کشاورزی و دامپروریصنایع غذاییپزشکی و سلامتتغذیه

آلودگی های محیطی در مواد غذایی

صفحه 1:
8 ۳۳ دگی های مجیطی در مواد غذائی

صفحه 2:
مقدمه ۱ نامطلوب به مواد خوردنى است. ا ا ال ا م ا ا منجر می گردد. ۷ p | eee ree es PRES oe Se Ce Ronen een re arem ke perry ‏مصرف. آثار نامطلوبی بر سلامت انسان می گذارد.‎

صفحه 3:
چگونگی آلودگی مواد غذایی در طبیعت * نظر به اين كه منشاء مواد اوليه غذا با خاك و آ-بددر ‎Peg)‏ ا 0 ‎Pee‏ ‏عامل محیطی به مواد غذایی راه می‌يابند و باقی می‌مانند مگر این که در مراحل تهیه غذاء این باکتری‌ها حذف | كردند. علاوه بر اين به طور خاص بعضى از ياتونهاى ‎emt teen] pope ee]‏ ل ا 0 ‎NSO ee Se] Ben POE RUTH EERE Rercy‏

صفحه 4:
چگونگی آلودگی مواد غذایی در طبیعت ا ا ا ‎Or Cine Se Re) o<e‏ 2 از باکتری‌های فراوانی که در خاک وجود دارد. در مواد غذايى تهيه شدهاز منشاء كياهى و حيوانى يافت مىشوند. اما در مواد غذايى به دست آمده از لب تازه و درياها و اقيانوس ها درصد بالاترى از بيوتاى (8:<5)) باکتریایی اين محیط مشاهده می‌شود.

صفحه 5:
طبیعت شا وت لودگی مواد غذایی نكى 7 ۵ جكو گیاهان ۳ ۱ ا 0 ‎١‏ ‏1 | 6 آبهای ۲ اد غذايى تو 00 00 1 اد غذایی بو 00 رد رد 0 3 غذایی بوسي لودكى مواد غذاري “”آلود سيله هوا غذايى بوسي لودكى مواد غذايى ۲آلود

صفحه 6:
تبسن.. 7 0 1 فقر ۱۱۵ ‏و‎ ‏كردن‎ 2. Pre Tree S)) ‏قعر بى‎ yh 97 38

صفحه 7:
طبقه بندی آلودگی های مواد غذابی * به اعتباری می توان آلودگی مواد غذایی را به دو شکل آلودكى اوليه و ثانويه طبقه بندى كرد (اكر جه در مواردی نیز تفکیک این دو شکل آسان و روشن نیست) 1۱ en SPA eee ee DOB ET eed ere een ‏آلوده‎ |۳1

صفحه 8:
طبقه بندی آلودگی های مواد غذابی ‎ne ee Es‏ و توليد. نكهدارى تا هنكام مصرف به طريقى وارد ماده غذايى مى كردد. آلودكى هاى ثانويه بيشترين موارد آلودكى هاى مواد غذايى را تشكيل مى دهند و رعايت ا ا ‎ren) ig‏ 0 ل ل آلودكى ها دارد. ‎

صفحه 9:
انواع آلودگی های مواد غذایی 7آلودگی به فلزات سنگین 1 ee eve rent Trae St othe eres eeNt EET LE ۲آلودگی مواد غذایی بوسیله خاک Pe ere ec one Lhe

صفحه 10:
فلزات سنکین موجود در مواد غذائی 19 ‏فلزات سنكين كه سرب آلومينيوم: جيوه.‎ ٠ ‏كادميوم: نيكل و آرسنيكد را شامل ميكردد از سموم‎ ‏پرخطر پیرامون ما می باشند.‎ ‎٠‏ برخى فلزات به مقدار ناجيز براى عملكرد طبيعى بدن ضرورى ميباشند اما ورود بيش از اندازه آنها به بدن ‏مسمومیت ایجاد خواهد کرد. ‎

صفحه 11:
فلزات سنکین موجود در مواد غذائی * ایراد اصلی فلزات سنگین این میباشد که در بدن متابولیزه نمیگردند. در واقع فلزات سنگین پس از ورود ۱ به بدن دیگر از بدن دفع نشده و در بافتهای بدن انباشته ا ا ‎ee ee Dec eet‏ | متعددى در بدن ميشود.

صفحه 12:
فلزات سنکین موجود در مواد غذائی 0 enya perc ery) eH ‏قارجى را نيز افزايش ميدهند. فلزات سنكين همجنين‎ 0 ‏ال ا ل ا‎ ‏ميكردند. براى مثاله فلزات ستكين در بافتهاى عروق,‎ ‏عضلات. استخوانها و مفاصل رسوب میکنند و یا در صورت.‎ ‏کمبود روی در مواد غذایی کادمیوم جایگزین آتن خواهد‎ ‎eae eee)‏ ل ‎

صفحه 13:
مضرات فلزات سنگین * اختلالات عصبی (پارکینسون. آلزایسر. افسردگی, اسکیزوفرنی) - انواع سرطان ها - فقر مواد مغذی - بر هم خوردن تعادل هورمونها -چاقی - | ۱ سقط جنین - اختلالات تنفسی و قلبی-عروقی - آسیب به کبد. کلیه ها و 60 مفز - آلريى و آسم - احتلالات غدد درونريز-عفونتهاى ويروسى مزمن - ‎eee ICO Pe SEY) ces Euan Oe ra HPO Ee Cy‏ 2530000 ‎ea ony‏ ل ا ‎EES een RSS Rn rn‏ ا ‎re Ret‏ ا ل ا ال ل پیری زودرس--اختلالات پوستی - کاهش حافظه - بی اشتهایی - التهاب 0

صفحه 14:
آلومینیوم در ظروف آلومینیومی - فویل آلومینیومی - قوطی های آلومینیومی - برخی داروها (مانند ضد اسید معده) - آفت كشها - نمى خوراكى - بيكينك يودر - خمير دندان موجود مى باشد پختن غذا در ظروف آلومینیومی به مدت طولانی موجب بروز راشيتيسم. كم خونى مفرط. آلزايمر و اختلال در راه ال له

صفحه 15:
اس [۳ Rep eee ee A ree | enn] BETS 1 E ETRE See EEE Raye ‏شراب - لَب جاه ويا لوله كشى - دود ناشى از مواد سوختى‎ - | SOE CS) RULE ‏ل‎ pts Ere eens IS Eng S) ‏عوارض مزمن آرسنیک: باعث افزایش خطر ابتلاء به سرطان‎ پوست. ریه. مجاری ادراری و مثانه و سرطان کلیه می شود.

صفحه 16:
سم زدائی فلزات سنگین يكى از روشهاى سمزدايى فلزات سنكين از بدن استفاده از رثيمهاى ۱ [1 e Tyee ele ey eran ene. ery eran ‏ميباشند تمام اركانهاى بدن را شستشو داده واز سموم ياك ميكنند.‎ مصرف افشره و عصاره مرکبات. انگور. گیلاس, سیب. چفندر - اسفناج - سير - هويج - جعفرى و هندوانه براى زدودن فلزات سنگین و پاک سازی بدن از سایر سموم بسیار موثر میباشد. همچنین مصرف كلسيم و روى نيز با رقابت با فلزات سنكين در جذب شدن و |

صفحه 17:
ذهن تس ۱ مى توان 20 ‎why,‏ یا 9(

صفحه 18:
هورمون های موجود در مواد غذائی هورمون ها پیام رسان های شیمیایی طبیعی در انسان و ‎re)‏ ی ۱ کار کردهای حیاتی بدن از قبیل رشد. نمو و ترمیم دارند. استفاده از هورمون ها در کشاورزی و صنعت تولید | موادغذايى به منظور افزايش حجم توليد (تسريع رشد دام ها و طیور. افزايش حجم شير توليدى و ...) صورت مى كيرد.

صفحه 19:
هورمون های موجود در مواد غذائی 1 Sb Mee orb] ‏المللی ایمنی غذایی استفاده از هورمون‎ ‏ها در صنعت گوشت و شیر به طور‎ ‏گسترده ای صورت می گیرد (در آمريكا‎ ‏بیش از ۸۰ دام ها و طیور گوشتی و‎ ‏دام های شیری تحت درمان و‎ ۰ تزريق هورمونى قرار مى كيرند).

صفحه 20:
هورمون های موجود در مواد غذائی * دو دسته عمده از هورمون ها در صنعت تولید گوشت و ‎ECT eR DLC ore eve)‏ ۱- هورمون های استروئیدی ال -<۲) ۲ eae econ rere ‏ی‎ pS eee Sie

صفحه 21:
هورمون های موجود در مواد غذائی 1 ‏ل ال‎ oe a Cae Ir Piper ae yor eA RU ay اده است.

صفحه 22:
هورمون های موجود در مواد غذائی ا ا ا ل 0 ا 0 شير اين دام ها و برخى اختلالات از قبيل آكنه (جوش ‎(Peet)‏ الات ال ل ا ال 0 ‎ere) per nee oer en ee epee gee bc ere) pea)‏ ا ا ا و ‎ye TD) ALS‏ ۱ ‎Rowe SSeS Bre Hl pee Pees ea pe‏

صفحه 23:
هورمون های موجود در مواد غذائی * همچنین برخی از پژوهش های صورت گرفته نشان داده تزریق هورمون رشد ,"۲66 به دام های شیری موجب تضعيف سيستم ايمنى دام مى شود كه بصورت ا ل ل ‎٠‏ برخى از همين مطالعات تضعيف سيستم ايمنى انسان در ‏اثر مصرف اين محصولات دامى را تاييد كرده است. ‎

صفحه 24:
هورمون های موجود در مواد غذائی ۱ استروثيدى در دوزهاى بالا كه در برخى از درمان هاى ‎Teese‏ ا ا ا 9 ابتلا به برخى از سرطان ها نشان داده است اما 00008 استدلال می کند که بزان باقمانده این هورمون ها ‎AN eMC RU DOE PROSE Boo)‏ | ‎peo) ae Sea Doe eo cao acy‏ 2

صفحه 25:
هورمون های موجود در مواد غذائی * به نظر مى رسد در مورد خطر استفاده از منابع غذايى پروتئینی هورمونی اغراق شده است.

صفحه 26:
هورمون های موجود در مواد غذائی * بعنوان مثال میزان و تأثیر استروژن های گیاهی (فيتواستروررن ها) موجود در دانه سوياء جوانه كندم. كلمء كلم بروكلى و بسيارى از سبزيجات بيشتر از هورمون های موجود در منابع غذایی گوشتی و شیر است (فيتواسترورن ها در بدن انسان بصورت فعال مى 5 ۳

صفحه 27:
از این رو توصیه می شود ... “”مصرف منابع يروتئينى كوشتى در حد متعادل صورت كيرد و 7 ترجیحاً از گوشت لخم (بدون چربی) ماهیچه استفاده کنید و جربى هاى مشهود و يوست مرغ را جدا كنيد ( مصرف 1 ۳

صفحه 28:
از این رو توصیه می شود ... ۲ از شیر و لبنیات کم چرب پاستوریزه استفاده کنید ۱ CME Sel a cr) eee treed Loren Bear sce) ۳ ‏ل م‎ ele ee BORE Tod ۲ گوشت را قبل از مصرف بخوبی بپزید (دمای بالا باعث غیرفعال شدن برخی از هورمون های موجود در گوشت می شود) انتخاب مواد پروتئینی ار گانیک (طبیعی و غیررهورمونی)

صفحه 29:
این چه حرفیست که در عالم بالاست بهشت هرکجا وقت خوش افتاد همانجاست بهشت دوزخ از تیرگی بخت درون تو بود 5 تیره نباشد همه دنیاست بهشت

هب انم خدا آلودگی های محیطی در مواد غذائی کاری از گروه دانشجویان کارشناسی ناپیوسته بهداشت محیط ورودی 1392 استاد راهنما :دکتر همایونی آذر 1392 مقدمه • آلودگ ی ب ه عنوان ورود و اضاف ه شدن عوام ل بیماری زا و نامطلوب به مواد خوردنی است. • ب ه کاه ش کیفی ت و ی ا غی ر قاب ل مص رف شدن مواد غذای ی منجر می گردد. • پیام د آ ن غالب ا پیدای ش شرایط ی در ماده غذای ی اس ت ک ه مص رف آ ن خواه در کوتاه مدت و خواه درص ورت تداوم مصرف ،آثار نامطلوبی بر سالمت انسان می گذارد. چگونگي آلودگي مواد غذايي در طبيعت • نظ ر ب ه اين كه منشاء مواد اوليه غذا ب ا خاك و آ ب در ارتباط اس ت لذا تعدادي از باكتري‌هاي موجود در اين دو عام ل محيط ي ب ه مواد غذايي راه مي‌يابن د و باق ي مي‌مانن د مگ ر اين كه در مراح ل تهيه غذا ،اين باكتري‌ه ا حذف گردند .عالوه بر اين ب ه طور خاص بعض ي از پاتوژن‌هاي انساني مثال از طريق منابع آلوده حيواني و نيز از افراد تهيه كننده و جابجا كننده مواد غذايي سرچشمه مي‌گيرند. چگونگي آلودگي مواد غذايي در طبيعت • بررس ي‌هاي انجام شده نشان مي‌دهد كه فقط تعداد كمي از باكتري‌هاي فراوان ي كه در خاك وجود دارد ،در مواد غذايي تهيه شده از منشاء گياه ي و حيوان ي ياف ت مي‌شوند .اما در مواد غذايي به دست آمده از آب تازه و درياه ا و اقيانوس ‌ها درصد باالتري از بيوتاي ()Biota باكتريايي اين محيط مشاهده مي‌شود. چگونگي آلودگي مواد غذايي در طبيعت ‏آلودگي ا ّوليه گياهان ‏آلودگي مواد غذايي توسط حيوانات ‏آلودگي‌هاي مواد غذايي بوس يله آبهاي آلوده و مواد دفعي ‏آلودگي مواد غذايي بوسيله خاك ‏آلودگي مواد غذايي بوسيله هوا فقر ،شب را «بی غذا» سر کردن نیست.. فقر ،روز را «بی اندیشه» سر کردن است! طبقه بندی آلودگي های مواد غذايي • به اعتباری می توان آلودگی مواد غذایی را به دو شکل آلودگ ی اولی ه و ثانوی ه طبق ه بندی کرد (اگ ر چه در مواردی نیز تفکیک این دو شکل آسان و روشن نیست) • در آلودگی اولیه ،ماده غذایی از آغاز به میکروارگانیسم یا ماده خاصی آلوده است نظیر وجود سم در قارچ سمی طبقه بندی آلودگي های مواد غذايي • در آلودگی ثانویه ،عامل آلودگی در یکی از مراحل تهیه، تولی د ،نگهداری ت ا هنگام مص رف ب ه طریقی وارد ماده غذای ی م ی گردد .آلودگ ی های ثانوی ه بیشترین موارد آلودگی های مواد غذایی را تشکیل می دهند و رعایت اص ول بهداشت ی نق ش اس اسی در پیشگیری از اینگونه آلودگی ها دارد. انواع آلودگي های مواد غذايي ‏آلودگي به فلزات سنگین ‏آلودگي به هورمون های موجود در مواد غذائی ‏آلودگي‌هاي مربوط به بقایای سموم ‏آلودگي مواد غذايي بوسيله خاك ‏آلودگي مواد غذايي بوسيله هوا فلزات سنگین موجود در مواد غذائی • فلزات س نگین ک ه س رب ،آلومینیوم ،جیوه ،م س، کادمیوم ،نیک ل و آرس نیک را شام ل میگردد از س موم پرخطر پیرامون ما می باشند. • برخ ی فلزات ب ه مقدار ناچی ز برای عملکرد طبیع ی بدن ضروری میباشن د ام ا ورود بی ش از اندازه آنه ا ب ه بدن مسمومیت ایجاد خواهد کرد. فلزات سنگین موجود در مواد غذائی • ایراد اص لی فلزات س نگین ای ن میباش د ک ه در بدن متابولیزه نمیگردند .در واقع فلزات سنگین پس از ورود به بدن دیگر از بدن دفع نشده و در بافتهای بدن انباشته میگردند .همی ن ام ر موج ب بروز بیماریه ا و عوارض متعددی در بدن میشود. فلزات سنگین موجود در مواد غذائی • آنه ا رش د و گس ترش عفونتهای ویروس ی ،باکتریای ی و قارچ ی را نی ز افزای ش میدهند .فلزات س نگین همچنی ن جایگزی ن دیگ ر امالح و مواد معدن ی مورد نیاز در بدن میگردند .برای مثال فلزات س نگین در بافتهای عروق، عضالت ،استخوانها و مفاصل رسوب میکنند و یا در صورت کمبود روی در مواد غذای ی کادمیوم جایگزی ن آ ن خواه د شد .در این بخش 2مورد از آنها را ذکر خواهیم کرد. مضرات فلزات سنگین • اختالالت عص بی (پارکینس ون ،آلزایم ر ،افس ردگی ،اس کیزوفرنی) -انواع س رطان ه ا -فق ر مواد مغذی -بر ه م خوردن تعادل هورمونه ا -چاق ی - س قط جنی ن -اختالالت تنفس ی و قلبی-عروق ی -آس یب ب ه کب د ،کلی ه ه ا و مغز -آلرژی و آسم -احتالالت غدد درونریز-عفونتهای ویروسی مزمن - کاهش آستانه تحمل بدن -اختالل در عملکرد آنزیمها -تغییر در سوخت و س از -ناباروری -ک م خون ی -خس تگی -تهوع و اس تفراغ -س ردرد و سرگیجه -تحریک پذیری -تضعیف سیستم ایمنی بدن -تخریب ژنها - پیری زودرس -اختالالت پوس تی -کاه ش حافظ ه -ب ی اشتهای ی -التهاب مفاصل -ریزش مو -پوکی استخوان -بی خوابی – مرگ! آلومینیوم • در ظروف آلومینیوم ی -فوی ل آلومینیوم ی – قوط ی های آلومینیومی -برخی داروها (مانند ضد اسید معده) -آفت کشه ا -نم ک خوراک ی -بیکین گ پودر -خمی ر دندان موجود می باشد. • پخت ن غذا در ظروف آلومينيوم ي ب ه مدت طوالن ي موج ب بروز راشيتيس م ،كم خون ي مفرط ،آلزايم ر و اختالل در راه رفتن مي شود. آرسنیک • در غذاهای دریای ی -آف ت کشه ا -شوینده های خانگ ی- حشره کشها -شیشه ها و آینه ها -نمک خوراکی -رنگ ها شراب -آب چاه و یا لوله کشی -دود ناشی از مواد سوختیوجود دارد. • عوارض حاد آرسنیک :استفراغ ،درد دستگاه گوارش و اسهال. • عوارض مزمن آرسنیک :باعث افزایش خطر ابتالء به سرطان پوست ،ریه ،مجاری ادراری و مثانه و سرطان کلیه می شود. سم زدائی فلزات سنگین • یک ی از روشهای س مزدایی فلزات س نگین از بدن اس تفاده از رژیمهای آ ب میوه میباشد .آ ب میوه ه ا و عص اره ه ا ضم ن آنک ه بس یار مغذی میباشن د تمام ارگانهای بدن را شس تشو داده و از سموم پاک میکنند. مص رف افشره و عص اره مرکبات ،انگور ،گیالس ،سیب ،چغندر - اس فناج -س یر -هوی ج -جعفری و هندوانه برای زدودن فلزات سنگین و پاک سازی بدن از سایر سموم بسیار موثر میباشد .همچنین مصرف کلسیم و روی نیز با رقابت با فلزات سنگین در جذب شدن و رسوب در بافتهای بدن موثر میباشند. ذهن همچو باغ است و فکر همچو بذر می توان گل رویاند یا هرزه علف! هورمون های موجود در مواد غذائی • هورمون ه ا پیام رس ان های شیمیای ی طبیع ی در انس ان و بس یاری از حیوانات م ی باشن د ک ه نق ش اس اسی در کارکردهای حیاتی بدن از قبیل رشد ،نمو و ترمیم دارند. اس تفاده از هورمون ه ا در کشاورزی و ص نعت تولی د موادغذای ی ب ه منظور افزای ش حج م تولی د (تس ریع رش د دام ه ا و طیور ،افزای ش حج م شیرتولیدی و )...ص ورت می گیرد. هورمون های موجود در مواد غذائی براس اس گزارش س ازمان های بی ن الملل ی ایمن ی غذای ی اس تفاده از هورمون ه ا در ص نعت گوش ت و شی ر ب ه طور گسترده ای صورت می گیرد (در آمریکا بی ش از %80دام ه ا و طیور گوشت ی و %40دام های شیری تح ت درمان و تزریق هورمونی قرار می گیرند). هورمون های موجود در مواد غذائی • دو دس ته عمده از هورمون ها در ص نعت تولید گوشت و شیر استفاده می شوند: -1هورمون های استروئیدی Estradiol -2هورمون های طبیعی رشد با ساختار پروتئینی (bovine BGH )growth hormoneموسوم به ()rBST هورمون های موجود در مواد غذائی • تحقیقات انجام شده تا سال 2011میالدی خطری را در ارتباط با مص رف شی ر دام هایی ک ه تح ت تأثیر هورمون rBGHقرار گرفته اند اثبات نکرده است. هورمون های موجود در مواد غذائی • گرچ ه برخ ی مطالعات محدود ارتباط بی ن مص رف مداوم شی ر ای ن دام ه ا و برخ ی اختالالت از قبی ل آکن ه (جوش پوس تی) ،اختالالت بلوغ در پس ران و بلوغ زودرس در دختران و افزای ش شان س ابتال ب ه برخ ی از س رطان ه ا را نشان داده اس ت .مطالعات گس ترده آماری هنوز ای ن خطرات احتمالی را به طور قطع تایید نکرده است. هورمون های موجود در مواد غذائی • همچنی ن برخ ی از پژوه ش های ص ورت گرفته نشان داده تزریق هورمون رشد rBGHبه دام های شیری موجب تضعیف سیستم ایمنی دام می شود که بصورت ورم و عفونت پستان بروز می کند. • برخی از همین مطالعات تضعیف سیستم ایمنی انسان در اثر مصرف این محصوالت دامی را تایید کرده است. هورمون های موجود در مواد غذائی • همی ن مطالعات ارتباط بی ن مصرف هورمون های اس تروئیدی در دوزهای باال ک ه در برخی از درمان های جایگزین هورمونی در خانم ها انجام می شود را با افزایش ابتال به برخی از سرطان ه ا نشان داده است اما FDA اس تدالل م ی کن د ک ه میزان باقیمانده ای ن هورمون ها (استروژن ـ پروژسترون و )...در منابع غذایی دامی بسیار کمتر از آنست که خطری را متوجه سالمتی انسان کند. هورمون های موجود در مواد غذائی • به نظر می رسد در مورد خطر استفاده از منابع غذایی پروتئینی هورمونی اغراق شده است. هورمون های موجود در مواد غذائی • بعنوان مثال میزان و تأثی ر اس تروژن های گیاهی (فیتواس تروژن ه ا) موجود در دان ه س ویا ،جوانه گندم، کل م ،کل م بروکل ی و بس یاری از س بزیجات بیشتر از هورمون های موجود در مناب ع غذای ی گوشت ی و شیر است (فیتواستروژن ها در بدن انسان بصورت فعال می باشند). از این رو توصیه می شود ... مصرف منابع پروتئینی گوشتی در حد متعادل صورت گیرد موادغذایی پروتئینی و گوشتی را حتماً از مراکز مجاز و معتبر تهیه کنید ترجیحاً از گوشت لخم (بدون چربی) ماهیچه استفاده کنید و چرب ی های مشهود و پوس ت مرغ را جدا کنی د ( مصرف پروتیئن های احشایی دل و جگر و ...را محدود کنید) از این رو توصیه می شود ... از شیر و لبنیات کم چرب پاستوریزه استفاده کنید از منابع غذایی متنوع استفاده کنید (منابع پروتئینی گیاهی، میوه ها و سبزیجات تازه ،حبوبات و غالت کامل و )... گوش ت را قب ل از مص رف بخوب ی بپزی د (دمای باال باعث غیرفعال شدن برخی از هورمون های موجود درگوشت می شود) انتخاب مواد پروتئینی ارگانیک (طبیعی و غیرهورمونی) این چه حرفیست که در عالم باالست بهشت هرکجا وقت خوش افتاد همانجاست بهشت دوزخ از تیـــــــرگی بخـت درون تــو بــــود گر درون تیره نباشد همه دنیاســـت بهشت باتشکر از توجه شما دوستان

51,000 تومان