صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحيم

صفحه 2:

صفحه 3:
تعریف چیلر: » چیلر دستگاهی است که حرارت را از ملیع (معمولاً آب) بر اساس سیکل تبیید تراکمی وبا جنبی دفع می‌کند. لین مایع می‌تواندبرای خنک کاری هوا وبا دستگاه هااستفاده شود که معمولا به صورت سیکل و درون یک مبدل حرارتی جریان دارد. سبه عنوان_یک محصول جانبی مهم» حرایتی که از مایع جذب شدمیا بلیسبه محیط خارج دفع شودیا برای کارایی‌های بالاتر برای مقاصد گرملیی استفاده شود. نگرانی‌هایی در مورد طراحی و انتخاب چیلرها وجود دارد. لین نگرانی‌ها شامل» کارلیی» بازده» تعمیرونگه داری» آسیب پذیری‌های محیطی است.

صفحه 4:
انواع چیلر چیلرهای تراکمی ‏ ۲- چیلرهای جذبی -۱ چیلرهابه دو دسته چیلرهای تراکمی و چبلرهای جذبی تقسیم می‌شوند. شکل دیگر تقسیم بندی چیلرها بر اساس شکل خنک شدن ماده میبرد است کهبه سه دسته آب خنک» هوا ‎Suid‏ وتبخیری تقسیم بندی می‌شوند. چیلرهای تراکصی جا استفاده از انرشی الکتریکی و چیلرهای جنبیبا استفاده از انرٍی حرایتی باعث ایجاد برودت و سرما می‌شوند.

صفحه 5:
چیلر تراکمی: در چیلرهای تراکصی حبرد داخل کندانسور بوسیله آّب خنک ميشود .در لمين نوع جيلر» آبی کهعبرد داخل کندانسور را خنک میکند خود کرم شده و دیگر قلبل استفاده نیست‌به همین دلیل لین لب وارد برج خنک کننده شده» دملیش پائین حی آید و دوباره جهت خنک کردن‌حبر وارد کندانسور میشود.در مناطقی که درصد رطوبت هوا زیاد بلشد چون در برج خنک کننده فرایند انتقال حرارت بر اساس گرمای نهان تبخیر انجام میشود » برج خنک کننده کارلئی نداشته و نمیتوان چیلر آبی استفاده کرد » همچنین لگر میزان مواد خورنده و رسوب لب زیاد باشد » چون امکان خورندگی و رسوب گیری و مسدود شدن لیله های داخل کندانسور زیاد است بنابرلین امکان استفاده از جیلرهای آبی وجود ندارد و به ناچار باید چیلر هوایی استفاده کرد. 5

صفحه 6:

صفحه 7:
:أصول جيلر تراكمى اصول کار چیلر تراکمی بدین شکل.می بلشد که سیال‌مبرد وارد وله ها با به اصطلاح تبخیر کننده که در داخل اتاق‌با محلی که‌حی خواهیم سرد کنیم‌می شود گرما از هوای اتاق‌به سیالمبرد داده‌عی شود و سیال تبخیر می شود و در عوض درجه حرارت اتاق پایین می آید

صفحه 8:
چیلر جذبی: فناوری تبیید جنبی روشی عللی برای تهویه مطبوع مرکزی در تلسیساتی لستکه ظرفیت دیگ اضلفی داشته وحی تولنند بخار با آب داغ مورد نیاز برای راه اندازی چیلر را تأمین نمایند. چیلر های جذبی ظرفیت بین ۵آتا ۲۰۰ تن بروهتی را براحتی تأمین عی کنند. البته قلبل ذکر است که برخی از تولید کنندگان ژابنی ‎Gago‏ شده لند چیلرهای جنبیبا ظرفیت معادل۵۰۰۰قن نیز تولید کنند. در سیستمهای جنبی غالبا از لب‌به عنوان مبرد استفاده‌عی شود. گرمای مورد نیاز برای کار کرد لین جیلرها به طور مستقیم از گاز طبیعی یا کازوئیل تأمین می گردد.

صفحه 9:

صفحه 10:
:اساس كار سيستم تبرید جذبی * اساس کار کرد سیستم های تبرید جذبی در آزمایش میشل فاراده استوار می باشد.در او مى دانست که بخار آمونیاک می تواند به مقدار زياد جذب كلريد نقره شود»‌فاراده کلرید نقره را در دمای بالا در معرض بخار آمونیاک قرار داد. پس از جذب بخار آمونیاک توسط کلرید نقره؛ فاراده ماده حاصل را درون یک لوله آزمایش به شکل عدد ۸ قرار داد سپس انتهای لوله را که حاوی کلرید نقره بود حرارت و در همان حال اننهای دیگر لوله را در یک ظرف آب سرد قرار داد. بخار آمونیاک تحت اثرحرارت داده شده از کلرید نقره جدا شده و در یک طرف دیکر لوله که درون آب سرد قرار داشت تقطیر شد.پس از این عمل فاراده لوله آزمایش را از ظرف آب و از نزدیکی شعله خارج کرد پس از مدت کوتاهی .مایع آمونیاک در داخل لوله آزمایش به شدت شروع به جوشیدن كرد.سبس تمامى مايع در مدت كوتاهى تبخير شده و مجددا جذب کلرید نقره شد.فاراده با لمس كردن لوله آزمايشى كه آمونياك در آن جوشيده بود متوجه شد كه ابن لوله به مقدار زيادى سرد شده است.در واقع آمونیاک ضمن تغییر فاز از ماب به بخار كرماى محيط را جذب كرده و سبب ايجاد سرما شده بود در واقع اين آزمايش نقطه آغازين بيدايش سيستمهاى تبريد جذبى بود. بدين ترتيب كه اكر در سيستم تراكمى بخارءبجاى كمبرسور يك زنراتور و يك جذب كننده و يك يمب قرار دهيم نتيجه يك سيستم جذبى ساده خواهد شد.

صفحه 11:

صفحه 12:
:تقسیم بندی چیلرهای جذبی جیلر های جذبی به سه شکل طبقه بندی می شوند: 1- طبقه بندی از نظر منبع حرارتی مورد استفاده در ژنراتور الف. چیلر های جذبی آب کم ای مستقیم در حال حاضر تعامى اين نوع جبلر ها موجود می باشد ولیچیلرهای شعله سیم رای ترمی بان ۲- طبقه بندی از نظر ماده مبرد و جاذب ‎sea mda las wl‏ های جذبی آمونیاک های جذبی سیلیکاژلی ‎cle is‏ لیتیم برومایدی در حال حاضر استفاده می شوند و چیلرهای دیگر کاربرد وسیعی ندارند ۳-طبقه بندی از نظر چ الف. چیلر های جذبی تک اثره لیتیم بروماید ب. چیلر های جذبی دو اثر ج. چیلر های جذبی سه اثره لیتیم برو د. چیلر های جذبی یک مرحله ای آمونیاکی چیلر های جذبی چند مرحله ای آمونیاکی 1 2

صفحه 13:
Expansion Thermal valve Compressor!

صفحه 14:
: تفاوتهای اصلی چیلرهای جذبی وتراکمی عبارتند از چیلرهای تراکصی برای گردش حبرد از کمپرسور استفاده‌عی کنند در حللی که چیلرهای جنبی فلقد کمپرسور بوده وىبه جای من از انریُی گرملیی منلبع مختلف استفاده کرده و غلظت محلول جاذب را تغیبر حی دهند» همچنان که غلظت تغیبر هی کند » فشار نیز در اجزای مختلف چیلر تغیبر می کند. این اختلاف فشار باعث گردش مبرد در سیستم می گردد. ژنراتور و جذب کننده در چیلرهای جذبی جانشین کمپرسور در چیلرهای تراکمی شده است. در چیلرهای جذبی از یک جاذب استفاده می شود که عموما آب يا نمک لبتبوم بروماید است. حبرد در چیلرهای تراکمی یکی از انواع کلروفلئورو کوبن حلیا هالوکلروفلئورو کیبن ها است در حالی که در چیلرهای جذبی مبرد معمولا آب یا آمونیاک است. چیلرهای تراکمی انرئی مورد نیاز خود را از ای الکتریکی تأمین.حی کنند در حللی که انریُی ورودیبه چیلرهای جنبی از ‎Lop oF A‏ بخار وارد شدمبه ژنراتور تأمین می شود. گرصا ممکن است از کوره هوای گرم.یا دیگ آمده باشد. در بعضی اوقات از گرمای سایر فرایندها نیز استفاده می شود مانند بخار کم فشار یا آب داغ صنابع » گرمای باز گرفته شده از دود خروجی توربین های گازی و یا بخار کم فشار از خروجی توربین های بخار.

صفحه 15:
:مهمترین مزایای چیلرهای جذبی نسبت به چیلرهای تراکمی عبارتند از الف - صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی : همانطور که گفته شد چیلرهای جذبی از گاز طبیعی » گازوئیل یا گرمای تلف شده به عنوان منبع اصلی انرژی استفاده می کنند و مصرف برق آنها بسیار ناچیز است. به میزان مصرف برق » مقایسه و تحلیل های کمی در فصول بعدی اشاره خواهد شد. ب - صرفه جویی در هزینه خدمات برق : هزینه نصب سیستم شبکه الکتریکی در پروژه ها بر اساس حداکنر توان برداشت قابل تعیین است. یک جيلر جذبى به دليل اينكه برق کمتری مصرف می کند » هزینه خدمات را نیز کاهش می دهد. در اکثر ساختمان ها نصب چیلرهای جذبی موجب آزاد شدن توان الکتریکی برای مصارف دیگر می شود. ج - صرفه جویی در هزینه تجهیزات برق اضطراری : در ساختمانهایی مانند مراکز درمانی و یا سالن های کامپیوتر که وجود سیستمهای برق اضطراری برای پشتیبانی تجهیزات خنک کننده ضروری است » استفاده از چیلر های جذبی موجب صرفه جویی قابل توجهی در هزینه اين تجهیزات خواهد شد.

صفحه 16:
:مهمترین مزایای چیلرهای جذبی نسبت به چیلرهای تراکمی عبارتند از د - صرفه جویی در هزینه اولیه مورد نیاز برای دیگ ها : برخی از چیلرهای جذبی را می توان در زستان ها به عنوان هیتر مورد استفاده قرار داد و آب گرم لازم برای سیستم های گرمایشی را با دماهای تا حد ۲۰۳ تأمین نمود. در صورت استفاده از این چیلرها نه تنها هزینه خرید دیگ کاهش می یابد بلکه صرفه جوبی قابل ملاحظه ای در فضا نیز بدست خواهد آمد. 0 - بهبود راندمان دیگ ها در تابستان : مجموعه هایی مانند بیمارستان ها که در تمام طول سال برای سیستمهای استریل کننده » اتو کلاوها و سایر تجهيزات به بخار احتياج دارند مجهز به ديك های بخار بزرگی هستند که عمدتاً در طول تابستان با بار کمی کار می کنند. نصب چیلرهای جذبی بخار در چنین مواردی موجب افزایش بار و مصرف بخار در تابستان ها شده و در نتبجه کار کرد دیک ها و راندمان آنها بهبود قابل توجهی خواهد یافت. ز - کاسته شدن صدا و ارتعاشات : ارتعاش و صدای ناش از کار کرد چیلرهای جذبی به مراتب کمتر از چیلرهای تراکمی است. منبع اصلی تولید کننده صدا و ارتعاش در چیلرهای تراکمی» کمپرسور است. چیلر های جذبی فاقد کمپرسور بوده و تنها منبع مولد صدا وارتعاش در آنها پمپهای کوچکی هستند که برای به گردش در آوردن مبرد و محلول لیتیم برماید کاربرد دارند. میزان صدا و ارتعاش این پمپهای کوچک قابل صرف نظر کردن است. 1

صفحه 17:
:نتیجه گیری پارامتر های قیمت انریٌی» هزینه نگهداری» عمر مفید تجهیزات» اندازه» تجهیزات پیرامینی» هزینه نصبء هزینه بیمه و مالیات دستگاه» هزینه انریٍی مصرفی» هزینه تامین َب برج خنى کن و آب در گردش در سیستم و هزینه های سختی گیری از عوامل محدود کننده امکان استفاده از انواع چیلرها می باشدسبا توجمبه هزینه های بالای انریٍی و هزینه های بسیار باللیی که آلایندگی تجهیزات سرمایشی و گرمایشیبه کشور واردمی کند» لازم است مهندسین و دست اندکاران صنعت تهویه مطبوع» ضمن در نظر کرفتن سیاستهای کلان کشور در زمینه انریٍی» محاسبات هزینه های اقتصادی طرح را قبل از انتخاب تجهیزات انجام دهند و برلساس آن اقدامبه انتخاب تجهیزات و تهیه طرح خود نمایند. همچنین مبنای مقایسه راندمان سیستم ها ۱۳۱۷ بلید باشد. زیرا 20۴ تنها درسیک نقطه بیان می شود و نشان دهنده كاركرد ماشین در باوهای جزثی نمی باشد.

صفحه 18:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان