(Math (for show
اسلاید 1: بسم الله الرحمن الرحیمریاضی مادر همه ی علم ها
اسلاید 2: فهرست مطالبمقدمهتنظیم دماییدید رنگیقانون نفوذ فیککمپلیانس ریویمتوسط دوز کشندهمعادله هندرسون–هاسلبالخمعادله یانگ–لاپلاسنوار مغزینیمهعمر (داروشناسی)
اسلاید 3: مقدمهکاربرد ریاضی در زیست شناسی تاریخچه ای طولانی دارد اما اخیراً به دلیل کاربرد زیاد ریاضی در زیست رشته ای جدید به نام ریاضیات زیستی یا بیومثمتیک به وجود آمده است.در سال ۱۹۲۳ میلادی پروفسور ویلیام فلدمن این زمینه تحقیقاتی را معرفی کرد که اکنون در ایران نیز شرایط تحقیق در این زمینه در دانشگاه تهران فراهم گردیده است. ریاضیات زیستی یک زمینه تحقیقاتی بین رشته ای می باشد که با ادغام رشته های علوم کامپیو تر٬ ریاضیات وزیست شناسی بوجود آمده است وبر مدل سازی طبیعی فرایند های زیستی با استفاده از ابزارها و روش های ریاضی دلالت می کند.علم ریاضیات زیستی به منظور حل مشکلات محاسباتی و آنالیزی موجود در تحقیقات زیست شناسان به وجود آمده است. از این رو مسائلی که در این زمینه تحقیقاتی مطرح میشوند از مشکلات موجود در تحقیقات زیست شناسی برخاسته اند. از آنجا که زیست شناسان سعی در بهبود شرایط زندگی انسان را دارند کمک به حل مشکل آنان کمک بهبود شرایط زندگی خودمان است.
اسلاید 4: تنظیم دماییتنظیم دمایی یا ترمورگولاسیون توانایی یک ارگانیسم در نگاه داشتن دمای بدن خود درون محدودههای مشخص است حتا هنگامی که دمای محیط بیرون تفاوت بسیار با دمای بدن داشته باشد. این فرایند بخشی از همایستایی است: حالتی تعادلی و پویا میان محیط درونی بدن جانور و محیط زیست بیرونی. اگر بدن نتواند دمای خود را در حد طبیعی نگاه دارد و تا حد زیادی از حالت طبیعی بیرون برود، وضعیتی که از آن با نام گرمازدگی یاد میشود پدید میآید. در انسانها، چنین پدیدهای هنگامی روی میدهد که بدن به گونه مداوم در معرض دماهایی نزدیک به ۵۵ درجه سانتیگراد باشد. تداوم این وضعیت به مدت طولانی (بیشتر از چند ساعت) و تا ۷۵ درجه سانتیگراد باعث مرگ حتمی انسان میشود. عکس این وضعیت هنگامی است که دمای بدن پایینتر از حد مجازی بیاید و به آن سرمازدگی گفته میشود.
اسلاید 5: دید رنگیدید رنگی (انگلیسی: (Color vision) ) توانایی یک ارگانیسم یا ماشین برای تشخیص اشیا بر اساس طول موج (یا بسامد) از نور بازتابیده، منتشر شده یا انتقال یافته است. رنگها میتوانند به روشهای مختلفی سنجیده یا اندازهگیری شوند. چراکه درک یک شخص از رنگها، فرایندی ذهنی است که طی آن، مغز، در پاسخ به محرکهای نوری که به انواع مختلفی از یاختههای مخروطی در چشم میرسد، واکنش نشان میدهد. در حقیقت، افراد مختلف، تصویر یکسانی از اشیای روشن یا منبع نور را، به روشهای مختلف میبینند. فیلتر های مختلف دوربین های عکاسی پرتو های خورشید آتش بازی
اسلاید 6: قانون نفوذ فیک قانون نفوذ فیک(به انگلیسی: ((Ficks laws of diffusion) نفوذ را از لحاظ آماری در محیطهای پیوسته بررسی کرده و ضریب نفوذ((D را تعریف میکند. قانون نخست فیکقانون اول فیک جریان نفوذ را تحت شرایط ثابت به غلظت مرتبط میسازد. فرض بر این است که جریان از یک ناحیه با غلظت بیشتر همراه با یک شیب غلظت متناسب (مشتقات فضایی) به یک ناحیه با غلظت کمتر حرکت میکند یا به عبارت سادهتر یک حلال در میان شیب غلظت از یک ناحیه با غلظت زیاد به طرف یک ناحیه با غلظت کم حرکت میکند. در یک بعد (فضایی) قانون به صورت رو برو میباشد: جایی که: J شار نفوذ است، که مقدار گدر ماده از واحد سطح در واحد زمان است بنابراین به صورتmol/m-2s-1 بیان میشود.J مقدار موادی که از یک ناحیه در یک فاصله زمانی عبور میکند را اندازهگیری مینماید. D ضریب نفوذ یا نفوذ میباشد. ابعاد آن ناحیه در واحد زمان میباشد؛ بنابراین یکای آن میتواند به صورت m2/s بیان گردد. ψ (برای ترکیبهای ایدهآل) غلظت است، ابعاد آن مقدار حجم در واحد سطح میباشد که به صورت mol/m3 بیان میشود. X موقعیت است که ابعاد آن طول میباشد که در آن یکا m میباشد
نقد و بررسی ها
هیچ نظری برای این پاورپوینت نوشته نشده است.