شیمیعلوم پایه

کربوهیدراتها

صفحه 1:
ps ‎ote: =‏ تهیه و ‎ve ‎

صفحه 2:
کربوهیدراتها (گلیکانها): دارای ‎(CHO), vr W-C-OW‏ 1 مونوساكاريدها: قندهاى ساده با جندين گروه ‎:OH‏ بر اساس تعداد كرين به تريوز» تتروز» پنتوز, هگزوز .. دی ساکاریدها: ار دو مونوساکارید که به صورت کوالان به هم متصل شده اند ساخته شده اند. الیگوساکاریدها: تعداد محدودی مونوساکارید که به صورت کوالان به هم متصل شده اند ساخته شده اند.

صفحه 3:
ساده) تريوز گلیسروز دی هیدروکسو (گلیسرآلدهید) استون تتروز اریتروز اریترولوز پنتوز ریبوز ریبولوز هگزوز گلوکز فرکتوز

صفحه 4:
کربن نامتقارن يا کربن کایرال کربن نامتقارن يا کربن کایرال» كربني است که هر چهار .استخلاف ‎yl‏ توسط ترکیبات متفاوت اشغال شده باشد هب۲ بن های شماره 2 در گلیسرآلدهید که یک تریوز ۳ ۲-0-0۷ ‎CH,OH‏ ‏تعداد ایزومرها در یک ققد ‎is‏ آلدهید تعداد کربنن امتقارن<17

صفحه 5:
بل ایزومر در قندها اتم کربن نامتقارن یا کایرال ضرر

صفحه 6:
کربن نامتقارن يا کربن کایرال رین های شماره 2, 3, 4 و 5 در گل ‎HN‏

صفحه 7:
ایزومرها: ترکیباتی با فرمول شیمیایی (ملکولی) یکسان و فرمول .ساختاری متفاوت هستند ساعتازی:دز آنها انم‌ها ونگروه‌های عاملی ازنراه‌های فتفاویت :ه هم وصل شده‌اند فضایی : در آنان شکل پیوندها یکسان است؛ اما شکل هندسی اتم‌ها و گروه‌های عاملی در فضا متفاوت است

صفحه 8:
ساختاری: عاملی و شاخه‌ای فضایی (استریوایزومر) : ترکیباتی که ساختمان یکسانی دارند, اما شکل فضایی آنها تفاوت دارد:انانتیومر و دیاسترومر انانتیومر: ایزومرهایی فضایی که تصاویر آینه ای آنها بر روی هم انطباق پذیرمی‌باشند دیاسترومر؟ اييمر؟

صفحه 9:
ایزومرهای الدوز و کتوز (ایزومر ساختاری) کتونها دارای یک گروه کتونی در ساختار آدوزها دارای یک گروه آلدهیدی در .خود هستند . ساختار خود هستند یبرم یا ‎t=o‏ ابو ببس سوب و 26-4 ۳ 2 ا كم مات و

صفحه 10:
انانتیومر (ایزومر فضایی) 2 ‏قل 2 گر‎ 9 § HC OH HO-C-H HO-C-H 11-06-01 11- - 011 HO-C-H H—-C-OH 170 0-7 CIhOH CH2OH sl aul ‏تصاویر‎

صفحه 11:
ایزومرهای و ,1 بر اساس چگونگی قرار گرفتن گروه هیدروکسیل در دورترین کربن منرت از گروه ‎penal‏ يا ۹ قند گر ‎ve‏ ‎I‏ ‎H—C—OH OH—C—H‏ | ۱ ‎CH,OH CH,OH‏ ال-گلیس رآلدهید د-گلیسرآلدهید رهای ۱ و ,1 بر اساس تغیر جهتی که در نور پلاریزه می دهند ست گرد (+) و چپ گرد (-) تقسیم می شوند

صفحه 12:
ال-گلوکز § داد ‎m‏ ‏ع ل ‎KP‏ ‏ل ‎PTA‏ ‏5 5 8 5 ۰ 8 ‎mz‏ مد ‎Ss S88‏ = تنل ند 2 بعد هه © 5 ساختار برای گلوکز

صفحه 13:

صفحه 14:

صفحه 15:
گروه های آلدهیدی و 7 کتونی در پنتوزها و 8 ۱ زوزها می توانند ب م ao ow (OH) ‏گروه الکلی‎ کزین های پائینیتر در اي ساختار خود پیوندهاو ‎ae‏ يي 052050 همی استال و همی رس ow on OW 0 ow ۶ ow «-D-glucose {-D-glucose تشکیل حلقه پیرانوت ‎Claldehyde 5 C5‏

صفحه 16:
تشکیل حلقه پیرانوز در گلوکز ‎aN‏ وم( ‎don BY ae‏ ‎outs‏ 1 ‎HOCH = i on GOH HO neon HOH ‎i ‎«CHO

صفحه 17:
, حلقه فورانوز (پنج ضلعی) در فر فروکتوز یا ‎WL‏ تن قند میوه یا لولوز 20=0 | اس وله مار ور ‎WOUND)‏ 1 نت نت تیه ‎wo 3—OW Ww 4 3f OW‏ ‎ow 1‏ | ‎(CU‏ D-fructose (linear) «-D-fructofuranose c2Keton, C5 OH Feiljgs aal> JS

صفحه 18:
. حلقه پیرانوز(شش ضلعی) در فر ۱ = 0 HOCH, —COH iH CHOH HOCH _ H HCOH | H HO HO OH HOOH ۱ cHO OH H o-D-Fructopyranose تشکیل حلقه پیرانوش. 61 و 621610۲

صفحه 19:
كيل حلقه فورانوز و : Isomeric Forms of Fructose انوز در فر : — Pars! 9 5 0 مس ای ‎١‏ ‎Ne BA‏ ‎OH H et‏ -D-Fructopyranose

صفحه 20:
قندهايي که با هم تنها در محل استخلاف يك اتم کرین( از نظر چگونگی استقرار گروه هیدروکسیل نسبت به صفحه .ساختار فضایی), اختلاف دارند اپیمر گفته مي شود 6CH,OH ®CH2OH ۹ ot ‏باختار هاورس‎ بتا-د-گلوکوپیرانوز

صفحه 21:
اپیمر انوز و بتا-د-گلوکوپیرانوز تنها از نظر چگونگی قرار گرفتن گروه 011 روی : هم جفاوت دازند.که دز گلوگر دز جهت متفجه و دز ماتور دز جهت عمود بز . OH OH 0 29 ‏بو‎ بتا-د-مانوپیرانوز

صفحه 22:

صفحه 23:
پیوند گلیکوز يديك گروه 0۲ کرین آنومری یک قند با گروه 037 قند دیگر یا سایر ترکیبات می تواند پیوند برقرار کند. R-OW + WO-R' > R-O-R' + WO ‏شکیل پیونده1060510و 1 بین متانول و گلوکز‎ ‏مه‎ 10 1 مان + را Ow 4 ‏و0011‎ ‎a-D- ‏ناوت‎ methanol methyl-c-D-glucopyranose

صفحه 24:
8)1-4 اميت امین میا 0 2 ‎Hy‏ 0 رن بر مومعن اين (1-2)»ه B-Fructose 1 H OH 4 ‏بل‎ ۱ 4 by ۹ ‏(4ب1)ع‎ 6-D-galactopyranosyl-(1— 4)- a-D-glucopyranosyl-(1—2)-p- D-fructopyranose.) a-D-glucopyranose

صفحه 25:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ : نشاسته قند ذخیره‌ای مهم در گیاهان است. بخصوص در دانه‌ها (گندم , جو , ذرت و مانند آن) و در غده‌ها (سیب زمینی) ذخیره می‌شود. نشاسته در آب به شدت نامحلول است و در آب گرم متورم می‌شود و چسب نشاسته می‌سازد. نشاسته که یکی از محصولات فتوسنتز است, خود از دو بخش آمیلوز به صورت زنجیره خطی و آمیلوپکتین که دارای انشعاب است, ساخته شده است. هیدرولیز نشاسته ابتدا تولید دکسترین , مالتوز و در نهایت (هیدرولیز کامل) تولید مولکولهای گلوکز می‌نماید

صفحه 26:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ آمیلوز: که شکل ذخیره ای گلوکز است(1۲4) در انتهای سمت راست آمیلوز آخرین ملکول گلوکز دارای كزين آنومری است که در پیوند گلیکوزیدی شرکت نکرده است که به ‎gil gal‏ انتهاى احياء كننده 28120 1601101120 مى گویند كاربرد انتهاي احياء كننده؟ ‎one MW, Cow,‏ ماج یات ‎5 is Ww, 0 ۱ ab 1 1 ۹ 4, ow Lon wa) wn wu Ow ow 0 ۷ ‏أ‎ 1 7 3 ow anylose ‎ ‎ ‎

صفحه 27:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ آمیلویکتین: که شکل دیگر ذخیره گلوکز است. ساختاری شاخه دار دارد که برای تشکیل آن علاوه بر پیوند (1-4)», دارای پیوند (1-6)» نیز می باشد amylopectin ov | 7 ae or wt ote o mor a er vu a 0 a 0 ow ow ow 01 N ow

صفحه 28:
‎CH,OH CHOH CH,OH CHOH‏ مره ‎646 66 6. ‎Amylose ‎CH,OH CH,OH CHOH ‎ ‎ose and amylopectin are the 2 forms of starch. Amylo| ighly branched structure, with branches occurring ev residues

صفحه 29:
‎GL‏ ساکاریدها (چند قندی ها) ‏دکسترین: ترکیبی است که هیدرولیز نشاسته به دست ‎wal ae‏ از نظر پیچیدگی ساختاري, حد فاصل نشاسته و مالتوز است. ‎

صفحه 30:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ دکسترین نوعي فیبر محلول مي باشد که در طي فرآیند دکسترینه شدن ((00ناهتندنتنعه از نشاسته ذرت یا گندم در ‎“as‏ حرارت بالاء تشکیل شده و به دنبال درمان آنزیمی (با آمیلاز) به دکسترین مقاوم تبدیل مي شود. دکسترین مقاوم داراي پيوندهاي خطی و شاخه های اضافی گليكوزيدي مي باشد که توسط آنزیم ‎sk‏ ‏دستگاه گوارش قابل هضم نیست. این پيوندهاي جدید موجب غیر قابل هضم شدن دکسترین شده, به طوری که تنها درصد کمی از دکسترین در روده کوچک جذب می شود و بقیه به آرامی در روده بزرگ تخمیر مي شود.

صفحه 31:
‎WL‏ ساکاریدها (دکسترین) ‎ ‎chou CHO ‎ ‎ ‎Jo‏ و سا با با 4 ‎L‏ ‏م ل ‎a‏ 5 ا بالهابالهمابالي ‎ae‏ ‏فقي ‎ai‏ ‎a ae‏ 3 ‎(OH ‘OH‏ #9 7 رم ‎On 6‏ 7 لسن ل م 16 ‎ ‏سا ‎ee‏ و زر ‎(OH (oH (OH‏ پل لاله

صفحه 32:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ گلیکوژن: همانند آمیلویکتین است اما تعداد شاخه های آن بیشتر است و قند ذخیره ای در حیوانات است. میاه glycogen عه اله ‎no‏ 9 ده 01 « اق 9 بايد ‎ow ‎ ‎

صفحه 33:
Glycogen molecule

صفحه 34:
یلی ساکاریدها (چند قندی ها) ات on cellulose cellobiose

صفحه 35:
Cellulose Structure سر

صفحه 36:
Comparison of Starch and Cellulose CH20H H fy OH 4K on H)! 14 HO OH 0 0 H OH Starch: chain of 0. form of glucose a-Glucose subunits Chae! H OH ach 1 HO H H OH Cellulose: chain of 6 form of glucose B-glucose subunits

صفحه 37:

صفحه 38:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ اسید هیالورونیک: یک گلیکو زآمینوگلیکان است که از واحدهای «- گلولورونیک اسید (د-گلوکورونات) و ان-استیل گلوک زآمین تشکیل شده است. ‎ee‏ هیالورونیک اسید .می‌توانند شامل ۲۵۰۰۰ واحد یا ‎age ae‏ اش موم D-glucuronate 00 NHCOCH; H OH N-acetyl-D-glucosam ine

صفحه 39:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ مانان‌ها : پلی مری از واحدهای مانوز هستند که در خرما و گیاهان تیره پروانه اسا وجود دارند. در اثر هیدرولیز به کمک اسیدها تولید مانوز می‌کند ‎H 0 H‏ 0 ‎HO——H H—-—OH‏ ‎HO——H H——OH‏ ‎H——OH HO——-H‏ ‎H——OH HO—-—-H‏ ‎CH,OH CH,0H‏ ‎D-Mannose L-Mannose‏

صفحه 40:
پلی ساکاریدها (چند قندی ‎(le‏ هپارین: یک گلیکو زآمینوگلیکان سولفاته است که به عنوان یک داروی ضد انعقاد خون استفاده می‌شود. اين ترکیب از پلیمره شدن واحدهای .دی ساکاریدی مختلفی تشکیل خرص نام ممه OH Hac 3-D-glucuronic acid 2-deoxy-2-acetamido-a-D- glucopyranosyl یک نمونه از واحدهای دی ساکاریدی در ساختمان هپارین

صفحه 41:

صفحه 42:
الكل قندها: گروه آلدهیدی یا کتونی با 011201 جایگزین شده است

صفحه 43:
مشتقات قندها اسید قندها: گروه آلدهید کرین 1 و يا گروه 01 کربن 6 اکسیده شده و به کربوکسیلیک اسید تبدیل می شود. گلوکونیک, گلوکاریک: گلوکورونیک (در قند گلوکز). COOH CHO 1 ۱ goo eee ‏بمب لمعن‎ ee HO—C—H HO-C—H H~ 9-08 H=C2=0H H—C—OH He 0H H—C—OH Hoo OH CH20H COOH coo” گلوکاریک گلوکورونیک گلوکونیک

صفحه 44:
| آمینو: یک گروهآمینو جایگزین یکی از گروه های 0۲ قند شده است نو می تواند با یک گروه استیل واکنش داده و استیل آمین تشکیل دهد حالت چون اتم رابط نیتروژن است, پیوند حاصله ۲ استیل می CUO CHOW Ww OL © ‏رك‎ ‎Now 1 OW Oo OW i ۷ We ۲ 0-0-0 o.-D-glucosamine a ee

صفحه 45:
اسید سیالیک: یا ان-استیل نورامینات که در الیگو ساکاریدها وجود دارد. به دلیل وجود گروه کربوکسیلی که در آ01فیزیولوژیک به صورت 0 می باشد, به گلیکوپروتئین ها خاصیت آبدوستی می دهد Nacetylneuraminate (sialic acid)

صفحه 46:
Glycolipids O Membrane lipids © Hydrophilic heads are [ma ۲ Sea oligosaccharides Aion Gree 5 Recognition sites poe

صفحه 47:
متابولیسم کربوهیدراتها گلوکز استيل كوانزيم 8 اا اسیدچرب چرخه کریس گلسترول | تري گلیسرید

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
29,000 تومان