صفحه 1:
صفحه 2:
“تح سر
wads
ای
ری ماس الى اساده | 9 دنر
Joe? یواست DU وم ای وی
صفحه 3:
2 مقدمه و هدف
2 کلیات و بررسی منابع
7 مواد و روش ها
2 نتایج و بحث
7 نتیجه گیری و پیشنهادات
صفحه 4:
صفحه 5:
اهمیت پرورش طیور
تغذیه در طیور
افزودنی های خوراکی
آنتی بیوتیک ها
متع استفادهآز آنتی بیوتیک ها
جایگزین های آنتی بیوتیک ها
گیاهان داروبی
گیاه دارویی زنجبیل
گیاه دارویی گزنه
صفحه 6:
a
Oe sp و07
صفحه 7:
مکانیسم عملکرد آنتی بیوتیک محرک رشد در تغذیه طیور
* ممانعت از رشد پاتوژن ها و ایجاد محیط مناسب برای باکتری های مفید
* کاهش تعدادی از میکروارگانیسم های روده
** کاهش تولید متابولیت های میکروبی
از بین بردن میکروارگانیسم های مضر که باعث تحریک سیستم ایمنی می شود
* بهبود فاکتورهای رشد در شرایط مختلف محیطی
** افزایش کارایی جذب و استفاده از مواد مغذی از طریق کاهش ضخامت دیواره روده.
صفحه 8:
ا ا 0
* استفاده مداوم از تركيبات آنتى ب
گردد
تیکی در جیره طیور موجب شکل گیری سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک می
* باقى ماندن باكترى ها در طيور و انتقال به انسان 4999999938 اثرات ايمونوياتولوزيك. خود ايمنى. سرطان زايى و
جهش. اختلالات توليد مثلى. سميت زايى براى مغز استخوان و آلرى
صفحه 9:
** اسيدهاى آلى
** بروبيوتيى
** برى بيوتيى
** فايتوبيوتيك
© كياهان دارويى
0 00
صفحه 10:
* بهبود سیستم ایمنی
بهبود میکرو فلور روده
افزایش مقاومت به استرس های مختلف
افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی
** ترکیبات: روغن های ضروری, فلاونوئید ها. ساپونین. استروئید های گیاهی, ترکیبات فنولی, پلی ساکاریدهای غیر نشاسته ای
و برخی الیگوساکارید ها
صفحه 11:
* _گیاه معطر چند ساله با نام علمی Zingiber officinale که دارلی ریزوم غده ای است
* زنجبیل متعلق به خانواده 2110010678026 است
* از نظر طبیعت گرم و خشک است
* زنجبيل بومی مناطق حاره ای است و عمدتا در شرق آسیا و استرالیا گرمسیری گسترده شده است
زنجبیل برای درمان بیماری های مختلف از قبیل سو هاضمه. تب. گرفتگی ماهیچه و بیماری های عفونی مورد استفاده قرار مى كيرد
صفحه 12:
زنجبیل دارای ۴ تا ۷۵ الئورزين: مواد فنلى غير فرار. تركيبات غير معطر و ترکیبات فرار مى باشد
زنجبیل حاوی یک آنزیم پروتئولیک قوی به نام زينكيبين است
© تركيبات غير فرار شامل جينجرول هاء شوآگول هاء پارادول ها و زیتگرون هشتند
* تركيبات مهم زنجبیل شامل جینجرول, جینجردیون و جینجردیول هستند که باعث فعالیت بیشتر آنزیم های گوارشی می شوند و بر
روی فلورمیکروبی روده تأثیر می گذارند
© زنجبيل داراى خواص آنتی اکسیدنی. ضد میکروبی و ضد التهابی است
صفحه 13:
گیاه گزنه با نام علمی هذههذظ 1262 از خانواده 1121061۵6625 است
گزنه گیاهی علفی, چند ساله به ارتفاع ۸-۱۰ سانتی متر است که بیشتر اعضای هولیی آن پوشیده از پرز می باشد
برگ ها بخش دارویی اين گیاه را تشکیل می دهند که به صورت خوراکی به عنوان پایین آورنده قند خون و اسید اوریک و به صورت موضعی
در درمان بیماری های پوست و مو و بیماری های التهایی استفاده می شود
ترکیبات مهم گیاه دارویی گزنه کارواکرول و تیمول هستند که این دوترکیب فعالیت ضد میکروبی قابل توجهی دارند
فلاونول گلیکوزید گیاه گزنه فعالیت آنتی اکسیدلنی و ضد باکتریایی دارد (010160 و همکاران, ۰۴
صفحه 14:
1
3261ل و همكارلن
م۸ و همکرلن
تطو206 و همکرلن
Safa
1۷101 و همکرلن
۳33
yoy
tay,
۳۰۵
زنجبیل
زنجبیل
زنجبیل و سیر
حيوان مورد
ازمايش
جوجه كوشتى
جوجه كوشتى
جوجه كوشتى
جوجه كوشتى
جوجه گوشتی
کاهش کلسترول و اسید اوریک خون
بهبود در صفات عملکردی و فراسنجه
cle بیوشیمیایی خون
افزایش درصد ماندگاری
بهیود عملکرد تولید و خصوصیات لاشه
بهبود عملکرد ایمنی و کاهش کلسترول
صفحه 15:
مه وهدف 5 نتايج و 0
ردیف 5 1۳ ماده آزمايشى | حيوان مورد pera
آزمايش
a rey Hosseini 1 رقع مس رين ري لصوي فين
325011 و همكارلن
2 “58806 و همكزلن 2 AS pe 5١11 جوجه كوشتى بهبود عملكرد رشد و فراسنجه هاى
بيوشيميايى خون
Nasiri 3 و همکرلن ۲۰۱ بودر كزنه ١ جوجه كوشتى بهبود عملكرد رشد
4 ۷00177 و همکاران الا پودر گزنه جوجه كوشتى بهبود خصوصیات لاشه
5 ۹۵2407 وهمكرلن 1 ايودر كزنه ١ مرغ تخم كذار بهبود عملکرد ایمنی
صفحه 16:
Materials & Methods
صفحه 17:
ان انجام طرح: ۱ دی تا ۱۲ بهمن
۱۶۰ قطعه جوجه گوشتی نژاد راس ۳۰۸
© جيره بر بايه ذرت و سویا
۲۰ واحد آزمايشى شامل 8 كروه آزمايشى. ؟ تكرار و ۸ قطعه جوجه در هر تکرار
صفحه 18:
جیره پایه بدون هیچ گونه افزودنی
جیره پایه +۰/۰۳ درصد آنتی بیوتیک محرک رشد
SS
جردي SS
پایه + پودر زنجبیل ۱ درصد + پودر گزنه ۱ درصد
صفحه 19:
جدود۲-۳ اجزا و ترکیب شیمیایی جیره غذایی جوجههای گوشتی در دوره آغازین و پایانی (درصد)
sist ممشكله (مرضت. Baan ی
مككمل ويتاميتى و معدض وه ۵
YAS eee -DL 33 مر
a ۲۲-۰ دودگی a ae
var reas et cto
یج ۰ as
قسن جيل مسعرس: وه we
oie ممم مم
رین wae ane
صفحه 20:
** خوراک مصرفی
افزایش وزن
** ضریب تبدیل خوراک
> تلفات
صفحه 21:
[۱
** خون گیری جهت تعیین فاکتورهای خونی. جدا کردن سرم با سانتریفیوژ ۲۰۰۰دور در دقیقه به مدت ۵ دقیقه
خون گیری جهت اندازه گیری تیتر ایمنی با استفاده از روش 111
بررسی ارگان های احشایی
صفحه 22:
# اين آزمايش در قالب یک طرح کاملا تصادفی با ۵ گروه آزمایشی, ۴ تکرار و A قطعه جوجه در هر تکرارانجام شد. تجزیه واریانس
داده ها با رویه ]21/1 و نرم افزار 5۸5 (نسخه ٩/۱ ۲۰۰۳) و مقایسات میانگین نیز توسط آزمون چند دامنه ای دانکن (1۹۹۵)
در سطح معنی داری ۰/۰۵ انجام شد.
# مدل آماری کلی طرح به صورت زیر می باشد: GC
Yij=n + Ti + eij® )
© :13 اثر گروه آزمایشی
٩ :ژژهخطای آزمایش
صفحه 23:
Results and Discussion
صفحه 24:
شاهد
آنتی بیوتیک محرک رشد ۰/۰۴درصد
زتجبیل ۱ درصد
گزته ۱ درصد
| درصد + گزنه ۱ درصد.
P-value
SEM
۱۷۶۵
۱۳۶۸۸
۱۴۶
۱۳۳
۱۳۵/۹۴
۳۹
fry
۳۵۷۸۱
۳/۱/۸۸
revive
۳۶۴
۳۳۸۵
2060094
°726/79
>660/04
201/13
"0015
25
280/7
29
21/01
2111/02
or
۲۴
»1592/41
1808/74
>1669/2
1721/43
9785/71
۱۵۳۸
yraivy
TRAIN
۲۳۳۹۲
۲۴۹۵/۵
۱
۱۶۴
صفحه 25:
hr Wy giises 5 Safamehr سطح ١ درصد يودر كزنه موجميسهود عملكرد رشد مىشود 3 مويه
zan. (2009) , kwiecien > لستفادم از ۲ دیصد پسودر گزنه تاثیرلتم ثبتیبسر لفزلیش وزندارد
ت۳۵ و همکرلن(۱۳ تک سطوح مختلفزنجبیلت شیر معنیداریسر افزلیشوزنچوجه هایگ وشتینسدارد
Y++8) gl{Sse 5 Dieumou 5 ليه زنجبیلدر بطح ۰۴۰ ۰۲۰ ۱۰ میلیگرم بر کسیلوگرم تساثیر مشبتیسر لفزلیشوزنروزا:
جوجه هاىئكوشتئندارد
صفحه 26:
۷3 و همكرلن(1١2701> لستفاده از ٠/8 ديصد يودر ينجبيلموجميسهود عملكرد يشد جوجه يي
© 40610018 و همكزلن ٠050 05ت لستفادم از ” دیصد نجبیل_اعشفزلیشوزنییشتسرودر جوجه هایگ وشتیمیشود
slau 250)! glen » Hossain Mansoub ® پسودر گزنه تاثیر معنیداریسر لفزلیشوینجوجه هایگوشتیندلشت
<oft Foal hen y Keshavarz @ لفزودن۵ و ۱۰ گرم پسودر یبا عصایه گسزنه تاثیر معنیداریسر عملکرد رشد ندارد
صفحه 27:
© فعاليت ضدميكروبى و ضد قارچی ترکیبات گزنه
© كاهش تعداد ميكروب هاى بيمارى زا در دستكاه كوارش و افزايش هضم و جذب مواد مفذى
اوت در تركيب و سطح مصرف كياهان دارويى
© زنتيك برندكان
_ کیفیت جیره و مدیریت مزرعه
زمان بردا
© فصل اجرای کار
۰
صفحه 28:
تاثیرگروه های مختلف آزمایشی بر میانگین مصرف خوراک هفتگی (گرم)
۳۶۵ ۹۳۹/۹ ۳۹/۹ 10007
آنتی بیوتیک محرک رشد ۰/۰۴ درصد 0 ۲۸۸۱ ۸۳۷۴ ۱۴۶۴ ۳۳۳۹ ۳۸۶۸۸
زتجبیل ۱ درصد 00 ۳۶۸۸ ۸۶ ۸۵ ۵۸۵۵ اقلم
۶۹۷ roa ۱۷ ٩۵ ۳۳۳۸ 00 گزنه ۱ درصد
زتجبیل 1 درصد + گزنه 1 درصد 090 ۳۸ ۶۳۳ ۳۶۴ very ۷۹
P-value ۴ ۷ ۳۴ اه he ۳
۱۳۵۲ ۱۳۳۳۲ ۱۳۴۶۶ 3۷ ۱۳۵۱ rive SEM
صفحه 29:
VY) glSe2 5 Safamehr © > سطوح ۰۰/۵ ۰۱ ۱/۵ و ۲ دیصد پودر گزنه تاثیر معنیداریسر خورلکم صرفیندارد
۴ 1256 و ممکزلن(۲۰۱۳) لد لستفاده از ۰/۵دیصد پودر زنجبیل اعظفزلیش صرفخور کشد
© )2014( کي لفزومن! درصد زنجبیله جیرم جوجه هایگ وشتیموجمفزلیشعنیداریدر مصرفخورلکمیشود
Ve Qe Leer ae eta eas os cH )#) Sea ; Abouhosseini Tabari © جلي كد ول نوي
۴ وشتین دارد
مصرف خوراک فقط در هفته اول در گروه آزمایشی حاوی زنجبیل به طور معنی داری افزایش یافت
صفحه 30:
۴ 7 و همکزلن (۲۰۰۹) ك2 عصارد زنجبیلت اثیروبر مصرفخورلکدر مرغ تسخم گنر ندلشت
© ماع و ممکزلن(۲۰۰۹) > گروم هایدریافک ننده زنجبیل_فلیتمعنیدارعدر مصرفخور اکن سبنسه گروم شاهد نداشت
Nasiri © 9 همکرلن(6۲۰۱۱> لفزودن۱/۵ درصد پودر گزنه بسه جبرد جوجه هایگ وشتیت اثیرلتم ثبتیبر مصرفخورلکدر جوجه های
گوشتی دارد
Mohammed nezhady. (2011) , Hosseini Mansoub ® تسرکیب۱/۵ درصد آویشرو گزنه موجبیسهبود مصرفخوراک
در جوجه هایگوشتیشد
صفحه 31:
# داشتن خاصیت دارویی
دارای آنزیم هضم کننده پروتلین کننده به نام زینگیبین
افزایش خوش خورلکی جیره
کارواکرول موجود در گیاهدارویی گزنه با کنترل مراکز اشتهاباعث کاهش خوراک مصرفی می شود
ترکیب جیره پایه و شرایط محیطی
صفحه 32:
ver
كماد
wr
مك
one
۹
vy
۳
vr
۳
“ny
۲
۳۴
۳۹
wo
wy
۳۵
۷
صفحه 33:
ضریب تبدیل خوراک
& 200 و همکللن(۲۰۰۹) رس لفزودنه گرم بسر کسیلوگرم پسودر زنجبیله ace جوجه هایگ وشتیت_فلوتمعنیباریسر ضریبتسبدیل
خورلكجوجه هاوك وشت ليجاد نكرد
© 2627256032 و همكرلن(17 20> لستفاده از يودر يُنجبيلموجبة فلو تمعنىدارودر ضريبتبديلخورلكجوجه هاىكوشتئنمىكردد
صفحه 34:
ضریب تبدیل خوراک
4
گیاهان دارویی پونه. گزنه و کاکوتی موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک در
* نوبخت و همکاران. (۱۳۸۹[ب> افزودن ۰/۷۵ درصدی ترکي
جوجه های گوشتی می شود
؟ ناه1167۵۷ و همکرلن( >70۲۰۰۶ لستفاده از ۱-۲ دیصد پودر نجبیلض ریب بدیلخورلکرا در جوجه هایگ وشتوبه طور معنودایی
sae tals
CON) gles 5 Safamehr & لستفادم از سطوح ۱-۲ درصد پسودر گسزنه بسه جیرد جوجه هایگ وشتیب اعنک اهشمعنیدارعدر
ضریبتبدیلخوراکمیشود
۴ (2014) .988 ترکیب پودر زنجبیل و سیر موجب بهبود ضریب تبدیل خوراک در جوجه های گوشتی می شود
صفحه 35:
7 سطح مصرف گیاهان دارویی
7 مدیریت مزرعه
7 کیفیت جیره
صفحه 36:
0 Rune sent hy merce SH Tce
آنتی ببوتیک ۰۴| ۰درصد
زنجبیل ( درصد
گزنه ۱ درصد
زتجبیل ۱ درصد + گزنه[ درصد.
P-value
SEM
۹۶۷
aire
۳۹
۹۶۷
۳
۳۹
۹۶۸۷
۲۵
۲۳
bauer
۹۳۷۵
۰۸/6
100
۲
oe
Yi
۲
۹۳۷۵
۶۸۲
aviv
۳۵
ri
۲
۹۳۷۵
arive
صفحه 37:
درصد ماندگاری
© نو5306 و حمكزلن 072172 لكوادنيودر ينجبيلم وج لفزليش معنودارودر درصد مان گٍچوجه هیک وشتیمیشود
* طباطبایی و همکاران؛ (۱۳۸۸) Se ۵/ ۰۷۵ درصد پودر زنجبیل باعث افزایش درصد ماندگاری می شود
a (Ys +A) el Son 5 Ueki ® ودر ُنجبيلبه جيره جوجه هایگ وشتیموجبک اهشدرصد تسلفاتدر جوجه هایگوشتیمیشود
2 و همکالن(۲۰۰۴). . [کودنعصید گزنه دیصد تلفاتوا به طور معنىدلرىكاهش م دهد
نوبخت (1191 سم افزودن كياهان داروبى كزنهء بونه و كاكوتى تاثير معنى دارى بر درصد ماندگری جوجه های
9
os
صفحه 38:
داشتن خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی
داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی
* کاهش میکروب های مضر در دستگاه کوارش
بهبود عملکرد سیستم ایمنی
صفحه 39:
ل ل اا ا ا
SS EE aay د
شاهد
ray ۳۴ ۰.۷ ۰ ۰22574 ۰ ۲۵۷۲۰ ۳۳۸/۳۹
آنتی بیوتیک ۰۴| ۰درصد ۳۳۳ ۳۳۸ ۵ 279/42 ve ۳۵۶۹ ۳۳۷۳۸
زنجبيل ١ درصد ۶۴ ۳۳۸ vrs وروو2 « ۳۵۸ ۳۷۶/۹
گزنه ۱ درصد ۵۵۸ ۳۳۲ ۴ . وورو۰32 ۰ ۲۲۷۲۹ ۳۶۲۵
زنجبیل ( درصد + گزنه | درصد. ۲۵۴ س ۳ . 349/25 ۲۹۶۵ للد
۵۵ ۳۵
ny 9 aha P-value
۳۳۲ rive wire ۳/۲ ۳۹ viv SEM
صفحه 40:
شاخص تولید
مس رفن0۸۱ سكير كريه در حطوح 1اه میم موم هی عمف موق مركي
وتو کزان (۲۰۰۹ .من سودر ونجبل ثم معنیاییسر عملکرد ولد جوجه هایگ وشتیارد
See phe Sale) eae comme!
سم
4و همكزلن 2٠50 2 لكافه كرهزيودر ينجبيلسه جيره شاخصتوليد را به طور معنودارعلفزليش م ههد
صفحه 41:
دلایل تاثیر معنی داری پودر گزنه و ترکیب
پودر زنجبیل وگزنه بر شاخص تولید
** ترکیبات فعال جینجرول و جینجردیون موجود در زنجبیل
** خاصيت آنتى اکسیدانی و ضد میکروبی زنجبیل
** فعالیت ضد میکروبی کارواکرول و تیمول موجود در گزنه
** کاهش میکروب های بیماری زا و افزایش عملکرد دستگاه گوارش
صفحه 42:
ص وزن قلب | وزن بانكراس | وزن جربى | وزن ردصم حم
سنکدان ۳
۳ wt ran ۳ Ww ۵ wir ۳۵/۹
Fifa. ۳۷ rs ۳۹ ۳۱ tv vou ۳
۳7 ۴ ane wir ۳ ۲۴ ۵ ۳۳ wie
erry ۳۵ we via ۳۷ tA ۳ ۳۳۳ 1"
دا ۳۵ ۷۸ ۵۷ wr 0 ۵اه ۳ ۳۸
0 ۸۴ ۷۵ ۳۵ ۳۲ ۳ ۳ ۵
SEM ۳۵ و rive ۸ ۳۹ ۳۹ ۸۵ مله
0 sve ۶۱۲ ova ۳ ۶۴ vir ۶۵۷ عو
١ ovr ۳۶۸ ۶۵ ar ۳ ۶۳ ۳۳۸۵ القى بيوتيك
7 via ۷۵ ۴۶۴ ۵ tv الم ۷۶ ary
۳7 aN ۴ tiv ۳۵ 3 wir ۶ ۵۶
Lee ۷۵ oF rr wir ۶۵ wir ۶۸۶۵ AVS
33 ۳۹ ۹ ۳۶ ۸ ۳ oA ۸ at
SEM 7 rior ۳۳۷ ۷۳ ۳۷ ۶۸ ۱۶ علقم
صفحه 43:
خصوصیات لاشه
(۲۰۱۰) »02۷ لفزودنودر زنجبیلسه جیره جوجه هایگوشتیهیج تاثیر معنودارئسر خصوصياتلا-شه لیجاد نسمیکند
<Smrawi. (2013) لوح ۵/» و 1 دیص پ-وذر زتجبیل* غرم علیدا رید خصوصیات لاش ليبجلا
Bafa. (y-1¥) در مطالعه ای بیان نمود افزودن ۱ درصد پودر زنجبیل بالاترین درصد لاشه را داشت.
رنه تاثیری بر وزن سینه. ران و چربی شکمی ندااگ ولی در مجموع
5352063 و همكاران ٠17( ]4م افزودن ١ درصد يودر
خصوضيات لاشه بهبود يافت.
صفحه 44:
va
ria
قو
w
پودر زتجبیل (ادرصدا
پودر گزنه (ادرصد)
(ادرصد) + بودرگزنه (ادرصد)
P-value
SEM
شاهد.
پودر زتجبیل (ادرست)
پودر گزنه (ادرصد)
بودر كزنه (ادرصد) + يودر
صفحه 45:
F4.(2009), Farhumand ® لضافه كرمنيودر ينجبيلاثير a
© تفه و همکرلن(۲۰۱۱)> لفزومنپودر زنجبیلتاثیریسر تسیتر آنتوسادیعلیه بسیملرینسیو کاس ارد
۰
0 و همکرلن(۰۱۵ ۲ ترکیبپسودر زنجبیلو گزنه تاثير معنیداریسر تسیتر آنتیسادیعلیه بسیمارینسیوکاسلو آنفولازا ندارد
0
Koachere ® و مکللت(۰۲ ۳۰ لستفاده از ۰/۵ و ۰/۷ درصد پسودر زنجبیل تائیرلتم ثبتیبر عملکرد سیستملیمنیطیور دارد
A Helos, Gulcin 9 لفزودنپودر گزنه تاثیرلتملبتیبر عملکرد سیستملیمنیطیور دارد
صفحه 46:
هفته سوم
شاهد.
آنتیپوتیک 1۴ درصد.
نی بیوتیک ۴ درصد
زنجبیل
گنه
زتجبیل +۱ گینه
P-value
SEM
wa
قافر
قلا
۳
wre
۶
wiv
*151
syria
۱۵
13
«۱۳۵
۱
aire
7
sala
wie
ae
۳
هو
ع
قد
3
4
w
“nv
wir
ov
TIAN
ar
vr
vr
۳
۳۳۹
ro
۳۶۵
8
or
۶
wie
۵
ris
ria
1۳۵
صفحه 47:
** جینجرول موجود در زنجبیل مانع تجمع و پراکسیداسیون چربی ها می شود
** داشتن خاصیت ضد کلسترول زنجبیل
** ترکیبات فتولی موجود در گزنه
** فعالیت آنتی اکسیدانی گیاهان دارویی
صفحه 48:
گروه آزمایشی گزنه ۱ درصد و آنتی بیوتیک محرک رشد در بازه زمانی ۱-۲۱ و ۱-۲۸ روزگی اثرات معنی داری بر افزایش وزن جوجه
های گوشتی داشتند و در هفته پنجم گروه آزمایشی آنتی بیوتیک محرک رشد و ترکیب پودر زنجبیل و گزنه موجب افزایش وزن
معنی داری نسبت به سلیر گروه های آزمایشی شدند
گروه آزمایشی زنجبیل ۱ درصد و آنتی بیوتیک محرک رشد در هفته اول موجب افزایش معنی داری در مصرف خوراک جوجه های
گوشتی شدند.
درصد ماندگاری در گروه های آزمایشی پودر زنجبیل ۱ درصد. گزنه ۱ درصد و ترکیب آن ها به طور معنی داری درهفته چهارم تحت
تاثير قرار كرفت
] شاخص تولید در كروه گزنه ۱ درصد و ترکیب پودر زنجبیل ۱ درصد و گزنه ۱ درصد. در بزهزمانی ۱-۲۸ روزگی به طور معنی داری (
اتا لال
كروه هاى آزمايشى زنجبيل ۱ درصد. كزنه ١ درصد و تركيب پودر زنجبیل ۱ درصد و پودر گزنه ۱ درصد تاثیر معنی داری بر ضریب
تبدیل خوراک خصوصات لاشه و تیتر ایمنی نداشتند
گروه های آزمایشی زنجبیل ۱ درصد. گزنه ۱ درصد و ترکیب پودر زنجبیل ۱ درصد و پودر گزنه | درصد در ۴۲ روزگی موجب کاهش
معنی داری در کلسترول خون جوجه های گوشتی شدند
صفحه 49:
6
صفحه 50:
۱ بررسی اثرات پودر زنجبیل و گزنه و ترکیب این دو در مقایسه با آنتی بیوتیک محرک رشد
بر روی فراسنجههای کیفی گوشت
بررسی اثرات پودر زنجبیل و گزنه و ترکیب این دو در مقایسه با آنتی بیوتیک محرک رشد
بر روی فراسنجههای آنتی اکسیدان خون جوجه گوشتی
بررسی اثرات پودر زنجبیل و گزنه و ترکیب این دو در مقایسه با آنتی بیوتیک محرک رشد
بر مرفولوژی روده باریک
ارزیابی اثرات ترکیب زنجبیل با سایر گیاهان دارویی بر عملکرد. خصوصیات لاشه در جوجه
های گوشتی
صفحه 51: