روانشناسی و روانپزشکی

کتاب برای همه پدر و مادرها شیوه‌ای مثبت جهت رسیدگی به رفتار کودکان

تعداد اسلايدهاي پاورپوينت: 216 اسلايد فصل 5 کودکان پیش دبستانی کتاب برای همه پدر و مادرها شیوه ای مثبت جهت رسیدگی به رفتار کودکان

پریسا

صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 2:
5 ‏فصل‎ ٠ ‏کودکان پیش دبستانی‎ ٠

صفحه 3:
* بسیاری از تغییرات مهم رشدی در دوران پیش دبستانی, یعنی از ۲تا ۵ يا ۶ سالگی اتفاق می افتد, از قبیل پیشرفت کودک در استفاده از زبان و لغات پیشرفت در هماهنگی حرکات درشت و ظریف: شروع بازی و سرگرمی های پیچیده ای که دارای قواعد ساده هستند. شریک شدن و رعایت نوبت. کودکان اغلب در این سن وقت خود را در انواع مختلف مراکز سازمان یافته پیش دبستانی می گذرانند و باید یاد بگیرند چگونه با جدا شدن از والدین خود کنار بيایند.

صفحه 4:
‎٠‏ بعضى از كودكان به مراكز بانى و تفریحی مخصوص كودكان مى روند يا در كروه هايى كه والدين براى بازى كودكان خود ترتيب داده اند شركت مى كنند. در هر صورت كودكان با ياد كرفتن بسيارى از مهارت هاى مهم اساسى در ارتباط با مراقبت از خودشان, از قبیل لباس پوشیدن و درآوردن. جواب دادن به تلفن, رعايت آداب غذاخوردن و چگونگی برداشتن, ‎ls‏ ر گذاشتن و مراقبت كردن از وسايل شخصی خود روز به روز مستقل تر می شوند.

صفحه 5:
در اين زمان است که کودکان نیاز دارند برای وارد شدن به مدرسه آماده شوند. کودکانی که در سنین پیش دبستانى هستند كتاب را دوست دارند و بايد بسیاری از موارد مهمى را كه در ارتباط با لغات جابى درون كتاب و در آموزش خواندن بسیار اهمیت ‎aul‏ ياد بكيرند. اين موارد شامل مهارت هايى است از قبيل دنبال كردن لغات و خواندن از راست به چپ, تشخيص دادن بالا و بايين صفحه و اين كه لفات منظور و مقصودی را بیان می کنند. بعضی از کودکان قبل از اينکه وارد مدرسه شوند قادر به خواندن هستند.

صفحه 6:
* در این دوره کودکان عقیده ای ثابت درباره جنسیت هویت جنسی خود دست می آورند و از این زمان خود را پسر یا دختر می دانند. در ضمن کودکان الگوهای رفتاری از خود نشان می دهند که ویژه جنسیت آنان است.

صفحه 7:
* در این فصل به مشكلات رشدى و رفتاری با پیش دبستانی می پردازيم. برخی از مشکلات مورد بحث از قبیل نافرمانی و نحسی کردن در واقع دنباله مشکلاتی هستند كه در دوران نويايى شروع شده اند. سایر مشكلات برخاسته از دركيرى ها و مسائل زيادى است كه در خارج از محیط خانواده پیش می آید. مانند خرید کردن, با ماشین بیرون رفتن, مهمانی رفتن. مشکلات جدایی از والدین, وقت تلف کردن هنگام حاضر شدن و لباس پوشیدن, هنگام بیرون رفتن از خانه و امتناع از مرتب کردن ریخت و پاش هایی که موقع حاضر شدن از خود به جا می گذارند

صفحه 8:
‎٠.‏ مسائل 3 مشکلات خاص ‎٠‏ سرييجى و نافرمانى كردن ‏* به نظر متخصصان بهداشت روانی, نافرمانی کردن یکی از شايع ترين مشکلات کودکان است که برخاسته از اختلالات و مشکلات رفتاری و عاطفی است. اگر والدین برنامه مناسیی برای فرزندان ‎i,‏ که هنوز در سن خردسالی ‏هستند طرحریزی کنند, در آن صورت می توانند از بروز اين مشکلات جدی جلوگیری کنند. بسیار مهم است که کودکان پیش دبستانی به اقتدار و مدیریت افراد بزرگسال احترام بگذارند, به خصوص وقتى بايد براي وارد شدن به مدرسه آماده شوند.

صفحه 9:
در مدرسه از کودکان انتظار می رود که از مقررات مهم بسیار پیروی کنند. کودکانی که در پایان دوران پیش دبستانی بسیار متمرد. نافرمان ‎wh‏ نظم هستند, اغلب در عادت کردن به برنامه های عادی و معمول مدرسه دچار مشکلاتی می شوند.

صفحه 10:
۰ یک راه برای این که تشخیص دهید کودک شما بسیار نافرمان است این است که در مدت نیم ساعت به او در حدود ده دستور بدهید. اکر از 6 تا هشت دستور شماء یعنی بیش از ۶۰ تا ۸۰ درصد, سرپیچی کند, باید کاری کنید تا حس همکاری و تعاون را در او افزايش دهید. بیشتر کودکان به ۰ تا 40 درصد از درخواست ها گوش نمی دهند و از آنها سرپیچی ‎no‏ کنند

صفحه 11:
* در ضمن باید متذکر شد که اطاعت کورکورانه از همه دستورهای افراد بزرگسال بسیار ناخوشایند است. پافشاری كردن بر اين كه كودى كوركورانه و بدون جون و جرا هميشه از همه دستورها اطاعت کند, بسیار نابخردانه و تسلط بیش از حد است. در محیطی که استبداد و سلطه جویی شدید حکمفرما باشد, خلاقیت, قوه ابتکار و نظرات مثبت کودک مورد تهدید قرار می گيرد.

صفحه 12:
ولی در صورتی که پدر و مادر انتظارات معقولانه ای از کودک خود داشته باشند و در ضمن مراقب باشند مقررات منطقی و منصفانه ای در محیط خانه اجرا کنند, اجرای مداوم این مقررات باعث می شود کودکانی شادتر, سازگارتر و خوشرفتارتر داشته باشند. درواقع با اين کار والدین نیز کمتر دچار تنش و فشار روانی می شوند. راهنمایی هایی که در زیر آمده برای کودکانی است که مدام از درخواست های معقولانه والدین خود سرپیچی می کنند. در فصل ۳ صفحه ۱۲۱ رهنمودهایی وجود دارد که بیشتر اصول مهم در ارتباط با نحوه دستور دادن به کودکان را مورد بررسی قرار داده است.

صفحه 13:
* یک جدول «صورتهای خندان» تهیه کنید ۲ ‏در این جدول برای هر روز حدودا سی خانه‎ ٠ ‏سانتی متری بکشید و برای چهارده روز‎ ‏صفحات کافی کنار بگذارید. برای همه برای‎ ‏هنت کودکانی که در قاند فشکل, ناقرقانی‎ ‏دارند چنین جدولی درست کنید.‎

صفحه 14:
8 برای شروع, یک روز آرام را انتخاب كنيد ° وقت خود را طورى تنظيم كنيد تا روزى كه بیشتر ساعات خود را در خانه می گذرانید و با تمام مدت در خانه هستید این برنامه را شروع کنید. چند روز اول از بیرون رفتن يا خرید کردن خودداری کنید, کودی راحت تر می تواند اين برنامه اساسى و مهم را ياد بكيرد.

صفحه 15:
‎٠‏ به آرامى و در كمال خونسردى به کودک خود يك دستور واضح و روشن بدهيد ‏* هنگامی که مى خواهيد از كودى خود درخواستى بكنيد, كاملا دقت كنيد كه نزدیک او قرار بكيريد و دستور خود را واضح و روشن ‎oly‏ کنید. هنگامی که کودک مشغول انجام دادن فعالیت دیگری مانند تماشای برنامه تلویزیونی دلخواهش است به او دستور ندهید.

صفحه 16:
۰ در صورتی که کودک از درخواست شما پیروی کرد. او را تحسین کنید * اگر کودک در عرض ۵ ثانیه از دستور شما اطاعت کرد, او را تحسین کیه افرین پسر خوب., کاری را که گفتم زود انجام دادی.» سپس در جدولی که تنظیم کرده اید یک

صفحه 17:
‎٠‏ از دستور خود يشتيبانى كنيد ‏۰ اگر کودک از دستور شما سرپیچی کرده یک بار دیکر ‏* آن را تکرار کنید و ۵ انیه دیگر صبر کنید. سپس برای پشتیبانی از دستور خود او را وادار کنید چند لحظه ساکت و آرام بنشیند (زمان سکوت). برای اجرای درست این روش تربیتی به فصل ۳ صفحه ۱۲۸ مراجعه کنید.

صفحه 18:
‎٠‏ دستور خود را تكرار كنيد ‎٠‏ يس از اتمام مدتى كه براى زمان سكوت در نظر گرفته اید, دستور خود را تكرار كنيد. اكر براى انجام دادن دستورهاى خود مجبور شديد به كودى تذكر دهيد, نبايد در جدول او صورت خندانى بكشيد.

صفحه 19:
برای حمایت از رفتار خوب کودک, آن چنان که درخور آن است به او پاداش دهید در ابتدا هنگامی که کودک توانست در جدول چهار صورت خندان داشته باشد, به او اجازه دهید از کیسه شانس (کیسه ای که پر از جایزه های کوچک است) جایزه ای بردارد. اگر کودک برای پیروی نکردن از دستورهای تننما مجازات شده اننت: باند. از آیتدا شفازش ضوزت های خندان را شروع کنید. مثلا اگر در جدول کودک سه صورت خندان وجود دارد و قبل از تکمیل شدن چهارمین صورت به خاطر نافرمانی کردن مجبور شده اید برای تنبية أو از زهان شکوت اشتفاده کنید, بايد صبر كنيد.تا كوك دوباره از جهار دستور شما اطاعت كند تا ياداشى دريافت نمايد.

صفحه 20:
‎٠‏ از روز سوم در برابر انجام دادن شش, هشت و سپس ده دستور به او پاداش دهید. به همین ترتیب به تدریج به تعداد دادن دستورها اضافه کنید: ولی اگر میزان قرماتبرداری کودگ با افزايش درخواست ها و دستورهای شما پایین مى ايد. کافی است یک قدم عقب نشینی کنید. مثلا اگر با انجام دادن هشت دستور به او پاداش می دادید, تعداد ‎ol‏ را به شش کاهش دهید

صفحه 21:
‎٠‏ به طور غیرمنتظره به کودک پاداش دهید ‎٠‏ يس از ز گذشت یک هفته به صورت غیر منتظره به کودک یاداش گاهی اوقات پس از ز اين که ۵ دستور را اطاعت کرد, گاهی پس از ۱۵و گاهی پس از پیروی کردن از ۸ دستور به او پاداش دهید. با اين کار کودک نمی داند که با انجام ‏دادن چند دستور پاداش مى كيرد د و درواقع با این کار هميشه او را غافلگیر و شگفت زده ‏می کنید.

صفحه 22:
* به تدریج از کشیدن صورتهای خندان در جدول کم کنید * پس از گذشت هفته دوم به تدریج از کشیدن صورت های خندان در جدول کم کنید. به عبارت دیگر لازم نیست برای پیروی کردن از هر دستور صورت خندانی در جدول بکشید. درواقع به دست آوردن صورت خندان در جدول را برای کودک به صورت غیر منتظره و غیرقابل پیش بینی درآورید. اما فراموش نکنید که گاهی اوقات او را به خاطر فرمانبرداری کردن از دستورها مورد تحسین و تشویق قرار دهید.

صفحه 23:
هربار که به کودک خود دستوری می دهید, كودك از بيشتر درخواست هاى شا آطاغت مى كند. اغلب فقط يك يا دو روز طول مى

صفحه 24:
* لازمه اجرای این برنامه اين است که والدین هنگام دستور دادن بسیار هشیار باشند. اين برنامه هنگامی موّثر است که پدر و مادر هر دو از این روش به طور مداوم و استفاده کنند. هرگاه کودک از شما ‎wo‏ خواهد در جدول رفتار صورت خندانی برای او بکشید يا اينکه از کیسه شانس جایزهای بردارد. هرگز اين کار را نکنید و به او پاداش ندهید.

صفحه 25:
* کافی است به او بگویید با خواهش کردن نمی تواند صورت خندانی بگیردء با این کار مانع از اين می شوید که کودک به طور دائم از شما درخواست پاداش کند. اگر به کودک قول داده اید که در قبال رسیدن به هدفی که برایش تعیین کرده اید می تواند از کیسه شانس ‎slo pl‏ بردارد, فراموش نکنید که به قول خود وفا کنید.

صفحه 26:
‎٠‏ نحسى كردن ‎٠‏ فوران و انفجارعصبانيت فقط محدود به كودكان 7 تا "ا ساله نمى شود. خشم و عصبانيت ممكن است در تمامى دوران كودكىء و درواقع در بزركسالى نیزنمایان شود. خشم احساسی طبیعی است, اما کودکان نیاز دارند در روند رشد خود یاد بگیرند چگونه ناراحتی و رنجش و مخالفت های خود را به نحو سازنده ای بیان کنند. عدم موفقیت در این کار منجر به تربیت بزرگسالانی می شود که هرگاه نمی توانند کار خود را از پیش ببرند و به آنچه می خواهند برسند, به خشونت متوسل می شوند.

صفحه 27:
‎٠‏ نحسی کردن مشکل رایچ در کودکان پیش دبستانی است. شایع ترین عواملی که باعث نحسی در کودکان می شوند از اين قرارند: متوقف کردن فعالیتی که به آن مشغول هستند, مثلا خاموش کردن تلویزیون و آماده شدن برای خواب» مخالفت پدر یا مادر با درخواست يا خواهش کودک, مثلا نخریدن بستنی یا یخمک, و دعوا کردن هنگام بازی با ساير کودکان, بعضی از کودکان پیش دبستانی بسیار بد قلق ممکن است در روز ۱۰ تا ۱۵ بار نحسی کنند. این کودکان اغلب بسیار سرکش و نافرمان نیز هستند. اغلب لازم است با نحسی و نافرمانی کردن به طور همزمان برخورد مناسب نشان داد و به آنها رسیدگی کرد.

صفحه 28:
بیشتر راهنمایی هایی که در خصوص مهار کردن نحسی در کودکان نوپا امده است, در مورد کودکان پیش دبستانی هم به خوبی صدق می کند, اما برای رسیدگی و مهار كردن بدخلقی و نحسی کودکان پیش دبستانی وقت بیشتری لازم است و تا وقتی کودک یاد بگیرد که با نحسی کردن نمی تواند کاری از پیش ببرد, بعضی از والدین ناچارند به مدت طولانی و به کرات جیغ و فریادهای کودک را تحمل

صفحه 29:
‎٠‏ یک جدول رفتار برای کودک تهیه کنید ‎٠‏ جدول رفتار کودک مشابه جدول صورتهای خندانی است که برای رسیدگی کردن به نافرمانی و تمرد کودک در صفحه ۲۲۱ توضیح داده شده است, با اين تفاوت كه جدول بايد طوری تنظیم شود که برای رفتار کودک در هر نیم ساعت از ساعات بیداری اش, مثلا از ساعت ۷ صبح تا ۷ شب., خانه ای وجود داشته باشد. مانند جدولی که در نمودار ۲ صفحه ۲۲۷ امده است.

صفحه 30:
* برای کودک توضیح دهید چگونه او را تنبیه می كنيد . به کودک بگویید اگر بار دیگر عصبانی شود و نحسی کند چه مجازاتی در انتظارش است و تمامی مراحلی را که برای محروم کردن موقت او در اتاقى ديكر لازم است, به او نشان دهيد.

صفحه 31:
* زمان بگیرید * به تدریج از کشیدن صورتهای خندان در جدول و پاداش دادن کم کنید

صفحه 32:
* با استفاده از روش محروم کردن موقت. از دستورهای خود ۰ اگر کودک نحسی و کج خلقی می کند, تمامی مراحل مربوط به مهار خشم در کودکان نوپا را که در صفحه ۱۹۶ آمده است, اجرا كنيد. به اين ترتيب كه به او دستور دهيد دست از نحسى كردن بردارد, و اگر نکرد, او را به طور موقت در حمام قرار دهيد واز همه جيز محروم كنيد و تا زمانی كه به مدت ‎١‏ دقيقه ساكت و آرام نشده است, او را از آنجا بيرون نياوريد و اصلا به او توجه نكنيد. به خاطر داشته باشيد اتاقى كه براى محروم كردن موقت کودک در نظر می گیرید باید کاملا امن باشد, بنابراین از همه راهتقایی هاتی که ذز این خضفض امجنه دفت پیرفی ‎SAS‏

صفحه 33:
‎٠‏ به تدریج از کشیدن صورتهای خندان در جدول و پاداش دادن کم کنید

صفحه 34:
مشکل گشایی ‎Grigio’ jo‏ که پس از ‎Si cca‏ هیعه سیر قابل ملاحظه‌ای در رفتار وگ به وجود نیامد. موارد زیر را به دقت بررسی کنید. ‏۱. مطمئن شوید که همسرتان تیز مانند شما همواره طبق این برنامه رفتار فى کند. پدزبزرگو‌مادزنزرگها. زرستازها ورمراقیان کودک بابدردن مودد برنامه محروم کردن موقت کودک آگاهی داشته باشند و مو به مو مراحل آن را اجرا کنند: ‏۲ هرگز کودک را تهديد به محروم كردن نكنيد. به او نگوپید «اگر تمامش نکنی توی یک اتاق دیگر می اندازمت و از همه چیز محرومت میکنی همیشه عمل كنيد تهديد فايده أي تدارد: ‏3 آیا وقتی که کاملا کودک ساکت شده است. او را آزاد کرده اید؟ بعض از والدین به جاي اين که صبر کنتد کودک ساکت شود. به او اجازه می دهند تاً از اتاقی که در آن او را از همه چیز محروم کرده اند بیرون بياید, آن هم هنگامی که هنوز در حال غر زدن یا صدازدن آنهاست.

صفحه 35:
* ۴. در اوقات دیگر و هنگامی که کودک در محرومیت به سر نمی برد. حتما به اندازه کافی به او توجه مثبت نشان دهید. آیا بازی و فعالیت های کافی در دسترس, کودک وجود دارد؟ زمانی محروم کردن موقت کودک موثر واقع می شود که «محروم نبودن» برای کودک بسیار رضایت بخش, دلگرم کننده و مثبت باشد. . ۰ ,هرگ فویب بزفیدهای محعلی: کودک: را بعوزید که من جوا هد فجاززآتمجزوم شدن را مبدل به بازی سرگرم کننده ای کند. ممکن است بگوید: «من که زندانی شدن را خیلی دوست دارم.». «من را زندانی کن دیگر» یا «محروم شدن خیلی مرخ امی دهد ۷*اجازه بدهید: اين حيلة ها باع ولسردى شما نشنود. هزگز بة ‎oil‏ ‏قبیل نظرات کودک آهمیتی ندهید و هربار که با رفتا نادرست او مواجه شدید. طبق برنامه عمل کنید. * ۶. اطمینان حاصل كنيد كه کودک قبل از پایان مدت زمانی که برای محروم كردن او در نظن گرفته اید. فرار نمی کند. بعضی از کودکان برای گریختن از محلی که در آن از همه جر متحووم شوة اند ممكن اعت دو ذا باز كنيد قزار کنبدایا از. ينجره بالا بكشند و به بيرون بدوند. در صورت لزوم به در يا ينجره قفل بزنيد يا دسته در یا محکم بگیرید تا کودک نتواند از آن جا خارج شود

صفحه 36:
آماده شدن برای بیرون رفتن از خانه صبح زود است و شما شتابان و باعجله می خواهید کودک را حاضر کنید تا او را به مهد کودک یا مدرسه ببرید؛ کاری که آشوب و هرج و مرج به وجود می آورد. درواقع این زمان پرفشارترین ساعت روز است و اغلب در اين هنگام مشکلات رفتاری زیادی پدیدار می شود, به خصوص اگر دیر از خواب بیدار شده اید و می خواهید سریع حاضر شوید و به سر کار خود بروید. رختخواب جمع نشده است, پزخانه پر از ظرف های نشسته و خانه به هم ریخته است و هنوز چیزهایی که کودک برای آن روز احتیاج دارد آماده نیست.

صفحه 37:
* بعضی گونگان اوضاع زا از این که هست:هم .وخیم جز می کنید وبا کند کارکردن و تقاضاهای پی در پی خود مشکلات را بیشتر می کنند. درست هنگامی که احتیاج به همکاری آنان دارید از دستتان فرار می کنند. مخفی می شوند, لباس نمیپوشند یا شروع به نق زدن می کنند. بزرگسالان هنگامی که در چنین شرایطی قرار می گیرند ممکن است داد و فریاد سر دهند و بسیاری از کودکان وقتی به مهدکودک یا آمادگی می رسند, یک کتک حسابی در خانه خورده اند. سایز کودکان فعط صتحها بی توناجه وی تظاخ به نظرهی رسند. بايد تمام کارهایشان را تک تک و گاهی اوقات چندین بار به آنان گوشزد کنید «دندان هایت را مسواک زدی ؟ توالت رفتی؟ گیفت زا بزذاشتی؟» وجيزهابى. از این قبیل. راخ فانی آنتدن بر وقت تلف کردن و فس فس کردن کودکان, نظم و ترتیب است.

صفحه 38:
ریزی كنيد از شتابزدگی در آخرین لحظه جلوگیری كنيد ابتدا خودتان حاضر شويد راجع به کارها و فعالیتهای آن روز با کودک برای کمک به حاضر شدن کودک از روش «بپرس: بگو انجام بده) استفاده كنيد حتب. همکگا: > ‎a‏ کمک كه تى ,1 ‎yreo‏

صفحه 39:
پیامدهای مناسبی ‎sly‏ خرابکاری های کودک در نظر بگیرید با بازی «کی سریع تر است می توانید مانع از اتلاف وقت وفس فس كردن کودک شوید به کودک بگویید باید چه کار کند به خاطر اینکه کودک سریع تر از ساعت کار خود را به پایان رسانده است به او پاداش دهید به تدریج استفاده از اين برنامه را حذف کنید

صفحه 40:
آموزش مرتب کردن وسایل و اسباب بازی ها پس از اتمام بازی باید کودکان پیش دبستانی را تشویق کرد تا از وسایل قتخضی خود مراقبت نندت بهاآين منظون بايد به آنان بیاموزید که پس از پایان بازی اسباب بازی ها و سرگرمی ها را سر جای خود بگذارند. اگر کودکان به راحتی وسایل خود را رها کنند و منتظر باشند که سایرین اسباب و وسایل آنان را جمع و جور کنند, خیلی زود قطعات يا تکه های اسیاب بازی های خود را گم می کنند, وسایل بازی آنان زودتر خراب می شود, ‎phi a airy ar a adnan ails‏ می رسد و کار والدین نیز خیلی بیشتر می شود.

صفحه 41:
* انتظارات غیرمعقول نداشته باشید. کودکان اغلب هنگام بازی با اسباب بازی های خود آنها را همه جای خانه پخش می کنند و شما با قطع کردن بازی آنان به خاطر داشتن خانه ای تمیز و مرتب: شور و شوقی را که آنان در آن لحظه نسبت به بازی خود دارند, كاملا از بين مى برید. بهتر است صبر کنید تا خود کودک وقفه ای در بازی ایجاد کند, مثلا وقتی می خواهد در مکان دیگری بازی کند» خارج از خانه به بازی ادامه دهد یا بازی جدیدی را شروع کند, به عنوان مثال دیگر از بازی لباس پوشیدن خسته شده و می خواهد نقاشی کند يا کتاب نقاشی خود را رنگ کند, می خواهد ناهار بخورد یا همراه با سایر اعضای خانواده برای بیرون رفتن از خانه آماده شود.

صفحه 42:
* در این مواقع وقفه ای در بازی او به وجود می اید. بعضی از والدین معتقدند روزی یکبار جمع و جور کردن, مثلا قبل از خواب, کافی است, در حالى كه اشكال اين روش در اين است كه كار بيشتر مى شود و بنابراين مرتب كردن برای کودک بسيار دشوارتر مى كردد و احتياج به کمک زیادی از جانب دیگران پیدا می کند. برای منظم نگه داشتن خانه اغلپ دو یا سه بار مرتب كردن سريع کافی است. آن هم بلافاصله پس از اتمام بازی.

صفحه 43:
۰ در اين جا به ذكر جندين نظريه مى يردازيم كه به آموزش کودک در خصوص مرتب کردن خانه کمک مى کند. اسباب بازی های کودکان را در جایی بگذارید كه در دسترس انان باشد در وقت مناسب از كودى بخواهيد وسايل خود را مرتب کند صبر کنید کودک خودش دست از بازى كردن بردارد و در آن هنگام از فرصت استفاده کنید و از او بخواهید همه چیز را مرتب کند.

صفحه 44:
به کودک تذکر دهید به کودک بگویید باید بازی خود را تمام کند و سریع همه چیز را مرتب نماید ‎٠‏ برای ترغیب ‎yur‏ همکاری در کودک؛ ‏اگر تکه های لگو را از زیر پا جمع کنی می توانی ‎Sle wh‏ بخوری.)

صفحه 45:
* با ملایمت از کودک بخواهید شروع کند * با لحن ملایم به کودک بگویید جمع كردن وسایل و اسباب بازی ها را شروع کند. واضح و روشن حرف بزنید. مثلا به جای «لطفا این ريخت و پاش ها را جمع کن» به او بگویید «لطفا قطارت را بگذار توی جعبه خودش

صفحه 46:
۶ کمی مکث کنید. سپس کودک را وادار کنید شروع کند ۵ تا ۱۰ ثانیه صبر کنید تا مطمئن شوید کودک همکاری می کند يا نه. اگر کودک همکاری نمی کند و يا این که نمی تواند کاری را انجام دهد, دوباره به او بگویید باید چه کار کند. «اول همه واگن های قطارت را این جا بگذار. به مامان نشان بده جه جوری این کار را می کنی.» اگر کودک دست به کار شد, او را تحسین کنید. «آفرین, واگن ها را خبلی تمیز و قشنگ کنار

صفحه 47:
* برای مرتب کردن هر اسباب بازی. سرگرمی يا وسیله ای که کودک در بازی از آن استفاده می کند, از دو مرحله ای که در بالا گفته شد استفاده کنید. در واقع متوجه خواهید شد که با استفاده از این روش که مبنی بر تقسیم کار به بخش های کوچک تر و آسان تر است, می توانید در ابتدا به کودک کمک کنید تا کار را شروع کند. همچنان که کودک نحوه کار را می آموزد. می توانید از کمکی که به او

صفحه 48:
* با دادن یک دستور پایان دهنده» به اعتراض و مخالفت کودک رسیدگی كنيد اگر کودک شروع به نق زدن, شكايت كردن يا يرخاش كردن نمود. با لحنی ملایم ولی قاطع به او بگویید دست از اين كار بردارد. ‎role»‏ ‎cual gus‏ مركن اين قدر نق نزن. ازت میخواهم همه مدادرنگی ها را جمع کنی و توی جعبه خودش بگذاری.)

صفحه 49:
* عملا به کودک کمک کنیدتا شروع به جمع آوری کند اگر رفتار بد کودک همچنان ادامه داشت یا شدت پیدا کرد, از کوره در نروید و عصبانی نشوید. نزدیک او بروید, به مخالفت هایش توجه نکنید و دست او را بگیرید و کمک کنید تا

صفحه 50:
رفتارهای نادرستی از خود نشان داد, به او بگویید که اسباب بازی هایش را امروز درست جمع و جور نکرده است. به همین خاطر نمی تواند برای مدتی با آنها بازی کند. اسباب بازی ها را برای مدتی, حتی تا پایان روز یا تا روز بعد, دور از دسترس او قرار دهید.

صفحه 51:
در صورت همکاری کردن, از کودک تعریف و اگر کودک حین جمع آوری اسباب بازی ها رفتار مناسبی داشت و کاملا با شما همکاری کرد. او را به خاطر اين كه دستياز خوتى برایتان بوده است؛ تحسین کنید. استفان؛ تو پسر خوبی هستی چون امروز همه کتاب هایت را برداشتی و قشنگ سر جایشان گذاشتی. آفرین پسرم.»

صفحه 52:
۶ به تدریج از کمک خود کم کنید ‎٠‏ دفعات بعد به تدریج از مقدار کمکی که لازم است تا کودک کار تمیز و مرتب کردن را شروع کند. بکاهید. برای این کار بهتر است به او مسئولیت های بیشتری بدهید تا تصمیم بگیرد که در ابتدا بايد جه كارى را انجام دهد به عنوان مثال از او بپرسید «اول مى خواهی چه چیزی را برداری؟ بعد او را تحسین کنید. دفعه بعد هنگامی که کودک چند وسیله را جمع کرد از او تمجید کنید, و بالاخره تا وقتی که همه وسایلش را مرتب نکرده او را تحسین نکنید

صفحه 53:
۰ مشکلاتی که حین تهیه غذا به وجود می آید ‎٠‏ برای بسیاری از والدینی که کودکان خردسال دارند, از ساعت 4:30 تا 6:30 سخت ترین ساعات روز محسوب ‎ro‏ شود. والدین و کودکان اغلب در پایان روز بسیار خسته هستند. والدین اغلب در این ساعت باید کارهای زیادی انجام دهند, از قبیل پختن شام, کمک به تکالیف درسی کودکان بزرگ تر, حمام کردن و لباس پوشاندن بچه‌ها ترای,خواب. در انن ساغات والدین دوست دارند تا وقتی کارهای خانه را انجام نداده اند, کودکان به تنهایی خود را به نحوی سرگرم کنند.

صفحه 54:
ولی ممکن است کودکان نظر دیگری داشته باشند. رایج ترین مشکلات در اين مواقع اين است که ممکن است آنان مدام شکایت کنند که گرسنه هستند یا غر بزنند و بخواهند به آنها توجه کنید. این مشکلات وقتی حادتر می شود که همه افراد خانه دیر به منزل رسیده باشند. کودک بسیار گرسنه است و والدین هم بی برنامه و آشفته. اگر کاری وجود داشته باشد که کودکان بتوانند با انجام دادن آن در تهیه غذا کمک کنند, اغلب رفتار بهتری از خود نشان می دهند. البته همه والدین با اين عقیده موافق نیستند و ترجیح می دهند کودکان زیر دست و پای آنان نباشند تا بدون مزاحمت و مداخله آنان غذا را آماده کنند.

صفحه 55:
‎٠‏ اين والدین اغلب به کودک خود می گویند پرو کنار, از آیلنپوخانه بوو بیرون: با تررق بازی: کن, اما اگر می خواهید كودكان متعاقبا بياموزند كه در اداره كردن خانه کمک کنند, به فرصت بیشتری احتیاج دارند تا یاد بگیرند که چه کاری بايد انجام دهند. اين بدان معناست که گهگاهی بايد كثافت كارى و ريخت و ياش بيشترى را كه در أشيزخانه به وجود می ‎ul‏ تحمل كنيد. هم يسران و هم دختران بايد ياد بكيرند كه تحت نظارت بز ركسالان به آنان کمک کنند. در غیر اين صورت همجنان كه بزرك مى شوند,هميشه مادرشان را مانند برده ای می بینند که مدام در آشپزخانه کار می کند و درواقع این مسئله برای آنان کاملا طبیعی جلوه می کند.

صفحه 56:
۰ بهترین راه برای مقابله با اين مشکل این نیست که کودکان پیش دبستانی را وادار به کمک کردن کنید, بلکه باید اگر مایلند, به انان فرصتی بدهید تا به شما کمک کنند؛ البته هميشه زیر نظر خود شماء تا احیانا خطری متوجه آنان نشود. در زیر به ذکر چند پیشنهاد در اين خصوص می پردازیم

صفحه 57:
* کودک را در تصمیم گیری های هفتگی برای تهية شام افراد خانواده شرکت دهید نظر کودک را درباره غذاهای مورد علاقه خود و سایر افراد خانواده بپرسید پيشنهادهای او را یادداشت کنید و از او به خاطر کمکی که کرده است تشكر كنيد

صفحه 58:
* فهرستی از غذاهای مناسب ‎sly‏ یک هفته تهیه كنيد بعضى از غذاهای دلخواه کودک را در این فهرست جای دهید و برنامه را طوری بنویسید که برای چند شب متوالی غذاهایی را که کودک دوست ندارد در آن نگنجانید.

صفحه 59:
. فهرست خرید خود را آماده کنید ۰ هر روز در یک ساعت مشخص و تثابت شام را حاضر كنيد ‎٠‏ وقت خود را طورى تنظيم كنيد كه هر شب شام سر ساعت تعيين شده حاضر

صفحه 60:
* برای شام شب بعد نیز برنامه ریزی کنید ۶ غذایی را که برای شب بعد می خواهید تهیه کنید. مشخص نمایید در واقع برای یک روز جلوتر نیز برنامه ریزی کنید.

صفحه 61:
مورد نیاز در دسترس ‎cul‏ * در صورت لزوم موادی را که بايد روز بعد از فریزر بیرون بیاورید یا مواد غذایی خاصی را که باید از فروشگاه بخرید, یادداشت کنید.

صفحه 62:
۰ یک ساعت قبل از هر وعده غذا از کودک خود بیرسید که آیا می خواهد به شما کمک کند * به کودک بفهمانید که می خواهید شام را حاضر کنید. به او کار ساده ای پيشنهاد کنید تا زیر نظر شماء با احتياط بتواند آن را انجام دهد. مثلا به او بگویید میز را بچیند, کمک کند تا سبزیجات آماده شود و موادی را از یخچال بیرون آورد. گاهی اوقات كودكان كارهايى ييشنهاد می کنند که براى آنان بسیار دشوار یا خطرناک است, از قبیل خرد کردن سبزی. در اين صورت برای آنان توضیح دهید که چرا نمی توانند ‎a‏ اين نحو به شما كمك کنند, و کار دیگری به آتان پیشنهاد کنید. اگر کودک ‎TP‏ می دهد بازی کند, چه بهتر.

صفحه 63:
۰ گهگاهی کار خود را قطع کنید و از رفتار خوب کودک تعریف و تمجید کنید ۰ این کار برای کودکانی که حین آماده کردن غذا خرابکاری می کنند و مدام درخواست ‎sk‏ پی در پی دارند» بسیار حائز اهمیت است.

صفحه 64:
* اگر حین آماده کردن غذاکودک مزاحم کارتان می شود غر می زند يا مدام از شما چیزی می خواهد, رفتار بدش را به او گوشزد کنید به آرامی ولی با قاطعیت به کودک بگویید هنگامی که در حال آماده کردن شام هستید , نبايد مزاحم کار شما شود به او بگویید که ساکت و آرام مشغول بازی شود و یا در تهیه غذا به شما کمک کند.

صفحه 65:
* اگر نافرمانی و غر زدن کودک ادامه یافت. مطابق مراحلی که برای مقابله با اين رفتارها در صفحات ۲۲۱-۲۲۶ آمده عمل کنید * سعی کنید بفهمید چه چیز باعث بروز چنین رفتاری در کودک شده است.

صفحه 66:
۰ قبل از آ 00 ی غذا به کودک تذ از و قبل از اينكه شا تذكر دهيد ‎aug Sone ae‏ مام را سر میز يش را

صفحه 67:
از کودک بخواهید در آوردن غذا به شما کمک کند از غذاها به اندازه کم در بشقاب بکشید و شروع به خوردن کنید. اگر کودک حین غذاخوردن کثافت کاری می کند, از غذا ایراد می گیرد یا مشکل خاصی در ارتباط با خوردن و بلعیدن غذا دارد یا غذا را بالا می آورد. به راهنمایی هایی که در خصوص مشكلات حاد غذا خوردن با كودكان بيش دبيينةانى در صفحه ‎١‏ وجود دارد رجوع کنید. پيشنهادهایی که برای مقابله با خرابکاری های حین غذا خوردن در زیر ‎orl‏ نیز بسیار مفید است. و در ضمن یک بار دیگر به رژیم غذایی که برای کودک در نظر گرفته اید نظری بيفکنید.

صفحه 68:
* پیشنهادهایی که در خصوص تهیه غذا آمده بدین منظور طراحی شده است که به کودکان این فرصت را بدهیم تا در صورت تمایل در کارها زيرا دير شده و شما می خواهید کارها را - با بیشترین سرعت و بدون مزاحمت کودکان انجام دهيد. اين درواقع یک وضعیت اضطراری با خاص است ودر ابن جور مواقع بابد ابن مسئله را به كودى بفهمانيد ودر صورت لزوم مسا سم فعاليت ديكرى نك

صفحه 69:
رسیدگی به خرابکاری های کودک حین غذا خوردن هنگامی که افراد خانواده با آرامش کامل غذا میخورند بهترین و لذت بخش ترین ساعات روز را سپری می کنند .همه اعضای خانواده دور هم جمع می شوند. درباره اتفاقات مهم آن روز با یکدیگر صحبت میکنند

صفحه 70:
برای فعالیتهای ‎is‏ مختلف برنامه ریزی می کنند و از کنار هم بودن لذت می برند. اما بعضی از خانواده ها حين غذا خوردن تجربه ای کاملا متفاوت دارند. هنگام غذا خوردن همگی غرق تماشای تلویزیون هستند, بچه ها از غذا شکایت مى کنند و می خواهند میز غذا را ترک کنند و اصلا غذا نمی خورند یا از قاشق و چنگال به درستی استفاده نمی کنند.

صفحه 71:
* بعضی از والدین از ساعات غذا خوردن بسیار وحشت دارند, زیرا تمام مدت باید به خرابکاری ‎sh‏ بچه ها رسیدگی کنند. («مگر تو گاوی؟», «درست غذا بخور.», «به برادرت کاری نداشته باش», «برگرد ‎lu‏ سر میز», «بنشین. این قدر حرف نزن.». «آن هویج ها را ‎gr‏ برایت خوب است. در بعضی خانواده ها پدر دیروقت از کار برمی گردد و درواقع دوبار غذا خورده می شود. بعضی از پدر و مادرها انتظارات غیرمعقول دارند, ‎pw Mio‏ we ee oa «le Alef bee. a...

صفحه 72:
* اگر وضعیت شما نیز هنگام غذاخوردن اين چنین است, نظرات زیر ممکن است برایتان مفید باشد. بسیار مهم است که قبل از امتحان كردن هريك از اين نظرات مطمئن شوید کودک کاهش وزن ندارد, علائم ‎Sb‏ از سوء تغذیه در او دیده نمی شود, اختلالات جسمانی از قبیل برگشت غذا از معده به ‎acl‏ حلق و دهان یا مشکل خاصی هنگام بلعیدن غذا ندارد. برای تشخیص این قبیل مشکلات باید از پزشکان متخصص کمک بگیرید و برای بررسی کامل این موارد با پزشک خانوادگی خود مشورت ‎IS‏

صفحه 73:
اگرکودک از لحاظ جسمی سالم و فعال باشد, بیشتر مشکلاتی که حین غذاخوردن پدیدار می شود مشکلات رفتاری است, نه مشکلات پزشکی, وبا یک تغییر ساده در برنامه غذاخوردن مى توان به راحتى اين مشكلات را حل كرد

صفحه 74:
* از دادن تنقلات بین وعده ‎sla‏ غذایی به کودک خوددارى كنيد براى كودى توضيح دهيد كه از حالا به بعد اجازه ندارد در ساعاتى غير از صبحانه, ناهار و شام غذا يا جيزى بخورد. اين كار باعث مى شود هنكام غذا كرسنه باشد. به او بكوييد نبايد سر يخجال يا كمد برود و جيزى بخورد. برايش توضيح دهيد كه اكر اين مقررات را زير يا بگذارد, به مدت ‎١‏ دقيقه اورا از همه جيز محروم می کنید.

صفحه 75:
* مقررات جدید را برای کودک توضیح دهید ‎٠‏ کودک را در بحث در مورد مقرراتی که حين غذاخوردن باید رعایت شود.شرکت دهید: تا وقتی به تو اجازه بلند شدن داده نشده سر میز غذا بنشین, از کارد و چنگال درست استفاده کن, وقتی دهانت پر از غذاست حرف نزن قبل از گذاشتن غذا در دهان, غذایی را که در دهانت است قورت بده غرنزن و شکایت ‏نکن.

صفحه 76:
‎٠‏ قبل از وعده های غذا کمتر به کودک ‎club‏ بدهید ‎٠‏ از یک ساعت قبل از هر وعده غذا به ‏کودک شير ‎ol L‏ میوه ندهید. اگر کودک تشنه است فقط به او اب بدهید..

صفحه 77:
* به کودک بگویید در صورت داشتن رفتار مناسب حین غذاخوردن» به او جایزه می دهید ‎٠‏ براى كودك توضیح دهید اگر مقررات را رعایت کند, جايزة کوچکی ‎wo gl a‏ با هم هر بازیی که او دوست دارد, انجام می دهید,

صفحه 78:
۰ قبل از اینکه کودک را صدا کنید تا سر میز غذا بیاید, همه جيز را اماده كنيد « با ابن كان كودك يشت ميز كستر منتظر غذا مى شود.

صفحه 79:
‎٠‏ درست غذا خوردن كودى را تحسين كنيد ‎٠‏ نظر خود رادر مورد رفتارهاى مناسب و خاص هنكام غذا خوردن بكوييد, از قبيل وول نخوردن و نشستن پشت میز غذا, درست جویدن غذا قبل از بلعیدن .استفاده درست از چنگال, ‎٠‏ و غيره. «اهان, همین اندازه غذا که توی دهنت گذاشتی کافی است «أفوين :يتين خوب که قشنگ روی صندلی ات نشستی

صفحه 80:
* اجازه دهید کودک سر میز غذا صحبت کنید * اگر کودک پیشرفت خوبی دارد. از او درباره وقایعی که در آن روزبرایش افتاده سوال کنید. او را تشویق کنید تا هربار كه غذاى توى دهان خود را بلعید صحبت کند. اما کاملا مراقب باشید, بعضی کودکان با خوشحالی تمام مدام حرف می زنند ولی اصلا غذا نمی خورند یا خیلی آرام غذا می خورند.

صفحه 81:
۰ اگر کودک از خوردن غذاخودداری می کند, یکبار دیگر از او بخواهید به خوردن ادامه دهد ‎٠‏ هرگز کودک را تهدید نکنید. «اگر باز با غذایت ‎SS WS sib‏ مى خوری.) اصرار نکنید کودک همه غذای درون بشقاب خود را بخورد, بلکه او را تشویق کنید مزه همه غذاها را بچشد.

صفحه 82:
* اگر کودک از خوردن امتناع می کند, او را مجبور کنید تا هنگامی که همه اعضای خانواده ‎slit‏ خود را تمام نکرده اند, سر میز بنشیند ۶ اگر هنوز کودک از خوردن غذا خودداری می کند, به آرامی به او بگویید باید ساکت بنشیند و منتظر بماند تا سایرین نیز غذای خود را تمام کنند و در ضمن اگر بعد گرسنه شود غذایی برای خوردن نخواهد داشت.

صفحه 83:
* به شکایت های او توجه نکنید gl ag ‏اك ركودك اغتراض و يتنكايت کود اصلا‎ ٠ ‏توجهى نكنيد و به غذا خوردن ادامه دهيد.‎

صفحه 84:
در صورت بروز هرگونه رفتار نادرست و خرابکارانه. از روش محروم کردن موقت به عنوان مجازات استفاده كنيد اگر کودک میز غذا را ترک کرد. ساكت روى صندلی ننشست يا نحسی کرد او را به طور موقت از همه جيز محروم كنيد تا به مدت 8 دقيقه دست از گریه کردن بردارد, سپس او را سر میز غذا برگردانید تا همه افراد خانواده غذای خود را تمام کنند.

صفحه 85:
‎٠‏ به رفتار درست کودک حین غذا خوردن بازخورد مثبت دهید ‏۰ با دیدن هرگونه رفتار درست از کودک» او را مورد تمجید و تشویق قرار دهید. خوبی داشتی.)

صفحه 86:
* به او پاداش دهید ۶ به کودک امتیاز و پاداش بیشتری بدهید, مثلا وقت بیشتری با او سپری کنید یا قبل از خواب بیشتر با او بازی کنید.

صفحه 87:
* غذای دیگری به کودک ندهید ° اگر کودک حین غذاخوردن رفتار مناسبی نداشت, هیچ اشاره ای به آن نکنید, ولی هرگز بين وعده ‎sb‏ غذا یا قبل از خواب به او تنقلات يا غذای دیگری ندهيد

صفحه 88:
* مشکلات تغذية مزمن تر ۶ داشتن رژیم غذایی متعادل و مناسب ‎Sly‏ رشد و پیشرفت طبیعی کودک بسیار ضروری و حیاتی است. اما غذا دادن به بعضی ز بچه دشوار است. تخمین زده شده که در حدود ۵ درصد از کودکان آنچنان دچار مشکلات مزمن تغذیه ای هستند که برای حل مشکلات آنان باید از متخصصان کمک گرفت. کودکانی که مشکلات تغذیه دارند انواع و اقسام رفتارها را از خود نشان می دهند.

صفحه 89:
‎s‏ آنان ممکن است حین غذاخوردن یا پس از تمام آن, غذا را تف کنند یا بالا بیاورند, فقط تعداد بسیار محدودی از غذاهای خاص را بخورند, مثلا فقط یک شيشه شیر یا یک ساندویج, از غذاخوردن امتناع کنند. سعی کنند از صندلی پایین بیایند یا میز غذا را ترک کنند, با غذا بازی کنند. بدون کمک دیگران و به تنهایی غذا نخورند یا از قاشق و چنگال استفاده نکنند. ساير كودكان در جویدن یا بلعیدن مشکل دارند و هنگامی که غذای سفت ‎ce. el cme.‏ تا نت ست رن رها سا ‎

صفحه 90:
* والدینی که کودکان آنان مشکلات تغذیه دارند اغلب نگران و دلوایس هستند, اما سایر اعضای خانواده يا دوستان به آنان اطمینان می دهند که اين مسئله فقط مدت كوتاهى طول ‎no‏ كشد» يا «اين_رفتارها از سرشان مى افتد». اما به نظر آنان اوضاع مدام بدتر و بدتر می شود.

صفحه 91:
* در دوران نوپایی, کودک دچار تغییر و تحول مهمی می شود, به عبارت دیگر نوزاد شیرخوار به کودکی مبدل می شود که می تواند به طور مستقل و بدون کمک دیگران از انواع مواد غذایی استفاده کند. مشکلات تغذیه ممکن است ناشی از علل و ناتوانی های جسمی, تحمل نكردن بعضی غذاها یا مشکلات رفتاریی باشد که در ارتباط با عادات و نحوه غذا دادن به کودکان است

صفحه 92:
۰ علل جسمانی مشکلات تغذیه در کودکان * علل جسمانی که باید مورد بررسی قرار گیرد شامل اختلالات دستگاه عصبی مرکزی است از قبیل فلج مغزی و صرع يا بیماری های حادتر که اغلب به صورت مشکلات تغذیه تظاهر می کنند. مشکلات مربوط به بلعیدن ممکن است بر اثر کام شکافته, ناهماهنگی حلق یا برگشت غذا از معده به مری باشد. عدم تحمل و هضم بعضی غذاها در شود. اما گاهی اوقات کودکان قادر به تحمل و هضم لاکتوز (شیر) نیستند. در بیشتر موارد, البته نه همة آنهاء اين مشکلات خیلی زود تشخیص داده می شود.

صفحه 93:
‎٠‏ عادات غذا خوردن ‎٠‏ بعضی از مشکلات تغذیه برخاسته از نحوه تنظیم کردن ساعات غذا خوردن خانواده است. خوردن غذا در ساعت های متفاوت و غیرقابل پیش بینی ممکن اهنت یک مشکل باشد. داشتن برنامه مشخص و معین آن هم برای کودکی که یک روز ساعت ۵ بعداز ظهر و روز بعد ساعت ۸ شام می خورد بسیار دشوار ‏ست.

صفحه 94:
۰ خوردن تنقلات بین وعده های غذا اشتهای کودک را از بين می برد. به خصوص اگر یک ساعت قبل از غذا خوردن باشد. بعضی والدین از اينکه کودک را وادار کنند در ساعات مشخص و ثابت غذا بخورد ‎ose dwell‏ شوند و به راحتی اجازه می دهند هر زمان که دوست دارد چیزی بخورد. اما این کار معمولا مشکل را حادتر می کند. والدین ممکن است از این که کودک «بالاخره دارد یک چیزی می خورد» احساس راحتی کنند, اما کودک ممکن است رژیم غذایی متعادلی را که شامل پروتئین ها, کربوهیدرات ها, چربی هاء ویتامین ها و مواد معدنی است, دریافت نکند.

صفحه 95:
۰ کودکانی که عاشق شیر و آب میوه هستند مایعات بسیار زیادی می نوشند و به ندرت غذای سفت می خورند. این کودکان مانند سایر کودکان سر میز غذا می نشینند ولی مدام جرعه جرعه نوشابه می نوشند و از خوردن غذا امتناع می کنند.

صفحه 96:
* رفتار متقابل والدین و کودک حین غذاخوردن ‎٠.‏ ی اس یر و غذاخوردن سر ميز به ‎rs‏ مى آید. گاهی اوقات امتناع ازغذاخوردن راه بسيار موثرى براى جلب توجه است. کودکان با غذا نخوردن.اهسته خوردن یا شکایت کردن از غذا, اغلب واکنش هایی از جانب والدین خود دریافت می کنند. و این واکنش ها اغلب به شکل دستور ظاهرميشود ( «تانیا, غذایت را بخور.», «با غذا بازی نکن».

صفحه 97:
گاهی اوقات کار والدین به جایی می رسد که ممکن است به خاطر مقدار غذایی که کودک بايد بخورد با او ‎Se‏ و چانه می زنند ( «چرا یک ذره دیگر هویج نمی خوری؟»). البنه اين مسئله ضرورتا مشکل محسوب نمی شود, مكر اين كه كود به كرات و با مهارت خاص كارى كند تا والدين به او اجازه دهند كمترين مقدار از سهم غذای خود را بخورد. اغلب اين واکنش ها باعث می شود کودک هنگام شام مرکز توجه همه افراد خانواده شود و درواقع والدین در قبال امتناع کودک از غذا خوردن ناخود آگاه به او پاداش می دهند.

صفحه 98:
۰ در ضمن ممکن است مشکل تغذیه کودک در نتیجه در نظر گرفتن پیامدهای متفاوت و متناقض به خاطر ‎glitel‏ ‏او از غدا خوزدن:باشد. گاهی اوقات به کونک اجازه مق دهید دست از غذاخوردن بردارد و میز را ترک کند, ولی در مواقع دیگر با دیدن چنین رفتاری او را مجبور می کنید به رختخوابش برود, تهدیدش می کنید که نمی توانید تلویزیون نگاه کند, به او دسر نمی دهید, يا پیامد و مجازات های سفت و سخت دیگری برای رفتار او در نظر می گیرید. اگر اين پیامدها خیلی غیرقابل پیش بينى باشند, کودک بالاخره نمی فهمد که می تواند ازغذاخوردن امتناع کند يا نه

صفحه 99:
۶ فرار از یک تجربه دردناک * کودکانی که مانند نوزادان دچار برگشت غذا از معده به ناحیه حلق و دهان هستند, ممکن است خوردن غذا را به درد و ناراحتی ارتباط دهند . كرجه با دادن دارو یا جراحی توانسته اند کودک را به خوبی معالجه حتی با گذشت مدت طولانی از معالجه و برطرف کردن علت اصلی درد. کودک هنوز تمایلی به خوردن غذا ندارد. دوری کردن از عللی که باعث بروز درد می شود واکنشی است که تقریبا در بین همه افراد جامعه وجود دارد در اين مورد کودک غذا نمی خورد.

صفحه 100:
* ترس و اضطراب * بعضى از كودكان بزركتر نسبت به خوردن به شدت واكنش ترس نشان می دهند. آنان پیش از هر وعده غذا عصبی و نگران می شوند, ممکن است گریه سر دهند با حتی بلرزند. اين کودکان در حقیقت ن است دچار بیماری «ترس از غذا» شده باشند. هراس بیمارگونه ترسی شدید و بی اساس نسبت به برخی اشیاء, وقایع يا موقعیت هاست. برای این قبیل کودکان غذاخوردن واقعا عذابی بزرگ است. این ترس ممکن است حتی در کودکان کاملا متعادل و سازگار نیز وجود داشته باشد. کودکان کوچک تر نمی توانند دلیل ترس خود را بیان کنند. اما گاهی اوقات ترس از خفه شدن يا حالت تهوع, باعث به وجود آمدن هراس از غذا خوردن می شود.

صفحه 101:
۰ آشفتگی افراد خانواده هنگام خوردن غذا * همه خانواده هایی که کودکان کوچک دارند, گاهی اوقات ‎w‏ نظمی هنگام غذا خوردن را تجربه می کنند. والدین عجله دارند, خسته شده اند, دیر از کاربه خانه برگشته اند یا بچه را دير از يرستار يا مهدکودک تحوبل گرفته اند. شرايط و حوادث غيرمترقبه ممكن است باعث بروز اختلالات موقتى در تهيه و اوردن غذا شود. اين قبيل حوادث, مشکلات حادی ایجاد نمی کنند مکر اين که به ‎OLS‏ اتفاق بیفتد. بی نظمی و آشفتگی در خانواده, آن هم به دفعات زیاد, باعث بروز مشکلات تغذیه و سایر مشکلات رفتاری می شود.

صفحه 102:
* انتظارات نامعقول * گاهی اوقات والدین عقاید و انتظارات غیر عادی وعجیب و غریب نسبت به غذای کودکان خود دارند. به عنوان مثال والدینی که هنگام غذا خوردن اصرار دارند نباید کوچکترین تکه غذایی در بشقاب کودک بماند, اغلب بی خود و بی جهت باعث جنگ و جدال می شوند. کودکان نیز مانند بزرگسالان سلیقه غذایی متفاوتی دارند. آنان بعضی غذاها را بیشتر از بعضی دیگر دوست دارند. والدینی که اصرار دارند کودکشان مثلا یک نوع سبزی خاص را بخورد, در حالی که کودک با خوردن مواد مغذی دیگری می تواند لذت بیشتری ببرد, درواقع زندگی را بی جهت برای خود سخت می کنند.

صفحه 103:
* پیامدهای مشکلات تغذیه ۰ اختلال در تغذیه, آن هم به طور مداوم, باعث بروز مشکلات بسیار جدی جسمی و روانی می شود. این مشکلات شامل نارسایی های مواد غذایی است که ‎prio‏ ‏به کاهش وزن می شود. مشکلات غذایی رایج عبارتند از: کمبود آهن و کمبود پر بر اثر متكى بودن محض به نوشیدن شیر و مایعات و دیرتر از موعد مناسب غذای سفت به کودک دادن, کمبود کالری, و کمبود ویتامین 012 به خاطر داشتن رژیم غذایی سفت و سخت گیاه خواری (یعنی نخوردن گوشت. مواد لبنی و سار فراورده های حیوانی).

صفحه 104:
مشکلات دیگری هم ممکن است پیش بیاید از قبیل پوسیدگی دندان ها به خاطر استفاده طولانی از شيشه شیر و اسهال بر اثر دادن بیش از حد شربت و آب میوه. سوء تغذیه شدید ممکن است منجر به مرگ, بد شکلی استخوانها, کندذهنی و سایر مشکلات عاطفی و رفتاری شود.

صفحه 105:
‎٠‏ هدف اين برنامه, آموزش مستقل و درست غذاخوردن به کودکانی است که اختلالات تغذیه مزمن دارند. اين برنامه برای کودکان بین ۲ تا ۷ کارایی را دارد.

صفحه 106:
* در صورت لزوم ابتدا با پزشک خود مشورت كنيد . اكر نكران وزن يا رشد كودك هستيد, با پزشک خانوادگی خود مشورت کنید او نیز قبل از اين که خودتان هرگونه اقدامی برای از ‎ow‏ ‏بردن مشکات تغذیه کودک انجام دهید, متخصصى را به شما معرفى مى کند تا با او

صفحه 107:
‎٠‏ قبل از غذا جدول صورتهای خندان را أماده كنيد ‎٠‏ اكر قبلا از جدول رفتار خوب براى کودک استفاده نکرده ‎Lis aul‏ فصل ۳

صفحه 108:
* مکانی را برای قرار دادن کودک در زمان سكوت يا محروم كردن موقت أماده كنيد در صورتی که کودک هنگام غذا خوردن رفتارهای نادرستی از خود نشان ‎wo‏ دهد, به دقت مراحلی را که در فصل ۳ صفحه های ۷ - ۱۲۸ در خصوص نحوه استفاده از روش زمان سکوت و محروم كردن موقت آمده است, اجرا كنيد.

صفحه 109:
* کودک را پشت میز بنشانید * بسیار مهم است که به کودک اطلاع دهید غذا ‎a‏ ‏زودی حاضر می شود تا او بتواند در وقت مناسب بازی یا کار خود را کنار بگذارد. بیشتر مردم غذا را سرمیز می خورند. کودکانی که مشکلات غذاخوردن دارند اغلب عادات به خوردن غذا در همه جا دارند به جز سر ميز غذا. با نشاندن كودى يشت ميز او ياد مى كيرد كه مجبور است غذا بخورد و تا وقتى يشت ميز نشسته است همه از او انتظار دارند به خوردن ادامه دهد.

صفحه 110:
رژیم غذایی متعادلی براي کودک در نظر بگیرید غذایی تهیه کنید که دارای انواع مختلف مواد غذایی باشد. ‎slat‏ اصلی که برای کودک ‎no angi‏ كنيد تا اندازه ای بستگی به سن او دارد. پیوست 1 نمونه ای از غذاهایی را ارائه می دهد که می توانید در سنین مختلف به کودکان بدهید. اگر کودک غذای سفت مى خورد ولی مدام از غذاهایی که برای او تهیه کرده ‎dul‏ ايراد می گیرد, بايد براىه همه افراد خانواده نیز از همان:غذا بیاوزید. کودکمهکن است در ابتدا فقط مقداری از غذا را بخورد, اما در انتهایي برنامه به احتمال زیاد بیشتر غذایی را که برایش آورده اید می خورد.

صفحه 111:
برای کودک تعیین کنید چه مقدار غذا باید بخورد به کودک بگویید چقدر از غذا باید بخورد. «جیمز, دوست دارم همه سبزیجات و نصف خورش را بخورى.» البته اين مقدار غذا را بايد به نحوى ‎ORT‏ ‏كنيد كه کودک بتواند از عهده آن برآید. او را وادار نکنید همه غذای درون بشقایش را بخورد. مهم تر اين است که نمونه ای از هر نوع غذا در بشقاب او بگذارید. در ضمن بهتر است مقدار کمی غذا در بشقاب کودک بریزید و بگذارید اگر گرسنه است غذای بیشتری از شما درخواست کند.

صفحه 112:
مدت زمان مشخصی را برای خوردن غذا در نظر بگیرید گاهي اوقات ضروری است مدت زمان محدودی برای خوردن تعیین کنید وکودک باید كاملا اين مسئله را درك كند. اين مدت بايد به اندازه اى باشد كه كودى با فراغ بال غذاى خود را بخورد. ولی نباید آن قدر طولانی باشد که برنامه روزمره و عادی خانواده را به تعویق بیندازد. بیست تا ‎ww‏ دقیقه برای خوردن غذا

صفحه 113:
* از کودک بخواهید آداب غذاخوردن را رعایت کند ۰ بعضی از کودکانی که مشکل خوردن یا تغذیه دارند, هنكام غذا خوردن رفتارهایی کاملا متفاوت با سایر اعضای خانواده از خود نشان می دهند. مثلا گازهای بزرگ ‎a‏ ساندویچ می زنند. نوشابه یا آب میوه را هرت می کشند, یا با اینکه می توانند از قاشق و چنگال استفاده کنند. فقط با انگشت غذا می خورند. گاهی اوقات والدین وقتی ‎wo‏ بینند بدون اين که کودک را وادار کنند آداب و رسوم صحیح غذا خوردن را رعایت کند, همه چیز را با ولع می خورد, احساس رضایت و خشنودی می کنند. اما اين کاملا اشتباه است. به محض این که کودک توانست قاشق و چنگال را در دست بگیرد. بايد او را تشويق كنيد تا اين كار را انجام دهد. قبل از شروع به غذاعوردن به كودى تكوبيد که از او چه رفتاری را انتظار دارید.

صفحه 114:
روشهای تنبیبی زمان سکوت و محروم کردن موقت را برای کودک توضیح دهید قبل از استفاده از زمان سکوت. برای کودک توضیح دهید که بروز چه رفتارهایی او را مستوجب این مجازات می کند و با ملایمت به او بگویید چرا از اين روش استفاده می کنید. پرت کردن بشقاب., جيغ زدن و فریاد کشیدن, لگد زدن یا گاز گرفتن از جمله رفتارهایی هستند که اگر هنگام عدا خوردن از کودک سر بزنند, او را مستوجب این مجازات می ند.

صفحه 115:
‎٠‏ به کودک کمک کنید تا شروع کند ‏* پس از آوردن غذا ده ثانیه صبر کنید تا کودک شروع به خوردن کند. اگر نکرد با دادن یک دستور به او کمک کنید شروع کند. «نیکولاس, ‎Lab‏ غذایت را بخور اگر کودک شروع به خوردن نکرد, در مورد یکی از غذاهایی که در بشقاب او ریخته اید دستوری بدهید, مثلا «استیون, قاشقت را بردار و یک کم ماست بخور.» زیاد به کودک دستور ندهید. کافی است برای خوردن هر لقمه فقط یک بار به او فشار آورید.

صفحه 116:
‎٠‏ هرگاه کودک درست غذا خورد, او را تشویق و نحسین كنيد ‎٠»‏ خوردن غذا براى كودكانى كه داراى مشكلات تغذيه هستند كارى بسيار عذاب آور و ناخوشايند است. ساعات صرف غذا بايد اوقاتى لذت بخش باشدهء و اين وقتى ميسر مى شود كه به كودك بفهمانيد از كارهاى او راضى و خوشحال هستيد. «آفرين كلاراء خيلى خوب غذایت را می جوی.», «عالی است بتی, تا حالا سه قاشق غذا خورده ای.» هنگام غذا خوردن هرگاه رفتار مناسبی از کودک مشاهده کردید, فورا و بسیار واضح و روشن او را مورد تشویق و تحسین قرار دهید.

صفحه 117:
* برای شروع صورتهای خندان در جدول کودک ‎ae‏ * در ابتدا هربار کودک یک قاشق غذا می خورد, او را تحسین کنید و در جدول به صورت خندان یا هر چیز دیگری که کودک دوست دارد بكشيد یا بچسبانید. شما می توانید هدف را ۵ قاشق بگیرید, يا حتی دو قاشق بیشتر از مقداری که کودک شب قبل خورده است. سپس پنج خانه روی یک صفحه کاغذ بکشید. این طور شروع کنید:

صفحه 118:
8 سایمون, دوست دارى امشب توی اين خانه ها جى بکشی» ‎٠»‏ صورت دلقک.) ‏* باشد.پس اول یک قاشق غذا بگذار توی دهنت. وقتی آن را قورت دادی, اولین صورت دلقک را می کشیم.) سایمون یک قاشق پوره سیب زمینی در دهان خود می گذارد. همینطور که غذا را می جود, به صورت پدر خیره شده است که با لبخند به او نگاه می کند

صفحه 119:
۰ «آفرین پسرم؛ داری غذایت را خوب می جوی.» سایمون نفس عمیقی می کشد و غذا را می بلعد. اين براى سایمون موفقیت بزرگی خواست قورت بدهد, بالا می آورد. حالا واقعا از خودش راضی و خشنود است.

صفحه 120:
عالی است. اولین لقمه را قورت دادی.» پدر سایمون اولین دلقک را می کشد. هر بار که سایمون یک قاشق غذا می خورد. پدرش یک دلقک در یکی از خانه ها می کشد و به او می گوید که چقدر قشنگ غذا می خورد. پس از خوردن پنجمین قاشق از غذاء به او می گوید: «سایمون, با این شد بنج تا. آفرین: خیلی خوب غذا خوردی. برای امشب بس است.» سایمون لبخند می زند. چون ‎wo‏ داند حالا پدرش به او جایزه ای می دهد.

صفحه 121:
* هرگاه کودک به هدفی که برایش تعیین کرده اید رسید. شب بعد مقدار را یک یا دو قاشق بیشتر کنید. سرعت پیشرفت شما بستگی به کودک دارد.

صفحه 122:
* به عنوان پاداش به کودک نوشابه بدهید ‎٠‏ کودکانی که مشکل تغذیه دارند, اغلب زیاد نوشابه و آب می نوشتند به خصوص هنگام غذاخوردن. شما می توانید با دادن نوشابه مورد علاقه کودک او را به خوردن تشویق کنید. هرگاه کودک توانست مقداز غذاین را که برایش تعیین کرده اید بخورد, به او اجازه دهید یک جرعه نوشابه بخورد. درابتدا او می تواند پس از خوردن یک یا دو قاشق غذا نوشابه بنوشد ولی پس از مدتی در صورت داشتن چند صورت خندان در جدول خود اجازه اين کار را دارد. در صورتی که به کودک اجازه ندهید تقریبا از یک ساعت قبل از غذاخوردن چیزی بنوشد, این روش موثرتر خواهد بود.

صفحه 123:
۴ با دادن دستورهای ‎oll‏ دهنده به به رفتارهایی که کودک برای امتناع از غذاخوردن از خود نشان می دهد, رسیدگی کنید ۴ بعضی از کودکان سعی می کنند با بازی کردن با غذاء از خوردن امتناع کنند. هرگاه کودک مثلا شروع به جمع و گبه كردن سوسیس ها توی بشقابش کرد به او بگویید: «بس است. دیگر. با غذایت بازی نکن.» وقتی سرش را بالا آورد و به شما نكاه كردء بگویید: «با چنگال سوسیس را بردار و بخور.»

صفحه 124:
در صورت مشاهده رفتارهای نادرست, از روش زمان سکوت استفاده کنید در صورت همکاری نکردن و سرپیچی از دستورها, کودک را وادار کنید یک دقیقه در ‎we‏ ساكت بنشيند. «تریسی, بهت گفتم با بذ شید .(

صفحه 125:
* در صورت مشاهده رفتارهای مخرب, از روش محروم كردنم | ستفاده كنيد اگر کودک ساکت نمی نشیند, نحسى مى كند یا هنگامی که در زمان سکوت قرار دارد اعتراض می کند, او را به مدت ۲ دقیقه از همه جيز محروم كنيد . يس از اتمام اين مدت او را سر ميز بركّردانيد و مثل قبل ادامه دهيد غذايى را كه براى او تعيين كرده ايد بخورد.

صفحه 126:
* در ازای خوردن غذا به کودک پاداش دهید ۰ پاداشی در نظر بگیرید تا در صورت خوردن مقدار غذای تعیین شده به کودک بدهید. مثلا اخر شب به او اجازه دهید ۰ دقیقه دیرتر بقواید يا اين که بگذارید از جعه اي که ) پر از جایزه های مختلف است, به طور شا نسی و بدون این که درون جعبه را ببیند, جایزه ای بردارد.

صفحه 127:
* به تدریج از میزان فشار و یاداوری خود کم کنید ۰ اوایل, هنگام غذا خوردن ممکن است برای این که به کودک کمک کنید تا شروع به غذاخوردن کند, مجبور باشید برای خوردن هر قاشق از غذا به او یادآوری کنید يا فشار بیاورید. اما هنگامی که کودک توانست ۰ تا ۰ قاشق غذا بخورد, بايد به تدريج از ياد آوری های خود کم کنید. هنگامی شروع به يادآورى كنيد كه اواخر غذا خوردن است و فقط سديا جهار صور ديكر براى رسيدن به هدف تعيين شده مانده است. برای کودک توضیح دهید اگر می خواهد صورتهای خندانی دریافت کند, ‎Wh‏ بدون اين که از او بخواهید یک قاشق غذا بخورد.

صفحه 128:
‎٠‏ تنوع غذا را بيشتر كنيد ‏۰ هنگامی که کودک قادر است ۱۵ قاشق با بيشتر از غذايى را بخوره سي توانيد نوخ دای او را بیشتر کنید. مقدار خيلى کمی از یک ‏غذای جدید را به غذای همیشگی کودک اضافه کنید, مثلا یک تکه نارنگی برای ناهار یا نصف قاشق چای خوری کدو حلوایی برای شام. در صورت خوردن غذای جدید., با کشیدن یک صورت خندان اضافى يا با تحسين كردن زياد به كودى ياداش دهيد.

صفحه 129:
* به تدریج از کشیدن صورتهای خندان کم کنید ‎٠‏ هرگاه کودک توانست ۱۵ تا ۲۰ قاشق غذا بخورد, ‎sly»‏ گرفتن صورت خندان تعداد قاشق های غذا را بیشتر کنید. در چند روز اول با خوردن دو قاشق يا بيشتر از غذا به او یک صورت خندان بدهید, سپس تعداد قاشق های غذا را به , , يا بیشتر برسانید. همزمان همچنان که به تعداد قاشق های غذا اضافه می کنید, از تعداد صورت ‎sl‏ خندانی که به عنوان پاداش به کودک می دهید کم کنید اما عجله نکنید. آهسته پیش بروید.

صفحه 130:
۰ بعضی از کودکان هنگامی که یاد می گیرند بدون کمک دیگران و به طور مستقل غذا بخورند علاقه خود را نسبت به گرفتن صورت های خندان به سرعت از دست می دهند. به هر حال هدف اين است که عمل غذاخوردن را برای کودک مبدل به فعالیتی لذت بخش کنیم.

صفحه 131:
‎٠‏ وقتی مهمان می آید ‏5 آيا تاكنون با اين تجربه مواجه شده ايد كه دوستان يا بستكان خود را به شام, بيك نيك, مهمانى يا فقط براى اين كه بجه ها با يكديكر بازى كنند دعوت كرده باشيد و درست همان موقع متوجه شويد كه كودكانتان واقعا باعث رنجش و شرمندكى شما مى شوند؟ بايد بدانيد كه شما تنها نيستيد. بسيارى از والدين با جنين موقعيت هاى سخت وعذاب اوری روبه رو مى شوند.

صفحه 132:
* کودکان پیش دبستانی اغلب با دیدن دوستان خود, به خصوص همسن و سالان خود, بسیار هيجان زده مى شوند. اما حقيقت اين است که آمدن يى كودى ديكربه محيط خانه كودى ممكن است باعث بروز مشكلاتى شود از قبيل بروز رفتارهای احمقانه, ير سر و صدا و خودنمایانه. کودک شما ممکن است بسیارمتمرد و گستاخ شود.از دادن اسباب بازی به بچه های دیگر خودداری کند, با مهمانان كوجى بازی نکند یا ما از شما بخواهد تن ‎er‏ ات

صفحه 133:
* چند وضعیت در بروز این مشکلات تاثیر دارد. اول طولانی شدن مدت زمان مهمانی و ماندن مهمانان در خانه است. کودکان ممکن است برای چند ساعت بسیار خوب باشند., اما اگر ساعت خواب يا غذاخوردن آنها بهم بریزد خسته و بداخلاق می شوند. دوم اين که کودکان با وسایل خود تنها می مانند و مدت زیادی طول می کشد تا والدین به آنان سر بزنند.اگر فقط هنگامی که مشکلی به وجود می آید به کودکان توجه نشان دهیم. مثلا وقتی که یکی از آنان شروع به گریه می کند. و در بقیه اوقات روز آنان را به حال خود رها کنیم بدون اين که بازی یا فعالیت خاصی برای آنان در نظر بگیریم بدیهی است مشکلات یکی پس از دیگری پدیدار می شود.

صفحه 134:
* نظراتی که در زیر آمده به کودک شما کمک می کند تا هنگامی که مهمان به خانه می آید, رفتار مناسبی داشته باشد.

صفحه 135:
* ساعت مهمانی ها را به گونه ای تنظیم کنید که ع این مسئله به خصوص در مورد کودکانی که در موقع غذا خوردن و خوابيدن بدقلق هستند, بسار مهلم ‎eel‏

صفحه 136:
‎٠‏ از قبل در مورد مهمانیی که ترتیب داده اید با کودک صحبت کنید ‎٠‏ به کودک بگویید جه كسى و به جه دلیل به خانه شما می آید.

صفحه 137:
مقررات را با کودک در میان بگذارید چند بازی مناسب در نظر بگیرید اجازه دهید کودک سلام کردن به مهمانان را تمرین کند قبل از اين كه با مهمانان شروع به صحبت کنید, کودکان را سرگرم گهگاهی صحبت خود را قطع کرده, به کودک توجه کنید

صفحه 138:
‎٠‏ در صورت امکان حین بازی به کودکان تنقلات یا نوشیدنی بدهید و نگذارید نق زدن آنان شروع شود ‎٠‏ در صورتی که کودک بی ادبانه صحبت شما را قطع مى كند, با شرح دادن رفتار درست, نسبت به رفتار نادرست او واكنش مناسب نشان دهيد

صفحه 139:
° اگر کودک دوباره میان صحبت شما يريد يا نق زدن و درخواستهای پی در پی اوشروع شد, به او دستور دهيد تا دست از اين کار بردارد ودر صورت لزوم براى مجازات رفتار بدش از روش زمان سكوت استفاده كنيد

صفحه 140:
در قبال رفتار ‎vg‏ کودک» به او بازخورد مثبت دهید هنگام مهمانی اگر کودک رفتار مناسبی از خود نشان داد با شوق زياد او را تحسین كنيد و يس از رفتن مهمانان؛ ساعاتی را با او بگذرانید.

صفحه 141:
‎٠‏ مزاحم شدن ‎٠‏ کودکان پیش دبستانی باید بیاموزند هنگامی که والدینشان مشغول کاری هستند مثلاً با کسی میزنند يا با دکتر یا همسرشان صحبت می کنند, خود را به نحوی سرگرم کنند بعضی از کودکان پیش دبستانی دوست ندارند والدینشان به فرد دیگری توجه کنند و از اين ‎5 ‏ناراحت و ازرده خاطر می شوند.

صفحه 142:
‎aw *‏ مسئله درباره آموزش صبر و حوصله و مزاحمت ایجاد نکردن به کودکان را هميشه به ياد داشته باشید. اول این که باید منطقی باشیم. مثلا کاملا منطقی است اگر از کودکی ۴ ساله انتظار داشته باشیم وسط مکالمه تلفنی ۵ دقیقه ای ما نپرد و مزاحم نشود, ولی معقولانه نیست انتظار داشته باشیم حین یک ساعت مکالمه تلفنی یا وقتی هنگام صبح ده مکالمه مختلف و يشت سرهم داریم, حرف ما را قطع نکند و مزاحم نشود.

صفحه 143:
8 دوم اين كه هنكامى كه احساس مى كنيد كودكان بايد صبر كردن را بیاموزند, بايد زمانى كه در انتظار هستند به آنان جيزى براى سرگرم شدن بدهید. سوم اين که کودک باید نحوه درست و مودبانه وارد شدن در مکالمه بزرگسالان را بیاموزد. ادب حکم می کند که بگوید: «مامان, معذرت می خواهم» و صبر کند تا صحبت مادرش تمام شود. بی ادبانه است اگر کودک برای جلب توجه کردن. مدام وسط حرف بزرگسالان بپرد.

صفحه 144:
‎٠‏ اگر کودک هنگامی که با کسی تلفنی صحبت مى كنيد به كرات حرفتان را قطع مى كند يا شيطنت مى كندء براى حل اين مشكل از راهنمایی هایی که در زیر امده استفاده کنید.

صفحه 145:
۴ برای کودک توضیح دهید دوست دارید وقتی تلفنی صحبت مر میکنید مزاحمتان نشود برای کودک شرح دهید هنگامی که تلفن زنگ می زند باید چه مقرراتی را رعایت کند.

صفحه 146:
‎٠‏ از كود بخواهيد مقررات را براى شما تكرار ‎ais!‏ ‏* حالا خودت بگو ببینم, وقتی تلفن زنگ می زند بايد جه كار كنى ؟ كودى را به خاطر اين كه مقررات را به درستی بازگو کرده است.

صفحه 147:
‎٠‏ یک روز صبح را به آموزش رفتارهای درست به کودک اختصاص دهید تصمیم با خود شماست که مى خواهيد رفتارهای لازم را در یک جلسه فشرده به کودک آموزش دهید يا در طول هفته و در جلسات متعدد. البته اولین روش سریع تر است؛ ولی احتیاج ‎a‏ برنامه ریزی و کنار گذاشتن مقداری وقت دارد.

صفحه 148:
چند اسباب بازی و سرگرمی بی سروصدا در دسترس کودک قرار دهید تا هنگامیکه باکسی تلقتن عبت سن کنیده ما آنیا باوی کته سرگرمی های بی سروصدا شامل رنگ کردن کتاب نقاشی, کتاب های عکسدار, اسباب بازی های نرم, پازل و خانه سازی است. در ضمن بد نیست برای کودک هم یک تلفن اسباب بازی کنید, با آن بازی کند.

صفحه 149:
8 به کودک قوانين ومقررات مربوطه را ياداورى كنيد همان روز خيلى سريع دوباره قوانين و مقررات را به او

صفحه 150:
8 یک شماره تلفن بگیرید ۰ شماره تلفن منزل خود را بكيريد و مثل هميشه خیلی مختصر شروع به حرف زدن کنید. اگر کودک به بازی كردن ادامه داد, چند ثانیه دیگر صحبت كنيد و به خاطر اين كه کودک بدون مزاحمت اجازه داده است تلفنى صحبت کنید. با شور و شوق فراوان او را

صفحه 151:
* اگر کودک حرفتان را قطع میکند , او را تشویق کنید رفتار درستی داشته باشد * اگر کودک بازی خود را کنار گذاشت و سعی کرد حرف شما را قطع کند, او را تشویق کنید تا کار دیگری انجام دهد. «مقررات را که یادت هست, وقتی مامان دارد با تلفن حرف می زند, خودت را با کاری سرگرم کن.»

صفحه 152:
‎٠‏ اگر کودک از قوانین پیروی کرد او را تحسین کنید اگر کودک با شما همکاری نموده به خاطر این که خود را با کاری مشغول کرده است؛ او را تحسین و

صفحه 153:
* از روش زمان سکوت برای مجازات کردن کودک استفاده کنید اگر کودک با شما همکاری نمی کند, به طور نمایشی از مخاطب تلفنی دروغین خود عذرخواهی کنید و بگویید: «ببخشید, یک لحظه لطفا.» و فورا کودک را وادار کنید مدتی ساکت بنشیند.

صفحه 154:
مدت زمان مکالمه تلفنی نمایشی خود را ترتیبی دهید تا همسر, دوست و یا همسایه تان در یک ساعت خاص به شما تلفن بزند مکالمه خود را کوتاه کنید؛ در حدود ۲ تا ۳ دقیقه. اگر کودک مکالمة حقیقی را تحمل کرد و با آن کنار آمد. با شور و شوق زياد او را تحسين كنيد و به عنوان ياداش به او تنقلات يا يى جايزه كوجك بدهيد.در جند روز بعد نيز به كودى فرصت تمرين كردن دهيد و اين كار را جندين بار تكرار كنيد.

صفحه 155:
‎٠‏ به تدريج از ياد آورى مقررات به کودک درست برداريد ‎٠‏ کم کم از یاد اوری قوانین قبل از شروع به تلفن زدن کم کنید. هر بار کودک بدون تذکر دادن از مقررات پیروی کرد با شوق فراوان او را

صفحه 156:
‎٠‏ مکالمه های خود را کوتاه کنید ‎٠‏ هنگامی که کودک اطراف شما مى چرخد, مکالمه خود را کوتاه کنید. اگر می خواهید مکالمه طولانی داشتم باشیده صبر کنید تا وقت خواب بعدازظهر کودک برسد يا شب به خیر بگوید و به رختخواب برود یا در مهدکودک باشد. هميشه آماده باشید تا به محض اینکه مشکلی به وجود ‎del‏ ‏و کودک مکالمه شما را قطع کرد برای حمایت از دستورهای خود با استفاده از روش زمان سکوت او را تنبیه کنید. زیاد معطل نکنید و تا کودک شروع به جیغ زدن نکرده فورا اقدام کنید.

صفحه 157:
* آموزش جواب دادن به تلفن ۰ در ضمن بسیار مهم است که کودک نحوه مودبانه پاسخ دادن به تلفن و بالاخره تلفن زدن به دیگران را بیاموزد, البته زیر نظر پدر و در.

صفحه 158:
کودکان پیش دبستانی هنگامی که به تلفن جواب می دهند, ممکن است دسته گل به آب دهند. مثلا گوشی تلفن را برمی دارند ولی صحبت نمی کنند یا با صدا و لحن احمقانه, وقیح یا زشت و بی ادبانه حرف می زنند, یا جواب تلفن را می دهند, ولی بعد نمی گویند آنکه زنگ زده با چه کسی کار داشته است, یا ممکن است شیطنت های دیگری بکنند. یک راه برای آموزش جواب دادن به تلفن_ این است که برای کودک تلفن اسباب بازی بخرید تا با آن تمرین کند. استفاده صحیح از تلفن مهارتی بسیار پیچیده است و به خاطر داشته باشید که کودکان پیش دبستانی

صفحه 159:
& نیم ساعت وقت بگذارید ۰ به کودک بگویید تلفن اسباب بازی خود را بیاورد. ‎٠‏ قوانين مربوط به تلفن بازی را برای کودک توضیح دهید

صفحه 160:
* از کودک بخواهید قوانین را بازگوکند وقتی تلفن زنگ می زند چه کار میکنی؟» اگر کودک توانست مراحل را به ترتیب و درست بگوید, او را تحسین کنید. در صورتی که فقط بعضی از قسمت ها را درست بیان کرد. او را تحسین كنيد سپس به او بگویید چه قسمت هایی را فراموش کرده است. اگر پس از سه پار تمرين مداوم کودک هنوز كيح و سردرگم بود, مرحله بعد.را اجزا

صفحه 161:
‎٠‏ اولین مرحله را به صورت نمایش اجرا خود به تنهایی و به صورت زیر نمایش دهید ‏° بين من جه كار مى كنم. مثلا تلفن زنگ می ‏زند. «زینگ, زینگ.» اول باید چه کار کنم؟» ‏مامان, می توانم جواب بدهم؟ « «آفرین دختر ‏خوبم که اول از مامان و بابا اجازه می گیری. ‏پله, می توانی مامان, تلفن زنگ می زند. ‏گوشی را بردارم؟»

صفحه 162:
8 اجازه دهید کودک اولین مرحله را تمرین کند ‎٠‏ «خب, حالا خودت شروع کن. زینگ, زینگ.» اگر کودک مرحله اول را به درستی نمایش داد, او را تشویق و تحسین کنید و مرحله بعد را نیز به همین صورت به او اموزش دهید.

صفحه 163:
8 حالا بیا دو مرحله اول را هم تمرین کنیم. نگاه كن جه كار مى كنم.» اجازه دهيد كودى نقش شما را بازى كند. مثلا تلفن زنگ می زند. از کودک اجازه بگیرید که جواب تلفن را بدهید, سپس گوشی را بردارید و اول الوو بعد اسمتان را بگویید.

صفحه 164:
۰ حال اجازه دهيد کودک دو مرحله اول را تمرین کند. . خب, حالا نوبت توست. ژینگ. زینگ: مامان, بردارم؟ » بله.) الو, ربکا اسمیت هستم.» ۰ عالی است. ‎ool,‏ بود که اول اجازه بگیری و بعد قشنى اسمت را بكويى.)

صفحه 165:
* مراحل ديكر را نيز تمرين كنيد ‎٠‏ به همين صورت ادامه دهيد تا کودک تمامى مراحل را به ترتيب ياد بكيرد.

صفحه 166:
* ترتیبی دهید تا یکی از دوستانتان به شما تلفن بزند اك كوي آولین مرحله؛ رآ درست يه خاطر داشت و آن را اجرا کرد, او را تحسین کنید. در صورت لزوم به او کمک کنید. چندین هفته طول می کشد تا کودک بتواند با اطمینان خاطر به تلفن پاسخ دهد. هر بار که توانست مراحل را به ترتیب و صحیح اجرا کند. او را

صفحه 167:
* در صورت دیدن هرگونه رفتار احمقانه از کودک, فورا گوشی را از دست او بگیرید * به او بگویید چه کار اشتباهی انجام داده است. wire wi ‏به عنوان مجازات او را وادار‎ ٠ * اگر کودک اعتراض یا خرابکاری کرد, از روش زمان سکوت و محروم كردن موقت استفاده

صفحه 168:
. مشکلاتی که هنگام خرید کردن رخ می دهد ۶ خرید کردن با کودکان بسیار خسته کننده است, به خصوص اگر آنها خسته با گرسنه باشند یا بی ادبی و شیطنت کنند. در یک تحقیق, با والدینی که از سوپرمارکت بزرگی بیرون می آمدند مصاحبه کردیم. نظر ‎۹٩‏ درصد از آنان اين بود كه خريد كردن با کودکان براى بيشتر والدين بسيار سخت است و ۶۶ درصد از آنان عملا در همان روز هنگام خرید کردن با کودکان خود دچار مشکل شده بودند. مشکلات رایج هنگام خرید کردن عبارتند از درخواست های پی درپی کودکان از والدین برای خریدن چیزهای مختلف, بدون اجازه به اجناس دست زدن. دویدن در راهروها, گم شدن, غر زدن و گاهی اوقات نحسی کردن.

صفحه 169:
‎ale +‏ اصلی بد قلق شدن کودکان هنگام خرید كردن اين است که آنان کاری برای انجام دادن ندارند. بجه هاى بى حوصله اغلب خرابكار مى شوند به خصوص به اين دلیل که والدین, کودک را در خرید کردن خود شرکت نمی دهند توجه نمی کنند و این همان چیزی است که باعث بروز رفتارهای بد و مشکل افرین می شود.

صفحه 170:
° پیشنهادهای زیر شما را قدم به قدم راهنمایی می کند تا به کودکان خود بیاموزید چگونه مشتری خوبی باشند و هنگام خرید کردن با والدین خود رفتار درستی را پيشه کنند. سعی كنيد به جاى اين که خرید کردن را دردسر بدانید, آن را فرصتی تلقی کنید که کودک ‎Sly‏ ‏مبدل شدن به یک مشتری و خریدار حرفه ای؛ هر بار از آن نکته جدیدی ‎wo‏ آموزد.

صفحه 171:
8 به جای این که فکر و ذکرتان این باشد که چگونه رفتار بد کودک را متوقف كنيد. توجه خود را به این مسئّله معطوف دارید که هنگام خرید کردن باید کودک را وادار به انجام دادن چه کارهایی کنید.

صفحه 172:
* برای یک هفته خریدهای کوتاه مدتی را طرحریزی کنید. اولين خريد شما بايد خيلى کوتاه باشد, در حدود ۵ دقیقه, ولی به تدریج مدت خرید را به نیم ساعت افزایش دهید.

صفحه 173:
* به کودک خود بگویید از یک خریدار خوب چه انتظاراتی دارید ‎٠‏ شما می توانید از او خواهش کنید با یکدیگر صحبت کوتاهی داشته باشید یا مستقیما به او دستور دهید, تا از اين طریق توجه او را به جا. میخواهم در مورد کارهایی که باید امروز ‎qo‏ انجام بدهیم با تو صحبت کنم.»

صفحه 174:
* با توصیف مسائلی که در موقع خرید پیش می آید, کودک را برای بیرون رفتن آماده کنید * امروز صبح برای خرید به فروشگاه می رویم.» به کودک بگویید خریدتان چه مدت طول ميكشد.

صفحه 175:
به طور مختصر و ساده و با خونسردی به او بگویید که دفعه پیش که به خرید رفتید چه مشکلی بيش امد برای کودک چهار شرطی را که برای خریدار خوب لازم است شرح دهيد خريدار خوب هميشه بايد نزديك مادر و يدرش. باشد. خريدار خوبه بدون اجازه والدينش به اشيايى كه روى قفسه ها و دزویتین .ها قوار دار تدنتیتی ‎Si)‏ خریدار خوب در راهروی فروشگاه نمی دود, جنگ و جدال نمی کند, قربا د تمق كش جنغ:بتین زد وعدخلفن و فحسی ‎iS‏ خریدار خوب تا وقتی خرید تمام نشده از کسی چیزی نمی خواهد. به او بكوييد كه جرا دوست داريد از اين قوانين اطاعت کند: «اصلا دوست ندارم وقتی می رویم خرید, مدام از من بخواهی چیزی برایت بخرم.»

صفحه 176:
8 از کودک بخواهید شرایط خریدار خوب را یک بار دیگر برای شما بگوید ‎٠‏ در صورتی که کودک شرایط را به درستی بیان کرد, او را تحسین کنید. اگرنمی تواند همه شرایط را به خاطر بیاورد. به او کمک کنید.

صفحه 177:
برای کودک شرح دهید که اگر خریدار خوبی باشد جایزه می گیرد به او بگویید که هر كس خریدار خوبی باشد و شرایط را رعایت کند دفیقه ای که کودک ازت پیروی می کند, به او دکمه های رنگی بدهید تا پس از اتمام خرید. آنها را با پول معاوضه کند (برای اطلاعات بیشتر مطلبی را که در زیر آمده مطالعه کنید) .

صفحه 178:
* از او بخواهید اگر سوالی دارد از شما بکند. از قبل به خاطر اين كه در برنامه ريزى شما شركت كرده است او را تحسين كنيد.

صفحه 179:
از قبل هر آنچه را لازم است آماده ‎au‏ بررسى كنيد هر جيزى را که نیاز دارید آماده کرده باشید, مثلا یک ساعت, کیف پول و حدود ۲۰ دکمه رنگی. خزید. خود زا :طوزی تتظیم کنید که برنامه زوزانه کودک مجتل نشود به نحوی برنامه ریزی کنید که ساعت غذاخوردن کودک به هم نخورد. از خرید کردن درست قبل از ناهار خودداری کنید. ساعات روز را به نحوى تقسيم كنيد كه بتوانيد يس از اينكه کودک چرت کوتاهی زد به خرید بروید, زيرا در اين صورت كودك كمتر و ديرتر خسته مى شود. پیش از بیرون رفتن از خانه, شرایط خریدار خوب را به کودک ياداورى كنيد

صفحه 180:
۶ کودک را به خاطر اينکه خریدار خوبی است در صورتی که در هر لحظه از خریدتان متوجه شدید کودک مطابق میل شما رفتار می کند و په شدت سعی دارد از چهار شرطی که به او گفته اید پیروی کند. مستقیما به او نگاهی كنيد و به او بكوييد كه جه كار خوبى انجام داده

صفحه 181:
هنگام خرید کردن کودک را با انجام دادن کاری مشغول كنيد به عنوان مثال از او سؤال كنيد كه فلان جيز كجاست, از او بخواهيد تا اجناس را به شما بدهد, قيمت كالاها را از او سوال کنید, از او بيرسيد دوست دارد جه جيز بخورد, درباره بعضى از كالاها به او اطلاعاتی بدهید, از او بخواهید در گذاشتن اجناس در جرخ دستی به شما کمک کند, به او اجازه دهید تا در مقابل صندوق در بیرون آوردن اجناس از جرخ دستى کمک کند, در نوشتن صورت خرید از او کمک بگیرید.

صفحه 182:
* درصورت مواجه شدن با هرگونه خرابکاری: كودى را وادا ر كنيد صبر كند ۰ اگر کودک با نقض کردن یکی از قوانین رفتار نادرستی از خود نشان داد, دست از كار بكشيد و توجه کودک را به خود جلب كنيد و به او بگوپید كه به مدت دو دقيقه به او دكمه اى نمى دهيد.

صفحه 183:
* به کودک اجازه دهید خودش نیز خرید کند ‎٠‏ هنگامی که خریدتان به پایان رسید, دکمه ‎wh‏ را که بشمارید و به جای آن به او پول بدهید و بگذارید مطابق با پولش کوچکی بخرد.

صفحه 184:
‎٠‏ یک بار دیگر خریدتان را نقد و بررسی كنيد ‏° پیشرفت و موفقیت های کودک را و خونسردی برای کودک شرح دهید که از جه قوانینی پیروی نکرده است

صفحه 185:
‎٠‏ هدف اين برنامه اين است كه با آماده كردن کودک از قبل, , تعیین قوانین مشخص و ثابت, محول کردن کاری ‎SoS sly‏ کردن, توجه بموقع هنگام بروز رفتارهای درست. و دادن فرصت خرید کردن به کودک, بر مشکل خرابکاری و آشوب هنگام خرید کردن فائق آييم. پولی که کودک از اين طريق به دست مى أورد بودجه و دارایی او محسوب می شود.

صفحه 186:
* کودکان نیاز دارند چیزهایی بخرند که توانایی خرید آن را داشته باشند آنان باید از طويق درست خرج كردن و دادن مقدار درست به فروشنده و پس گرفتن بقیه پول در صورتی که پول درشت به فروشنده داده باشند, نجوه داشتن حساب پول خود را بیاموزند. اگر انتظار دارید کودکانتان هنگامی که پول توجیبی می گيرند یا در ازای دستمزد کار ‎so‏ کنند در خریدهای خود انتخاب هاى درستی. داشته باشند, بهتر است هرجه زودتر شروع به آماده كردن آنان كنيد.

صفحه 187:
۰ تا وقتی که کودک نمی تواند بدون هیچ مشکلی از پس خریدهای کوتاه بر آید. هرگز طرف خریدهای سخت و پردردسر از قبیل خرید لباس يا خریدهای طولانی از سویرمارکت نروید.

صفحه 188:
گردش رفتن با ماشین «آه, باباه ببين جیسون جای من نشسته.» گاهی اوقات بیرون رفتن از خانه همراه با اعضای خانواده فاجعه و مصیبت است, به خصوص اگر ‎ax‏ ها در ماشینِ شلوغ کنند. به نظر می رسد کودکان اغلب برای نشان دادن آزاردهنده ترین رفتارهای خود ماشین را انتخاب می کنند. از غر زدن. شکایت کردن و جیغ زدن گرفته تا ننشستن در جای خود و نبستن کمربند ایمنی, جنگ و جدال, اذیت کردن یا به طور کلی زلزله و آتشپاره بودن. اين رفتارها ممکن است بسیار خطرناک باشد و حواس پدر یا مادر را هنگام رانندگی پرت کند و در نهایت منجر به تصادف یا حتی مرگ شود. بدرفتاری در ماشین خطر بزرگی در رانندگی محسوب می شود.

صفحه 189:
* از نظر کودکان سفر کردن با ماشین بسیار کسل کننده است و گویی تا ابد طول می کشد, به خصوص اگر کاری برای انجام دادن نداشته باشند. بعضی از کودکان در سفرهای کوتاه مدت. مثلا گردش در شهر, خوب هستند ولی در مسافرت های طولانی تر بسیار می شوند. بعضی دیگر هر بار سوار ماشین عى شونذ بدقلقى و بدخلقي مى كلقي فرقی ندارد که سفر كوتاه باشد يا طولانى. ييشنهادهايى. كه در زیر آمده به شما کمک می کند تا به کودک خود رفتارهای درست و معقولانه در ماشین را آموزش دهید.

صفحه 190:
* برنامه عادی کودک را مختل نکنید ۶ سفر خود را به نحوی ترتیب دهید که در صورت امکان بلافاصله پس از پایان غذا نباشد اجازه دهید کودک سر فرصت غذای خود را میل کند تا زود خسته و گرسنه نشود..

صفحه 191:
۶ در مورد سفر با کودک خود صحبت کنید * به کودک بگویید مقصدتان کجاست و اين سفر جه مدت طول مى كشد و به سؤالاتى كه درباره اين سفر از شما مى كند ياسخ دهيد.

صفحه 192:
* چند سرگرمی خاص در دسترس بگذارید ۰ تعدادی بازی و سرگرمی انتخاب کنید تا ‎ow‏ ستر کودکان بوند خود را با نها سرگرم

صفحه 193:
‎٠‏ قوانين و مقررات لازم را براى او شرح دهيد ‏۶ با شرح دادن رفتارهای مطلوب, به کودک بگویید که در ماشین از او چه انتظاراتی دارید. «الیزابت. وقتی سوار ماشین می شویم ازت می خواهم روی صندلی بمانی و ساکت بنشینی. نباید جیغ و فریاد کنی و مدام از من بخواهى كه جيزى برابت بخرم. يادت مى مائد؟ من مى خواهم تا فروشكاه و از آن جا تا خانه درست وبا احتياط رانندكى كنم. فهميدى؟»

صفحه 194:
* از کودک بخواهید این قوانین را تکرار کند ‎٠‏ «خب, حالا خودت بگو ببینم باید توی ماشین چه کار کنی؟»

صفحه 195:
* به کودک بگویید که پیامدهای رفتار خوب و بد ‎٠‏ براى کودک شرح دهيد اگر در ماشین رفتار وقتى به مقصد مى رسيد به او یک پاداش یا جایزه کوچک بدهید. در ضمن بگویید که در صورت نقض قوانین با او چه رفتاری خواهید داشت. شما باید از قبل تصمیم بگیرید که چگونه با خرابکاری و شیطنت های کودک ‏برخورد مناسبی داشته باشید.

صفحه 196:
‎S295 *‏ خود را سرگرم کنید ‏. كمى يس از اين كه به راه افتادید, کودک را به نحوى مشغول كنيد, از او سؤالاتى بكنيد و هر از جند كاهى او را تحسين کنید. اگر سفری طولانى است (بیش از یک ساعت), هنگامی که رفتار درست می دهد به او تنقلات بدهید.

صفحه 197:
در صورت مواجه شدن با هركونه خرابكارى و , با توضیح دادن مشکل رفتاری به كودى وگوشزدکردن رفتار درست, به این مسئله رسيدكى كنيد

صفحه 198:
* با دادن تذکر و دستور قاطع, نسبت به مشکل رفتاری کودک واکنش مناسب نشان دهید اگر کودک همچنان به رفتار بد خود ادامه داد, به او دستور دهید که دست از ز کار زشت خود بردارد و به أو هشدار دهيد كه اكر يك بار دیگر شیطنت ‎yale iS‏ را نگه می دارید. «پیتر, دست از سر دانیل بردار و درست بنشين سر جایت. اگر یک بار دیگر تکرار کنی, ماشین را" نگه می دارم.»

صفحه 199:
۶ خود را آماده کنید تا در صورت دیدن همان رفتار ناشایست از کودک ماشین را متوقف كنيد * به کودک بگویید كه رفتارش غيرقابل قبول انتت بق بايد مانتین را توف کنيم. آگرمشکل رفتاری کودک همچنان ادامه یافت يا پس از مدتی دوباره بروز کرد, ماشین را پارک کنید, کودک را بیرون آورید و به مدت یک دقیقه او را وادار كنيد كنار خیابان ساکت بماند (زمان سکوت). ‎a:‏ اعتراض های او اصلا توجه نکنید.

صفحه 200:
سفر خود را مرور کنید اگر کودک حين سفر رفتار خوبی داشته است, با توصیف رفتارش او را تحسین کنید. به او پاداش دهید هر پاداشی را که قبل از سفر به کودک قول داده بودید, به او بدهید.

صفحه 201:
۶ خرابکاری و شیطنت هایی که در سفرهای شغلی از کودک سر می زند گاهی اوقات مجبور هستید یا لازم است کودک را همراه خود به مكان هايى ببريد و او بايد در صف بايستد يا در اتاق انتظار بانى يا دكتر بنشيند. اين گونه وضعيتها باعث بروز رفتارهاى ر لازم باشد كودى براى مدت طولانى يى جا بماند.

صفحه 202:
* کودکان در اين مواقع کسل می شوند, مدام وول می زنند و پیچ و تاب مى خورند و شلوغ بازى در مى آورند. براى انجام دادن كارى كه مدت زيادى طول مى كشد,ء بهتر است کودک را نزد كسى بگذارید. اما گاهی اوقات این کار ‎sly‏ شما مقدور نیست.در این صورت براى اين كه در چنین مواقعی از عهده کودک خود ‎uly‏ به پیشنهادهای زیر توجه کنید.

صفحه 203:
* به کودک بگویید به کجا می خواهید بروید و چه انتظاری از او دارید * کودک را با چیزی مشغول کنید بروز هر رفتار خوبی از جانب کودک, به او بدهید از کودک سوال کنید که چه جايزه يا بازی با پاداش کوچکی دوست دارد از شما بگیرد.

صفحه 204:
۶ کودک را به خاطر اين که در ماشین رفتار ‎٠‏ قوانین و مقررات لازم را به کودک یاد آوری كنيد * کودک را با فعاليتى مشغول كنيد ‎٠‏ در مواقعی که منتظر هستید تا کارتان انجام شود گهگاهی, به کودک توجه

صفحه 205:
در صورت مواجه شدن با هرگونه رفتار ناشایست از جانب کودک, قاطعانه به او دستور دهید دست از آن کاربردارد و پیامدهایی برای او در نظر بگیرید اگر رفتار درستی از کودک سر زد به او توجه مثبت نشان دهید برای کودک شرح دهید مشکلات رفتاری او چه بوده است

صفحه 206:
* کودک را نزد دوست. اقوام يا پرستار گذاشتن ۶ همه کودکان باید بیاموزند که چگونه با جدایی های موقتی از والدین خود کنار بیایند. والدین نیاز دارند گهگاهی ساعاتی را برای خود صرف کنند.

صفحه 207:
* بسیار اشتباه است اگر به خاطر واکنش هایی که کودک هنگام دوری موقت از شما نشان می دهد بخواهید منصرف شوید و تصمیم بگیرید كه هیچگاه به خاطر خودتان بیرون نروید. با اين کار باعث می شوید رفتارهایی که ناشی از وابستگی زیاد کودک به شماست, بیشتر بروز كند و به جاى اين که از اضطراب او بکاهید. او را مضطرب تر مى كنيد. در ضمن بايد به خوبى تحقيق كنيد كه آیا کسی که مراقب کودک شماست - دوست, فاميل يا پرستار کودک - از او به خوبی نگهداری می کند. به بعضی از کودکان اصلا توجهی نمی شود و حتی گاهی آنان مورد سوء استفاده جنسی قرار میگيرند.

صفحه 208:
اگر هر وقت می خواهید کودک را با پرستار خود تنها بگذارید با مشکلاتی مواجه می شوید, بررسی کنید و مطمئن شوید که نحوه دور شدن از کودک باعث وخیم تر شدن مشکل نشده باشد. کودک را از قبل آماده کنید و از راهنمایی های زیر پیروی کنید.

صفحه 209:
° همه چیز را آماده كنيد * پرستار کودک برای این که به خوبی از او مراقبت کند احتیاج به وسایلی دارد. اطمینان حاصل نمایید که همه این وسایل در دسترس باشد.به عنوان مثال اسباب بازی ها و سرگرمی های مورد علاقه کودک, لوازم و تجهیزات مورد نیاز و دارو.

صفحه 210:
* کودک را از همه چیز آگاه کنید * با گفتن تمام موارد, مثلا این که او را کجا می گذارید, خودتان به کجا می روید و این که چه وقت برمی گردید و او را به خانه می برید. کودک را برای جدا شدن از خود اماده سازید.

صفحه 211:
* از کودک سوال کنید که در غیاب شما باید چه ر کند ۰ به کودک بگویید که در غیاب شما می تواند چه انتظاراتی داشته باشد و از او سوّال کنید که در این مواقع بايد چگونه رفتار کند. اگر نتوانست چیزی بگوید, خودتان رفتارهای مناسب را برایش توضیح دهید. اگر سوالی داشت, به او پاسخ دهید.

صفحه 212:
۰ وسایل خاص و مورد علاقه کودک را بردارید ۰ مطجئن فنوید کودک اسباب بازی با لواژّم خاص و مورد علاقه خود را همراء می آورد.

صفحه 213:
* کودک را به پرستار بچه یا هر فرد دیگری که قرار است مراقب او باشد معرفی کنید * بسیاری از کودکان پیش دبستانی احتیاج دارند هنگامی که در وضعیت جدیدی قرار می ‎WHS‏ ‏والدینشان گام اول را بردارند و زمینه را برای انان هموار و مساعد کنند

صفحه 214:
فعالیتی برای کودک در نظر بگیرید تا سرگرم شود پرستار کودک را آماده سازید از کودک خداحافظی کنید دوباره به كود ياد آورى كنيد كه به كجا مى رويد و كى برمى كرديد و بدون اين كه لى لى به لالای او بگذارید, از او خداحافظى كنيد. به اعتراض ها و شكايات او توجه نكنيد.

صفحه 215:
به محض بازگشت, به گرمی با کودک سلام و احواليرسى كنيد از كودى در مورد أن روز و كارهايى كه انجام داده سؤال كنيد. مدتى را فقط با او سر كنيد. خود رااز قبل اماده نماييد. زيرا همه كودكان پس از جدايى كوتاه از والدين خود دوست دارند به آنان بچسبند و این رفتار کاملا طبیعی است.

صفحه 216:
* کودک را به خاطر کارهایی که انجام داده است تشویق و تحسین ‎BS‏ اگرمراقب کودک به شما كفت که او چه کارهای جالبی انجام داده است علاقه نشان دهید و تلاش او را تحسین کنید در ضمن تعریف و تمجید از کودک را فراموش نکنید. زیرا هنگامی که می خواستید او را ترک کنید جارو جنجال به پا نکرده و کولی بازی درنیاورده

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان