ژیودیتابیس
اسلاید 1: ژیودیتابیسفرمت Geodatabase:به معنی پایگاه داده های مکانی می باشد. مجموعه از لایه ها و عوارض را می توان در یک پایگاه داده قرار داد.متشکل از سه قسمت است:-personal geodatabase یا Filegeodatabase:پایگاهی است که داده ها و لایه ها در آن قرار می گیرند Feature Dataset: وظیفه تفکیک و طبق بندی لایه ها را بر عهده داردFeature class: لایه ها و عوارض را شامل می شود.
اسلاید 2: ساختار لایه GeodatabaseGeodatabaseFeature DatasetFeature classFeature class
اسلاید 3: مراحل ساخت لایه Geodatabase ابتدا ساخت یک geodatabase از نوع personal:در زیر نرم افزار ARC Catalog در داخل یک پوشه کلیک راست و به تریب زیر عمل می کنیم:
اسلاید 4: سپس یک Dataset می سازیم تا بتوانیم لایه ها مشابه و مورد نظر را در آن قرار دهیم. برای این کار باید روی persoanl geodatabase ساخته شده و یا داخل آن کلیک راست کرده و به تریب زیر عمل می کنیم:
اسلاید 5: در پنجره باز شده ابتدا یک نام برای dataset تعریف می کنیم. و در بخش بعدی یک سیستم مختصات یا سیستم تصویر تعیین می کنیم. سیستم مختصات می تواند جغرافیایی در فرمت world و datum WGS1984 باشد و سیستم تصویر هم می تواند UTM در نظر گرفته شود.پنجره بعدی را پشت سر هم next بزنید و گزینه های پیش فرض نرم افزار را قبول کنید و در نهایت ّfinish را کلیک کنید. Dataset ساخته می شود.
اسلاید 6:
اسلاید 7: حال نوبت به ساخت خود لایه و عارضه یعنی Feature class می رسد. در روی dataset ساخته شده و یا داخل آن کلیک راست کرده و به تریب زیر عمل می کنیم:
اسلاید 8: در پنجره باز شده، در بخش name یک نام و در بخش Alias یک نام مستعار برای لایه تعیین می کنیم (البته نام مستعار اختیاری است). در بخش type هم نوع عارضه خودمان را تعیین می کنیم (نقطه ای، خطی، چندضلعی).
اسلاید 9: در بخش بعدی می توانیم فیلدها و اطلاعات توصیفی به لایه اضافه کنیم (در ادامه در این باره صحبت خواهیم کرد). گزینه finish را کلیک کنید تا لایه شما ساخته شود.
اسلاید 10: می توان به تعداد زیاد dataset در داخل geodatabase و به تعداد زیادی لایه در داخل dataset ساخت. در نهایت از طریق گزینه Add data در ARC map می توان آنها وارد ARC map کرد.ساختن dataset ها اجباری نیست و می توان feature class را در داخل geodatabase ساخت.
اسلاید 11: ساخت لایه Coverageبرای ساخت این لایه، در ARC Catalog ابتدا یک فضای کاری (workspace) می سازیم. فضای کاری یک پوشه ای هست که می توان مجموعه اطلاعات را در آن قرار داد.
اسلاید 12: در داخل فضای کاری یا روی آن کلیک راست و به ترتیب زیر عمل می کنیم:
اسلاید 13: ابتدا یک نام برای لایه انتخاب کنید:
اسلاید 14: در بخش define سیستم تصویر لایه را انتخاب می کنیم. با کلیک بر روی این گزینه وارد پنجره جدید می شوید. می توانید UTM را انتخاب کنید. اگر چندان آشنایی سیستم تصویر ندارید بهتر فعلا وارد این قسمت نشوید.
اسلاید 15: سپس نوع لایه مورد نظر را انتخاب می کنیم و در نهایت با زدن گزینه Finish لایه ساخته می شود:
اسلاید 16: بانک اشتراک گذاری جغرافیاGeographybank.blogfa.comGeographybank@yahoo.com
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.