.GIS،بستری پویا برای مشترکین
اسلاید 1: .GIS،بستري پويا براي مشتركين
اسلاید 2: 2مقدمه اي بر سيستم اطلاعات جغرافيايي :وظيفه اصلي يک سيستم اطلاعات جغرافيايي نوعي عمليات روي داده هاست که به کمک آن بتوان سريع تر، دقيق تر و بهينه تر روي مسائل مربوط به اين داده ها تصميم گيري کرد. اين مراحل از جمع آوري داده، تغيير فرمت و ذخيره سازي آنها آغاز و شامل مسائل مديريت، تجزيه و تحليل و مدل سازي مي شود و ما را در جست و جو و تهيه فضاي پرسش و پاسخ روي حجم بالاي اطلاعات و نمايش داده هاي توصيفي در مدت زمان بسيار کوتاه ياري مي کند. يک سيستم جغرافيايي تمام وظايف سيستم اطلاعاتي را روي داده هاي جغرافيايي بر عهده دارد.داده ها در سيستم اطلاعات جغرافيايي به دو دسته تقسيم مي شوند :الف) داده هاي مکاني که نشان دهنده موقعيت و شکل عوارض هستند. ب) داده هاي توصيفي که بيانگر ويژگي ها و خصوصيات عوارض هستند.
اسلاید 3: اجزاي سيستم :سيستم اطلاعات جغرافيايي از سه جزء اصلي تشکيل شده است که عبارت اند از :الف) نيروي متخصص :نيروي متخصص، در طراحي، پياده سازي، بهنگام سازي و تجزيه و تحليل داده ها مورد استفاده قرار مي گيرد.ب) کامپيوتر :کامپيوتر شامل سخت افزار و نرم افزار مناسب است که براي ذخيره سازي، بهنگام سازي و تجزيه و تحليل داده ها مورد استفاده قرار مي گيرد.ج) داده :منظور از داده، داده هاي مکاني و داده هاي توصيفي است.
اسلاید 4: موانع و معضلات :محدوديت هاي سازماني، شامل نياز به توسعه منابع انساني، توسعه تجهيزات و نياز به آموزش و ايجاد تخصص هاي جديد.عدم شناخت کافي از اين سيستمعدم وجود نقشه مبنا (نقشه مادر) و مشکلات جمع آوري اطلاعات و عدم وجود استاندارد تهيه نقشه و اطلاعاتعدم دسترسي به سخت افزار و نرم افزار مناسب در سازمانعدم سازگاري با سيستم هاي موجود قديميهماهنگي در توليد و بهره برداري و همچنين نيازسنجي در داخل مجموعه و بسياري از سازمان ها وجود نداردمحدوديت هاي مالي، مديريتي، فرهنگي و سازماني بسيار شايع استسريعاً دچار تغيير و تحول مي شود و هر روز سيستم ها و نرم افزارهاي جديدي وارد بازار مي شوندکمبود کارشناس متخصص (بها ندادن به امر آموزش و عدم سرمايه گذاري کافي)
اسلاید 5: انتظارات و تصورات رايج از GIS در سازمان ها :سازمان ها GIS را سيستمي ارزان مي دانند در حالي که اينگونه نيست.باعث حذف نيروي انساني نمي شود، بلکه نيروهاي موجود بايد آموزش ديده و کارآمد شوند. سازمان ها تصور مي کنند سيستم مذکور نياز به آموزش و تخصص چنداني ندارد در حالي که سرمايه گذاري در اين خصوص براي ايجاد کارشناس کارآمد و متخصص ضروري است.با داشتن اطلاعات مکاني اندک و آن هم غير استاندارد و با دقت نامناسب، نمي توان انتظار ايجاد GIS کارآمدي را داشت.
اسلاید 6: تاريخچهشركت آب و فاضلاب استان يزد راهاندازي اين سيستم در سطح صنعت آب و فاضلاب كشور از سال 1379 كاربري GIS را در دستور برنامههاي خود قرار داده است. هدف به جهت اهميت اين سيستم ( GIS) در دستيابي به اطلاعات مكاني و توصيفي همزمان و در نتيجه تصميمگيريهاي مديريتي و افزايش سرعت خدمات به مشتركين، براي پيادهسازي اين فناوري اقدام نموده است.
اسلاید 7: فعاليتهاي انجام شده1- تهيه نقشه رقومي حدود املاك شهر يزد . الف- اخذ نقشه هاي كاغذي در قالب توافقنامه با شهرداري كه حدود املاك پس از مميزي بر روي آنها ترسيم شده بود.ب- انعقاد قرارداد با پيمانكار در خصوص رقومي نمودن نقشه هاي فوق با دستگاه ديجيتايزر.ج- با توجه به اينكه شهرداري نسبت به مميزي حومه شهر اقدامي انجام نداده بود و با توجه به نياز شركت به نقشه كامل شهر، در اين راستا نقشه برداري حومه شهر با مشاركت بخش خصوصي انجام و نهايتا نقشه كامل شهر تهيه شد.
اسلاید 8:
اسلاید 9: 2- تهيه نقشه مشتركين .الف- چاپ نقشه ها در مقياس 1:1000 و تفكيك نقشه ها از روي شبكه خيابانها.ب- جذب 40 نفر از داشجويان رشته عمران دانشگاه يزد .ج- ساماندهي و آموزشهاي لازم به دانشجويان و اطلاع رساني به مردم و شروع عمليات زميني.د- ورود اطلاعات حاصل از مميزي دانشجويان به نقشه هاي رقومي توسط پرسنل شركت.ح- آموزش نقشه خواني به ماموران قرائت و كنترل و رفع خطا از نقشه هاي تهيه شده طي سه دوره قرائت توسط ماموران قرائت و انجام اصلاحات لازم بر روي نقشه هاي رقومي. د- نهايتا تهيه نقشه حدود املاك با مشخصه درج شماره اشتراك داخل املاك در محيط اتوكد با دقت 98 درصد.
اسلاید 10: نمونه اي از نقشه هاي مشتركين تهيه شده توسط دانشجويان و ماموران قرائت
اسلاید 11: 3- تهيه نقشه شبكه آب با استفاده از نقشه مشتركين .الف- انتقال اطلاعات شبكه آب از نقشه هاي پارچه اي قديمي كه تقريبا 30 درصد شهر را پوشش ميدادند به نقشه هاي رقومي مشتركين توسط پرسنل شركت . ب- جذب 4 نفر نيروي اپراتور و آموزش آنها در خصوص چگونگي استخراج اطلاعات از پرونده هاي مشتركين . ج- تعيين قطر و جنس لوله ها با استفاده از محتويات پرونده مشتركين و انتقال به نقشه هاي كاغذي . د- ترسيم شبكه آب حاصل از محتويات پرونده مشتركين و اطلاعات پرسنل قديمي شركت بر روي نقشه هاي رقومي مشتركين. ح- نهايتا تهيه نقشه اي شامل حدود املاك و شماره اشتراكها و شبكه آب به تفكيك قطر و جنس در محيط اتوكد به تفكيك لايه.
اسلاید 12: نمونه اي از نقشه : شامل حدود املاك ، شماره اشتراكها و شبكه آب به تفكيك قطر و جنس
اسلاید 13: 4- طراحي كدگذاري شهر يزد . الف- با توجه به آماده بودن نقشه مشتركين و با توجه به دو ناحيه بودن مشتركين شهر يزد ، حدود و مرز دو ناحيه در ابتداي امر مشخص گرديد. ب- طراحي حدود بلوكها با توجه به دستورالعمل مدير عامل مبني بر اينكه هر بلوك بايد نهايتا در برگيرنده 48 عدد سيكل باشد .
اسلاید 14: نقشه بلوكهاي شهر يزد
اسلاید 15: نقشه نشان دهنده حدود سيكلهاي بلوك شماره 13
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.