روانشناسی و روانپزشکی

کتاب شناخت رفتار درمانگری یکپارچه شده با ذهن آگاهی

تعداد اسلايدهاي پاورپوينت: 39 اسلايد فصل 6مرحله اول MiCBT؛ توضیح مشکلات و تسهیل تغییرات

پریسا

صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 2:
کتاب شناخت رفتار درمانگری یکپارچه شده با ذهن آگاهی اصول و روش اجرا تالیف :برونو ای.کایون ترجمه: دكتر محمد خدایاری فرد کوروش محمدی حاصل مریم دیده دار

صفحه 3:
مشکلات و تسهیل تغییرات

صفحه 4:
* خلاصه نکات مهم * آموختن تمرین مراقبه ذهن آگاهی لاجرم سبب می شود با دشواری های تجربی مواجه شویم. اين دشواری ها شامل تجربه افکار ناخواسته اند. آفکار می تواند بسیار مزاحم و به سختی قابل اداره کردن باشند. با استفاده از استعاره های تسریع بخش می توان به مراخغان کمک کزة. این فرایندرا بفتجار کرقه وشتة. دلیل عمده یراق مزاحمت های فکری مطرح کنند (تازگی و تکرر فعال شدگی عصبی و ‎wits‏ های هم ظهور) دیگر مشکلات پیش بینی شده شامل درد ب آلودگی, بی قراری واکنش پذیری هیجانی,. حس احشایی ضعیف و اغلب به خستگی :من انجامدار و تردید و سردرگمی هستند. در مورد هر تجربه باید با درمانگر بحت کرد و به اين ترتیب وی قادر خواهد بود ان را بر حسب «بهنجار بودن» توضیح دهد و یک دوره عملی مفید پيشنهاد کند؛

صفحه 5:
1 برانگیختن تعهد به درمان به چند روش صورت مى كيرد. اين روش ها شامل موارد زیرد | به آنها محدود نمی شوند, استفاده از دیالوگ سقراطى, ارائه آموزش روانیر ارائه منطق تجربى مانند تدقيق شفاف هر كام از برنامه و هدف هر مهارت عمده براى افزايش حس پیش بینی پذیری, هدایت برنامه با کفایت و همدلى بالاء و در صورت امکان پیشنهاد یک ساخت گروهی در صورتی که پایبندی به آموزش یک به یک ضعیف باشد.

صفحه 6:
مشكلات و تشؤيل تقسرات ‎١‏ دندان درد را صبوراتة تحمل ۳ ‎٠‏ (ويليام شكسبير)

صفحه 7:
‎٠‏ فكر و خيال زياد ‏* ازابتدای آموزش درمانجویان گزارش می کنند که حواسشان از طریق افکار ناخواسته پرت می شود. با وجود تلاش برای تمرکز بر تکلیف, حواسشان به گذشته (خاطرات) یا آینده انتظارات و غیره) پرت شوة: اما به سختی می توانند در لحظه حال بمانند. این پرش های موقتی همه افرادی را که اين فن مراقبه را تمرین می کنند, تحت تاثیر قرار میدهد. این تمرین مستلزم توجه پایدار به پدیده ای است که لحظه به لحظه در چارچوب ذهن و بدن در حال ظاهر شدن است.

صفحه 8:
« همان طلوز کهور فسل دوم بحتشد. الگوهایآزتباطی توجه می توانند پرش های موقتی را بر حسب نیروی فعال سازی شبکه ای تبیین کند که با یکدیگر برای دستیابی به هشیاری رقابت می کنند و به فراوانی و تازگی فعال شدگی افکار و همین طور عوامل هم ظهور (شناختهای رمزگذاری شده مرتبط با حس های بدن) بستگی دارد. با همه اینها, این تبیین ممکن است برای بعضی درمانجویان پیچیده باشد و زبان فنی باید با احتیاط استفاده شود. مفاهیم ساده ای که اغلب به واسطه استعاره ها توصیف می شوند, در تصریح مزاحمت های فکری مفیدند. در زیر مثالی از تبیین استعاره ای برای جریان شناختی زمخت آورده شده است.

صفحه 9:
* غذای فکر: استعارة تسریع بخش * برای اغلب درمانجویان بهنجارسازی افکار مزاحم مفید است. در فرایندهای شناختی با استفاده از استعارة تسریع بخش» می توان فهم خاموشی را تسهیل کرد (گونگا, ۱۹۸۷؛ هارت, ۱۹۸۷). الگوی فعال شدگی و زوال شبکه های عصبی که پیشتر توصیف شد, مشابه اصول روزه گرفتن است, به استثنای

صفحه 10:
‎sly‏ کسی که فعالیت جسمی کم و بیش ثابتی دارد, کاهش وزن مستلزم کاهش مصرف کالری است. طی این رژیم کالری مورد نیاز برای ادامه فعالیت ‎Sb‏ روزمره از غذای مصرفی حذف شده و بدن مجبورمی شود که منابع چربی خود را استخراج کند. هرچه غذای کمتری مصرف شود, ذخای می شود. به همین ترتیب ذهن نیز برای ادامه فعالیت جاری خود به غذا نیاز دارد

صفحه 11:
۰ اگر افکار مزاحم احتمالا از نوع وسواسی و ممکن است از کاربرد قانون ‎asl aw‏ بهره ببرد. این قانون شامل یک محدوده زمانی توافقى براى دوره حواس يرتى است؛ در اين مورد سه ثانيه, بعد از سه ثانيه درمانجو بايد توجه را به تنفس يا حسهاى بدن بركّرداند. اين مقررات به منظور کمک به توجه پایدار در اين 1 تکلیف گنجانده شده است.

صفحه 12:
* مواجهه با درد ذهنی گرایی و پدیدارشناختی * درمانگران تجربی مدتهاست که اشاره کرده اند. افراد افسرده و مضطرب علائم یا موقعیت را به صورت بسیار اغراق شده ادراک می کنند. این پدیده در اصطلاح فاجعه سازی" نام دارد. درمانجویان تازه کار ۷۱08 نیز تمایل دارند تجارب بدنی خود را هنگامی که بسیار پریشان هستند, فاجعه آمیز ادراک کنند. اين مسئله به طور خاص در حضور درد مصداق پیدا می کند. حس های درد به دلایل متعددی ظاهر می شوند, از جمله حالت بدن, زخم کهنه و امثال ‎wl‏ ‏به هر حال همان طور که بودا به طور مختصر و مفید گفته است, در زندگی درد یک اختیار نیست. اما رنج هست».

صفحه 13:
‎٠‏ بهنجار کردن درد به ویژه در مورد بیمارانی که درد دارند, اساسی و مهم است. برای این کار روال از این قرار است که به درمانجو خاطر نشان می شود مواجهه با درد از طریق بذل توجه به مرکز اين حس بدنی شدید ابتدا درد را آکزایشن سس و ميس با يكار كير تعادل فکری در این تجربه, کاهش می یابد. در حول و حوش ناحیه دردناک یا تلاش برای دور شدن از ان موجب می شود به نظر برسد که درد تشديد شده يا تغییر ناپذیر است.

صفحه 14:
* هنگامی که تجربه درد از قبل به عنوان «درد» طبقه بندی شده است, مواجهه با ان بسیار مشکل تر است.سازه درد بیشتر به تجربه جسمی شاق جنبه عقلانی می دهد تا همان چیزی که تجربه می شود, این تجربه منحصرا شامل حسهای بدنی با برجستگی جرم (مثل فشار), دما (مثل حرارت), و احتمالا حرکت (مثل تیش) است. بنابراین جنبه کلامی درد تقويت کننده معناداری برای بی قراری و دیگر انواع واکنش از جمله بی تابی است (هایس و ‎(Vanco 1 |. . ۱6۵۵ | 26‏

صفحه 15:
‎٠‏ علاوه بر فقدان کلی تعادل فکری, مشکل دیگری از سوگیری بنیادی در ادراک ناشی می شود که به بافت تجربه بستگی دارد, چه بافت بیرونی و چه درونی. فرض می کنیم افکار و حس های بدن که ناشی از محرگ پیرونی نیستند, قسمتی از خود هستند. زیر از درون تولید می شوند, اما از آنجا که دیگر حسها مانند بویایی یا بینایی اغلب به محرک بیرونی در محبط وابسته اند. په طور معمول فرض می کنیم که قسمتی از خود نیستند. می گوییم «از افکارم بیزارم» یا «نمی توانم با دردم کنار بیایم».

صفحه 16:
* حواس پرتی در مقابل تجربه کردن ۰ نقش ما تا حدودی عبارت است از کمک به خنثی کردن فاجعه سازی درمانجو با تاکید بر ماهیت ناپایدار همه حس ها یک روش برای حصول چنین حالتی کاربرد مهارت های شناخت درمانگری مانند دیالوگ سفراطی به همراه تکالیف رفتاری است. برای مثال می توانید بپرسید تا چه مدت می توانید در حالی که راحت روی صندلی نشسته اید و فیلم نگاه می کنید. بدون احساس کردن درد و حرکت كردن دوام بياوريد.

صفحه 17:
۶ اشاره کنید که وقتی ذهن اطلاعات جدید را پردازش ‎Wr US Wo‏ در دوره های طولانی هیچ دردی وجود نخواهد داشت, درحالی که وقتی در حین مشاهده حسهای بدن طى وارسی بدنی هیچ درونداد خارجی ارائه نمی شود. می توان گاهی بلافاصله ناراحتی را طی مدت کوتاهی حس کرد. می توانید این پدیده را به واسطه پایین بردن استانه آگاهی( فصل دهم. افزایش سطح أكاهي) تبيين كنيد, ناراحتى مورد نظر هميشه أنها بود اما تا زمانى كه شروع به مشاهده عينى انها نشده بودء.هشيارانه احساس نمى شدند.

صفحه 18:
دیگر مشکلات رایج خواب آلودگی زياد اتفاق می افتند که درمانجویان حتی بعد از خواب مناسب در شب قبل احساس خواب الودگی داشته باشند. علت اين قضيه می تواند آرمیدگی عمیق بعد از اندکی استرس باشد, گاهی اتاق تمرین خیلی گرم است و گاهی پر بودن معده عامل اصلی است. گاهی درمانجویان به دلیل بی اطلاعی یا عادت داروی ارام بخش خود را مصرف کرده اند. مشکل عمدة آرامبخش ها و الکل اين ‎cowl‏ که اثرآنها روی مغز کاملا عکس اثر ذهن آگاهی است. تمرین های ذهن آگاهی شبکه های بازدارنده را در لوب پیشانی فعال می کند, در حالی که الکل گذرگاه های پیشانی را بازداری زدایی می کند .

صفحه 19:
‎٠‏ بی قراری ‎٠‏ عدم درك درست فن ممکن است در درمانجویان اندکی بی قراری و میل به پرت کردن حواس ایجاد کند, با به تفسیر نادرست تجربه و در نهایت به رها کردن تمرین ختم شود. توجه داشته باشید که بی قراری برای بعضی درمانجویان, اغلب یک سبک اجتنابی است (بعضی دیگر ممکن است ترجیح دهند چرت بزنند).

صفحه 20:
۰ هر دلیلی موجه است: دستورالعمل های اقناع کننده, صدای زمینه, دمای اتاق. ضیق وقت و غیره. اغلب درمانجویان تمرین را بدون اشکال ظهور واکنش هیجانی و بی قراری منتهی شود. اين قضيه رايج و پیش بینی شده است. اما بسیاری از مراجعان درباره آن سوء تفاهم دارند, به ویژه افرادی که از قبل به لحاظ هیجانی شکننده آند.

صفحه 21:
* یاداور خواهید شد كه پس از فروکش مشکل اولیه, همه دلایل مورد استفاده برای تبیین ‎w‏ ‏قراری, ناپدید میشوند: دستورالعمل ها خوب هستند, صدا دیگر مزاحم نیست. دما به عنوان قسمتی از تجربه حال ادراک میشود و غیره. در ميان كذاشتن بينش و تجربه تان در اين مورد با درمانجو برای تداوم آموزش ضروری ست.

صفحه 22:
* واکنش پذیری هیجانی میراث کهن شرطی سازی ‎slo‏ گذشته * واکنش پذیری از هر نوعی. دقیقا همان چیزی است که اين فن آشکار می سازد. واکنش پذیری در واقع پاسخی خودکار است که با ارائه شاخص های جدید به سیستم اعصاب مرکزی تلاش می کنیم اصلاحش کنیم. هر واکنشی در اغلب موافع:باژتابی از شرطی ساژی های گذشته است: بعنین:یک پاسخ آموخته شده. می توانید به درمانجو کمک كنيد اين قضیه را با یک استعاره درک کند: «میراث عادات واکنشی» (گونگا, ۱۹۸۷: هارت, ۱۹۸۷) آنها باید دریابند که وقتی یک واکنش ساطع شده و با تعادل فکری مشاهده می شود. چیزهای زیادی را راه اندازی می کند.

صفحه 23:
۰ به عبارت دیگر, اين ميراث كهن به دليل توانایی درمانجو در آگاه و متعادل بودن, به آرامی ريشه کن می شود. اما اگر درمانجوپان به واک دهند (همان کاری که به طور معمول (عادات واك تقویت می شوند). . در تمام سطوح تمرین ذهن آگاهی یک قانون طلایی وجود دارد: هرجه نه بی قرارتر و پر کشمکش تر باشد, کمتر می توانیم حس های ظریف را احساس كنيم. ايجاد و كاربرد تعان فكرى پم . ‏هوت لودو لأ موه‎ ee oe oe oe ‏ع‎

صفحه 24:
* علاوه بر اين. زبان تقویت کننده نیرومندی است. ‎ub‏ تمرین کلمه هایی مانند درد ‎aS‏ ‏پاره كردن با دیگر کلمات دارای بار عاطفی, حس های ناخوشایند خاص خودشان را ایجاد کرده و به طور معمول واکنش گری هیجانی را

صفحه 25:
۰ گلجانت: توضیفی:(در جماچسد با گلمات آرکیابانط):انند سبک سنگین, سرد- گرم, ایستایی پویایی, تنگ- گشاد, شکل - بیشکل و غیره بر پایه ادراک خنثی تری قرار دارند و پاسخ آزارنده معمول را به حداقل می رسانند. وقتی درمانجویان متوجه اثر مخربی که زبان می تواند بر رفتار داشته باشد می شوند, ناراحتی شان به طور معمول سریع تر و آسان تر گذر می کند. آثار زبان بر رفتار و واکنش هیجانی را هایس و همکاران در نظریه ‎ware‏ خویشاویدی توصیف کرده اند (بلکلج و هایس, ۲۰۰۱). این نظریه به عنوان منطقی برای کاربرد فنون ذهن ‎i‏ و پذیرش در درمان پذیرش و تعهد به صاحب نظران کمک می کند.

صفحه 26:
3 بسیاری از درمانجویان در ایتدا در حس کردن حسهای بدن تى دارند. چنین مسئله اي پیش بینی شدنی است. بعضیها پیشرفتی به دست نمی آورند یا حتی توانایی حس اخشایی در آنها تضعیف ميشود. این مستله به طور معمول به دلیل کاهش.گوش به:زنگن طی نفزین انتت. دز يعضى موارد درمانجویان در صندلی یا حالت بسیار راحتی می نشینند که هنگام پرت شدن حواس با افکار, موجب تاتوانی در بذل توجه ميشود. برای غلبه بر قصور توجه پایدار و حس اجشایی: نطفئن شوید حالت عناسبن: اتخا شده است (باسنها کمی بالاتر از سطح زانوها, يشت و كردن صاف).

صفحه 27:
‎٠‏ در مورد درمانجویان کم سن و سال تر, بهتر است از آنها بخواهیم یک يا دو نازبالش ضخیم روی زمین قرار دهند و روی آنها بنشینند, برای این درمانجویان کمی ناراحتى در اين حالت برای توانایی ماندن در بدنه مفید است. هنگام بايد كمى بالاتر از سطح زانو و يشت و كردن صاف باشد؛ بدون فشار آوردن. علاوه بر اين» حفظ عدم تحرى مطلق طی تمرین در اوایل برنامه مفید خواهد بود.

صفحه 28:
تردید و سردرگمی 1 درباره فن این درمان طبیعی نیست. من اینجا چه کار می کنم؟ با چشم بسته تنفس خود را نگاه می کنم و حسها را احساس میکنم؟ وقت تلف کردن است. انتظار داشتم درمانگراین کارها را برایم انجام دهد.. ۲ درباره دیگران ‎az‏ درمانگر عجیب و غریبی, مراقبه درس میدهد. این کاری نیست که دکترها یا پرستارها انجام بدهند؛ (در گروه) اين مردم کاملا خل هستند. به درد من نمی عبن ‏۳ درباره خود ‏ظاهرا همه خوب انجام میدهند به جز من؛ شاید مشکل / درد من بدتر از دیگران باشد؛ خیلی خنگم, حتی نمی توانم با چشمان بسته بنشینم.... .» ‏کارامدترین روش برای اجتناب از چنین تردیدهایی ارائه منطق خوب در وهله اول است.

صفحه 29:
برانگیختن تعهد پایبندی ضعیف به درمان پایبندی ضعیف به درمان مهم ترین علت شکست درمانی در مداخله های شناختی و رفتاری است. اغلب سیستم های درمانی که خودآگاهی و تغییر رفتاری را بر می انگیزند, ممکن است در صورتی که درمانجو تعهدش را نسبت به آنها حفظ کند, نتایج خوبی به دست دهند.

صفحه 30:
روی هم رفته تعهد ضعیف به تکلیف منزل مرتبط ‎cowl‏ اینکه تکلیف منزل معقول به نظر برسد و تعادل بین کوشش صرف شده و مزایای كسب شده از مهم ترین عوامل پیش بینی کننده پایبندی به درمان هستند. بعضی درمانجویان درصورتی که رابطه درمانجو- درمانگر پرورش دهنده, الهام بخش و مستحکم باشد, در بلندمدت تعهد خود را حفظ می کنند, اما اغلب درمانجویان (به ویژه آنهایی که پول می پردازند) عامل هزینه - دستاورد را در اولوبت قرار میدهند.

صفحه 31:
* بنابراین مهم است که درمانجو دستاوردهای سریعی را در یک تا دو هفته اول درمان ادراک کند. یکی از مزایای مهم آموزش ذهن آگاهی تأثیرات: متبت سریع آن بر سیستم عصبی است که تغییر رفتاری را تسهیل می کند. اين نیز مشروط به کیفیت ارائه و دات درمانگر و تمرین مراقبه ذهن آگاهی است که در فصل سیزدهم بحث خواهد شد.

صفحه 32:
* عواملی که پایبندی به ۷۱05۲ را ارتقا می دهند * نکات زیر از سالمون و همکاران (۱۹۸۸) اقتباس شده که تعدادی از مزایای برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی را برجسته کرده اند (کابات- زين, ۱۹۸۲ ۱۹۹۰). این نکات در مورد ۲/۱87۲ نیز صدق می کنند, زیرا این برنامه به روشنی هم به لحاظ محتوا و هم طول دوره تعریف شده است (فصل دوازدهم)

صفحه 33:
1 دوره درمان و طول جلسات درمانی به صراحت مشخص شده است؛ ۲. آموزش روانی و ماهیت تعاملی دستورالعمل ها برای برانگیختن تشریک مساعی فعالانه و اشتیاق برای خود مشاهده گری, کاوش درونی و خودکاوی طراحی شده است؛ ۳ انعطاف پذیری تکالیف (برای مثال مراقبة نشسته و تمرین غیررسمی تعمیم داده شده) 9 برنامه ریزی (تمرین روزانه) سازگارانه است؛

صفحه 34:
۴ سطوح بالای کفایت. شفافیت. تعهد, همدلی و تعامل کارآمد برای مربیان مورد نیاز است؛ 0 تجربه هر درمانجو ذاتا مهم انگاشته می شود و هر تلاشی برای تقدیر تلویحی و آشکار از آن صورت می گیرد؛ نترلی و خودکارآمدی ‎curls ele a‏ این فن اننده پاییندی است؟ ۷ در صورت ارائه آموزش به صورت گروهی, مداخله های گروهی تمام جلسات را یک به یک تقویت می کند و حس انسجام و اجتماع را ارتقا میدهد؛ فارغ از تجربه افراد به هر یک از آنها احترام گذاشته شده و سخنان آنها شنیده می شود.

صفحه 35:
* تکمیل مرحله اول ‎٠‏ تكميل مرحله اول با افزايش در دو حيطه مشخص ميشود: حس خودكنترلى و حس مسئولیت مراجعان باید توانایی احساس و تحمل حسهای بدن را در اغلب نقاط بدن با میزانی از تعادل فکری به دست آورده باشند

صفحه 36:
* اينکه تعادل فکری به اندازه کافی افزایش یافته است, تا حدی با توصیفات درمانجو تعیین ‎Wo‏ شود, و با سخوراندهای یک پا چند نفر از اعضای شبکه اجتماعی و بخشی با قضاوت

صفحه 37:
* به طور کلی افزایشی در رضایت از خود و احترام به خود وجود دارد که بر پایه توانایی بیشتر برای کنار آمدن است تا تغییری که درمانجو به طور مستقیم درگیر آن نباشد.

صفحه 38:
درمانجویان همچنین حس مسئولیت پذیری در قبال تجارب خود را به دست می آورند. سرزنش دنیا به دلیل تجارب گذشته و حال ‎jf excl ula) lib gal eon gual’‏ سوقعیت دشوارشان به دست می اید با شروع به ظاهر شدن می کند. در اين مرحله (به طور معمول بعد از سه هفته کار همراه با تعهد به درمان درمانجویان آماده ورود به مرحله دوم هستند. مرحله ای که از طریق ‎yl‏ مهارت هاى كسب شده در مرحله اول برای پرداختن به ایس یف ‎eB‏ عه تس ] سس ابن م ‎wwe IE‏

صفحه 39:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان