دندانپزشکیمراقبت‌های بهداشتیپزشکی و سلامت

استفاده از مسواک و نخ دندان

صفحه 1:
استفاده از مسواک و نخ دندان ۰ هدف اصلی پاک کردن پلاک میکروبی از روی دندانها ر لثه کیفیت مسواک اهمیت بیشتر از كميت دادر دو زمان مسواك زدن بايد حتمأصورت كيرد << شب قبل از خواب < صبح بعد از صبحانه * بعد از هر بار مصرف مواد قندی یا مواد غذایی دندانهایمان باید تمیز شود .

صفحه 2:
انتحاب یک مسواک خوب * جنس ‎a‏ ‏نایلون نرم / سر موها گرد . . . أكيفيت موهای مسوآگ موهاى مسواك منظم و مرتب | | « اندازه مسواكف ا فا تکل: مس و اک

صفحه 3:
خمیر دند| ‎oO‏ ‏حاوی فلوراید باعث مقاوم شدن دندانها مسواک باید با خمیر دندان استفاده گردد عدم استفاده از نمک خشک و جوش شیرین یا سایر پودرها استفاده از آب ننک رفیق حداقل زمان مسواک زدن 4 دقیقه بعد از صبحانه/ بعد از ناهار /قبل خواب شب

صفحه 4:
مسواک را باید طوری روی دندان و لثه قرار داد که با زاویه 8 درجه نسبت به محور طولی دندان و به سمت لثه باشد

صفحه 5:

صفحه 6:
استفاده از نخ دندان نكل ||-]؛ جيث نخ كشيدن دنا حداقل ‎sila ۴۵ 6 7١‏ خ ‎dus lie‏

صفحه 7:
شكل ‎to yin PNY‏ شت دو دست ‎sil‏ مانده 4 ‎oy‏ مانور ‎gl‏ 4 شا Ae

صفحه 8:
شكل ۱۲-۲ طول نخى كه بين ‎slags db afl cans ob‏ ‎sale TO ET cal gf‏ ‎hich jb‏

صفحه 9:
شکل ۱۳-۱۴ مرحله بعد اين است که نخ به آرامی با حرکنی شبیه اره کشیدن به فضای بین دندانها وارد شود.

صفحه 10:
کل ‎PA‏ را به كناره يكى از ‎tps‏ ‎a‏ داده و به زير لبه لثه پبرید و سيس به دیواره دندان كتارى يجسبانيد و جند بار به طرف بالا و يأبين حركث دهيد. مواظب باشید فشارى به لثه توسط نغ وارد نشود.

صفحه 11:

صفحه 12:
فلوراید باعث افزایش مقاومت دندانها در برابر پوسیدگی می شود نحوه تأثیر فلوراید بر روى دندانها : فلورايدى كه وارد بدن م شود. از طرق مختلف ‎i aly ge‏ * _ مصرف فلوراید سیب ورود آن به عاج و مینای دندانهای رویش نیافته می‌شود و سبب استحکام دندان و فزایش مقاومت آن در برایر پوسیدگی می‌گردد. *_فلورایدمصرفیبه دخل باق ترشح مى شود كه گر چه غلظت بزتی آن کم است. غلظت آن در پلاک میکروبی زیاد بوده و سیب کاهش تولید اسید می‌شود که خود باعث کاهش پوسیدگی دتدانی می‌شود. © مصرف موضعى فلورايد (دهانشويه, خمیر دندان و.) باعث ورود آن به ساختمان دندان شدء و در محکم شدن ساغتمان دندان موثر است. © فلورايد باعث كاهش بروز يوسيدكى در دندانهاى شيرى به میزان ۴۰-۵۰ و در دندانهای دائمی به میزان 1۵۰-۶۰ می‌شود.

صفحه 13:
روشهای مختلف استفاده از فلورايد: الف) روشهای موضعی( شکل ۴-۱۶) ‎٩‏ دهانشویه سدیم فلوراید ‏© خمیر دندان حاوی فلوراید ‏© زژل و وارنیش فلوراید

صفحه 14:

صفحه 15:
استفاده از دهانشوبه سدیم فلوراید ‎Aus 0‏

صفحه 16:

صفحه 17:
فیشورسیلافت ( شیاربند )

صفحه 18:

صفحه 19:
* زیمانی که دندان در حال شکل گیری است ( قبل از رویش ) نياز به ويتامينهاى 6©/10/ ۸ و کلسیم و فسفر ‎٠‏ يس از رویش دندان در دهان

صفحه 20:

صفحه 21:

صفحه 22:

صفحه 23:

صفحه 24:
بطور کلی پوسیدگی زایی مواد غذایی تحت تاثیر عوامل زیر قرار دارند ۰ شکل ماده غذایی ‎٠‏ قوام ماده غذایی ۰ دفعات مصرف مواد غذایی ۰ غذاها و مایعاتی که همراه با هم مصرف می شوند

صفحه 25:
* میوه ها و سبزیجات تازه از جمله مواد غذایی مجاز هستند که خوردن آنها در بین وعده های غذایی اصلی توصیه میشود

صفحه 26:

صفحه 27:
در صورت عدم دسترسی به مسواک پس از مصرف مواد قندی باید چند مرتبه دهان ودندان را با آب شستشوداد .

استفاده از مسواک و نخ دندان • هدف اصلی پاک کردن پالک میکروبی از روی دندانها و لثه کیفیت مسواک اهمیت بیشتر از کمیت در دو زمان مسواک زدن باید حتمٌاصورت گیرد شب قبل از خواب صبح بعد از صبحانه بعد از هر بار مصرف مواد قندی یا مواد غذایی دندانهایمان باید تمیز شود . انتخاب یک مسواک خوب • جنس نایلون نرم /سر موها گرد • کیفیت موهای مسواک موهای مسواک منظم و مرتب • اندازه مسواک • شکل مسواک خمیر دندان • • • • • • حاوی فلوراید باعث مقاوم شدن دندانها مسواک باید با خمیر دندان استفاده گردد عدم استفاده از نمک خشک و جوش شیرین یا سایر پودرها استفاده از آب نمک رقیق حداقل زمان مسواک زدن 4دقیقه بعد از صبحانه /بعد از ناهار /قبل خواب شب روش صحیح مسواک زدن • مسواک را باید طوری روی دندان و لثه قرار داد که با زاویه 45درجه نسبت به محور طولی دندان و به سمت لثه باشد استفاده از نخ دندان فلوراید باعث افزایش مقاومت دندانها در برابر پوسیدگی می شود فلوروزیس چیست ؟ استفاده از دهانشویه سدیم فلوراید 2/0درصد فیشورسیالنت ( شیاربند ) تغذیه و اهمیت آن • زمانی که دندان در حال شکل گیری است ( قبل از رویش ) نیاز به ویتامینهای A /C/Dو کلسیم و فسفر • پس از رویش دندان در دهان بطور کلی پوسیدگی زایی مواد غذایی تحت تاثیر عوامل زیر قرار دارند • شکل ماده غذایی • قوام ماده غذایی • دفعات مصرف مواد غذایی • غذاها و مایعاتی که همراه با هم مصرف می شوند • میوه ها و سبزیجات تازه از جمله مواد غذایی مجاز هستند که خوردن آنها در بین وعده های غذایی اصلی توصیه میشود در صورت عدم دسترسی به مسواک پس از مصرف مواد قندی باید چند مرتبه دهان ودندان را با آب شستشوداد .

51,000 تومان