صفحه 1:
آلودگی بیولوژیکی آب علیرغم اینکه آلود کی میکروبی آب ممکن است اتفاقی ‎adh‏ ولی اکثرا آلود کی ها به دلیل دفع فاضلابهای خانگی»,صنعتی و کشاورزی میباشد. بطور كلى بين دسترسی به آب. میزان مصرف سرانه و وضعیت بهداشتی جامعه ار تباط مستقیم وجود دارد. بنابراین با ارتقاء سطح بهداشت جامعه , شیوع بیماریهای عفونی و میزان مرک و مير كاهش مى يابد.

صفحه 2:
بیماری های مرتبط با آب Water Related Disease ‏منظور از بیماریهای مرتبط با آب بیماریهایی است که به‎ نحوی در ارتباط با آب با آلودگیهای موجود در آن می باشد.

صفحه 3:
۱ - بیماری های منتقله از آب ‎Water Borne Disease‏ بیماری های منتقله از آب در واقع هنگامی رخ می دهند که عامل بیماریزا همراه آب به وسیله انسان آشامیده می شود. مهمترین بیمار یهای منتقله از آب عبار تند از : وباء حصبه» هپاتیت. عفونی(0)), اسهال باسيلى و آميبى

صفحه 4:
SS بیماری های این گروه دارای سیر انتقال مدفوعی- دهانی ( 0۳1 ددح" ) مى باشند. اين بيمارى ها از طريق خوردن آب يا غذاى آلوده » تماس با شخص با حیوان آلوده و تماس با آثروسل های حاوی میکروا رگانیسم انتقال می یابند.نظیر شیکلوزیس, وبا و جهت كنترل اين بيمارى هاء روش هاى مختلف انتقال باید مورد توجه باشد. - تأمين آب آشامیدنی سالم - اصلاح عادات مرذم - بهسازی محیط

صفحه 5:
در صورت بروز ‎cory!‏ بیماری های منتقله از آب » شیوع پیماری در همه سنین و همه طبقات اجتماع مشاهده می شود.

صفحه 6:
- بيماريهاى ناشى از عدم ستاك شتشوی کافی ‎Water- Washed Disease‏ منظور بیماریهایی است که مصرف مقدار مناسبی از آب جهت مصارف بهداشتی و شتشو موجب کاهش شیوع آنها می گردد نظبر وباه اسهال های باسیلی و تراخم در اين جيمارى ها کمیت آب مصرفی نسبت به کیفیت آن دارای اهمیت بیشتری است. این دسته از بیمار یها شامل بیماریهای دارای سیر انتقال مدفوعی-دهانی و با جیماریهائی است که به واسطه عدم دسترسی به آب کافی برای شستشو از یکت فرد به فرد دیگر منتقل می شوند.

صفحه 7:
بیماری های ناشی از عدم شستشوی کافی به سه دسته کلی تقسیم می شوند: - عفونت های دستگاه گوارش: بیماری های اسهالی, وبا حصبه - عفونت های پوست و چشم: تراخم» عفونت های قارچی پوست - بیماری هایی که توسط شپش يا مایت منتقل می شوند: تیفوس» تب راجعه

صفحه 8:
۳ - بیماری هایی که آب در سیکل اننقال آنها نقش دارد. Ouer- Owed Osea ‏اين بيماريها معمولاً به وسیله ار گانیسم های بیماریزاتی‎ ‏که قسمتی از سیکل زند گی خود را در بدن موجودات‎ آبزی می گذرانند منتقل می شود. نظبر شیستوزومیازیس (حلزون) و درا کونتیازیس( سیکلوپس)

صفحه 9:
۶- بیماریهای منتقله بوسیله حشرات اقل مرتبط با آب ‎Insect- Vector Disease‏ شوند.در لیر‌ا.لتعشراتهمکولسیسا 39 ‎[Jobo‏ 9 برووشش مي بابند(نظير مللؤياء تسزردء لنكوسر كيازيسل و بسا در نزشیکیبنلبع آبلز میزبلنهاعانسانی‌خونخواییمی کنند( نسظیر تسریبانوزومیازیس با بسیمایی‌خولب

صفحه 10:
چا ‎SS‏ " بیماریهای مرتبط با آب و روشهای پیشکیری روش پیشگیری مکانیسم انتقال بهبود کیفیت آبهای آشامیدنی ۱)بیمار یهای منتقله از "عدم استفاده از دیگر منابع آب غیر بهداشتی ‎ot‏ حتى به طور موقت )- ‎Water‏ (borne افزايش کمی مقادبر آب مصرفی ۲)بیمار یهای ناشی از بهبود شرایط دسترسی و قابل اعتماد و بهداشتی | عدم شستشوى كافى بودن آبهای مورد مصرف در منازل ‎Water-)‏ تقاء سطح بهداشت جامعه ‎(washed‏

صفحه 11:
کاهش تماس با آبهای آلوده . ۳ بیماریهایی که "کنترل جمعیت حلزونهای آبزی آب در سیکل انتقال کاهش آلود کی منابع آب سطحی با مدفوع | آنها نقش دارد ‎Water-)‏ ‎(based‏ -بهبود شرایط آبهای سطحی . ) بیمار بهای منتقله "حذف جایگاههای پرورش و تکثیر حشرات | به وسیله حشرات کاهش ارتباط افراد با حایگاههای پرورش و |ناقل مرتبط با آب تکثیر حشرات . ‎water-)‏ ‏-استفاده از پشه بندهای حفاظتی ‎related‏ ‎insect‏ (vector

صفحه 12:
SS ۳ ۹ ‏و‎ برخی از موجودات مزاحم در آب آشامیدنی ممکن است مشاهده شوند. که از نظر بهداشت عمومی و بیماریزایی حائز اهمیت نبوده . اما به دلیل ایجاد کدورت. طعم و بو در آب نامطلوب می باشند. این ار کانسم ها از لحاظ زیبابی شناختی اعتراض آمیز بوده و نان دهنده تصفیه ناقص آب و وضعیت نادرست نگهداری از سیستم انتقال و توزیع آب است.

صفحه 13:
نوت هی لوا رها و ار جاک هی موود در ‎wt‏ رودخانه. که باعث اختلال در فرابند فیلتر اسیون؛ ایجاد رنگک.طعم و بو و کدهرت می گردد. - باکتری های آهن( بژیاتو" کرنوتریکس, لپتوتریکس)» در آبهای حاوی آهن منجر به ایجاد رسوبات قرمز رتك بر روی دیواره مخازن و لوله ها می شوند. - سخت پوستان و نماتودها ممکن است خود بیماریزا نباشند. ولی عوامل بیماریزا را در بدن خود جمع کرده؛ از ثر کلر جلو گیری کرده و یا ممکن است میزبان واسط بیماریهایی نظیر درا کونتیاز یس باشند.

صفحه 14:
تفاوت عوامل میکروبی بیماریزا با آلاینده های شیمیایی آب - عوامل میکروبی بیماریزا بصورت مجزا و نامحلول می باشند. - عوامل ميكروبى بيماريزا بعضى مواقع به مواد جامد موجود در آب می جسيندك. - در عوامل میکروبی. در صورت بروز بیماری عامل بیماریزا در بدن میزبان تکثیر میی کند. < احتمال بروز بیماری در عوامل میکروبی به قدرت تهاجم و بیماریزایی آن میکروا رگانیسم و قدرت ایمنی فرد بستگی دارد. < برخلاف بسیاری از عوامل شیمیایی» واکنش دوز عوامل میکروبی بيماريزاء تجمعی نیست.

صفحه 15:
SS TABLE 1-9 Substance Dose to Cause Ines ‘Approximate Number of Organisms (Dose) Microorganism Required to Cause Disease Campylobacter jejuni® 10? of less: Coxiella burnet® 10" Cryptosporidiunt 10'~10 oocysts Dracunculus, Ascaris, Schistosoma 1 cyst, egg, or larva Entamoeba histolytica 10-20 eysts, one in a susceptible host Escherichia colt® 10" Giardia lamblia t 5-10? cysts Satmonelia typhi ۱0-0۴ Salmonelia typhimuariumt ۱0-۲ ۱0-0۶ و Staphylococcus aureus 10%-10" viable enterctoxin-producing cells per gram of foce or milliliter of milk Vibrio cholerae’ ۱0-۳ Virus, pathogenic 1 plaque-forming unit (PFU) or more

صفحه 16:
استفاده از ار گانیسم های شاخص جهت ارزبابی کیفیت میکروبی آب علیرغم اینکه در حال حاضر تشخیص بسیاری از ا رگانیسم های بیماریزا در داخل آب مقدور است اما شناسایی و شمارش این ار گانسم ها کاری بیچیده و وقت كير است . بنابراين به علت مشکلات تکنیکی و كم بودن تعداد ار گانیسم هاى ياتوزن نسبت به ساير ميكر وار كانيسم های آب . از ار کانیسم های شاخص برای بررسی عملکرد فرایندهای تصفیه آب و بطور غیر مستقیم تشخیص سالم بودن آب آشامیدنی استفاده مى شود.

صفحه 17:
بنابراین حضور ار گانیسم های شاخص درآب نشانگر آلودگی آب به فاضلاب و حضور ا رگانیسم های بیماریزا در آب است و عدم حضور ار گانسم شاخص به این معنی است که آب عاری از ار گانسم بیمار یزا میباشد.

صفحه 18:
ااآاآاآ۲۲۲۲ ۲ انواع و تعداد میکروا رگانیزمهای متداول در فاضلاب تصفیه نشده خانگی ترا کم ا رگانیسم (تعداد در میلی لیتر ) ۱۰-۰ | کلیفرم ۱۰۰-۰ |كليفرم مدفوعى ۳( استريتوكوكهاى مدفوعى لب (۱ ک و کها روده‌ای موجود شيكلا 1 سالمونلا كا پسودوموناس آثروژینوزا

صفحه 19:
ر ۳ ١ gel ۱۰۲ ۱-۰ ۱۰۱۱۰ ۱۰۱-۰ fot ated کلوستریدیم پرفرنژنس میکهبا کتریوم توبر کولوزیس کیستهای تک ياخته کیستهای ژباردیا کیستهای ( کر یپتوسپرودیوم) تخمكعهاى هلمية- ویروس روده‌ای (آنتریکت)

صفحه 20:
خصوصیات ار گانسم های شاخص شامل موارد زیر است: |- باید جزئی از فلور میکروبی روده یک انسان سالم باشند. ۲-برای پرسنل آزمایشگاه مخاطرات بهداشتی نداشته ‎oor ee‏ ۳ جداسازی. تشخیص و شمارش آنها آسان باشد. ۶-بایستی در زمان حضور ا رگانیسمهای بیماریزای مدفوعی و با در زمانیکه حضور عوامل بیماریزای مدفوعی قابل انتظار است در آب حضور داشته باشند.

صفحه 21:
0- نسبت به شرایط محیط طبیعی مقاوم بوده و در برابر فرآیندهای تصفية آب و فاضلاب دارای مقاومت معادل ‎wh 9‏ بیشتر از عوامل بیماریزا باشند. نسبت به عوامل باتوزن مورد نظر به تعداد ييشترى حضور داشته با ۷- در زائدات مدفوعی انسان و حیوانات خونگرم به تعداد زیاد حضور داشته باشند. ۸ در محیط بیرون از روده قادر به رشد نباشد و سرعت مرک آنها از ار گانسم های بیماریزا کمتر باشد.

صفحه 22:
| — TABLE 1-8 Survival of Certain Pathogens in Water ‘Survival Time" In Surface Water In Groundwater = 7-8 days 18+ months at °C 2-6 months, moist: _ 10-45 days* 1 month 63-91+ days 1-2 months, up to 4° 3-9 dayst 1-6 months! 30 days-1+ years” = 15-50 days? = 60-70 days? 1 day-2 months 8-23 days? — 140-275 days* 1-24 monthst 10-35 days? 5-16 dayst 34 days at 4" 21+ days frozent 21 days in seawater* = 16-140 days 38 days in extended acration sludges at 5۳ pH 6-8: 17 days in oxidation ditch sludges at 5°C, pH 6-8 1+ years at 4°C in mineral water, 300+ days. ‘at room temperature 1+ years at 4°C in mineral water, not detected at room temperature Organism ‘Coliform bacteria Cryptosporidium spp. oocyst Escherichia colt Entamoeba histolytica Enteroviruses: Giardia lamblia cyst Leptospira ichterohemorrhagiae Pasteurella aularensis Rotaviruses and reoviruses Salmonella faecalis ‘Salmonella paratyphi Salmonella phi Satmonetia yphimuriam Shigelia Vibrio cholerae Vinises (polio, hepatitis, entero) Enteroviruses* Hepatitis A Poliovirus

صفحه 23:
مهمترین ار گانیسم های شاخص آلود گی مدفوعی آب عبار تند از: - باکتری های گروه کلیفرم - کلیفرم های مقاوم به حرارت - اشرشيا كلى - استريتوكوك فكاليس - اسيور كلستريديوم هاى احياء كننده سولفيت

صفحه 24:
‎F t 1‏ آلودكى با منشأ انسانى ‏آلودكى ناشى از فضولات حيوانى ‎AY,‏ حك

صفحه 25:
ار گانیسم های شاخص مورد استفاده برای مصارف مختلف آب ار گانیسم شاخص کل با کتری های کلیفرم کلیفرم های مدفوعی اشرشیا کلی» آنترو ک و کسی | آب شیرین برای مصارف کل با کتری های کلیفرم. کلیفرم های مدفوعی. | آب شور برای مصارف تفریحی آنتر وک وکسی کل باکتری های کلیفرم» کلیفرم های مدفوعی ‏ | مناطق پرورش صدف کل با کتری های کلیفرم کل با کتری های کلیفرم» کلیفرم های مدفوعی گندزدایی فاضلاب تصفیه شده نوع مصرف آب آب آشامیدنی تفریحی آبیاری و کشاورزی

صفحه 26:
هرچند با توجه به معیارهای لازم برای انتخاب میکروارگلنیسم شاخص گروه کلی فرم بیشترین تطابق را با معیارهای مورد نظر دارا هستند وبه عنوان يت معبار قابل اطمینان برای تعبین کیفیت باکتر یولوژیک آب آشامیدنی استفاده مى شوند اما این گروه از باکتریها نیز در تعیین کیفیت آب با محدودیت هایی مواجه هستند که شامل موارد زیر است:

صفحه 27:
با ‎SS‏ ‎-١‏ اين ميكروار كانيسم ها در محيط هاى آبى مى توانند رشد مجدد داشته باشند. ۲- قابلیت رشد مجدد در شبکه های توزیع آب آشامیدنی ۳- تهدبدات و مخاطرات بهداشتی آب را مشخص نمی کنند. 4- فقدان همبستگی میان کلی فرم ها و تعداد عوامل پاتوژن ۵- ار تباطی با تعداد عوامل ویروسی و پروتوز آئی ندارند. ۲-ارائه نتایج مثبت و منفی نادرست و غیر واقعی

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان