روحیه سازگاری با دیگران و کنار آمدن با توقع‏ها، سلیقه‏ها، خواسته‏ها و حرف‏ها، به تدریج برای انسان «جا» باز می‏کند. این روحیه هم وقتی فراهم می‏آید که انسان هم «حقوق» دیگران را بشناسد، هم تصمیم به مراعات آنها داشته باشد و تنها «خود» برایش مطرح نباشد. چون چنین خصلتی ایجاد تنش می‏کند و دیگران را از پیرامون فرد، فراری می‏دهد. ارزش هرکس به اندازه خدمت و خوبی و نفعی است که از او به دیگران می‏رسد. میزان محبوبیت مردم در دل‏ها نیز بستگی به اندازه خیری دارد که از آنها عاید دیگران شود. سرور، کسی است که خدمتی به دیگران کند. این مضمون کلام حضرت علی‏علیه‏السلام است که فرمود: «بالجود تسود الرجال» مردان با جود و سخاوت به سیادت و آقایی می‏رسند»

microbiology.ac

11 صفحه
626 بازدید
30 فروردین 1401

برچسب‌ها

صفحه 1:

صفحه 2:
تهیه کننده : استاد: تاریخ :

صفحه 3:
ارزش واهمیت مدارا وسازگاری با مردم روحیه سازگاری با دیگران و کنار آمدن با تو سلیقههاء خواستهها و حرفها. به تدریج برای انسان «جا» باز میکند. اين روحیه هم وقتی فراهم میلید که انسان هم «حقوق» دیگران را بشناسد. هم تصمیم به مراعات آنها داشته باشد و تنها «خود» برایش مطرح نباشد. چون چنین خصلتی ایجاد تنش میکند و دیگران را از پیرامون فرد. فراری میدهد. ارزش هرکس به اندازه خدمت و خوبی و نفعی است که از او به دیگران میرسد. میزان محبوبیت مردم در دلها نیز بستگی به اندازه خیری دارد که از آنها علید دیگران شود. ‎yg pe‏ کسی است که خدمتی به دیگران کند. لین مضمون کلام حضرت علیعلیهالسلام است که فرمود: «بالجود تسود الرجال» مردان‌با جود و سخاوت به

صفحه 4:
لازمه مردم داری و مداراء شناخت روحیات وخلقیات مردم 1- شناخت روحیات مردم ومطابق آن برخورد کردن براى درست برخورد کردن با مردم لازم است که انسان افراد جامعه خویش را بشناسد و با آنها طبق روحیات خودشان بر خورد کند و با آنها مدارا کند. ۲-تفاوت انسانها با یکدیگر انسانها با يكديكر متفاوت هستند يعنى همان كونه كه جهره و ظاهر دو نفر مثل هم نيست انديشه و ليقه آنها نيز شبيه به يكديكر نيست و طرز فكر و شخصيت هر كس ص بخود و منحصر بفرد است. بنابراین ‎la ha le‏ که ‎go ig Ml‏ كتيوريا سليقه:واقكررمواجه مسيم وزتذكى کردن با افراد و روحیات مختلف - دانش خاصی می طلبد. وف

صفحه 5:
3- انسان موجودی پبچیده انسان موجود پیچیده ,بااحساسات ,عواطف وجنبه های عقلانی متنوع است در هریک از اين ابعاد وجنبه ها هر انسانی نیازهایی وجود دارد که هرگاه اين نیازها از طرف دیگران ارضاء شود, احساس مهم بودن در فرد برانگیخته می شود بخشی از اين نیازها با زبان وکلام در قالب تعریف , تایید. تحسین. وتشویق صادقانه وصمیمانه ارضاء می شود .

صفحه 6:
معیار معاشرت با دیگران از نظر اسلام معاشرت دارای اصول و ضوابطی است و فرد مسلمان باید در معاشرت ‎Sle‏ >09 كلياتى را رعایت نماید * در ذیل به بیان چند اصل از .اصول معاشرت خواهیم پرداخت

صفحه 7:
* ۱- معاشرت با دیگران طبق دستورات خدا عللی: ترین ملاک انتخاب.معاقتر و همنغنین .ملاکی است.که عدافند. فرموذه است: یعنی ذوست داشنتن وقافنمتن گرهی‌با کسیبلية برای.غفانباشند:استه اكز چلین باقن والین: شرلیط مراغات گزدد:آنوقت اتنمان آنچه را ذوست. مى داردكه محبوب خدا ليت ‎٠‏ يعنى مؤمن راء عادل راء متقی راء و ایمان و پاکیزگی را موز ‎teal LS rato‏ یعنی.عاضی و گنهکار زل؛ طلم وظالم ‎ily‏ مكيريو تکیر ‎nv tly‏ * ۲- دقت در انتخاب دوست و معاشر و از چیزی بیزار نت که این یعتی اسلامت معاشزت اگر از انسان های موفق بپرسید که عامل موفقیت شما چه بود؟ بی درنگ یکی از عوامل مهم موفقیت خود را رفاقت با دوستان خوب اعلام می دارند. و برعکس اگر از انسان های شکست خورده در زندگی بپرسید : چگونه به این ناکامی ها مبتلا گشتید؟ خواهند گفت دوست اباب.

صفحه 8:
* ۳- اعتدال و میانه روی در معاشرت میلنه روی بهترین و پسندیده ترن شیوه ای است که در شئون زندگی مراعات آن مفید و شایسته است. آن کلام معروف بیان خوبی است که خیر الامور اوسطها. بهترین کارها اعتدال در اعمال است . یکی از اصول معاشرت نیز میلنه روی است. که مومن به آن مکلف شده است. ۴- امتحان معاشرین اعتماد به ظاهر افراد. کار مذمومی است . البته سوءظن به افراد هم ناپسند است: لذا انسان مین بایست.کنسی را که می. خواهد با او پیمان دوستی و رفاقت داشته باشد. آزمایش نماید.

صفحه 9:
۵- معاشرت به تناسب افراد زندگی جامعه های بشری, اخلاقی انعطاف پذیر را می طلبد.در جامعه افراد مختلفی با روحیات مختلف زندگی می کنند؛ جماعتی زودرنجد. جماعت دیگر سعه صدر دارند. عده ای بذله گو هستند و گروهی جدی و خشن؛ بعضی از نرمخویی انسان سوءاستفاده می کنند و گروهی . بدیهی است با این همه روحیات مختلف انسان نمی تواند با همه افراد با یک روحیه متناسب با خلق و خوی مردم با آنها معاشرت و رفتار کند از شر آنها در امان ماند . ار نماید. امام علی (ع) می فرماید : کسیکه ۶- رعایت حق معاشر باید توجه داشت که اسلام دین وظایف متقابل است و اقشار جامعه نسبت به هم حقوقی دلرند که ملزم به انجام آن می باشند حقوق پدر بر فرزند و فرزند بر پدره حق همسایه » حقوق همکار و دوست و همه اینها به طور متقابلند. ۷- احترام و دوستی بر اساس مقدار ارزش ها یکی دیگر از اصول معاشرت در اسلام دوستیبرفاقت و احترام بر اساس مقدار ارزشها است.از نظر اسلام هرچه فرد به دنبال ارزش های اسلامی پایبند تر باشد احترام او واجب تر و مهمتر است.و فرد مسلمان ملزم شده است تا در معاشرت خود به کسانی که با ان به ارزشها احترام بگذارد آن ها مراوده دارد‌بر اساس میزان تقید:

صفحه 10:
رابطه فرزند با پدر و مادر اولین گروه از انسانها که رابطه با آنها بسیارمهم است پدر ومادر هستند مهمترین رابطه میان انسانی با انسان دیگر, رابطه فرزند با پدر و مادر است که اصل وجود فرزند وابسته به آنها است.آنچه پدر و مادر برای فرزند انجام میدهند, به هیچ وجه قابل جبران و مقابله نیست و از اين رو نمیتوان بر اساس قاعده قسط و عدل رفتار آنان را پاسخ داد.گویا به همین دلیل است که قرآن کریم معیار ارزش را در رابطه با پدر و مادر, احسان قرار داده است و در هیچ آیهای نیامده که فرزند باید با پدر و مادر رفتاری عادلانه داشته باشد؛ زیرا در چنین موضوعی, عدل کارایی ندارد.

صفحه 11:
5 7 a Lr ‏با تشکر از حسن توجه شما‎ ۵ ۳ (۱ (

جهت مطالعه ادامه متن، فایل را دریافت نمایید.
10,000 تومان