صفحه 1:
کارل گستاو یونگ و نظریه روان تحلیلی نگارنده نوروز صدری کیاسرا ارشد روانشناسی بالینی 1399

صفحه 2:
(1

صفحه 3:
زندگی نامه کارل گوستاو یونگ ۱۸۷۵ *کارل گوستاو یونگ ۱۸۷۵ - ۱۹۶۱ روانپزشک و متفکر سوئیسی که به‌خاطر فعالیت‌هایش در روانشناسی و ارائف نظرباتش تحت عنوان روان‌شناسی تحلیلی معروف است. یونگ را در کنار زیگموند فروید از پایه‌گذاران دانش- ‎Sagi‏ روانکاوی قلمداد می‌کنند به تعبیر «فریدا فوردهام» پژوهشگر آثار یونگ: هرچه فروید ناگفته گذاشته. یینگ تکمیل کرده‌است. اما فروید در مقلله توضیحات. کاربردها و راهکارها؛ ۳ می‌گوید: لین تقریباً ویژگی جهان‌شمول لین «جنبش‌های جدلیی طلبلنه» است که هر یک جزیی از گنجینه موضوعات روانکاوی را برمی‌دارد و خود را بر اساس این قاپیدن مستقل می‌کند .

صفحه 4:
مقدمه *یونگ توجیه جدید و پیچیده ای را از ماهیت انسان ارایه داد که کاملا با توجیهات دیگر تفاوت داشت و آن را روانشناسی تحلیلی نامید. اولین نکته ای که یونگ درباره آن با فروید مخللف بود. به نقش امیال جنسی مربوط می شد. یهنگ تعریف لیبیدوی فروید را گسترش داد و آن رابه صورت انرٍی رولنی کلی تری که میل جنسی را شامل می شود ولی به ن محدود نمی شود. تعریف کرد. دومین زمینه اختلاف عمده. به نیروهایی که بر شخصیت تاثیر می گذارند مربوط می شد.

صفحه 5:
مقدمه *فروید انسان ها را زندنیان یا قربنیان رویدادهای گذشته در نظر داشت, يونك معتقد بود که ما علاوه بر گذشته خود. توسط آینده خویش نیز شکل می گیریم. آنچه آرزو داریم در آینده انجام دهیم نیز بر ما تاثیر می گذارد. سومین نکته اختلاف مهم به ناهشیار مربوط می شود. یونگ به جای اينکه نقش ناهشیار را به حداقل برساند. بیشتر از فروید بر آن تاکید کرد. او ناهشیار را عمیق تر کاوش کرد و بعد تازه ای را به آن افزود : تجربیات مورروئی گونه انسان و پیش از انسان. گرچه فروید از این جنبه نوع پیدایشی شخصیت آگاه بود. پونگ آن را جوهر نظام شخصیت خود کرد.

صفحه 6:
مقدمه *او مفاهيمى را از تاريخ» اسطوره شناسی. انسان شناسی و مذهب ترکیب کرد تا برداشت خود را از ماهیت انسان شکل دهد. یهنگ در سال ۱۹۰۰ کار خود را در بیمارستان روانی به سرپرستی اوژن بلولر روان پزشکی که اصطلاح اسکیزوفرنی را ساخت شروع کرد. *یونگ نتیجه گرفت که مهمترین مرحله در رشد شخصیت. میان سالی است که زمان بحران خود یونگ بود. یونگ نیز مانند فروید. نظریه خود را بر مبنای شهود پایه ریزی کرد که از تجربیات و رویاهای شخصی او بدست آمد.

صفحه 7:
ارزیابی در نظریه ‎Sigs‏ *علم و پدیده های فوق طبیعی کمک گرفت و به روی کرد عینی و عرفانی منجر شد. ِ * او فرهنگ ها و نمادهاءاساطیر ,مذاهب ,و مناسک آنها را یادداشت کرد. *او نظریه شخصیت خود را براساس خیال پردازی ‎sb‏ ‏و رویاهای بیمارانش و (خودش) و کاوش هایی که در زبان های باستانی , کیمیاگری, و طالع ‎in‏ کرد, به وجود اورد.

صفحه 8:
ارزیابی “مورد توجه روانشناسان در ایالات متحده قرار داد, ارزیابی های تجربی و فیزیولوژیک بود. ‎٠‏ روش ‎sb‏ او ترکیب غیرعادی اضداد بودند قراردارد .ص 171

صفحه 9:
اصل دوقطبي يا تضاد *یونگ پس از مطالعات فرلوان معتقد است به اينکه موجودات عالم بسته به تضاد است, به این معني که 42 ‎alle‏ 979 هر چيزي ضدي دارد, مانند خوب و بد. سیاه و سفید, درست و نادرست, مثبت و منفي, روشنائي و تاريكي, زن و مرد, پست و بلند, زندگي و مرگ ... بر طبق همین اصل در شخصیت هم سیستم هاي مختلف, دو به دو در برابر هم قرار گرفته اند یا به عبارت دیگر, در شخصیت گرايشهاي مختلفي هستند که با یکدیگر در کشمکش مي باشند. از آن جمله اند.

صفحه 10:
‎Lol‏ دوقطبي يا تضاد ‏*نيروي بدني - نيروي رواني؛ ‏به گرائي - واپس زني؛ ‏نيازهاي بدني - نيازهاي رواني؛ ‏انيما - = آنیموس؛ _ ‏خودآگاه - ناخودآگاه؛ ‏ناخودآگاه شخصي - ناخودآگاه جمعي؛ برون گرائي "درون گرائي؛ ‏پیشرفت - باز :

صفحه 11:
اصل دوقطبي يا تضاد أدصي در برابر اين تقابل و تضاد ‎WE‏ دچار کشمکش دروني و فشار و ناراحتي مي شوة: ولي اين كشمكش و ناراحتي براي او لازم و مفید است., زیرا براي تسکین دادن يا از بين بردن لن ناچار است که به حرکت و فعالیت ببردازد و در نتيجه بم بيش مي رود و ترقي مي كند. باري تقابل و تضاد و كشمكش و فشاري كه به دنبال دارد از يى سوي: و كوشش براي زهائي از اين كشمكش و فشار از ‎bale YX sow‏ و خصائص لازم دنيائي هستند كه ما در آن زندگي مي کنیم. بدون این شرایط و خصائص نيروئي در كار نخواهد بود و شخصيتي وجود نخواهد داشت .

صفحه 12:
ارزیابی روش های او کیب غیس عادی اضداد بودند. جلسات او با بيماران» غيس عادی و حتی بی نظم بودند. یونگ و بیمار روی صندلی های راحتی که روبر‌وی هم قرارداشتند مى نشستند. گاهی او بیماران را با قایق خود به اطرراف می بررد. وقتی بیمار صحبت کر‌دن درباره مادرش را شروع می کرد موضوعی که فروید آلن را ترغیب می کرردء یونگ فورا او را ساکت می کرد و می گفت (( وقت خود را تلف نکنید)). یونگ معتقد بود که خیالیردازیهای بیمارانش برای آنها واقعی بودند و او آنها را همانطور که بودند می پذیررفت.

صفحه 13:
کارکرد روا

صفحه 14:
2ت تداعی واژگان ‎Se‏ گروه از واژه ها به آهستگی برایش خوانده می شود و او باید پس از شنیدن هر واژه با به زبان آوردن واژه ای که همان لحظه به ذهنش می رسد واکنش نشان دهد. ۴ آزمودنی با هر کلمه ای که فورا به ذهنش می رسد به واژه محرک پاسخ می دهد. ۶ فهرستی از ۱۰۰ واژه که معتقد بود می توانند هیجان ها را فراخوانی کتند ۶ او برای تعیین كردن تاثيرات ت هیجانی واژه های محرک واکنش های فیزیولوژیک را نیز اندازه گیری می کرد. *از تداعی واژگان ‎sly‏ آشکار کردن عقده ها استفاده می شود.

صفحه 15:
*عواملی چون ياسخ های فیزیولوژیک» تاخيس در پاسخء دادن پاسخ یکسان به واژیه های مختلفه ‎bs CON hs otal‏ پاسخ دادن با پیش از یک کلمه سرهم بندی ‎bolus os‏ ناتوانی در پاسخ دادن از وجود عقده خب می دادند.

صفحه 16:

صفحه 17:
0 تالرست 4- سفید 8- ضگین 2 گران 6- بزرگ 0- كبنه 4- وحشی 8- بیگانه 2- باری یک 6- آتش ‎Je -90‏ 4- راضی 8- زیبا 1- ورباغه 55- کودک 9- بلفش 63 شيشه اس نی 1- گل 5- خانواده 9- شلای 3- براار 7- وحشت 1- درخت ‎aad 05‏ و بو 2 تقسيم 6- سرگرمی 0 ازدواج 64 جنگ 68 نقاشی 2 زدن 6 شسئن لك 84- ترسيدن [- سر 5- مرك 9- ينجره 13- دفكدة 7-دريا 1 جوهر 5 مسافرت 9- لامب 33- عضر 7- نمك 41- پول 45- انگشت لیست کلمات نداعی کننده بونگ 3 آب 7 ای 1- میز 5- ساق 9 روز 3 سوزن 7 نان 31 درخت ‎Py 35‏ 9- عادت 3 دش 7 برنده 4 آواز 8 شمردن 2- تقاضا 6- رقص 0- آشيز 8 شكار 2- نيش 6 مردن ‎ae 40‏ 48- افللن

صفحه 18:
روش های تحلیل *روش یونگ در کاربرد آزمون این بود که هس گاه در واکنش آزمودنی تأخیری روی مي داد از او می پرسید علتش چه بوده است او با شگفتی متوجه شد که آزمودنی از تاخیس خود در پاسخگویی بیخبر است و به موردی اشاره می ‎US‏ که در برابر واژية اسب یک دقیقه مکث کرد. پوهش بعدی نشان داد که شخص مورد نظم خاطرة بدی از اسب دارد که از خاطره اش به کلی محو شده بود. بنا‌این یونگ دریافت هر گاه شخص در پاسخ دادن به واژیه ای تأخیری بیش از اندازه دارد» نماینده ارتباط آسن واژه با خاطره ای در ناخودآ گاه یا عقیده ای در فرد می باشد. تکرار واژیه های محرک یا ناتوانی در ارائه واکنش نی نشانه وجود عقده ای در شخص است. یونگ ضمن کاربررد این آزمون متوجه واکنش های گوناگون آزمودنی هایی بود که نشان می دادند واژه در آنان سبب برروز واکنش Cais oak gible

صفحه 19:
واکنش های شاخص تنش عاطفی ‎-١ *‏ واكنش تأخیرری: تأخیر در واکنش, نماینده ارتباط واژره محرک با عقده ویثیه ای است. در این موارد آزمودنی که تهییج شده است نمی تواند واژه ای به زبان بیاورد. علت اين نيست كه وی قدرت فک كردن را ندارد بلكه به علت تداخل حالت هيجانى ان ‏*۶- واکنش های متعدد: هنگامی که آزمودنی در پاسخ به جای یک واژه از واژیه های متعدد استفاده می کند ناشی از ناتوانی در مهار واکنش خویش است. در چنین مواقعی آزمودنی خیلی سرربع واه ای را بیان می كند ولى جون فك می کند این واژه ممکن است آشری از هیجان درونیش را به آزماینده نشان دهد بی درنگ می کوشد آشفتگی خود را با بیان واژه های گونا گون بپوشاند. ‏*۶- واکنش شخصبی: زمانی که آزمودنی در برابس واژه های عینی پاسخ های شخصی می دهد که نماینده تمایل بای گسترش ایگوی خود می باشد» براى نمونه زمانى كه ‎BSL‏ پول برای او خوانده می شود پاسخ می دهد:"ای کاش مقداری از آتن را داشتم "ی ‏در برابم واژه خوشبختی می گوید: آن را باور نکن.

صفحه 20:
واکنش های شاخص تنش عاطفی *- تکار واژه محرک: تکرار واژژه محرک حاکی از آن است که واژه معنای ویثه ای بای آزمودنی دارد و تکار آن نوعی حالت دفاعی است. آزمودنی می کوشد از طریق تکار واژه فرصت بیشتری را بای پاسخگویی بیابد. * 0- مکرررگویی بی تناسب: نشان دادن واکنش یکسان در برابر محرکهای گوذاکون است. یونگ زنی را مثال می زند که در پاسخ گویی به گروه ۱۰۰ تایی واژه ها ۱۰ بار واژیه (طولانی) را بکار برده بود در حالیکه این واژیه ارتباط منطقی با واه های محرک را نداشت. برررسی آشکار کرد که واژژه طولانی به مشکلی که آن زن با آن روبمروست مربوط می شود» او طی پاسخ هایش گفته بود که وی و شوهرش به مدت "طولانی" کار کرده بودند تا قدری پول پس انداز کنند و خانه ای بسازند. وقتی پس از زمانی "طولانی ساختن خانه را شروع کردند پولشان را از دست می دهندء بنابراین مجبور می شوند دوباره مدتی "طولانی" صب کنند تا باز بتوانند پول لازم را پس انداز کنند.

صفحه 21:
*بر نشانه هایی که بیمار گرارش مي ‎pS 5 ape‏ دارد و بر تداعی های آزاد فرد به اين نشانه ها استوار است. "این شبیه روش تخلیه هیجانی فروید است. معمولا بين تداعى هاى بيمار به نشانه ها و تعبیم آنها توسط روان کار» نشانه ها تسكين مى يابند يا نايديد مى PS شون

صفحه 22:
ley ‏تحلیل‎ *یونگ با فروید هم عتیده بود که رویاها شاهراهی به ناهشیار هستند. اما یونگ ‎Yat‏ ‏به علت های رویاها توجه نداشت و معنقد بود که رویاها بیش از امیال ناهشیار هستند. * اول اینکه, رویاها آینده گرا هستند یعنی به ما کمک می کنند برای تجربیات و رویدادهایی که انتظار داریم اتفاق بیوفتد آماده باشیم. * دوم اینکه رویاها تعدیل کننده هستند؛ آنها با تعدیل گر‌دن رشد بیش از اندازه هر یک از ساحتارهای روان به برقرار كردن تعادل کمک می کنند.

صفحه 23:
تحلیل رويا *یونگ بجای اینکه مانند فروید هر رویا را جداگانه تعبیس كندء روی یک رشته از رویاهایی که بیمار در یک دوره زمانی گزارش داده بود کار می گرد. *يونك براى تحلیل روا از گسترش نی استفاده می کرد. در تداعی آزاد فرروید» بیمار با یک عنصم رویا شروع می کند و با گزارش دادن خاطرات و رویدادهای مربوطه زنجیره ای از تداعی ها را از آنن بوجود می آورد. ‎nae cr Sin?‏ اصلی روبا تمرکز می کرد و از بیمار می خواست به آنن تداعی مکرر کند تا اینکه او به ‏موضوعی پی ببرد. او سعی نکرد محتوای آشکار رویا را از محتوای نهفته آن متمایز کند.

صفحه 24:
تیپ نمای مایرز-بریگز ۶ آشکارتریزپیامد عملیمطااتیونگدر زمینه شخصیتانسامحسوبمی‌شود.

صفحه 25:
سولات در تعین تیپ روان شناختی با آزمون MBTI احساسات و حرف دلم اعتماد کنم "یدون توجه به احساساتم» باید منطقی رفتار گنم هوقتی از من در خواست شود پروژه ای را انجام دهم ترجیح می دهم ۰ .__ روی فر آیتد يا مراحل عملیاتی پروژه تمرکز کنم “به اتمام و تكميل يروزه فكر كنم هزندگیم تسبتا ___ است ۲ .منظم و با برتامه "یی برنامه و نامنظم هتعمولاازمانی که تلفن مدزل با محل اعاز زئاف عجله می کنم كه قبل از "دلم می خواهد فرد دیگر ی به آن پاسخ دهد همن معمولا ۰ . حتى اكر برايم ليست وظايف ‎cad‏ به ان احتنا نمی کنم لیستی از وظایف تهیه می کتم و کار های انجام وقتی بايد کاری را انجام دهم معمولا ۶ هر چه زودتر کار را شروع کرده تا قیل از زمان مقرر آن را به اتمام برسانم در آخرین لحظات با حداکثر سر عت آن را انجام می دهم ابرای من ___ جالب تر است ۰ .ابداع و اختراع كردن "ساختن و ایجاد کردن »من معمولا می کنم ۲ .از افکار و احساسات درونى خود كمتر با ديكران صحبت “افكار و احساسات خود را أزاد و راخت بيان هبعد از کار برای استراحت ترجیح می دهم . "وقتم را با دوستاتم بگذر انم یرای مدتی تنها باشم هدر یک تصمیم گیری مهم» می تواتم به

صفحه 26:
پژوهش درباره نظریه یونگ *یونگ نی مانند فروید از مورد پخروهی (بازسازی تاریخچه زندگی ) استفاده گرد * اطلاعات یونگ بر مشاهده عینی متکی نبود و به صورت کنترل شده و منظم گرردآوری نشده بودند. *به علاوه موقعیت های گردآوری این اطللاعات پذیررای تکرار؛ اثبات یا کمی کردن نیستند. * یونگ نین مانند ضروید؛ یادداشت های کلمه به کلمه اظهارات بیمارانش را نگه نداشت و برای تایید کردن دقت گرارش های آنها تلاش نکرد.

صفحه 27:
پژوهش درباره نظریه یونگ *نمونه کوچک افراد را در بر داشت و تعمیم دادن آنها به کل جمعیت دشوار است. *تحلیل داده های پونگ ذهنی و نا مطمئن بود. و بیشتر از هر نظرریه شخصیت دیگری» در معرض خيس عادى ترين تعبیی‌ها قرار داشت. *از نظریه او بخاطر نتیجه گیری هایی که شاید بای جور در آمدن با نظرربه اش تحریف شده باشندء انتقاد شده است. *بسیاری از مشاهدات یونگ را نمی توان مورد آزمون تجربی قرار داد.

صفحه 28:
تیپ های روان شناختی * بزوهشكران توانسته اند جنبه هايى از نظ يونك را مورد آزمون تحربی فرار دهند . بررسى ها نشان داد كه تمايلات شغلى با تكرش هاو تیپ‌های روا ن شناختی یونگ راط یکی دار . معلوم شده که فعالیت امواج مفری که با ‎EEG‏ \ اندازه كيرى مى شود در هم تیپ روان شناختی به صورتی که با 11 8 ۷1] ارزیابی می شود تفاوت دار . تیپ های درون گر‌ای متفکر و برون گرای احساسی از نظر توانایی یادآوری تجربیات مهم نیز تفاوت دارند. ۶ مختنعبارت/۱۳۵۱6۵10 ۲۷۵6 5وو۱۱۷۵۲5-۵۲۱

صفحه 29:
اندازه گیری ‎cules‏ امواج مغزی ‎EEG‏ ماشین‌های 820 بالینی, معمولا شامل ‎WA‏ ۱۶ يا ۲ کانال است. ‎are a‏ صورت معمول ۲۰ 3 = الکترود روى سر بيمار ‏ 2 قرار می‌گیرد که پتانسیل * حیاتی مذکور را به پیش

صفحه 30:
labs, *از آزمودنی ها درخواست شد تا جدیدترین روياء واضح ترین رویا و قدیمی تتریم رویای خود را به یاد آورند. از آنها خواسته شد که به مدت تقریبا سه هفته رویاهای شب قبل خود را یادداشت کنند. نتایج نشان داد که درون كرايان» رویاهای روزمم» رویاهایی که ربطی به کهن الگوها نداشتند را بیشتر از ببرون گرایان به یاد آوردند. تیپ های شهودی رویاهای کهن الگوی بیشتری از تیپ های حسی یادآوری كرردند. اضرادى كه در روان رنجور خویی نمره بالا گرفتند رویاهای کهن الگوی کمتری از کسانی که نمره پایین گرفتند به یاد آوردند. اين يافته ها با پیش بینی هایی که بر اساس نظریه شخصیت یونگ صورت گررفته بودند, مطابقت داشتند.

صفحه 31:
تفرد *برررسی گسترده مرردان و زنان ۳۷ تا ۵۵ ساله ای که مقام های اجرایی عالی رتبه داشتنده معلوم کرد آنها رفتارهایی را نشان دادند که منهوم تفرد یونگ را تایید می کند.

صفحه 32:
بحران میان سالی در زنان *در آغاز در نظ گرفته می شد که احتمالا ردان بیشتم از زنان دچار بحران میانسالی می شوند. اما اخیرا این عقیده که زنان دستخوش بحران مشابهی هستند مطرح شده است. در یک زمینه یابی علمی زنان احساس می کر‌دند کنترل کمی بر زندگی زناشویی خود دارند یا هیچ کنترلی بس آن ندارند و فرصت های کمترری برای یافتن کار داشتند.

صفحه 33:
تاملاتی درباره نظریه یونک *یونگ چند خدمت مهم و ماندگار به روان شناسی گرده است. *آزمون تداعی واژگان» شیوه فرافکن استاندارد شده و الهام بخش آزمون رورشاخ *فتون دروغ یاب. *. مفاهیم عقده روانی و شخصیت های برون گرا در برابم درون گراء به نحوه گسترده ای در روان شناسی امروز يذيرفته شده اند.

صفحه 34:
تاملاتی درباره نظریه یونک *منهوم تفرد یا خود شکوفایی پونگ نظریه مزلو را پیش بینی گررد. *یونگ اولین کسی بود که بر نقش آینده در تعیین رفتار تاکید کرده دید گاهی که آدلر پذیرفت. *مرلو» اریکسون و کتل از نظر یونگ درباره اينکه میانسالی زمان تخییس اساسی در شخصیت استه استقیال کر‌دند.

صفحه 35:
تاملاتی درباره نظریه یونک *روان شناسان از بخش عمده ای از نظریه یونگ استقبال تکرده اند. یکی از دلایل به مشکل ‎mh ot } 1‏ كت \ درک گردن مفاهیم یونگ مربوط می شود. يونك براى عامه مردم ننوشت. در كتابهاى او بى ‎e 1 ۱‏ 4 نوق احتمالا ثباتی و تناقض هایی وجود دارد. استفاده فروید از علوم غیبی و مفاهیم فوق طبیعی» علت اصلی انتقادهای وارد شده به نظریه اوست. شخ شولتر و فیست 5 سید محمد: *منبع: خلاصه ای از نظرربه های شخصیت شولتز و فیست ترجمه یحیی یب 5

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان