدازمحلهایی چون باغ وحش موزه هافروشگاه ها.نمایشگاه هاوتثاتر کود کان شه رکهای بازی.اصولابرنامه ی کانونهای اموزشی قبل ازدبستان درالمان بسیارمتنوع است.وبرحسب گروه سنی کود کان ومنطقه ای که کود کستان یامهد کود ک درآن قرارگرفته است تفاوت دارد.بطور کلی اهداف این دوره اموزشی رامیتوان پرورش حس زیباشناسی,ترییت بدنی شناخت مسایل پیرامون خویش, ترییت قدرت تشخیص وامادگی لازم برای انجام کارهای مفیداجتماعی ذ کر کرد.منیع( کتاب اموزش پرورش در کشورهای پیشرفته وصنعتی انگلستان والمان. تالیف:د کتراحمداقازاده)

صفحه 8:
سیستم آموزشی درایران؛آموزش پیشدبستانی؛مشتمل بردوره آموزش اختیاری 1ساله ویژه کودکان سنی5سال باهدف آمادگی کودکان در جهت ورود به مراکز آموزش ابتدایی می باشد. آموزش اپتدایی:مشتمل در دوره ی آموزشی 5 ساله ویژه ی کودکان رده های سنی 6 تا 11 سال می باشد. آموزش راهنمایی:مشتمل بر دوره آموزشی 3 ساله مختص دانش آموزان رده های 11 تا 14 سال می باشد. آموزش متوسط:مشتمل بر دوره ی آموزشی 3 ساله بوده و به 3 شاخه نظری فنی حرفه ‎al‏ و مهارتی(کاردانش)تقسیم می گردد. | شاخه نظری:آن دسته از دانش آموزانی که به انتخاب شاخه فوق مبادرت می نمایند ملزم گذراندن 96 واحد آموزشی تا زمان اخذ گواهی نامه آموزش متوسطه در یکی از 3 رشته ادبيات و علوم انسانى و رياضى و فيزيك و علوم تجربى مى باشند. 1

صفحه 9:
پیش دبستانی:سن ورود کودکان به کودکستان ها همانطور که گفته شد در آلمان از 3 سالگی است در حالی که در ‎Ulu!‏ سن ورود کودکان ابتدا طبق ماده اولین آیین نامه از 4 تا 9 سال بود و تا این که بعد ها از سن 3 تا 6 سالگی به تصویب رسید.و بعد ها در سال 1353 وزارت آموزش و پرورش طبق انتشار بخش نامه ای به اعمال استلاحاتی در آیین نامه مبادرت نمود.طبق این تغیبرات تنها آن دسته از کودکانی که از سن 5 سال تمام برخوردار بوده اند از حق ثبت نام در کلاس های آمادگی بهره مند گردیدند از جمله مهم ترین برنامه های اين مراکز می توان به بازی های مرسوم آموزش مقدماتی خواندن و نوشتن نقاشی و بازی با عروسک و اشکال هندسی اشاره نمود.از جمله انواع مهد کودک که در حال حاضر در سراسر کشور فعالیت دارند:مهدکودک خصوصی. مهدکودک های خود محوز که وابسته به موسسات دولتی بوده مهدکودک ها ادارات آموزش و پرورش که به ثبت نام از فرزندان زنان شاغل در آموزش و پرورش مبادرت کی مات في دكودى های انجین های سای سارمان بوزستی ‎Sore‏ آنجمن هاو زوستايئ.

صفحه 10:
برنامه های آموزشی مقطع پیش دبستانی:1-برنامه های علمی و عملی آموزشی که بر مشاهده ی بازدید آموزش زبان فارسی ریاضیات مقدماتی مفاهیم ابتدایی علوم و اعتقادات مذهبی مشتمل می گردد.2-فوق برنامه های آموزشی که بر صنایع دستی خمیر بازی بریدن و چسباندن اشیاء نقاشی بازی های فکری قصه گویی شعر خوانی و تمرینات بدنی مشتمل می گردد. اهداف آموزشی:مهمترین اهداف مقطع آموزش پیش دبستانی شامل:1-رشد جسمانی ذهنی عاطفی و اجتماعی کودکان در پایه ی اصول اخلاقی و مذهبی.2- افزایش سطح توانایی ها و استعداد های کودکان.3-آماده سازی و تربیت کودکان جهت درک مقاهیم علمی و ذهنی.4-رشد و پویش زبان فارسی هم سطح با زبان های محلی.

صفحه 11:
5-آماده سازی و تربیت کودکان جهت بر قراری هم کاری ها و معاشرت های اجتماعی. 6-همایت از خانواده های کم در آمد در روند تربیتی و تحصیلی فرزندان.تعداد دروس هفتگی مدارس ابتدایی بسته به سن کودک از 20 تا 30 درس متفاوت است. مضوعات اصلی را خواندن نوشتن و ریاضیات تشکیل می دهند علاوه بر آن کودکان بطور مقدماتی با دروسی که در مدرسه راهنمایی خواهند آموخت آشنا می شوند.این دروس عبارت اند از تاریخ جغرافی علوم اجتماعی زیست شناسی فیزیک شیمی موسیقی هنر و ورزش شرکت در کلاس های آموزش اصول مذهبی تقریبا در همه ی مدارس اجباری است اما در بعضی ایالات شرقی به جای کلاس اصول مذهبی ‎Jaleo‏ غیر دینی آّن یعنی کلاس اخلاق برگذار مى شود.تحصیل در مدرسه ابتدایی 4 سال به طول می انجامد.در برخی از ایالات مردودی دانش آموز در یک سطح او را از شرکت در مدرسه گرامر محروم می کنند و در صورتی که همان سطح برای دومین بار یا مجموعا 3 بار رد شود این بدان معنی است که باید در یک مدرسه ویژه کند آموزان ثبت نام شود.

صفحه 12:
مدرسه بر اساس ارزیابی معلم از عملی کرده تحصیلی کودک و توانایی ها و علائق او تعیین می شود و معلمان می توانند از پذیرش کودکی در مدرسه گرامر با راهنمایی در صورتی که بنظر آنان دانش آموز مورد نظر به معیار های لازم دست نیافته باشد ممانعت ورزند.کودکان آلمانی در سن 6 سالگی برای گذراندن مدت زمان 4 سال آموزش ابتدایی نخستین وارد مدرسه می شوند در این مدارس محیطی تربیتی آموزشی و اجتماعی برای کودکان آلمانی فراهم گردیده است.هدف مدارس ابتدایی پرورش کامل استعداد های نهفته هر کودک است معلمان مدارس ابتدایی باور دارند که اين مسئولیت آن ها است که به شناسایی کودکان ضعیف تر مبادرت نموده و به آنها در زمینه ی درسی یاری برسانند معلمان زمانی را برای کمک به دانش آموزان ضعیف تر چه در کلاس و چه بعد از کلاس اختصاص مي دهد

صفحه 13:
مطابق سیاست های آموزش کشور مدرسه باید تجربه ای لذت بخش برای کودک از اين رو برفراری ارتاط با کودکان الرامی است در لین رابت معلمان متداکر شدند که باری دای کلاسی که مجتمل بر تمرینات درسی به منظور جلب نظر و علاقه دانش آموزان صورت فى كبرد.شايان ذكر است که اين سياست طى 2 سال اول امورش كودى معمول است.آنها عقيده دارند كه آموزش رفتار ‎sla‏ اجتماعى جزء مهمى از برنامه آموزشى كوكان در مدارش يانه مب پاش تایه اعتفاه پسهارت آاز کارگروهی موی ‎aoa seis‏ خصوصی به عنوان مکمل آموزش کلاسی در جهت بالا بردن سطح روابط اجتماعی و به منظور آسان کردن فرآیند یادگیری می باشند مورد تاکید می باشد.مفهوم نمره ‎a‏ عنوان معیاری نمایانگر عملکرد کلاسی به دانش آموزان پایه دوم و سوم آموخته می شود بنابراین وقتی آنها وارد پایه چهارم می شوند کاملا از سیستم نمره دهی آگاهی دارند.معلمان سبک آموزش کلاسی را نیز در پایه چهارم تغییر می دهند.

صفحه 14:
آنها شروع به آموزش دروسی می کنند که جنبه نظری بیشتری داشته باشد.در این زمان همچنین از تعدادی برنامه های آموزشی کاسته می شود تا دانش آموزان پایه چهارم جهت ورود به مقطع آموزش مقدماتی متوسطه آماده شوند.در واقع معلمین بر جدا سازی کودکان از محیط آرام ولی پر دغدغه مدارس ابتدایی مبادرت می نمایند.در پایان مقطع چهارم کودکان از مدارس ابتدایی به یکی از چندین مدارس مقدماتی متوسطه را می یابند.معلمین پایه یکی از اين مدارس را به دانش آموزان پيشنهاد می کنند با این حال تصمیم گیری نهایی توسط والدین کودکان صورت می گیرد.منبع:کتاب نظام آموزشی ایران(دفتر سنجش افکار و اطلاع رسانی).

صفحه 15:
اهداف آموزش وپرورش درمقاطع ابتدایی در ایالت های محتلف یکسان نمی باشد اما اقلب آموزگاران به پرورش اخلاق وشخصیت کودکان وایجاد علاقه به کار درآنان توجه خواصی معطوف می دارند.روش آموزش مبتنی برتجربه آموزی وآموزش و پرورش فردی است ورسم برآن است كه نا كودكان را براق وروذ به مقاطع تحصيل بالاتر آماده سازئد وبرنامه درس رن کوت مرس با ار فرإكيرى مهار ها اس وی رتش 2 كردن استدلال نمودن)اشت .در دورة ى ابتذابى شاكردان بطور معمول موظف آنه 05 روردرسال در مدرسه حصورداشته باشندوساعات كاردرمدرسه 5 روز درهقتة هارساعب 8صي 11ت ار طهر طول می كش اصولا آمورش متوسطه در آلمان بت 012 اول و دوم متوسطه تقسیم می شود. دوره ی اول متوسطه در مدارسی چون هاپت شوله کرت الب وم ار وم دردبیرستان هایی چون گیمنا زیوم وگزامت شوله یا مدارس جامع وهنرستان ها ومدارس فنى وحرفه اى كه معمولاازسال دهم تحصيلى تاسال سيزدهم بى طول مى انجامدارائه ميكردد.منيع:كتاب آموزش و يرورش دركشورهاى بيشرفته وصنعتى انكلستان وآلمان.تعلیف: دکتراحمدآقازاده. صفحه 53 نوبت چاپ:اول زمستان 83

صفحه 16:
مقطع دبستان درایران:درایران سن ورود به مدارس ابتدایی باسن ورودکودکان المانی متعاوت اس تدرایران کودکان ارس ن 7سالگی واردمدارس ابندای ی میشوندودوروس درهفته24ساعت ارائٌه شده است وزمان هرکلاس 45دقیقفه میباشدوشروع کلاسها ازسات8صیح تا1بعد از ظهرمیباشدودرایران دانش اموزان در سال 219روزدرمدرسه هس ورنام ‎Glo‏ آموزشی مقلم اندایی که مهمترری اهاعبارندار علوم فرانی وعیمات دینی انشاواملاقارسی زبان فارسی (خواندن ودرک مطلب)تعلیمات اجتماعی علوم هنری(نقاشی خطاطی کاردستی) علوم طبیعی وبهداشت علوم ریاضی ورزش وتربیت بدنی. اهداف مقطع آموزش ابتدایی: 1- برقراری قضلی مناسب اموزشی جهت پیشرفت اخلاقی واعتقادی دانش اموزان 2- پرورش استعدادهاوخلاقیت های کودکان 3- بهبودقدرت بدنی وجسمانی کودکان 4- آموزش خواندن نوشتن محاسبه وبرقراری معاشرت اچتماعی پاسایراعضااجتماع 5- اموزش مسائل بهداشت فردی وگروهی

صفحه 17:
دییرس نان س از4س ال آموزش ایندار ال كر اشاح كي ره داس آمورام ت اولین شا » مود پرستان عموب ی تامیده میشود.ای ی بوع مدرس برای کسانی است که ازنظرعلمی کمتر مهارت دارندوانتظارمیرود پس ازمدرسه درمشاغل قنی ودستی مشغول به کارشوند.دروس اصلی که دارندوانتظارمیرودپس ازمدرسه درمشاغل بکارشوند.دروس اصلی که دراین دوره تدریس میشوندعبارتنداز:زبان المانی حساب تاريخ مشاغل وصنایع دستی.دربعضی ازایالته | دربرنامه درسی یک زبان خاص (فرانسوی انگلیسی یاروسی)نیزگنجانده شده است.مجموع دروس هفتگی30تا33درس میرسد.پس از5یل6سال دانش اموزان ازدبیرستان فارغ التحصیل ومعمولابرای کاراموزی واردیک محیط شغلی فنی یادستی میشونداما کسانی که نمرات بسپارخوب میگیرند میتوانند میتوانندواردرشته های تجاری یاپزشکی شوند.شاخه دوم یامدرسه متوسط نامیده میشود.

صفحه 18:
این دوره مخصوص دانش اموزانی است که واردکاراموزی درحرفه های تجاری یاپزشکی خواهندشدتادراموربازرگانی یاحرفه پرستاری یاتکنسین پزشکی شاغل شوند.دراین مدارس تاکیدبیشتربرروی ریاضیات ومهارتهای زبانی است تاکارهای دستی. کلاسهادرمدرسه شامل گروهی ازدروس اجباری ازجمله زبانهای انگلیسی فرانسوی المانی ریاضیات شیمی فیزیک تاریخ-دین واخلاق وگروهی ازدروس اختیاری نظیرشیمی پیشرفته فیزیک پیشرفته ریاضیات پیشرفته وزبانهای یونانی ولاتین است.به دانش اموزان پس از13سال تحصیل وقبول شدن درامتجان جام مدرکی اعطا ميشود.غلاوه بردنوع مدرسه» اى كه ذكرشددريعضى ازنقاط المان (خصوصادرشرق کشور) شمامیتوانیدمدارس جامعی بیابید.منبع:کتاب نظام اموزشی ایران-دفترسنجش افکارواطلاع رسانی.

صفحه 19:
مقط ع آموزش راهئماء ی درایران؛درایران برخلاف المان ۲ »> بعداز4 ال ابتدایی‌دشاخه ازمدارس پیش روی انهاست که هرکدام ازان مدارس دانش اموزرابرای حرفه ای دراینده اماده میکندایران پس از5سال ابتدایی دانش اموزوارد مقطع دیگری بنام راهنمایی که به مدت 3 سال است میشود.این مقطع دارای اهدافی ازجمله:1-افزایش تجربیات ودانش عمومی دانش اموزان2-شناسایی استعدادهای فردی وجهت دهی به چنین استعدادهایی ازطریق تشویق جوانان به حضوردرمراکزاموزش متوسطه. مهمترین برنامه های آموزشی: 1- زبان وادبیات فارسی ریاضیات زیست شناسی تعلیمات دینی2- تاریخ جفرافبا زبان عربی علوم اجتماعی علوم هنری3- شناخت حرقه وقن زبان خارجی امادگی دفاعی علوم فرانی. wl

صفحه 20:
مقطع تکمیلی متوسط:ان دسته ازدانش اموزانی که درمقطع مقدماتی متوسطه به کسب مدرک عتمی پایان دوره نائل امده اندباگذراندن دوره اموزشی‌3ساله موفق به اخذدييلم متوسطه كرديده درصورت تمایل باگذراندن دوره 1ساله پیش دانشگاهی ازامکان حضوردرازمون کنکورورودی دانشگاه هابرخوردارمی گردند. علاوه براین دوره‌5ساله فنی حرفه ای نیزجهتتکنسین دررشته های مربوطه پس ازگذراندن دوره مقدماتی متوسطه به علاقه مندان ارائه میگردد. اهداف مقطع تکمیلی متوسطه:شاخه نظری:ارتقادانش عمومی وفرهنگی شناسایی شایستگی های دانش اموزان وهدایت انان به رشته تحصیلی موردعلاقه درمراکزآموزش متوسطه وآمادگی آنان جهت ورود به دانشگاه هاومراکزآموزش عالی. شاخه فنی حرفه ای:هدایت دانش اموزان به رشته های تحصیلی مربوطه اعم از(صنایع خدمات.کشاورزی و...) شاخه کارودانش:تربیت کادرماهرونیمه ماهر(استادکاراسرپرست.سرکارگر.

صفحه 21:
مقطع آموزش پیش دانشگاهی ایران؛مقطع آموزش پیش دانشگاهی جهت آمادگی دانش آموزان درورودبه دانشگاه هاومراکزآموزش عالی طراحی گردیده است.ازجمله مهمترین برنامه های اموزشی مقطع مذکورمیتوان به63 واحدمشترک اموزشی درکلیه مدارس36واحدویژه کلیه رشته ها(ریاضی فیزیک ادبیات وعلوم انسانی)36واحدویژه فنی- حرفه ای.32واحدفنی کار-دانش چهت کسب درجه دوم و48واحدجهت کسب درچه اول.32واحدپیش دانشگاهی شام ل نیازهای دروس پیش دانشگاهی وزبان های خارجی(انگلیسی فرانسه المانی)منبع:کتاب نظام اموزشی ایران

صفحه 22:
دانشگاه آلمان؛دانشگاه های آلمان به دودسته دولتی وخص وصی تقسیم میشوند.دردانشگاه های دولتی آلمان تدریس به زبان آلمانی انجام ميشود. آمادردانشگاه های حصوصی ندریس به زبان انگلیسی صورت میهذبرد: تحصیل دردانشگاه های دولتی برای شهروندان المانی وافرادخارجی که موفق به اخذپذیرش تحصیلی المان ازاین دانشگاه هاوویزای تحصیلی المان میشوندکاملارایگان میباشد.اماتحصیل دردانشگاه های انگلیسی زبان المان شامل هزینه های درحدود1500یوروبرای هرترم میباشد.این شهریه بستگی به دانشگاه و رشته تحصیلی متقاضی دارد.دانشگاه های دولتی وخصوصی کشورالمان همگی موردقبول وزارت علوم تحقیقات وفناوری ایران میباشند.دانشگاه معمولامحلی است برای فراگیری روشهای علمی ودانش نظری به عنوان رشته های معمول(کلاسیک/دانشگاهی میتوان ازرشته هایی مانندپزشکی حقوق علوم انسانی علوم طبیعی واقتصادی وتربیت معلم نام برد.به زودی تقریبادرتمام دانشگاه های المان دوره های تحصیلی بامدرکهای برابربااستانداردهای بین المللی عرضه خواهدشد.

صفحه 23:
تحصیلات دانشگاهی درالمان دردانشگاه هامجتمع های اموزش عالی-دانشگاه های عالی آموزش هنرمدارس عالی فنی و...امکان پذیراست. شرط ورودی > دانشگاه هاومدارس عاا ی فن ی داش ن دیب م دیرس ان 13ساله است.دارندگان دیپلم های دبیرستانی12ساله خارج ازکشورالمان پس ازگذراندن ازمون تشخیص علمی به تقاضای داوطلب یاپس ازطی دوره های یکساله درکالج ها ی مقدماتی میتوانندبه دانشگاه راه یابند.انتخاب رشته دانشگاهی نیزیراساس نوع تحصیل دراین کالج هاونمرات اخذشده صورت میگیرد.البته دردانشگاه امکان تغییررشته میسراست.تحصیلات دانشگاهی شامل دودوره پایه واصلی است.دوره پایه حداقل4نیمسال طول میکشد.ودوره اصلی حداقل4نیمسال برای مدارس عالی فنی وحداقل 8 نیمسال پرای دانشگاه هامیباشد.دانشگاه هادرالمان مستقل هستدوبودجه کلیه مراکزآموزش عالی که دولتی هستندازطرف مسئولان ایالتی ووزارت فرهنگ المان تامین ميشود.

صفحه 24:
هار دانتجویان و شعب تحصیلی دردانشگاه ها ترنته های تحص یلی دردانلدگاه هاوموسسات اموزش عالی بسیارمتنوع است وشامل موضوعاتی چون:علوم انسانی تعلیم و تربیت ادبیات فلسفه و الهیات هنرهای زیبا و کاربردی حقوق علوم اجتماعی و رفتاری مدیریت اداری و تجاری اقتصاد و تدبیر خانه خدمت بازرگانی علوم ریاضیات و علوم طبیعی علوم پزشکی و بهداشت مهندسی معماری ی شهرسازی بازرگانی و صنایع دستی حمل و نقل و ارتباطات فلاحت و کشاورزی جنگل داری و شیلات ارتباطات جمعی و اسنادی میباشد.بطور كلى قريب يه 300رشته تحصيلى ,ا700كرزايق تخصصى كه منجريه درجه دانشكافى ميشود و در دانشگاه ها و مراکز اموزش عالی المان وجود دارد مثلانرشته ریاضیات وعلوم طبیعی دربر گيرنده گرایش های تخصصی چون ریاضیات فیزیک کامپیوتر شیمی بیوشیمی زیست شناسی زمین شناسى دارو سازى يارشته علوم مهندسی با گرایش های معماری مهندسی شهری مهندسی الکترونیک مهندسی مکانیک مهندسی شیمی مهندسی حمل و نقل و ترافیک مهندسی محیط زیست و فناوری ارایه میگردد.منبع:کتاب اموزش و پرورش در کشورهای صنعتی و پیشرفته انگلستان و المان و سایت ویکی پدیا صفحه90.

صفحه 25:
برنامه درسی و شیوه های اموزش :امتحانات در پایان دوره تحصیلی به عمل می آید و دانشجویان موظفند کارنامه تحصیلی خویش را که در ان حضور دانشجو در جلسات دروس و شرکت در گفت و شنود های جمعی به ویژه در سمینارهارا مشخص کرده است به امتحان کنندگان که استادان دروس وی هستند نشان دهند تا انان اطمینان حاصل کنند که دانشجو حدنصاب شرکت در جلسات دروس نظری مربوط به رشته تخصصی خود را که ‎dl oni)‏ انا 01 اسك ب دس ۱ دانشجویان خارجی در آلمان:هرسال گروه کثیری از جوانان اروپایی و سایر ممالک جهان برای کاار آموزی حرفه ای و آشنایی با فناوری و فنون جدید که شالوده صنایع مدرن و اقتصاد بالنده آلمان برآتن استوار است در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی این کشور به تحصیل می پردازند. منیع:همان صفحه 93.

صفحه 26:
آموزش عالی در آلمان:آموزش عالی در آلمان شامل برنامه های تحصیلی می شود که بس از تعلیمات متوسطه برای مدت 4 تا 6 سال به طول مى انجامد و در تحقق بخشیدن به اهداف 3 گانه مشروح زیر به اجرا در می آید.1-تریبت کارشناسان و متخصصان چون مدیران محققان معلمان پزشکان مهندسان برای رفع نیازمندی های تیروی انسانی در بخش اقتصادی صنعتی و فرهنگی. 2-انجام پژوهش های کاربردی و بتیادین در چهت اجرای برنامه های اقتصادی و فنی و فرهنگی مورد لزوم برنامه های کلان ملی و منطقه ای. 3-تعمیم و توسعه ی علوم و فتون جدید و معارف عمومی به متظور بالا بردن سطح کیفی زندگی مردم.در آلمان در سال 2000 قریب به 337 دانشگاه.دانشگاه فنی و مدرسه عالی فنی وجود داش هر سال تحصیلی شامل 2 نيم سال مى باشدنيم سال اول تحصيلن در سوتامير در بابمز آغاز مى شود و در نيم سال دوم تحصيلى در فرورين يعنى ماه هاى مارس و آوريل شروع مى كردد.طول متوسط تحصيل بسته به نوع رشته و شعب تحصيلى بين 8 ‎121١‏ نيم سال به طول می انجامد.منبع:کتاب آموزش و پرورش در كشور هاى صنعتى و بيشرفته انكلستان و آلمان.سایت(صفحه 83)

صفحه 27:
جمله مهمترین وظایف وزارت فرهنگ و آموزش عالی مطابق قانون اصلاح قانون تاسیس وزارت علوم و و آموزش عالی مصوب 1353 می توان به موارد ول آساره موی 1 پررسی وارات اهداف اساسی حط مس ی و بربامه ربری بلیه سطوج آموزشی و پژوهش های علمی و برقراری هماهنگی میان برنامه های مذکور.2-تعیین اصول کلی برنامه های آموزشی و پژوهشی دانشگاه های کشور.3-تعبین ضوابط اساسی آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها موسسات آموزش عالی و موسسات پژوهشی.4-هماهنگی نمودن صوابط سارمانی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی موسسات پژوهشی و صوابط و اصول کلی مقررات استخدامی اعضای هیات علمی و سایر کادر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور پس از تایید سازمان اموراداری و استخدامی کشور(با توجه نيار قا و مقتضيات خواص فریی از سازمان هاى مرروطه) .5 هماشى نمودن ضوابط أصول كلى مقررات مالى و معاملاتى دانشكاه ها و موسسات آموزش عالى و موسسات بزوهشى با همكارى وزارت امور اقتصادى و دارايى و سازمان برنامه و بودجه در تسهيل فعاليت سازمان هاى مذكور.6-برنامه ريزى جامع توسعه آموزش عالى و يزوهش هاى علمى به منظور تربيت نيروى انسانى كاردان و متخصص مورد نياز كشور. آموزش عالى ايران

صفحه 28:
دانشگاه ایران: مراکز دولتی:در حال حاضر علاوه بر دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی وابسته به وزارت خانه های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی مراکز دیگری نیز با گس مور از وزار- وم تا وفناوری برش او اه مب مایت که از چم این کر ی وان او ای قی مرا ور آموزش و پرورش و موسسات آموزش عالی وابسته به سایر وزارت خانه ها نظیر وزارت آمور کار هب بت وبگراف راه و تراری و آشاره موی رو ‎class‏ داش ویان در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به این ترتیب است که آن ها جهت تحصیل در یک رش تحصیلی در یکی از مراکر آمورش عللی (دانشگاه دا کم و آمورشکده فنی اب رق | شده دروس و واحد هاى تحصيلى را در مدت زمان معينى به اتمام رسانده و به اخذ یکی از ۰ ۱ مداری ارا كار ا ب ‎enue apes eye‏ نائل مى آيند.

صفحه 29:
هم‌آکنون تعداد 94 دانشگاه و موسسه آموزش عالی بحت پوشس وزارت علوم تحفیقات و فناوری فعالیت می نمایند. گفتنی است که وظیفه سیاست گذاری برنامه ریزی هدایت تحصیلی بظارت و اررپایی اعظای مموز تاسس توسعه ی دانشگاه بورم وراه و کرش دانشجو و... در مراکز آموزش عالی کشور برعهده این وزارت خانه می باشد.علاوه بر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی مذکور طی سال 1371 دانشگاهی تحت عنوان دانشگاه جامع علمی-کاربردی به منظور تقویت آموزش های فنی و حرفه ای و تربیست نیروی انسانی ماهر مورد نیاز بخش های صنایع معاد کشاورزی و خدمات تاسپس گردید.این آمورش تا عمدتیردوره های کاردانی کارشتاشی مشتمل میگ دامکاری دستگاه هاهه اجرایی سازمان ها و وزارت خانه های به کارگیرنده دانشجویان مربوطه اجرا می گردد.

صفحه 30:
مراكز غير دولتی:به منظور افزایش مشارکت عمومی در ارائه خدمات آموزش عالی و کاهش بار مالی دولت در این زمینه و به دلیل افزایش روز افزون تقاضای اجتماعی جهت ورود به مراکز آموزش عالی در ایران دانشگاه ها و موسساتی در بخش غیر دولتی ایجاد کرو که سمل داشگای ها ‎Pal cle pies) Claes‏ دانشگاه آزاد اسلامی:نخستین دانشگاه غیر دولتی کشور پس از انقلاب اسلامی طی سال 1361 تحت عنوان دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل یافت.دانشگاه آزاد اسلامی در طول سال های آعاریی فعالیت خود با اسفاده ار فصتاهای آمورشی ساتمان ها تبهیرات و کارگاه هایی که از سوی مسئولین مناطق و افراد خیر در اختیار آنها قرار می گرفت گسترش یافت گفتنی است که دانشگاه مذکور در حال حاضر در بیش از 110 شهر کشور فعاليت دارد.

صفحه 31:
(موسسات آموزش عالی غیر دولتی(غیر انتفاعی)) تجربه راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی تقاضای روز افزون جوانان جهت ورود به مراکز آموزش عالی و علاقه مندی بخش غیر دولتی به مشارکت در آموزش عالی کشور موجب گردید که در سال 1364 شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب آیپن نامه تاسیس دانشگاه ها و موسونات امورش غالى غير ذواتق و غير التفاغى مباذرت نمايد.آيين ناعه مذكور كه به منظور بسيج كليه امكانات كشور در امر كسترش آموزش عالى مورد تصويب شوراى عالى انقلاب فرهنكى قرار كرفت در جهت بى كيرى اهداف ذيل به تصويب رسيد:-تامين نيروى انسانی متخصص مورد نياز كشور.-كسترش آموزش عالى در كشور در جهت پاسخ گوبی به نیازمندی های جامعه-بهره گیری از کلبه مدرک ارتقاء سطح دانش و فزهنك جامعه.-ايجاد زمینه های مناسب جهت فعالیت همه جانبه مردم جهت گسترش و اعتلای دانش و پژوهش در كشور لازم به کر است که در مال حاصر2د موسسه آموزش عالی عبر دولتی غبر انتفاعی ب1 برخورداری از تعداد 16091 دانشجو در کشور فعالیت دارند.

صفحه 32:
آموزش ار راه دور: دانشگاه پیام نور با برخورداری از ساختار ویژه و متفوت با نظام آموزشی سایر دانشگاه های کشور و به متظور ارتقاء سطح علمی فرهنگی جامعه گسترش آموژشعالی در تقاط کشور و راهیابی تعداد پیشتری از داوطلبان مستعد به مراکز آمورش عالی فراهم آمورد امکان ادامه تحصیل برایداوطلبینشاغل یا خانه دار تامین بخشی از نیرو های تخصصی جامعه و استفاده موتر از نیروها و امکانات علمی کشوردر سال 1366تاسیس پافت.در این شیوه آموزشی از ابزار آموزشی نظیر متون درسیخود آموز نوار های ویدئویی کتاب های آموزش و آزمایشگاهعی روش های آموزشی مکاتبه ای و تشکیل کلاس های رفع اشکال حضوری بهره گیری می شود.از سال تحصیلی 78-1377 دانشگاه پیام نور به گزیتش دانشجو از طریق برگزاری آزمون سراسری در 8 رشته تحصیلی در مقاطع آموزشی کارشناسی و کاردانی مبادرت نموده است. گفتنی است که اين دانشگاه از 147 مرکز در سطح کشور برخوردار می باشد.

صفحه 33:
این دانشگاه طی سال تحصیلی 78-77 بر 146990 نفر بالغ گردیده که 76437 نفر(52درصد)آن به دانشجویان زن و تعداد 70553 نفر(48درصد)به دانشجویان مرد تعلق دارد.از جمله مهمترین رشته های آموزشی دانشگاه پیام نور می توان به آمار ریاضی شیمی فیزیک کامپیوتر مدیرت بازرگانی حسابداری زبان کتابداری زیست شناسی ادبیات فارسی روانشناسی علوم اجتماعی علوم تربیتی جغرافیا و الهیات اشاره نمود.دوره های تحصیلی در آموزش عالی کشور ایران می توان به دوره های آموزشی کاردانی کارشناسی کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای و تخصصی اشاره نمود. دوره ی کاردانی:نمداد واحد های دوره ی کاردانی بر 68 نا ۶2 واحه درسی بالغ گردیده تحصبل در لین دوره معمولا 2 سال به طول انجامیده و به دانش آموختگان اين دوره مدرک کاردانی اعطا می گردد. دوره ی کارشناسی:تعداد واحد های دوره ی کارشناسی بر 130 تا 145 واحد درسی بالغ گردیده تحصیل در این دوره معمولا 4 سال به طول انجامیده به دانش آموختگان این دوزه مدرک کارشناسی اعطا می گردد.

صفحه 34:
دوره ی کارشناسی ارشد:تعداد واحد های کارشتاسی ناپیوسته بر 28 تا 32 واحد و کارشناسی ارشد پیوسته بر 172 تا 182واحد درسی بالغ می گردد.تحصیل در دوره ی کارشتاسی ارشد پیوسته 6 سال و در دوره کارشناسی ارشد نابيوسته 2 سال به طول انجاميده و به داتس آموختگان آن مدرک کارشناسی ارشد اعطا می گردد. دوره دکتر: اد واحد های دوره دکتری نیز بر 42 تا 50 واحد درسی مشتمل بر واحد های آموزشی و پژوهشی بالغ می گردد. آموزش دوره دکتری 4/5 سال به طول انجامیده و به دانش آموختگان لن مدرک دکتری اعطا می گردد. از جمله مهمترین شرایط ورود به دوره های کاردانی کارشناسی(پیوسته و ناپیوسته) کارشناسی ارشد پیوسته و دوره های دکتری عمومی(یزشکی دارو سازی دندان پزشکی و دام پزشکی)می توان به موارد ذيل اشاره نمود:1-برخورداری از گواهی ۲ پایان دوره موس طه رد راعکل ,۲ عارج از کل ور)موره تا ۰ وزار > آموزش و پرورش و 1۳ برخورداری از گواهی نامه ی دوره ی کاردانی جهت ورود به دوره کارشناسی ناپیوسته که برحسب مورد به تایید وزارت علوم تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی رسیده ا ‎Coe eng‏ رو دی تست ناس توارط و نون آموزش رایگان ۳ پرداخت شهربه ‎Gilles‏ تعرفه و مقررات مراجع ذی ربط.منیع:کتاب نطام آموزشی ایران.

صفحه 35:
تربیت معلم در آلمان:از آن جایی که در آموزش و پرورش نقش نیروی انسانی بسیار با اهميت است و معلم از مهمترین عوامل موثر در رشد و توسعه کیفی و محتولیی آموزش و برورش به شمار مى رود لذا بايد مسئله كزينش معلم را به تصادف محول كرد و افرادى را كه به مراكز تربيت معلم معرفی کرد که فاقد شرايط كافى براى احراز اين حرفه هستند.بايد شرط ورود به مراكز تربيت معلم را صرفطر از اینکه فرد ركاء دوي تعلق ققد ب دار ل كسان نانس تله متوسطه کامل با سوابق درخشان تحصيلى و دارا بودن ساير ويزكى هايى كه براى ورود به ری ارم اس رای رال ریس 2 بر معیارها و موازینی از نظرعلمی معتبر و از حیث نتیجه قاطع و اطمینان بخش باشد.بعد از مرعاه اماب در دومین مرعله امین تروی انسانی بمب عنوان ترست وآناه سار معلمان مطرح می شود.

صفحه 36:
در روزگار ما اغلب کارشناسان امور تربیتی بر اين باورند که رسالت معلم و اهمیت کار آموزش مستلزم آن است که معلمان عموما از تخصص حرفه ای و آزمودگی و تحصیلات حتی المقدور بیشتر و بالاتر برخوردار باشند.برنامه های تربیت معلم طی 2 مرحله انجام می پذیرد مرحله نخسی شامل تحصیل در دانشگاه هاست که معمولا مدت تحصیل بین 23 تا 7 سال و به طور متوسط 5 سال به طول می انجامد.این مرحله برای کلیه دوره های تحصیای ترییت ععاي عمعتا میتتی پر اراته آموزش های نظری اسب تفط دانشجوان ‎gu‏ ‎aun 108‏ )2 تدریس عملی در مدارس بی پردازد دانشویان تربیت معلم مرف بظر از ل ‎sul gs eats‏ عصص در هم گراپسش تصیلی باه م وضو زر ‎Dass‏ ‏کنند مرحله دوم دوره ی تربیت معلم پس از پایان مرحله ی اول آغاز می شود و به دوره ی ك1 ‎a‏ ۱ ا ۰ انگلستان و آلمان صفحه 121.

صفحه 37:
استخدام و نگهداری معلمان: داوطلبان ورود به کسوت معلمی پس از سپری کردن آموزش های نظری و اتمام دوره كا ازین های اه سای و دراه ‎Bey nate aS ees lentes in gS)‏ ی موسط/ شال كن ار د رافك :21 متوسطلة © طول هي انتامه ی توانند شا شاه خویش را در جهت استخدام به وزارت آموزش و پرورش و فرهنگ ایالت یا اداره کل مدارس ایالت ارسال دارند.به درخواست متقاضیان بر اساسی نباز ایالتی کسب امتبازات درخشان تحصيلى و عملكرد آنان ددر دوره 2 ساله كار آموزى و امتحانات تعيين صلاحيت. حرفه اى و سرانجامنياز منطقه و مدارس دولتى به رشته ها و موضوعات تخصص آنان رسيدكن مف شود .افرادف 5ه تحت اءن شرايظ اشكاب می شوند به عنوان کارمند ارید د دولت به استخدام در خواهند آمد.دوره آموزشى معلمان جديد از جندين سال به طول مى انجامد.در طی این مدت قابلیت های شغفلی و حرفه ای آنان توسط راهنمایان مدیران مدارس همکاران با تجربه و والدین شاگردان به محک بررسی زده می شود.

صفحه 38:
چنانچه از عهده انتظارات برآیند می توانند به استخدام دائمی به عنوان کارمند رسمی دولت درآیند.اصول معلمان در جمهوری فدرال آلمان از موقعیت اجتماعی و اقتصادی شایسته ای برخوردارند و جوانان به توجه به شان اجتماعی ‎oul SVL‏ حرفه در انتخاب شغلی خویش آن را در ردیف نخستین اولویتهای حرفه ای خود منظور می کنند و بدین سان تعداد داوطلبان شغل معلمی را پس از گذراندن 23 سال تحصیل که شامل 13 سال تحصیلات عمومی و متوسطه 7 سال تحصیلات دانشگاهی و2سال دوره کارآموزی و حداقل 1 سال دوره آزمایشی است ممکن ساخته است.میزان حقوق و تسهیلات رفاهی که برای معلمان آلمان در نظر کرفت شره اس در مقام مقایسه با ساير معالی ترفن ی از جمله فرانسه.اتكلستان و حنى زاين در مرتبة بالاترق قرار دارد. متبع ‏ سايت” 1۷۷۷/۷۲

صفحه 39:
شرایط استخدامی معلمین؛ تمام معلمان در ایالات قدیمی بصورت دوره ای استخدام می شوند.و مابقی بصورت قرار دادی می باشد.تنها ساکنین و شهروندان آلمانی می توانند استخدام شوند.با توجه به قانون اتحادیه اروپا در سال 1986 و مجلس آن زمان آلمان به ساکنین سایر کشورها نیز اجازه استجدام درمدارس آلمانی را هي دهد.این در حالی است که این ساکنین نمی توانند بصورت استخدامی کار کنند بلکه بصورت قراردادی بکارگرفته می شوند.این در حالی است که معلعان قراردادی نیز می توانند از بسیاری مرایای استخدامی ها برخوردار شوند.تمام معلمان قراردادی باید ضوابط اخلاقی و حرفه ای را که معلمان استخدامی می پذیرند قبول داشته باشند. معلمان اس تخدامی دارای سابقه طولاتی در آلمان می باشند.در هرحال استخدام شدن یا نشدن بین معلمان از زوایای مختلفی مورد رقابت قرار گرفت.میزان احترام و حرمت یک معلم همواره توسط کلیه ایالتهای آلمان مورد تاکید و تایید می باشد. (منبع:کتاب آموزش و پرورش در کشور های صنعتی و پیشرفته انگلستان و آلمان صفحه 126(

صفحه 40:
حقوق و مزایای معلمین:ب» دلیل آن که معلمان استخدامی می باشند حقوق آن ها براساس میزان حقوق ملی پرداخت می شود.حقوق معلمان در سطح ۸12 تا ۸-16 (از 0 دلار تا 49000)در سال می باشد. معلمان تازه کار(4000 دلار)آمدیران و کمک مدیران و معاونین پایسه(44000 دلاز)ومدیران و هنرستان فتی(49000 دلار)در سال دریافت می کنند این حقوق های سالیانه با توجه به تعداد افراد خانواده آنها و ازدواج زیادتر می شود.معلمان استخدامی تمام وقت همچنین از مزایایی از قبیل بیمه ی سلامتی و زمان تفریح و عیدی کریسمس و حقوق بازنشستگی می باشد.این مسئله جذاببت های زیادی را برای افرادی که علاقه به آموزش بچه ها و وارد شدن به دنیای معلمی را رازب به هبران زارد معلمان استخدامی هر2 سال یکبار اضاقه حقوق می گیرند تا به سن 50 برسند و در ‎ul‏ زمان حقوق آنها ثلبت می شود.معلمان همچنین در طول 2 دوره آموزش برای شغل معلمی حقوقی دريافت مى كنند.در حقيقت آنها نصف معلمان تازه کار تمام وقت حفوق دریافت می کند به دلیل این که آن ها برای استخدام آموزش داده می شوند بنابراین از بسیاری از مزایای افراد اشتخدامی همچنین حقوق اضافی وغیره برخوردار می باشند. منیع:06-|9۱۵۴۵۲-]ز۱۳۵

صفحه 41:
تربیت معلم در ایران:از آنجا که در آموزش و پرورش نقش نیروی انسانی بسیار با آهمیت است و معلم از مهمترین عوامل موثر را به تصادف محول کرد و افرادی به مراکز تربیت معلم راه داد که فاقد شریاط کافی برای احراز لین حرفه باشند.تربیت معلم به نوعی مرکز آموزش ‎le‏ گفته می شود که هدف آن تربیت وپرورش آموزگار برای سطوح مختلف آموزشیاز دبستان تا دبیرستان است.در ایران مراکز تربیت معلم متعددی برای تربیست معلمان مقاطع ابتداییراهنمایی و تربیت دبیر برای دبیرستان ها و هنرستانها وجود داشت که در قالب دانشگاه فرهنگیان متمرکز شدند. معلم باید استعداد تربیت عناصر حرفه ای با ویژگیهای یادگیرندگی و توان شرکت در صحنه خلق دانش حرفه ای یا همان تربیتمعلم فکور را دشته باشد.برنامه درسی باید به گونهای فازبندی شده باشد که به سهم خود اجازه جذب بهترینها به این حرفه حساس و خطیر را بدهد.این انفاق مستزم ّم است که آولابرنام ه فرصت تشخیص بهترین ها از میان جامعه داوطلبان ورود به حرقه معلصی را از نظام آموزشى يطورسيستماتيق سلب ننمايد و ثانيا جامعه داوطلنان از متقاصیانی تشكيل شدة باشد که با آگاهی و درآیت اطمینان بخشی قصد ورود به این حرفه را کرده باشند.

صفحه 42:
چگونگی گزینش معلم:باید در انتخاب معلم روشی به کاربرد که مبتنی بر معیار ها وموازینی از نظر علمی معتبر و از حبث نتیجه قاطع واطمینان بخش باشد تا از آن طریق بتوان همه ابعاد وجود متقاضی رل متناسب با همه ضرورتهای اشتغال در این حرفه ارزشیابی کرد وسرانجام از تلفیق از ویژگی های فردی داوطلبان شاخص ها معتبری معین نمود و بر مبنای آن شاخص ها بتوان بهترین وشایسته ترین متقاضیان را به مراکز تربیت ‎eles‏ ری در و ار 1۳ عنوان(تربیت وآماده سازی معلمان)مطرح می شود.بی گمان افراد منتخب هرچند بهترین ‎polis‏ گروه متقاضی حرفه ای معلمی باشند.اما هنوز معلم شایسته و کارآزموده نیستند و بايد با گذراندن دوره های تربیتی و تخصصی که تحت پوشش علمی دانشگاه ها وموسسات آموزشی عالی قرار دارد برای قبول مسئولیت در مدرسه آماده شوند.

صفحه 43:
تتیجه گیری:بتظرمیرسددرشرایط کتونی کشورومطابق ضرورتهای اعتقادی واجتماعی موجوداموزش وبرورش برای تحقق چندهدف اساسی باید برنامه ریزی و حرکت کند.آن چه که به شرح ذیل ارائه میشود موضوعات و اهداف نا آشنا نیستند لکن تحقق آنها به تلاش هاى گسترده و طرح های عمیق علمی نیاز دارد.آنچه که در این برتامه مورد نظر اینجاتب است و راهبردهای گوناگونی است که جهت تحقق چنین اهدافی باید به اجرا در آورد. تربیت دینی:آیا در تربیت دینی کودکان و نوجوانان خود موفق بوده ایم؟انصافا سعی و کوشش فراوان توسط مسئولان دلسوز به عمل آمده است ولی به اندازه تلاش های صادقانه نتایج مثبت حاصل نشده است.در حالی که سرنوشت و بقای نظام اسلامی به مقدار زیادی به تحقق اين حدف بستگی دارد.تربیت علمی که در سال های اخیر به یکی از تاکیدات مکرر رهبری معظم انقلاب تبدیل شده است یکی از لوازم مهم توسعه کشور و عزت جامعه اسلامی است.یدهی است که در اینجا منظور از ترییت علمی این نیست که دانش آموزان اطلاعات علمی وسیع در زمینه های مختلف بدست آورند و حافظ دانش باشند.بلکه منظور آن است که دانش آموزان و داتشجویان مهارت های علمی و راهبردهای یادگیری موثر را کسب کنند و خودشان به مولد دانش تبدیل گردند.تولید علم از پایه های آغازین دوره ابتدایی شروع می شود.تاکیدات مقام معظم رهبری و رئیس جمهورمحترم در خصوص پیشرفت کشور و دست یابی به اهداف بلند چشم انداز 20 ساله از طریق رشد علمی دانش آموزان قابل تحقق است.

صفحه 44:
تربیت اجتماعی:تربیت اجتماعی مورد نظر صرفا سازگاری اجتماعی دانش آموزان نيست بلكه دارا بودن مهارت و نگرش های لازم و قعال برای مواجهه با مشکلات و معصاات امتماعی ور موره نظر است مکی از فبیل اعتاد ایدز مغر که کورکان و نوجوانان را تهدید می کند و آسیب های نیز وارد کرده است به هوش یاری بصیرت و مهارت های لازم نیاز دارد.از جمله سوالات این است که کدام صلاحیت ها و مهارت ها باید در افراد ایاد و تقویت شود تا بتوانته جود را در برایر آين نو متکلات اجتماعی و اطلافی صیانت کنند؟ انتقادگری اجتماعی بعد دیگر تربیت اجتماعی است.انتقادگری اجتماعی معطوف به آن رفتارهای ایتماعی است که در براير ععلیرد های خلط و الخراف ار فقيل طلم يفير ‎gata! dat‏ حساس است‌اگر در جامعه فاد صحيم و سالم وجود دافته ‎aise) ably‏ هاف سوء استفاده ها و رانت خواری های عمده آی دنیا طلب شکل نمی گیرد.

صفحه 45:
تربیت سیاسی:دانش مهارت و ارزش های سیاسی از طریق تعلیم و تربیت در دانش آموزان درونی و تقویت می شود.از آنجا که انسان مسلمان باید بینش سیاسی داشته باشد نظام آموزش و پرورش باید رشد سیاسی افراد را جزء برنامه های اصلی خود قرار دهد.در داخل کشور ملت مسلمان ایران از طریق اقدامات سیاسی مانند انتخابات و حضور فعال در جامعه سرنوشت خود را تعیین می کنند. تربیت افنصادی:؛اقتصاد و جنبه های مادی حیات را در زنگی انسان ها باید موضوعی بسیار جدی تلقی کرد و برای سامان دهی آن برنامه ریزی کرد یکی از راهکار های سامان دهی این موضوع نیز به آموزش و پرورش مربوط می شود.اصلاح ساختار الگوی مصرف ک از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی اعلام شده است را به چه نحوی می توان تحقق بخشید؟آیا جزء این است که باید رفتار های مربوط به مصرف را تغییر داد؟هرچه که به رفتار مربوط می شود در آموزش و پرورش قابل بحث و اقدام است.موضوعات اساسی دیگر از قببل تقوبت روحیه کار و تولید و سایر ارزش های اقتصادی نیز در بعد تربیت اقتصادی قابل پیگیری و تحقق است.

صفحه 46:
راهبردها:آنچه که بیان شد اهم هدف های کلی تربیتی است که رسالت های اصلی آموزش و پرورش را تشکیل می دهند.اصولا نهاد آموزش و پرورش اگر در ابعاد گوناگون تربیت توفیق لازم را بدست نیاورد گوبی هیچ کاری انجام نداده است.برای دست یابی به این هدف های کلی باید هدف های راهبردی طراحی شود و برای تحقق آنها راهکار های عملی پیش بینی گردد. برخی راهرد ها به برناس های درسی و مواد آموزشی ارتباط پیدا می کند و برخی دیگر یه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی مربوط می شود. درشاخه ی نخست سازمان پژوهش وبرنامه ریزی آموزشی آموزش و پرورش انجام وظیفه می کنند و شاخه دوم از طریق بخش های گوناگون وزارت خانه اداره می شود.

صفحه 47:
پایان

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
11,000 تومان