پرسشگری.درس ۱۶ فارسی چهارم ابتدایی
اسلاید 1: پرسشگری
اسلاید 2: نمی دانم آیا هیچ دقّت کرده اید که گوش آدم ها شبیه «علامت سؤال»است؟گویی منتظر هزاران جواب است.یکی به دنبال موجودات عجیب وغریب فضایی است و می خواهد بداند آن ها وجود دارند یا نه و اگر وجود دارند،در کجا زندگی می کنند و چه شکلی هستند.دیگری می خواهد بداند چرا زمین گرد است.چرا از روی زمین لیز نمی خوریم و در آسمان معلّق نمی مانیم؟یک نفر می خواهد بداند چرا خورشید آن بالا ایستاده است و نمی افتد.یکی هم دوست دارد بداند چرا قهرمان فلان داستان،قوی و باهوش است و چگونه می توان مثل او شد.خلاصه هزاران سؤال وجود دارد که در مغزمان می چرخد و می چرخد.
اسلاید 3: سوال بعضی ها،همین طور به گوش آنها آویزان میماند،مثل یک گوشواره.بعد هم،یک مرتبه میافتد و گم میشود.پس در دنیا، هزاران سوال پرسیده نشده و گم شده وجود دارد،ولی دانشمندان،پژوهشگران و بسیاری دیگر،همواره به دنبال پرسشهای خود میروند و آنقدر میگردند تا پاسخ آنها را پیدا کنند.یکی از این دانشمندان که همیشه تشنه یادگیری و دانشاندوزی بود،ابوریحان بیرونی است.او یکی از بزرگترین ریاضیدانان و فیلسوفان ایرانی است که کتابهای زیادی دربارهی مسائل گوناگون نوشت.همهی زندگی ابوریحان در راه گسترش و رشد علم و دانش سپری شد.این دانشمند بزرگ همواره در جستوجوی علت اتفاقی بود که در اطرافش روی میداد.او به کشف چیزهای ناشناخته،علاقهی بسیار داشت و از نادانی و جهل،گریزان بود.
اسلاید 4: هنگامی که سالهای عمر او به هفتاد و هشت رسید و در بستر بیماری،واپسین لحظههای زندگی را میگذرانید،دوستی دانشمند برای احوالپرسی بر بالینش آمد.ابوریحان با همان حالت بیماری با کلمههایی بریده و کوتاه از او خواهش کرد که پاسخ یکی از مسائل علمی را توضیح دهد.دانشمند:«دوست گرامی! اکنون که در بستر بیماری. هستی،چه جای این پرسش است؟»ابوریحان با ناراحتی پاسخ داد:«کدام یک از این دو بهتر است:این که مسئله را بدانم و بمیرم یا نادانسته و جاهل ، درگذرم؟»
اسلاید 5: گوش همهی موجودات شکل علامت سؤال است. سؤال های زیادی در مغز ما انسانها میچرخد. در دنیا به همهی سؤالها پاسخ داده میشود.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.