روانشناسی و روانپزشکی

کودکان استثنایی dsm5

صفحه 1:

صفحه 2:
فصل 13

صفحه 3:
* اين فصل به مطالعه ی کودکانی می پردازد که ناتوانی جسمی يا نقص سلامت آنها در تعامل با مردم و اشیای محیط ,چنان اختلالی بوجود ‎no‏ آورد که نمی توانند موفقیت های همسالان عادی خود را به راحتی کسب کنند.

صفحه 4:
‎٠‏ تعريف ‏۶ انسان معلول جنين تعريف مى شود: فردى که به علت نقص ذهنی یا جسمی ,شرکت او در یک يا چند فعالیت به شدت محدود می شود.

صفحه 5:
* وقتی یک عارضه ,چه پزشکی و چه جسمی ,توانایی کودک برای شرکت در فعالیتهای مدرسه يا خانه را مختل می سازد.ان کودک از نظر جسمی معلول به حساب می آید.

صفحه 6:
توجه داشته باشید که حاکن از کارافتادگی نیز معنی می دهد.برای مثال بیمه ی او کارافتادگی رمانق اس که کازچنند ید دلیل مشکل فیزیکی يا پسیکولوژیک قادر به انجام وظایف ‎law‏ خود نیست.

صفحه 7:
‎٠‏ علل معلولیت های جسمی و مشکلات فیزیکی ‏* معلولیتهای ارئی ‏* کودکان مبتلا به عارضه های ارثی يا با معلوليتهاى جسفى به دنا فى آيتد .يا با فاضلة ی اندکی پس از تولد به آنها مبتلا ميشوند.اين کودکان تجربه های رشدی کودکان دیگر را ندارند.ميزان اين تفاوتها به نوع و شدت

صفحه 8:
* معلولیتهای اکتسابی ۰ بعضی کودکان مراحل رشد عادی خود را پشت سر میگذارند أها بعد بد علت ‎Oe eo ee‏ بیماری به یک عارضه ی جسمی محدود کننده مبتلا میشوند.بعضی از این کودکان نمیتوانند از تجربه های دوران سلامت خود در طول دوران بازپروری بهره ببرند.

صفحه 9:
* طبقه بندی ۶ کودکان مبتلا به عارضه های جسمی و سلامت به دو دسته تقسیم میشوند: : معلولان جسمی و كودكان ناسالم و بيمار.

صفحه 10:
* معلولیت های جسمی ‎٠‏ معلوليت جسمى عبارتست از يى معلوليت دائمى كه حركت ويا تحرى فرد را به نحوى محدود مى سازد.

صفحه 11:
* کودکان مبتلا به معلولیت جسمی عارضه های بسیار متفاوتی دارند.با ابنکه بین این عارضه ها تفاوتهای مهمی وجود داردشباهتهایی نیز دیده می شود.اکثر این معلولیت ها در دستگاه عصبی بدن(مغز, نخاع و اعصاب) يا دستگاه عضلانی - اسکلتی (ماهیچه ها,استخوانها و مفاصل) اثر می گذارند.

صفحه 12:
* یک عارضه ی دیگر که باعث مشکلات جسمی در کودکان می شود اختلالات حرکتی هستند كه در 0517-5 جزو اختلالات عصبى- رشدی قرار گرفته اند.

صفحه 13:
۱ معلولیتهای جسمی بیماریهای جسمی دیابت فلج مغزی آسم نقص ستون فقرات و نخاع عارضه های قلبی- ریوی آسیب مغزی تروماتیک سرطان دیستروفی عضلانی(ماهیچه ای) اختلالات خونی آرتروز سیستیک فیبروسیس انحنای ستون فقرات ‎jul‏ نقص عضو ‏انسفالیت ‏مننژیت ‏فلج اطفال ‏سل

صفحه 14:
۰ شدت معلولیت متغیر بسیار مهمی است که به منظور تعیین میزان کمک و نوع سازگاری مورد نياز دانش آموز بايد آن زا در نظر كرفت.همه ى كودكان مبتلا به معلوليتهاى جسمى در مهارتهاى حركتى خود محدوديت دارند.

صفحه 15:
‎es.‏ از یک اختلال حرکتی ‎٠‏ فلج مغزى عبارتست از حر و زستى كه علت آن آسيب ديدكى مراكز كنترل حركت در مغز است.اختلال زستى يعنى ناتوانى در كنترل حالتهای قرار گرفتن بدن

صفحه 16:
۶ صدمه ای که به فلج مغزی منجر می شو ممکن است پیش ‎sl‏ تولد . در طول زايمان با يس از تولد , به علت تصادف يا جراحت روی دهد.اين عارضه در تونوس ماهيجه اى اثر میگذارد.در حرکت ارادى و كنترل كامل ماهيجه ها اختلال ايجاد مى كند و رشد حركتى عمده و ظريف را به تاخير مى اندازد.

صفحه 17:
در فلج مفزی اسپاستیک(هرمی) کشیدگی ماهیچه ای به طرز غیر عادی بالاست و با برخی کودکان فلج یک سویه دارند بعنی تنها یک طرف بدن فلج است.بعضی کودکان فلج مغزی دوسویه دارند یعنی کل بدن آنها فلج است اما این فلج در پاها شدیدتر از

صفحه 18:
* بقیه کودکان فلج مغزی چهار سویه دارند یعنی ۳ به طور یکسان ,در کل بدن وجود دارد.در ‎ease‏ أى كل مدن رأ دزير ميكيرة د.فلج مغزی آتاکسیک عارضه ای است که در آن حرکت ارادی مربوط به تعادل ,غیر ارادی است.اين افراد در کنترل کردن دستها و پاهای خود مشکل دارند و راه رفتن آنها استوار نیست.

صفحه 19:
مشکلات دیگری که می توانند علت مغزی داشته باشند عبارتند از ناتوانیهای یادگیری ,نقصهای حسی,.معلولیت ذهنی ,حملات صرعی, اختلالات گفتاری و ...

صفحه 20:
* حدود 40 درصد کودکان فلج مغزی هوش عادی دارند,بقیه معلولیت ذهنی خفیف تا شدید نشان می دهند.

صفحه 21:
* صرع ‎٠‏ صرع عبارتست از تخلیه ی الکتریکی غیر عادی در داخل مغز که عملکرد عادی مغز را مختل می کند .صرع اغلب اختلال تشنجی نامیده می شود و ممکن است 1- تنها در یک نیمکره ی مغز روی دهد که در طی آن آگاهی فرد از محیط حفظ می شود.

صفحه 22:
۶ 2- در هر دو نیمکره روی دهد که در طی آن فرد هشیاری خود را از دست می دهد. ۶ برخی کودکان احتمالا هر دو نوع را تجربه می کنند که اختلال تشنج میکس نامیده می شود.شدت تشنج ها از خفیف تا شدید است و ممکن است شامل موارد زیر باشد: ۰ انقباض ماهيجه هاء حرکات بدون هدف و بدون معنا ,صداهایی بی معنا از حنجره ,ناتوانی در کنترل ادرار يا مدفوع و کف کردن دهان

صفحه 23:
* تشنج کلی یا تعمیم یافته دو اسم دیگر نیز دارد:تشنج تونیک- کلونیک و تشنج گران مل. * تونوس به فعالیت خفیف و دائمی بافتهای بدن اشاره دارد. * تن ماهیچه یا تونوس عضلانی عبارتست از گرفتگی یا انقباض عادی ماهیچه به هنگام استراحت. اختلال تشنجو معمولا یک علت پشت پرده دارد و به همین دلیل به یک چک آپ پزشکی

صفحه 24:
۶ در کودکانی که در سن مدرسه قرار دارند علت اصلی تشنج ها احتمالا صرع جوونایل میوکلنویک(صرع میوکلونیک جوانی,کودکی) ست.

صفحه 25:
ی ستون فقرات و طنا نقصها ب نخا عى | رايع ‎tal ele‏ 1 تنسفا ‎ly Johny ۱‏ . ) ب میده وله ی مس شون ‎veers eda le‏ صحيح 0 ی ‎see‏ معرض مایع آمتیونیک ‏ را حال ‏فرار

صفحه 26:
* تخمین زده می شود که از هر هزار کودک در آمریکا یک نفر به یکی از نقصهای لوله ی عصبی مبتلاست. اسيينا بيفيدا عارضه ای است که در آن ,در ستون فقرات یک نقص يا یک فاصله ی کوچک وجود دارد اما نخاع و عصبها معمولا سالم هستند.علت این عارضه مشخص نشده است.اما اگرٍ مادرانی که یک بار کودک مبتلا به اسپینا بیفیدا بدنیا آورده اند پیش از حاملگی بعدی اسیدفولیک مصرف کنند دیگر کودکی مبتلا به نقصهای ستون فقرات و طناب نخاعی بدنیا نخواهند آورند.

صفحه 27:
* آن انسفالی نوعی عارضه ی عمده در مغز است که در آن قسمتی از مغز خوب شکل نمیگیرد يا بد شکل میگیرد و به معلولیت ذهنی ‎٠‏ انسفالوسل سوراخ يا شکافی در جمجمه است كه باعث مى شود قسمتى از مغز از انجا 2 نوزاد ميشود.

صفحه 28:
۰ محل و شدت آسیب به نخاع ,درجه ی معلولیت جسمی و فقدان حرکت را تعیین * حدود 75 درصد کودکان مبتلا به اسپینا بیفیدا بسیار نامتجانس است و تعداد زیادی از معلولیتها با اين اختلال ارتباط پیدا می کنند.

صفحه 29:
* هولوپروزانسفالی زمانی روی می دهد که پیش مغز به دو نیمکره تقسیم نمیشود و در نتیجه کودک ممکن است بعضی اجزای دوگانه ی صورت را نداشته باشد (متلا فقط یک چشم,یک سوراخ بینی)

صفحه 30:
* دیستروفی عضلانی ‎٠‏ دیستروفیهای عضلانی عبارتند از اختلالات عضلانی ارثی و پیشرونده که بر حرکت و عملکرد تاثیر میگذارند.رایج ترین شکل ان است که بیشتر در پسرها دیده میشود.این بیماری حدود 2 تا 5 سالگی ظاهر میشود.و تا قبل از 12 سالگی احتمال دارد کودک دیگر ‏نتواند راه برود.

صفحه 31:
‎٠‏ اين بيمارى سیستم تنفسی رابه تدریج تضعیف می کند و نهایتا به مرگ منجر مى شود.در حال حاضر هیچ روشی برای کنترل اين بیماری یا ‎slaw‏ کامل آن وجود ندارد.

صفحه 32:
* آرتروز ۰ آرتروز که آرتروز روماتیدی جوونایل(آرتروز رماتیسمی کودکان) نیز نامیده میشود, نام مجموعه اى از اختلالات است كه مفاصل را هدف قرار مى دهند .آرتروز در حدود 16 سالكى يا قبل از آن به وجود مى آيد و باعث ورم,خشکی, تجمع آب بدن ,درد و حساسیت

صفحه 33:
8 اولین نشانه ها معمولا به همراه تب مداوم به دليلى نامعلوم و قرمز و خال خال شدن يوست است.بهبود كامل در 50 تا 75 درصد كودكان امكان يذير است و ساير كودكان را با داروهاى مخصوص مى توان درمان كرد.با اين حال التهاب مفاصل در بلند مدت مى تواند به دفورمه شدن مفاصل منجر شود كه اين وضعيت ممكن است در توانايى تحرى فرد تاثیر منفی بگذارد.

صفحه 34:
۶ انحنای ستون فقرات ۰ ستون فقرات از 33 مهره تشکیل شده است و بين هر يك از مهره ها یک دیسک قرار دارد.هر یک از اين دیسک ها را فیبرهایی طویل , که دور طناب نخاعی را احاطه کرده اند,در جای خود نگه می دارند.هرگونه مشکل در عملکرد نخاع يا لانحنای نخاع به اختلالات

صفحه 35:
* اسکولیوسیس نوعی مشکل انحنای نخاع يا به اختصار ,انحنای نخاع(یا انحنای ستون فقرات) ۵ يا 5 در می آید.برای کنترل و جلوگیری از پیشرفت آن از بریس و در موارد شدیدتر از جراحی می توان استفاده کرد.

صفحه 36:
‎٠‏ به تعدادی از ناهنجاریهای اسکلتی اشاره دارد که در آنها قسمتی از دست با پا یا کل آنها بطور کامل وجود ندارد.برای مثال بعضی دانش آموزان هر دو دست را ندارند و با پای خود غذا میخورند .بعضی دانش آموزان با پا

صفحه 37:
چه از ابزارهای پروتز استفاده شود و چه استفاده نشود بسیاری از دانش اموزان به کمک نیاز خواهند داشت و آموزش ویژه و تخصصی در حوزه هایی مثل تايب کردن با یک دست احتمالا الزامی خواهد شد.

صفحه 38:
* آسیب مغزی تروماتیک ‎٠‏ صدمه ی شدید به سر رایج ترین اختلال اکتسابی در طبقه ی اسیب مغزی تروماتیک در آمريكا .اين عارضه علت اصلى مرى و باز باشند و تروماى وارده به مغز ممكن است خفيف يا شديد باشد.

صفحه 39:
‎٠‏ جراحات نآ 1 ت شدید ‎j‏ ‎eT re‏ : ی با ست ‎ae all‏ ‎٠ =‏ اما أسير ‎Spee Bs‏ ‎ee 5 3 |‏ ترومانیک" 193 ی = غز نقصها : ۰ ری عی و زیانی نیز ۲ ‏تواند من جتما منجر

صفحه 40:
بیماریهای جسمی دیابت اختلالی است که در آن سطح قند خون به طرز غير عادى بالاست و دو نوع دارد 1- بدن نمى تواند به اندازه كافى انسولين توليد كند(ديابت تيب 1) 2- بدن نسبت به انسولينى كه توليد مى شود حساس اس ت(ديابت تيب 2)

صفحه 41:
برای تنظیم قند خون کودک باید تفییراتی در سبک زندگی او و خانواده اش بوجود آید و برای کمک ؛ به آنها ‎sly‏ سازگار شدن با اين تغییرات سب سبک زندگی , بايد به آنها خدمات مشاوره و حمایت اجتماعی و عاطفی ارائه شود.

صفحه 42:
‎٠‏ معلمان بايد از علایم هشدار دهنده ی نوسان ‏قند خون اگاه باشند : قند خون اندک, یا ‏انسولین بیش از حد زیاد ممکن است باعث ضعف,سردرگمی یا حتی کما شود.

صفحه 43:
* آسم * عارضه ای است که تنف کودک را تحت تاثیر قرار می دهد و معمولا 3 ویژگی دارد: ريه های متورم,تنفس دشوار و واکنش شدید و نامتناسب مسیرهای جریان هوا در مقابل بعضی شرایط محیطی مثل گرد و خاک .هوای سرد و ورزش.همچنین آسم می تواند انقباض شدید ماهیچه ها را موجب شود.

صفحه 44:
‎٠‏ عارضه های قلبی - ریوی ‏۰ دستگاه قلبی - ربوی از قلب, خون وريه ها تشکیل می شود.وقتی مشکل سلامت در دستگاه قلبی - ریوی اثر می گذارد,احتمال دارد که کودک به مشکل تنفسی مبتلا شود(مثل آاسم) یا قلب خون را خوب پمپاژ نکند که اصطلاحا نارساییهای قلبی نامیده می شود.

صفحه 45:
* معلمان با هماهنگ ساختن دروس و محیط آموزشی با نیازهای کودک مبتلا به عارضه دهای قلبی- ریوی می توانند به او کمک کنند. * یجای فعالیتهای فیزیکی و ورزش خارج از توان کودک می توان تمرینهای دیگری جایگزین کرد.

صفحه 46:
سرطان ۰ سرطان در کودکان نادر است و هر سال در آمریکا , در فقط یک نفر از هر 5000 کودک روی می دهد.رایج ترین شکل سرطان در کودکان عبارتند از لوکمیا,لیمفوما و تومورهای مغزی.

صفحه 47:
‎٠‏ در تضاد با سرطان ‎sb‏ بزرگسالان, سرطانهای كودكان قابل درمان تر هستند. ‏* حدود 75 درصد كودكان مبتلا به سرطان حداقل 5 سال زنده مى مانند و بسيارى از محققان سرطان كودكى را نوعى بيمارى مزمن محسوب می کنند.با اين حال به رغم درمانهای خوبی که کشف و طراحی شده اند هر سال حدود 2000 کودک در اثر سرطان میمیر ند.

صفحه 48:
* برای درمان این کودکان ترکیبی از شیمی درمانی ,پرتو درمانی ,جراحی و دارو درمانی استفاده می شود.تاثیرات بلند مدت درمانها ممکن است شامل موارد زیر باشد: * عقیم شدن, رشد جسمی ناقص بطور كلى .اسيب رسیدن به قلب و سرطان ‎sb‏ ‏ثانويه

صفحه 49:
۶ سرطان تاثیر شدیدی در کودک و خانواده اش دارد.کودک سرطانی که به مدرسه می رود برای کنار آمدن يا سازگار شدن به صورت موفقیت آمیز , به حمایت تحصیلی ‎cular.‏ ‏هیجانی و حمایت سلامتی نیاز دارد.

صفحه 50:
* اختلالات خونی * تالاسمی یکی از بیماریهای گلبولهای خون با ‎ain,‏ ژنتیک است.اين بیماری در ساکنان دریای مدیترانه يا کسانی که ريشه مدیترانه ای دارند بیشتر دیده می شود.

صفحه 51:
* کودک پس از تولد سالم به نظر می آید اما خیلی زود بی حال می شود.اشتهای خود را از دست می دهد و به بیماریهای زیادی دچار می شود . برای کنترل تالاسمی باید به طور مرتب به کودک خون تزریق شود.در حال حاضر هیچ درمانی برای تالاسمی وجود ندارد.

صفحه 52:
* کم خونی داسی شکل * بیماری خونی ارئی دیگری است که ‎ow silty‏ سياه پوستان آمریکایی و اسپانیاییهای کارائیبی تبار دیده می شود.گلبولهای قرمز حامل اکسیژن گرد هستند اما در کودکان مبتلا به اين بیماری , هلالی يا داسی شکل می شوند.

صفحه 53:
گلبولهای داسی شکل به اندازه ی گلبولهای گرد انعطاف پذیری ندارند و در اعضای بدن * دادن آنتی بیوتیک در دوران اولیه ی کودکی آنقدر ادامه می یابد تا سیستم ایمنی بدن بتواند با عفونت ها مبارزه کند.

صفحه 54:
° سیستیک فیبروسیس ‎٠‏ يكى از , بیماریهای ارئی است که دستگاه تنفسی و سیستم گوارش کودک را تحت تاثير قرار می دهد.این بیماری رایج ترین بیماری ژنتیک کشنده در ایلات متحده ی آمریکاست.کودکان مبتلا به اين بیماری مشکلات تنفسی و گوارشی بسیار شدید دارند.

صفحه 55:
° افراد مبتلا , به اين بیماری دچار عفونتهای ‎SH)‏ ‏می شوند,وزن بدنشان به اسانی بالا نمی رود و بدنشان مواد غذایی را خوب جذب نمی کنند و در سراسر زندگی خود باید تحت نظارت پزشکی قرار گيرند.

صفحه 56:
* معلمان باید با تیم چند رشته ای همکاری کنند تا اطمینان حاصل شود که نیازهای احتمالی کودک از پیش حدس زده می شوند و با شرایط حاکم بر مدرسه و ستینگ کلاسی مطابقت دارند.

صفحه 57:
ایدز ایدز یعنی شکست و فروپاشی دستگاه ایمنی بدن كه علت ان وبروس ‎HIV‏ است .وقتى اين ويروس وارد جريان خون ميشود بدن با ترشح انواع ‎Gill‏ بادی به جنگ عفونت می رود حضور اين انتى بادیها در خون باعث میشود فرد مبتلا به ايدز مثبت دياكنوز شود.

صفحه 58:
ob Ly ‏همه ی معلمان باید توصیه های ایمنی‎ ٠ ‏بگیرند و به آنها عمل کنند.3 مورد از مهم ترین‎ ‏توصیه ها عبارتند از:‎ * استفاده از دستکش به هنگام تماس با هرگونه مایعات بدنی کودک خون ,ادرار و .. * در صورت بروز حوادئی که در طی آنها با مايعات بدنى تماس يافته ميشود معلم بايد از روشهاى صحيح دست شستن استفاده كند.

صفحه 59:
برای چمع آوری مواد عفونی و تمیز کردن محل آلودگی روی زمین یا سایر جاها ,باید از ضدعفونی کننده های مناسب استفاده شود و همه ی مواد پاک کننده ,ضدعفونی کننده و پسماندهایی مثل دستمالها باید در ظروف مخصوص ریخته و قرار داده شوند و به طرز اصولی دور ریخته شوند.

صفحه 60:
‎٠‏ انسفالیت ‏* به عفونتهایی گفته میشود که باعث التهاب مغزی می شوند و علت مستقیم آنها بعضی ویروس ها يا باکتری ها هستند.سمپتومهای معمولی آنسفالیت عبارتند از تب»,سردرد.خستگی و .. ‏° استراحت 'رزيم غذایی مناسب و داروهای آنتی ویرال می توانند مفید واقع شوند.

صفحه 61:
۶ یعنی مجموعه عفونتهایی که باعث التهاب مننژ می شوند.سمپتومهای مننژیت عبارتند از تب,سردرد, خواب آلودگی, سفتی و خشکی گردن و نقصهای شناختی مثل نقص در حافظه و ..

صفحه 62:
شوند, باکتریها ‎oleae!‏ و فارچها ع سمپتومهای مننژیت ممکن است با سن افراد ارتباط داشته باشند.

صفحه 63:
۰ فلج اطفال ۶ پیش از ز کشف و تولید واکسنهای ضد وپروس ,فلج اطفال یک بیماری عمده به ب مى آمد.ویروس این بیماری به مغز حمله می کرد و فلج بدن را از خفیف تا شدید

صفحه 64:
‎٠‏ سل ‏۶ یکی از ب بیماریهای واگیردار است که معمولا ریه ‏هارا در بر سیگیرد.کودکان پیش دبستاتى بيش از همه در مقابل این بیماری اسیب ‏پذیرند.نشانه های سل عبارتند از:؛خستگی ,کاهش وزن ,سرفه و ..

صفحه 65:
‎s‏ اختلالات حرکتی عصبی- رشدی ‏۶ بعضی کودکان ظاهرا کاملا سالم هستند اما مشکلات خاصی دارند که علت مشخصی ندارند و بنظر می رسد نحوه ی پردازش اطلاعات در مغز و بطور کلی عملکرد مغز باعث ایجاد انها می شود.اختلالات حرکتی یک گروه از این مشکلات هستند که در طبقه ی اختلالات عصبی - رشدی در ‎DSM-5‏ قرار دارند و در کل اختلالات حرکتی عصبی - رشدی نامیده می شوند.

صفحه 66:
* کودکان مبتلا به اختلالات حرکتی فعالیتهای حرکتی زندگی روزمره را نمی توانند به آسانی انجام دهند. ‎oY sl ٠‏ حرکتی در 5 ‎DSM-‏ شامل اینهاست: ‎٠‏ 1- اختلال هماهنگی حرکتی رشدی 2- اختلال حرکت کلیشه ای 3- اختلالات تیک

صفحه 67:
* اختلال هماهنگی حرکتی رشدی * زمانی کودک رسما مبتلا به اختلال هماهنگی حرکتی رشدی اعلام می شود که در مهارتهای او برای هماهنگی حرکات فیزیکی تاخیر زیادی مشاهده شود و اين تاخیر در موفقیت تحصیلی و یا فعالیتهای لازم برای زندگی روزمره اختلال ایجاد کند.این مشکلات نباید به علت یک نقص نورولوژیک ,حسی یا ذهنی دیگر باشند.

صفحه 68:
* کودکان دبستانی مبتلا به اختلال هماهنگی حرکتی رشدی برای یاد گرفتن مهارتهای حرکتی جدید ممکن است به تکرار بیشتری نیاز داشته باشند و حتی بعد از یادگیری کامل یک مهارت ممکن است نتوانند آن را به سایر

صفحه 69:
* معیارهای 05-5 برای اختلال هماهنگی حرکتی رشدی * 1 - کیفیت یادگیری و اجرای حرکات فیزیکی فرد با توجه به سن تقویمی او و فرصتهای قبلی پیش آمده برای کسب مهارتهای حرکتی و به کار بردن آنها ,کمتر از سطح انتظار است.

صفحه 70:
۰ 2- نقصهای حرکتی ذکر شده در معیار 1 درفعالیتهای روزمره ی زندگی فرد و در عملکرد تحصیلی ,شغلی و تفریحی , به شدت و بطور دایم اختلال ایجاد می کنند. ۶ 3- سمیتومها در اوایل دوره ی رشدی «(خردسالی و اوایل کودکی) اغاز شده اند.

صفحه 71:
۶ 4- معلولیت ذهنی یا نقص بینایی تثضیح بهتری برای نقص در مهارتهای حرکتی نیستند و اين نقصهای حرکتی را نمی توان به یک عارضه ی نورولوژیک که بر حرکت تاثیر می گذارد نسبت داد.

صفحه 72:
* شیوع اختلال هماهنگی حرکتی رشدی ‎٠‏ به گزارش 25-5 نرخ شیوع اختلال هماهنگی حرکتی رشدی در کودکان 5 تا 11 ساله 5 درصد تا 6 درصد است.پسر بچه ها بیشتر از دختر بچه ها مبتلا می شوند و نسبت آنها 2:1 تا 7:1 است.

صفحه 73:
۶ اختلال حرکت کلیشه ای ‎٠‏ مشخصه ی اصلی اختلال حرکت کليشه ای عبارتست از حرکات تکراری ,ظاهرا انگیزه دار و بی هدف و بی فایده مثل تکان دادن دست به حالت بای بای اما از بالا به پایین.

صفحه 74:
* شیوع اختلال حرکت کليشه ای ‎٠‏ به كزارش 0510-5 حركات كليشه اى ساده در كودكانى كه رشد عادى سالم دارند به فراوانى ديده ميشود.حركات كليشه اى بيجيده از فذاوانى كمترى برخوردارند.بين 4 درصد و 6 درصد افراد مبتلا به معلوليت ذهنى به ‏حركات كليشه اى و خود- جرحى مى يردازند.

صفحه 75:
* احتمال این رفتارها در اقراد مبتلا به معلولیت ذهنی شدید بیشتر است.10 درصد تا 15 درصد افراد معلول ذهنی و ساکن مراکز خدماتی شیانه روزی اختلال حرکت کلیشه ای به همراه خود-جرحی دارند.

صفحه 76:
* معیارهای 05۳-5 برای اختلال حرکت ‎awl‏ ‏ای * : فرد حرکاتیلنجام می‌دهد که به نظر می رسد مجبور اسسلنجام دهد اما ظاهرا كاربرد خاصین دارند یا ب رای‌هد فخاصیانجام ‎:B ۰‏ رفتار حرکتی‌تکرارعدر ‎calle‏ ‏لیجاد می‌کند و ممكناستمه خود- جرحی منجر شود.

صفحه 77:
* 0 سمپتومها در اولیل‌دوره ی رشدعلغاز شده اند. ‎٠‏ 0: حركتاستريوتيييكإكليشه 1 فرد را تمی توازيه تاثير فيزيولوزيكيكماده يايك عارضه ی نورولوژیکن سبنداد ويكاختلاآل عصبی رشدعیا اختلا [ذهنی‌بیگر توضیح بهتریب رایان‌نیست

صفحه 78:
* به همراه رفتار خود- جرحی(خود- آسیب رسانی) * بدون رفتار خود - جرحی

صفحه 79:
‎٠‏ اسپسیفایر ‏* مرتبط با یک عارضه ی پزشکی يا ژنتیک شناخته شده ,یک اختلال عصبی - رشدی شناخته شده ,یا یک عامل محیطی شناخته ‏شده

صفحه 80:
خفیف: سمپتومها را از طریق رفتارهای مختلف به اسانی می توان مدیریت کرد. متوسط: برای مدیریت کردنه سمیتومها به تغییر و تعدیل رفتار و بعضی اقدامات شدید: فرد بطور دایم باید تحت مراقبت باشد تأ از جراحت جدی پیشگیری شود.

صفحه 81:
اختلال حرکت استریوتیییک(کليشه ای) در معلولیت ذهنی با فراوانی زیادی مشاهده میشود اما در کودکانی که رشد معمولی دارند نیز ممکن است روی دهد.

صفحه 82:
* حرکات استریوتیپیک مثل کوبیدن سر به در و دیوار, سیلی زدن به صورت می توانند به جراحات عمیق و مهمی منجر شوند. * جویدن ناخن ,مکیدن انگشت شست و انگشت کردن در بینی معمولا جزو سمپتومهای اختلال حرکت استریوتیپیک محسوب نمیشوند زیرا به ندرت باعث نقص عملکردی میشوند.

صفحه 83:
اختلال تیک معیارهای 050-5 برای اختلالات تیک اختلال تورت ۸ در طولب یماری هم یکی | چند تیک حركتىو هم يكيا جند تيكصوتىحضور داشته اند.هر جند الأراما همزماننبوده أاند.

صفحه 84:
‎٠‏ 8: لینتیک‌ها ممکنلستاز لحاظ فراولنی کمتر یا بيشتر شوند لما از زمان‌شروع اولین7 یک یشتر از 1 ساللدلمه یافته لند. ‏۰ : شروع لیاختلا لب یشاز 18 ساگیاست ‎٠‏ 0: لین‌سمپتومها را نمی‌توانبه تاثیریک ماده یا ی کعارضه ی پزشکیییگر نسبت ‏داد.

صفحه 85:
* اختلال تیک حرکتی یا صوتی دایم (مزمن) ۶ ۸: در طولب یمارهی کب ا چندتیک‌حرکتیی | صوتی‌حضور داشته لندلما هم تیک‌حرکتیو بطور همزمان‌وجود نداشته لند) ۶ 8: لین‌تیکها ممکن(ستاز لحاظ فراولنی كمتريا بيشتر شوند لما از زمان‌شروع اولین‌تیک بيشتر از 1 سالادامه یافته اند.

صفحه 86:
۰ »: شروع لین‌اختلا | یش‌از 18 یا ‎٠‏ 0ا: لین‌سمپتومها را نمی‌توان‌به تاثیر ماده مثلا كوكائيزيا يكعارضه ى يزشكى ‎E+‏ معيارهاواختلا[ة ور تهركز وجود نداشته ‎wl

صفحه 87:

صفحه 88:
اختلال تیک موقت یکی ا چند تتیک‌حرکتی‌و یا تیک‌صوتی 8 لین‌تیکها کمتر از ییک‌سالیعد از شروع تیک‌حضور داشته اند. 0: شروع لیناختلا [ییش‌از 18 ساگیاست 0: لین‌سمپتومها را نمی‌توان‌به تاثیر یک ماده مثلا کوکائین‌ی ای ک‌عارضه ی پزشکی دیگر نسبنداد.

صفحه 89:
‎٠‏ ۶: معیارهایاختلا ([ت ورتهرگز وجود نداشته ‎wl

صفحه 90:
* شیوع اختلالات تیک ‎٠‏ تیکها در کودکی رایج اما در اکثر موارد موقت هستند.نرخ شیوع تخمینی برای آختلال تورت از 3 تا 8 نفر در هر هزار کودک مدرسه ای نسبت آنها 1 تا 4:1 است.

صفحه 91:
° مداخله ی زود هنگام ۶ در مورد کودکان مبتلا به معلولیت های جسمی و مشکلات فیزیکی اصطلاح مداخله ی زود هنكام دو معنا ييدا مى كند:

صفحه 92:
‎٠‏ 1- شناسایی اختلال بلافاصله بعد از تولد و در نوزادی ‏۶ 2- شناسایی اختلال اکتسابی به محض مشاهده ‎S‏ اولینر علايم آن “در خردسالى يا در مراحل بعدی زندگی

صفحه 93:
‘ در بعضی کودکان مشکلات فیزیکی را با درمان پزشکی زودهنگام می توان تصحیح کرد.در بعضی دیگر ,مداخله ‎S‏ زودهنگام می تواند از شدت يعضى معلوليتها و بيماريهائ جسمى بكاهد يا از بوجود آمدن معلوليت ها يا مشكلات پزشکی دیگر جلوگیری کند.

صفحه 94:
* شناسايى كودكان مبتلا به معلوليتهاى جسمى و * شناسایی کودکان مبتلا به معلولیتهای جسمی و مشکلات فیزیکی در حوزه ی مسئولیتهای پزشکان اطفال,نورولوژیستها ,اورتوپدیست ها و جراحان اورتویدی است.

صفحه 95:
* فرایند شناسایی با یک ارزیابی پزشکی آغاز میشود که موارد زیر را در بر میگیرد: * بررسی سوابق پزشکی و تاریخچه ی رشدی کودک,معاینه ی فیزیکی و تست های آزمایشگاهی و ساير کارهایی که برای ارائه ی یک دیاگنوز صحیح ضرورت دارند.

صفحه 96:
* گذر به بزرگسالی ay ‏برای همه ی افراد معلول گذر از مدرسه‎ ٠ ‏محیط شغلی و زندگی مستقل حاوی چالش‎ ‏زیادی است مثل استخدام راننده برای‎ sb ... ‏اينكه انها را به محل كار ببرد و بياورد و‎

صفحه 97:
۶ طول عمر و مسائل خانوادگی ‎٠‏ وقتی کودک مبتلا به یک بیماری کشنده و لاعلاج ,یا مبتلا به یک عارضه ی پیش رونده به نقطه ای می رسد که از مرگ خود مطمئن ‎ro‏ شود, ممکن است با ترس و عذاب بسیار شدیدی مواجه شود.برای اينکه معلمان بتوانند به کودک و خانواده ی او دلگرمی و ساپورت بدهند,ابتدا باید با احساسات خودشان درباره ی مرگ و مردن کنار بيایند.

صفحه 98:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان