سایرتحقیق و پژوهش

گودبرداری ساختمان

صفحه 1:
گودبرداری

صفحه 2:
مقدمه ۶ ترای ساحت تساه جدیذ اعدا بازربه فهمم‌بزین وخساش‌بزین مرخله در اخدات لن:دازيم که اتدکن بی‌توجهی در اين زمیته می‌نواند فاجعه آفرین ناشد: گودیزدازیدن وافع یکن ان فعالیت‌های ععرانی ست كديا اهداف مختلفين هابيد تخزیب یک: ساره فرسوده: حفاظت إز 'توتداسيوتها در بزاير يخبندان: احداث کانال‌ها, مخازن زیر زمینی و احداث پارکینگ انجام می كودبردارى ربا روش‌های مختلفی انجام می‌شود. از بیل مکانیکی گرفته تا روش تاپ دان که اگر به صورت غير اصولی و سازه نگهبان انجام شود امکان خسارت بالا می‌رود. * گودبرداری در حالت کلی به دو نوع گودبرداری حفاظت شده یا مهار بندی شده و حفاظت نشده یا مهار بندی نشده تقسیم می‌شود که در نوع حفاظت نشده یا مهاربندی نشده پایداری شیب‌ها یا جداره‌های عمودی گودبرداری در خاک‌های چسبنده بدون مهار بندی توسط شرایط مکانیکی در خود خاک تامین می‌شود.

صفحه 3:
گودبرداری چیست؟ < عملیات گودبرداری یا پی کنی یک عملیات خاک برداری برای کندن محل پی ساختمان است که در همه مراحل آن, أن دسته از خاک‌هایی که چسبندگی مناسب‌تری دارند. به لحاظ اقتصادی برای گودبرداری به صرفه‌تر هستند. گودبرداری باید بر اساس نقشه و مشخصات و دستور آلعمل ناظر و در ابعاد و اندازه‌ای که در نظر گرفته شده انجام شود.

صفحه 4:
گودبرداری ساختمان چیست؟ 558 ‏که بجر آن:خاغیرد آری:و جما ره بزای برداشتن‎ wale ash wie, ‏انجام می‌شود. گودبرداری ساختمان می‌گویند و اين گودبرداری بر اساس اهداف‎ ‏مختلفی انجام می‌شود. برای مثال خاکبرداری به منظور تخریب یک ساختمان قدیمی و‎ .ساخت سازه جدید یا حفر کانال‌ها و مخازن زیر زمینی و رسیدن به خاک بکر گودبرداری ساختمان از جمله خطرناک‌ترین کارهای عملیات خاکی در مهندسی است که به همین دلیل هم دیوارهای گود باید توسط سازه نگهبان مهاربندی شوند تا افراد و ساختمان‌های اطراف از امنیت کافی برخوردار شوند

صفحه 5:

صفحه 6:
7 2 مشود ‎salad‏ است که در آن خاک از سطح و فمچنیر عمق زمین برداشته می‌شود. منظور از خاکبرداری در یک عملیات ساختمانی برداشتن خاک‌های محوطه, گودبرداری فنداسیون ساختمان‌ها و محل ‎wid aul‏ تاسیسات و برداشتن خاک از ‎elo‏ ‏قرضه با تجهیزات. وسایل و ماشین آلات تا اندازه مورد نیازی است که در نقشه‌های اجرایی و دستورالعمل‌های مربوط وجود دارد.

صفحه 7:
هدف از گودبرداری چیست؟ ۶« انجام گودبرداری می‌تواند با چند هدف دنبال شود که از اصلی‌ترین آن دستيابي به خاک سفت و بکر است و از دیگر دلایل آن عبارتند از : پایین آوردن مرکز ثقل سازه, قرارگیری فنداسیون در محل امن و دور از سیل و یخبندان به همین دلیل هم اين کار, یک فعالیت ژئوتکنیکی به حساب می‌آید.

صفحه 8:
5 a 1 AAI < با توجه به اینکه با انجام عملماگاگ ورگ ‎all SUS‏ خاك بر هم مىريزدء و با به وجود آمدن بعش ندر لن وجار صييرات محسوسئ موشوه سمزمان با اتجاد ‎ayia‏ نگهبان در گود, با چند روش بر گود نظارت می‌شود که به شرح زیر است : پایش چشمی: در پایش چشمی بررسی‌های دوره‌ای به منظور شناسایی هر گونه تغییر و تحرک و جایجاتی و نعنت زمین ودیوان ساعتمانها اتجام می‌شود که در این زوش: کازشتانن پایش دز چند دورة ‎voles wiles‏ اطزاف كودبزداري. اعم از خیابان‌های مجاوز, سناختیان‌های اطراف: حباظ املاک جوز ودیذاره‌های ‎ol‏ زا بورسی کردم و گزارش من كند گهدر آتنمبان چهنهعکین‌های دوزه‌آی بر می‌تواند کمک سیازی:

صفحه 9:
< پایش رفتار سازه با استفاده از ابزار دقیق: « در این روش ابزار دقیقی برای تغییر شکل ایجاد شده و مقادیر آن در نقاط مناسبی از سازه نگهبان و دیواره‌های گودبرداری نصب می‌شود که از جمله این ابزار به کرنش سنج ‎Strain)‏ ‎(Inclinometer) aww Sail 5 (gage‏ می‌توان اشاره کرد که به صورت پیوسته عملیات داده برداری را انجام می‌دهند. « پایش رفتار سازه با روش ژئودتیک : در این روش پایش با استفاده از عملیات خاص در نقشه برداری و لوازم دقیق مهندسی مانند دوربین‌های نقشه برداری و کالیبره کردن دستگاه‌ها میزان جابجایی و تغییرات مورد سنجش قرار می‌گیرد

صفحه 10:
* گودبرداری غیر اصولی هميشه و در طول سالها در صدر اخبار حوادث رونامه‌ها بوده و این موضوع ناشی از عدم رعایت قانون در زمینه گودبرداری اصولی است. ۶ در اجرای گودبردای افراد بسیاری مسئولیت دارند که در اين ميان كارفرما موظف است تا مشخصات املاک مجاور را از شهرداری اخذ کرده و در اختیار طراح بگذارد. * طراح پس از در اختیار داشتن مشخصات املاک مجاور باید یک ارزیابی اولیه از خطر گودبرداری انجام داده و چک لیستی از این خطرات را تکمیل کند تا به دنبال آن اثرات ایجاد گودبرداری بر ساختمان مجاور را ارزیابی کند و نقشه‌های اجرائی را در اختیار سازنده قرار دهد. يس از طراحی نوبت به سازنده می‌رسد و سازنده بر اساس نقشه‌های طراح اقدام /) به گودیرداری کرده و ضوابط موچود را باید رعایت کند. اگر گودبرداری به صورت غیر ‎ /‏ اصولی انجام شده و هر گونه خسارتی به ساختمان‌های آطراف و افراد وارد شود ‏عوامل دخیل در اين قضیه می‌توانند در مراجع حقوقی تشکیل پرونده بدهند.

صفحه 11:
< سقوط ‎LORS‏ موایرد * در خطر بودن ویینایل ‏ اموال دا جنر هکم 992 بو 7# مسموميت افراد که آغلب بات ويه الست « كمبود اكسيزن كه منجر به خفكى ميشود. ۸ < سقوط آوار و ريزش ديوار إ« برخورد به تاسيسات زيرزمينى (كازء آبء برق و...) و ايجاد خسارت

صفحه 12:
۶« برای آنکه به دنبال گودبردای غیر اصولی اتفاقاتی مانند ریزش ساختمان‌های مجاور پیش نیاید باید این موارد برای ایمنی بیشتر مد نظر قرار بگیرد: * بررسی ساختمان‌های کناری: قبل از گودبرداری ساختمان باید اين موارد مورد بررسی قرار بگیرد : دیوارهای مشترک مرزی, نوع مصالح, قدیمی پا نو بودن, وجود ترک. سقف‌ها يا تیرهای مشترک, چگونگی اتصال دیوارها, نجوه اتصال دیوارهای مرزی, نعل درگاه‌ها, وجود بازشوها, لوله دودکش‌ها, داکت‌های تاسیساتی در دیوارهای مرزی ساختمان‌های کناری. 7 < ساختن سقف‌های ایمن: قبل از تخریب و گودبرداری با استفاده از داربست‌های فلزی می‌توان ایمنی وسایل و افراد را در مقابل سقوط اجسام تامین کرد.

صفحه 13:

صفحه 14:
< پیش از گودبرداری ساختمان و قبل از تخریب سازه قدیمی باید چاه‌های فاضلاب را شناسایی کرده و آنها را با مواد مناسب پر کرد. اگر عمق چاه‌های ساختمان بیشتر از عمق گودبرداری باشد بايد تا ۵۰ سانتی متر بالاتر از کف گودبرداری درون چاه را با بتن کم مایه پر کرد که بعد از این کار روی چاه باید با موا ساختمانی دیگر تا سطح زمین پر شود.

صفحه 15:
دهد * تخلیه ساختمان‌های و فج ام د رت امکان * استفاده از تابلوهای هشدار برای جلوگیری از تردد عابران و پارک ماشین در مدت انجام گودبرداری « کشیدن حصار در اطراف محل گودبرداری « مقاوم سازی دیوارهای ساختمان‌های اطراف در صورتی که + احتمال ریزش یا نشست داشته باشند.

صفحه 16:

صفحه 17:
< پیش از گودبرداری ساختمان و قبل از تخریب سازه قدیمی باید چاه‌های فاضلاب را شناسایی کرده و آنها را با مواد مناسب پر کرد. اگر عمق چاه‌های ساختمان بیشتر از عمق گودبرداری باشد باید تا ۵۰ سانتی متر بالاتر از کف گودبرداری درون چاه را با بتن كم مايه ير كرد كه بعد از اين كار روى جاه بايد با موا ساختمانى ديكر تا سطح زمين ير شود.

صفحه 18:
> گودبرداری با بل مق 1 ‎aS cul God?‏ در آن از بیل مکانیکی استفاده می‌شود که ‎Bal‏ وسیله عمدتا برای عملیات ساختمان و خاک برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد و به سرعت کار نیز کمک می‌کند. گودبرداری با بیل مکانیکی یکی از ثرطرفدارترین روش برای گودبرداری است. در واقع ‎Je‏ ‏مکانیکی از جمله ماشین آلات سنگینی است که دارای بازوی مفصلی, باکت و كابين چرخان است و کابین آن بر روی شاسی با چرخ لاستیکی یا چرخ زنجیری قرار می‌گیرد.

صفحه 19:
ى به ابن ن ‎Cw RT Sue LP Tis ۱‏ * بیل مکانیکی با پیت لیر دا ۶ دراگلاین یا بیل یکی #نتنی ۳" لس ۶ بیل هاى جام جلو “ در كودبردارى با بيل مكانيكى با استفاده از كابل انتهايى آن حفاری و گودبرداری در فواصل دور امکان پذیر مىشود و در اين مورد نیازی به وارد شدن ماشین به داخل گود وجود ندارد.

صفحه 20:
گودبرداری به روش تاپ دان ۶ گودبرداری به روش تاپ دان یک روش جدید پایدارسازی گود است كه اين روزها رواج بیشتری پیدا کرده است. در گودبردای به روش تاپ دان که از اوایل دهه ۶۰ میلادی رایج شده است, امکان اجرای همزمان طبقات زیر زمین همراه با پیشروی به تراز زیر پی و انجام عملیات خاکبرداری آمکان پذیر است. « اصول روش ساخت از بالا به پایین به اين صورت است که ابتدا المان‌های باربر قائمی نصب می‌شود و سیستم سازه نگهبان از ‎sul gl‏ تنتطح زفین :با استفاده از نعتمع‌ها. و دیوانهای حایل, ‏پیش از انجام هرگونه خاکبرداری, ساخته می‌شود.

صفحه 21:
۶ گودبرداری به روش تاپ دان یک روش جدید پایدارسازی گود است كه اين روزها رواج بیشتری پیدا کرده است. در گودبردای به روش تاپ دان که از اوایل دهه ۶۰ میلادی رایج شده است, امکان اجرای همزمان طبقات زیر زمین همراه با پیشروی به تراز زیر پی و انجام عملیات خاکبرداری امکان پذیر است.

صفحه 22:
۶ استفاده از گودبرداری به روش ‎GE‏ دان موجب می‌شود تا با استفاده از این روش خلاقانه اجرای پروژه‌ها شتاب بیشتری گرفته و در مدت زمان اجرای آنها صرفه جویی شود. در گودبرداری به روش تاپ دان بر خلاف روش‌ها و شیوه‌های سنتی گودبرداری ساختمان ابتدا دیوارهای پیرامونی ساخته می‌شود و معمولا پی‌های شمعی و ستون‌ها از تراز زمین نصب می‌شود.

صفحه 23:
كاهياق تست قاک ‎ah.‏ مجدوده م أطرا بكس قارى افزایسش نیت واه حرکات جانبی دیوار حفاطت كود و ايك ]| وبق يا در حين گودبرداری و ساخت سازه ژیرزمینی خصوصا نز ژمین‌های سست #فيل استقاده ال سقف طبقات به جاق مهاربندی‌های موقت. < حذف یا به حداقل رساندن اجرای عملیات‌های زمانبر قالب‌بندی در دیوارهای محیطی, سقفها و سئونها بدلیل استفاده از زمین طبیعی به غنوان قالب در کلیه بخش‌های اجرایی و در نتیجه کاهش چشمگیر زمان و هزینه‌های اين بخش از عملیات. ۶« عدم نیاز به تمهیدات ایمنی گسترده مربوط به حفاری‌های عمیق از قبیل نصب نرده و گارد ریل‌های محافظ دور تا دور محدوده باکس حفاری و در نتيجه افزایش ایمنی در کارگاه؛ امکان برنامه ریزی جهت سه شیفت کاری در طول دوران ساخت و در همه فصول بدلیل انجام کلیه عملیات اجرایی. امکان کاهش زمان احداث سازه زیرزمینی بدلیل امکان همپوشانی فعالیت‌های اجرایی >i

صفحه 24:

صفحه 25:
۶ استفاده از گودبرداری به روش تاپ دان موجب می‌شود تا با استفاده از این روش خلاقانه اجرای پروژه‌ها شتاب بیشتری گرفته و در مدت زمان اجرای آنها صرفه جویی شود. در گودبرداری به روش تاپ دان بر خلاف روش‌ها و شیوه‌های سنتی گودبرداری ساختمان ابتدا دیوارهای پیرامونی ساخته می‌شود و معمولا پی‌های شمعی و ستون‌ها از تراز زمین نصب می‌شود.

صفحه 26:
هر کدام از تجهیزاتی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند با توجه به نیاز خاص هر پروژه در نظر گرفته می‌شوند به همین دلیل هم از گودبرداری با لودر در پروژه‌های کوچکتر استفاده می‌شود در حالی که برای پروژه‌های بزرگتر از بولدوزر یا جرثقیل‌های متحرک استفاده می‌شود. * لودر در واقع یکی از تجهیزات سنگینی است که در تخریب و خاکبرداری مورد استفاده قرار می‌گیرد و از یک ماشین مشابه با تراکتور و با بیل مکانیکی در بخش جلویی و یک پشتوانه در تشکیل شده است. * لودرها در اندازه‌های مختلفی وجود دارند و برخی از آنها انعطاف بیشتری دارد. از بسیاری از لودرهای افقی در پروژه‌های شهری تخریب و خاکبرداری نیز استفاده می‌شود */ لودر در واقع یک نوع تراکتور است که در انواع و اندازه‌های استاندارد وجود دارد و به دلیل آنکه ‎٠‏ انعطاف پذیری زیادی در محیط کار و کارگاه دارد یک وسیله محبوب برای کارهای ساختمانی است. ودزهایی که به منظور گودبرداری و خاکبرداری استفاده می‌شوند, با نام‌های مختلفی شناخته مي‌شوند که عبارتند از : لودر افقی, لودر چرخ زنجیری و یا سایر انواع آن, که همه آن‌ها یک هدف را دنبال می‌کنند که آن آنتقال و یا بارگذاری خاک است.

صفحه 27:
گودبرداری و سازه نگهبان > قبل از انجام هر کار ساختمانی و اقدام به گودبرداری به منظور جلوگیری از ریزش دیوارهای گود. رانش خاک و پایدار کردن گود در برابر حرکات افقی, سازه‌ای در درون خاک به نام سازه نگهبان احداث می‌شود که ساخت این سازه نیازمند دانش خاک شناسی و مهندسی طراحی است که تا این سازه بتواند در برابر انواع رانش و دیگر اتفاقات پایدار باشد.

صفحه 28:
۶ زیاد بودن عمق كتيج 5 1 5 * طولانی شدن مدق گود. ‎wil‏ نب ۶ بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی * بررسی و تحقیق در مورد مکانیک خاک

صفحه 29:

صفحه 30:
« لودر در واقع یکی از تجهیزات سنگینی است که در تخریب و خاکبرداری مورد استفاده قرار می‌گیرد و از یک ماشین مشابه با تراکتور و با سیک بیل مکانیکی در بخش جلویی و یک پشتوانه در عقب تشکیل شده است. لودرها در اندازه‌های مختلفی وجود دارند و برخی از آنها انعطاف بیشتری دارد.

صفحه 31:
* گودبرداری در واقع یکی از فعالیت‌های عمرانی است که با اهداف مختلفی مانند تخریب یک سازه فرسوده, حفاظت از فونداسیون‌ها در برابر یخبندان. احداث کانالها, مخازن زیر زمینی و احدات پارکینگ انجام می‌شود. > گودبرداری در حالت کلی به دو نوع گودبرداری حفاظت شده یا مهار بندی شده و حفاظت نشده یا مهار بندی نشده تقسیم می‌شود که در نوع حفاظت نشده با مهار بندی نشده پایدازی شیب‌ها یا جداره‌های عمودی گودبرداری در خاک‌های چسبنده بدون مهار بندی توسط شرایط مکانیکی در خود خاک تامین می‌شود. ۶ گودبرداری ساختمان از جمله خطرناک‌ترین کارهای عملیات خاکی در مهندسی است که به همین دلیل هم دیوارهای گود باید توسط سازه نگهبان مهاربندی شوند تا اقراد و ساختمان‌های اطراف از امنیت کافی برخوردار شوند. گودبرداری و سازه نگهبان بسیار پرطرفدار است. ع انجام گودبرداری می‌تواند با چند هدف دنبال شود که از اصلی‌ترین آن دستیابی به خاک سفت و پکر است و از دیگر دلایل آن عبارتند از : ‎oul‏ آوردن مرکز تقل سازم, قرارگری فنداسیون در عل امت و دور از سیل و یخبندان به همین دلیل هم این کار: یک فعالیت ژئوتکنیکی به

صفحه 32:
در پایش چشمی برای امنیت در گودبرداری بررسی‌های دوره‌ای به منظور شناسایی هر گونه تغییر و تحرک و جابجایی و نشت زمین و دیوار ساختمان‌ها انجام می‌شود که در اين روش: کارشناس پایش در چند دوره زمانی نواحی اطراف گودبرداری اعم از خیابان‌های مجاور, ساختمان‌های اطراف, حیاط آملاک مجاوز و دیواره‌های آن زا بررسی کرده و گزارش می‌کند: “« كودبردارى غير اصولی هميشه و در طول سالها در صدر اخبار حوادث رونامه‌ها بوده و اين موضوع ناشی از عدم رعایت قانون در زمینه گودبرداری اصولی است و منجر به تبدیل به گودنرداری:غیر اصولن من‌شود < قبل از گودبرداری ساختمان باید این موارد مورد بررسی قرار بگیرد : دیوارهای مشترک مرزی, نوع مصالح, قدیمی یا نو بودن, وجود ترک, سقف‌ها پا تبرهای مشترک, چگونگی اتصال دیوارها, نحوه اتصال دیوارهای مرزی, نعل درگاه‌ها, وجود بازشوها, لوله دودکش‌ها, داکت‌های تاسیسانی در دیوارهای مرزی ساختمان‌های کناری. ۶ پیش از گودبرداری ساختمان و قبل از تخریب سازه قدیمی باید چاه‌های فاضلاب را شناسایی کرده و آنها را با مواد مناسب پر کرد. اگر عمق چاه‌های ساختمان پیشتر از عمق گودبرداری باشد باید تا ۵۰ سانتی متر بالاتر از کف گودبرداری درون چاه را با بتن کم مایه پر کرد که بعد از اين کار روی چاه باید با موا ساختمانی دیگر تا سطح زمین پر شود.

صفحه 33:
* گودبرداری با بیل مکانیکی پدیده بسیار رایجی است که در آن از بیل مکانیکی استفاده می‌شود که این وسیله عمدتا برای عملیات ساختمان و خاک برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد و به سرعت کار نیز کمک می‌کند. ۶ گودبرداری به روش تاپ دان یک روش جدید پایدارسازی گود است که این روزها رواج بیشتری پیدا کرده است. در گودبردای به روش تاپ دان که از اوایل دهه ۶۰ میلادی رایج شده است. امکان اجرای همزمان طبقات زیر زمین همراه با پیشروی به تراز زیر پی و انجام عملیات خاکبرداری امکان پذیر است. ۴ هر کدام از تجهیزاتی که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند با توجه به نیاز خاص هر پروژه در نظر گرفته | می‌شوند به همین دلیل هم از گودبرداری با لودر در پروژه‌های کوچکتر استفاده می‌شود در حالی که برای پروژه‌های بزرگتر از بولدوزر یا جرثقیل‌های متحرک استفاده می‌شود.

صفحه 34:
پایان

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان