کشاورزی و دامپروریدامپروری و پرورش آبزیانباغبانی و زراعت

استعدادهای توليدی زراعی، باغی، دامی و شيلات استان سیستان و بلوچستان

صفحه 1:
خش کشاورز ۳ ۳ ول درری يمان :وج دلو تان sme we sane’ wt 3 > ۶ i Ea

صفحه 2:
اقلیم مساعد استان جهت تولید محصولات زراعی خارج فصل در فضای باز سطح زیر کشت : ۰ >۲ هزار هکتار میزان تولید : ۰ هزار تن عمده محصولات زراعی خارج از فصل : هندوانه . پیاز . گوجه فرنگی . فلفل . بادمجان . انواع طالبی و گرمک و خربزه . سیب زمینی . سبزیجات برگی و ... محصولات خارج از فصل استان (خصوصا بياز ) نقش بسيار تعيين كننده اى در تنظيم بازار کشور دارد. اقلیم مناسب جهت تولید برنج در جنوب استان سطح زیر کشت : ‎"6*٠‏ هكتار میزان تولید: ۰ ۰ ۱۳9۰۰ تن ارقام برنج : ندا؛ نعمت . شفق » شیرودی و ارقام محلی شرایط مناسب جنوب استان برای انجام دو نوبت کشت در یکسال زراعی

صفحه 3:
توسعه کشت دانه های روغنی ( به خصوص کلزا ) در استان سطح زیر کشت : ۲۳۰۰ هکتار میان تولید : ۰ تن محصولات مهم : كلزاء گلرنگ » کنجد و آفتابگردان قوسعه کشت دانه های روغنی در تناوب با غلات علاوه بر کمک به خود کفایی تولید روغن کشور نقش بسیار مهمی در بهبود حاصلخیزی خاک و کنترل علفهای هرز مزارع گندم . جو و ذرت دارد . توسعه کشت گیاهان علوفه ای سطح زیر کشت : ۵۵,۰۰۰ هکتار میزان تولید ‎ :‏ ۱۷۲۰۰۰ تن مهمترین محصولات : یونجه . سور گوم » ذرت دانه ای و علوفه ای ۰ شبدر برسیم » جو و قصیل #با توجه به وجود پیش از ۶۳۰۰ هزار واحد دامی » امین علوفه مورد نیاز دام یکی از ضرورتهای استان است که در این زمینه استعداد بسیار خوبی وجود دارد . * یونجه نیکشهری با ۱۸ چین در سال که پتانسیل ژنتیکی قابل توجه ای در استان است .

صفحه 4:
جد یت سطح زیر کشت: ‎٩۰۰۰۰‏ هکتار میزان تولید : ۰ ۲۰۰ هزار تن ارقام : هامون ‏ هیرمند . کراس بولانی » سیستان » 200و کویر و ارقام محلی *تامین بذور اصلاح شده کندم در داخل استان * کندم تولیدی استان از لحاظ کیفیت نانوایی در کشور رتبه ممتاز دارد #تحویل بیش از ۱۰۰ هزارتن کندم مازاد بر مصرف کشاورزان به شر کت خدمات بازرکانی استان ( اداره غله ) استعداد ژنتیکی بسیار خوب نباتی استان انگور یاقوتی سطح زیر کشت : ۱۵۸۲ هکتار بارور : ۰ هکتار غير بارور : ۳ هکتار میزان تولید : ۰ تن * زود رس ترین انگور کشور

صفحه 5:
اقلیم مناسب جهت تولیدانواع میوه های گرمسیری سطح زیر کشت : ۲۰۵۵ هکتار میزان تولید ‎ :‏ ۸۰۳۲ تن میوه های تولیدی شامل : انبه » جيكوء باياياء كواواء کنار» تمبر هندی ۰ سیتاپل » فالسا *سیستان و بلوچستان در تولید میوه های گرمسیری شرایط ممتازی را داراست . اقلیم مناسب جهت تولید موز سطح زیر کشت : ۵1۷۸ هکتار سس ۰ درصد کر رورد تا میزان تولید : ۷ تن ۱ ae . ‏همچنین ۷ مر کز رنگک آوری موز با ظرفیت ۲۳ هزار تن در سال در استان فعال می باشند‎ *

صفحه 6:
اقلیم مناسب جهت تولیدانواع مر کبات سطح زیر کشت : ۳۰۱۲ هکتار ۵ هکتار بارور : ۷ هکتار غير بارور : میزان تولید : 6 تن میوه های تولیدی شامل : پرتقال ؛ نارنگی . لیموترش » گریپ فروت ‏ لیمو ترش . نارنج 00 وليل انوا محصولات گلخانه ای سطح زیر کشت : ۲۱۸ هکتار تعدا گلخانه ها : 2۰۲۰ واحد میزان تولید : 7 هزار تن عمده تولیدات : خیار » گوجه . فلفل » كل - ‏در حال حاضر در استان 4 مجتمع كلخانه اى وبزه دائش آموختكان بخش كناورزى راه اندازى شده كه در جذب و بكاركيرى فارغ التحصيلان نقش پسزانیدارد‎ HE

صفحه 7:
نخلستانهای وسیع با پتانسیل تولید بالا سطح زیر کشت : 46۱۹۰ هکتار )۳ هكتار + رتبه اول کشوری از لحاظ سطح زبر کشت خرما . * رتبه دوم کشوری از لحاظ میزان تولید. غیر بارور : ۷ هکتار مینان تولید : ۱0۷۷۲۳ تن ارقام : بیش از ۷۰ رقم خرما در استان تولید می شود که مهمترین آن ربی و مضافتی است . * در حال حاضر ۱۱ واحد سردخانه . ۱۳ واحد بسته بندی و ۲ واحد فرآوری خرما در استان فعال می باشند تولید گل شاخه بریده رز در استان سطح زیر کشت : ۱۳>۸۰مترمیبع میزان تولید : روزانه ۵۵۰۰ شاخه در ۱5 رنگ

صفحه 8:
Be erect ‏*گاو سیستانی (استعداد ژنتیکی دام استان مانند نژاد کاو سیستانی به عنوان بهترین ناد گاو کوشتی کشور)‎ ‏*گاو دشتیاری‎ ‏"مرغ خ زک‎ ‏"مرغ دشتیاری‎ ‏گوسفند بلوچی‎ * ‏"بز بومی‎ ot

صفحه 9:
امکان توسعه واحدهای دامپروری استان * با وجود ۱۷۰ پرواربندی صنعتی گوساله به ظرفیت 4۵ هزار راس #پرواربندی سنتی گوساله ۷60 واحد به ظرفیت ۳۰ هزار راس ‎Va‏ واحد گاوشیری صنعتی و کوچک روستایی با ظرفیت ۱۰۶۷۱ راس ‏#تعداد ۵2۲ واحد صنعتی وکوچک پرورش دام سبک به ظرفیت ۲۲۹۶ راس ‏# سه ایستگاه حفظ و حراست ذخیره ژنی دام و طیور ( گاو سیستانی » مرغ خزک. مرغ دشتیاری ) * با توجه به وجود نژادهای گاو سیستانی و دشتیاری , گوسفند بلوچی , بز محلی ‏* پتانسیل خوب واردات قانونی دام از مرز

صفحه 10:
امکان توسعه صنعت مرغداری استان *پروش مرغ گوشنتی ‏ ۱۳۹ واحد با ظیفیت ۳۳2۷۰۰۰ قطعه *پرورش مرغ تخم گذار ۲ واحد با ظیفیت ۳۷۰۰۰۰ قطعه *پرورش پولت تخم گذار با ظرفیت ۱۳۰۰۰۰ قطعه *پرورش مرغ مادر ۱ واحد با ظیفیت ۳۷۰۰۰ قطعه *پرورش مرغ بومی ۱۲۷ واحد با ظرفیت 21۲۵۰ قطعه

صفحه 11:
تکمیل زنجیره تولید گوشت با وجود ‎٩‏ کشتارگاه صنعتی به ظرفیت کشتار روزانه 1*۶ ۵راس دام سنگین و سبک ۳ واحد بسته بندی گوشت به ظرفیت ۹۰ هزار تن در سال ۱ واحد کارخانه تولید خوراک دام با ظرفیت ۲۵۹ هزارتن در سال ۶ مرکز جمع آوری شیر روستایی ۵ کار خانه توا بیر و فرآورده های لبنی به ظرفیت ۱۰۵۰۰۰ تن در سال # استان سیستان و بلوچستان با تولید سالیانه 1۰ هزار تن گوشت قرمز بعنوان قطب تولید گوشت قرمز در کشور شناخته می شود .

صفحه 12:
وجود ۲ اداره کل شیلات و یک مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور استان و وجود ۳۰۰ کیلومتر مرز آبی دریای عمان و دسترسی به آبهای آزاد * قطب شیلاتی کشور با ۸۰درصد سهم صید تن ماهیان کشور و ۲۰ درصد کل آبزیان کشور وجود مرا کز تولید و تکثیر بچه ماهی * تولید و تکثیر ۵ میلیهن قطعه بچه ماهی گرمابی * تولید و تکثیر ۲ میلیون قطعه بچه ماهی سردابی * این تعداد . نیاز منابع آپی داخلی استان و استانهای همجوار را تامین می نماید قابلیت پرورش میگو + وجود ۶۲ هزار هکتار اراضی مستعد در حاشیه دربای عمان برای. احداث سایتهای. پرورش میگوبا قابلیت پرورش میگو دو بار در سال توسعه صنایع وابسته به شیلات با وجود ۸۷ واحد صنایع شیلاتی شامل کارخانجات کنسرو سازی . عمل آوری ماهی و میگو . پودر ماهی ؛ يخ سازی و شناورسازی وجود ۲2۰۰ فیوند شناور کلاس لنج و قایق ۰ ۱۰ اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صید ؛ ۲۲۰۰ باب استخر پرورش ماهی » ۲۲ هزار منبع آبی مطمئن جهت فعالیت های صیادی

صفحه 13:
منابع تامین آب استان ۶ حلقه جاه عمیق و نیمه عمیق» ۴ رشته قنات و جشمه ۱ حلقه چاهک سطحی با متوسط ابی ۲/+ت ۰/۳ لیتر بر ثانيه منابع سطحی شامل ۴ رودخانه دائمی هیرمند» سرباز» لادیز و بمپور بامیزان تامین آب کشاورزی ۲۵۰۰ میلیون ‏ مترمکعب

اقلیم مساعد استان جهت تولید محصوالت زراعی خارج فصل در فضای باز سطح زیر کشت : 24هزار هکتار میزان تولید : 480هزار تن عمده محصوالت زراعی خارج از فصل :هندوانه ،پیاز ،گوجه فرنگی ،فلفل ،بادمجان ،انواع طالبی و گرمک و خربزه ،سیب زمینی ،سبزیجات برگی و ... محصوالت خارج از فصل استان (خصوصا پیاز ) نقش بسیار تعیین کننده ای در تنظیم بازار کشور دارد . اقلیم مناسب جهت تولید برنج در جنوب استان سطح زیر کشت 3400 :هکتار میزان تولید : 13500تن ارقام برنج :ندا ،نعمت ،شفق ،شیرودی و ارقام محلی شرایط مناسب جنوب استان برای انجام دو نوبت کشت در یکسال زراعی توسعه کشت دانه های روغنی ( به خصوص کلزا ) در استان سطح زیر کشت 3300 :هکتار میزان تولید : 4450تن محصوالت مهم :کلزا ،گلرنگ ،کنجد و آفتابگردان * توسعه کشت دانه های روغنی در تناوب با غالت عالوه بر کمک به خودکفایی تولید روغن کشور نقش بسیار مهمی در بهبود حاصلخیزی خاک و کنترل علفهای هرز مزارع گندم ،جو و ذرت دارد . توسعه کشت گیاهان علوفه ای سطح زیر کشت 55،000 :هکتار میزان تولید : 1720،000تن مهمترین محصوالت :یونجه ،سورگوم ،ذرت دانه ای و علوفه ای ،شبدر برسیم ،جو و قصیل *با توجه به وجود بیش از 4300هزار واحد دامی ،تامین علوفه مورد نیاز دام یکی از ضرورتهای استان است که در این زمینه استعداد بسیار خوبی وجود دارد . * یونجه نیکشهری با 18چین در سال که پتانسیل ژنتیکی قابل توجه ای در استان است . توسعه کشت گندم سطح زیر کشت 90000 :هکتار میزان تولید 200 :هزار تن ارقام :هامون ،هیرمند ،کراس بوالنی ،سیستان ، s7811 ،کویر و ارقام محلی *تامین بذور اصالح شده گندم در داخل استان * گندم تولیدی استان از لحاظ کیفیت نانوایی در کشور رتبه ممتاز دارد *تحویل بیش از 100هزارتن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان به شرکت خدمات بازرگانی استان ( اداره غله ) استعداد ژنتیکی بسیار خوب نباتی استان انگور یاقوتی سطح زیر کشت 1582 :هکتار بارور : غیر بارور : میزان تولید : 1100هکتار 482هکتار 10000تن * زود رس ترین انگور کشور اقلیم مناسب جهت تولیدانواع میوه های گرمسیری سطح زیر کشت 2055 :هکتار میزان تولید 8032 :تن میوه های تولیدی شامل :انبه ،چیکو ،پاپایا ،گواوا ،کنار ،تمبر هندی ،سیتاپل ،فالسا •سیستان و بلوچستان در تولید میوه های گرمسیری شرایط ممتازی را داراست . اقلیم مناسب جهت تولید موز سطح زیر کشت 5678 :هکتار بارور : غیر بارور : میزان تولید : 80درصد 20درصد 113457تن * سیستان و بلوچستان اولین تولید کننده موز در کشور * همچنین 7مرکز رنگ آوری موز با ظرفیت 22هزار تن در سال در استان فعال می باشند . اقلیم مناسب جهت تولیدانواع مركبات سطح زیر کشت 3062 :هکتار بارور : غیر بارور : میزان تولید : 2035هکتار 1027هکتار 16465تن میوه های تولیدی شامل :پرتقال ،نارنگی ،لیموترش ،گریپ فروت ،لیمو ترش ،نارنج و ... امکان تولید انواع محصوالت گلخانه ای سطح زیر کشت 218 :هکتار تعدا گلخانه ها 4020 :واحد میزان تولید : 46هزار تن عمده تولیدات :خیار ،گوجه ،فلفل ،گل * در حال حاضر در استان 9مجتمع گلخانه ای ویژه دانش آموختگان بخش کشاورزی راه اندازی شده که در جذب و بکارگیری فارغ التحصیالن نقش بسزایی دارد . نخلستانهای وسیع با پتانسیل تولید باال سطح زیر کشت 44190 :هکتار بارور : 34803هکتار غیر بارور : 9387هکتار میزان تولید : 167763تن ارقام :بیش از 70رقم خرما در استان تولید می شود که مهمترین آن ربی و مضافتی است . * در حال حاضر 16واحد سردخانه 13 ،واحد بسته بندی و 2واحد فرآوری خرما در استان فعال می باشند تولید گل شاخه بریده رز در استان سطح زیر کشت 13480 :مترمربع میزان تولید :روزانه 5500شاخه در 14رنگ تنوع ژنتیکی دامی به ویژه : •گاو سیستانی (استعداد ژنتيكي دام استان مانند نژاد گاو سيستاني به عنوان بهترين نژاد گاو گوشتي كشور ) •گاو دشتیاری •مرغ خزک •مرغ دشتیاری • گوسفند بلوچی •بز بومی • و ... امکان توسعه واحدهای دامپروري استان * با وجود 170پرواربندی صنعتی گوساله به ظرفیت 45هزار راس *پرواربندی سنتی گوساله 745واحد به ظرفیت 30هزار راس *623واحدگاوشیری صنعتی و کوچک روستایی با ظرفیت 10471راس *تعداد 542واحد صنعتی وکوچک پرورش دام سبک به ظرفیت 32964راس * سه ایستگاه حفظ و حراست ذخیره ژنی دام و طیور ( گاو سیستانی ،مرغ خزک ،مرغ دشتیاری ) * با توجه به وجود نژادهای گاو سیستانی و دشتیاری ،گوسفند بلوچی ،بز محلی * پتانسیل خوب واردات قانونی دام از مرز امکان توسعه صنعت مرغداری استان •پروش مرغ گوشتی 136واحد با ظرفیت 3347000قطعه •پرورش مرغ تخم گذار 2واحد با ظرفیت 370000قطعه •پرورش پولت تخم گذار با ظرفیت 130000قطعه •پرورش مرغ مادر 1واحد با ظرفیت 37000قطعه •پرورش مرغ بومی 127واحد با ظرفیت 46250قطعه تکمیل زنجیره تولید گوشت با وجود 9کشتارگاه صنعتی به ظرفیت کشتار روزانه 5600راس دام سنگین و سبک 33واحد بسته بندی گوشت به ظرفیت 90هزار تن در سال 11واحد کارخانه تولید خوراک دام با ظرفیت 259هزارتن در سال 34مرکز جمع آوری شیر روستایی 5کارخانه تولید شیر و فرآورده های لبنی به ظرفیت 105000تن در سال * استان سیستان و بلوچستان با تولید سالیانه 60هزار تن گوشت قرمز بعنوان قطب تولید گوشت قرمز در کشور شناخته می شود . وجود 2اداره کل شیالت و یک مرکز تحقیقات شیالتی آبهای دور استان و وجود 300کیلومتر مرز آبی دریای عمان و دسترسی به آبهای آزاد * قطب شیالتی کشور با 80درصد سهم صید تن ماهیان کشور و 20درصد کل آبزیان کشور وجود مراکز تولید و تکثیر بچه ماهی * تولید و تکثیر 5میلیون قطعه بچه ماهی گرمابی * تولید و تکثیر 2میلیون قطعه بچه ماهی سردابی * این تعداد ،نیاز منابع آبی داخلی استان و استانهای همجوار را تامین می نماید قابلیت پرورش میگو * وجود 42هزار هکتار اراضی مستعد در حاشیه دریای عمان برای احداث سايتهاي پرورش میگو با قnnابلیت پرورش میگو دو بار در سال توسعه صنایع وابسته به شیالت •با وجود 87واحد صنایع شیالتی شامل کارخانجات کنسرو سازی ،عمل آوری ماهی و میگو ،پودر ماهی ،یخ سازی و شناورسازی •وجود 2400فروند شناور کالس لنج و قایق 10 ،اسکله صیادی و جایگاه تخلیه صjjید 2200 ،باب اسjjتخر پرورش ماهی 22 ،هزار منبع آبی مطمئن جهت فعالیت های صیادی منابع تامین آب استان

51,000 تومان