بیماری‌هامراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامتسایرورزشی

کنترل بهداشتی استخرهای شنا

صفحه 1:
بسم الله الرحمن الرحیم

صفحه 2:
کنترل بهداشتی استخر‌های شنا تابستان 60 مرکز بهداشت استان گروه بهداشت محيط

صفحه 3:

صفحه 4:
تعاریف استخر شنا به حجم مشخصی از آب اطلاق می شود که معمولا در یک فضا با ابعاد و اندازه ی مشخص محصور شده است. لب استخر ها معمولاً از منابع آب آشامیدن هستند که با اضافه کردن مواد گندزدا تصفیه شده اند.

صفحه 5:
بیمازبهای متتله توسط آب ‎pital‏ ‏#بیماریهای دستگاه گوارش (وباءحصبه اسهال» هپاتیت؛ناراحتی های معدی و گوارشی) #بيماريهاى چشم»گوش»حلق و بینی (تراخم»ورم ملتحمه»گلودرد چرکی» عفونت گوش میانی) #بیماریهای پوستی (انواع کچلی»زرد زخم»خارش پوست و عفونت قارچی بین انگشتان پا) بیماریهای انگلی ژیاردیا»‌کریپتوسپوریدیوم

صفحه 6:

صفحه 7:

صفحه 8:

صفحه 9:

صفحه 10:

صفحه 11:
انواع استخرها ۰ استخرهای پر و خالی شونده * استخرهای با جریان پیوسته * استخرهای مدار بسته (سیستم گردشی)» مجهز به سیستم تصفیه آب ۷استخر‌های سرپوشیده» استخرهای رو بازٍ ۲ استخرهای تفریحی» استخر شنای قهرمانی و ....

صفحه 12:
طراحی استخر طراحی استخرهای شنا امروزه تابع استانداردهای مهندسی ساختمان و مهندسی محیط زیست می باشد,براین اساس استقرار استخرها در زمین های لغزنده یا رونده یا در حاشیه دامداریها يا تصفیه خانه های فاضلاب مغایر همین اصول

صفحه 13:
ارکان لازم جهت احداث استخرها قابل دسترسی استفاده کنندگان باشد از لحاظ محل »آفتابگیر و دارای پنجره های اصلی رو به جنوب غربی دور از مسیر وزش دود تأسیسات کارخانه ها باشد دور از فاضلابهای خانگی.صنعتی و کشاورزیبیمارستانها در مکانهای پر ترافیک نباشد حتی الاالمقدور از بزرگ راهها و جاده هاءخطوط راه آهن»کارخانه ها دور بوده و بدون سروصدا باشد وسعت کافی برای کلیه تأسیسات مورد لزوم داشته باشد

صفحه 14:
9) آب به مقدار مورد نیاز در دسترس باشد 0) امکان تخلیه فاضلاب استخر به شبکه جمع آوری فاضلاب عمومی 0) محدود شدن محوطه استخر با دیوارهای بلند یا تور سیمی ) عدم استقرار استخر در زمین های لغزنده يا رونده یا در حاشیه دامداری ها یا تصفیه خانه های آب و فاضلاب

صفحه 15:
شرایط ساختمانی استخر کف ساختمان از جنس مقاوم.ءصاف.بدون درز و شکاف و قابل شستشو باشد.دارای کف شور به تعداد مورد نیاز »مجهز به شترگلو بوده و نصب توری ریز روی آن الزامیست.دارای شیب متافب بطرف .کت قنور فاظتلاب ارو ‎Able‏ ‏#دیوار از کف تا سقف از مصالح مقاوم بوده.‌صاف بدون درز و شکاف و برنگ روشن باشد. #درها و پنجره ها از جنس مقاومسالمبدون ترک خوردگی و شکستگی و زنگ زدگی و قابل شستشو بوده و هميشه تمیز باشد.

صفحه 16:
های جنبی استخر ساختمان ‎a sla‏ ” ee ١ ‏ل‎ ‎as‏ هاى بهداشتى ©دوشها ‏ضجه ياشويه #حوضچ ‎ ‎

صفحه 17:
رختکن 8بعلت مساعد بودن محیط رختکن از نظر تجمع و رشد قارچ ها بعلت رطوبت نسبی و انتقال از طریق مراجعین » سیستم تهویه و چگونگی گردش هوا و در صورت امکان تابش نور آفتاب از اهمیت ویژه ای برخوردار است از اين رو تعداد پنجره و تجهیز رختکن به هواکش نشانگر درجه بهداشتی آن است.(2/) متر مربع به ازای هر نفر)

صفحه 18:
سرویس های بهداشتی ‎alle‏ حستقویی ساو قز الكهناا متقالسب وسعت و ظررفت استخر. از حیث مراجعين است.در ساختمان توالتها بايستى كف و ديوارها كاملاً قابل شستشو و مصالح لن غير قابل نفوذ در برابر آب باشد. ‏#توالت در استخر‌های عمومی برای هر 6*60 تفر شناگر زن یک توالت و 060 نفر شناگر مرد یک توالت در نظر گرفته شده است.توالتها باید دارای هواکش قوی باشند و کف دیوارهای لن قابل شستشو و در برابر لب و رطوبت غیر قابل نفوذ باشند. ‎ ‎

صفحه 19:
دوشها دوش ها باید دارای لب گرم و سرد باشند. در استخرهای عمومی برای 6۳60 نفر شناگر یک دوش در نظر گرفته مى شود.محل دوشها باید بعد از توالت وقبل از محل ورود به ان بش کف و خیزان‌های«توفی ‎sly‏ از عفس: قابل قسیتشو وا نظافت: و داربای:خنینبا متایتبی بطرنقا:کفت قواق بشد

صفحه 20:
‎EA ۰‏ حوضچه پاشویه ‏#9محل این حوضچه ها بعد از دوشها و قبل از محل ورود به ‎diggs Sl Mitac ytd‏ به اشكال مختلفءر با عمق ‏کم ساخته می شوند.شناگران موظفند قبل از ورود به استخر ‏پاهای خود را به مدت 49 ثانیه در حوضچه فرو برند تا ‏آلودگیهای قارچی ومیکروبی از بین رفته و به استخر منتقل نشود. ‏#میزان ‎IS‏ مورد نیاز در این حوضچه ها 00-تكَرم در ‏ليتر مى باشد((6000 ميلى كرم در ليتر). ‎ ‎

صفحه 21:
انواع استخرهاى شنا ‎٩‏ استخرهای پر و خالی شونده 9استخر‌های دارای جریان آب مداوم 6 استخرهای گردشی (مدار بسته )

صفحه 22:
استخرهای پر وخالی شونده در اين نوع استخرها هرچند مدت یکبار آب استخر تخلیه شده و مجددا از لب تازه پر می شود.اين نوع استخرها بهداشتی نبوده و امکان انتقال بیماری ها به شناگران وجود دارد.آب این نوع استخرها را می توان ضدعفونی نمود؛ اما در پایان هر روز نیاز به ضدعفونی داشته که مقدار ضدعفونی کننده مصرفی نیز زیاد می باشد که نه تنها باعث ایجاد کدورت در لب استخر می گردد بلکه شرایط نامناسبی را برای استخر بوجود می آورد.

صفحه 23:
استخرهای دارای جریان آب مداوم »در اين نوع استخرها یک نوع جریان لب دائمی از یک طرف وارد استخر شده و از طرف دیگر خارج می شود. لب مورد نیاز این استخرها زیاد بوده و مقرون به صرفه نمی باشد. همچنین آب ورودی باید کنترل شود تا آلوده به عوامل میکروبی نباشد.

صفحه 24:
استخرهای گردشی (مدار بسته ) #در اين نوع استخرها که بهداشتی ترین و مناسبترین نوع استخر. محسوب میشوند. لب داخل استخر توسط پمپ های مخصوص خارج شده و به سیستم تصفیه منتقل می شود. در سیستم تصفیه پس از جدا شدن مواد زاند و آلودگی ها آب کلرزنی شده و يس از تنظیم درجه حرارت دوباره به داخل استخر هذاییت منی گررفذر اين كار ‎sh:‏ + مداوم انجام می گیرد.در این روش تلفات آب جزئی بوده و آب استخر هميشه شفاف و صاف خواهد بود.

صفحه 25:
اهمیت بهداشتی آب استخرهای شنا خطرات میکروبی #خطرات شیمیایی

صفحه 26:
#مخاطرات میکروبی خوردن» تنفس یا تماس با باکتریها» ویروسهاء قارچها و نك ياخته‌هاي بیماریزا #مخاطرات شیمیایی تماس یا هضم آب آلوده از نظر مواد شيميايي» خوردن سموم جلبكي و تنفس هواي آلوده به مواد ‎dest‏

صفحه 27:
#استخرهای سرپوشیده منبع آب آلوده مواد مدفوعی شناگران 7 ترشحات حاصله از شناگران مانند بزاق - موکوس - پوست ‎٩‏ استخرهای سرباز مواد دفعی شناگران ۷ مواد دفعی حیوانات آب آلوده ‎ ‎

صفحه 28:
خطرات میکروبی مرتبط با مواد مدفوعی #ویروسها ” هپائیت ۸ (00۳0در هر گرم مدفوع افراد بیمار) 7 ادنوویروس (ورود از طریق ترشحات چشمی و ایجاد ورم ملتحمه ناشی از استخرها) ¥ 1۳۷آزگیلپا ” فلج اطفال مدیریت خطر آلودگی استخرهای شنا به ویروسها از طریق رها شدن اتفاقی مواد مدفوعی یا استفراغ نمی تواند از طریق کاربرد ضد عفونی کننده ها به مقدار متداول» بصورت موثری کنترل گردد. تنها رویکرد عدم استفاده از استخر تا غیر فعال شدن آلاینده ها می باشد.

صفحه 29:
ایجاد بیماری شیگلوزیس ۰ علائم شامل : اسهال » تب و حالت تهوع ۲ اشرسیاکلی (۰۱۵۷) ایجاد اسهال غیر خونی و می تواند تا ایجاد اسهال خونی پیشرفت کند . مدیریت خطر این باکتریها به سادگی توسط کلر و بقیه ضد عفونی کننده ها از بین رفته» اما در یک حادثه اتفاقی دفع مواد مدفوعی بایستی اقدامات کنترلی نظیر تخلیه آب استخر یا فراهم کردن زمان کافی برای اثر بخشی مواد ضدعفونی کننده؛ صورت گیرد.

صفحه 30:
میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (باکتریها) اركائيسم عفرنت | بيماري منبع أكونه هاي اثريوناذ | لژیونلوزیس (تب پونياك و | آنروسل‌هاي حاصله از چشمه‌هاي بيماري لژیونارها) معدني طبيعي؛ جکوزیها؛ سيستم‌هاي گرمايشي؛ دوشها پا سيستم‌هاي آب گرم ‎eo‏ فولیکولنیس (جکوزیها) | ترشحات بدن شناگران در آب آثررژینوزا شن ‎OL SAS‏ (استذرها) | تخر وجکوزیها و معيطهاي مرطوب اطراف استخرها و

صفحه 31:
ميكرواركانيسم هاى غير مدفوعى (باكتريها) كونه هاي «ايترباتتريرم 2 كرانولوماي استخر شنا ترشحات شناكران بر روي ازدیاد حساسیت كن پنوموني استخرها و جکوزیها استافیلوگ و گآرئوس عفونت گوش. پوست و زخم آروسل‌هاي حاصله از جکوزیهاء ترشحات شناگران در استخرهای شنا گونه هاي لپتوسپیرا یرقان هموراژيك آب استخر آلوده شده با ادرار مننژیت آسپتيك حیوانات

صفحه 32:
میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (انگلها) ‎Sa‏ نگلریا فولري گونه هاي آکانتامبا گونه هاي پلاسمودیوم مننگوانسفالیت آميبي اولیه آب و متعلقات استخرهاء چشمه هاي معدني طبيعي و جکوزیها کراتیت آكانتامبائي آنروسلهاي ناشي از سیستم تهویه, انسفالیت آميبي گرانولوماتوس ‎(G@E)‏ ‏مالاریا استخرهايي که بصور فصلي استفاده مي شوند ممکن اسث يك محيط توليد مثل را براي حشره حامل يلاسموديوم فراهم نمایند.

صفحه 33:
ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم ۲ مقاوم نسبت به کلر - برای 00/00 کاهش کریپتوسپوریدیوم غلظت ‎wy DD‏ کلر به مدت 0060 دقيقه لازم است . ۲ عملی ترین روبکرد حذف از طریق فیلتراسیون . مدیریت خطر تخلیه آب استخر یا کاربرد فیلتراسیون در مدت زمان طولانی

صفحه 34:
میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (قارچها) © گونه های ترایکو فیتون ” عفونتهای قارچی مو . ناخن » انگشتان و پوست. بیماری پای ورزشکار ۲" تماس با سطوح فیزیکی آلوده شده با اجزاء پوست عفونی مدیریت خطر محدود کردن تماس با افراد آلوده » تميز کردن متناوب سطوح » دوش گرفتن قبل از شنا » پوشیدن دمپایی در دوشها و اتاقهای تعویض لباس

صفحه 35:
پیشگیری از عفونت های قارچی ۰ رعایت بهداشت ومدیریت صحیح بهداشتی استخرها ۰ رعایت بهداشت فردی واستفاده از وسایل شخصی ۰ شست وشوی سروبدن قبل و بعد از شنا ‎٠‏ خشک نمودن سروبدن بعد ازشست وشو ‎ ‎

صفحه 36:
خطرات شیمیایی کیفیت شیمیایی آب استخرهای شناء‌مواد شیمیایی مورد استفاده در تصفیه لب استخرءمواد حاصل از واكنش اين مواد» بخصوص كندزداها با مواد معدنى موجود در آب خام و مواد آزاد شده از شناگرها مانند باقیمانده مواد پاک کننده» مواد آرایشی» ترشحات بدن شناگران (عرق» ادرار) از جمله مواردی است که خطرات ناشی از مواد شیمیایی را بدنبال دارد.

صفحه 37:
”منبع تامین آب ۷"مواد افزودنی به آب استخر نظیر مواد منعقد کننده» تنظیم کننده ‎P/U,‏ 7مواد ناشی از شناگران مانند ادرار» باقیمانده صابون» چربی بدن ۷محصولات جانبی مواد ضدعفونی کننده نظیر تری هالومتانها و تری

صفحه 38:
۷خوردن آب ۷تماس پوستی و جذب از طریق پوست تتفس مواد فرار

صفحه 39:
7 ضد عفونی کردن آب به منظور جلوگیری از پخش بیماریهای عفونی 7 جلوگیری از رشد جلبک ها ¥ جلوگیری از ایجاد بو و طعم نامطبوع در آب 7 جلوگیری از حساسیت و التهاب چشم و پوست 7 جلوگیری از از ایجاد رسوب ۷ شفافیت آب و جاذبه داشتن آن

صفحه 40:
‎sg‏ شمائم آن دستكاه تصفيه و ضما ‎ae‏ ‎(ea a‏ ©تغذيه کننده های یمیایی #صافى 9گرم کن ۱ #کلرینه کردن آب ‏9جاروی مکنده ‎ ‎

صفحه 41:
المنا ¢« قدرت پمپ بر حسب ظرفیت دستگاه برای کشیدن آب از استخر و به جریان انداختن آن در قسمتهای مختلف دستگاه تصفیه بكار مى رود

صفحه 42:
موگیر عبارتست از صفحه مشبک گودی که از طرف مقعر در کانال آبی که از استخر به صافی قرار می گیرد و مواد معلق و درشت آب را می گیرده‌اين صفحه قابل شستشو و نظافت أسث.

صفحه 43:
تغذیه کننده های شیمیایی به منظور انعقاد مواد معلق آب استخر از آلوم نیترات آلومینیم و کربنات سدیم و مانند آنها استفاده می شود. تغذیه کننده ای محتوی یکی از موارد فوق را مناسب با مقداری آبی که باید مواد معلق آن گرفته شود و بوسیله لوله به واحد تصفیه می فرستد.پس از مخلوط شدن منعقدکننده ‎Od ag Gl Ly‏ مکانیکی مایع را بهم می زند تا مواد معلق موجود در آب استخر منعقد شده و جدا شوند.

صفحه 44:
صافی در دستگاه تصفیه بیش از یک واحد صافی و معمولا" بین 6 تا ) واحد مورد استفاده قرار می گیرد.صافی ها بصورت موازی نصب می شوند و آب پس از گذشتن از آنها مقدار زیادی از ناخالصیها و مواد زائد خود را از دست داده و پاک می شود.

صفحه 45:
گرم کردن در استخرهای سرپوشیده که مورد استفاده قرار میگیرد آب پس از. عبور از صافی از لوله های مارپیچ دستگاه گرم ‎wll‏ عيون.ميى دهلدا و يمن:إز الن. كله دريجه حرارتك لن :به حد مطلوب رسيد به استخر هدايت ميكنند

صفحه 46:
کلرینه کردن آب در استخرهای روبازآبی که از صافیها عبور نموده در تصفیه خانه توسط کلریناتور به حد نیاز به لن کلر افزوده و در استخرهای سرپوشیده پس از عبور از گرم کننده به ن کلر زده و گندزدایی

صفحه 47:
جاروی مکنده به سبب ته نشین شدن مواد زاند و رشد گیاهان آبی مانند جلبک ها در روی کف و دیواره های استخرءنظافت آن ضروریست.قبلا" برای پاک نمودن» آب استخر را تخلیه می نموده وجداره را با برس می سانیدند.اخیرا" پاک کردن بدنه استخر توسط جاروی مکنده انجام می شود.اين دستگاه توسط یک لوله مکش که به یک سرآن برس زبری متصل شده و سر دیگر آن به لوله مکش تلمبه وصل گردیده کلیه مواد ته شخ ‎psy WB‏ بديتته امک و[ الق جتا می کند.

صفحه 48:
استخر تى آب ضعیت بهداشتى 3 معيار هاى و ۰ ۱ شفافيت آب ‎١‏ ‏#صافى و 1 استخر #درجه حرارت #كندزدايى ‎pHe‏ ‎Sie‏ معدنی غن های هنزو 05 #دترژنت

صفحه 49:
صافى و شفافيت عدم وجود ذرات معلق و کلوئیدی که مانع تماس مستقیم و مناسب عامل گندزدا با میکروارگانیسم می شود ©افراد قادر باشند عمق لب را تخمین بزنند و از وجود خطرانت: احتمالى .به آساتى مطلع ‎PAE Beda) Ly» Siig‏ در آب شنا نموده و شيرجه بزنند. #ايجاد شرايط دليذير»خوشايند و مطلوب در لب استخر و جنبه های زیبایی شناختی آن

صفحه 50:
اندازه گیری شفافیت برای تعیین شفافیت و زلال بودن آب استخر از یک صفحه به رنگ سیاه و سفید به قطر ‎IG‏ سانتی متر استفاده میشود. این صفحه وقتی از اطراف استخر نگاه شوده‌در عمیق ترین نقطه استخر باید براحتی دیده شود. برای اندازه گیری کدورت از دستگاه کدورت سنج استفاده می شود.

صفحه 51:
درجه حرارت در استخرهای سرپوشیده»کنترل دمای آب استخر و محیط استخر(هوا) دارای اهمیت می باشد. دمای هوای استخر حدود 2 درجه سانتی گراد گرمتر از دمای آب استخر توصیه شده است. +۵ ‏پیشنهاد شده برای استفاده عموم‎ al Gla ‏0مطلوب و ۵0-060ایده ال می باشد.‎ ‏نباید از 09 درجه سانتی گریاد بیشتر باشد.‎ patel Gi cla

صفحه 52:
گندزدایی ‎٩‏ استفاده از کلر»‌ازن »برم.ید»لامپ های اشعه ماوراء بنفش ‎٩‏ غلظت برم باقیمانده در آب استخر 0-0 میلی گرم در لیتر ‏9اشعه ماوراء بنفش به دلیل بجا نگذاشتن باقیمانده و تاثیر زیاد کدورت بر کارایی آن محودیت استفاده دارد ‏#ازن موثر در کنترل طعم .بوءرنگ.حذف آهن و منگنز و گندزدایی(0-0) میلی گرم بر لیتر ‎ ‎

صفحه 53:
ادامه گندزدایی 8مناسبترین گزینه که با وسعت بیشتری کاربرد دارد کلر 0 کار باقیمانده به میزان 0-0 میلی گرم در لیتر ©نكته: به دلیل ایجاد فراورده های جانبی ناشی از کلرزنی آب استخر(تری هالومتانها)که از طریق تماس پوستی و تنفسی خطرات آن به ‎corms) GLH‏ استفاده از روشهای تولیدکمتر این ترکیبات و تهویه مناسب دردفع اين آلوده کننده ها از اهمیت بالایی برخوردار است.

صفحه 54:
فاکتورهای موثر بر روی کلر مورد نیاز "وجود ترکیبات مصرف کننده کلر مانند ترکیبات نیتروژنه که از شناگران آزاد می شود یا مواد آلی موجود در آب. v ای آب: بالا بودن دمای آب باعث افزایش فعالیت شیمیایی کلر و واکنش سریعتر آن با آلاینده ها می گردد. نور خورشید به دلیل اشعه ماوراء بنفش آن باعث تخریب کلر آزاد می گردد. ام

صفحه 55:
كلرينه كردن آب بسيارى از ميكرواركانيسم ها را از بين مى بردولى بايد توجه داشت كه اووسيست يا كيست تك ياخته ها وتخم انكل هاى كرمى به طور قابل ملاحظه اى در برابر كلرينه كردن آب مقاوم مى باشند .ميزان نرمال كلر آزاد (ا/ب-0)براى غير فعال سازى كرييتوسبوريدوم -7 روز زيارديا - كمتر از يك ساعت اشرشيا كلى- كمتر از يك دقيقه

صفحه 56:
- در محل تزریق به آب ایجاد رسوب شدید می کند و باعث کر باه فد - فقط در ‎PH‏ حدود 2/6 تاثیر گندزدایی دارد - شدیدا" سرطانزاست - بودار و خورنده است - در اثر ماندن خاصیت گندزدایی خود را از دست می دهد

صفحه 57:
ندازه گیری کلرباقیمانده و کل - روش (1(۳1 - روش آمپرومتریک پتانسیل اکسیداسیون و احیا ( (۳). در آب گندزدایی شده نباید کمتر از 700 میلی ولت باشد.

صفحه 58:
pH ‏#درجه اسیدی و بازی آب را نشان میدهد‎ ‏مناسب برای استخرهای شنا 6-/2توصیه شده است‎ 07 ‏میتولند روىكارليوضدغغونىك نندم ه.سطوح‎ 6 ST USN RULE fi wach ally Ag GL ‏لستخرءت جهيز اق ابت‎ YopH ‏9مشکلات ناشی از‎ ‏#رسوبگذاری»کاهش کارایی کلر»کدر شدن آب استخرء؛تحریک و‎ ‏سوزش چشم و پوست (سدیم بی سولفات)‎ ca PH 3) ‏9مشکلات ناشی‎ ‏#خورندكىياز دست رفتن کلرءایجاد لک»تحریک و سوزش چشم و‎ ‏پوست شناگران (کربنات سدیم)‎

صفحه 59:
اندازه گیری 017 PH ‏استفاده از کاغذ‎ ٩ ‏استفاده از محلولهای معرف و اندیکاتور‌ها‎

صفحه 60:
رنگ 0 خصوصیات ظاهری مهم آب #رنگ ممکن است ناشی از آهن (قرمز متمایل به قهوه ای)» منگنز (قهوه ای مایل به سیاه)ویا رنگ سبز-آبی ناشی از خوردگی مس در آب ایجاد شود. همچنین جلبک ها باعث ایجاد لایه های بیولوژیکی و تولید رنگ سبز یا قهوه ای در آب گردند. 9از نظر استاندارد تغییر غیر عادی رنگ لب استخر ‎ald‏ ‏ایجاد شود.

صفحه 61:
روغن های معدنی روغن های معدنی در لب می تواند باعث ایجاد لایه ی قابل مشاهده در سطح آب و یا ایجاد بو در آب شوند . از نظر استاندارد روغن های معدنی نباید با غلظتی در آب وجود داشته باشند که باعت ایجاد لایه های روغنی قابل مشاهده در سطح آب می گردند.

صفحه 62:
دترژنت ها دترژنت ها به عنوان عوامل فعال سطحی می توانند در آب ایجاد کف نموده و کیفیت آب را کاهش دهند. دترژنت ها نباید دارای غلظتی باشند که ایجاد کف در آب

صفحه 63:
#بالا رفتن املاح آب به دليل تبخير افزايش رلا كنترل رسوب كذارى تعویض مقداری از آب کاهش بلاج با استفاده از بی سولفات سدیم

صفحه 64:
- ایجاد لایه لزج و لغزنده در دیواره ها و کف استخر - کاهش شفافیت آب - افزایش مصرف کلر - تولید بوهای نامطبوع - افزايش سريع 713

صفحه 65:
- سوپر کلریناسیون (0/0 میلی گرم بر لیتر) - سولفات مس ( میلی گرم بر لیتر) - تخلیه آب استخر - سائیدن دیواره ها - سود سوز آور - حفظ کلر باقیمانده به میزان 0/0) میلی گرم بر لیتر

صفحه 66:
نمونه برداری #نمونه برداری برای آزمایشات میکروبی و شیمیایی آب استخر از ارتفاع 060-000 سانتی متری از سطح آب 9مناطق کم عمق.نیمه عمیق »عمیق,نزدیکی محل خروج آب از استخر #نمونه برداری از نقاط با بالاترین تراکم و تعداد شناگر #نمونه برداری از آب دوشها #نمونه برداری در شروع فعالیت روزانه و سه ساعت یکیار که استخر بسته می شود

صفحه 67:
چه موقع باید استخر را تعطیل کرد 9زمانی که استخر به مواد مدفوعی ویا استفراغ آلوده می شود زمانی که آب استخر بسیار کدر وحالت ابری دارد و کف استخر از کناره ها قابل رویت نباشد عدم تعادل شیمیایی آب #نتايج آزمایشات باکتریولوژیک رضایتبخش نباشد(جز آزمایش کل کلیفرمها) 6آب استخر باقیمانده گندزدا نداشته باشد #نقص های مکانیکی 9 عدم عملکرد مناسب پمپ ها بنحوی که قادر به ادامه کار بطور موثر نباشند.

صفحه 68:
نتایج آزمایشات باکتریولوژیک رضایتبخش نیست #حضور 15.0011با آزمايش مجدد تاييد گردد chs IDO ‏از (0)© عدد استافيلوكوك آئروس در‎ ive ‏ليتر نمونه‎ #بیش از 25011۳0 در 4 میلی لیتر نمونه 6 یا بیشتر سودوموناس آثروژنوس در ‎Fal he (DO‏ نمونه

صفحه 69:
تمیز نمودن و گندزدایی استخرهای آلوده شده به مواد مدفوعی»اسهالی و استفراغ 6الف)آلودگی با مواد مدفوعی خارج نمودن همه افراد از استخر #خارج نمودن مواد مدفوعی با یک وسیله ملاقه مانند و دفع در توالت #سوپرکلریناسیون محل آلوده(کلر آزاد 100) میلی گرم در لیتر و حداقل زمان 9 دقیقه) ‎USO‏ از ورود شناگران به استخر کلر باقیمانده آب به میزان 9 میلی گرم در لیتر کاهش داده شود. ‎

صفحه 70:
خارج نمودن تمام افراد از استخر مسئول حادثه مشخص گردیده و در صورت نیاز نقاضای دکتر برای او بنمایند پمپ چرخش آب و دیگر تزریق کننده های شیمیایی خاموش گردد نمودن مواد اسهالی و استفراغی توسط وسیله ملاقه مانند و دفع در توالت سوپرکلریناسیون(حداقل با غلظت (0مپلیگرم در لیتر کلر برای دوساعت و تیم و یا غلظت (000 میلی گرم در لیثر کار به مدت یک ساعت و نیم زمان تماس) #روشن نمودن پمپ برگشت آب و تزریق کننده های شیمیایی #قبل از ورود شناگران به استخر کلر باقیمانده آب به میزان 4-0 میلی گرم در لیتر کاهش داده شود

صفحه 71:
فیلتراسیون و تصفیه آب 0 تنظیم قلیائیت آب با افزايش /)کیلوگرم سود سوزاور یا 9/9 کیلوگرم بیکربنات سدیم برای هر 000 متر مکعب آب ‎(C‏ افزایش آلوم به مقدار 0/0 پوند بازای هر 660 مترمکعب آب و توزیع ان در سطح استخر و روشن شدن پمپ ها بمدت (10) دقيقه تا مخلوط شدن نهایی آن ‏) خاموش کردن پمپ ها و ترسیب رسوبات ته نشینی <) فیلتراسیون و کلرزنی اب جهت استفاده ‎ ‎

صفحه 72:
ویژگی های میکروبیولوژی آب استخرهای شنا 0 باکتری های هترتروف 0 در هر میلی لیتر 0 اشرشیاکلی يا كليفرم های كمتر از 0 در 0000 ميلى ليتر گرماپای 6 استافیلوکوکوس 0 در 00 میلی لیتر آنتروکوک روده ای 0 در 100 میلی لیتر 6 سودوموناس اثروژینوزا کمتر از 6 در 000 میلی ‎Jil‏

صفحه 73:
فیادآوری 0 : میزان قلیائیت کل کج استخرهای شنا تباید بیش از 0 میلی گرم در لیتر باشد. #یادآوری ۵ : محدوده ]10 مناسب برای آب استخر شنا 2/6 تا می باشد. #یادآوری 9 : کدورت آب استخر شنا نباید بیش از 0/6) 1 باشد. #یادآوری ‎P‏ : میزان کلر آزاد باقیمانده در آب استخر های شنا باید ) تا 0 میلی گرم در لیتر باشد.

صفحه 74:
توصیه های بهداشتی در استخرهای شنا - تصفیه آب استخر و گندزدایی آن بطور مرتب - خودداری از پذیرفتن مراجعان بیش از ظرفیت استخر - گندزدایی و نظافت کامل و دائم محوطه اطراف استخر» دوش ها و رختکن - ضرورت عبور شناگران از حوضچه پاشویه - استفاده از مایو»کلاه شناء حوله ودمپایی مجزا برای هر فرد و ‎ry‏ ی ار اناك

صفحه 75:
- استحمام و شستشوی بدن قبل از ورود به استخر و پس از خروج از آن - ممانعت از ورود اشخاص مشکوک به بیماری به استخر - پرهیز از تکیه زدن به دیواره ها یا نشستن بر روی صندلی های موجود در کنار استخر با نشستن روی لبه های استخر

صفحه 76:
تعیین سطح مورد نیاز و نسبت آن با مراجعین 60 متر 000101 نفر فر 9 ۵0/9 متر ‎COO‏ “نفر ‎ASOM “CS ICIS 9‏ 3 & 0 »60 متر ‎Oo OOM‏ 9 © 9متر ‎38O COW‏ © كوجكتر از رديف © با عمق كمتر 1ت( كنفر ‎id‏ از یک متر

صفحه 77:
توصیه های ایمنی در استخرهای شنا شیب به اندازه کافی و بصورت تدریجی ((20 سانتی متر در 9 متر) ‎Be‏ روشن دیوار به ناجی غریق کمک می کند تا اشخاص مغروق را براحتی بیابند ‏در استخر سرپوشیده فاصله بین سطح تخته شیرجه و سقف نباید کمتر از ) متر باشد ‏#در صورتیکه از پله بجای نردبان استفاده می شود پله ها باید در شکم دیوار ساخته شود ‏#ضرورت نوشتن میزان عمق در کنار دیوار استخر © متناسب بودن عمق استخر در زیر سکوی شیرجه با ارتفاع سکو(کمتر از 9 متر نباشد) ‎ ‎

صفحه 78:
‎٩‏ هنگام استفاده شناگر از سکوی پرش باید شناگران دیگر از آن محل دور شوند ‏#به ازاى ‎COO da‏ نفر شناگر یک نجات غریق ماهر و کاردان دارای گواهینامه معتبر ‏#در صورت وجود چراغ های الوان رعایت موارد ایمنی #مساحت لازم برای هر شناگر 0/0 متر مربع مساحت استخر #وجود جعبه کمک های اولیه مجهز به لوازم مورد نظر #وجود وسایل نجات غریق شامل طناب حلقه های لاستیکی و... ‎ ‎

صفحه 79:

صفحه 80:
ار ‎i ۹‏ 6 6 0 ‎fees) 7‏

بسم الله الرحمن الرحیم کنترل بهداشتی استخرهای شنا تابستان 90 مرکز بهداشت استان گروه بهداشت محیط تعاریف استخر* شنا به حجم مشخصی از آب اطالق می شود که معموالً در ی*ک فض*ا ب*ا ابعاد و اندازه ی مشخ*ص محصور* شده اس*ت .آ*ب اس*تخر* ه*ا معموالً از* مناب*ع آ*ب آشامیدن هس*تند که با اضافه کردن مواد گندزدا تصفیه شده اند. بیماریهای منتقله توسط آب استخر ‏بیماریهای دستگاه گوارش (وبا،حصبه،اسهال،هپاتیت،ناراحتی های معدی و گوارشی) ‏بیماریهای چشم،گوش،حلق و بینی (تراخم،ورم ملتحمه،گلودرد چرکی،عفونت گوش میانی) ‏بیماریهای پوستی (انواع کچلی،زرد زخم،خارش پوست و عفونت قارچی بین انگشتان پا) بیماریهای انگلی ژیاردیا،کریپتوسپوریدیوم ایمنی در استخرهای شنا ‏استفاده از پله بجای نردبان استفاده از چراغ الوان و المپها با رعایت استاندارد ‏رعایت فاصله بین سطح تخته شیرجه تا سقف(4متر) ‏به ازای هر 70نفر یک ناجی غریق دور بودن سایر شناگران از اطراف سکوهنگام استفاده از سکوی پرش ‏ضرورت نوشتن عمق کنار دیوار ‏وجود وسایل نجات غریق ‏وجود وسایل کمک های اولیه افزایش تدریجی شیب از کم عمق به منطقه عمیق ( 30سانتی متر در 6متر) انواع استخرها • استخرهای پر و خالی شونده • استخرهای با جریان پیوسته • استخرهای مدار بسته (سیستم گر*دشی) ،مجهز به سیستم تصفیه آب ‏استخر*های سرپوشیده ،استخرهای رو باز* ‏استخرهای تفریحی ،استخر شنای قهرمانی و .... طراحی استخر طر*اح*ی اس*تخرهای شن*ا امروزه تاب*ع اس*تاندار*دهای مهندسی س*اختمان و مهندس*ی محی*ط ز*یس*ت م*ی باشد*.براین اساس استقرار استخرها در زمین های لغز*نده یا رونده یا در* حاشیه دامداریه*ا ی*ا تص*فیه خان*ه های فاضالب مغای*ر همی*ن اصول است. ارکان الزم جهت احداث استخرها )1 )2 )3 )4 )5 )6 )7 قابل دسترسی استفاده کنندگان باشد از لحاظ محل ،آفتابگیر و دارای پنجره های اصلی رو به جنوب غربی دور از مسیر وزش دود تأسیسات کارخانه ها باشد دور از فاضالبهای خانگی،صنعتی و کشاورزی،بیمارستانها در مکانهای پر ترافیک نباشد حتی االالمقدور از بزرگ راهها و جاده ها،خطوط راه آهن،کارخانه ها دور بوده و بدون سروصدا باشد وسعت کافی برای کلیه تأسیسات مورد لزوم داشته باشد ادامه )9آب به مقدار مورد نیاز در دسترس باشد )10امکان تخلیه فاضالب استخر به شبکه جمع آوری فاضالب عمومی )11محدود شدن محوطه استخر با دیوارهای بلند یا تور سیمی )12عدم استقرار استخر در زمین های لغزنده یا رونده یا در حاشیه دامداری ها یا تصفیه خانه های آب و فاضالب شرایط ساختمانی استخر ‏ک*ف س*اختمان از جن*س مقاوم،ص*اف،بدون درز و شکاف و قابل شس*تشو باشد.دارای ک*ف شور ب*ه تعداد مورد نیاز ،مجه*ز به شترگل*و بوده و نص*ب توری ری*ز روی آ*ن الزامیس*ت.دارای شیب مناسب بطرف کف شور فاضالب رو باشد. ‏دیوار از ک*ف ت*ا س*قف از مص*الح مقاوم بوده،صاف ،بدون درز و شکاف و برنگ روشن باشد. ‏دره*ا و پنجره ه*ا از جن*س مقاوم،س*الم،بدون ترک خوردگی و شکستگ*ی و زنگ زدگی و قابل شستشو بوده و همیشه تمیز باشد. ساختمان های جنبی استخر ‏رختکن ‏سرویس های بهداشتی ‏دوشها ‏حوضچه پاشویه رختکن ‏بعلت مساعد بودن محیط رختکن از* نظر تجمع و رشد قارچ ها بعلت ر*طوبت نسبی و انتقال از* طریق مراجعی*ن ،سیستم تهوی*ه و چگونگ*ی گردش هوا و در ص*ورت امکان تابش نور آفتاب از اهمی*ت ویژ*ه ای برخوردار* اس*ت از* این رو تعداد پنجره و تجهی*ز ر*ختک*ن ب*ه هواک*ش نشانگ*ر درجه بهداشتی آن است 1/75(.متر مربع به از*ای هر* نفر) سرویس های بهداشتی ‏شام*ل دس*تشویی ه*ا و توالته*ا متناس*ب وس*عت و ظرفیت اس*تخر* از حی*ث مراجعی*ن اس*ت.در س*اختمان توالته*ا بایستی ک*ف* و دیوار*ه*ا کامالً قاب*ل شس*تشو و مص*الح آ*ن غی*ر قابل نفوذ در برابر آب باشد. ‏توال*ت در اس*تخر*های عمومی برای ه*ر 40نف*ر شناگر* ز*ن یک توالت و 60نفر شناگر مرد یک توالت در نظر گرفته شده اس*ت.توالتها بای*د دارای هواک*ش قوی باشن*د و کف دیوارهای آ*ن قاب*ل شس*تشو و در برابر* آ*ب و رطوب*ت غیر قابل نفوذ باشند. دوشها ‏دوش ه*ا بای*د دارای آ*ب گرم و س*رد باشند .در استخرهای عموم*ی برای 40نف*ر شناگ*ر ی*ک دوش در نظ*ر گرفت*ه می شود.مح*ل دوشه*ا بای*د بع*د از توال*ت وقب*ل از مح*ل ورود به اس*تخر* باشد.ک*ف و دیوارهای دوش ه*ا بای*د از جن*س قابل شس*تشو و نظاف*ت و دار*ای شی*ب مناس*بی بطر*ف کف شوی باشد حوضچه پاشویه ‏مح*ل ای*ن حوضچ*ه ه*ا بع*د از* دوشه*ا و قب*ل از مح*ل ورود به اس*تخر م*ی باشد.ای*ن حوضچ*ه ه*ا ب*ه اشکال مختل*ف و ب*ا عمق ک*م س*اخته م*ی شوند.شناگران موظفن*د قب*ل از ور*ود ب*ه استخر پاهای خود را ب*ه مدت 15ثانی*ه در حوضچ*ه فرو برن*د تا آلودگیهای قارچ*ی ومیکروب*ی از بی*ن رفت*ه و ب*ه اس*تخر منتقل نشود. ‏میزان کل*ر* مورد نیاز در ای*ن حوضچ*ه ها 5-10گرم در لیتر* می باشد( 500میلی گرم در لیتر). انواع استخرهای شنا ‏استخرهای پر و خالی شونده ‏استخر*های دارای جریان آب مداوم ‏استخرهای گردشی (مدار بسته ) استخرهای پر وخالی شونده در ای*ن نوع اس*تخرها هر*چن*د مدت یکبار آ*ب اس*تخر تخلیه شده و مج ّدداً از آ*ب تازه پ*ر م*ی شود.ای*ن نوع اس*تخرها بهداشتی نبوده و امکان انتقال بیماری ه*ا ب*ه شناگران وجود دارد.آب ای*ن نوع اس*تخرها را م*ی توان ضدعفون*ی نمود ،اما در* پایان ه*ر* روز* نیاز ب*ه ضدعفون*ی داشت*ه ک*ه مقدار ضدعفونی کننده مص*رفی نی*ز زیاد م*ی باش*د ک*ه ن*ه تنه*ا باعث ایجاد کدورت در* آ*ب اس*تخر* م*ی گردد بلک*ه شرای*ط نامناسبی را برای استخر بوجود می آورد. استخرهای دارای جریان آب مداوم ‏در* ای*ن نوع اس*تخرها ی*ک نوع جریان آ*ب دائم*ی از* یک طرف وارد اس*تخر شده و از طر*ف دیگ*ر خارج می شود. آ*ب مورد نیاز ای*ن اس*تخرها زیاد بوده و مقرون ب*ه صرفه نم*ی باشد .همچنی*ن آ*ب ورودی بای*د کنترل شود ت*ا آلوده به عوامل میکروبی نباشد. استخرهای گردشی (مدار بسته ) ‏در ای*ن نوع اس*تخرها ک*ه بهداشت*ی تری*ن و مناسبترین نوع اس*تخر* محس*وب میشوند .آ*ب داخ*ل اس*تخر توس*ط پمپ های مخص*وص خارج شده و ب*ه س*یستم تص*فیه منتق*ل می شود .در س*یستم تص*فیه پ*س از* جدا شدن مواد زائ*د و آلودگ*ی ه*ا آب کلرزن*ی شده و پ*س از* تنظی*م درج*ه حرارت دوباره ب*ه داخل اس*تخر هدای*ت م*ی گردد .ای*ن کار* بطور* مداوم انجام می گیرد.در ای*ن روش تلفات آ*ب جزئ*ی بوده و آ*ب استخر همیشه شفاف و صاف خواهد بود. اهمیت بهداشتی آب استخرهای شنا ‏خطر*ات میکروبی ‏خطر*ات شیمیایی مخاطرات میکروبی خوردن ،تنفس يا تماس با باكتريها ،ويروسها ،قارچها و تك ياخته‌هاي بيماريزا ‏مخاطرات شیمیایی تماس يا هضم آب آلوده از نظر مواد شيميايي ،خوردن سموم جلبكي و تنفس هواي آلوده به مواد شيميايي مخاطرات میکروبی ‏استخرهای سرپوشیده منبع آب آلوده مواد مدفوعی شناگران ترشحات حاصله از شناگران مانند بزاق – موکوس – پوست ‏استخرهای سرباز مواد دفعی شناگران مواد دفعی حیوانات آب آلوده زهکش های اطراف ،هوای الوده خطرات میکروبی مرتبط با مواد مدفوعی ‏ویروسها ‏ ‏ ‏ ‏ هپاتیت 1010( Aدر هر گرم مدفوع افراد بیمار) ادنوویروس (ورود از طریق ترشحات چشمی و ایجاد ورم ملتحمه ناشی از استخرها) ‏HPVزگ*یلپ***ا فلج اطفال مدیریت خطر تصفیه مناسب آلودگی استخرهای شنا به ویروسها از طریق رها شدن اتفاقی مواد مدفوعی یا استفراغ نمی تواند از طریق کاربرد ضد عفونی کننده ها به مقدار متداول ،بصورت موثری کنترل گردد .تنها رویکرد عدم استفاده از استخر تا غیر فعال شدن آالینده ها می باشد. باکتریها شیگال ایجاد بیماری شیگلوزیس ،عالئم شامل :اسهال ،تب و حالت تهوع اشرشیاکلی ()0157 ایجاد اسهال غیر خونی و می تواند تا ایجاد اسهال خونی پیشرفت کند . مدیریت خطر این باکتریها به سادگی توسط کلر و بقیه ضد عفونی کننده ها از بین رفته ،اما در یک حادثه اتفاقی دفع مواد مدفوعی بایستی اقدامات کنترلی نظیر تخلیه آب استخر یا فراهم کردن زمان کافی برای اثر بخشی مواد ضدعفونی کننده؛ صورت گیرد. میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (باکتریها) ارگانيسم عفونت /بيماري منبع گونه هاي لژيونال لژيونلوزيس (تب پونتياك و آئروسل‌هاي حاصله از چشمه‌هاي معدني طبيعي ،جكوزيها، بيماري لژيونلرها) سيستم‌هاي گرمايشي ،دوشها يا سيستم‌هاي آب گرم سودوموناس ترشحات بدن شناگران در آب فوليكوليتيس (جكوزيها) گوش شناگران (استخرها) استخر وجكوزيها و محيط‌هاي مرطوب اطراف استخرها و جكوزيها آئروژینوزا میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (باکتریها) گونه هاي مايكوباكتريوم گرانولوماي استخر شنا ازدياد حساسيت پنوموني استافيلوكوك آرئوس عفونت گوش ،پوست و زخم آئروسل‌هاي حاصله از جكوزيها ،ترشحات شناگران در استخرهاي شنا گونه هاي لپتوسپيرا آب استخر آلوده شده با ادرار حيوانات يرقان هموراژيك مننژيت آسپتيك ترشحات شناگران بر روي سطوح مرطوب اطراف استخرها و جكوزيها میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (انگلها) عفونت منبع ارگانيسم نگلريا فولري مننگوانسفاليت آميبي اوليه آب و متعلقات استخرها ،چشمه هاي معدني طبيعي و جكوزيها گونه هاي آكانتامبا كراتيت آكانتامبائي انسفاليت آميبي گرانولوماتوس ()GAE ماالريا آئروسلهاي ناشي از سيستم تهويه، گونه هاي پالسموديوم استخرهايي كه بصور فصلي استفاده مي شوند ممكن است يك محيط توليد مثل را براي حشره حامل پالسموديوم فراهم نمايند. تک یاخته ها ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم ‏ مقاوم نسبت به کلر – برای 99/0کاهش کریپتوسپوریدیوم غلظت mg 30 کلر به مدت 240دقیقه الزم است . ‏ عملی ترین رویکرد حذف از طریق فیلتراسیون . مدیریت خطر تخلیه آب استخر یا کاربرد فیلتراسیون در مدت زمان طوالنی میکروارگانیسم های غیر مدفوعی (قارچها) گونه های ترایکو فیتون ‏ ‏ عفونتهای قارچی مو ،ناخن ،انگشتان و پوست ،بیماری پای ورزشکار تماس با سطوح فیزیکی آلوده شده با اجزاء پوست عفونی مدیریت خطر محدود کردن تماس با افراد آلوده ،تمیز کردن متناوب سطوح ، دوش گرفتن قبل از شنا ،پوشیدن دمپایی در دوشها و اتاقهای تعویض لباس پیشگیری از عفونت های قارچی • رعایت بهداشت ومدیریت صحیح بهداشتی استخرها • رعایت بهداشت فردی واستفاده از وسایل شخصی • شست وشوی سروبدن قبل و بعد از شنا • خشک نمودن سروبدن بعد ازشست وشو خطرات شیمیایی کیفی*ت شیمیای*ی آ*ب اس*تخرهای شن*ا،مواد شیمیای*ی مورد استفاده در تص*فیه آ*ب اس*تخر*،مواد حاص*ل از واکن*ش این مواد، بخص*وص گندزداه*ا ب*ا مواد معدن*ی موجود در* آب خام و مواد آزاد شده از شناگره*ا مانند باقیمانده مواد پاک کننده، مواد آرایشی ،ترشحات بدن شناگران (عرق ،ادرار) از جمل*ه مواردی اس*ت ک*ه خطرات ناش*ی از مواد شیمیایی را بدنبال دارد. مخاطرات شیمیایی ‏منابع منبع تامین آب مواد افزودنی به آب استخر نظیر مواد منعقد کننده ،تنظیم کننده pH مواد ناشی از شناگران مانند ادرار ،باقیمانده صابون ،چربی بدن محصوالت جانبی مواد ضدعفونی کننده نظیر تری هالومتانها و تری کلراید نیتروژن مخاطرات شیمیایی ‏راههای تماس خوردن آب تماس پوستی و جذب از طریق پوست تنفس مواد فرار اهداف تصفیه آب ضد عفونی کردن آب به منظور جلوگیری از پخش بیماریهای عفونی جلوگیری از رشد جلبک ها جلوگیری از ایجاد بو و طعم نامطبوع در آب جلوگیری از حساسیت و التهاب چشم و پوست جلوگیری از از ایجاد رسوب شفافیت آب و جاذبه داشتن آن جلوگیری از خوردگی وسایل دستگاه تصفیه و ضمائم آن ‏پمپ ‏موگیر* ‏تغذیه کننده های شیمیایی ‏صافی ‏گرم کن ‏کلرینه کردن آب ‏جار*وی مکنده پمپ قدرت پم*پ بر* حس*ب ظرفی*ت دس*تگاه بر*ای کشیدن آب از اس*تخر و ب*ه جریان انداخت*ن آ*ن در* قس*متهای مختل*ف دستگاه تصفیه بکار می رود موگیر عبارتست از صفحه مشبک گودی که از طرف مقعر در کانال آبی که از* استخر به صافی قرار می گیرد و مواد معلق و درشت آب را می گیرد،این صفحه قابل شستشو و نظافت است. تغذیه کننده های شیمیایی ب*ه منظور انعقاد مواد معل*ق آ*ب اس*تخر از آلوم نیترات،آلومینیم و کربنات س*دیم و مانند آنها استفاده می شود .تغذیه کننده ای محتوی یک*ی از موارد فوق را مناس*ب ب*ا مقداری آب*ی ک*ه باید مواد معل*ق آ*ن گرفت*ه شود و بوس*یله لول*ه ب*ه واح*د تص*فیه می فرس**تد،پ**س از مخلوط شدن منعقدکننده ب**ا آ**ب بهم ز*ن مکانیک*ی مای*ع ر*ا به*م م*ی زن*د ت*ا مواد معل*ق موجود در آب استخر منعقد شده و جدا شوند. صافی در* دس*تگاه تص*فیه بی*ش از ی*ک واح*د ص*افی و معموال“ بین 2 ت*ا 4واح*د مور*د اس*تفاده قرار م*ی گیرد.ص*افی ه*ا بصورت موازی نص*ب م*ی شون*د و آ*ب پ*س از گذشت*ن از* آنها مقدار ز*یادی از ناخالص*یها و مواد زائ*د خود ر*ا از دست داده و پاک می شود. گرم کردن در اس*تخرهای س*رپوشیده ک*ه مورد اس*تفاده قرار میگیرد آب پ*س از* عبور از ص*افی از لول*ه های مارپی*چ دستگاه گرم کننده عبور* م*ی دهن*د و پ*س از آ*ن ک*ه درج*ه حرارت آ*ن به حد مطلوب ر*سید به استخر هدایت میکنند کلرینه کردن آب در اس?تخرهای روبازآب?ی ک?ه از ص?افیها عبور نموده در تص?فیه خانه توس?ط کلریناتور ب?ه ح?د نیاز ب?ه آ?ن کل?ر افزوده و در استخرهای س?رپوشیده پ?س از عبور از گرم کننده ب?ه آ?ن کل?ر زده و گندزدایی می کنند. جاروی مکنده ب*ه س*بب ت*ه نشی*ن شدن مواد زائ*د و ر*ش*د گیاهان آب*ی مانند جلب*ک ه*ا در روی ک*ف و دیواره های اس*تخر،نظاف*ت آن ضروریس*ت.قبال“ برای پاک نمودن ،آ*ب اس*تخر* را تخلی*ه می نموده وجداره را ب*ا برس م*ی س*ائیدند.اخیر*ا“ پاک کردن بدنه استخر توسط جاروی مکنده انجام می شود.این دستگاه توسط ی*ک لول*ه مک*ش ک*ه ب*ه ی*ک س*ر*آن برس زبری متصل شده و س*ر دیگ*ر آ*ن ب*ه لول*ه مک*ش تلمب*ه وص*ل گردیده کلی*ه مواد ته می نشی*ن شده و چس*بنده ب*ه بدن*ه اس*تخر* را از* آ*ن جدا کند. معیارهای وضعیت بهداشتی آب استخر ‏صافی و شفافیت آب استخر ‏درجه حرارت ‏گندزدایی ‏pH ‏ر*نگ ‏روغن های معدنی ‏دترژنت ها صافی و شفافیت ‏عدم وجود ذرات معل*ق و کلوئیدی ک*ه مان*ع تماس مستقیم و مناسب عامل گندزدا با میکروارگانیسم می شود ‏افر*اد قادر باشن*د عم*ق آ*ب را تخمی*ن بز*نند و از وجود خطرات احتمال*ی ب*ه آس*انی مطل*ع شون*د و ب*ا اطمینان خاطر در آب شنا نموده و شیرجه بزنند. ‏ایجاد شرای*ط دلپذی*ر،خوشاین*د و مطلوب در آ*ب استخر و جنبه های ز*یبایی شناختی آن اندازه گیری شفافیت ‏برای تعیی*ن شفافی*ت و زالل بودن آ*ب اس*تخر از ی*ک صفحه ب*ه رن*گ س*یاه و س*فید ب*ه قط*ر 15س*انتی مت*ر استفاده میشود. ای*ن ص*فحه وقت*ی از اطراف اس*تخر نگاه شود،در عمی*ق ترین نقطه استخر* باید بر*احتی دیده شود. ‏برای اندازه گیری کدور*ت از دس*تگاه کدورت س*نج استفاده می شود. درجه حرارت در اس*تخرهای س*رپوشیده،کنترل دمای آ*ب اس*تخر و محیط استخر*(هوا) دارای اهمیت می باشد. دمای هوای اس*تخر* حدود 3درج*ه س*انتی گراد گرمتر از دمای آب استخر توصیه شده است. دمای آ**ب پیشنهاد شده برای اس**تفاده عموم -27،24 23مطلوب و 26-28ایده ال می باشد. دمای آب استخر* نباید از 29در*جه سانتی گر*اد بیشتر باشد. گندزدایی ‏استفاده از کلر،ازن ،بر*م،ید،المپ های اشعه ماوراء بنفش ‏غلظت بر*م باقیمانده در آب استخر* 3-5میلی گرم در لیتر ‏اشع*ه ماوراء بنف*ش ب*ه دلی*ل بج*ا نگذاشت*ن باقیمانده و تاثیر ز*یاد کدورت بر کارایی آن محودیت استفاده دار*د ‏ازن موث*ر در* کنترل طع*م ،ب*و،رن*گ،حذف آه*ن و منگنز و گندزدایی( )1-2میلی گرم بر لیتر ادامه گندزدایی ‏مناسبترین گزینه که با وسعت بیشتری کاربرد دارد کلر ‏کلر* باقیمانده به میزان 1-3میلی گر*م در لیتر ‏نکته: به دلیل ایجاد فراورده های جانبی ناشی از کلر*زنی آب استخر(تری هالومتانها)که از طریق تماس پوستی و تنفسی خطرات آن به اثبات رسیده ،استفاده از ر*وشهای تولیدکمتر این ترکیبات و تهویه مناسب در*دفع این آلوده کننده ها از اهمیت باالیی برخوردار است. کلرزنی فاکتورهای موثر بر روی کلر مورد نیاز وجود ترکیبات مصرف کننده کلر مانند ترکیبات نیتروژنه که از شناگران آزاد می شود یا مواد آلی موجود در آب. دمای آب :باال بودن دمای آب باعث افزایش فعالیت شیمیایی کلر و واکنش سریعتر آن با آالینده ها می گردد .نور خورشید به دلیل اشعه ماوراء بنفش آن باعث تخریب کلر آزاد می گردد. ‏ ‏pH کار آیی کلر کلرینه کردن آب بسیاری از میکروارگانیسم ها را از بین می بردولی باید توجه داشت که اووسیست یا کیست تک یاخته ها وتخم انگل های کرمی به طور قابل مالحظه ای در برابر کلرینه کردن آب مقاوم می باشند .میزان نرمال کلر آزاد ()1mg/lبرای غیر فعال سازی کریپتوسپوریدوم = 7روز ژیاردیا = کمتر از یک ساعت اشرشیا کلی= کمتر از یک دقیقه آب ژاول در* محل تز*ریق به آب ایجاد رسوب شدید می کند و باعثگرفتگی پمپ و لوله ها می شود فقط در pHحدود 7/3تاثیر گندزدایی دارد شدیدا“ سرطانز*است بودار و خورنده است -در اثر ماندن خاصیت گندزدایی خود ر*ا از دست می دهد اندازه گیری کلرباقیمانده و کل روش DPD ر*وش آمپرومتریکپتانسیل اکسیداسیون و احیا ( ( ،ORPدر آب گندزدایی شده نباید کمتر از 700میلی ولت باشد. pH ‏درجه اسیدی و بازی آب را نشان میدهد pH مناسب برای استخرهای شنا 7/2-8توصیه شده است ‏pHمیتوا*ند رویک***ارا*ییض**دعف*ونیک***ننده* ها،س**طوح ا*ستخر،ت***جهیزا*تث***ابتف***لزی،ل**وله* ها،پ***مپهاو ش**ناگرا*نا*ثر ن**ماید. ‏مشکالت ناشی از pHباال ‏رسوبگذاری*،کاهش کارایی کلر،کدر شدن آب استخر،تحریک و سوزش چشم و پوست (سدیم بی سولفات) ‏مشکالت ناشی از pHپایین خورندگی،از دست رفتن کلر،ایجاد لک،تحریک و سوزش چشم و پوست شناگران (کربنات سدیم) اندازه گیری pH ‏استفاده از کاغذ pH ‏استفاده از محلولهای معرف و اندیکاتور*ها رنگ ‏از* خصوصیات ظاهری مهم آب ‏رن*گ ممک*ن اس*ت ناش*ی از آه*ن (قرم*ز متمای*ل به قهوه ای)، منگن*ز (قهوه ای مای*ل ب*ه س*یاه)،وی*ا رن*گ س*بز-آبی ناشی از خوردگی مس در آب ایجاد شود.همچنین جلبک ها باعث ایجاد الی*ه های بیولوژیک*ی و تولی*د رن*گ س*بز ی*ا قهوه ای در آب گردند. ‏از نظ*ر* اس*تاندار*د تغیی*ر غی*ر عادی ر*ن*گ آ*ب اس*تخر* نباید ایجاد شود. روغن های معدنی روغ*ن های معدن*ی در آ*ب م*ی توان*د باع*ث ایجاد الی*ه ی قابل مشاهده در سطح آب و یا ایجاد بو در آب شوند . از نظ*ر اس*تاندارد ر*وغ*ن های معدن*ی نبای*د ب*ا غلظت*ی در آب وجود داشت*ه باشن*د ک*ه باع*ث ایجاد الی*ه های روغن*ی قابل مشاهده در سطح آب می گردند. دترژنت ها دترژنت ها به عنوان عوامل فعال سطحی می توانند در* آب ایجاد کف نموده و کیفیت آب را کاهش دهند. دترژنت ها نباید دارای غلظتی باشند که ایجاد کف* در* آب بنمایند. رسوب گذاری ‏باال رفتن امالح آب به دلیل تبخیر ‏افزایش pH کنترل رسوب گذاری تعویض مقدار*ی از آب کاهش pHبا استفاده از بی سولفات سدیم جلبک - ایجاد الیه لزج و لغز*نده در دیوار*ه ها و کف استخر کاهش شفافیت آب افز*ایش مصرف کلر تولید بوهای نامطبوع افزایش سریع pH کنترل جلبک - سوپر کلریناسیون ( 3/5میلی گرم بر لیتر) سولفات مس ( 2میلی گر*م بر* لیتر*) تخلیه آب استخر سائیدن دیواره ها سود سوز آور حفظ کلر باقیمانده به میزان 0/6میلی گرم بر لیتر نمونه برداری ‏نمون*ه برداری برای آزمایشات میکروب*ی و شیمیای*ی آب استخر از ارتفاع 30-40سانتی متری از سطح آب ‏مناط*ق ک*م عم*ق،نیم*ه عمی*ق ،عمی*ق،نزدیک*ی مح*ل خروج آب از استخر ‏نمونه برداری از نقاط با باالتر*ین تر*اکم و تعداد شناگر* ‏نمونه برداری از* آب دوشها ‏نمون*ه بر*داری در شروع فعالی*ت روزان*ه و س*ه ساعت یکبار* که استخر* بسته می شود چه موقع باید استخر را تعطیل کرد زمانی که استخر به مواد مدفوعی ویا استفراغ آلوده می شود ‏زمانی که آب استخر بسیار کدر وحالت ابری دارد و کف استخر از کناره ها قابل رویت نباشد ‏عدم تعادل شیمیایی آب ‏نتایج آزمایشات باکتریولوژیک رضایتبخش نباشد(جز آزمایش کل کلیفرمها) ‏آب استخر باقیمانده گندزدا نداشته باشد ‏نقص های مکانیکی ‏عدم عملکرد مناسب پمپ ها بنحوی که قادر به ادامه کار بطور موثر نباشند. نتایج آزمایشات باکتریولوژیک رضایتبخش نیست ‏حضور E.coliبا آزمایش مجدد تایید گردد ‏بیش از 50عدد استافیلوکوک آئروس در 100میلی لیتر نمونه ‏بیش از 250HPCدر 1میلی لیتر نمونه 1یا بیشتر سودوموناس آئر*وژنوس در 100میلی لیتر نمونه تمیز نمودن و گندزدایی استخرهای آلوده شده به مواد مدفوعی،اسهالی و استفراغ ‏الف)آلودگی با مواد مدفوعی ‏خارج نمودن همه افراد از* استخر ‏خارج نمودن مواد مدفوعی با یک وسیله مالقه مانند و دفع در توالت ‏سوپر*کلریناسیون محل آلوده(کلرآزاد 10میلی گرم در* لیتر* و حداقل ز*مان 15دقیقه) ‏قبل از ورود شناگران به استخر کلر باقیمانده آب به میزان 1-3میلی گرم در لیتر کاهش داده شود. آلودگی به مواد اسهالی یا استفراغ ‏خارج نمودن تمام افراد از استخر ‏مس*ئول حادث*ه مشخ*ص گردیده و در ص*ورت نیاز تقاضای* دک*تر برای او بنمایند ‏پمپ چرخش آب و دیگر تزریق کننده های شیمیایی خاموش گردد ‏خارج نمودن مواد اس*هالی و اس*تفراغی توس*ط وس*یله مالق*ه مانند و دفع در توالت ‏س*وپرکلریناسیون(حداق*ل ب*ا غلظ*ت 50میلیگرم در لیت*ر کلر برای دوس*اعت و نی*م و ی*ا غلظ*ت 110میل*ی گرم در لیت*ر کل*ر به مدت یک ساعت و نیم زمان تماس) ‏روشن نمودن پمپ برگشت آب و تزریق کننده های شیمیایی ‏قب*ل از ورود شناگران ب*ه اس*تخر کل*ر باقیمانده آ*ب به میزان 1-3 میلی گرم در لیتر کاهش داده شود فیلتراسیون و تصفیه آب )1 )2 )3 )4 تنظیم قلیائیت آب با افزایش 1/7کیلوگرم سود سوزاور یا 3/5 کیلوگرم بیکربنات سدیم برای هر 50متر مکعب آب افزایش آلوم به مقدار 3/5پوند بازای هر 50مترمکعب آب و توزیع ان در سطح استخر و روشن شدن پمپ ها بمدت 10 دقیقه تا مخلوط شدن نهایی آن خاموش کردن پمپ ها و ترسیب رسوبات ته نشینی فیلتراسیون و کلرزنی اب جهت استفاده ویژگی های میکروبیولوژی آب استخرهای شنا ردیف نوع میکروارگانیسم حد مجاز تعداد باکتری 1 باکتری های هترتروف 200در هر میلی لیتر 2 اشرشیاکلی یا کلیفرم های گرماپای استافیلوکوکوس کمتر از 1در 100میلی لیتر 50در 100میلی لیتر 4 آنتروکوک روده ای 100در 100میلی لیتر 5 سودوموناس ائروژینوزا کمتر از 1در 100میلی لیتر 3 یاد آوری : ‏یادآوری : 1میزان قلیائیت کل آب استخرهای شنا نباید بیش از 150میلی گرم در لیتر باشد. ‏یادآوری : 2محدوده pHمناسب برای آب استخر شنا 7/2تا 8می باشد. ‏یادآوری : 3کدورت آب استخر شنا نباید بیش از 0/5 ‏NTUباشد. ‏یادآوری : 4میزان کلر آزاد باقیمانده در آب استخر های شنا باید 1 تا 3میلی گرم در لیتر باشد. توصیه های بهداشتی در استخرهای شنا - تصفیه آب استخر و گندزدایی آن بطور مرتب خودداری از پذیرفتن مراجعان بیش از ظرفیت استخر گندزدایی و نظافت کامل و دائم محوطه اطر*اف استخر ،دوش ها و رختکن ضرور*ت عبور* شناگران از حوضچه پاشویه استفاده از مایو،کاله شنا ،حوله ودمپایی مجزا برای هر* فرد و ممانعت از* استفاده مشترک از این وسایل ادامه استحمام و شستشوی بدن قبل از ورود به استخر* و پس ازخروج از آن ممانعت از* ور*ود اشخاص مشکوک به بیماری به استخر پرهیز از تکیه زدن به دیواره ها یا نشستن بر ر*وی صندلیهای موجود در کنار استخر یا نشستن ر*وی لبه های استخر تعیین سطح مورد نیاز و نسبت آن با مراجعین 1تا300نفر تعدادمنجی غریق 6نفر ردیف 2 33×16/5متر 1تا200نفر 4نفر 3 25 ×12/5متر 1تا150نفر 3نفر 4 20× 10متر 1تا100نفر 2نفر 5 15 ×8متر 1تا50نفر 2نفر 6 کوچکتر از ردیف 5با عمق کمتر از یک متر 1تا30نفر 1نفر 1 ابعاد استخر عرض -طول 50×26متر تعداد شناگران توصیه های ایمنی در استخرهای شنا ‏شیب به اندازه کافی و بصورت تدریجی ( 30سانتی متر در 6متر) ‏رنگ روشن دیوار به ناجی غریق کمک می کند تا اشخاص مغروق را براحتی بیابند ‏در استخر سرپوشیده فاصله بین سطح تخته شیرجه و سقف نباید کمتر از 4 متر باشد در صورتیکه از پله بجای نردبان استفاده می شود پله ها باید در شکم دیوار ساخته شود ‏ضرورت نوشتن میزان عمق در کنار دیوار استخر متناسب بودن عمق استخر در زیر سکوی شیرجه با ارتفاع سکو(کمتر از 3متر نباشد) ادامه ‏هنگام استفاده شناگر از سکوی پرش باید شناگران دیگر از آن محل دور شوند ‏به ازای هر 100نفر شناگر یک نجات غریق ماهر و کاردان دارای گواهینامه معتبر ‏در صورت وجود چراغ های الوان رعایت موارد ایمنی ‏مساحت الزم برای هر شناگر 2/2متر مربع مساحت استخر ‏وجود جعبه کمک های اولیه مجهز به لوازم مورد نظر ‏وجود وسایل نجات غریق شامل طناب،حلقه های الستیکی و...

51,000 تومان