صفحه 1:
اثربخشی تجهیزات ۲۲ 0

صفحه 2:
Overall Equipment Effectiveness (OEE) شاخص 00۶۶ که برای نخستین بار در دهه ۱۹۶۰ توسط «سی‌چی‌ناکایاما» در ژلپن معرفی و بکار گرفته شد. به عنوان یکی از موثرترین ارکان نظام نت بهره ور فراگیر 2۸ آبوده که در برگیرنده اطلاعات فنی بسیار سودمندی برای مدیریت واحدهای تولیدی صنعتی می باشد و نقش اساسی را در شناسایی لثر بخشی تجهیزات و فعالیتهای تولیدی و انواع اتلاف های آشکار و پنهان ششگانه . در سیستم های تولیدی ایفا می کند.

صفحه 3:
‎٩‏ بیکلبزار اندازه‌گيري‌جامم از تنجهیزات تولیدیکارخانه مپاشد که متدولوژي بهبود مداوم تولید را به کار گرفته و در لبتدا از اقداماتاصلاحیبه بهترین‌وجه در جهنتمحدود کردن‌ت جهيزاتي‌که تاثیر منفوبير توليد داشته باشند استفاده موکند 3 در لنتها اقداماتاصلاحيی ه ديكر قسم‌هاي‌کارخانه ببسط دادم موشود.

صفحه 4:
اين شاخص به بیانی ترجمه فنی اتلاف و ضایعات موجود در فرایند صحیح آن؛ روشهای بهبود و تبدیل اتلاف آن به محل ارزش افزوده برای سیستم های تولیدی است که از طریق محاسبه اهل فن آشکار می گردد. محاسبه و بهبود این شاخص یکی از مهمترین گامهای اجرایی و پیاده سازی ‎TPM‏ 22 واحدهای صنعتی به شمار می رود.

صفحه 5:
عاع 0 با مادم ساژی ی کچهارچوبک لیس رلیلندازه گیریک ارلیی‌تولید روشی‌پ ایدار بلیلندازه گیری لثربخشیبرنامه های/۷ ۲۳ و دیگر لبتکارلتارلئه میدهد روش هاى اثربخشى كلى تجهيزات ((01212 را مى توان جهت شناسايى كلوكاه ها و توسعه فرآيند توليد در تنها جندين ساعت به كار كرفت.

صفحه 6:
۲ یکلبزار لندازه گبریو بهود لستو یکیاز بسهترین روش‌ها جهن ظارستب انبینیو توسعه ی کارلییف رلیندهای صنعتي(ماشين]لفلجزلئه نعتىوخطوط مونتز)مىباشد ” 01 به طور مستمر به عنوطنمعير كليدودر برنامه ‎Lysate ail LS 9 TPM ) 15054 seals bas isle‏ متدلوژیتولید ن ابلستفامه شده و یکروش مناسمسرلی نایم ک ‎TPM pestle.‏ لستفاده از 085 می اشد

صفحه 7:
۱ ۱ 1 ‏ا‎ clr yee) ROM en Spee erences

صفحه 8:
عناوین اساسی 0۴۶ : برای درک بهتر تعاریفی از کارایی. اثربخشی و بهره وری بیان می کنیم. کارایی بازده یا راندمان عملکرد. بیانگر میزان استفاده از منابع(زمان»پولانرژی و ... ) برای تولید واحد خدمت با محصول است.

صفحه 9:
با مقایسه ی تولید واقعی با اهداف و توانمندی ایده آل آن فعالیت تولیدی» بدست می آید. بنابراین اثربخشی سخنی از کارایی میزان منابع مورد استفاده برای تولید واحد مشخصی از محصول بیان می کند

صفحه 10:
با مراقبت از میزان دستیابی به تولید قابل قبول (اثربخشی).در مقایسه با میزان سعی و تلاش سرمایه گذاری شده در اين راستا (کارایی) تعریف می شود.

صفحه 11:
LS OY

صفحه 12:
کلاس جهانی 0۴۴ : این دپارتمان محاسبه کلی 2۶ و آنچه که برای رسیدن به درصد سطح جهانی مورد بررسی می باشد را مطرح می نماید. این هدف و آرمان شماست. یعنی چیزی که در راه رسیدن به آن و یا نزدیک شدن به آن بايد تلاش كرد.

صفحه 13:
دسته بندی و نحوه معرفی انواع اتلاف و ضایعات در فرآیندهای تولیدی,زمینه تعریف و محاسبه شاخص اثربخشی کلی تجهیزات ‎OEE‏ را فراهم آورده به طوریکه این شاخص,مطابق استاندارد و تعریف آن,عددی بین صفر تا ۱۰۰/ داشته و با افزایش آن از حجم اتلاف و ضایعات ششگانه در سیستمهای تولیدی کاسته شده و بهره وری کل ارتقاء می یابد و اين همه تنها از محل تبدیل اتلاف به ارزش افزوده. عاید شرکتهای تولیدی می گردد.

صفحه 14:
شش ضایعه بزرگ در هر فرآیند تولید. شش نوع ضایعات وجود دارد که باعث کاهش اثربخشی ماشین‌آلات می‌شود. جدول زیر این شش نوع ضایعات را نشان می‌د: és ‏خرابی و ازکارافتادگی هدر رفتن زمان (کاهش زمان در‎ -۱ ‏زمان انتظار دسترس ماشین‌آلات)‎ -۲ ‏توقف‌های کوتاه‌مدت کاهش سرعت (کاهش نرخ عملکرد‎ -۳ ‏کاهش سرعت ماشین‌آلات)‎ -۴ ‏ضایعات کاهش سطح کیفی محصولات‎ -۵ ۶- دوباره‌کاری

صفحه 15:
اين شش نوع ضایعات را می‌توان در سه دسته کلی جای داد: 7 2 ی ترخ در دسترس بودن ‎a a‏ نرخ عملکرد "ضریب کیفیت

صفحه 16:
افزایش ۸۵۷۵۱۱۵01۱167 موارد زیر را دربردارد : 7 کاهش خرابی های اضطراری 7 کاهش زمان های توقف 7 کاهش کلیه ضایعات ناشی از توقف

صفحه 17:
افزایش ‎performance‏ موارد زیر را در بردارد : 7" کاهش ضایعات حرکت بدون تولید ۲ کاهش توقفات جزیی,کوتاه مدت و ضایعات سرعت

صفحه 18:
افزايش 0۱1۵11۳۷ موارد زیر را در بر دارد: 7" کاهش ضایعات کیفیت محصول ۲ کاهش ضایعات کیفیت آغاز تولید

صفحه 19:
در این قسمت جدولی ارائه می شود که در اين جدول مراحل 0121 و همجنين فاکتورهای دسترسی به تجهیزات. عملکرد و کیفیت را مطرح می نماید که اثرات عدم دسترسی به تجهیزات. کاهش سرعت و کاهش کیفیت را به ترتیب تعیین می کند:

صفحه 20:
Lota سيستم در حال آماده باش جزء محاسبات 06968 نمی باشد. عدم دسترسى به تجهيزات دسترسى به تجهيزات . نسبت مدت زمان واقعى كار دستكاه به كل زمان بيش بينى شده مى باشد. (زمان واقعى كار دستگاه -کل زمان - زمان توقفات ) دسترسی تجهیزات ۱۰۰/ به معنای اجرای فرآیند تولید بدون هیچگونه وقفه در کار می باشد. عملكرد. نسبت زمان واقعی تولید به توان تولید است .عملکرد ۰ به لین معناست که فرآیند در حداکثر سرعت تثوری انجام کاهش سرعت پذیرفته است. کاهش کیفیت کیفیت.نسبت تولید سالم به کل تولید می باشد. کیفیت ۱۰۰ به این معنی است که هیچ نوع ضایعات یا دوباره کاری وجود ندارد.

صفحه 21:
نسبت ]002 با ضرب سه عامل موثر بر اثربخشی تجهیزات که در بالا به آنها اشاره شد بر حسب درصد محاسبه می‌شود: ۰ انرخ کیفیت محصولات تولید شده * نرخ عملکرد ماشین * نرخ دردسترس بودن ماشین)

صفحه 22:
7 نرخ در دسترس بودن یک ماشین,. به صورت نسبت مدت زمان‌های کاری ماشین در یک شیفت (زمانی که ماشین مشغول تولید است) به کل زمان کاری آن ماشین در یک شیفت کاری تعریف می‌شود . Availability = Operating Time / Planned Production Time ۲ این نسبت معمولاً به دلایلی مانند خرابی و توقف ماشین‌آلات یا زمان‌های انتظار از ۱۰۰ کمتر است.

صفحه 23:
7 نرخ عملکرد یک ماشین به صورت نسبت خروجی واقعی ماشین به خروجی برنامه‌ریزی شده برای آن (بر اساس حداکثر زمان در دسترس در یک شیفت کاری و حداکثر سرعت آن ماشین) محاسبه می‌شود . ‎Performance = Ideal Cycle Time per Piece /‏ (Time Reported / Total Pieces Produced) ‏”اين نسبت به دلیل وجود توقف‌های کوتاه مدت و يا سرعت پایین‎ ماشین‌آلات نسبت به حداکثر سرعت همواره از ۱۰۰7 کمتر است.

صفحه 24:
Performance Ju» یک سایت تولید.تولید میکند یک قلم کالا را درزمان ۱۵۰ساعت در صورتی که زمان استاندارد تولیدآن ۱۰۰ساعت است.پس: عملکرد این سایت-۶-۱۰۰/۱۵۰ 7/۶۶

صفحه 25:
7 نرخ کیفی محصولات تولید شده در یک شیفت برابر است با نسبت محصولات تولید شده در یک شیفت که با مشخصه‌ها و استانداردهای تعریف شده هما هستند به کل محصولات تولید شده توسط آن ماشین در یک شیفت کاری: Quality Performance by Production Line = ۶ Quality Performance by Item / Number of Different Items Produced in the Period on the Production Line Quality Performance by Item = Quantity of Good Parts Produced in the Period / Quantity of Good and Scrap Produced in the Period

صفحه 26:
از آنجا که معمولاً بخشی از تولیدات یک ماشین ضایعات بوده و بلید دور ريخته شوند و بخشی دیگر نیازبهدوبرهکاری دارند تابا ویژگی‌های کیفی تعریف شده Quality Ju. ‏در یک خط تولید شما ۱۵۰قطعه محصول خاص را بررسی می‎ ‏کنید.۵۰قطعه به دوبایه کاری نیاز دارد.در آخر از ۱۵۰قطعه‎ ‏۵قطعه سالم و۲۵قطعه ضایعات می شود. برای این محصول‎ شاخص کیفیت میشود: ‎Quallity=(\¥0/\0- ya) + +=Av7.‏

صفحه 27:
در 0۴۶ هر یک از فاکتورها بایستی به مقداری کاملا متفاوت با یکدیگر برسند که این مقادیر در جدول ذیل آورده شده است :

صفحه 28:
ری ۱۳| 90% عملکرد 95% تن ۵0 میزان 00 99۸0

صفحه 29:
مزایای ]0 را می‌توان به طور خلاصه در چند مورد زیر خلاحه نمود: 7 بالا بردن دسترسی به تجهیزات. بهره‌وری عملکرد و هم‌چنین نرخ کیفی که همگی درجهت 01 بهینه و بهبود بخشیدن به تولید می‌باشند. 7 بهبود فرهنگ کار تیمی در راستای بهبود عملکرد مدیریت و بهره‌وری 7 بهبود مهارت‌های نگهداری و تعمیرات اپراتورهاه تکنسین‌ها و مهندسان

صفحه 30:
7 افزایش نرخ کیفی با کاهش خرابی تجهیزات (کاهش دوباره‌کاری و ضایعات) ” بهبود توان عملیاتی تجهیزات در گلوگاه‌ها برای بالا بردن ظرفیت تولید کارخانه که می‌تواند نیاز به افزایش تعداد تجهیزات را کم کند. ۲ تمرکز روی منابع اقدامات اصلاحی که باعث شناسایی سریع نگهداری‌های پایدار می‌شود.

صفحه 31:
۲ _ افزایش کار تیمی بین پیمانکاران نت و تولیدکنندگان در جهت يافتن راه‌های پایدار برای رفع توقف تجهیزات ۲ کاهش مان و تعداد تعمیرات تکزاری؛ مصرق کمتز لوازم یدکی و کمتر شدن هزینه خدمات که همه در کنار هم هزینه عملکرد کارخانه را بهبود می‌بخشند. ‎v‏ غ ا ناء با 5 5 ار کاهش نیاز به پرسنل تعمیرکار برای تعمیر تجهیزات و ‏ماشین آلات ‎

صفحه 32:
” با دركير شدن ابراتورها در جهت جلوكيرى از خرابيهاى روزانه تيم نكهدارى و تعميرات بزركترى به وجود خواهد آمد. (حركت ‎(TPM (cqu‏ ۲ _ نمایش سریع و دقیق ضایعات به وجود آمده در سیستم ۲ _ سیستم ثبت اطلاعات و گزارش‌دهی قوی توجه مستمر و دائمی به همه اجزایی که در افزایش بهره‌وری سازمان موثرند.

صفحه 33:
www.simaron.com w.oee.com www.idcon.com

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان