کشاورزی و دامپروریصنایع غذایی

کاهش اندازه و مخلوط کردن

برای سفارش پاورپوینت دلخواه با کمترین هزینه به پیج cafinetonline20 در ایسنتا گرام دایرکت بدهید

saeedtavakol

66 صفحه
860 بازدید
26 مهر 1400

صفحه 1:
به نام فداى مهربان موضوع كاهش اندازه و مخلوط كردن

صفحه 2:
* مخلوط کردن یک عملیات معمول در صنایع غذایی لست. * از هم زن زمانی لستفاده می شود که جزء یا اجزایی به ماده غذایی اضافه شده باشند. نوع هم زن مسوره استفاده معمولا با توجه خصوصیات ماده غذایی تحت اختلاط تعیین می گردد. چون کیفیت محصول مخلوط شده با توجه به نوزيع يكنواخت اجزلى لن ارزيابى مى شود لذا انتخاب نوع هم زن و عمل لن بايد به دقت انجام شود تا نتايج مطلوبى به دست آيد.

صفحه 3:
> > > > > > > هم زدن از ایجاد حرکت و آشفتگی در مایع یا جامد است. یکی از اهداف هم زدن, اختلاط دو یا چند ماده است. اختلاط می تواند به منظور انجام یک تغفییر فیزیکی یا شیمیایی انجام شود. در اکثر صنایع شیمیایی و در بسیاری از صنایع دیگر از عملیات اختلاط استفاده می شود. در صنایع غذایی. دارویی. کاغذ. لاستیک . پلاستیک و حتی گاز و پتروشیمی این عملیات کاربرد دارد. در اغلب واکنش های چند فازی, نحوه. شدت و مدت زمان اختلاط مواد در بازده واکنش تأثیر چشمگیر دارد. اگر اختلاط به شکل مطلوب انجام نشود.برخورد میان مولکول های مواد واکنش دهنده به نحو مطلوب انجام نمی شود و در نتیجه یا واکنش انجام نخواهد شد یا بازده آن کم تر از حد انتظار خواهد بود.

صفحه 4:
* نکته مهم آن است که در بسیاری از موارد هم زدن شدید یا طولانی؛ علاوه بر اتلاف انریی بر کیفیت محصول نیزاثر نامطلوب می گذارد؛ برای مثال در فرایند تشکیل کریستال یا بعضی فرایندهای زیست شناسی» افزلیش توان هم زن باعث شکسته شدن دانه های کریستال یا صدمه دیدن میکروارگانیسم ها و در نهایت کاهش کیفیت محصول می شود. همچنین در بسیاری از واکنش های شیمیایی اگر زمان اختلاط بیش از حد طولانی شود. محصول شروع به تجزیه شدن می نملید و به مواد ناخواسته تبدیل می گردد. بدین ترتیب بازده واکنش کاهش می یابد.

صفحه 5:
“" در کاربردهای صنعتی برلی اختلاط از هم زدن استفاده می گردد. “ منظور از هم زدن استفاده ازنیروی مکانیکی جهت به حرکت درآوردن مواد در یک محفظه یا ظرف به صورت گردشی يا به روشی مشابه آن است. ‎P‏ مخلوط کردن می تواند شامل اختلاط دو یا تعداد بیشتری از مواد در یک فاز مشابه یا غیرمشابه باشد. ‏“ نیروی مکانیکی مورد استفاده در عملیات اختلاط سبب می گردد تا یک ماده به صورت تصادفی و بدون نظم در ماده دیگر پخش گردد.

صفحه 6:

صفحه 7:

صفحه 8:
در این نوع دستگاه حداقل یک فاز مایع وجود دارد و در کنار آن فاز های دیگر هم می توانند حضور داشته باشند. “/ پرکاربرد ترین دستگاه ها برای اختلاط در فاز مایع مخزن مجهز به هم زن مکانیکی است. ‎٠“‏ علاوه بر مخازن مجهز به هم زن مكانيكى. مخلوط كن هاى ساكن یا دلخلی نیز برای اختلاط مایع درملیع یا يخش جامدات و كازها در مايعات استفاده مى شوند. ‎ ‏اين نوع هم زن دارای قطعات متحرک نبوده و از نظر ساختمان ساده و هزین آن در کن ها متاسب تر است. ‏این مخلوط کننده ها در محدودة وسیعی از گرلنروی قابل استفاده بوده و حتی در مخلوط نمودن پلیمر های مذاب نیز می توان از آنها استفاده نمود. ‏ایسه با سایر مخلوط

صفحه 9:
هدف از استفاده ازلین نوع هم زن, دستیابی به توزیع یکنواختی از غلظت و دما است در این مسیر مواد در داخل لوله ای که در آن موانعی برای اختلاط بیشتر پیش بینی شده . وارد و با حرکت به سمت انتهای لوله به تدریج مخلوط می شوند. ۰ نوع متفاوت از اين نوع مخلوط کننده )با آرایش های مختلفی از این مولنع(در جهان استفاده می

صفحه 10:

صفحه 11:
اختلاط به روش نفوف ‎٠“‏ در این روش ضمن انجام یک حرکت دورانی ذرلت جامد در یکدیگر نفوذ مى كنند. “7 یک نمونه از این دستگاه ها مخلوط کن ۷ است که در شکل ذیل نمایش داده شده است. ‎

صفحه 12:
“" در این روش با حرکت انتقالی پودر انواع جامدات عمل اختلاط انجام می شود. « به عنوان مثال می توان به دستگاه های مخلوط کن روبانی و دستگاه مخلوط کن مارپیچ عمودی اشاره کرد که ساختمان آنها در شکل های زیر نمایش داده شده است.

صفحه 13:
اگر مقداری جامد رابه صورت پودر در کی ظرف استوانه ای ريخته و از میان آنها گاز عبور دهیم, به تدریج با افزایش سرعت گاز و متناسب با سنگینی پودر, ذرات جامد ازجای خود بلند شده و حالت سیالیت پیدا میکنند. در این حللت سرعت گاز به حدی است که در ذرات جامد آشفتگی و اختلاط لازم را يديد آورد؛ اما قادر نیست که ذرات را با خود همراه کرده و از ظرف خارج نماید. “7 یک نموثه از دستگاه های مخلوط کن پستر سیال است.

صفحه 14:

صفحه 15:

صفحه 16:
* دو اصطلاح مخلوط کردن و هم زدن؛ معادل نبوده و نبلید با هم اشتباه شوند. در مخلوط کردن بلید دو ماده یا پیشتر از دو ماده و یا دو فاز یا فازهای بیشتری از همان ماده مورد استفاده قرار گيرند. “ برای مثال ما می توانیم یک ظرف پر از لب سرد را هم بزنیم اما در عملیات مخلوط کردن ما لب داغ رابه لب سرد اضافه می کنیم تا دمای مخلوط افزلیش یلبد یا لین که یک ماده با فاز متفاوت مانند شکر رابه لَب مى افزایيم. « هدف از مخلوط کردن دو یا تعداد بیشتری از مواد لین است که در نهایت مخلوط یکنواختی بدست آید. البته یکنواختی مخلوط به اندازه نمونه انتخاب شده از آن بستگی دارد.

صفحه 17:
“« مخلوط کردن دو مایع همچون شربت ذرت و لب می تواند یکنواختی بیشتری را نسبت به اختلاط دو ماده جامد که لز لحاظ اندازه ذرات با هم فرق می کنند (مثل کشمش مخلوط شده با آرد) . در پی داشته باشد. “7 بدیهی است اندازه نمونه انتخاب شده از مخلوط کشمش و آرد باید بزرگتر از اندازه کشمش تنها يا آرد باشد. ‎٠“‏ در فرآورى مواد غذليى . هم زدن مواد غذایی مایع به دلایل مختلفی از جمله مخلوط کردن یک ملیع در ملیع اختلاط پذیر دیگر (شربت ذرت و آسب) . پخش گاز در یک ماییع مثلا در فرایند کربناسیون یا ایجاد امولسیونهایی همچون مایونز که یک مایع در مایع دیگر قابل اختلاط نیست. صورت می گیرد.

صفحه 18:
اختلاط بسیاری از مواد غذلیی حساس مثل سالاد سیب زمینی و سالاد ماکارینی بایستی ضمن افزودن اجزای مربوطه انجام شود و طی آن باید از وارد شدن هرگونه آسیب فیزیکی به محصول جدا خودداری نمود. عملیات مخلوط کردن در صنایع غذایی از لحاظ پیچیدگی متفاوت می باشد. در سیستمهای ساده دو مایع قلبل اختلاط با ویسکوزیته پایین با هم مخلوط ميشوند در حللی که مخلوط نمودن صمغ در یک ملیع « زمانی که ویسکوزیته مخلوط در حین اختلاط تغیبر می کند پیچیدگی خاص خود را دارد. هنگامی که مقادیر کمی از یک ماده در یک حجم با هم مخلوط می شوند (مانند ادویه جات در آرد) باید این اطمینان به وجود آید که تمام محتویات به خوبی با هم مخلوط شده اند. در مخلوط کردن بسیاری از مواد دانه ریز جریان آزاد مانند غلات صبحانه. مواد در حین اختلاط برخلاف هدف مورد نظر تمایل دارند که از یکدیگر جدا شوند.

صفحه 19:
* فرایندهای اختلاط در صنعت. هم به صورت غیر پیوسته و هم به صورت پیوسته انجام می شود. “« هرچند سیستم های پیوسته از لحاظ اندزه و ابعاد کوچکتر بوده و به خاطر وجود حداقل تفیبرات ميان تناوب های کاری. مطلوییت دارند اما مواد تحت اختلاط در آنها باید خصوصیات جریانی مناسبی داشته باشند. در سیستم های غیر پیوسته در طول عملیات مخلوط کردن, تفیبرات بیشتری بین تناوبهای کاری مشاهده می شود. با اينکه سیستمهای غیر پیوسته به نیروی کار بیشتری نیاز دارند اما می توان عملکرد آنها را با تفییر

صفحه 20:
20 تجهیزات مربوط به عملیات هم زدن * تلنک ها ممکن است به صورت باز یا بسته بوده و گاهی اوقات به سیستم خلاء مجهز شوند. در داخل تلنک. شافتی به موازات محور میانی آن تعبیه شده که در قسمت بالایی تانک به یک موتور متصل می گردد. ‎٠“‏ در صورت نیاز به عملیات گرمایش یا سرمایش در طول هم زدن, بایستی تلنک رابه صورت دو جداره ساخت تا محیط انتقال حرارت بین جداره ها جریان یابد. ‎PP‏ در قسمت انتهایی شافت یک پیش ران نصب میشود. ‏* گاهی اوقات نیز ممکن است که شافت تانک خارج از محور مرکزی قرار بگیرد. همچنین امکان استفاده بیش از یک پیش ران هم وجود دارد. ‏* از آنجا که گوشه های تیز باعث محدود شدن حرکت سیال در داخل تلنک می شود لذا در زمان ساخت تلنک» محل تماس کف با جداره را بایستی به صورت گرد و بدون گوشه در آورد.

صفحه 21:

صفحه 22:
“ادر تانک های بهم زن سه نوع پیش ران ( پره ) استفاده میگردد : sae ‏توربینی ۸ پاروبی‎ 9 aa

صفحه 23:
بروانه اى يا ملخى * نمونهای از پیشرانهای پروانهای دریلیی با سه پره در شکل زیرنشان داده شده است که مشاب يروانه هاى مورد استفاده در قایق های موتوری جهت پیشروی در آب می باشد. “" پیش رانهای پروانهای در سطح گستردهای برای سیالات با ویسکوزیته پایین مورد استفاده قرار گرفته و در عمل می کنند.

صفحه 24:
پروانه ای با ملخی

صفحه 25:
*" جریان خروجی در هم زن های پروانهای موازی با محور بوده و هم سرعتهای بالا به همین دلیل این الگوی جریانی به جریان محوری معروف می باشد. > بورد ونا حت لوو و10 ‘reas Presue —>

صفحه 26:
‎٠“‏ سیال در امتداد ديواره ها به سمت بالا حركت كرده و به موازات محور مركزى يايين مى آيد. ‎٠“‏ در مواردى براى ايجاد آشفتكى بيشتر در مخازن و از بين بردن نقاط ساكن در كوشه هاى مخازن. هم زن را خارج از مركز استوانه قرار مى دهند. ‏* شكل زير طرز قرار كرفتن همزن در اين حالت و تاثير آن رل نشان مى دهد. ‎

صفحه 27:
هم زن های توربینی نیز همچون پیش ران های پارویی به چند تیفه کوتاه مجهز می باشند. در این هم زن ها معمولاً قطر توربین کمتر از نصف قطر تانک لست. “« جریان محوری زمانی که تیغه های شیب دار مورد لستفاده قرار می گیرند ایجاد می شود . ‎٠“‏ توربین های تیغه صاف جریان را در جهت شعاعی خارج می کنند. در توربینهییی که تیقه آنها دارای شیب است. شیب تیفه ها خارج از راستای چرخش می باشد. این تغییر پاعث برش مکانیکی کمتری در محصول شده و برای محصولاتی که دارای مواد جامد پودری هستند مناسب تر میباشد.

صفحه 28:
ب. تورین اتف ای شیب ار ‎oes‏ تیه ی

صفحه 29:
۶ در صنايع شیمیایی به خصوص برای اختلاط گاز در مایع. این نوع پره مناسب ترین انتخاب می باشد و در محدوده وسیعی از سرعت می تواندکار کند. پره های توربینی در محدودة گسترده ای از سیالات با گرلنروی مختلف کاربرد دارد.

صفحه 30:
« شکل نشان می دهد که چگونه یک پره توربینی سیال را به جریان می اندازد. “" همان طور که مشاهده می شود با حرکت این پرهه سیال در امتداد شعاع ظرف )عمود بر محور( حرکت می کند و به همین دلیل به اين نوع پره. جریان شعاعی نیزگفته می شود.

صفحه 31:
بيش ران های پارویی معمولاًدارای دو یا چهار تیغه می باشند تیفه ها ممکن است صاف و یا در یک جهت شیبدار باشند. هنگام چرخش پاروهاء ملیع در دو جهت شعاعی و مماسی حرکت می کند در حللی که حرکتی در جهت عمودی دیده نميشود. ‎٠“‏ این پیش ران های هم زدن سیال در سرعتهای پایین ۲۰ تا ۱۵۰ دور در دقیقه مؤثر هستند. ‎٠“‏ زمانی که پیش ران های پارویی در سرعت های بالا کار می کنند تانک های بهم زن مربوطه بایستی به بافل ‏مجهز باشند تا از ایجاد جریان قالبی جلو گیری نمایند. ر پیش ران به قطر تانک بین ۰۵ .تا ‎۰.٩‏ می باشد. ‏در مواردی که برای به حداقل رساندن مشکلات ناشی از حرارت دادن محصول به تراش دادن سطح داخلی تلنک نیاز باشد. پیش ران های مورد استفاده را به صورت لنگر مانند طراحی می کنند. ‎

صفحه 32:
اج پا درچه ی ب ‎BA‏ اب نگری جرب یش را پر ek تا كك اق جاب

صفحه 33:
در طیف وسیعی از گرانروی ها مناسب است. و به سادگی در عملیات خراب نمی شود از لحاظ قیمت ارزان و ساخت آن ساده لست. در ظرف های عمیق چند پارو روی یک محور نصب می شود. > > > > یکی از مهمترین کاربردهای این نوع لز پره هاء استفاده جهت انتقال حرارت می باشد. ی

صفحه 34:
“! شکل زیر چگونگی حرکت سیال را به هنگام چرخش پره پارویی نشان می دهد. ‎٠“‏ اين بره سيال را مماس بر دایره مسیربه جریان می اندازد. به همين دليل به لين نوع بره جريان مماسى مى گویند. : ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

صفحه 35:
“« شکل زیرنمایی از اين پره ها را نشان می دهد. اين دو نوع پره برای هم زدن مایعات با گرانروی زیاد و حتی خمیرها به کار می روند. * فاصله لین پره ها با دیواره ظرف نسبتاً کم است و به این ترتیب با چرخش خود از چسبیدن سیال به دیواره های ظرف جلوگیری می شود. سرعت دوران اين نوع همزن ها نسبتاً بابين است. 7 ‎KK‏ > اس

صفحه 36:
Ree en rien ویسکوزیته لنگری مارپیچی و نواری

صفحه 37:
‎٠“‏ در طراحی سیستم های بهم زن بايد توان مور نیاز بای به حرکت در آوردن پیش رانها مشخص باشد. توان مورد نیاز یک پیش ران تحت تأثیر متفیرهایی از محصول و تجهیزات قرار مى كيرد. * از آنجا که تعداد زیاد متفیرها اجازه استفاده از یک رابطه تحلیلی مفید برای اهداف طراحی را نمی دهند. ‏لذا جهت برآورد توان مورد نیاز برای به حرکت در آوردن پیش ران بایستی از محاسبات تجربی استفاده نماییم

صفحه 38:
> > v پیش از شروع به کار از محکم بودن اتصالات اطمینان حاصل نمایید. دقت کنید که بخش موتور همزن خیس نشود و در صورت خیس شدن سریعا آن را خشک کنید. از دست زدن به دستگاه در حین کار جدا خودداری کنیده هیچ گاه همزن را به سمت دوستان خود نگیرید و از شوخی کردن در حین کار پرهیز نمایید به خاطر داشته باشید که گاه یک شوخی دوستانه می تواند صدمات جبران ناپذیری برای شما و دوستانتان در پی داشته باشد. پس از اتمام کار پره ها را تمیز نموده و در جای خود قرار دهید.

صفحه 39:

صفحه 40:
> واژه کاهش اندازه در تمام مواردی که ذرات جامد شکسته و به ذرات کوچکتر تبدیل می شوند به کار می رود. “87 در تمام صنایع مختلف کاهش اندازه جامدلت با روش های مختلف و برای اهدلف گوناگون انجام می شود. * به طور مثال در صنایع معدن قطعات بزرگ سنگ معدن را به اندازه های کوچکتر خرد می کنند.در صنایع دلروسازی مواد شیمیایی مختلف را آسیاب می کنندهدر صنایع بازیافت,قطعات پلاستیکی,کاغذی ودرا به اندازه های مورد نظر برش می دهند.

صفحه 41:

صفحه 42:
* زمانی که ابعاد قطعات جامد درشت باشد. از روش مترلکم کردن استفاده می شود. برای تولید ذرلتی با اندازه ی متوسط و ریز از روش ضربه زدن و برای تولید ذرات خیلی نرم و ریز از روش سایش استفاده من شود > برای تولید ذرات با شکل و اندزه معین, روش برش دادن به کار گرفته می شود.

صفحه 43:
“« ویژگی های دستگاه کاهش اندازه ۱. ظرفیت(مقدار ماده جامد به ازای واحد زمان کاهش اندلزه می دهد) بالایی داشته باشد. ۴ مصرف انرژی کمی داشته باشد. ۳ اندازه ذرات تولید شده توسط آن یکنواخت باشد.

صفحه 44:
دستگاه های کاهش اندازه معمولا راندمان پایینی دارند. یعنی به ازای مصرف انرژی بالا محصول حاصل از آن ها اندازه های یکسانی ندارند. ذرلتی با اندازه های خیلی بزرگ تا لندازه های خیلی کوچک تولید می شوند. وجود ذرات بسیار ریز درلین دستگاه ها غیر قلبل کنترل است ولی می توان آن رابه کمترین مقدار سمکن ‎sil‏ > > > >

صفحه 45:
45 1 TN دستكاه هاى كاهش اندازه ۱ ‏اد ل ا‎ yes

صفحه 46:
“« خرد کن ها ماشین هلیی با سرعت کم هستند و برای خرد کردن جامدات بزرگ و تبدیل ن ها به ذراتی با انداز های ۱۵ تا ۲۵ سانتی متر به کار می روند. “7 در ادامه درباره دو نوع از معمول ترین خرد کن ها توضیح داده می شود.

صفحه 47:
خرد کن فکی ‎P‏ در این نوع خرد کن . خوراک بين دو فك كه با يكديكر شكل تقريبا لاشكل مى سازند قرار مى كيرد. ‎٠“‏ يكى از فك ها ثلبت است كه تقريباعمودى استو ديكرى متحرک است و در یک صفحه افقى عقب و جلو مى رود. ‏< سطح فک ها می تواند صاف یا شیار دار باشد. ‏“ كلوخه هليى که بین فک ها گیر می لفتندتحت نیروی فشاری بزرگی قرار گرفته و شکسته مى شوند و در فضای تنگ تر زیر می ریزند و با بسته شدن فک دوباره خرد می شوند. ‏“« پس از کاهش اندازه ذرات به اندازه کافی» از ته ماشین به پایین می ريزند. ‏“« فک ها در هر ۰ ۴۰۰ مورد نظره قابل تنظیم است. ‏از و بسته می شوند. گلوگاه لین نوع خرد کن با توجه به کاهش اندازه ‎

صفحه 48:
چرخ گردتده

صفحه 49:
خرد کن غلتکی > قسمت های لصلی این خرد کن از دو غلتك شكيل شده ف ‎ae‏ كن از دو فلزی سنگین تشکیل شده است که روی محور افقی موازی می ات قي ۲ بزرگتر وارد غلتک می شوند و پس از خرد شدن از پایین خارج می شوند. دو غلتک معمولا یه طرف یکدیگر و با سرعت مساوی می چرخند.

صفحه 50:

صفحه 51:
قطر غلتک ها را معمولا زیاد و فاصله بین ن ها را کمدر نظر می گيرند. به طورى كه اين نوع خرد كن ها قادرندکه قطعات نسبتا بزرگ را به قطعات کوچکتر تبدیل کنند. قطر لين نوغ غلتک ها از ۶۰ تا ۲۰۰ سانتی متر تغییر می کند و معمولابا سرعت ۵۰ا ۳۰۰ دور در ثائیه مى چرخند. “ طبیعی است که اندازه خرده های به دست آمده بستگی به فاصله بین غلتک ها دارد. “« دراين نوع خرد کن ها مقدار کمی محصول نرم . به صورت پودر نیز تولید می شود. در خرد کن های مذکور نیروی اعمال شده از غلتک ها بسیار بالاست و معمولا بین ۲۲۲۴۰ تا ۱۷۷۹۰۰ نیوتون بر هر اینچ از غلتک است. وقتى مواد غير قلبل خرد شدن وارد این دستگاه شوند. برای جلوگیری از صدمات وارده به غلتک ها معمولا حداقل یکی از آن ها را به فنر متصل می کنند.

صفحه 52:
آسیاب ها “ محصولات خروجی خرد کن ها معمولا خوراک ورودی آسیاب ها را تشکیل می دهد ‎P‏ هدف آسیاب ها در واقع خرد کردن ذرات متوسط و تولید ریزتر است. “7 دراين جا تنها به تشریح نمونه مرسوم آسیاب ها پرداخته می شود که بیشتر در صنایع شیمیایی کاربرد دار

صفحه 53:
آسیاب دوار > اين آسياب از یک استوانه دوار تشکیل شده است که در حللت ساکن ۰ حدود نیمی از حجم داخل لن را با مواد ساینده پر می کنند. جنس این استوانه معمولا از فولاد است که برای جلوگیری از سایش . سطح داخلی ن را از ورقه های فولاد سخته چینی» سیلیس و یا حتی لاستیک می پوشانند. “ اين استوانه با سرعت کم حول محور افقی خود می چرخد. > > مواد نناینده آسیاب دوار می تواند به ضورت میله یا ساچمه از جنس های فلزی؛ لاستیکی و یا چرمی باشد. حتی گاهی از سنگ های چخماق یا گلوله هایی از جنس چینی به عنوان مواد ساینده استفاده می کنند.

صفحه 54:
ورودی خوراک

صفحه 55:
« آسیاب های دوار می توانند به صورت پیوسته و هم به صورت نا پیوسته کار کنند. “7 در آسیاب های ناپیوسته مقدار معینی از جنس را در دهلنه ی استوانه به داخل َن می ریزند. سپس دهانه استوانه را می بندندو آسیاب را برای مدت طولانی می چرخانند. « پس از آن آسیاب را متوقف می کنند و محصولات آن را خارج می کنند. ‎P‏ آسیاب های پنوسته : اجنام پا حرکت و یکنواخت از هسیر مشخصی وارد وبيس از آسياب شدن از ‏مسیر دیگری خارج می شوند. اساس کار آسیاب های دوار بر این است که در اثر حرکت چرخشی استوانه مواد ساینده از کنار استوانه تا ‏نزمیک سقف استوانه بالا می آیند و در آن جا در لثر نیروی ثقل روی ذرلتی که در کف استوانه است. فرو می افتند. ‎ ‎

صفحه 56:
* در بعضی از آسیاب های دوار به جای گلوله از میله به عنوان عامل ساینده استفاده می شود. “ در آسیاب های میله ای دوار ۰ قسمت اعظم خرد شدن در لثر فشار و سایش در هنگام غلتیدن میله ها روی یکدیگر انجام می گیرده پلی در آسیاب های ساچمه ای دوار یا قلوه سنگی دوار قسمت اعظم خرد شدن در آثر برخورد در هنگام ریزش قلوه سنگ ها با گلوله ها از بالای استوانه صورت می گیر: ‎P‏ در آساب های گلوله ای معمولا قطر استوانه را حدود ۳ متر و طول ن هارا حدود ۳۵ متر در نظر می گیرند.قطر گلوله ها بین ۲.۵ تا ۱۲۵ سانتی متر تغییر می کند. ‎ ‎

صفحه 57:

صفحه 58:
« همان طور که بیان شد. تعداد گلوله ها یا میله ها در آسیاب های دهلر باید طوری باشد که در حللت سکون نیمی از حجم استوانه را اشغال کند. ‎٠“‏ كلوله ها دراثر حركت استوانه به طرف بالا مى روند و هر جه كلوله ها از ارتفاع بیشتری سقوط کنند. طبیعتا شدت اصابت با كف آسياب افزايش مى يابد و بازده آسياب كردن بالاثر مى رود. ‎٠“‏ بایدبا لین نکته توجه کرد که اگر سرعت آسیاب کردن از حدى بكذرد ديكر كلوله ها ريزش نمى كنند ودر استوانه فقط از نقطه ای به نقطه ای دیگر منتقل می شوند. ‏“« در این حالت در آسیاب نیروی گریز از مرکز بر نیروی جاذبه غالب می شود. سرعت لین مرحله را سرعت بحرلنی می گویند. در حللت بحرلنی تقریباعمل خرد شدن انجام نمی گیرد. لذا سرعت آسیاب در شرایط عملیاتی همواره باید کمتر از سرعت بحزانی باشد.

صفحه 59:
‎١‏ بسیاری از پودر های تجاری بلید شامل ذراتی باشند که آندزه ن ها به طور میانگین ۱ تا ۲۰ میکرو متر لست. ‏“ به آسیاب هایی که جامدات را تا لين اندازه خرد می کنند. آسیاب های بسیار نرم کن یا فوق ریزگفته می ‏شود. ‏“ یک نوع از این آسیاب ها به نام آسیاب کلوبیدی است.

صفحه 60:
آسیاب کلوییدی ‎P‏ در لین نوع آسیاب . بر خلاف دستگاه های کاهش اندازه اشاره شد خوراک به صورت یک محلول کلوییدی أأسيث ‏“ بسين صورت كه ابتدا جامد مورد نظر را درون يك مليع به صورت كلوييد درآورده و سيس لين خوراك مايع بین نطیم چرخنده و پوسته که فاصله نزدیکی دارند جریان,میاید.. ‏به طور مثال در صنایع غذایی ذرات چربی موجود در شیر رابه لين روش به ذرات بسیار ریز تبدیل می کنند و در نتيجه شير تبديل به امولسیون پایلر می شود و چربی آن جدا نمی شود.

صفحه 61:

صفحه 62:
‎P‏ در بعضی از مواقع که جامدات بسیار محکم (مثل فولاد ۰ چوب و..) و یا انعطاف پذیر (مانند پلاستیک .پارچه . کاغذ و ..) هستند. اعمال فشار . ضربه و یا سایش باعث کاهش اندازه آن ها نمی شود. ‏“ اين نوع مواد توسط ماشين هاى برش به وسیله تیغه های پرنده به قطعات ریز تر تبدیل می شوند. ‏« لین ماشین برش دارای محفظه ای لستوانه ای است که درون آن چرخاننده ای با سرعت ۲۰۰ تا ‎٩۰۰‏ دور در دقیقه می چرخد. ‏“" روی لین چرخاننده تعدادی تیفه یا کاردک از جنس فولاد آبدیده نصب شده است که به فاصله اندکی از تیفه های ثابت موجود در سطح داخلی عبور کردهء عمل بریدن را انجام می دهد. ‏“7 ذرات خوراک که از بالا وارد محفظه می شهند چند صد ‎jb‏ در دقیقه برش می خورند و در پایین دستگاه از آلکی با مش متاسسب عبور می کنند. تیفه های متحرک با تیغه های ثابت می توانند موازی یا زاویه دار باشند.

صفحه 63:

صفحه 64:
* انتخاب مناسب دستگاه کاهش اندازه و به کارگیری اقصادی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. “ بدین منظور موارد زیر را در به کاگیری آن ها باید رعایت نمود: 1 خوراک ورودی به دستگاه اندازه مناسب آن دستگاه را داشته باشدو با سرعت یکنواختی وارد آن شود. ۲ پس از کاهش اندازه ذرات به مقدار مورد نظر. بلافاصله از دستگاه خارج شوند. ۳ مانع از ورود مواد غیر قابل خرد شدن به دستگاه شوند. ۴ در رابطه با مواد حساس به دماء گرمای حاصل از آسیاب از آن گرفته شود تا ماهیت مواد عوض نشود. ۵ تمام دستگاه های جانبی از قبیل پمپ ها « دمنده ها : سرد کننده ها. جداکننده ها ... در شرایظ عملیاتی اسب کار کنند.

صفحه 65:
“ در دستگاه های کاهش اندازه ذرات جامد . کنترل گرد و غبار خروجی از دستگاه اهمیت بالایی دارد . * مثلااگر ماده ی مورد نظر سمی باشد یا سازگار با محیط زیست نیاشد. گرد و غبار حاصل از کاهش اندازه ی آن می تواند برای محیط زیست و نسان خطرناک باشذ . “7 یکی از روش های کنترل اين گرد و غبار . استفاده از فیلتر در خروجی دستگاه است.

صفحه 66:
‎٠“‏ کتاب مقدمه ای بر اصول مهندسی صنایع غذایی تالیف : آرپائول سینگ ادنیس آرهلدمان (جلد دوم) “/ کتاب عملیات دستگاه ها در صنایع شیمیایی ‏رشته ی صنایع شیمیایی گروه مواد و فراوری شاخه ی فنی و حرفه ای ‏پایه ی دهم دوره ی دوم متوسطه

39,000 تومان