صفحه 1:
صفحه 2:
» مقدمه *
آب یکی از ابتدایی ترین واساسی ترین نیازموجودات زنده روی
زمین است ویدون آن ادامه زندگی غیر ممکن است در طول تاريخ
مقدار وکیفیت آبی که در oe انسانها See عامل حياتى در
تعیین آسایش آنها بوده است وکمبود اشی از
Gua دلخ رايط اك و راي مرج Uk jae patel و
است. olla Ry وه ES iid) Bilin fg رما
فقدان آب اشامیدنی سالم و است که باعث بروز بیماریها
وخسارت های جبران تنیز دیده است ودر مناطق پیشرفته جهان
بیماریهای وبا وقیفوتید کنترل شدهءاما بیماریهای که از طریق آب
منتقل میشود جان میلیون ها انسان راگرفته است
صفحه 3:
اصولا آب طی یک چرخه ای در جهان جریان
داردومقدارآن درجهان ثابت است که حدود
رصدآن در اقیانوس ها و/صرصد درمناطق
قطبی و 9/. درصد دردریاچه ها و ریودخانه ها وزیرزمین
وجود دارد با افزايش جمعیت کره زمین وثبات
مقدارشیرین آب ازاهمیت بیشتری برخوردار خواهد شد
ومی توان پیش بینی کرد که جنگ هاى آينده بين ملل
مختلف بر سر آب باشد.
صفحه 4:
صفحه 5:
+ ویژگی آبهای زیر زمینی:
0 مواد معلق بسیار پابین
eal lee ذرات تن
0 مواد آلی بسیار پایین
<- دارای آهن ومنگنز محلول
9 دارای دی اکسید کربن زیاد
-O عاری از غوامل میکروارگانینم
م املاح زياد
©- دارائ سختئ از«جمله سختى موقت
صفحه 6:
* ویژگی آب های سطحی :
زلال نیستند
2- ب- هاش آنها بين 60-2 می باشد
2 دارای مواد آلی ازنجمله روغن »نفت »دترجنت ها....
<6-داراى dal se میکروبی
صفحه 7:
حریم های آب آشامیدنی
صفحه 8:
آب بهداشتی وسالم :
آبی را بهداشتی وسالم می گویند که بربای مصرف کننده آگر به
مدت طولانی استفاده کند خطری نداشته باشد ونیزدارای
طعم مطبوع باشد وفاقد عوامل زنده بیماریزا ومواد شیمیایی
زیان آور وقابل پسند مصرف کننده باشد.
تعریف آلودگی آب آشامیدنی :
آلودگی آب آشامیدنی عبارتست از تغبیرخواص
فیزیکی, شیمیایی وبیولوژیکی آب به گونه ای که آن رابرای
مصرف انسان زیان آور سازد.
صفحه 9:
ویژگی های آب آشامیدنی سالم
**ظاهری(فیزیکی)
شفاف - زلال - بی رنگ - بی بو- بدون مزه - گوارا
tant
املاح و عتاصر موجود درآن در مصرف کننده تولید بیماری
نکند حتی در دراز مدت
**میکروبیولوژیک
فاقد هرگونه عامل زنده بیولوژیک و بیماریزا باشد.
صفحه 10:
۰ بررسی احتمال آلودگی آب آشامیدنی -
0 باز دید وکنترل متابع وتاسیسات آب
-O نمونه برداری وبررسی آزمایشگاهی شاخص ها
0 تفسیر نتایج آزمایشات
ء راههای انتقال بیماری توسط آب:
0- انتقال بیماری از طریق آشامیدن آب آلوده مانند وباءحصبه
انتقال بیماری در اثر شستشوالبسهلوازم وشناکردن
0.- بیماریهای توسط میزبان واسط در آب از طریق حلزون
<-بیماریهای منتقله توسط حشرات تاقل آبزی مانند مالاریاتوسط
پشه انوفل
بخ تهاریهای مت فرط هی خرن اوه ید رات با اک
صفحه 11:
۰ گندزدایی آب آشامیدنی وکنترل آن
گندزدایی آب ها بربای از. بین بردن میکرو ارگانیسمهای
بیماریزای انجام می كيرد .
تمام آبهای آشامیدنی باید گندزدایی شوند.بخصوص آبهای
منطحی به دلیل آلودگی بیشتر به عوامل بیماریزا. .
متداولترین روش گندزدایی آب استفاده از گاز کلروترکیبات آن
است ولی روشهای دیگری نیز وجود دارد مانند ازن زنی
آب »پرتوهای فرابنفش گندزدایی با استفاده از حزارت
وجوشاندن
صفحه 12:
* گندزدایی آب آشامیدنی از طریق کلر
کلرینه کردن آب عملی ترین روش وقابل دسترسی ترین روش
کندزدایی است و استفاده از آن در اکثر شرایط زمانی
ومکانی مناسب است. روش بی خطر وموثربرای نابودی
آرگانیسمها ی بیماریزا می باشد.
* فواید کلرزنی:
oh» گندزدایی تانگ های ذخیره آب ولوله های آب.برای
اکسیداسیون آهن»منگنز و هیدروژن سولفوروکنترل بوها
ومزه هاونابودی جلبک هاوتوده های شناور موجودات زنده
مفيد وموثر است.
صفحه 13:
ترکیبات کلر
= کر کار 00
۰ پرکلرین (هیپوکلریت کلسیم) ۰ 76۳0
۰ آب ژاول (هیپوکلریت سدیم). . 0 تا 9609 مایع سفید کننده
۰ آب لاباراك (هیپوکلریت پتاسیم) WAS 1
۰ آهك کلردار (کلرودوشو) ۰ ۰ 9060
صفحه 14:
پرکلرین :
یکی ازمشنقات کار می باشد با درجه خلوص (060-
200 درصد در بازار. عرضه می شود.این پودر سفید رنگ
جهت ضدعفونی آب»سبزیجات وظروف کاربرد دارد.
اثرات گاز کلر:
گاز کلر ماده ای بسیار خطرناک وسمی که به سیستم تنفسی
صدمه می زندوبافت ریه را ازبین می بردودر صوزت
افزایش غلظت منجرء به خفگی و مرگ می گردد.
* تنفس گاز کل حتی در غلظتهای کم موجب سرفه و آبریزش
بینی شده وتنفس را بامشکل مواجه می سازد.
صفحه 15:
۰ هنگام استفاده از پرکلرین به نکات زیر توجه کنید:
CRAIGS eo Gay Ua ane oa gs Sha lain در موق برداشت 0
پارچه تمیزببندیم
د ين Mandl کردن کرت طروفت بو نید داکتا دش که هیا کنر در Gh
مه قبل استفاده اسک GI lady این آزمان »آفرش از دست می رود؛
از دسترس آطفال خارج کنیم..
“6 پرکلرین خاصیت رنگ بری دارد از تماس با لبانی رنگی خوددازی کنیم,
© انبار نگهداری ظروف محتوی پودر باید مجهز به تهویه مناسب دارای کف
از جنسی مقاوم به رطوبت باشد.
0 ظروف بایداروی صفحاتی چوبی به فاصله 0))سانتیمتری از کف قرار
يرند.
۵" ظروف بدوراز نور»حرارت»رطوبتمواد گندزادیی مثل کرئولین وسموم
فسفره کشاورزی ومواد قابل اشتعال مثل بنزین»گازوئیل پاکننده ها «صابون
+تینروروغن نگهداری شود.
صفحه 16:
* روش سنجش میزان کلر آب آشامیدنی:
شیر آب را بازکرده کا آب باقی مانده در لوله خارج شند.(0قیقه)
0 محفظه کلر سنج را با آب مورد آزمایش خوب شستشومی دهیم
جپنج قطره معرف شماره یک را درون سلول آزمايش بريزيد.
۱ jas a phd OP
jaa kia © تابر كنيد
6 زان کار ززع ان کید
صفحه 17:
* روش سنجش میزان پ- هاش آب آشامیدنی:
»- سلول آزمایش را چند ین مرتبه با نمونه آب مورد نظر شستشو
دهید.
م سلول را تا خط نشانه از نمونه آب پر کنید.
© پنج قطره معرف ب- هاش به آن اضافه کنید.
“6# از مقایسه رنگ محلول با طیف رنك مقدار بد هاش را بخوانید.
صفحه 18: