تعداد اسلایدهای پاورپوینت: 33 اسلاید آناتومی چشم ,بیماری ها و روش های درمان,تست های بینایی,همراه با تصاویر

Mojtaba

صفحه 1:

صفحه 2:

صفحه 3:
کلنات اناتومی جشم * کار اصلی چشم آن است که نورهایی را که از خارج دريافت می کند طوری روی پرده شبکیه متمرکز کند که تصویر دقیقی از شیء مورد نظر روی پرده شبکیه ایجاد شود. شبکیه این تصاویر را به صورت ‎ply‏ های عصبی به مغز ارسال می کند و این پیام ها در مغز تفسیر می شوند. بنابراین برای واضح دیدن قبل از هرجيز لازم است كه نور به طور دقیق روی پرده شبکیه متمرکز شود. ساختمان جشم شبیه یک کره است. در قسمت جلوی این کره یک پنجره شفاف به نام قرنیه وجود دارد. نور از محیط خارج وارد قرنیه شده پس از عبور از مردمک به عدسی می رسد. عدسی نور را به رت دقیق روی شبکیه متمرکز می کند تا تصویر واضحی بر روی شبکیه ایجاد شود. برای آنکه اشیاء به صورت دقیق و واضح دیده شوند لازم است مسیری که نور در چشم طی می شفاف باشد و قرنیه و عدسی نور را درست روی شبکیه متمرکز کنند.

صفحه 4:
وقتی جسم نوک تیزی به چشم ما نزدیک می شود ما بی اختیار پلک ها را می بندیم. پلک ها در حقیقت ساختمان های تمایز يافته ای از جنس پوست و عضلات زیر پوستی هستند که وظیفه محافظت از چشم ها را بر عهده دارند. مزه ها مثل یک صافی از ورود گرد و غبار و ذرات مختلف به داخل چشم جلوگیری می کنند. خود يلك ها دو وظیفه مهم دارند: اول آنکه مثل یک دیوار دفاعی جلوی قسمت عمده ای از کره چشم را می گیرند و از کره چشم محافظت می کنند. دوم آنکه پلک ها هر ۵ تا ۱۰ ثانیه یک بار باز و بسته می شوند که اين مر به شسته شدن میکروب ها و ذرات خارجی از سطح چشم کمک می کنند و در حقیقت سطح چشم را جارو می کند. به علاوه باز و بسته شدن پلک ها به توزیع یکنواخت اشک بر روی کره چشم کمک می کند.

صفحه 5:
* ملتحمه یک لایه شفاف محافظ است که سطح داخلی پلک ها و روی سفیدی کره چشم را می پوشاند. در ملتحمه رگ های خونی و گلبول های سفید به مقدار زیادی وجود دارد. این رگ ها و سلول های دفاعی تا حد زیادی از ورود میکروب ها و عوامل بیماری زا به قسمت های عمقی چشم جلوگیری می کند. به علاوه ترشحات ملتحمه سطح چشم را نرم و مرطوب نگه می دارد و در حقیقت سطح چشم را روغنکاری می کند که این امر باعث آسان تر شدن حرکات چشم در جهات مختلف می شود

صفحه 6:
* قرنیه قسمت شفاف جلوی کره چشم است که از پشث آن ساختمان های داخلی تر کره چشم مثل عنبیه و مردمک دیده می شود. قرنیه چشم را می توان به شيشه پنجره تشبیه کزد. همانطور که اگر شیشه پنجره کثیف باشد اشیاء بیرون تار دیده می شوند. اگر بر روی قرنیه کسی لکه یا کدورتی وجود داشته باشد فرد اشياء را تار مى بیند. به علاوه همانطور که از پشت یک شیشه موجدار یا مشجر اشیاء کج و کوله و تاصاف دیده می شوند. در صورتی که سطح قرنیه ناهموار باشد اشیاء ناصاف و تار دیده می شوند.

صفحه 7:
* البته قرنیه انسان یک تفاوت مهم با شيشه پنجره دارد و آن هم اینکه شيشه پنجره یک سطح صاف است در حالیکه قرنیه بخشی از یک کره است. این ساختمان کروی باعث می شود که قرنیه چشم مثل یک ذره بین عمل کند و نورهایی را که از محیط خارج وارد کره چشم می شوند به صورت پرتوهای همگرا درآورد که تصویر واضحی روی شبکیه ایجاد کنند. البته در همه افراد این امر به صورت دقیق اتفاق نمی افتد. مثلاً گر انحنای قرنیه کسی بیشتر از حد طبیعی باشد تصاویر به جای آنکه روی پرده شبکیه بیفتد در جلوی پرده شبکیه تشکیل می شود. چنین فردی نزدیک بینلمیوپ) استد همچنین اگر انحنای قرنیه کسی کمتر از حد طبیعی باشدتصاویر به جاى آنکه روی پرده شبکیه بیفتند در پشت آن تشکیل ‎go‏ شوند. چنین فردی دوربین (هیپروپ) است. به طوری که می بینیم قرنیه افراد نفش مهمی در تعیین دوربینی با نزدیک بینی یا شماره چشم افراد دارد. به همین علت اکثر روش های جراحی برای اصلاح دید و شماره عینک روی این بخش از چشم انجام می گیرد. مثلاً در روش های لیزر (۳1816). 3 ‎(LASEK ).53y (LASIK).‏ و جراحی با تیغه الماس (1*[6) مقدار انحنای قرنیه تغییر می کند و شماره چشم فرد اصلاح می شود. استفاده از لنز تماسی (کنتاکت لنز) کمک می کند که انحنای قرنیه فرد موقتا به اندازه مطلوب برسد و دید فرد اصلاح شود.

صفحه 8:
* عنبیه بخش رنگی پشت قرنیه است که رنگ چشم افراد را تعیین می کند. رنگ این بخش در چشم افراد مختلف متفاوت است و از آبی و سبز تا عسلی و قهوه ای تغییر می کند. در وسط عنبیه سوراخی به نام مردمک وجود دارد که مقدار نور وارد شده به چشم را تنظیم می کند. کار مردمک مثل پرده ای است که پشت پنجره آویزان شده و نور ورودی به اناق را کم و زباد می کند. همانطور که وقتی نور خارج شدید و زیاد باشد. پرده را می بندیم تا نور كمترى به اتاق وارد شود. وقتی چشم در محیط پر نور قرار می گیرد مردمک تنگ می شود تا مقدار نور کمتری وارد چشم شود. به همین صورت وقتی چشم در محیط کم نور قرار می گیرد مردمک گشاد می شود تا نور بیشتری وارد چشم شود.

صفحه 9:
* تاق قدامی فضای کوچکی است که بین قرنیه و عنبیه قرار دارد. در اين فضا مايعى به نام زلالیه جربان دارد که به شستشو و تغذیه بافت های داخل چشم کمک می کند. همانطور که در یک استخر برای پاک ماندن استخر مرتبا ب خارج به جای آن آب تصفیه شده وارد می شود. در چشم هم مرتبا مقداری از مایع زلالیه خارج مى شود و مايع زلالیه جدیدی که در چشم تولید شده است جایگزین آن می شود. اگر به هر دلیلی تعادل بین تولید و خروج این مایع به هم بخورد مقدار مایع زلالیه در چشم افزايش پیدا می کند و فشار داخل کره چشم از حد طبیعی بیشتر می شود. (مقدار طبیعی فشار چشم در افراد بالغ بین ۱۰ تا ۲۱ میلی متر جیوه است). بالا رفتن فشار چشم به پرده شبکیه و عصب بینایی آسیب می زند و باعث بیماری آب سیاه یا گلوکوم می شود.

صفحه 10:
* عدسی ریک ساختمان شفاف در پشت عنییه است که در متمرگز کردن دقیق پرتوهای تور بر روی شبکیه به قرنیه کمک می کند. ضخامت عدسی چشم در شرایط مختلف تغییر می کند و بسته به آنکه شیء مورد فاصله ای از فرد قرار داشته باشد ضخامت عدسی کم و زیاد می شود. بنابراین فرد می تواند اشیاء را در فواصل مختلف (از بی نهایت تا حدود ۲۰ سانتی متری و گاهی نزدیک تر) به طور واضح ببیند. هرجه سن افراد بيشتر مى شود قدرت تغییر شکل عدسی کمتر می شود به طوری که در حدود سن ۴۰ سالگی قدرت تغییر شکل عدسی آنقدر کم می شود که اکثر افراد برای دیدن اشیاء نزدیک و انجام کارهایی مثل مطالعه و خیاطی به عینک کمکی برای دید نزدیک (عینک مطالعه) نیاز پیدا می کنند. این همان حالتی است که به آن پیر چشمی گفته می شود. با گذشت سن علاوه بر آنکه قدرت تغییر شکل عدسی کم می شود میزان شفافیت عدسی هم کم می شود. گاهی کدورت عدسی آنقدر زیاد می شود که مثل پرده ای دید فرد را تار می کند. این کدورت عدسی را اصطلاحاً آب مروارید پا کاتاراکت می گویند.

صفحه 11:
* زجاجیه مایع ژله مانند شفافی است که داخل کره چشم را پر می کند و به آن شکل می دهد. زجاجیه از پشت عدسی تا روی پرده شبکیه وجود دارد. با گذشت سن ساختمان ژله مانند زجاجیه تغییر می کند و در بعضی جاها حالت آبكى بيدا مى كند. در این حال بعضی قسمت های زجاجیه شفافیت خود را از دست داده و سایه ای روی پرده شبکیه می اندازند که فرد آن را به صورت اجسام شناور کوچکی مي بیند که مثل مگس در میدان بینایی بالا و پایین می روند. این حالت اصطلاحاً مگس پران گفته می شود.

صفحه 12:
* شبکیه یک پرده نازک حساس به نور (شبیه فیلم عکاسی) است که در عقب کره چشم قرار دارد. پرتوهای نوری که به شبکیه برخورد می کنند به پیام های عصبی تبدبل می شوند که از طریق عصب بینایی به مغز منتقل می شوند و در مغز تفسیر می شوند. شبکیه انسان انواع مختلفی از سلول های گیرنده نوری وجود دارد که میزان حساسیت آن ها به نور متفاوت است. گیرنده های نوری استوانه ای بیشتر برای دید در محیط های تاریک به کار می روند. گیرنده های مخروطی برای تشخیص رنگ و جزئیات ظریف تمایز یافته اند. ترتیب قرار گیری این سلول ها در شبکیه طوری است که در ناحیه مرکزی شبکیه (ماکولا) تعداد گیرنده های مخروطی بیشتر است. بنابراین وقتی فردی به صورت مستقیم به شیتی نگاه می کند تصویر آن شیء مستقیما روی ماکولا در جایی می افتد که تعداد سلول های مخروطی بیشتر است و در نتیجه شیء با وضوح بیشتری مشاهده می شود.

صفحه 13:
* مشیمیه پرده نازک سیاه رنگی است که دور شبکیه را احاطه کرده است. این پرده تعداد زیادی رگ های خونی دارد که مواد غذایی را به بخش هایی از شبکیه می رساند. به علاوه سلول های این لابه حاوی تعداد زیادی رنگ دانه سیاه ملانین است که رنگ سیاهی به این بخش از چشم می دهد. وجود رنگ سیاه مانع از انعکاس نورهای اضافی در داخل کره چشم می شود و به تشکیل تصوير واضحتر کمک می کند

صفحه 14:
صلسه * صلبیه بخش سفید رنگ نسبتاً محکمی است که دورتا دور کره چشم به جز قرنیه را می پوشاند و از ساختمان های داخل کره چشم محافظت می کند. اين بخش از چشم اثر مستقیمی در فرایند بینایی ندارد و در واقع مثل یک اسکلت خارجی از کره چشم

صفحه 15:
giles was * عصب بینایی که رابط کره چشم و مغز می باشد از عقب کره چشم خارج می شود و از طریق سوراخی در استخوان پروانه ای جمجمه به مغز می رسد. این عصب پیام های بینایی را به مغز ارسال می کند و این پیام ها در مغز تفسیر می شوند.

صفحه 16:
* براي آنکه ما نتوانيم اشیاء را در جهات مختلف بینیم لازم است بتوانیم چشم را در جهات مختلف بالاء پایین. چپ و راست بچرخانیم. حرکات کره چشم در هر چشم به وسیله 6 عضله کوچك که به اطراف کره چشم مي چسبد کنترل مي شود. بيماري اين عضلات:ويا عدم هماهنكي آن ها می تواند به انحراف چشم يا لوچي منجر شود.

صفحه 17:

صفحه 18:
مقدمه * چشم عضوی بسیار مهم است که به ما دید و بینایی می‌دهد. زمانی که چشم آسیب ببیند. دید از بين رفته گزینه‌های کمی برای بازگرداندن بینایی به حالت طبیعی وجود دارد. پس لازم است درباره‌ی شرایطی که روی چشم تأثیر دارند آگاهی داشته و با فراهم کردن کمک‌های اولیه در زمان حادثه. جلوی از دست دادن بینایی را بگیریم.

صفحه 19:
* ۱- داروها یا بیماری‌های خاصی ممکن است روی دید تًثیر داشته باشند. برای مثال دیابت می‌تواند در بعضی از افراد سبب از بين رفتن تدریجی و دائمی بینایی شود. آب سیاه حاد می تواند سبب اختلال سریع در دید و کوری شود. آسیب‌های چشمی مانند رسوخ شیء به چشم, بربدگی با پارگی در اطراف چشم . عفونت. حساسیت و سوختگی‌های شیمیایی همگی می توانند روی بینایی تأثیر داشته و دید را کم کنند. ۲- زمانی که چشم شخصی آسیب ببیند. علائم خاصی وجود دارند که باید به دنبال آن بگردید. اگر چشم شخص جراحتی ات ناگهانی در دیدش را مشاهده کند . ممکن است فرد علائمی مانند يدن دو يا سه تا از هر چیز یا حتی از دست دادن بینایی را از خود نشان دهد. اگر چشم آسیب دیده باشد . در ناحیه‌ی آسیب‌دیده احساس درد یا سوزش. خونریزی ابریدگی با یا بدون وجود شیء خارجی.کبودی و تورم محل آسیب دیده. و سرخی االتهاب ممکن است وجود داشته باشد. فرد به سرعت پلک زده و چشمش اشک زیاد داشته یا خشک می‌شود.

صفحه 20:
۰ ۳- اگر شخص دچار ورم ملتحمه و قرمزی چشم شده باشد. معکن است علائمی مانند ترشح از چشم و پوسته‌پوسته شدن اطراف پلک‌ها را نیز تجربه کند. همچنین ممکن است اطراف چشم و ناحیه‌ی سفید آن قرمز شده و با حرکت کره چشم احساس درد اگر گل مژه وجود داشته باشد شما در اطراف پلک بالا یا پایین یک یا چند برآمدگی قرمز رنگ را خواهید دید که روی بینایی و پلک زدن شما تأثیر می‌گنارد. گاهی قرمزی چشم ممکن است با علائعی مانند حالت تهوع. استفراغ و سودرد دیده شود. * ۴- در زمان آسیب دیدن چشم اولین کار اين است که ناحیه‌ی آسیب‌دیده را با پارچه بسته و مجروح را سریعً ه دکتر یا مرکز اورژانس برسانید.باند را خیلی محکم نبسته و به محل جراحت فشار وارد نكنيد. اكر بريدكى عمیق بوده و خونریزی آن متوقق نمی‌شود سریعً با اورژانس تعاس بگیرید. تا رسیدن نیروهای کمکی باید کارهای اولیه را انجام دهد تا بیمار تشنج نکند.بیمر را به يشت خوابانده و باهاى او را بالا ببريد تا جريان خون به نواحى حياتى بدن مانند مغز و قلب افزايش يابد. روى بيمار يتو بيندازيد تا حرارت بدنش را حفظ كنيد. اكر بريدكى كوجك و كم عمق و اطراف كاسدى جشم باشد. بايد آن ناحيه را تميز كرده و يماد ضدعفونى كننده يا كرم به آن بزنيد تا خطر عفونت را كم كنيد. محل را با بارجه يا باند ببنديد. محل زخم را تميز نكه داشته و مرتباً باند را عوض كنيد.

صفحه 21:
۵- برای آسیب‌های جدی که شیئی وارد چشم شده باشد بايد سريعاً با اورؤانس تعاس بگیرید. اکثرً این حالت یک فوریت پزشکی است و اگر شانسی برای حفاظت از چشم یا کم کردن آسیب به دید وجود دارشته باشد. مراقبت پزشکی سریع حتماً نیاز است. ابتدا شخص را به پشت روی زمین بخوابانید. شی را از چشم خارج نکرده يا با آب نشویید. یک لیوان کاغذی يا چیزی را بيابید که بتوانید با آن چشم فرد مجروح و شی را بپوشانید. این کار باعث می‌شود شی در محلش محفوظ شده و از حرکت آن به اطراف چشم جلوگیری می‌کند. زیرا حرکت سبب آسیب بیشتر به بافت و ساختار چشم می‌شود. پوشش را به صورت با چسب محکم کرده و با بستن آرام باند دور سر فرد از ثابت بودنش مطمئن شوید. برای جلوگیری از حرکت چشم مجروح در حدقه می‌توانید چشم دیگری که سالم است را با یک پارچه‌ی استریل بپوشانید. ۶- برای آسیب چشمی در افرادی که از لنز استفاده می‌کنند و زخم هایی که شامل شیء نفوذ کننده و یا خونریزی نیست. سعی کنید لنز را از هر دو چشم خارج کنید. برای خارج کردن لنز انگشت اشاره‌ی خود را روی پلک بالا و انگشت شصت را روی پلک پایین قرار داده و آن‌ها را به آرامی باز کنید. با انگشت شصت دست دیگرتان شی را به سمت بیرون چشم بلفزانید. لنز به انگشت شما چسبیده و از چشم خارج خواهد شد.

صفحه 22:
* ۷-برای سوختگی چشم با مواد شیمیایی. ابتدا چشم را با آب بشویید. با دستتان پلک‌ها را باز نگه داشته و سر را به سمت قسمت آسیب‌دیده کج کنید. این کار از رفتن ماده‌ی شیمیایی به چشم دیگر خودداری می‌کند. حدود ۱۵ تا ۳۰ دقیقه چشم را بشویید تا مطمئن شوید ماده شیمیایی نا حد ممکن از چشم خارج شده است. شستشو را از قسمت داخلی چشم و ناحیه‌ی کنار بینی شروع کنید آب و ماده‌ی شیمیایی از همان سمت سر به بيرون بريزند. پس از آن سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا اطمینان یابید هیچ آسیب دائمی به چشم وارد نشود. برای ثابت نگه داشتن چشم. روی آن پارچه یا باند قرار دهید. ۸- اگر قربانی به گونه‌ای آسیب دیده است که دچار هماتوم يا چشم سیاه (خونریزی زیر پهست ناحیه‌ی اطراف چشم) شده باشد اولین کار اين است که شخص را نشانده یا بخوابانید. سپس یک قالب یخ یا شی سرد روی چشم قرار دهید. قبل از قرار دادن یخ دور آن را با پارچه بپوشانید. اگر بیمار از درد یا سوزش و کبودی رنج می‌برد و در دید او اختلال وجود دارد سریعا او را به اورژانس برسانید.

صفحه 23:
* همیشه از چشم خود در مقابل آسیب‌های احتمالی محافظت کنید. برای جلوگیری از آسیب در مقابل اشعه‌ی فرابنفش, از عینک آفتابی استفاده کنید. * مواد مغذی بخورید که شامل ویتامین و مکمل‌هایی برای حفظ سلامت چشم و بینایی بهتر باشد. = * مرتباً به چشم‌پزشک رفته و دیدتان را جك كنيد. همه‌ی آسیب‌های چشمی که همراه با پارگی و خونریزی هستند اورژانسی بوده و باید فورا توسط یک متخصص بررسی شوند.

صفحه 24:
i> ls leo معاینه کامل چشم پزشکی مراحل متعددی دارد بطوریکه معاینه کامل حدود یک ساعت وقت می گیرد. بسته به شرایط بیمار ممکن است تمام تست ها پا قسمتی از آن ها ضروری است. این معاینات شامل مراحلی است که در اسلاید های بعدی به آنها میپردازيم

صفحه 25:
* اين تست وضوح و شدت بینایی را اندازه گیری می کند. معمولا برای اندازه گیری دید دور از چارت پروژکتور و برای اندازی گیری دید نزدیک از کارتی که در فاصله مطالعه در دست می گیریم. استفاده می

صفحه 26:
* این تست برای ارزیابی قدرت تشخیص رنگها و در ابتدای معاینه انجام می شود. این تست علاوه بر = تشخیص کور رنگی ارثی. به پزشک کمک می کند تا یک سری از بیماری های اکتسابی را نیز کشف کند.

صفحه 27:
* ابتدا پزشک از معاینه شونده می خواهد که به نقطه خاصی مثلا یکی از حروف چارت بینایی نگاه کند. با گرفتن مانعی در مسیر بینایی یک چشم. اگر چشم ها انحراف نداشته = باشند. چشم دیگر هیچ حرکتی نخواهد کرد. اگر چشم فرد معاینه شونده دچار استرابیسم 23 (انحراف چشم) باشند. چشمی که باز است حرکت کرده و در مسیر مستقیم قرار میگیرد. سپس این تست برای چشم مقابل تکرار می شود. این تست هم برای فاصله دور و هم فاصله نزدیک انجام می شود. در واقع این تست ساده ترین روش ارزیابی هماهنگی حرکات دو چشم است. با این تست انحراف و تنبلی چشم ها قابل ارزیابی است.

صفحه 28:
* در این تست میزان و نحوه حرکات کره چشمتان ارزیابی می شود. در حالیکه شیئی را در فاصله حدود ۰ سانتی متری جلوی چشم شما می گیریم. از شما می خواهیم که در جهات مختلف شیی را دنبال کنید. ‎(“pursuits" anal obs > cond gl 50‏ 3 سريع ("926620165") جشم ها ارزيابى مى شود. اختلالات حركتى جشم ها ممكن است باعت خستكى جشم هاء دوبينى و ناراحتى به هنكام مطالعه و کامپیوتر شود.

صفحه 29:
دید سه بعدی به معنی درک عمق و درک سه بعدی بودن اجسام است. برای انجام این تست شما یک عینک سه بعدی به چشم می زنید. سپس کارت های به شما نشان داده مى شود و از شما مى خواهیم که بگوئید از چهار دایره ای که روی کارت است. کدامیک برجسته تر و به شما نزدیک تر است. اگر شما به درستی بتوانید پاسخ صحیح را بدهید. درک عمق خوبی دارید. با این تست شماره چشمتان تخمین زده می شود. برای انجام این تست نور اتاق را کم می کنیم و از معاینه شونده می خواهیم که به فاصله دور مثلا یکی از حروف بزرگ 7 چارت بینایی نگاه کنید. در حاليكه شما به حرف ۴ نگاه می کنید. چشم پزشک نور ضعیفی را به داخل چشمتان می تاباند و با تعویض لنزهایی که در جلوی چشم شما قرار می دهد شماره چشمتان را تخمین می زند. با این تست شماره عینک شما مشخص خواهد شد. این تست بخصوص در اطفال و بیمارانیکه همکاری خوبی با پزشک ندارند. مفید است.

صفحه 30:
با این تست چشم پزشک شماره دقیق چشم شما را تعيين مى كند. با قرار دادن دستگاهی به نام فوروپتر در جلوی چشم و تعویض عدسی های آن از شما می پرسند که با کدام عدسی بهتر می بینید و هترین عدسی اصلاحی را به عنوان شماره عینکتان انتخاب می كنيم. ممكن است اين كار را با گذاشتن فریم عینک آزمایشی ۳۵308 1۳1۵1 و تعویض عدسی تا زمان رسیدن به بهترین بینایی انجام دهیم. با انکسار سنجی میزان و نوع عیوب انکساری شامل نزدیک بینی, دور با کمک این دستگاه چشم پزشک به صورت اتوماتیک شماره چشم (میزان عیب انکساری) چشمتان را اندازه گیری می کند. در واقع با کمک این دستگاه کاری شبیه انکسار سنجی دستی انجام می دهیم؛ یعنی قدرت لنز عینک برای تمرکز تصویر روی پرده شبکیه تعيين می شود. این دستگاه بخصوص در مواردیکه بیمار کودک است يا با پزشک همکاری خوبی ندارد مفید است. دستگاه های اتوریفر کتومتر جدید خیلی دقیق هستند و باعث صرفه جویی در وقت می شوند. فقط چند ثانیه زمان کافی است تا میزان عيب انکساری شما مشخص شود و عینکتان تجویز شود.

صفحه 31:
* به کمک دستگاه اسلیت لامپ که یک میگروسگوپ دو چشمی انست. شم پزشک می تواند با بزرگنمایی ساختمان چشم را معاینه کند. چشم بزشک از شما درخواست می کند که چانه و پیشانی خود را در محل مناسب دستگاه قرار دهید و به این طریق قسمت های قدامی = جشم يعنى يلك هاء قرنیه. ملتحمه. عنبیه و عدسی چشم را بررسی می کند. * ممکن است چشم پزشک با کمک لنز خاصی با این دستگاه قسمت های خلفی چشم نظیر عصب بینایی و شبکیه را معاینه کند. * بیماریها و ناراحتی های چشمی متنوعی مثل آب مروارید. دژنراسیون ماکولا (لکه زرد شبکیه). و گرفتاری شبکیه ناشی از دیابت با این روش قابل تشخیص است.

صفحه 32:
تست ارزیابیکلوکوم با اندازه گیری فشار داخل کره چشم شروع می شود معمولا با روش غير تماسى يا دستكاه فوت کننده هوا 1۳018۴ - "۸ به صورت اتوماتیک قشار چشم ثبت می شود. در صورت نیز با دستگاه تونومتر استاندارد كلدمن فشار جشم كنترل مجدد مى شود. در روش تونومتری غیر نماسى يا ابر ياف. بزشك يا دستيار آموش ديده از شما مى خواهد که جانه و پیشانی خود را در محل مناسب روی دستگاه قرار دهید. در حاليكه به داخل دستكاه نكاه مى كنيد. مقدارى هوا از دستكاه خارج شده و به طرف جشم شما مى آيد. مقاومت قرنيه در برابر هوا به طور اتوماتيك اندازه كيرى و بر روى مانيتور دستكاه نمايش داده مى شود. إين تست درد ناك نيست و كار آسانى است و تونومتر (فشار سنح) با جشم شما تماس بيدا تخواهد كرد. اكر قشار جشمتان بالا باشد. در خطر ابتلا به بيمارى آب سياه هستيد. نوع دیگر تونومتر بر روی دستگاه اسلیت لامپ نصب شده و تونومتر تماسی نامیده می شود. براى انجام ابن تسث ابتدا جشم بزشك در جشم شما قطره جشمى بى حس کننده می ریزد تا چشمنان بی حس شود و اشکنان را با كاغذ آغشته به فلورسئين رنك مى كند. با تاثير قطره شما در جشعتان احساس سنكينى و كرختى مى كنيد. يزشك از شما مى خواهد كه بيشانى و جانه تان را روى دستكاه اسليت كذاشته و مستقيم به روبرو كاه كنيد. با حركت اسليت سر دستكاه تونومتو با سطح قرنيه تعاس بيدا كرده و آنرا مسطح مى كند. مقاومت قرنيه در مقابل تغيير شكل ارزيابى شده و با انتقال به دستكاه تونومتر. فشار داخل كره جشم انازه 'كبرى مى شود. مانند روش غير تماسى ابن روش نيز نيز دردناك نيست. متاسفاته بيعارى كلوكوم تا زمانيكه قسمت اعظم بينايى آسيب مى بيند. علامتى ندارد. لذا بررسى فشار جشم در معاينات جشم يزشكى مى توائد در مراحل اوليه.بيمارى را تشخيص دهد. به همين دليل معاينات كوره اى جسم بزشكى بخصوص در اقراد بالاى جهل سال و در فرادی که سابقهخانوادکی کوکوم دارند ضروری است.

صفحه 33:
* برای بهتر دیدن ساختمانهای داخلی چشم ممکن است چشم پزشک داخل چشمتان قطره ‎cle‏ گشاد کننده مردمک بریزد. این قطره ها معمولا ۲۰ تا ۳۰ دا بعد مردمک را گشادمی کنند. پس از باز شدن مردمک به دلیل اينکه نور بیشتری وارد چشمتان می شود به نو حساس تر می شوید و بینائیتان تار می شود.ا؛ يرات چند ساعت بعد به حالت نرمال برمی گردد. * پس از باز شدن مردمک چشم پزشک با استفاده از وسایل مختلفی ته چشمتان را معاینه می کند. برای کاهش آذین نور بهتر است موقع برگشتن به منزل ازعینک آفتابی استفاده کنید.معانیه چشم با مردمک باز برای پی بردن به بسیاری از بیماریها ضروری است.

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
25,000 تومان