پزشکی و سلامت بیماری‌ها

کنترل بهداشتی استخرهای شنا

controle_behdashtie_estakhrhaye_shena

در نمایش آنلاین پاورپوینت، ممکن است بعضی علائم، اعداد و حتی فونت‌ها به خوبی نمایش داده نشود. این مشکل در فایل اصلی پاورپوینت وجود ندارد.






  • جزئیات
  • امتیاز و نظرات
  • متن پاورپوینت

امتیاز

درحال ارسال
امتیاز کاربر [0 رای]

نقد و بررسی ها

هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که نظری می نویسد “کنترل بهداشتی استخرهای شنا”

کنترل بهداشتی استخرهای شنا

اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2: کنترل بهداشتی استخرهای شناتابستان 90مرکز بهداشت استانگروه بهداشت محیط

اسلاید 3:

اسلاید 4: تعاریفاستخر شنا به حجم مشخصی از آب اطلاق می شود که معمولاً در یک فضا با ابعاد و اندازه ی مشخص محصور شده است. آب استخر ها معمولاً از منابع آب آشامیدن هستند که با اضافه کردن مواد گندزدا تصفیه شده اند.

اسلاید 5: بیماریهای منتقله توسط آب استخربیماریهای دستگاه گوارش (وبا،حصبه،اسهال،هپاتیت،ناراحتی های معدی و گوارشی)بیماریهای چشم،گوش،حلق و بینی (تراخم،ورم ملتحمه،گلودرد چرکی،عفونت گوش میانی)بیماریهای پوستی(انواع کچلی،زرد زخم،خارش پوست و عفونت قارچی بین انگشتان پا)بیماریهای انگلیژیاردیا،کریپتوسپوریدیوم

اسلاید 6: ایمنی در استخرهای شنااستفاده از پله بجای نردباناستفاده از چراغ الوان و لامپها با رعایت استاندارد رعایت فاصله بین سطح تخته شیرجه تا سقف(4متر)به ازای هر 70 نفر یک ناجی غریقدور بودن سایر شناگران از اطراف سکوهنگام استفاده از سکوی پرشضرورت نوشتن عمق کنار دیواروجود وسایل نجات غریقوجود وسایل کمک های اولیهافزایش تدریجی شیب از کم عمق به منطقه عمیق (30 سانتی متر در 6 متر)

اسلاید 7:

اسلاید 8:

اسلاید 9:

اسلاید 10:

اسلاید 11: انواع استخرها استخرهای پر و خالی شونده استخرهای با جریان پیوسته استخرهای مدار بسته (سیستم گردشی)، مجهز به سیستم تصفیه آباستخرهای سرپوشیده، استخرهای رو باز استخرهای تفریحی، استخر شنای قهرمانی و ....

اسلاید 12: طراحی استخرطراحی استخرهای شنا امروزه تابع استانداردهای مهندسی ساختمان و مهندسی محیط زیست می باشد.براین اساس استقرار استخرها در زمین های لغزنده یا رونده یا در حاشیه دامداریها یا تصفیه خانه های فاضلاب مغایر همین اصول است.

اسلاید 13: ارکان لازم جهت احداث استخرهاقابل دسترسی استفاده کنندگان باشداز لحاظ محل ،آفتابگیر و دارای پنجره های اصلی رو به جنوب غربیدور از مسیر وزش دود تأسیسات کارخانه ها باشددور از فاضلابهای خانگی،صنعتی و کشاورزی،بیمارستانهادر مکانهای پر ترافیک نباشدحتی الاالمقدور از بزرگ راهها و جاده ها،خطوط راه آهن،کارخانه ها دور بوده و بدون سروصدا باشدوسعت کافی برای کلیه تأسیسات مورد لزوم داشته باشد

اسلاید 14: ادامه 9) آب به مقدار مورد نیاز در دسترس باشد10) امکان تخلیه فاضلاب استخر به شبکه جمع آوری فاضلاب عمومی11) محدود شدن محوطه استخر با دیوارهای بلند یا تور سیمی12) عدم استقرار استخر در زمین های لغزنده یا رونده یا در حاشیه دامداری ها یا تصفیه خانه های آب و فاضلاب

اسلاید 15: شرایط ساختمانی استخرکف ساختمان از جنس مقاوم،صاف،بدون درز و شکاف و قابل شستشو باشد.دارای کف شور به تعداد مورد نیاز ،مجهز به شترگلو بوده و نصب توری ریز روی آن الزامیست.دارای شیب مناسب بطرف کف شور فاضلاب رو باشد.دیوار از کف تا سقف از مصالح مقاوم بوده،صاف ،بدون درز و شکاف و برنگ روشن باشد.درها و پنجره ها از جنس مقاوم،سالم،بدون ترک خوردگی و شکستگی و زنگ زدگی و قابل شستشو بوده و همیشه تمیز باشد.

اسلاید 16: ساختمان های جنبی استخر رختکن سرویس های بهداشتیدوشهاحوضچه پاشویه

اسلاید 17: رختکنبعلت مساعد بودن محیط رختکن از نظر تجمع و رشد قارچ ها بعلت رطوبت نسبی و انتقال از طریق مراجعین ، سیستم تهویه و چگونگی گردش هوا و در صورت امکان تابش نور آفتاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است از این رو تعداد پنجره و تجهیز رختکن به هواکش نشانگر درجه بهداشتی آن است.(1/75 متر مربع به ازای هر نفر)

اسلاید 18: سرویس های بهداشتیشامل دستشویی ها و توالتها متناسب وسعت و ظرفیت استخر از حیث مراجعین است.در ساختمان توالتها بایستی کف و دیوارها کاملاً قابل شستشو و مصالح آن غیر قابل نفوذ در برابر آب باشد.توالت در استخرهای عمومی برای هر 40 نفر شناگر زن یک توالت و 60 نفر شناگر مرد یک توالت در نظر گرفته شده است.توالتها باید دارای هواکش قوی باشند و کف دیوارهای آن قابل شستشو و در برابر آب و رطوبت غیر قابل نفوذ باشند.

اسلاید 19: دوشهادوش ها باید دارای آب گرم و سرد باشند. در استخرهای عمومی برای 40 نفر شناگر یک دوش در نظر گرفته می شود.محل دوشها باید بعد از توالت وقبل از محل ورود به استخر باشد.کف و دیوارهای دوش ها باید از جنس قابل شستشو و نظافت و دارای شیب مناسبی بطرف کف شوی باشد

اسلاید 20: حوضچه پاشویهمحل این حوضچه ها بعد از دوشها و قبل از محل ورود به استخر می باشد.این حوضچه ها به اشکال مختلف و با عمق کم ساخته می شوند.شناگران موظفند قبل از ورود به استخر پاهای خود را به مدت 15 ثانیه در حوضچه فرو برند تا آلودگیهای قارچی ومیکروبی از بین رفته و به استخر منتقل نشود.میزان کلر مورد نیاز در این حوضچه ها 10-5گرم در لیتر می باشد(500 میلی گرم در لیتر).

اسلاید 21: انواع استخرهای شنااستخرهای پر و خالی شوندهاستخرهای دارای جریان آب مداوماستخرهای گردشی (مدار بسته )

اسلاید 22: استخرهای پر وخالی شونده در این نوع استخرها هرچند مدت یکبار آب استخر تخلیه شده و مجدّداً از آب تازه پر می شود.این نوع استخرها بهداشتی نبوده و امکان انتقال بیماری ها به شناگران وجود دارد.آب این نوع استخرها را می توان ضدعفونی نمود، اما در پایان هر روز نیاز به ضدعفونی داشته که مقدار ضدعفونی کننده مصرفی نیز زیاد می باشد که نه تنها باعث ایجاد کدورت در آب استخر می گردد بلکه شرایط نامناسبی را برای استخر بوجود می آورد.

اسلاید 23: استخرهای دارای جریان آب مداومدر این نوع استخرها یک نوع جریان آب دائمی از یک طرف وارد استخر شده و از طرف دیگر خارج می شود. آب مورد نیاز این استخرها زیاد بوده و مقرون به صرفه نمی باشد. همچنین آب ورودی باید کنترل شود تا آلوده به عوامل میکروبی نباشد.

اسلاید 24: استخرهای گردشی (مدار بسته ) در این نوع استخرها که بهداشتی ترین و مناسبترین نوع استخر محسوب میشوند. آب داخل استخر توسط پمپ های مخصوص خارج شده و به سیستم تصفیه منتقل می شود. در سیستم تصفیه پس از جدا شدن مواد زائد و آلودگی ها آب کلرزنی شده و پس از تنظیم درجه حرارت دوباره به داخل استخر هدایت می گردد. این کار بطور مداوم انجام می گیرد.در این روش تلفات آب جزئی بوده و آب استخر همیشه شفاف و صاف خواهد بود.

اسلاید 25: اهمیت بهداشتی آب استخرهای شناخطرات میکروبیخطرات شیمیایی

اسلاید 26: مخاطرات میکروبیخوردن، تنفس يا تماس با باكتريها، ويروسها، قارچها و تك ياخته‌هاي بيماريزامخاطرات شیمیاییتماس يا هضم آب آلوده از نظر مواد شيميايي، خوردن سموم جلبكي و تنفس هواي آلوده به مواد شيميايي

اسلاید 27: مخاطرات میکروبیاستخرهای سرپوشیدهمنبع آب آلوده مواد مدفوعی شناگران ترشحات حاصله از شناگران مانند بزاق – موکوس – پوست استخرهای سرباز مواد دفعی شناگران مواد دفعی حیوانات آب آلوده زهکش های اطراف، هوای الوده

اسلاید 28: خطرات میکروبی مرتبط با مواد مدفوعیویروسها هپاتیت A (1010در هر گرم مدفوع افراد بیمار) ادنوویروس (ورود از طریق ترشحات چشمی و ایجاد ورم ملتحمه ناشی از استخرها) HPVزگیل پافلج اطفالمدیریت خطرتصفیه مناسب آلودگی استخرهای شنا به ویروسها از طریق رها شدن اتفاقی مواد مدفوعی یا استفراغ نمی تواند از طریق کاربرد ضد عفونی کننده ها به مقدار متداول، بصورت موثری کنترل گردد. تنها رویکرد عدم استفاده از استخر تا غیر فعال شدن آلاینده ها می باشد.

اسلاید 29: باکتریها شیگلا ایجاد بیماری شیگلوزیس ، علائم شامل : اسهال ، تب و حالت تهوع اشرشیاکلی (0157) ایجاد اسهال غیر خونی و می تواند تا ایجاد اسهال خونی پیشرفت کند . مدیریت خطر این باکتریها به سادگی توسط کلر و بقیه ضد عفونی کننده ها از بین رفته، اما در یک حادثه اتفاقی دفع مواد مدفوعی بایستی اقدامات کنترلی نظیر تخلیه آب استخر یا فراهم کردن زمان کافی برای اثر بخشی مواد ضدعفونی کننده؛ صورت گیرد.

اسلاید 30: میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (باکتریها)

اسلاید 31: میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (باکتریها)

اسلاید 32: میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (انگلها)ارگانيسمعفونتمنبعنگلريا فولريمننگوانسفاليت آميبي اوليهآب و متعلقات استخرها، چشمه هاي معدني طبيعي و جكوزيها گونه هايآكانتامباكراتيت آكانتامبائيانسفاليت آميبي گرانولوماتوس (GAE)آئروسلهاي ناشي از سيستم تهويه، گونه هاي پلاسموديوممالاريااستخرهايي كه بصور فصلي استفاده مي شوند ممكن است يك محيط توليد مثل را براي حشره حامل پلاسموديوم فراهم نمايند.

اسلاید 33: تک یاخته هاژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم مقاوم نسبت به کلر – برای 99/0 کاهش کریپتوسپوریدیوم غلظت mg 30 کلر به مدت 240 دقیقه لازم است . عملی ترین رویکرد حذف از طریق فیلتراسیون .مدیریت خطر تخلیه آب استخر یا کاربرد فیلتراسیون در مدت زمان طولانی

اسلاید 34: میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (قارچها)گونه های ترایکو فیتونعفونتهای قارچی مو ، ناخن ، انگشتان و پوست، بیماری پای ورزشکار تماس با سطوح فیزیکی آلوده شده با اجزاء پوست عفونی مدیریت خطر محدود کردن تماس با افراد آلوده ، تمیز کردن متناوب سطوح ، دوش گرفتن قبل از شنا ، پوشیدن دمپایی در دوشها و اتاقهای تعویض لباس

اسلاید 35: پیشگیری از عفونت های قارچی رعایت بهداشت ومدیریت صحیح بهداشتی استخرها رعایت بهداشت فردی واستفاده از وسایل شخصی شست وشوی سروبدن قبل و بعد از شناخشک نمودن سروبدن بعد ازشست وشو

اسلاید 36: خطرات شیمیاییکیفیت شیمیایی آب استخرهای شنا،مواد شیمیایی مورد استفاده در تصفیه آب استخر،مواد حاصل از واکنش این مواد، بخصوص گندزداها با مواد معدنی موجود در آب خام و مواد آزاد شده از شناگرها مانند باقیمانده مواد پاک کننده، مواد آرایشی، ترشحات بدن شناگران (عرق، ادرار) از جمله مواردی است که خطرات ناشی از مواد شیمیایی را بدنبال دارد.

اسلاید 37: مخاطرات شیمیاییمنابع منبع تامین آبمواد افزودنی به آب استخر نظیر مواد منعقد کننده، تنظیم کننده pHمواد ناشی از شناگران مانند ادرار، باقیمانده صابون، چربی بدنمحصولات جانبی مواد ضدعفونی کننده نظیر تری هالومتانها و تری کلراید نیتروژن

اسلاید 38: مخاطرات شیمیاییراههای تماسخوردن آب تماس پوستی و جذب از طریق پوستتنفس مواد فرار

اسلاید 39: اهداف تصفیه آب ضد عفونی کردن آب به منظور جلوگیری از پخش بیماریهای عفونی جلوگیری از رشد جلبک ها جلوگیری از ایجاد بو و طعم نامطبوع در آب جلوگیری از حساسیت و التهاب چشم و پوست جلوگیری از از ایجاد رسوب شفافیت آب و جاذبه داشتن آن جلوگیری از خوردگی وسایل

اسلاید 40: دستگاه تصفیه و ضمائم آنپمپموگیرتغذیه کننده های شیمیاییصافیگرم کنکلرینه کردن آبجاروی مکنده

اسلاید 41: پمپقدرت پمپ بر حسب ظرفیت دستگاه برای کشیدن آب از استخر و به جریان انداختن آن در قسمتهای مختلف دستگاه تصفیه بکار می رود

اسلاید 42: موگیرعبارتست از صفحه مشبک گودی که از طرف مقعر در کانال آبی که از استخر به صافی قرار می گیرد و مواد معلق و درشت آب را می گیرد،این صفحه قابل شستشو و نظافت است.

اسلاید 43: تغذیه کننده های شیمیاییبه منظور انعقاد مواد معلق آب استخر از آلوم نیترات،آلومینیم و کربنات سدیم و مانند آنها استفاده می شود. تغذیه کننده ای محتوی یکی از موارد فوق را مناسب با مقداری آبی که باید مواد معلق آن گرفته شود و بوسیله لوله به واحد تصفیه می فرستد،پس از مخلوط شدن منعقدکننده با آب بهم زن مکانیکی مایع را بهم می زند تا مواد معلق موجود در آب استخر منعقد شده و جدا شوند.

اسلاید 44: صافیدر دستگاه تصفیه بیش از یک واحد صافی و معمولا“ بین 2 تا 4 واحد مورد استفاده قرار می گیرد.صافی ها بصورت موازی نصب می شوند و آب پس از گذشتن از آنها مقدار زیادی از ناخالصیها و مواد زائد خود را از دست داده و پاک می شود.

اسلاید 45: گرم کردندر استخرهای سرپوشیده که مورد استفاده قرار میگیرد آب پس از عبور از صافی از لوله های مارپیچ دستگاه گرم کننده عبور می دهند و پس از آن که درجه حرارت آن به حد مطلوب رسید به استخر هدایت میکنند

اسلاید 46: کلرینه کردن آبدر استخرهای روبازآبی که از صافیها عبور نموده در تصفیه خانه توسط کلریناتور به حد نیاز به آن کلر افزوده و در استخرهای سرپوشیده پس از عبور از گرم کننده به آن کلر زده و گندزدایی می کنند.

اسلاید 47: جاروی مکندهبه سبب ته نشین شدن مواد زائد و رشد گیاهان آبی مانند جلبک ها در روی کف و دیواره های استخر،نظافت آن ضروریست.قبلا“ برای پاک نمودن، آب استخر را تخلیه می نموده وجداره را با برس می سائیدند.اخیرا“ پاک کردن بدنه استخر توسط جاروی مکنده انجام می شود.این دستگاه توسط یک لوله مکش که به یک سرآن برس زبری متصل شده و سر دیگر آن به لوله مکش تلمبه وصل گردیده کلیه مواد ته نشین شده و چسبنده به بدنه استخر را از آن جدا می کند.

اسلاید 48: معیارهای وضعیت بهداشتی آب استخرصافی و شفافیت آب استخردرجه حرارتگندزداییpHرنگروغن های معدنیدترژنت ها

اسلاید 49: صافی و شفافیتعدم وجود ذرات معلق و کلوئیدی که مانع تماس مستقیم و مناسب عامل گندزدا با میکروارگانیسم می شودافراد قادر باشند عمق آب را تخمین بزنند و از وجود خطرات احتمالی به آسانی مطلع شوند و با اطمینان خاطر در آب شنا نموده و شیرجه بزنند.ایجاد شرایط دلپذیر،خوشایند و مطلوب در آب استخر و جنبه های زیبایی شناختی آن

اسلاید 50: اندازه گیری شفافیتبرای تعیین شفافیت و زلال بودن آب استخر از یک صفحه به رنگ سیاه و سفید به قطر 15 سانتی متر استفاده میشود. این صفحه وقتی از اطراف استخر نگاه شود،در عمیق ترین نقطه استخر باید براحتی دیده شود.برای اندازه گیری کدورت از دستگاه کدورت سنج استفاده می شود.

اسلاید 51: درجه حرارتدر استخرهای سرپوشیده،کنترل دمای آب استخر و محیط استخر(هوا) دارای اهمیت می باشد.دمای هوای استخر حدود 3 درجه سانتی گراد گرمتر از دمای آب استخر توصیه شده است.دمای آب پیشنهاد شده برای استفاده عموم 27،24-23مطلوب و 28-26ایده ال می باشد.دمای آب استخر نباید از29 درجه سانتی گراد بیشتر باشد.

اسلاید 52: گندزداییاستفاده از کلر،ازن ،برم،ید،لامپ های اشعه ماوراء بنفش غلظت برم باقیمانده در آب استخر 5-3 میلی گرم در لیتراشعه ماوراء بنفش به دلیل بجا نگذاشتن باقیمانده و تاثیر زیاد کدورت بر کارایی آن محودیت استفاده داردازن موثر در کنترل طعم ،بو،رنگ،حذف آهن و منگنز و گندزدایی(2-1) میلی گرم بر لیتر

اسلاید 53: ادامه گندزداییمناسبترین گزینه که با وسعت بیشتری کاربرد دارد کلر کلر باقیمانده به میزان 3-1 میلی گرم در لیترنکته:به دلیل ایجاد فراورده های جانبی ناشی از کلرزنی آب استخر(تری هالومتانها)که از طریق تماس پوستی و تنفسی خطرات آن به اثبات رسیده، استفاده از روشهای تولیدکمتر این ترکیبات و تهویه مناسب دردفع این آلوده کننده ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

اسلاید 54: کلرزنی فاکتورهای موثر بر روی کلر مورد نیازوجود ترکیبات مصرف کننده کلر مانند ترکیبات نیتروژنه که از شناگران آزاد می شود یا مواد آلی موجود در آب. دمای آب: بالا بودن دمای آب باعث افزایش فعالیت شیمیایی کلر و واکنش سریعتر آن با آلاینده ها می گردد. نور خورشید به دلیل اشعه ماوراء بنفش آن باعث تخریب کلر آزاد می گردد. pH

اسلاید 55: کار آیی کلرکلرینه کردن آب بسیاری از میکروارگانیسم ها را از بین می بردولی باید توجه داشت که اووسیست یا کیست تک یاخته ها وتخم انگل های کرمی به طور قابل ملاحظه ای در برابر کلرینه کردن آب مقاوم می باشند .میزان نرمال کلر آزاد (1mg/l)برای غیر فعال سازی کریپتوسپوریدوم =7 روز ژیاردیا = کمتر از یک ساعت اشرشیا کلی= کمتر از یک دقیقه

اسلاید 56: آب ژاول- در محل تزریق به آب ایجاد رسوب شدید می کند و باعث گرفتگی پمپ و لوله ها می شود- فقط در pH حدود 7/3 تاثیر گندزدایی دارد- شدیدا“ سرطانزاست- بودار و خورنده است- در اثر ماندن خاصیت گندزدایی خود را از دست می دهد

اسلاید 57: اندازه گیری کلرباقیمانده و کل- روش DPD- روش آمپرومتریک پتانسیل اکسیداسیون و احیا ( (ORP، در آب گندزدایی شده نباید کمتر از 700 میلی ولت باشد.

اسلاید 58: pHدرجه اسیدی و بازی آب را نشان میدهد pH مناسب برای استخرهای شنا 8-7/2توصیه شده استpHمیتواند روی کارایی ضدعفونی کننده ها،سطوح استخر،تجهیزات ثابت فلزی،لوله ها،پمپ هاو شناگران اثر نماید.مشکلات ناشی از pHبالارسوبگذاری،کاهش کارایی کلر،کدر شدن آب استخر،تحریک و سوزش چشم و پوست (سدیم بی سولفات)مشکلات ناشی از pH پایینخورندگی،از دست رفتن کلر،ایجاد لک،تحریک و سوزش چشم و پوست شناگران (کربنات سدیم)

اسلاید 59: اندازه گیری pH استفاده از کاغذ pHاستفاده از محلولهای معرف و اندیکاتورها

اسلاید 60: رنگاز خصوصیات ظاهری مهم آبرنگ ممکن است ناشی از آهن (قرمز متمایل به قهوه ای)، منگنز (قهوه ای مایل به سیاه)،ویا رنگ سبز-آبی ناشی از خوردگی مس در آب ایجاد شود.همچنین جلبک ها باعث ایجاد لایه های بیولوژیکی و تولید رنگ سبز یا قهوه ای در آب گردند.از نظر استاندارد تغییر غیر عادی رنگ آب استخر نباید ایجاد شود.

اسلاید 61: روغن های معدنیروغن های معدنی در آب می تواند باعث ایجاد لایه ی قابل مشاهده در سطح آب و یا ایجاد بو در آب شوند .از نظر استاندارد روغن های معدنی نباید با غلظتی در آب وجود داشته باشند که باعث ایجاد لایه های روغنی قابل مشاهده در سطح آب می گردند.

اسلاید 62: دترژنت هادترژنت ها به عنوان عوامل فعال سطحی می توانند در آب ایجاد کف نموده و کیفیت آب را کاهش دهند.دترژنت ها نباید دارای غلظتی باشند که ایجاد کف در آب بنمایند.

اسلاید 63: رسوب گذاریبالا رفتن املاح آب به دلیل تبخیرافزایش pHکنترل رسوب گذاریتعویض مقداری از آبکاهش pH با استفاده از بی سولفات سدیم

اسلاید 64: جلبکایجاد لایه لزج و لغزنده در دیواره ها و کف استخرکاهش شفافیت آبافزایش مصرف کلرتولید بوهای نامطبوعافزایش سریع pH

اسلاید 65: کنترل جلبکسوپر کلریناسیون (3/5 میلی گرم بر لیتر)سولفات مس (2 میلی گرم بر لیتر)تخلیه آب استخرسائیدن دیواره هاسود سوز آورحفظ کلر باقیمانده به میزان 0/6 میلی گرم بر لیتر

اسلاید 66: نمونه بردارینمونه برداری برای آزمایشات میکروبی و شیمیایی آب استخر از ارتفاع 40-30 سانتی متری از سطح آبمناطق کم عمق،نیمه عمیق ،عمیق،نزدیکی محل خروج آب از استخرنمونه برداری از نقاط با بالاترین تراکم و تعداد شناگرنمونه برداری از آب دوشهانمونه برداری در شروع فعالیت روزانه و سه ساعت یکبار که استخر بسته می شود

اسلاید 67: چه موقع باید استخر را تعطیل کردزمانی که استخر به مواد مدفوعی ویا استفراغ آلوده می شودزمانی که آب استخر بسیار کدر وحالت ابری دارد و کف استخر از کناره ها قابل رویت نباشدعدم تعادل شیمیایی آبنتایج آزمایشات باکتریولوژیک رضایتبخش نباشد(جز آزمایش کل کلیفرمها)آب استخر باقیمانده گندزدا نداشته باشدنقص های مکانیکیعدم عملکرد مناسب پمپ ها بنحوی که قادر به ادامه کار بطور موثر نباشند.

اسلاید 68: نتایج آزمایشات باکتریولوژیک رضایتبخش نیستحضور E.coliبا آزمایش مجدد تایید گرددبیش از 50 عدد استافیلوکوک آئروس در 100 میلی لیتر نمونهبیش از 250HPC در 1 میلی لیتر نمونه1 یا بیشتر سودوموناس آئروژنوس در 100 میلی لیتر نمونه

اسلاید 69: تمیز نمودن و گندزدایی استخرهای آلوده شده به مواد مدفوعی،اسهالی و استفراغالف)آلودگی با مواد مدفوعیخارج نمودن همه افراد از استخرخارج نمودن مواد مدفوعی با یک وسیله ملاقه مانند و دفع در توالتسوپرکلریناسیون محل آلوده(کلرآزاد 10 میلی گرم در لیتر و حداقل زمان 15 دقیقه)قبل از ورود شناگران به استخر کلر باقیمانده آب به میزان 3-1 میلی گرم در لیتر کاهش داده شود.

اسلاید 70: آلودگی به مواد اسهالی یا استفراغخارج نمودن تمام افراد از استخرمسئول حادثه مشخص گردیده و در صورت نیاز تقاضای دکتر برای او بنمایندپمپ چرخش آب و دیگر تزریق کننده های شیمیایی خاموش گرددخارج نمودن مواد اسهالی و استفراغی توسط وسیله ملاقه مانند و دفع در توالتسوپرکلریناسیون(حداقل با غلظت 50میلیگرم در لیتر کلر برای دوساعت و نیم و یا غلظت 110 میلی گرم در لیتر کلر به مدت یک ساعت و نیم زمان تماس)روشن نمودن پمپ برگشت آب و تزریق کننده های شیمیاییقبل از ورود شناگران به استخر کلر باقیمانده آب به میزان 3-1 میلی گرم در لیتر کاهش داده شود

اسلاید 71: فیلتراسیون و تصفیه آبتنظیم قلیائیت آب با افزایش 1/7کیلوگرم سود سوزاور یا 3/5 کیلوگرم بیکربنات سدیم برای هر 50 متر مکعب آبافزایش آلوم به مقدار 3/5 پوند بازای هر 50 مترمکعب آب و توزیع ان در سطح استخر و روشن شدن پمپ ها بمدت 10 دقیقه تا مخلوط شدن نهایی آنخاموش کردن پمپ ها و ترسیب رسوبات ته نشینیفیلتراسیون و کلرزنی اب جهت استفاده

اسلاید 72: ویژگی های میکروبیولوژی آب استخرهای شنا

اسلاید 73: یاد آوری :یادآوری 1 : میزان قلیائیت کل آب استخرهای شنا نباید بیش از 150 میلی گرم در لیتر باشد.یادآوری 2 : محدوده pH مناسب برای آب استخر شنا 7/2 تا 8 می باشد.یادآوری 3 : کدورت آب استخر شنا نباید بیش از 0/5 NTUباشد.یادآوری 4 : میزان کلر آزاد باقیمانده در آب استخر های شنا باید 1 تا 3 میلی گرم در لیتر باشد.

اسلاید 74: توصیه های بهداشتی در استخرهای شناتصفیه آب استخر و گندزدایی آن بطور مرتبخودداری از پذیرفتن مراجعان بیش از ظرفیت استخرگندزدایی و نظافت کامل و دائم محوطه اطراف استخر، دوش ها و رختکنضرورت عبور شناگران از حوضچه پاشویهاستفاده از مایو،کلاه شنا، حوله ودمپایی مجزا برای هر فرد و ممانعت از استفاده مشترک از این وسایل

اسلاید 75: ادامهاستحمام و شستشوی بدن قبل از ورود به استخر و پس از خروج از آنممانعت از ورود اشخاص مشکوک به بیماری به استخرپرهیز از تکیه زدن به دیواره ها یا نشستن بر روی صندلی های موجود در کنار استخر یا نشستن روی لبه های استخر

اسلاید 76: تعیین سطح مورد نیاز و نسبت آن با مراجعین

اسلاید 77: توصیه های ایمنی در استخرهای شناشیب به اندازه کافی و بصورت تدریجی (30 سانتی متر در 6 متر)رنگ روشن دیوار به ناجی غریق کمک می کند تا اشخاص مغروق را براحتی بیابنددر استخر سرپوشیده فاصله بین سطح تخته شیرجه و سقف نباید کمتر از 4 متر باشددر صورتیکه از پله بجای نردبان استفاده می شود پله ها باید در شکم دیوار ساخته شودضرورت نوشتن میزان عمق در کنار دیوار استخر متناسب بودن عمق استخر در زیر سکوی شیرجه با ارتفاع سکو(کمتر از 3 متر نباشد)

اسلاید 78: ادامههنگام استفاده شناگر از سکوی پرش باید شناگران دیگر از آن محل دور شوندبه ازای هر 100 نفر شناگر یک نجات غریق ماهر و کاردان دارای گواهینامه معتبردر صورت وجود چراغ های الوان رعایت موارد ایمنیمساحت لازم برای هر شناگر 2/2 متر مربع مساحت استخروجود جعبه کمک های اولیه مجهز به لوازم مورد نظروجود وسایل نجات غریق شامل طناب،حلقه های لاستیکی و...

اسلاید 79:

اسلاید 80: اگر یادمان بود و باران گرفت دعایی به حال بیابان کنیم

18,000 تومان

خرید پاورپوینت توسط کلیه کارت‌های شتاب امکان‌پذیر است و بلافاصله پس از خرید، لینک دانلود پاورپوینت در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در صورت عدم رضایت سفارش برگشت و وجه به حساب شما برگشت داده خواهد شد.

در صورت نیاز با شماره 09353405883 در واتساپ، ایتا و روبیکا تماس بگیرید.

افزودن به سبد خرید