کنترل دور موتور رلوکتانسی
اسلاید 1: به نام خدا
اسلاید 2: موتور رلوکتانسی موتور رلوکتانسی موتور سنکرون تکفاز است .استاتور این موتور ها کاملا شبیه استاتور موتور های القایی تکفاز است ولی از نظر رتور تفاوت جزئی با موتور های القایی (رتور قفسی دارد)که بسته به تعداد قطب ها برخی از شیار ها را حذف میکنند.
اسلاید 3: ساختمان موتور این موتور هم در روتور و هم در استاتور دارای برجستگی (قطبهای برجسته) است. موتور رلوکتانسی دارای هسته آهنربای غیردائم است. همچنین قسمت روتور آن معمولاً سیم پیچی ندارد و از مواد فرومغناطیس ساخته شدهاست.این ماشین به شرطی گشتاور غیر صفر ایجاد میکند که در جهت عقربههای ساعت یا خلاف آن با سرعت زاویهای جریان بچرخد.
اسلاید 4: گشتاور راه انداز به طور معمول این نوع موتورها دارای گشتاور راه اندازی نیستند.بلکه با قرار دادن یک سیم پیچ بر روی روتور برای موتور از طریق القا گشتاور راه اندازی تولید میشود و به محض آن که سرعت روتور نزدیک سرعت سنکرون شد، روتور با سرعت ثابت سنکرونی به ادامه گردش خود میپردازد.موتور رلوکتانسی موتور سنکرون تکفاز است .استاتور این موتور ها کاملا شبیه استاتور موتور های القایی تکفاز است ولی از نظر رتور تفاوت جزئی با موتور های القایی (رتور قفسی دارد)که بسته به تعداد قطب ها برخی از شیار ها را حذف میکنند.
اسلاید 5: طرز کار موتور رلوکتانسی رتور در وضعیت مشخص شده قرار دارد با وصل کلید میدان مغناطیسی برقرار می شود و همانطور که در شکل الف دیده می شود خطوط میدا مسیر طولانی را برای رسین به قطب دیگر می پیمایند به همین دلیل رتور را به وضعیتی تبدیل می کند که کم ترین مسیر برای رسیدن خطوط میدان به قطب دیگر فراهم شود در نتیجه به صورت شکل ب در می آید ولی به خاطر اینرسی یا نیروی حاصل از وزن پس از قطع کلید به وضعیت پ یا وضعیت شروع به کارش در می آید حال اگر دوباره کلید را وصل کنیم رتور یک دور دیگر میزند.در نتیجه به جای اینکه ما به صورت دستی جریان را قطع و وصل کنیم از یک جریان متناوب استفاده میکنیم در ضمن تغییر قطب باعث تغییر جهت چرخش نمی شود چون میدانی که از رتور عبور می کند ناشی از استاتور است و خود رتور میدان مجزا ندارد. نکته :چون رتور از جنس فرو مغناطیس است و فوران پایینی دارد فوران از داخل رتور عبور میکند.
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.