صفحه 1:
اهداف آموزشی هدف کلی آشنایی دانشجویان با اختلالات دهان و مری اهداف ویژه در پ-ایان‌لیرف صل‌دلنشجو قادرخواهدبود. لنواع شایع اختلالتدهانو دندان‌را نام ببرد. انواع غدد بزاقیموجود دردهانرا نام برده و اختلاللنها را توضیح دهد. قرآیند پ رستارعبه عنوان‌چارچوییب راعمراقبتاز بیماران‌مبتلا ببه مشکلاتحفره . ی دهار‌تعرینک ند مراقبتهایپ رستارعدر بیماران‌مبتلا به ناهنجاریهایل بهندان‌دهانو غدسبزاقیرا. شرح دهد مشکلاتم ختلف مر: ‎is‏ ظاهراتب | لنیو اصول‌مراقبتی‌آنها را شرح دهد. افرآیند پبرستارعبه عنوان‌چارچوبیب راعمراقبناز بیماران‌مبتلا به مشکلاتمری تعرینک ند

صفحه 2:
اختلالان حفره ی دهان چم اختلالات دندانی اختلالات آرواره ‎١‏ عب * اختلالات غدد بزاقی ۸ طان هی دهان ها نیج ۱ . ‎Palatine tonsil‏ ‘Tongue Lingual ‏نیمه‎ Sinha * Inferior labial ten م ‎Copyright © 2001 Benjamin Cummings, an imprint of Addison Wesley Longman, Inc.‏

صفحه 3:
Lips disorder Actinic chelitis Herpes simplex(cold sore-) chancre Contact Dermatitis Leukoplakia Lichen planus Hair leukoplakia Candidiasis- thrush » Aphtuse stomatitis » Krythoplasia in Geriatric Necrotizing .gin Herpetic gin Periodenitis

صفحه 4:
Tooth | ‏دندان :تخمیر توسط باکترا‎ eS au gee وتوليد اسيد ###» حل شدن مینای دندان وجود پلاک دندانی قدرت اسید و بزاق زمان استعداد

صفحه 5:
نت اعصاب عروق خونی ولنفی تورم صورت ودرد ضرباندار

صفحه 6:
پیشگیری از پوسیدگی ‎SSS‏ مصرف آب فلورینه اجتناب از سیگار کنترل دیابت ير كردن فرو رفتگی و شیارها ‎cule,‏ بهداشت دهان

صفحه 7:
Tooth | تجمع چرک در اطراف ريشه ی دندان تظاهرات بالینی :درد مبهم ومداوم. تورم صورت, تب مراقبت: آب نمک گرم ,آنتی بیوتیک .مسکن , غذای نرم درمان: کشیدن دندان یا درمان کانال ريشه

صفحه 8:
Gum (gingivitis).a:stIolgLl: 0 درد, تورم,خونریزی [ بهداشت ضعیف,ذرات غذا؛,پلاک میکروبی, بلوغ وبارداری 0 لزوم رعایت بهداشت

صفحه 9:
Gum [ نکروز لثه ها:زخم با پوسته ی خاکستری بنفش روی لثه ها ,مخاط دهان, لوزه هاو حلق بوی بد ,خونریزی ودرد 0 بهداشت ضعیف, عفونت .استرس,سیگارو تغذیه ی بد () مراقبت:رعایت بهداشت 6شستشو با سرم فیزیولوژی/آب اکسیژنه ی 9۵2 تا3

صفحه 10:
Mouth ‏:آفت يا استوماتیت‎ زخمی با مرکز سفید يا زرد وحاشیه ی قرمز []درقسمت داخلی گونه و لب یا زبان دردناک/تداوم 10-7 روز باکتری -علل:خستگی,استرس.صدمه, آلرژی,غذای لاسيدى 0 مراقبت:دهانشويه,غذاى نرم و غير محرى

صفحه 11:

صفحه 12:
Mouth sey SMitrashgwjLuulS L Ss, ۳ Si ‏(کاندیدیازیس )قارج کاندیدا آلبیکنس‎ عوامل :دیابت آنتی بیوتیک تراپی و تضعیف [ایمنی -کرتن تراپی مراقبت:درمان ضد قارج ویلو دو ژانسین(امفوتریسین/کلوتریمازول...)

صفحه 13:

صفحه 14:
:هريس سيميلكسر|< 51120016 161265) ‎Cold sore 0‏ وزیکول های دردناک ‏ضعف ایمنی,تب,نور آفتاب ‏0 5 ‎oe‏ سا سكا 2 ۳۲۰ غیرمحرک

صفحه 15:
/حتلالات آرواره 0 ناهنجاری مادرزادی,سندرم دردزا,.شکستگی,سرطان اختلال در جویدن و صدمه ی بافتی ,درد, محدودیت حرکت آرواره.مشکل در جویدن و بلع,.سردرد, سرگیجه,اختلال شنوایی ‎Q‏ تدابیر: اجتناب از استرس,تمرینات حرکتی آرواره.درمان ضد التهاب.شل کننده عضلانی جراحی پرستاری بعداز عمل:ممنوعیت جویدن غذا 4-1هفته/ رژیم مایعات تامین کالری و پروتئی-سیم چین -اروی- ‏-لارنگوسکوپ-ساکشن-اکسیژن

صفحه 16:
Salivary Glands بزلق20001 لغزنده سازى غذا ضد باكترى هاضم Cyt 200 ‏همست از‎ an ro Ar Wey Longa i.

صفحه 17:
Salivary Glands ‏پاروتیت‎ شایعترین التهاب غدد بزاقی اوریون يا پاروتیدیت استافیلوکوک طلایی آوریون پاروتیت ویروسی افراد مستعد:سالمندان, کم ابن مصر دا برخی داروها (کاهش جریان)

صفحه 18:
پاروتیت علائم و نشانه ها: تب,تورم,حساسیت,درد,بلع مشکل :درمان بهداشت دهان شکاف در غده ,برداشتن غده دریافت مایعات کافی

صفحه 19:
سیالادناینیس(النهاب غدد (Sly :علل ,دهیدراسیون,پرتودرمانی, استرس سنگ بزاقی:بهداشت ضعیف:عوامل ,۱۳۳۲ مثل استافیلوکوک يا پنوموکوک :تدابیر آنتی بیوتیک, ماساز,مایعات کافی, کمپرس گرم, کورتیکوستروئید, جراحی

صفحه 20:
Slalolithiasts (ssi ‏(سنگ بز‎ تشخیص: ولتراسونوگرافی ۳ برداری با ماده جب انسداد مجرا ‎ask‏ درد ناكهاتى, كوليكى و موضعى تسكين با خروج بزاق تدابیر:خروج سنگ از مجرا سنگ ‎WS‏ خروج غده ۴۶۷۷5۱

صفحه 21:
pow SU gis بیشتر در غده ی پاروتید عوامل خطر:تماس سر و گردن با اشعه درمان:برداشتن غده همراه تومور

صفحه 22:
Oral Cancer در مردان شايع تر عوامل خطر و مستعد کننده:تحریک مزمن توسط پیپ,تماس طولانی با بادو آفتاب, فقرغذایی.مصرف گوشت دود داده شده,الکل ودخانیات تظاهرات بالینی: زخم بدون درد یا توده (در دهان یا گردن) بدون بهبودی /مشکل در جویدن ,بلع و صحبت کردن /سرفه همراه با هموپتیزی/ بزرگی غدد لنفاوی تشخیص :معاینه و بیوپسی

صفحه 23:
Oral Cancer :درمان ‎Glossectomy /Neck dissection‏ :يرستارى بررسى وضعيت تغذيه اى /تغذيه ى وريدى يا روده اى تست آلن قبل از عمل حفظ راه هوایی/احتیاط در ساکشن بررسی پوست پیوندی

صفحه 24:
Esophagus *thetubethat connects your mouthandyour stomach

صفحه 25:
Esophageal Disorders IMotility Disorders Wstiatal Hernia IgGastroesophageal Reflux Disease “(GERS) “Barrett's Esophagus “Diverticula “Esophageal Cancer

صفحه 26:
26 ‎ade‏ بالینی ‏دیسفاژی: علامت اصلی بیماران است که معمولاً با دیسفاژی ‏ < .تومورال متفاوت است و اغلب نسبت به مایعات سرد می باشد ‏میوتومی این عارضه را بهبود می بخشد ولی هیچگاه به حد نرمال ‏.بر نمی گرداند قبل از هرگونه تصمیم گیری درمانی در این گروه بیماران دوکار ,ضروری است ‏الف- مانومتری مری: جهت تعیین حدود میوتومی ب- آندوسکپی: جهت رد کانسر ‎

صفحه 27:
Esophageal Disorders Motility Disorders: oDysphasia ° Achalasia o Diffuse esophageal spasm(DES)

صفحه 28:
به صورت حس كير كردن لقمه در مرى تا ادینو فاژی-00۷۱۱0۳۱۱۵۸6۷ بلع دردناک علل:اختلال روان حرکتی,انسداد مکانیکی آنرمالیهای قلبی عروقی,بیماریهای عصبی

صفحه 29:
آشالازی تعریف: اختلال در شل شدن اسفنکتر تحتانی مری پاتوژنز: دژنراسیون نروژنیک (وباو3۳001 5باع1ع۱) 1۶5 به دلایل ایدیوپاتیک یا عفونی تشخیص افتراقی (پسود و آشالازی) : تومور [6۲ ) تنگی دیستال مری (بعلت 69)) © عمل آنتی رفلاکس نامناسب 29

صفحه 30:
Achalasia نارتانی ,در حرکات پریسالتیک قسنمت ادها ۱ نارسایی در شل شدن اسفنكتر مرى به هنكام بلع بيشتر در افراد 40 ساله و مسن تر درافراد نگران و مضطرب » هیستریک عدم عبورایمپالس عصبی ازمری/نبود گیرنده های /سمپاتیک اسفنگتر تحتانی دژنراسیون سلولهای گانگلیون

صفحه 31:
Achalasia Clinical manifestation: ‏دیسفاژی, احساس چسییدن غذا به انتهای‎ ‏.مری, پس زدن غذا‎ ‏درد قفسه ی سینه يا پیروزیس‎ عوارض: ریوی مثل آتلکتازی ازوفاژیتیس ریفلاکسی

صفحه 32:
Achalasia Diffuse esophageal spasm (OES) Barium Swallow Endoscopy

صفحه 33:
Achalasia درمان و مراقبت:اموزش نحوه ی غذا خوردن اجتناب از الکل و تنباکو تجویزبلوک کننده های کانال کلسیم و نیتراتها تزریق بوتولینم انساع مری جراحی ازوفاگومیوتومی

صفحه 34:
اسپاسم منتشر مری (60 € مشخصه بارز آن درد قفسه سینه و دیسفاژی می باشد و بر خلاف آشالازی بیماری تنه مری بوده و درد قفسه سینه بارزتر از دیسفاژی در اين بیماران من بأشدر پاتوفیزیولوژی آن مشخص است ولی هیپرتروفی جداره مری و دژنراسیون آلياف واك در جداره مرى در اين بيماران ديده مى شود. تغييرات مانومترو اغلب در ©/© ديستال مرى است. مى تواند تمامى مرى را دركير كند. ‎Segmental‏ انقباضات: خودبخودی » تکرار شونده. .

صفحه 35:
35 5 درمان ) طبی ())جراحی : میوتومی طویل (بهترین متد درمانی است) * نکته: دیلاتاسیون پنوماتیک در درمان جایی ندارد.

صفحه 36:
Herniated portion of stomach Hemiated portion of stomach Diaphragm NORMAL STOMACH SLIDING HIATAL HERNIA PARAESOPHAGEAL (ROLLING) HIATAL HERNIA,

صفحه 37:
Hiatal Hernia Axial(sliding)9 Paraesophageal(rolling) حساس پری يا درد < ‎o%hernt‏ ‏قفسه ی .سیتة بدور5۵< بدون ریفلاکس ۶ نشانه0 ادص لعل سس پیروزیس * ویر ریگورزتا سیون انسدادو اختناق< 5 ‎jl‏ 5 > 74 7

صفحه 38:
Hiatal Hernia سحيص بلع باریم -ف لوروسکوپی2)۲3۷ درمان:در محوری غذا در حجم کم ,دفعات بیشتر اجتناب از درازکشیدن بعد از غذا در فتق مجاور ( 6500۳0۵963۱ ۳۵۲۵),جراحی

صفحه 39:
The operation consists in the creation of a hemi- >) ©5. on other operations and not as a primary operation for correcting GERD.

صفحه 40:
Diverticula بافت مخاطی وتحت مخاطی از دیواره ی عضلانی به قسمت خارج مري برجسته مي شود ديورتيكولار (بيرون زدكي) :انواع قسمت بالاى مري كرفتار است به نام (26۳0۲6۲)و در مردان شایعتر نوع میانی مري یا كکششي ۲6۵۱۲۵11001 در تماس با ناي ست و قسمت تحتانی مري (اپی فرنیک) همان زینکر ممکن است داخل مري دیورتیکول های متعدد باشد

صفحه 41:
diverticula Counce ‏وج مدای‎

صفحه 42:
تقسیم بندي دیگر + انواع دیورتیکول : فشاری (0۳0أ5الا0): اپی فرنیک (/, تحتانی) ‎(TB) bo 44 :(traction) 4S ©‏

صفحه 43:
دیورتیکول اپی فرنیک

صفحه 44:
:تظاهرات بالینی رو ۱ حسا ؟ پساس پری در ‎late iS yy‏ كلو اروغ زدن ‏صداى غلغل بعداز < ‎١‏ ‏2 بعداز د تنفعس بدبو ترشی دهان ‏سرفه در حالت خوابیده ‎

صفحه 45:
:بررسى و راديو كرافي با بلع باريم ازوفاگوسکوپی :درمان جراحی میوتومی پرستاری بعدازعمل:کنترل محل برش از نظر نشت شروع تغذیه بعد از اطمینان از عدم نشت

صفحه 46:
Gastroesophageal Reflux(GERDS) ‏کفایتی اسفنگتر تحتانی مری همان کارد, یا‎ we ‏تنگی پیلور مطرح است. یا‎ ‏اختلال در حرکات دودی‎ ‏:تظاهرات‎ ‏پیروزیس,سوءهاضمه,دیسفاژی‎ ادینو فاژی,پس زدن غذاءافزایش بزاق,التهاب مری بررسئهررسىوسريايرهام

صفحه 47:
Gastro esophageal Reflux :تدابیر غذای کم چرب اجتناب از کافئین,دخانیات و نوشابه ی گاز دار از 2 ساعت قبل از خواب نخورد اجتناب از لباس تنگ الویشن سر تخت داروها: آنتی اسید,بلوک کننده ی گیرنده های هیستامینی مهار کننده ی ترشح اسید تخلیه ی سریع مری جراحی ۴۵۱۵00۱۵10 (16۲0060کوو)

صفحه 48:
Barrett's Esophagus ريفلاكس مزمن ودرمان نشده مري منجر به تقر پدبه اس ۲ اي بد شكل . مستعد ادنوكارسينوماى مرى تظاهرات:پیروزیس,نشانه های زخم معده و تنگی مری درمان :فتو دینامیک ,جراحی

صفحه 49:
Esophageal Cancer در مردان شايعتر _ 1 دو نوع سلول منشا:ادنو کارسینوما,اسکواموس سل کارسینوما :عوامل خطر مایعات يا غذای داغ فقر موادغذایی,بهداشت بد دهان مصرف الکل و سیگار,تماس با نیترو زآمین ها

صفحه 50:
Esophageal Cancer :تظاهرات دیسفاز ط015060513) حس توده در گلو ادینوفاژی حس‌درد یا پرعزیر جناغ(۵۱۱۴65؟) پس زدن غذای هضم نشده تنفس بد بو (hicockh) aSuuSw ‏خونریزی‎ کاهش وزن

صفحه 51:
Esophageal Cancer تدابیر:شیمی درمانی,پرتودرمانی,جراحی برداشتن مری وجایگزینی با کولون یا بالا کشیدن معده

صفحه 52:
Esophageal Cancer اتساع مری ( 0۱۱۵1۵1100 (, درمان لیزری. استنت گذاری (تسکینی1۷65 60056۳۷ ‎(palliative‏ : رژیم غذایی مایع یا نرم پر کالری ,پر ویتامین,( 0161 ۱۱00 0۲ ‎(soft‏ ‏لا آیا روده ای :مراقبت بعد از عمل پوزیشن ابتدا نیمه نشسته بعد نشست پیشگیری از آسپیراسیون فیزیوتراپی ممنوع کنترل مرتب دمای بدن

صفحه 53:
Esophageal Cancer ‏,مراقبت از سوند مری‎ ‏خروج سوند 7-5 روز بعد از عمل‎ ‏بلع باریم برای کنترل نشت آناستوموز‎ ‏شروغ تهذيه ابتدا با آب بعد بوره‎ ‏يوزيشن نشسته تا 2 ساعت بعد از غذا‎ کنترل و پیشگیری از سندرم دامپینگ

صفحه 54:
مشکلات دیگر مری سوختگي مري با مواد < ۲ پارگي مري < تنگي مري یا ازوفاژیت خورنده یا حلقه وب خا د > ا جسم خارجي در مري ۳ تشكيل بافت جوشكاهي در مري به دنبال التهاب < دیلاتاسیون مري با بوژي براي درمان تنگي <

صفحه 55:
ند تشخیص پرستاري اختلال در تغذیه به علت اشکال در بلع و تغذیه کمتر از نیاز بدن < خطر اسپیراسیون به علت اشکال در بلع و یا ۶ اضطراب و نگراني در رابطه با درد حاد به علت هضم نشدن یا بد هضمي (دیس پپسیا) < کمبود آگاهي در < کاهش وزن بدن در رابطه با < خطر کم ابي در رابطه با <

صفحه 56:

صفحه 57:
‎٠‏ لوله هاي پيني معده ۱ ي -رودهاي ‎NGT‏ ‏< لوله گذاری معده روده ای و روشهای تغذیه ‎Gob ©‏ وارد کردن یک لوله لاستیکی یا پلاستیکی در دستگاه گوارش < ‎Gastrostomy-Jejunostomy Tube Care‏ ‎Nasogastric and enterostomy feeds ١‏ + ممکن است ازراه معده براي تغذیه وارد شود(گاستراستومی و ژژنوستومی) * (سوند 0۱316۲00۲ 56065161 .براي کنترل خونريزي واریس هاي مري < سوندها در سایزهای مختلف وبرای اهداف مختلف در انواع گوناگون در بازار ‎a‏ ‎

صفحه 58:

صفحه 59:
Purposes of GI tubes » FEEDING » To decompress the stomach, remove gas and fluid » To lavage the stomach, remove ingested toxins- ERIGATION » To diagnosis disorders of GI motility » To treat an obstruction » To compress a bleeding site » To aspirate gastric contents for analysis

صفحه 60:
Confirming Placement ‏اطمینان از کار گذاشتن ن محل تيوب‎ ‏تهیه گرافی‎ * ‏تزریق هوا و سمع ناحیه اپی گاستر‎ * ‏اندازه گیری طول لوله‎ * ‏مشاهده مایع اسپیره شده‎ * ‏اندازه گیری مایع آسپیره شده‎ *

صفحه 61:
رنگ مایعات آسپیره شده نشانه محل معده :کدر و سبزرنگ ,خون آلود یا قهوه ای روده :شفاف ,زرد یا صفراوی پلور:زرد کم رنگ و سروزی ر ناى و برونشها:خلط سفيد رنگ ظاهر مايع براى تمايز ترشحات معدى از ريوى زياد ارزشمند نيست.

صفحه 62:
معده ‏ صصص (5-1) روده ‏ سه )6( ريه(7) صصح

صفحه 63:
Nursing Management شستشوهر6-4ساعت یکبار با سرم فیزیولوژی ضرورت بهداشت دهان و بینی استفاده از دستگاه بخور جویدن آدامس يا مکیدن آب نبات

صفحه 64:
عوارض لوله گذاری گوارشی *کاهش حجم مایعات بدن *عوارض ریوی *تحریک ناشی از وجود لوله

صفحه 65:
کاهش حجم مایعات بدن ‎٠‏ تظاهرات: ‏كاهش برون ده ادرارى لتارزى ‏تاكيكاردى ‎YO as Bun ,Ur,CrJ aS ‎

صفحه 66:
عوارض ریوی * خطر آسپیراسیون * اختلال در سرفه کردن و خروج ترشحات علایم: سرفه هنگام گاواژ عدم پاکسازی راههای هوایی تاکی ينه ايب

صفحه 67:
عوارض ریوی *سمع صداهای ریوی “كنترل ‎vital sign)CARDINAL sign‏ *تشویق به سرفه و تنفس عمیق ۴آنتی اسید و منو کلویرامید

صفحه 68:
تحریک ناشی از وحود لوله *بررسی غشاهای مخاطی ,مشاهده و لمس از نظر زخم و توده و... *بررسی گلودرد و خشونت صدا

صفحه 69:
نکته درخارج کردن لوله گوارشی = 1-كلمب كردن متناوب لوله از 4ساعت قبل *-شستشوبا سرم فیزیولوژی *-در لوله های روده ای هر 10 دقیقه یکبار مقداری بیرون کشیده شود. ۴ 4-دهانشویه بعد از خروج

صفحه 70:
مزایای نغذیه از طریق لوله نسبت به نغذیه وریدیک *تمامیت معده و روده حفظ مي شود * متابولیسم طبیعی روده ای و کبدی برقرار مي شود * برقراری متابولیسم چربی و سنتز لیپو پروتئین *نسبت انسولین /گلوکاگون طبیعی بر قرار مي شود

صفحه 71:
اسمز و اسمولالیته اسمولالیتی مایعات طبیعی ‎mos/kg300 ox‏ الکترولیتها,اسیدهای آمینه و کربو هیدراتها موثرترند پروتئینها کم اثرتر جربيها غير موثر

صفحه 72:
سندرم دامیینگ با انجام گاواژ مایعات با اسمولالیتی بالا ایجاد عي شود.در كساني كه معده را کوچك کرده اند *احساس پری و نفس تنگي ۹ *تهوع واسهال *افت 5۳/افزایش ۲۱۳

صفحه 73:
روشهای انجام تغذیه لوله ای ۵ ۲۵1۲ 71/۲۵۷۳۱۷۲۷( روش‌متنا وگ ‎gravity oi‏ ۲۵۱۷ 11۷۲۵۲۳۱۷۲۷( متناوب قطره ‎Ss‏ ‎Continuousinfusion‏ (جريا زمداوم) ‏9 (دوره 51ل

صفحه 74:
عوارض احنمالی ناشی از تغذیه "معدی_روده ای:_(اسهال -تهوع /استفراغنفخ-سندرم + عوارض مكانيكى.: (نومونی آسپیراتیو jg jl” ‏*سندرم تغذیه ی لوله‎

صفحه 75:
پیشگیری از سندرم دامیینگ سرعت پایین در تغذیه درجه حرارت مناسب غذا روش قطره ای وضعیت نیمه نشسته بعد از تغذیه استفاده از حداقل مايع ‎eee sly‏

صفحه 76:
روشهای تغذیه [(خلاصه] > )ستغذیه متناوب قطره ای در 000 دقیقه < تغذیه متناوب بلوس باحجم های مختلف(هر ۵ تا 05 ) > هروش تغذیه مداوم که نفخ و اسپیراسیون کمتر است که با پمپ تغذیه انجام میشو د < تغذیه مداوم دوره ای در 0- ساعت تا(6)ساعتدر شب برای راحتی بیمار * (توجه---اسمولاریته مایعات بدن -(0(6میلی اسمول است) سسقیل از تغذیه با لوله بايد محتويات داخل معده لاواز شود ۶ بعد از هر تغذ یه لوله را با 000-09 اب شستشوی دهید < قبل از هر تغذ یه از محل لوله مطمئن شوید. هر ۳6-606 ساعت وسایل تغذیه ای را تعویض کنید <

صفحه 77:
۴ سوراخی در معده جهت تغذیه با لوله < نوع دائم جين وى ونوع موقت استام 3

صفحه 78:
‎i ” 0‏ 6و کاستر استومی در تغذیه طولانی ودر سالمندان وافراد بی هوش < سلامت اسفنگترها وکاهش ریفلاکس ۶ لستام (دلئمیو موق 0-جین‌وی(دلنمي) دارلی‌تونل‌از معدم -1 ۶ :بر ستار ‎"SG‏ ‏مراقبت وپایش از پوست ولوله وتغذیه -پوزیشن تغذیه ۶ حجم مواد غذایی و اثرات بر الکترولیتها وقند بدن سکنترل دفع و جذب ۶ ‎> ‎

صفحه 79:
Gastrostomy tube placement - series Stomach in ‏ممعم عدم‎

صفحه 80:
تغذیه تام وریدی يا هاییر الیمنتاسیون! ,7.۳ ولا[ ۸ ( ۳۳۸۷ ورید سطحی و_تغذیه |3۳:61 اهداف_. 2 ۲ . 000 1 وزنگیر یی رقراریتعادلبتنیتروژن1 ©-تغذيه كمكى در افراد ل عدم لمكانتغذيه هييرتو نيكاز ركوريدىوسطحى3 ©-تب و محدوديت مايع در بيماران قلبي وكليوي وريوي در رساندن انرزي از دست دادن 400 درصد و بیشتر وزن بدن م بيشتر از ©6 روز بعد از جراحي ناشتا بودن و كاتابوليسم بالا ©-عدم كفايت تغذيه دهاني و روده اي ©-اشكا لات روده اي و بي اشتهايي عصبي 0)سو ختگي هاي شدید 0-نياز به كالري زياد (000 هزار به بالا) ©)-وعدم امكان تغذيه طولانى زمان از رك وريدى سطحى

صفحه 81:
تغذیه تام وریدی یا هایپر الیمانتاسیون نکته : تحت تغذیه مداخله اي نیاز به 60 تا مایم دارد در هر بار تغذیه دارد تغذیه وريدي باید تامین کننده 000 تا 00 کالري پر کیلو و6 تا 1/9 گرم پروتیین باشد به سرم بیمار به دستور پزشك پتاسیم اضافه مي کنیم تا اسید هاي امینه و گلوکز از سلول عبور کند سوند های مرکزی از راه پوستی برای تغنیه 000 روزه اند سوند مرکزی از طزیق عروق محیطی برای تغذیه -0) ماه از ورید بازیلیک مثل سوند هیکمن /بروویاک و605۳0۷6_ ‎Implant port‏ مدعپورت -هیکمن- 085 پورت استفاده از هپارین لاک واوروکیناز 00 نحوه قطع !۲.0.۱ وخطر هیپو گلیسمی.........

صفحه 82:
= Hickman line Video from the {© OF Surgeons of Edinburgh showing the inse Hickman line

صفحه 83:
پوزیشن ترندلنبرگ ووالسالوا در قرار دادن سوند هیکمن برو ويك و سوند گراشو نگ- در ورید تحت ترقوه و سپس عبور در میان ورید اجوف فوقاني و ۲ تا ۳ سانت قبل از دهلیز راست قرارگیرد اقبت ها در لاين مركزي : آزمايشات كامل خوني * مراقبت از پانسمان < * شروع تدريجي در خط ورید مركزي جهت مایعات هایپر تونيك و اینترا یپید و اسید هاي آمینه و گلوگز < واستفاده از: * سه نوع محلول بطور تك تك که در بازارموجود است و ‎LTAN,L *‏ رابط ۷ شکل در تزریق توام استفاده کنید ‏< اینترا ها با فیلتر داده نمي شود , ‏+ دوره درمان 2 تا ۵ ماه ‏< استفاده از مدي پورت در تغذیه طولاني ‏+ هپارین لاك کانولا انجام شود ‏< با قطع درمان - خطر هیپو گليسمي و شوك وجود دارد ‏* خطر کاندیدیا در محل کانتر وارد شده و محل پانسمان وجود دارد ‎

صفحه 84:

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
34,000 تومان