صفحه 1:
صفحه 2:
یز ی
کرد علوم دای
ig و
Ele Joust Gals lod A SU خیم beh By
صفحه 3:
٠» مقدمه
0
* مرورى بر يزوهشهاى انجام شده
ا ا
* مواد و روشها
صفحه 4:
مقدمه
7 0
Fo Id Sa ees CL a i Al
تغذیه می باشد.
17 TOES KUT METS OWT
۱ a
Pee ret Wear ا gen Fryers
میشوند
كياهان دارويى داراى فعاليت زيستى متنوع
Lary) ل لا ل ضد انگلی .فد
ويروسى و خواص انتى اكسيدانى در طيور هستند
صفحه 5:
زنجبیل با نام علمی 0661016 2/(9/06۳ متعلق به خانواده زینگیبراسه
ا
زنجبيل يك كياه معطر جند ساله است که داری ریزوم غده ای است
زنجبیل بومی مناطق حاره ای است وعمدتا در شرق اسیا واسترالیا گرمسیری توزیع
شدة است:
از نظر طبیعت گرم وخشک است.
برای درمان بیماری های عفونی .گلو درد. روماتیسم .گرفتگی ماهیچه ای وسو
هاضمه بکار میرود. 5K
صفحه 6:
ترکییات مختلة
زنجبیل حاوی چربی ها روغن ها كربوهيدرات ها ويتامين هلانياسين وويتامين 4)و مواد
معدنى (10.103.211]. »|)وريزوم ان حاوى يك انزيم يروتئوليك قوى به نام زينكيبين است
زجییل 0
ها) و توکیبات فار است.
ترکیبات مختلف روغن های فرار شامل دو دستهالدهید ها والکل های مونوترپن (با فلاندرن»
کامفن» کورکومین, سیترال) وسزکوتی ترین ها (لفا زینگیبرن ؛بتاسزکونی فلاندرن؛
ارکورکومن وبتا بیزالولن) هستند.
تركيبات غير فرار شامل جینجرول شوگول ها ,پارادول ها وزینگرون هستند.
صفحه 7:
صفحه 8:
۵ ۲ پودر
زنجبیل
۱ ۵ پودر
زنجبیل
۱ ۰/۲ پودر
زنجبیل
زنجبیل و سیر
بهبود در عملکرد ایمنی و
كاهش مرك و مير
بهبود در افزايش وزن و
كاهش كلسترول خون
افزايش فعاليت آنتياكسيدانى
هی مر تبديل غوراك و
افزايش وزن
بهبود صفات عملكرد توليد و
وضعيت آنتياكسيدانى
يبو در ضريب تبدديل
خوراى و افزايش وزن و
فراسنجههای بیوشیمیایی
کاهش باکتریهای مضر روده
صفحه 9:
مروری بر پژوهشهای انجام شده
7
آقایی و همکاران ۰ ۱۳۹۲ gee ann أويشن .مرزه " مرغ تخم كذار كاهش كلسترول خون
وزنجبیل و زرده تخم مرغ
وکاهش انزیم های
كبدى
4 توحيدى وهمكاران ۱۳۹۲ /5/زردجوبه .دارجين مرغ تخم كذار بهبود در صفات
و پودرسیر+۰/۵۵ گرم = ایی وایمنی
بر کیلوگرم مولتی آنزیم oF
1٠١ اکبریان و همکاران ۱۳۸۹ ۵۰۲و ۷/۵/ پودر ريشه مرغ تخم گذار افزایش درصد تولید
زنجبیل تخم مرغ وکاهش
كلسترول زرده تخم
مرع
صفحه 10:
با توجه به اینکه تا کنون پژوهشهای اندکی در ارتباط با لثر گیاهان دارویی بر عملکرد
مرغهای تخمگذار انجام شده است. این تحقیق به منظور اثر استفاده از پودر زنجبیل در
جیره غذایی مرغهای تخمگذار بر عملکرد و صفات کیفی تخممرغ انجام خواهد شد.
صفحه 11:
فرضيهها
مصرف يودر زنجبيل بر صفات عملكردى توليد مؤثر است.
مصرف پودر زنجبیل بر صفات کیفی تخممرغ تأثير دارد.
مصرف پودر زنجبیل بر کاهش کلسترول تخممرغ تأثیر دارد.
مصرف پودر زنجبیل بر فراسنجههای ایمنی موّثر است.
7مصرف پودرزنجبیل برکیفیت استخوان پا درمرغ تخم گذارموثراست
صفحه 12:
بررسی تأثیر پودر زنجبیل بر صفات عملکرد تولید در مرغهای تخمگذار
بررسی تاثیر پودر زنجبیل بر صفات کیفی تخممرغ در مرغهای تخمگذار
بررسی اثر پودر زنجبیل بر میزان کلسترول تخممرغ در مرغهای تخمگذار
بررسی تأثیر پودر زنجبیل بر فراسنجههای ایمنی در مرغهای تخمگذار
بررسی اثر پودر زنجبیل بر کیفیت استخوان پا در مرغهای تخمگذار
کر
صفحه 13:
صفحه 14:
محل انجام آزمایش: سالن تخمگذار مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی
دانشگاه ملایر
۰ قطعه مرغ تخمگذار نژاد لگهورن سفید. سویه هایلاین
جیره بر پایه ذرت و سویا
۰ واحد آزمایشی شامل ۶ تیمار و ۵ تکرار و ۲۰ مشاهده در
هر تکرار
صفحه 15:
جدول ۱-۳ ترکیب اقلام خوراکی جیره آزمابشی
on ذرت
wi كتجالة سويا
vm alton
5
ال تون ۴
ی کلسیم فسفات 0
كرينات كلسيم هر
بكزنات سيم ۵
Peay ae pe ۵
ملیکرممنگته ۹۰۰مبی گرم ید
+A gules IUD Were
۵ ميلىكرم كولين كلرايد. 178 ميلىكرم آنتىاكسيدان. 00٠٠ مبكر وكرم بوتين و ٠ 14 ميكروكرم ويتامين 5313 وجود.
صفحه 16:
صفحه 17:
تیمارها دز مصرفی
۱ جیره پایه
۲ جیره پایه به همراه 1۰/۸ پودر زنجبیل
۳ جيره پابه به همراه 1۴ پودر زنجبیل
۴ جیره پایه به همراه ۸۰/۵۵ مولتی آنزیم
2 حیره پایه به همراه ۰/۸/ پودر زنجبیل و 1۰/۵۵ مولتی
3
۶ جیره پایه به همراه ۴/ پودر زنجبیل ۰/۵۵ مولتی
آنزیم
صفحه 18:
متغیرهای مورد بررسی
صفحه 19:
میانگین خوراک مصرفی
هر تكرار تعداد روزهاى دوره برئى دك
ضریب تبدیل خوراک مقدار خوراك مصرض (كرم إمرغ /روز)
تردء تخممرغ (كرم /مرغ /روز)
ميانكين وزن تخم مرغ
صفحه 20:
7 در انتهای هر دوره آزمایش از هر تکرار ۲ نمونه تخممرغ به صورت تصادفی
انتخاب و صفات کیفی تخممرغها شامل:
7 وزن مخصوص تخم مرغ
رنگ زرده
7 کلسترول زرده
* کیفیت سفیده (ارتفاع سفیده و واحد هاو)
7 کیفیت پوسته (ضخامت.مقاومت و وزن پوسته
اندازهگیری خواهند شد.
صفحه 21:
در پایان دوره آزمایش از هر تکرار ۲ قطعه مرغ به صورت تصادفی انتخاب و
از ورید بالی آنها 62 خون جهت انجام آزمایشات پاسخ ایمنی شامل
شمارش گلبولهای سفید خون, هتروفیل / لنفوسیت . گرفته خواهد شد.
صفحه 22:
در انتهای دوره ازمایش. پس از کشتار استخوان درشت نی پای راست و چپ
CCR eS Sey Be eS a aes)
خصوصیات ن مانند طول؛ وزن و میزان خاکستر ومواد معدنی مورد
ارزیابی قرار خواهد گرفت.
صفحه 23:
* بررسی آماری دادهها به وسیله نرم افزارهای با زد ی ارات 1
صفات دورهای (عملکردی و کیفی تخممرغ) .۱۱۰ .۰
اران <
* مدل آماری طرح صفات يايان دوره (ايمنى و كيفيت استخوان) 000000
* تجزیه واریلنس دادهها در قللب .۰ . . وبرای صفات دورهای . مر . رس
در زمان
** آزمون معنیدار بودن مقایسه میانگینها با استفاده از رویه مختلط . . . و آزمون توکی
سنا تام 9 احتال 7۵
x
صفحه 24: