صفحه 1:
صفحه 2:
صفحه 3:
صفحه 4:
*قهوه از چه مخلوطی به دست آمده است ؟
*در بازار دو نوع قهوه وجود دارد که بنام قهوه سبز (خام ) و قهوه بو داده معروف است و از نظر ترکیب شیمیایی با هم
اوتند .
*در صد گرم قهوه مواد زیرموجود است
ol گرم
چربی ۸ گرم
*مود قندی اكرم
هلوز ...۱۵ کرم
*كافئين ۸۵ گرم
*لبته مقدر کافتین نسبت به نوع آن مختلف ااست و بین ۰/۷ درصد تا ۱/۵ درصد تغيير مى كند . هر فنجان قهوة معمولا
دارای ۸۰ میلی گرم افشین می باشد.
*لبته در قهوه بغير از کافتین , آلکالوئیدهای دیگری مانند آدنین . گزانتین «هایپوگزانتین و گوانین وجود دارد.
قهوه ای که به مصرف نوشیدن می رسد قهوه بو داده است زیرا قهوه سبز را نمی توان مصرف کرد
*قهوه پس از بودادن عطری مطبوع پیدا می کند وبرنگ قهو ه ای در می آید و تفییرات شیمیایی بسیاری در آن بوجود می
ا
صفحه 5:
صفحه 6:
*روفن زیتون از چه مخلوطی بدست می Saath
*روغن زيتون بكر (77150111 1226]18) كه رنك أن زرد متمايل به سبز است. به عنوان یک محصول طبیعی از نظر کمی و کیفی و بر
اساس نوع و روش روغن کشی. رسیدگی میوه. شرایط لب و هوایی و میزان بارندگی. دارای ترکیبات متفیری است. اما به طور کلی در
روغن زیتون ترکیبات گلیسیریدی (روغنی). هیدروکربنها. توکرفرولها: الکلهاء استرول: ترکیبات معطر و اجزای متعدد دیگری وجود دارند.
اغلب این ترکیبات دارای خواص بیولوژیکی متنوعی هستند. در بین اجزای تشکیل دهنده روغن زیتون, اسیدهای چرب اولیک. لینولئیک
و پالمتیک از نظر کمی بالاترین درصد را درا هستند. مقدار زیاداسید اولتیک نه تنهاتأثیرزیادی در طعم روغن دارد. بلکه منبع ایدهللی
برای تولید انرقى.و علمل جلوكيرى از بیماریهای قلبی و عروقی است. وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در رون زیتون متناسب با
میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد. بلا بودن مقدار ویتامین ای و رنگدانههای کاروتنوییدی روغن زیتون و نسبت
مناسب اسیدهای چرب غیر اشباع به اسیدهای چرب اشباع. در پایداری این روغن بسیار موثر است.
صفحه 7:
صفحه 8:
* مواد اولیه صابون
* پیه ماده چرب اصلی در صابونسازی است. مقدار پیه مصرفی. حدود سهچهارم کل روفنها و
چربیهای مصرفی صنایع صابونسازی است و مخلوطی است از گلیسریدهایی که از آب کردن چربی
جامد كاوى با بخار بدست میآید. این چربی جامد با بخارگوارش میشود و پیه روی آب تشکیل
میگردد. بطوری که به راحتی میتوان آنرا از روی آب جمع آوری کرد.
صفحه 9:
مواد اولیه صابون
بمنظور افزایش انحلالپذیری صابون پیه را معمولا در داخل ظرف صابونسازی یا ظرف آبکافت با
روغن نارگیل مخلوط میکنند. روغن دنبه (حدود ۲۰ درصد) دومین ماده اولیه مهم در صابونسازی
است. این روغن که منبع مهمی از گلیسریدهای چرب است. از حیوانات کوچک اهلی بدست میآید.
تصفیه روغن از طریق آب کردن با بخار یا استخراج با حلال انجام میگیرد و اغلب بدون اختلاط با
سایر چربیها مخلوط میشود.
صفحه 10:
* تولید صابون در انگلستان در اواخر قرن ۱۲ آغاز شد. صابون سازان برای محصولی که تولید می
کردند مچبور به پرداخت مالیات های سنگینی بودند. مأموران مالیات هر شب بر صابون جوش ها
قفل می زدند تا از تولید غیر قانونی صابون جلوگیری کنند.
جه خاطر بسئن,ماليات زياذة صابون يك كالاى لوكس محسوب مى شد بو استفاده از 1ن خا لنو ماليات
ها در سال ۱۸۵۳ متداول نفد اما در قرن ۱۹۱ ,در سراسر ارویا مقرون به ضرفة و ميوت بود.
اولین تولید کنندگان صابون, محلول خاکستر چوب و چربی حیولنی را می جوشاندند که درنتیجه
ماده اى كقى در بالاى تيك تشكيل مى شد. هنگامی که لین ساده سرد مى اشد يه صابون Sih
تبدیل می شد.
صفحه 11:
در حدود سال ۰۱۷۹۰ صایون سازی فرانسوی به نام نیکولا لبلنک (601۵06)» به روش استخراج
سودسوزآور )هیدروکسید سدیم) از نمک معمولی (کلرید سدیم) دست یافت و آن را جایگزین عنصر خاکستر صایون های
آن زمان کرد.
در سال ۱۸۲۳ شیمیدان فرانسوی اون میشل شورول (الا۱6۷۲6م) ) فرآیندی برای ساخت صایون ایداع کرد به اين
ربی حیولنی که از نظر خنثی است به اسیدهای چرب تجزیه می شود.
نات های قلیایی واکنش نشان می دهند تا صابون تشکیل شود و گلیسیرین هم به عنوان
محصول جانبى به جل مى ماند.
صابونى كه با فرآيندهاى صنعتى ساخته مى
به ساختن صابون در خانه ادامه می دادند.
هم تا پایان قرن ٩۱عرضه شد. هر چند مردم در مناطق روستایی کماکان
bys خام مورد استفاده در صابون
صفحه 12:
*صابون به دو ماده اولیه اصلی نیاز دارد: چربی و قلیایی. ماده قلیلیی ای که امروزه بیشتر مورد استفاده
قرار می گیرد هیدرو کسید سدیم است. هیدرو کسید پتاسیم را نیز می توان مورد استفاده قرار داد.
گصابون بر يليه يتاسيم در مقا ابون بر پایه سدیم محصول محلول_ت آب ایچا
بنابراين «صا crea در كنهابى يا در تركيب بااصابون بر پایند
سدیم در محصولات اصلاح به کار می رود.
“جربى حيوانى در گذشته به طور مستقیم از کشتارگاه هابه دست می آهد. ضابون سازان جدید از
چربی ای که به اسیدهای چرب فراوری می شود استفاده می کنند. در لین روش بسیاری از ناخالصی ها
حذف می شوند و آب به جای گلیسیرین به عنوان محصول جانبی تولید می شود.
صفحه 13:
*بسیاری از چربی های گیاهی از جمله روغن زیتون. روغن هسته خرما و روغن نارگیل نیز در ساخت
سیون مورد امتفاده قراز می گيرند.
*از مواد افزودنی هم استفاده قرار می شود تا رنگ, بافت و عطر و بوی صابون بهبود پیدا کند. رایحه و
عطر به مخلوط صابون اضافه می شود تا بوی کثیفی را بپوشاند و عطری باطراوت به جا بگذارد.
۴ سانده خلیی ماند تالک سیلیسی, سنگ مرمر و سنگ با (خاکستر GUA هم به منظیر بونوه
بافت صابون به لن اضافه می شود صابونی که به لن رنگ اضافه نشدم رنگ حاگستری با قهوه این
كدرى خارد: بنابراين توليد كتندكان جديد صابون را رککه می کنند نا ان را برای مصرف کننده
جذا
Ps
صفحه 14:
* ساخت صابون با روش کتری امروزه هم به وسیله شرکت های کوچک تولید کننده صابون مورد
استفاده قرار می گیرد. این فرایند ۴ تا ۱۱ روز طول می کشد تا کامل شود.
#در حدود سال ۱۹۴۰ مهتدسان و دانشمتدان فرایتد تولید کارآمد تزی به نام فرایند مداوم را
کردند. این روش به وسیله شرکت های بزرگ تولید صابون در سراسر جهان به کار گرفته شده است.
*در فوانند مداوم همان طور که از نامش برمی آید به جای لین که یک دسنته صابون یک باره تولید شود
به طور پیوسته تولید می شود. در روند مداوم. تکنسین ها کنترل بیشتری بر تولید دارند و مراحل
بسیارسریع تر از روش کتری پیش می رود. در لین روش تنها حدود شش ساعت طول می کشد تا روند
ساخت دسته ای صابون کامل شود.
صفحه 15:
صفحه 16:
*-مواد چربی و قلیلیی در به اصطلاح یک کتری که مخزنی فولادی است و می تولند چند هزار کیلوگرم
از مواد را نگه دارد ذوب می شود. سیم پیج مولد بخار در داخل کتری دسته ای از مواد را گرم می کند
و آنها رابه جوش می آورد. بعد از به جوش آمدن, چربی با ماده قلیایی واکنش نشان می دهد و صابون
و گلیسیرین تولید می شود.
مک زدن به محصول
۵ -حالا صایون و کل رین باند از بکذنگر جذا شوند برای این کار محلوط با تک برخور دا دادم می
شود كه باغك مى شود صارون به بالا صعود كند و كليسيرين در كف مه جا بماند. سيس كليسيرين از
كف كترى خارج مى شود
صفحه 17:
تغییر قوی
*۶برای حذف مقادیر اندک چربی ای که تبدیل به صابون نشده اند یک محلول تند و قوی به کتری
شود و آخرین چربی ها به صابون تبدیل می شود.
“يلكانى شدن
۶ در كام بعدى صابون دوباره در كترى با لب جوشانده مى شود. جرم در نهايت به دو لايه جدا مى
شود. لابه بالآبى حدود 7١ صابون:و :+75 لبا داره ووصابون شسته رفته است. لابه هاى بابين تر
حاوى
بيشتر ناخالصى هاى موجود در صابون مانند خاك و نمك و همجنين بيشتر كب است. سبس صابون
رد می شود. فرایند پایلنی اين روش مانند فرايند بايانى روش مداوم است كه در ادامه تشريح مى
شود
صفحه 18:
صفحه 19:
* شامپو
۳۳۳
صفحه 20:
اجزای تشکیل دهنده شامپو
اکثر شامپوها دارای فرمول یکسان سدیم لوریل اتر سولفات و تری اتنول آمین لورین سولفات فرمول کلی هستند.
بنابراین اکثر شامپوها کار مشترکی انجام میدهند.بجز برخی از شامپوها که مصارف خاصی دارند.
عامل پاک کننده : عامل پاک کننده باعث جدا شدن ذرات چرک و کاهش چربی از سطح مو میشود که خود . شامل ۳
دسته مواد فعال سطحی آنیونی (مثل سدیم لوریل اتر سولفات و تری اتانول آمین سولفات) ۰ آمفوتری (ثل بتاتین کوکو
آمیدو پروپیل) و غیر یونی هستند.
عامل تقویت کننده کف : عامل تقویت کننده کف (مثل بتاتین) باعث ایجاد کف غلیظ مقاوم میشوند.
عامل حالت دهنده مو : عامل حالت دهنده مو باعث میشود مو به آسانی شانه شود و هنگام شانه کردن به هوا بلند
نشود.
صفحه 21:
اجزای تشکیل دهنده شامپو
عامل نگهدارنده : عامل نگهدارنده مو را از مواد ضدعفونی کننده و میکروب کش نگه میدارد.
روغن زیتون
اما به طور کلی در روفن زیتون ترکیبات گلیسیریدی (روغنی)» هیدروکرینهاء توکرفرولهاء الکلهاء استرول» ترکیبات
معطر و اجزای متعدد دیگری وجود دارند.آغلب این ترکیبات دلرای خواص بیولوژیکی گوناگونی هستند.
در بین اجزای تشکیل دهنده ی روغن زیتون اسیدهای چرب اولئیک. لینولئیک و پالمتیک از نظر کمی بالاترین درصد
را دارا هستند. مقدار زیاد اسید اولئیک نه تنها تأثیر زیادی در طعم روغن دارد. بلکه متبع ایدهآلی برای تولید انرژی و
عامل جلوگیری از بیماریهای قلبی و عروقی می باشد. وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با
میزلنی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.