آموزشسایر

پاورپوینت درس پنجم پیام های آسمان پایه هشتم دوره اول متوسطه

پاورپوینت درس پنجم پیام های آسمان پایه هشتم دوره اول متوسطه کا مطالب درس پنجم کتاب بصورت منظم در این پاورپوینت تنظیم گردیده است.

powerpoint20

صفحه 1:
نام دانش آموز: نام معلم:

صفحه 2:

صفحه 3:
سال گذشته در درس «پیامبر رحمت» با ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری پیلمبر اکرم آشنا شدیم و دانستیم که خداوند ایشان را برای تمام جهانیان به عنوان رحمت قرار داده است. در درس «الگوی فداکاری و عدللت» ذ بزبا برخی ویژگی‌های امیرالمومنین یعنی شجاعت. علم. عدالت پروری و فداکاری آشنا شدیم و دانستیم که ایشان تملمی صفات اخلاقی و رفتاری اسلامی را در خودبه بهترین شکل جمع کرده بود. همچنین در درس «برترین بلنو»با صفات و رفتارهای حضرت زهرا آشنا شمیم؛ صفاتی از قبیل حیا و عفت. توجه به خانواده. دفاع از حق, ایثار و بخشندگی و ۰.۰. در کتاب «پیام‌های آسمان» امسال در دو درس می‌آموزیم که:

صفحه 4:
درس چهارم (پییند جاودان): اهل‌بیت پیلمبر اکرم . بعد از ایشان بهترین و عالم‌ترین هدایتگران مردم بودند. امامان معصوم بعد از پیامبر اکرم مسئولیت هدایت مردم در رساندن آنان به رستگاری را برعهده گرفتند. در لین درس می‌آموزيم که ائمه چه توانایی‌ها و ویژگی‌هلیی برای هدلیت مردم دا و چگونه علم پیامبر اکرم به آنان رسید. درس پنجم (روزی که اسلام کلمل شد): پیامبر اکرم در آخرین روزهای زندگی خود بار دیگر امیرالموٌمنین رابه امامت بعد از خود انتخاب کرد. لین انتخاب در جمع تعداد فراولنی از مسلمانان که از مناطق مختلف برای انجام مراسم حج آمده بودند. صورت گرفت. در این درس با واقعه بزرگ غدیر آشنا می‌شویم.

صفحه 5:

صفحه 6:
رسول ‎BE pliel‏ هرگاهگروهی را براى مأموريتى به جالى مى فرستاد: يكى از آثان را سريرست كروه قرار مىداد نا دجار تفرقه و سردرگمی نشوند. در جنگ‌هایی که خود حضور نداشت نیز چندین نفر را ه ترتیب برای فرماندهی مشخص می‌کرد تا اگر یکی از آنها آسيب ديد. نفر ديكر فرمائدهى را به عهده بگیرد. حتی زمائی که برای مدت جند روز می‌خواست به سفر برود. فردی را تعيين مى كرد تأ در غیاب او به اداره امور مسلمانان بيردازد. حالا كمى فكر كنيم؟ بياس خدا که در زمان حیات خود. مسلمانان را بدون راهب و ام رها نمی‌کرد. آیا ممکن اس وقتی كه باید برای هميشه آنها را ترک کند. امت بزرگ اسلامی را بدون راهبر رها نماید و جانشینی رای خود تعیین و معزفی ننماید؟ شش

صفحه 7:
مهم ترین پیام صحرای حجاز لبریز از جمعیت است. بیش از صد و بیست هزار نفر! مسلمانان از مدینه. یمن, عراق و هر جای دیگره خودشمان را برای حج به مکه رساند‌اند. این دستور پیمبر خداست که هرکس توانیی دارد» خودش را به مراسم حج برسائد در هنگام مناسک حج/, چشم‌ها و گوش‌ها همه متوجه پیامبر خداست. همه می‌خواهند اعمال حج را از خود یامبر پیاموزند. فضای مکه تاکنون جنین حال و هوایی را به خود ندیده است. انگار همه چیز در این شهر تازگی دارد, اما آنجه از همه عجیب‌تر است؛ حالت خود پیامبر است. گوبی نگران چیزی است؛ یا می‌خواهد خبر مهمی را به مردم بدهد که هنوز زمانش فرا نرسیده است... RK

صفحه 8:
مناسک حج تماممی‌شود و مسلمانان در كاروانى بزرك از مکه خارج می‌شوند. چند روزی در یابان‌های خشک و سنوزان راه می‌زوند تا به خدیرخع می‌زسند. جایی كذ مسر كاروانيان از هرجا می‌شود. ‎A‏ نک خی غيادات و اعمال روط بح در این هنگام چبرئیل امین نزل می‌شود : یاآیْها سول ‎webu!‏ ‎aly‏ ما أنزِل اليك من رَبك آنجه را از طرف بروردكارت برتو نزل شده است. [به مردم] برسان! ‎Be Sols‏ و اگر چنین نکنی, ما لت رسالتم رسالت او را انجام ندادماى! و اللْ یصفت ین الشاس ‏ وخداوندتورا از [خطرات احتمالى] مردم؛ نكاه مىدارد. إنَّ الله لا يَهدى القَومَ الکافرین! آری خداوند. کافران را هدایت نمی‌کند.

صفحه 9:
این جه خبری است که این قدر اهمیت دارد؟ پیامبر خدا پیست و سه سال, با سختی و مشقت نلاش کرد تا دين خدا را بدون هیچ کم و کاستی به مردم برساند. و در این راهه نزدیک‌ترین عزیزان و بارانش را از دست داد. شکنجه‌ها و تتهایی‌ها را تحتل کرد. محاصره شند. گرسنگی کشید و بارها جهاد کرد و مجروح شد. حالا ان چه پیمی است که اگر آن را به مردم نرساند. زحمتهاى تمام اين سالهايش به هدر مىرود؟ این همان خبر مهمی است که مدت‌هاست ایشان را نگران کرده است. او نگران بود مبادا عده‌ای از مردم از سر لجاجت. از اين دستور خدا سرییچی کنند و گمراه شوند. اما اکنون که فرش وحی دستور خداوند را به ابشان مو رسائد. ديكر تكرانواش برطرف مى شود رسول خدا دستور مىدهد همه كاروانيان از ثمترها بياده شنوند! «صبر می‌کنيم تا کسانی که عقب‌ترند به ما پرسند. به آنان که جلو رفهند تز بگویید همه برگردند!» مسلمانان با تعجب به یکدیگر نگاه می‌کنند؛ همه مىدانند كه مسئلة مهمی پیش آمده است. ولی کسی نمی‌داند چه موضوعی؟ یط ات وتا نار گر زیر آفتاب سوزان حجاز, عده‌ای عباهایشان را به سر کشیده‌اند و عده‌ای دیگر به سای شترها پناه بردمائد.

صفحه 10:
اهتكام تماز قرا فى سند و يبامير نخدا يه تمان تى|يسنتد. مسلمأنان تيز قمكى يه ‎iS ll hte‏ نما را به جناعت می‌قواند. نماز تمام می‌سود و رسول خدا روی مکان بلندی می‌ایستد. سکوت همه جا را فرا می‌گیرد و چشم‌های هزاران مسلمان به لب‌های پیمبر دوخته می‌شود... «ای مردم: مرگ برای هر انسانی حتمی است و من نیز مانند دیگر انسان‌ها خواهم مرد. بدانيد كه من و شما همكى در برابر خداوند ودين مسئوليم. من به وظيفة خود عمل كردم و بيامفاى خدا را به ثنما رسائدم وشما را راهتمانى كردم. ‎poy cl‏ خداوند به من خبر داده است كه مركم نزديك است. او مرا به سوى خويش دعوت كرده است و من خیلی زود به سوی او خواهم شتافت. پس با نسما وداخ می‌کنم و براینان وصیّت مهمی دا ‏ای مردم, من از میان شما می‌روم و دو چیز گرانبها را در میان شما باقی می‌گذارم؛ نا وقتیبه آن دو بناه برد گمراه نخواهید شد. یکی کتاب خدا و دیگری عترت و اهل بیتم؛ این دو هرگز از هم جدا نخواهند شد تا آن هنكام كه در كنار جشمة كوثر به من ملحق شوند؛ پس خوب مراقب باشید که پس از من با ان در جگونه رفتار می‌کنید». ‎ ‎

صفحه 11:
سخن بيامبر كه به اينجا مسد على بن ای طلب اند خویش فر مىخوائد. دست اوررا م ى كيرد و مى قرمايد : «ای مردم. تاكنون سربرستى و رهبرى شما به عهدة من بوده است. آيا من از سوى خدا رهبر و صاحب اختیار شم نبودم؟ آیا من ول و راهبر شسما نبودم؟» همه چواب می‌دهند : بله ای رسول خدا: تو پیشواء ولن و صاحب اختیار ما پوده‌ای. در این هنگام یمبر رحمت. دست علی ترا بلامی‌آورد و با صدایی بلند و رسا مىفرمايد : «آگاه باشید. فرکس که من ول و صاحب اختیار او بوده + هم اکنون اين علی سرپرست و ولیٌ اوست. خداوندا؛ هرکس ولایت علی را پذیرفت؛ تو نیز او را تحت سرپرستی و ولایت خویش قرار بده! خدایا. یاران على را يارى كن و با دشمنان على دتسمن باش».۱ در ميان آن جمعيت انبوه. جند نفر سخنان بيامبر را جمله به جمله و با صداى بلند تكرار مىكنند تا فرنایش آیفتانبه کسانی که دوزتر نشسنت‌ند تيز ترسيد رسول اکرم در پیان سخننشان می‌فرماید : شما رساندم؟» مردم می‌گوبند : له ای رسول خدا. « آيا اين ييام خداوند را ب

صفحه 12:
رسول خدا تا می‌فرماید : « پس حاضران, این پیام را بهغایبان نیز برسانند؛ سخنان ایشان كه تمام مىشود. مسلمانان كروه كروه بيش مى أبند و اين افتخار يزرك را به اميرمؤمنان تبريك م ىكويند. اصحاب بيامبر بيشماييش يقية مسلمانان. ولايت حضرت على 39 را به یشان ریک می‌گویند و اورا مولای خود می‌نامند. ديكر نشانماى از نكرانى در جهرة پیمبر خدا دیده نمی‌شد. او این بام مهم الهی را در حضور ددها هزار نفربرای مردم بیان کرده است تا برای هیچ کس تردیدی در جانشینی حضرت علی 4 باقی نماند هنوز جمعيت از اطراف على 354 پراکنده نشداند که فرشتة وحی. آبة دیگری را پرای ‎athe‏

صفحه 13:
‎pel.‏ امروزء بش الذبى كَقَرُوا مِن دينِكُم کافران از [نبودی] ین شسامایوس شد‌اند. ‏قلاتخشرفم بس از ایشان مترسید ‏اخشون و از [مخالفت با] من بترسید! ‏الیرم آکتلث لکم دیشکم امروزء دين شسما را برايتان كامل كردم؛ ‎pies lala beens, ox Solel,‏ ‏و زضیث لَكمْ الأسلام ديكا ' و اسلام را براى شما به عنوان آيين [جاويدان] بركزيدم. ‏این واقعه را تمام دانشمندان مسلمان در کتاب‌های مهم حدیئی و تاریخی خود ذکر کرد‌اند. ب‌گوه‌ای که برای هیج مسلمانی (شیعه و سنی) تردیدی در اصل این ماجرا و سخنان بیمبر اکرم وجود ‏نداشته و ندارد.

صفحه 14:
بهترین انتخاب در ماجرای غدیرهانتخاب حضرت ‎pale pete oly ME le‏ اكرم ‎HE‏ توسط خود خداوند انجام شد و جبرئیل امین نیز آن را به اطلاع بيامبر خدا رساند. حالا اگر این انتخاب توسط خداوند انجام نمی‌گرفت؛ و قرار بودبيمبره خودش کسی را برای کار مهم انتخاب کند. جه کسی شایستگی این جانشینی را داشت؟ بی‌تردید شایسته‌ترین فرد برای رهبری و هدایت مردم کسی بود كه آكادترين مردم به قرآن و احكام الهى باشد ‎‘ae Ut‏ از رسول خدا فرا گرفتهباند و این فرد کسی جز امیرالمزمنین ‎blade‏ ‏جانشینی حضرت علی ‎EL‏ در روز غدير. موجب نااميدى كامل مشرکان و منافقان شد. آنها تصور می‌کردند جون پیامبر خدا بسری ندارد. کسی بعد از او نم‌تواند رهبری مردم را بر عهده بگیرد. و وفاتش دین اسلام نیز به فراموشی سپرده خواهد شد. اما جانشینی امیرمومنان به جای بيامبر اكرم 207 در غدیرخم. تمام آرزوهاى يوج آنان را برباد داد.

صفحه 15:
سح وود تدم اتلد كفده يده ققح دمولة .او لمحت اق انس يات ‎١‏ هم با دوستانتان كفت وكو كتيد و تموندهاى د ‏كمى به ماجراى غدير و سخنان رسول خدا 207 در اين روز فكر كنيد! اعمال حج تمام شده است و مسلمانان مشتاقانه در انتظار بازگشت به شهرها و دیدار خانواده‌های خود هستند. برخی از آنها که از مناطق دورتر به مکه آمده‌اند. ماه‌هاست که از خانه و خانواده‌هایشان بی‌خبرند. در چنین ‎ ‏شرایطی رسول خدا ناگهان صد و بیست هزار نفر را در بين راه متوقف می‌کند. آنان که جلو رفته‌اند باید برگردند و آنان که عقب مانده‌اند باید برسند. در بیابانی سوزان برایشان سخن می‌گوید و از آنها می‌خواهد همة آنچه را نمنیده‌اند برای بقية مسلمانان بازگو کنند. ‏به نظر شما اين همه تأكيد نشانة جيست؟ ‏با کمک دبیر محترم؛ دربارة این پرسش در کلاس گفت‌وگو کنید.

صفحه 16:
۱- پیامبر اکرم + در روز غدیر خم. دربارة امبرالمؤمنين 321 چه فرمود و ايشان را به جه مقامى منصوب كرد؟ ۲- چرا در روز غدیر خم. کافران و منافان از ‎Sahat tll hal eso gh‏ ۳ چرا بعد از پیامبر خدا تنها امیرممنان 15 شايستة رهبری بر مسلمانان بودند؟

صفحه 17:
بزرگترین عید مردم در کشور ما روز عید غدیر را جشن می‌گیرند و در این رو برای زنده نگهداشتن ابن واقعة مهم؛ به دیدار سیّدها می‌روند و خداوند مهربان را به خاطر این نعمت بزرگ سپاس می‌گویند. اين روز بزرگ از زمان زندگی اهل بیت نز در میان مومنان روز عید به شمار رفته است. شخصی از امام صادق 31 پرسید : آیا مسلمنانبه جز عید فطر و عید قربان, عید دیگری هم دارند؟ أمام فرمود : بله. عيدى بزرك تراز نها هم هست. -: كدام عيد؟! : همان روزى كه بيامبر خداء حضرت على م را به ولايت منصوب كرد و فرمود : امن كُنْتُ موا ‎CVn oS pT gp Be US‏ اويم؛ ابن على ولى و رهبر اوست. کدام روز است؟

صفحه 18:
-: روز هجدهم ماه ذی‌حجه. - : در این روز انجام جه کاری شایسته‌تر است؟ -: در این روز با روزه گرفتن و عبادت خدا و گفت وگو دربارة فضبلت‌های محمد و آل محمد خدا را ياد كنيد. رسول خدا به امير مؤمنان سفارض كرد كه أبن روز را عيد بكيرد...٠'‏ موضوع ولایت حضرت علی مب و واقعة غدير در ميان مسلمانان از جنان اهمينى برخوردار اسث كه كنابهابى دريارة اين موضوع وادا كتاب ارزشمند «الغدير» یکی از مهم‌ترین کتاب‌هایی است که توسط علامة امینی در بازده جلد. تألیف نويسندكان و انديشمندان يسيارى را به نوش 1 شده است. یشان در بخش اول ین که صدها تفر از این یه و ستی انا میبرد که خودشان ین حدیت. را در غدير خم از رسول خدا شنيددائد. وى در بخشهاى ديكر كتاب خود. از بسيارى از نويسندكان و دانشمندان شيعه و ستى در قرنهاى مختلف نام مىبرد كه با كنابهاى مستقلى دربارة این موضوع نوشتهانده با موضوع اختصاص دادمائد. بخش‌هایی از کتاب‌های خود را به این

صفحه 19:
ای we ‏عرا هدوت یرت نرق‎ ‏و جاشين او امير المؤصطين على ار وده‎ abner psi lita ‏کل گنت‎ 7 ‏رانين «رود فست و دوق بلدا دول ان‎ ‏وما انيراك و بان داق او اروم‎ BP udidut spon Gis ترا تیچ کل دز سیر

صفحه 20:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
35,000 تومان